Helsingin Jokerit 2016-2017

Kuva
Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Jack » 30.04.2016 10:40

Luodaan nyt ketju tulevaa kautta ajatellen. Mielenkiintoinen muutosprosessi käynnissä kolmanteen KHL-kauteen lähdettäessä jo pelkästään uuden valmennuksen myötä.

Maalivahdit: Ryan Zapolski, Riku Helenius, Jani Kautto

Puolustajat: Topi Jaakola, Jesper B. Jensen, Arturs Kulda, Ville Lajunen, Juho Rautanen, Daine Todd, Oliver Lauridsen, Joonas Jalvanti

Hyökkääjät: Tommi Huhtala, Jesse Joensuu, Pekka Jormakka, Tomi Mäki, Frank Gymer, Atte Mäkinen, Miro Mäkinen Peter Regin, Roope Talaja, Petteri Wirtanen, Marko Anttila, Masi Marjamäki, Michael Keränen, Sakari Salminen

Muutamaa kovaa nimeä vielä huutaa, mutta kyllähän tuo alkaa näyttää mielenkiintoiselta nipulta. Keränen mieluisin nimi ainakin meikäläiselle. Viihdyttävä taitopelaaja ja tulee hakemaan vähän uutta nostetta uralle. Mielenkiintoinen nimi KHL-kaukoloon.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Jack » 02.05.2016 14:18

Tänään julkaistiin kolme uutta nimeä ensi kauden joukkueeseen.

Rasmus Rissanen
24-vuotias KalPa-kasvatti. Seitsemän viime kautta pelannut P-Amerikassa, ensin WHL:ää, josta varaus Carolinan organisaatioon. AHL:n puolella jo peräti 294 ottelua 9+40 tehopisteen kera. Isokokoinen puolustava pakki ja varmasti juuri sitä mitä Jokerit hakee puolustuspäähän.

Mika Niemi:
28-vuotta mittarissa. Seitsemän kautta takana Liigassa ja nyt ensimmäistä kertaa aikuisuralla uuteen sarjaan. Mielenkiintoista nähdä miten tulee pärjäämään KHL:ssä. Liigassa ollut ainakin luotettava sentteri ja tehopisteitäkin 403 ottelussa syntynyt tasan 200.

Joey Hishon:
1991-vuosikerran taitava sentteri. 2010 vuoden varaustilaisuudessa peräti 1 kierroksen #17 varaus. NHL:n puolella 13 ottelua, mutta viime kaudet kulunut vahvasti AHL:n puolella. 174 ottelua 109 tehopistein. Potentiaalia kaverissa on pisteiden tekijäksi ja ratkaisijaksi. Ensimmäistä kertaa urallaan Eurooppaan pelaamaan. Rantas Mikon kaveri San Antonio Rampagesta. ;)
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Salming » 02.05.2016 14:53

Mielenkiintoisia hankintoja kerta kaikkiaan. Onnittelut palstan ainoalle Jokerit-fanipojalle Jackille! Heitetääs pientä ketjulottoa pojista.

Joensuu - Regin - Salminen
Keränen - Hishon - Jormakka
Huhtala - Niemi - Anttila
Mäki - Wirtanen - Talaja
Marjamäki, Gymer, Mäkiset

Jaakola - Jalvanti
Lauridsen - Lajunen
Kulda - Rissanen
Jensen, Todd

Zapolski
Helenius

Mokkeosasto ei tule riittämään. Puolustuksesta puuttuu aivan se timanttinen YV-pakki kuten Larsen. Hyökkäys menettelee, jos TOP9 ei loukkaannu, mutta joku syvyyshankinta tuonne olisi vielä hyvä tehdä.

Telle

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 10.08.2016 19:49

Minulle syntyi Jokereiden pelaajavaihdoksista mielikuva joukkueen vahvistumisesta viime kaudesta. Tehtyäni tarkemman erittelyn asiasta en olekaan varma vahvistumisesta. Joukkue on kokonaisuutena arvioiden viime kauden tasolla.

Tässä vertailua viime kauden rosteriin:

Valmennus:
Olisin toivonut Erkka Westerlundin jatkavan. Jukka Jalonen on aikaisempien saavutustensa perusteella samalla tasolla, vaikka häneltä ei löydy menestystä KHL-liigasta vaan aika heikko tulos SKA Pietarissa.

Maalivahtiosasto:
On viime kauden tasolla, mutta saattaa osoittautua viime kautta heikommaksi. Vaikka Barys Astanaan siirtynyt Henrik Karlsson ei kuulunut mielestäni aivan KHL:n kärkimokkeihin ja petti tämän kevään Torpedo-playoffsarjassa, niin Zapolski on avoin kortti eikä hänen suoritustasostaan ole mitään takeita. KHL:stä löytyy parempia laukojia ja maalintekijöitä kuin Liigasta.

Puolustus:
On heikentynyt viime kauteen verrattuna, koska uudet hankinnat Chay Genoway, Joonas Jalvanti, Rasmus Rissanen, Oliver Lauridsen ja Juho Rantakari eivät riitä korvaamaan poistuneita Philip Larsenia, Joonas Korpikaria, Atte Ohtamaata, Daine Toddia ja Ossi Väänästä. Erityisesti Larsenin siirtyminen Pohjois-Amerikkaan on iso menetys.

Hyökkäys:
Vahvistuu lähtökohtaisesti hitusen viime kaudesta, mutta se edellyttää seitsemän uuden hyökkääjän yltävän lähelle omaa parastaan. Erityisesti Brandon Kozunin ja luottosentterin Niko Kapasen saappaita on vaikea täyttää. Myös Jere Sallisen olisin toivonut jatkavan joukkueessa. Joukkueesta poistuivat: Brandon Kozun, Niko Kapanen, Juhamatti Aaltonen, Niklas Hagman, Jani Rita, Jere Sallinen, Eetu Pöysti sekä loppukaudeksi loukkaantumisten takia hankitut Tim Kennedy ja Pascal Pelletier. Uudet hyökkääjät: Brian O'Neill, Joey Hishon, Sakari Salminen, Michael Keränen, Marko Anttila, Masi Marjamäki ja Mika Niemi.

Huomenna saatan olla viisaampi katsottuani omin silmin Jokereiden harjoitusottelun SKA Pietaria vastaan Espoo Metro Areenalla. Ensimmäinen Jokeriottelu meikäläiselle Torpedo-playoffsarjan jälkeen.

Lähtökohtaisesti pidän tulevan kauden Jokerijoukkueesta enemmän kuin viimekautisesta, koska
- joukkueessa pelaa muutama suosikkini: Tommi Huhtala, Peter Regin, Tomi Mäki.
- osa joukkueeseen hankituista uusista pelaajista tuntuu mielenkiintoisilta: Genoway, Hishon, O'Neill, Salminen ja Keränen.

Telle

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 11.08.2016 21:55

Havaintoja tänään pelatusta Jokerit - SKA Pietari -harjoitusottelusta:

Katsomossa yllättävän paljon porukkaa, 3 168 henkilöä. Jokerit voitti ottelun 2-1. SKA johti ottelua pitkään 0-1, mutta joukkueen kolmannen erän jäähysuma ja Ilja Kovaltshukin 2+2+2+10 minuutin jäähyt ja 10 minuutin käytösrangaistus käänsivät ottelun kulun. SKA taisi pelata yli viisi minuuttia 3 vs. 5 -alivoimalla eikä Jokerit jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan teki kaksi hienoa ylivoimamaalia. Maalintekijöitä Jormakka ja Regin.

Pidän kiinni alustavasta ajatuksestani, että Jokerit on viime vuoden tasoinen, mutta ei ihan ensimmäisen KHL-kauden veroinen. Joukkueen pelaaminen näytti samalla tavalla sekavalta kuin viime kesän harjoituspeleissä. Kesällä 2014 Jokerit pelasi jo harjoitusotteluissa selkeästi ja esim. loistavaa ylivoimaa. Tänään juolahti kesken pelin mieleeni, missä on Jokereiden keskikokoisten hyökkääjien enemmistö - joukkueesta löytyy aikaisempaa enemmän isokokoisia hyökkääjiä, mutta toisaalta aika vähän keskikokoisia hyökkääjiä verrattuna pieniin ja/tai heiveröisen näköisiin: O'Neill, Hishon, Jormakka, Salminen, Keränen. Miten riittää papu, kun tosipelit alkavat keväällä?

Jokeripelaajista:
- Riku Helenius torjui erittäin hyvin. Luulin alussa Zapolskin olevan maalin suulla, kun torjunnat näyttivät niin hyviltä.
- Kenttäpelaajista erottuivat positiivisimmin: Regin (mielestäni Jokereiden paras tässä ottelussa), Anttila (oli yllättävän hyvä, liikkui isoksi mieheksi hyvin), Genoway (puolustuksen paras; aivan erilainen kuin Larsen, mutta terhakka; muistuttaa vähän Dynamo Moskovan Mat Robinsonia), O'Neill (oli mielestäni Hishonia parempi), Hishon.
- Heikoimman kuvan sain seuraavista: Puolustajista Rissanen ja Lauridsen (huomasin jo kevään MM-kisoissa, että on hidas ja kankea), senttereistä Niemi, muista Salminen ja Keränen. Niemen pelaaminen näytti alussa karmealta, kun hän suorastaan sabotoi ketjukavereidensa pelaamisen. Jossakin konkreettisessa tilanteessa hän aivan kuin pysäytti ketjunsa hyökkäyksen ja kävi sääliksi hänen ketjukavereitaan, joista toinen tilanteessa oli Huhtala. Toivottavasti Hotsi ei joudu pelaamaan kauden aikana Niemen ketjussa. Salminen pelasi ottelun alussa heikosti, mutta paransi loppua kohti. Keränen näytti alussa todella itsekkäältä, mutta hänkin paransi otteitaan lopussa. Keränen pelasi toisessa ylivoimassa viivassa puolustajan paikkaa.

SKA Pietarista:
- Pelasi 1. erässä näyttävästi, mutta sen jälkeen ei mitenkään erityisesti. Heikot laukaukset. Datsjuk oli kesäterässä, mutta esitti alussa pari hienoa mailakikkaa, joilla sai Jokeripelaajan vipuun. Kovaltshuk näytti hitaalta, mutta yritteliäältä Datsjukin laiturina. En nähnyt Kovaltshukin 3. erän 2+2+2+10 minuutin sekä 10 minuutin käytösrangaistukseen ja ulosajoon johtanutta tilannetta, koska se tapahtui toisessa päässä kaukaloa.
- Venäläisessä somessa kommentoitiin ottelutulosta: Ei mitään uutta, Znarokin joukkueet ovat olleet kesäisin aina huonoja. (Pitää paikkansa ainakin Dynamo Moskovassa, joka pelasi Znarokin aikana kesäturnauksissa ja muissa harjoitusotteluissa surkeasti todennäköisesti Pinskin leirin rääkin takia.)

Metro Areenasta:
- Siisti, mutta kyllähän Hartwall Areenalla käyminen on etuoikeus mm. seuraavista syistä:
-- Metro Areenalla on huomattavasti kylmempi kuin Hartwallilla, sormikkaat ja villasukat olisivat olleet tarpeen lähellä jäätä olevilla paikoilla.
-- Metro Areenan mediakuutio on lähes pimeä eikä siitä näe esim. maaliuusintoja kunnolla. Lisäksi pelikellon numerot ovat epäselvät, esim. 9 ja 0 näyttivät samoilta. Hartwall Areenalla on loistava KHL:ää varten uusittu mediakuutio ja siellä on lämmintä. Saattaa kyllä olla, että Metro Areenan jää on nimenomaan hallin kylmyyden takia parempi kuin Hartwall Areenalla. Venäläiset KHL-joukkueet ovat kehuneet Hartwall Areenan olosuhteita muuten, mutta kritisoineet jään laatua, on kuulemma liian pehmeä.
- Oli mukavaa, että areenalla oli ottelun aikana tarjoilupisteitä eikä tarvinnut katsoa peliä kuivin suin ja tyhjin vatsoin.
- Katsomosta näkyi vain kolme mainosta: Karjala, Iso Omena ja X.

Salming

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Salming » 25.08.2016 21:05

Jokerit hävisi äsken Sotshille vieraissa maalein 3-2. Petersson iski hattutempun. Jokereiden maaleista vastasivat Genoway ja Jormakka. Tein ottelun toisessa erässä tilastointia. Jokerit lähti siinä viiveellä vain kolmesti, puolinopeasti 12 kertaa ja nopeasti 12 kertaa. Lopputulemina oli päätykiekko/kulmaan vienti 14 kertaa, kontrolloitu suora hyökkäys kahdeksan kertaa ja menetys ennen siniviivaa viidesti. Sotshi puolestaan lähti viiveellä neljästi, puolinopeasti neljästi ja nopeasti 12 kertaa. Joka toinen yritys päättyi menetykseen. Päätykiekkoja syntyi seitsemän kertaa ja vain kolmesti se sai aikaan suoran hyökkäyksen.

Johtopäätöksinä todetaan, että Sotshi lähti nopeasti, mutta alivoimaiset puskut päättyivät menetykseen usein. Jokerit puolusti siten keskialueen hyvin. Jokerit puolestaan viljeli yllättävän vähän viivelähtöjä ja lähti mukaan coast-to-coast kiekkoon. Myös Jokerit joutui usein turvautumaan päätykiekkoon tai peli ajautui sinne. Jokerit sen sijaan kunnioitti siniviivoja paremmin kuin Sotshi eikä menetellyt kiekkoja keskialueella. Jokereiden aktiivinen karvauspeli ajoi Sotshin puolustajat käynnistämään pelin nopeasti ja se aiheutti menetyksiä. Jokereiden omassa avauspelaamisessa suosisin enemmän puolinopeita ja viivelähtöjä, koska nopeat lähdöt eivät olleet tuloksekkaita. Seuraavalla kerralla tilastoin tarkemmin eri hyökkäystyyppien seuraukset, kun ne tässä tilastossa ovat vielä sekaisin.

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Nestori » 25.08.2016 21:23

Salming kirjoitti:Tein ottelun toisessa erässä tilastointia... kun ne tässä tilastossa ovat vielä sekaisin.

Tajuatko itsekään, että mitä teet just nyt? :mrgreen: Yhden erän "kotipolttoisella" väännät analyysia koko myytävästä erästä? Säähän oot ihan oikeasti astumassa InFlamesin saappaisiin pelin analysoijana vajavaisen tiedon kautta? :mrgreen:
Oulun Kärpät

Salming

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Salming » 25.08.2016 21:31

Nestori kirjoitti:Tajuatko itsekään, että mitä teet just nyt? :mrgreen: Yhden erän "kotipolttoisella" väännät analyysia koko myytävästä erästä? Säähän oot ihan oikeasti astumassa InFlamesin saappaisiin pelin analysoijana vajavaisen tiedon kautta? :mrgreen:
Niin. En jaksanut kirjoittaa sitä, että mututuntumalla nopeista hyökkäyksistä suurin osa oli noita päätykiekkoja ja puolinopeista ja viivelähdöistä isompi osa päättyi kontrolloituihin suorituksiin. Tuohon tulee tarkennusta jatkossa. Mutta tuo johtopäätösosio oli kuitenkin pelin kuvan mukainen. Haluan hieman syvyyttä jääkiekon seuraamiseen varsinkin näissä peleissä, joita ei välttämättä muuten tulisi seurattua, joten tällä kaudella on tarkoitus analysoida tarkemmin esimerkiksi yksilöiden kiekollisia ja kiekottomia tekoja sekä myös joukkueiden kuten tässä. Ei tuosta yhdestä erästä tietysti voi vetää suuria johtopäätöksiä, mutta ainakin Sotshia vastaan olisi ollut hyvä lähteä hieman maltillisemmin minun mielestäni. Sotshi ei saanut mitään aikaan tasaviisikoin kahdessa viimeisessä erässä, kun se lähti nopeasti ja Jokerit puolusti keskialueen hyvin. Keräsen menetys toki maksoi pisteet sitten.

Telle

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 27.08.2016 20:52

Jokereiden kausi 2016-2017 on lähtenyt liikkeelle yskähdellen, kun kolmen ottelun jälkeen on koossa vain 3 pistettä. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja paljon ehtii tapahtua ennen runkosarjan päättymistä.

Jokerit hävisi tänään harmittavasti 3-1 Torpdeo Nizhny Novgorodille. Jokerit hävisi Torpedolle viime keväänä playoffien 1. kierroksella, vaikka lähti ottelusarjaan selvänä ennakkosuosikkina sijoituttuaan läntisen konferenssin 2. sijalle. Torpedo lähti playoffeihin 7. sijalta.

Torpedo on Jokereille hankala vastustaja, tosin monelle muullekin nk. taitojoukkueelle.

Ottelun jälkeinen tiedotustilaisuus, jossa päävalmentajat kertovat omat käsityksensä pelin kulusta. https://youtu.be/rzrWK5-In3w

Jukka Jalonen:
- Jokerit hävisi heikon ylivoimapelaamisen takia.
- Ylivoima oli heikkoa, koska lauottiin liian vähän ja etsittiin liian vaikeita ratkaisuja.

Peteris Skudra:
- Nopea, kova peli.
- Yritettiin pelata hyvin ja viisaasti.
- Kiitokset pelaajille (kiitti kaksi kertaa). Kaikki pelasivat hyvin, mukaan lukien maalivahti (Proskurjakovin torjuntaprosentti 95,0 %).
- Erityisesti puolustamisessa nähtiin työntekoa ja luonnetta.
- Työnteon ja luonteen ansiosta on voitettu molemmat tällä kaudella pelatuista kahdesta ottelusta.
- Työnteon ja luonteen jälkeen tulee pelaamiseen muu: taito ja taktiikka.

Skudra sanoo lopussa jännästi: "Yritämme pelata niin, että pojat eivät tunne häviävänsä taisteluja. En tiedä, miten avaisin tämän asian, mutta..."

Torpedon Vladimir Galuzinin lyhyt haastattelu ottelun jälkeen. https://youtu.be/3kbrJuKbfp8 Galuzin sentteröi Torpedon ykkösketjua Pettersson - Galuzin - Daugavins, joka oli erityisen hankala Jokereille. Galuzinin tehopisteet olivat tänään 2+1=3.

Vladimir Galuzin:
- Ottelu oli vaikea.
- "Me tunnemme heidät ja he tuntevat meidät." Hän muistuttaa joukkueiden kohdanneen keväällä playoffeissa ja Torpedon voittaneen myös silloin.
- Jokerit pelasi samalla tavalla kuin keväällä. Toimittaja toteaa väliin Jokereiden valmentajan vaihtuneen, mutta Galuzin ei muuta näkemystään vaan vastaa: "Suomalaiset joukkueet pelaavat heidän systeemillään. Jotkin yksityiskohdat Jokereiden pelaamisessa ovat ehkä muuttuneet vähän keväästä, mutta peruspelaaminen oli samaa kuin keväällä."
- Toimittaja muistuttaa Jokereiden Salmisen pelanneen muutama vuosi sitten Torpedossa ja kysyy Galuzinin mielipidettä tämän pelaamisesta. Galuzin vastaa: "En katsonut hänen pelaamistaan vaan oman joukkueeni pelaamista. Joukkueiden pelaaminen ratkaisee, ei yksilöiden."
- Toimittaja haluaa lopussa vielä tietää, olisiko Galuzin halunnut tehdä hattutempun ja halunnut muiden pelaajien auttavan siinä johon tämä vastaa lyhyesti: "En."

Jokereiden tehotilastot ottelusta kertovat parhaiden pelaajien vaikeuksista Torpedoa vastaan: Puolustajista Jaakolalla ja Genowaylla -2, hyökkääjistä Reginillä -2 ja alaketjujen Marjamäellä samoin.

Jokereiden paras tänään oli maalivahti Helemius. Ilman hänen hienoja torjuntojaan tappiolukemat olisivat olleet rumemmat. Heleniuksen torjuntaprosenttikin oli hyvä, 93,8 %.

Videokooste ottelusta: https://youtu.be/4yv1yePNYMY
Aika paljon yleisiä tunnelmia areenalta, mutta toisaalta mielenkiintoista nähdä niitä. Jokereiden kannattajiakin paikalla yllättävän paljon.

Telle

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 29.08.2016 17:23

Viime viikon torstaina bongasin ensimmäisen alkaneen kauden Jokerimainoksen Helsingin ydinkeskustassa:

Taksin kyljessä vasemmalla luki isolla YES, sitten Jokerinaama ja sen oikealla puolella teksti: Take me to the game!

Ihan hyvä mainos, vaikka teksti olisi kyllä voinut olla suomeksi. Englanninkielisellä tekstillä halutaan varmaankin viestittää Jokereiden pelaavan kansainvälistä liigaa. Mainonnan pääkohderyhmän Helsingissä oletetaan selvästi ymmärtävän ainakin vähän englantia.

Telle

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 30.08.2016 19:54

Olin tänään töiden jälkeen Stockmannilla shoppailemassa, kun yhtäkkiä tuli kuulutus: Jokeripelaajat Topi Jaakola, Tomi Mäki, Sakari Salminen ja Ryan Zapolski ovat klo 19:ään saakka tavaratalon 8. kerroksessa jakamassa nimmareita ja kertomassa tunnelmista uuden kauden alkaessa. Lähdin välittömästi paikalle.

Oli hienoa päästä kasvokkain pelaajien kanssa ja jutella heidän kanssaan. Tunnistin vain Mäen ja Salmisen. Jaakola näytti oudolta ilman partaa. Zapolskilta kysyin: "Kuka Jokeripelaaja sinä olet?" Muut valistivat, että Zapolski ei osaa suomea.

Kerroin mm.:

Mäelle itkeneeni toissakaudella Hartwall Arenalla, kun hänen tarinansa kerrottiin videoin lapsuudesta lähtien ja hän totesi kameralle: "Minä olen ollut onnellinen, kun olen saanut pelata aina samassa seurassa, Jokereissa." Kertasin hänelle myös hänen upean läpiajomaalinsa toissakaudella.

Salmiselle muistavani hänet jo Ässistä ja että hänellä liikkuu luistin kevyesti.

Jaakolalle hänen olevan erittäin hyvä puolustaja.

Zapolskille hänen olevan joukkueen tärkein pelaaja.

Toivotin kaikille neljälle onnea alkaneella kaudella. Kehuin Jokereiden joukkuetta ja muistutin heitä siitä, että Jokerit on aina tunnettu taitojoukkueena ja että Hartwall Arenalla on Jokeripeleissä minun tapaisiani puolihulluja, jotka tykkäävät jääkiekosta.

Hienoja pelaajia. Heistä on pakko olla ylpeä. Tomi Mäki - aivan mahtava ihminen.

Telle

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 03.09.2016 16:24

Jokereiden promovideo kaudelle 2016-2017. https://youtu.be/7HkdURZhpiY

Vierastan keskittymistä yhteen yksilöön, yhteen pelaajaan jonkin joukkueen promovideolla. Samoin vierastan Jesse Joensuun valintaa uuden kauden kasvoiksi ja hänen suuhunsa laitettujen sanojen mahtailevuutta lopussa,

MUTTA SILTI

onhan tämä aivan huippu, koska tärkein sanoma käy selväksi - Jokerit osallistuu maailman muuttamiseen, ei tyydy vanhaan, vain seuraamaan sivusta tai jäljittelemään muita ja sinnittelemään perässä. Plussaa myös joukkueen suomalaisuuden korostamisesta. Katto on korkealla ja seinät leveällä. Jokereiden kotiotteluissa viime kaudella soineen Toby Keithin I love this Bar -laulun positiivisin sanoin: Tule sellaisena kuin olet!

Telle

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 17.09.2016 22:39

Ensimmäinen tämän kauden kotiottelu takana ja hyvillä mielin. Muutama kommentti ottelusta, josta lähetin viestejä KHL-otteluketjuun paikan päältä:

Jokerit - Avangard Omsk 3-4 VL (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Peli:

- Jokerit pelasi huomattavasti paremmin kuin aikaisemmissa Viasatin kautta katsomissani vieraspeleissä.
- 1 piste Itäistä konferenssia johtavalta joukkueelta on hieno saavutus. Jokerit pystyi samaan kuin Dynamo Moskova runsas viikko sitten.
- Yksikään Jokeripelaaja ei erottunut joukosta negatiivisesti vaan kaikki pelasivat tasapainoisen pelin. Jopa aikaisemmin melko vaisusti esiintyneet pohjoisamerikkalaiset Hishon ja O'Neill pelasivat hyvin ja yrittivät tosissaan. O'Neill tosin on fyysisesti aika heikko ja otti kontaktia jäähän lähes aina mies vastaan mies -tilanteissa. Hän kompensoi heiveröisyyttään kyllä kovalla tsempillä ja taistelulla.
- Kaksi pelaajaa on pakko nostaa muiden yläpuolelle: Riku Helenius ja Tommi Hotsi Huhtala. Helenius torjui jälleen erinomaisesti - aivan kuin mies olisi vaihtunut viime kauden jälkeen. Hotsia kehuin juuri vieruskaverille ja kerroin seuranneeni tätä Ilves-juniorista alkaen ja tämän olevan suosikkini, koska on hyvä kokonaisuus kiekkoilijana eikä pelaa milloinkaan virkamieskiekkoa. Tuskin ehdin lopettaa kehumiseni, kun Hotsi tasoitti 3-3:een ainoastaan 0,5 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Hotsi riemuitsi maalinsa jälkeen villisti aivan kuin ei olisi uskonut sitä todeksi. Katsojat tuntuivat hurraavan tilanteessa melkein yhtä paljon Hotsin ilolle kuin tasoitusmaalille!
- Kaksi Jokereiden viime kauden avainpelaajista ei noussut vielä tänään omalle tasolleen: ykkössentteri Peter Regin ja puolustaja Topi Jaakola.

Yleistä:

- Oli mukavaa olla pitkästä aikaa Hartwall Arenalla. Huomasin tänään aamulla odottavani innolla otteluun lähtöä ja jännittäväni.
- Yllättävän vähän katsojia, 9778, suhteessa ottelun laatuun ja erinomaiseen vastustajaan. Jos ja kun Jokerit jatkaa pelaamista tämänpäiväisellä tasolla, niin katsojia tulee jatkossa riittämään varmasti.
- Kansainvälisyys. En ehtinyt saada varsinaista kausikorttia ajoissa ja jouduin lunastamaan sen erikseen tietystä paikasta. Samassa tilanteessa oli yllättävän moni muukin ja yllätyin, kuinka paljon kanssani jonottaneissa kausikorttilaisissa oli ulkomaalaisia: vieressäni puhuttiin englantia, tanskaa ja venäjää...
- Ennen ottelua kuultiin aulassa livemusiikkia Dearra-bändiltä, mikä oli mahtava yllätys. KIITOS!
- Alkushow jakaantui tavallaan kahteen osaan: ensiksi KHL-liigan video teemalla "suurin, voimakkain, nopein". Sen jälkeen Jokereiden pregameshow, joka ei toivottavasti pysy samana koko kautta: lähes pelkkää puhetta siitä, että Jokerit haluaa voittaa Gagarin Cupin. En tykännyt showsta. Paasauksen jälkeen tuli viimein pelaajien esittely, joka oli mielestäni erinomainen. Jokeripelaajista oli otettu ihanat valokuvat, jotka korostivat eroa viime kauteen: joukkue on paljon nuorempi ja freesimpi kuin viime kaudella.
- Viime kaudella Jokereiden tanssityttöjen kanssa esiintynyt pikku-Emmi oli jälleen lavalla, mutta vuotta vanhempana häntä jännitti selvästi enemmän kuin vuosi sitten. Viime kaudella Emmin kerrottiin haaveilevan pääsystä Jokereiden tanssitytöksi.

Jokereiden tappiosta huolimatta tämän päivän ottelusta jäi hyvä mieli, koska joukkue pelasi hyvin ja tasapainoisesti ja molemmat joukkueet tarjosivat vuodenaikaan nähden tasokasta ja viihdyttävää katsottavaa.

Telle

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 19.09.2016 21:04

Olipa heikko kotipeli Jokereilta. Aivan kuin joukkue olisi vaihtunut lauantaista. Vastassa oli tänäänkin kova joukkue idästä, Sibir Novosibirsk.

Jokerit - Sibir Novosibirsk 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Jokerit pelasi sekavasti eikä ketjujen sisällä näkynyt positiivista kemiaa. Tämänpäiväinen ottelu on hyvä esimerkki tilastojen harhaanjohtavuudesta toisinaan. Jokerit laukoi kohti Sibirin maalia 40 kertaa, Sibir 22 kertaa kohti Jokerimaalia. Silti ottelun voittajasta ei syntynyt epäselvyyttä. Jokerit paransi pelaamistaan 3. erässä, mutta toisaalta vastustaja höllensi silloin jo tahtia.

Jokereiden parhaat pelaajat tänään olivat mielestäni maalivahti Ryan Zabolski ja laitahyökkääjä Pekka Jormakka. Zabolski olisi ehkä voinut torjua Sibirin kolmannen maalin, mutta toisaalta hän torjui muutaman pahan vedon. Zabolski on nopea refleksitorjuja. Jormakka jaksoi yrittää ja pelasi hyvällä tsempillä loppuun saakka.

Sibirin vahvuus perustui tässäkin ottelussa loistavaan Aleksander Salakin maalivahtipeliin ja ykköshyökkäysketjuun Sannikov - Shalunov - Shumakov. Kolmikko muodostaa tällä hetkellä yhden KHL-liigan aivan parhaista hyökkäysketjuista ja teki tänään Sibirin kolme ensimmäistä maalia. Neljännen Sibirin maalin laukoi Joonas Kemppainen http://hcsibir.ru/ru/people/5724 30 sekuntia ennen peliajan päättymistä tyhjään maaliin Jokereiden pelatessa ilman maalivahtia. Kemppainen pelasi vierasjoukkueen kakkosketjun sentterinä toisena laiturinaan Jevgeni Artjuhin, joka kantoi C:tä rinnassaan. Kemppainen pelasi lähes näkymättömästi, mutta jossakin vaiheessa peliä ymmärsin hänen edustavan sentterityyppiä, joka on näkymätön eikä säkenöi taidollisesti, mutta tekee paljon työtä joukkueensa hyväksi ja osaa syötellä hyvin. Artjuhin pelasi rauhallisesti eikä ottanut yhtään jäähyä. Eero Elo puuttui tänään Sibirin riveistä loukkaantumisen takia.

Pidin etukäteen Jokereita pelaajamateriaaliltaan Sibiriä laajempana, mutta Sibirin maalivahtipeliä ja huipputasoa (ykköshyökkäysketjua) parempana kuin Jokereilla. Jokerit pelasi tänään heikosti, mutta eri tavalla huonosti kuin kauden ensimmäisissä vieraspeleissä: vauhtia, yritystä ja laukauksia riitti, mutta jotenkin kaikesta tekemisestä puuttui järki.

Tarkkailin tänään jälleen myös pelaaja-aitioita. Sibirin päävalmentaja Skabelka näytti koko ajan erittäin rauhalliselta ja tyytyväisemmältä kuin Jokereiden päävalmentaja Jalonen. Skabelka on lyömässä itseään lävitse valmentajana. Vaikka hän on valkovenäläinen, niin osa venäläisistä kiekkoilun ystävistä ehdottelee häntä jo nyt Znarokin korvaajaksi Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana. Skabelkan 23-vuotias poika Aleksei http://hcsibir.ru/ru/people/4532 pelasi Sibirin riveissä numerolla 10. Poika oli pelkkä pienikokoinen energiapelaaja: vikkelät jalat ja paljon touhua, mutta vähän tulosta.

Toivottavasti Jokerit löytää pelaamisen punaisen langan mahdollisimman pian. Pakkiparit ja hyökkäysketjut kannattaisi ehkä rakentaa ennakkoluulottomasti uudestaan, koska nykyisellään ne eivät toimi kunnolla.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Helsingin Jokerit 2016-2017

ViestiKirjoittaja Dev » 20.09.2016 12:18

Aika monelta suunnalta on kuullut viime aikoina, että ei jaksa hallille raahautua, koska tuossa joukkueessa ei ole sellaisia pelaajia jotka saisivat syttymään. Ei ole Jokereiden miehiä, vaan se on muuttunut tollaseksi sekamelska joukkueeksi, jossa on miehiä jotka näyttää pelaavan vaan tilipussinsa takia eikä Jokereiden logolle.

Frendi oli eilen ollut katsomassa tuota Sibir peliä ja kuulemma yli 8000 kuulutettiin katsojaluvuksi, mutta todellisuudessa paikalla oli 5000-6000 katsojaa. Kahteen ekaan peliin ainakin huonot katsojaluvut, jännä nähdä miten lähtee menemään tästä eteenpäin.

Ja oonkos mä ymmärtänyt oikein, että se kuuluisa eteläpääty, yksin suomen huikeimpia kannattajajoukkoja, on suurimmaksi osaksi hylännyt Jokerit? Käsittääkseni ainakin jotain johtoporukkaa sieltä lähti menemään jne.
- Olen aina IFK

Seuraava

Paluu Helsingin Jokerit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa