Tanskalaissentteri Peter Regin Jokereihin

Kuva
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Tanskalaissentteri Peter Regin Jokereihin

ViestiKirjoittaja Legenda » 11.05.2015 09:21

Hyökkäykseen tanskalaisvahvistus

Jokerit ja keskushyökkääjä Peter Regin ovat sopineet pelaajan pelaamisesta helsinkiläisseurassa kahdella seuraavalla kaudella.

Tanskalainen Regin, 29, siirtyy Jokereihin Chicago Blackhawksin organisaatiosta, jossa on esiintynyt kahdella viime kaudella. Sentteri on pelannut kaudesta 2008-09 lähtien Pohjois-Amerikassa ja edustanut Blackhawksin lisäksi Ottawa Senatorsia sekä New York Islandersia. Regin on tehnyt 243 NHL-ottelussa 23+44=67 tehopistettä.

Tällä kaudella Regin on pelannut pääasiassa Blackhawksin AHL-joukkueessa Rockfordissa. Runkosarjassa hän teki 69 ottelussa 10+31=41 tehopistettä. Reginin kausi on edelleen kesken, sillä Rockford pelaa pudotuspeleissä parhaillaan Grand Rapidsia vastaan toisella kierroksella. Playoffseissa tanskalainen on koonnut viidessä pelissä tehot 1+2=3.

-Regin on raamikas (187cm) ja hyvin luisteleva pelaaja, jolta löytyy kiekollista taitoa sekä paljon kokemusta maailman kovimmasta liigasta. Hänessä on ainesta olla yksi johtavista pelaajista ensi kauden joukkueessa, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Regin debytoi NHL:ssä Senatorsin riveissä seitsemän vuotta sitten ja kuului joukkueen vahvuuteen viidellä kaudella. Kesällä 2013 hän siirtyi Islandersiin, josta jatkoi helmikuussa 2014 matkaansa Blackhawksiin. Parhaalla NHL-kaudellaan 2010-11 hyökkääjä teki 75 ottelussa 13+16=29 tehopistettä ja playoffseissa kuudessa kamppailussa tehot 3+1=4.

Pohjois-Amerikan vuosiensa aikana Regin on pelannut enemmän NHL:ssä kuin AHL:ssä, jossa hän on saanut tililleen 125 runkosarjapeliä. Niissä hyökkääjä on tehnyt 28+60=88 pistettä.

Regin on kotoisin Herningissä, jossa hän voitti kasvattiseuransa riveissä kaksi Tanskan mestaruutta ennen siirtoaan Ruotsin liigan Timråhon 19-vuotiaana. Regin pelasi Timråssa kolme kautta, kunnes jatkoi matkaansa Pohjois-Amerikkaan.

Tanskaa hyökkääjä on edustanut kuudesti MM-turnauksessa. Viimeksi Regin pukeutui maajoukkuepaitaan kevään 2010 kisoissa Saksassa ja oli joukkueensa paras pistemies seitsemän ottelun saldolla 2+5=7.

Reginistä tulee toinen tanskalaispelaaja, joka on edustanut Jokereita. Ensimmäinen oli hyökkääjä Nichlas Hardt, joka pelasi seurassa kausilla 2011-14.


Regin motivoituneena Punakeltaisiin

Seitsemän vuotta Pohjois-Amerikassa on kehittänyt uusinta jokerivahvistusta Peter Reginiä paljon. Paluu Eurooppaan tuntuu monelta kantilta katsottuna hyvältä.

Tanskalaispelaajan kausi on edelleen kesken Pohjois-Amerikassa, mutta samalla kahden vuoden jokeripestin alkaminen syksyllä on varmistunut. Regin on pelannut uudella mantereella valtaosan peleistään NHL:ssä. Tällä kaudella hän on kuitenkin ollut enemmän AHL:ssä, joten oli aika muutokselle.

-Ajattelin jo varhaisessa vaiheessa, että haluan palata ja pelata KHL:ssä, Euroopan parhaassa liigassa. Haluan mitata taitojani parhaita pelaajia vastaan. Kun Jokerit osoitti kiinnostusta, ratkaisu oli helppo tehdä, Regin kertoo puhelimitse kotoaan Rockfordista.

-Pohjoismaissa kaikki – kulttuuri ja ihmiset – on hyvin samanlaista, joten on mieluisaa päästä asumaan Helsinkiin. Meillä on myös varmasti hyvä joukkue, jonka kanssa voimme menestyä, hän jatkaa.

Regin lähti Pohjois-Amerikkaan 22-vuotiaana pelattuaan Ruotsissa Timråssa. Atlantin toiselta puolelta yhteydenpito läheisiin on haastavaa. Videopuhelut ja erilaiset viestimet ovat tulleet tutuiksi, joten henkisesti paluu lähelle kotia merkitsee paljon.

-Se on yksi isoimmista asioista, joita odotan. On kulunut pitkä aika siitä, että olen saanut olla perheeni ja ystävieni lähellä, Regin huokaisee.

-Helsingissä aikaeroa perheeseeni on vain tunti, joten jutustelu onnistuu iltaisin. Siskoni asuu Kööpenhaminassa ja sinne lyhyt lentomatka. Vanhempanikin pystyvät tulemaan katsomaan pelejä Helsinkiin viikonloppuisin, hän myhäilee.

Ottawa Senatorsissa ja New York Islandersissa ensimmäiset kuusi NHL-kauttaan pelannut hyökkääjä siirtyi kesken viime kauden Chicago Blackhawksin organisaatioon, joka on tällä hetkellä kenties koko NHL:n kovin. Harjoitusleirille lähdettäessä pelipaikan raivaaminen tarkoitti täydellistä onnistumista, sillä kilpailu oli raakaa.

-Blackhawks on loistava joukkue ja siihen on vaikea mahtua. Tiesin sen jo alussa, sillä ryhmässä oli 14 hyökkääjää yksisuuntaisilla sopimuksilla, Regin selvittää.

-Tiesimme, että edes yksisuuntaisella sopimuksella ei välttämättä pääse joukkueeseen. Olisin halunnut pelata koko kauden NHL:ssä, mutta nyt ei käynyt niin. Siksi haluan palata Eurooppaan ja olla iso osa joukkuetta. Luonnollisesti pelistä myös nauttii silloin enemmän.

Pelit pienessä kaukalossa ovat muovanneet Reginiä pelaajana, mutta hän kokee edelleen soveltuvansa paremmin eurooppalaiseen askiin. Sellaisessa hänen taitonsa ja nopeutensa pääsevät paremmin oikeuksiin. Pohjois-Amerikasta mukaan on kuitenkin tarttunut asioita, joista on hyötyä myös Euroopassa.

-Kaiken pitää täällä tapahtua nopeasti ja pienemmässä tilassa. Olen oppinut pelaamaan paremmin laitojen lähellä ja maalinedustoilla, hyökkääjä kertoo

-Vahvuuteni eli luisteluni ja taitoni sopivat kuitenkin paremmin isolle jäälle. En tiedä, onko helppoa päästä jälleen sinuiksi sikäläisen pelityylin kanssa, mutta olen eurooppalainen pelaaja, joten sopeutuminen on varmasti helpompaa kuin Pohjois-Amerikkaan tuleminen.

Jokereista hän pyrki ottamaan selvää pelikavereiltaan, joilla oli entuudestaan tietoa seurasta. Regin mainitsee, että suosittelijoina toimivat muun muassa joukkuetoveri Antti Raanta sekä Jokereissa viimeisimmän työsulun aikaan pelannut Erik Karlsson, joka on tanskalaisen hyvä ystävä.

-Tietysti asiat ovat varmasti jonkin verran muuttuneet KHL:n myötä, mutta puhuimme yleisellä tasolla kaupungista ja seurasta. Olen kuullut organisaatiosta ja Helsingistä vain hyviä asioita, Regin vakuuttaa.

Ennen paluutaan Eurooppaan tavoitteena on edetä AHL:n pudotuspeleissä mahdollisimman pitkälle. Reginin joukkue Rockford on tällä hetkellä voitoin 0-2 tappiolla Grand Rapidsille. Jatkoon etenee neljällä voitolla.

Kantona Rockfordin kaskessa on kahdessa ensimmäisessä ottelussa ollut ex-jokeri Teemu Pulkkinen, joka on osunut peräti viidesti tolppien väliin. Seuraava peli pelataan Rockfordissa torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

-Pulkkinen tekee paljon maaleja. Hänet meidän pitää pysäyttää, Regin toteaa ykskantaan.

-Nyt meillä on kolme kotipeliä, ja olemme olleet kotikaukalossa hyviä tällä kaudella. Tarvitsemme kolme voittoa näistä peleistä ja toivottavasti pystymme siihen, tanskalainen päättää.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Tanskalaissentteri Peter Regin Jokereihin

ViestiKirjoittaja Lehväs » 11.05.2015 09:30

Oikein oiva hankinta. Vähän jos hahmottelisi hyökkäystä tämän hankinnan jälkeen, niin se olisi jotain seuraavaa muotoa:

Hagman - Kapanen - Aaltonen
Huhtala - Olimb - Jormakka
Joensuu - Regin - Sallinen
Rita - Wirtanen - Pöysti

Tuolla hyökkäyksellä kehtaisi kyllä lähteä haastamaan isoja tulevallakin kaudella. Regin pystyy myös pelaamaan laidassa, jolloin Kapasen ketju pysyisi ennallaan, mutta muut ketjut menisivät seuraavaan muotoon:

Regin - Olimb - Jormakka
Joensuu - Wirtanen - Sallinen
Rita - Mäki - Pöysti

Vielä yksi kiekollinen kärkipuolustaja ja tuo pakka näyttää ihan hyvältä :Thumb up:
...

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Tanskalaissentteri Peter Regin Jokereihin

ViestiKirjoittaja Dev » 19.05.2015 15:47

Lehväs kirjoitti:Vielä yksi kiekollinen kärkipuolustaja ja tuo pakka näyttää ihan hyvältä :Thumb up:


Ei mitään mahkuja mestaruustaistoon Jokereilla ensi vuonnakaan. Joukkue heikentynyt mielestäni viime kaudesta.

Moses = Jormakka
Omark = Olimb
Koukal = Regin

Pahasti jää tappiolle.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Tanskalaissentteri Peter Regin Jokereihin

ViestiKirjoittaja Lehväs » 20.05.2015 20:10

Dev kirjoitti:Ei mitään mahkuja mestaruustaistoon Jokereilla ensi vuonnakaan. Joukkue heikentynyt mielestäni viime kaudesta.


Ei Jokereiden tavoite varmasti olekaan olla se suurin suosikki. Jos mestaruuksia jaettaisiin pelaajamateriaalin mukaan, niin mestaruus karttaisi Helsingin kaukaa. Onneksi reaalimaailmassa kaikki ei ole näin mustavalkoista. Jokerit haastaa ison rahan venäläisjoukkueet jatkossakin laadukkaan valmennuksen ja sitoutuneen joukkuepelin keinoin. Venäjän heikko taloustilanne myös ajaa parhaita ulkomaalaisia muihin Euroopan maihin varmojen tienistien toivossa, kuten Tony Mårtensson, Martin Thörnberg, Patrik Thoresen ja Sakari Salminen. Tässä mielessä Helsinki on turvasatama, kun palkat maksetaan euroissa, eikä ruplissa. Euron kurssi on vakaa ja tienistit takuuvarmoja sen suhteen.

Totta kai LOKOMO-ketju on vaikeasti korvattava osa, mutta eipä tuo nyt ihan niin synkältä vaikuta, kuin annat ymmärtää. LOKOMO oli jotain ainutlaatuista, jota näkee vain harvoin. Jatkossa Jokereiden uskoisin panostavan yhä enemmän laajempaan kärkeen, joka siltä puuttui viime kevään ratkaisuhetkillä.

Pudotuspeleihin Jokerit mennee myös ensi kaudella ja siellä on taas kaikki mahdollista.
...

Paluu Helsingin Jokerit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa