JYP kaudella 2013-2014

Kuva
Avatar
Viestit: 641
Liittynyt: 18.07.2012 19:20
Paikkakunta: Jyväskylä
Suosikkijoukkue: FBK, Liiga, NHL

JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja Plair » 19.11.2012 21:03

Pikkuveljen eli KalPan onnistuneen ketjunavauksen innoittamana avataan JYPillekin oma ensi kautta koskeva ketju.


Sopimus ensi kaudesta on seuraavilla pelaajilla:
(Suluissa sopimuksen päättymisvuosi)

Joni Myllykoski (2014)
Tuomas Tarkki (Optio)

--------
Sami Rajaniemi (2014+1)
Samu Perhonen (2014+1)Mikko Kalteva (2014)
Yohann Auvitu (Optio)
Kristian Näkyvä (2015)
Olli Malmivaara (2014)
Jason Lepine (2014/Seuran optio)Eric Perrin (2014)
Mikael Ruohomaa (2014)
Max Wärn (2014)
Antti-P Jaatinen (Optio)
Ossi Louhivaara (2014)
Cory Quirk (2014/Seuran optio)
Petr Hubacek (2014)
Miika Lahti (2014)
Matias Myttynen (2015)

--------
Daniel Stumpf (Optio)
Joose Antonen (2015)


----------------------------

Lepinellä sekä Quirkilla on (onneksi) seuran puolella optiot seuraavasta kaudesta, eikä kummankaan pelaajan nykyvireessä niitä tulla käyttämään. Muista option omaavista pelaajista solmisin jatkot jokaiselle pl. Stumpf. Maalilla Tarkki on alkukauden muurina olemisesta muuttunut vähitellen tavalliseksi kuolevaiseksi, mutta on silti suorittanut hyvällä tasolla. Ja mies tulee olemaan aivan jäätävä keväällä - se on nähty niin Kärpissä kuin MODO:ssakin. Auvitu on ottanut viime kausina suuria harppauksia kehityksessään ja täksi kaudeksi mies nappasikin paikan vakiokokoonpanoon. Hyökkäyksessä Jaatinen on saanut tällä kaudella hyvin tehoja aikaan ja uskon että mies voi tuostakin vielä kehittyä. Stumpf ei ole ainakaan tilastojen perustella esittänyt Akatemissa sitä mitä mieheltä odotettiin. Toisaalta en ole nähnyt ainuttakaan Akatemian ottelua, eli en kovin perusteellisesti osaa kertoa miehen edesottamuksista.

Jatkosopimuksia lähtisin solmimaan puolustuksesta Jyrki Välivaaralle, Henri Auviselle, Valtteri Hietaselle sekä Samuli Kankaanperälle. Hyökkääjistä jatkoa ehdottomasti Ramzi Abidille, vähintään kahdelle pelaajalle kolmikosta Jari Jääskeläinen - Jonne Virtanen - Olli Sipiläinen, Oula Palveelle, Miika Roineelle, pirteitä otteita jo tällä kaudella nelosessa esittäneelle Mikko Salmiolle, Topi Nättiselle, takaisin Jyväskylään palanneelle Samu Markkulalle ja mahdollisesti myös Simon Kostnerille, Riku Pitkäselle sekä Joonas Sammalmaalle.

Summa summarum, ensi kauden joukkue voisi näyttää seuraavalta:

Petr Hubacek - Eric Perrin - Ramzi Abid
Max Wärn - Juha-Pekka Hytönen - Ossi Louhivaara
Antti-P Jaatinen - Miika Lahti - Ruohomaa/Myttynen
Mikko Salmio - Jonne Virtanen - Jääskeläinen/Sipiläinen

Jyrki Välivaara - Olli Malmivaara
Kristian Näkyvä - Mikko Kalteva
Mikko Viitanen - Yohann Auvitu
Henri Auvinen

Tuomas Tarkki
Joni Myllykoski

--------

Tuohon kakkosen keskelle tällä kertaa joku varma tekijä (esim. Hytönen). Puolustukseen hankintaan luultavasti ainakin yksi syvyyspuolustaja, tai solmitaan jatkosopimus esimerkiksi Mikko Viitaselle. Loukkaantumisia tulee väkisinkin, joten syvyyttä on hyvä löytyä.

Keskustelu on avattu. Spekulointia vain kehiin ensi kauden joukkueesta!

Avatar
Viestit: 945
Liittynyt: 21.10.2011 17:27
Paikkakunta: Jkl Rock City
Suosikkijoukkue: Diskos

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja huntteri » 23.11.2012 18:06

Olen antanut itseni ymmärtää, että Virtanen kannattaa kiekollisempaa pelityyliä kuin Aho? Jos asia on näin, niin muutoksia tulee joukkueeseen varmasti.

Jonnelle jatkoa ja Auvitun optio käyttöön! Ja jos saa toivoa, niin Akoille paljon enemmän näyttöpaikkoja (tätähän tässä on hoettu koko farmijoukkueen olemassaolon ajan). Kohta menetämme taas yhden joukkueellisen muille liigaseuroille (vrt. D Team). Siinäpä meikäläisen prinsiipit.
"My father warned me about men and booze... but he never said anything about women and cocaine." -Tallulah Bankhead

Viestit: 165
Liittynyt: 12.08.2011 17:01
Suosikkijoukkue: JYP

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja JarnoH » 23.11.2012 21:45

Tuskinpa JYPin tyyli paljoa tulee muuttumaan Virtasen tulon myötä.Sihvonen ja Seppänen pohtivat tätä valintaa,ihan hyvä juttu mielestäni.

"Virtanen on tismalleen RD:n koulukunnan tuote"
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/sm ... linnallaan

Palveelle toivoisin tälläkaudella näyttöpaikkaa sen verran hyvin vetää akoissa.Ansaitsisi jopa sen paikan kun vertaa esim:Ruohomaahan tai Myttyseen niin paras Palve on noista.Sitä itsekkin pelkään että akoista kupataan nuo parhaat muualle kun eivät edes saa näyttöpaikkaa liigassa.

Avatar
Viestit: 641
Liittynyt: 18.07.2012 19:20
Paikkakunta: Jyväskylä
Suosikkijoukkue: FBK, Liiga, NHL

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja Plair » 02.01.2013 12:45

Noniin, palataanpa parin jatkosopimuksen ja huhun innoittamana pohtimaan ensi kauden joukkuetta. Ensi kautta koskevilla sopimuksilla saisi aikaiseksi seuraavanlaisen joukkueen:

Ramzi Abid - Eric Perrin - X1
Petr Hubacek - X2 - Ossi Louhivaara
Max Wärn - Miika Lahti - Antti Jaatinen
X3 - Matias Myttynen - X4


Kristian Näkyvä - Olli Malmivaara
X5 - Mikko Kalteva
X6 - Yohann Auvitu

Tuomas Tarkki
Joni Myllykoski


Kursivoiduilla pelaajilla on optiot seuraavasta kaudesta, jotka luonnollisesti tullaan ainakin seuran puolelta käyttämään.

Jos pohditaan tyhjiä aukkoja tuosta ketjusommitelmasta, niin itse näkisin vaihtoehdot näin:

X1 = Pekka Jormakka on paristakin eri lähteestä kuultuna palaamassa takaisin JYPin riveihin. Sopisi melkoisen hyvin nopeaksi väkkäräksi ykkösen oikeaan laitaan voimahyökkääjä-Abidin sekä pelintekijä-Perrinin viereen.

X2 = Juha-Pekka Hytönen. J-P olisi luontainen valinta palatessaan takaisin Jyväskylään. Tutut ketjukaverit olisivat vierellä, joten tulosta syntyisi varmasti. Toisaalta Hytösen KHL-kausi on sujunut tähän asti erittäin mallikkaasti, joten kiinnostusta saattaa vielä ensi kaudeksikin löytyä itänaapurista. Jarkko Immosta en osaa ainakaan vielä ensi kaudeksi kuvitella takaisin.

X3 = Jari Jääskeläinen/Olli Sipiläinen. Toisen tästä kaksikosta haluaisin nähdä nelosen laidassa ensi kaudella. Sipiläisen kausi on tähän saakka sujunut paremmin Jääskeläiseen verrattuna, mutta halutaanko nuoremmalle ja oman kaupungin kasvatille näyttää ovea?

X4 = Mikko Salmio. On esittänyt miehekkeitä otteita jo tällä kaudella viidessä ottelussa nelosen laidassa. Seuran oma kasvatti, joten olisi luonnollinen valinta.

X5 = Jyrki Välivaara. Ei ole ollut Välivaara tällä kaudella yhtä vahvassa vireessä kuin toissa kaudella, mutta täyttäisi varmasti tonttinsa kakkosparissa.

X6 = Henri Auvinen. Nuorukainen on päässyt parilla kaudella haistelemaan liigaympyröitä ja ensi kaudella voisi napata vakiopaikan ylhäältä. Toisaalta tässä paikalla voisi esim. Mikko Viitanen jatkaa vielä ensi kauden, jolloin Auvinen olisi vielä yhden kauden seiskapakkina totuttelemassa liigavauhtiin.

Jos Espoon Bluesiin ensi kaudeksi huhuiltu Olli Malmivaara lähtee, olisi Mikko Luoma hienoa nähdä takaisin kasvattajaseurassaan. Ikää Luomalta löytyy kuitenkin jo 36 vuotta, joten mies tähyilee varmasti kotimaiseen liigaan. Toisena vaihtoehtona voisi olla Kaltevan Mikon nostaminen ykköspariin, jolloin parit voisivat olla muodossa Näkyvä - Kalteva, Välivaara - Auvitu, Auvinen - Viitanen.

Jonne Virtanen siirtyy erittäin todennäköisesti ensi kaudeksi HIFK:n riveihin.

Cory Quirkille ja Jason Lepinelle kiitos käynnistä, Saksan toiseksi ylimmältä sarjatasolta tai Tshekin liigasta on pitkä matka SM-liigan yhden kärkijoukkueen kakkossentteriksi- tai puolustajaksi. Toki jälkimmäiseltä voisi sitä potentiaalia vielä löytyäkin, kuten ET-pelit osoittivat. Nykyisillä Ahon näyttöpaikoilla Lepine ei sitä pääosaamistaan vain pääse käyttämään.

Maalivahtiosasto on kunnossa Tuomas Tarkin jatkaessa. Samu Perhosella sekä Sami Rajaniemellä on vielä melko pitkä matka liigaympyröihin.


Tällaisella miehistöllä ensi kauteen?

Ramzi Abid - Eric Perrin - Pekka Jormakka
Petr Hubacek - J-P Hytönen - Ossi Louhivaara
Max Wärn - Miika Lahti - Antti Jaatinen
Jari Jääskeläinen - Matias Myttynen - Mikko Salmio

Kristian Näkyvä - Olli Malmivaara / Mikko Luoma
Jyrki Välivaara - Mikko Kalteva
Henri Auvinen / Mikko Viitanen - Yohann Auvitu

Tuomas Tarkki
Joni Myllykoski


Kyllähän tuo ylläoleva kokoonpano olisi todella laadukas SM-liigaan. Melko pienellä vaihtuvuudella pärjättäisiin verrattuna tähän kauteen, mikä helpottaisi ensi kauden päävalmentaja Marko Virtasen työskentelyä.

Avatar
Viestit: 4772
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 14.02.2013 17:59

Hurrikaanit ovat jatkaneet tulevan joukkueensa rakentamista monien jatkosopimuksien myötä, jotka tuovat myös kivijalkaa kohti tulevaisuutta. Nuorissa on tulevaisuus, se on fakta.

Ykkösmaalivahti Tuomas Tarkki jatkaa valtroissa myös tulevalla kaudella ja tämän myötä on mielenkiintoista nähdä onko Tarkkiin kiinostusta ulkomailla ja jääkö Myllykoski vielä jyväskylään. Onko JYPin miehillä tietoa tästä?

Myös puolustajat Viitanen ja Kalteva jatkavat vähintään vuodenverran. Varsinkin tuo Kaltevan sopparin option käyttö osui aivan nappiin. Hyökkääjistä Jaatinen ja Jääskeläinen jatkavat myös vuoden. Tarkoittaako tämä sitä, että Sipiläinen ei enää jatkoa jykylässä saa?

Ja sitten ehkä uutisen upeimpaan kohtaan. 11 lupaavaa nuorta miestä ovat saaneet uuden tai uusitun liiga sopimuksen. Markus Nenosen, Mikko Salmion, Valtteri Hietasen ja Sami Rajaniemen pahvit kestävät aina vuoteen 2016 asti. Puolustaja Henri Auvisen taas vuoden vähemmän, eli kevääseen 2015.

Uusitut vuoden mittaiset pahvit taas osuivat näille nuorille herroille: Samuli Kankaanperä, Aleksi Salonen, Oula Palve, Topi Nättinen ja Miika Roine.

http://www.jypliiga.fi/uutiset/tarkki-k ... p-paidassa

Nyt haluaisin kuulla etenkin Multin mielipiteitä näistä jatkolapuista :Thumb up:

Avatar
Viestit: 945
Liittynyt: 21.10.2011 17:27
Paikkakunta: Jkl Rock City
Suosikkijoukkue: Diskos

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja huntteri » 16.02.2013 22:42

Hartikainen35 kirjoitti:Nyt haluaisin kuulla etenkin Multin mielipiteitä näistä jatkolapuista


Multin poissaollessa oma syvä anal yysi:

Tarkin, Kaltevan ja Jaatisen optiot olivat selviö, jokainen on suorittanut sen verran vahvasti. Tarkin ja todella pienissä määrin myös Kaltevan kohdalla on KHL-peikko mukana, mutta ne murheet sitten aikanaan. Jaatinen on näistä se pitkän ajan prospekti, toki hintalappu nousee näillä maalimäärillä kohisten. Nythän mies on vielä ensin kauden ajan 'halpa'.

Myllykoski tietää varmasti itsekin, että täällä paikka on ajasta iäisyyteen kakkosmaalivahtina. Jos mies saa ykkösmaalivahdin paikan SM-liigasta tai ulkomailta, niin varmasti yhteisymmärrys sopimuksen purkuun löytyy. En vain näe sitä vaihtoehtona, tarjouksia tuskin on pöydällä pinoksi asti. JYPin kannalta mies taas on täysin pätevän tasoinen kakkosmokke, eikä ole edes kallis. Ensi kauden jälkeen sitten Rajaniemen tieltä pois.

Viitanen mahtuu minun joukkueeseen aina ja ikuisesti, joten en ole objektiivinen kommentoimaan. Jatko viittaisi siihen, että perusjyppiläinen pelitapa jatkuu ensi vuonnakin. Hyvä niin.

Jääskeläinen oli yllätysveto, aika moni odotti sen toisen työmyyrälaiturin jatkoa. Joko Sipiläinen miettii uransa jatkoa edelleen, tai sitten mies on jo menetetty muualle. Jäsä on jäänyt tällä kaudella Sipin varjoon, mutta jatko menee koska joku kokeneempi ja organisaatioon jo sopeutunut pelimies pitää alemmissakin ketjuissa olla. Jonnehan menetettiin jo syksyllä Hifkiin, joten se ei ole ollut vaihtoehto enää hetkeen.

Salmio, Nenonen ja Auvinen ovat heti ensi kauden liiga-avauksessa mukana ja loput ovat tiellä kohti avauskokoonpanoa. Jokaisen näiden nuorten soppari on enemmän kuin perusteltu. Sieltä haetaan sitä uutta runkoa joukkueeseen.

Palve ja Roine ovat kovimman työn edessä murtautua liigaan, koska ensi kaudeksi sentteriosastolla Myttyseen ladataan odotuksia ja laituripuolellekin on tulossa ainakin yksi kärkihankinta ulkopuolelta. Tämä kaksikko kun menee hukkaan alemmissa ketjuissa. Mutta jos nämä miehet eivät pääse pinnalle JYPissä niin vähintään toinen heistä tulee tekemään pätevän liigauran jossain muualla. Toivottavasti molemmat.

Eli: pelaajistoltaan JYP on kaudelle 2013-2014 hyvällä mallilla. Mestaruusjahti vaatii 2-3 ulkopuolelta tulevan kärkihankinnan onnistumisen, itse otan ensi kauden vielä seuraavan dynastian rakennusvuotena.

Suurin kysymysmerkki ensi kaudella on valmennus.
"My father warned me about men and booze... but he never said anything about women and cocaine." -Tallulah Bankhead

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja Multi » 17.02.2013 11:11

No huntterihan tuossa jo selittikin hyvin sopimukset ja niiden tärkeydet, mutta jos itse vielä kirjoittaisi kanssa samansuuntaisen viestin. Tosiaan optiot eli Jaatinen, Tarkki ja Kalteva käytettiin ja hyvä niin, jokainen mies pelaa erittäin vahvaa kautta. Oikeastaan optioiden käyttö oli itsestään selvää jo miesten tullessa JYPiin, poislukien Jaatinen, vielä alkukaudesta en olisi käyttänyt hänen optiotaan. Nytkään en aivan innostunein ole, vaikka mies on takonut hyvät pisteet, Jormassa on vain se, että hän on pirun epätasainen tekemään pisteitä ja kun on kuitenkin pelaajatyypiltään jonkinnäköinen snaipperi & ykkös/kakkosketjun pelaaja. Viime pelit on sujuneet hyvin ja Jaatisen option käyttö ei varmasti kallis ollut, joten menköön mukaan. Tarkki ollut lähes koko kauden itse varmuus ja sama koskee tosiaan puolustuksen johtajaa Mikko Kaltevaa.

Mitä sitten tulee jatkosopimuksiin Jäsän ja Veikon kohdalla, niin tyytyväinen näihinkin pitää olla, olkoonkin etten todellakaan olisi Jäsälle tehnyt jatkopahvia vaan mielummin Sipiläiselle, jommalle kummalle ei molemmille ja nyt toivottavasti sitten päädyttiin Jariin eikä tehdä Sipiläiselle jatkoa. Vaikka tosi hienosti Sipi on pelannut ja taitaa ola JYPin maalintekijätilastossa kolmas 11- maalillaan. Molemmat eli Jääskeläinen ja Sipiläinen on kuitenkin pelaajatyypeiltään duunareita ja av-pelaajia, Sipin hienosta kaudesta huolimatta en usko että hän vanhoilla päivillä on muuttanut pelityyliään tämä on vain tosi hyvä kausi. Mikäli joku kysyy miksei molemmille jatkoja nin ihan sen takija, koska JYPin omat junnut tahi nuo Akatemian pelaajat on pelanneet niin helvetin hienosti, että olisi väärin että heille ei noita paikkoja riittäisi jotka peliesityksillä ansaitsisivat. Varsinkin Jääskeläisen ohi on mennyt organisaation Akatemia pelaajistakin todella moni, silti Jari kuitenkin JYP-kasvattina ja pitkäaikaisena pelaajana on vakiopaikka kokoonpanossa. Sipiläinen jatkaessaan taas varmasti otteillaan kokoonpanoon mahtuisi, joten siinä syötäisiin junnujen peliaikaa.

En toki minäkään ajattele niin että kunhan junnut pelaa niin hyvä, joukkueen menestyksestä huolimatta, tilanne tosiaan on kuitenkin se että tällä kaudella junnut pelanneet helvetin hyvin etunenässä Salmio ja Nenonen. Jos kaikille konkareille tehdään jatkoja ja sitten hankitaan se yksi/kaksi kärkipelaajaa muualta niin hienoista otteista huolimatta tuskin edes Salmio tahi Nenonen mahtuu kokoonpanoon ja tämäkö olisi oikein. Ei todellakaan, lisäksi muistetaan tosiaan että Palvekin pelasi kohtuullisesti samoin Markkula ja Nättinen. Roine ei vakuuttanut muttei varmasti ole viimeistä sanaa sanonut. Akatemiasta/A-junnuista on sitten tulossa vielä muitakin lahjakkuuksia, kuten Antonen, Sammalmaa, Halinen, Suoraniemi ehkä Hotakainenkin ja A-junnuista ainakin kirkkainpana timanttina Julius Nättinen. Kaikille ei toki pidä antaa suoraa paikkaa kokoonpanoon, mutta 1/2 pelaajalle olisi jätettävä se paikka sinne ja sitten tarpeen tullen muillekin näyttöpaikkoja. Mikäli nyt pitäisi sanoa ketkä saa ne kaksi paikkaa tulevan kauden kokoonpanossa, niin kaikki varmaan sanoisi Nenonen ja Salmio, näin sanon minäkin ja jos koko loppukauden jatkavat tuolla tasolla niin siitä ei pidä olla puhettakaan, sen PITÄÄ olla itsestäänselvyys.

Viitanen on hieno pelaaja joukkueella, tekee mitä pyydetään eikä valita jos ei mahdu kokoonpanoon. Kokoonpanossa ollessaan kuitenkin on itse varmuus ja maalinedustan herra, Veikolla on myös helvetin tärkeä rooli henkisesti joukkueessa, yksi tärkeimpiä kapteeniston ja Jonne Virtasen ohella. Jääskeläinen toivottavasti osaa myös ottaa vastaan roolin jossa ei aina ole kokoonpanossa, mutta siellä ollessaan esittäisi parastaan. Saa nähdä, mutta luottoa löytyy tähän entiseen junnutähteen ja pitkänlinjan JYP peluriin joka oli aikoinaan kultakypäräkin!

Oikeastaan tuli tuossa ylempänä läpikäytyä jo Nenosen ja Salmionkin liigasopimuksen tärkeys, ovat pelanneet helvetin hienosti ja näillä otteilla kuuluvat tuleva kautena vakiokokoonpanoo, muu on vääryys. Hietankin pelasi liigapeleissään hienosti ja osoitti jämäkkyyttä, ei arkaillut kiekonkaan kanssa pelirohkea kaveri, tuskin mahtuu muutamaa peliä enempää ensi kauden liigapakistoon johon ehkä yksi Akatemian pelaaja saa vakiopaikan lienee Auvinen. Salonen, Kankaanperä, Hietanen sitten taistelee näyttöpaikoista ja ovat tulevien kausien suuruksia, toivottavasti kaikki lopulta pääsevät JYPin pelaavaan liigapakistoon ja menestyksellä, tätä epäilen mutta hienoahan se olisi. Hyvä liigaura varmasti kaikilla edessä.

Rajaniemin sopimus myös ihan hyvä, tai peräti loistava. Ihmettelen kuitenkin Rajaniemin haluja jatkoon, pelannut hyvin akatemiassa, joten uskoisin että jossain muussa liigaseurassa olisi jo päässyt kakkosmaalivahdiksi ja välillä pelaamaan. JYPissä on edellä kaksi maalivahtia Tarkki, Mylläri ja sitten ensi kaudella taas Rajaniemen pitää vakuuttaa entistä kovemmin sillä Perhonen terveenä pysyessään haastanee Rajaniemen kovemmin kuin koskaan. Perhonen on viime kausina kärsinyt turhan paljon loukkaantumista. Listassa ei Perhosen nimeä tainnut näkyä, mutta viimeksi kysessä hänellä kyllä oli omien sanojen mukaan liigasopimus kuten Rajaniemelläkin ennen tätä jatkoa.. Mikäli Perhonen pysyy terveenä niin uskon että Rajaniemi jää Akatemian kakkoskassariksi tulevalla kaudella. Perhonen aina vireeseen päästessään on nyt mennyt loukkaantumaan, mutta toivottavasti nämä huolet on takanapäin.

Kokoonpanohahmotelmaa:
Abid - Perrin - Hubacek
Wärn - Myttynen - Jaatinen
Louhivaara - Lahti - Nenonen
Salmio - XXX - Jääskeläinen
+ Markkula, Antonen, Nättinen ja co

Kalteva - Näkyvä
Auvinen - Välivaara
Auvitu - Viitanen
+ Hietanen, Kankaaperä, Salonen ja co

Tarkki (Myllykoski)
+ Perhonen ja Rajaniemi
Turha koittaa ylläpito voittaa

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja Dev » 21.04.2013 10:51

Jaahas, jos on ruotsalaisia uskominen, niin tuo SM-Liigaan huhuttu Robin Alvarez on sitten tulossa Jyväskylään ja JYPiin ensi kaudeksi. Todella mielenkiintoinen hankinta toteutuessaan ja olisin ottanut mielelläni myös stadiin. Nuori eteenpäin urallaan menevä pelaaja, joka on justiinsa iskenyt kovatasoisessa Allsvenskanissa 23 maalia ja miestä kuvaillaan hyväksi kiekon suojaajaksi, väkivahvaksi ja hyväksi luistelijaksi. Tulee väkisinkin mieleen tuo Ässien Brodin.
- Olen aina IFK

Viestit: 165
Liittynyt: 12.08.2011 17:01
Suosikkijoukkue: JYP

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja JarnoH » 02.05.2013 16:59

Jonne Virtanen jatkaa JYPissä seuraavat kaksivuotta. Hieno että monnista pidettiin kiinni. :Thumb up:
Kaltevan ja Jaatisen soppareita on jatkettu kestämään kevääseen 2016 asti.
http://www.jypliiga.fi/uutiset/jyp-teki-jatkosopimuksia

Joukkue lienee valmis jos ei KHL vie pelaajia.

Avatar
Viestit: 945
Liittynyt: 21.10.2011 17:27
Paikkakunta: Jkl Rock City
Suosikkijoukkue: Diskos

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja huntteri » 04.10.2013 22:23

Meinaakohan JYP aloittaa kauden '13-'14 tässä joskus? Tietääkö kukaan?

JYP - wake me up when munaton neppailu ends.
"My father warned me about men and booze... but he never said anything about women and cocaine." -Tallulah Bankhead

Viestit: 165
Liittynyt: 12.08.2011 17:01
Suosikkijoukkue: JYP

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja JarnoH » 27.10.2013 15:51

huntteri kirjoitti:Meinaakohan JYP aloittaa kauden '13-'14 tässä joskus? Tietääkö kukaan?

JYP - wake me up when munaton neppailu ends.


Ei tuo taida tuosta muuksi muuttua niin kauan ku Virtanen on valmentajana.Järkyttävää neppailuahan tuo peli on höystettynä naurettavilla virheillä.Nyky JYP hyökkää enemmän omaamaalia kohti kuin vastustajan.En ole enää jaksanut hallille lähteä tuota paskaa katsomaan.HURRIKAANI hoki takasin,sillä on sarjaa hallittu ja mitallit saatu ja on myös paljon viihdyttävämpää.

Mielenkiintoista nähdä kummalla ollaan keväällä pidemmällä,Virtasen reagointi vai Summasen luontoäiti kiekolla. :laugh:

Avatar
Viestit: 945
Liittynyt: 21.10.2011 17:27
Paikkakunta: Jkl Rock City
Suosikkijoukkue: Diskos

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja huntteri » 27.10.2013 19:37

JarnoH kirjoitti:Ei tuo taida tuosta muuksi muuttua niin kauan ku Virtanen on valmentajana.Järkyttävää neppailuahan tuo peli on höystettynä naurettavilla virheillä.


Neppailu tulee nähdäkseni siitä, että pelaajat A) eivät ominaisuuksiltaan pysty toteuttamaan valmentajan käskyjä, B) eivät edes tiedä mitä pelisysteemin nimissä pitäisi tehdä ja C) eivät oikeastaan välitäkään tietää. Yksittäiset virheet pohjautuvat sitten tähän. Nykyrunko on kokenut hienoja hetkiä nimenomaan vanha-JYPiläisellä pelitavalla. Uus-JYPiä kokeiltiin jo kerran aikaisemmin ja tulos oli surkea.

Mitä tulee Virtaseen, niin valmentajan on vaikea muuttaa pelisysteemiä ja säilyttää kasvonsa joukkueen edessä. Auktoriteetti kärsii väistämättä ja joukkue havaitsee sen jos valmentaja ei ole täysillä pelisysteemin takana. Aho onnistui tässä muutoksessa pari vuotta sitten, ja se on miehelle helkkarin kova meriitti. Jos Virtanen ei tässä onnistu, niin se on enemmänkin normaalitilanne. Lopussa tullaan siihen, että onko Virtasella uskallusta tehdä muutoksia vai hirttäytyykö mies tähän "reagointikiekkoon", joka on jo terminä muuttumassa vitsiksi?

Toinen pointti on, että miksi JYPillä on hinku muuttaa pelitapaa, joka on tuonut menestystä ja todistetusti toimii etenkin peijareissa? Tuleeko muutostoiveet seurajohdolta ja jos, niin miksi? Pitääkö pelata tietyllä tavalla, jotta Euroliigan portit aukeaa?

Jälkiviisautta: jos pelitapaa haluttaisiin muuttaa näin radikaalisti, niin paremman mahdollisuuden sen toteuttamiseen toisi ulkopuolelta tuotu vittumainen valmentaja, jolla olisi ehdoton auktoriteetti joukkueeseen nähden. Puhumattakaan, että ns. "omat pojat" ykkösvalmentajana ovat riskialtis vaihtoehto yleensäkin. Pitkään organisaatiossa toiminut jamppa, "tuttu naama", on hyvä kakkosvalmentaja. Hän voi olla se pelaajien kaveri, jolla ei tarvitse olla täydellistä auktoriteettia. Nosto ykköseksi muuttaa kuitenkin kaiken. Kerran JYP onnistui tässä riskivaihdoksessa, silloin pitkälti pakon sanelemana. Tämä toinen kerta oli tietoinen valinta eikä näyttäisi menevän niin hyvin.

Mitä sitten tästä eteenpäin? Tuloksellisesti OK runkosarja (=kuuden sakkiin), mutta pelitavallisesti kyllästytetään kaikki katsojat ja sidosryhmät tuolla tunteettomalla neppailulla? Pleijareissa kivalla kiekollisella pelitavalla lauluun heti ekalla kierroksella ja kausi on siinä? KalPa on toteuttanut tuota pari vuotta ja tulos nähdään. Seuraako JYP nyt perässä? Negatiivinen kierre on helvetin vaikeaa katkaista, jos se pääsee pyörimään hurrikaanin lailla. (sori, oli pakko heittää)

--
Käväisin tiistaina katsomassa Tappara-pelin (vapaalipulla toki, eikös tämä ole nykyään muodissa?) ja surullistahan se oli katsoa. Henki puuttui joukkueesta ja katsomosta. Ihmisten naamat oli enimmäkseen norsunv***lla. Hallilla ei viihtynyt, joka on erittäin huolestuttava piirre, kun puhutaan elämysviihteestä. Kaljankin hinta oli noussut edelliskerrasta. Positiivista toki, että seisomakatsomoon mahtui hyvin. Omalta kannalta siis, ei seuran kannalta.

Seuraavana päivänä käväisin tsekkaamassa pari erää JYP A - KalPa A -peliä, kun ilmatteeksi pääsi. Enemmän taklauksia, enemmän tunnetta, parempaa musiikkia. JYP oli pelitavallisesti aika paljon jäljessä ja turpiin tuli, mutta silti pelistä jäi positiivisempi fiilis. Ei kahta sanaa, kumpaan menisin uudelleen.

Tai toisella tavalla ajateltuna: kotisohva (Ruutu 20-30e/kk ja jääkaapista euron Sandelsia) vs. halli (lippu 15-30e ja tölkistä 5,80e Karjalaa). Valinta on harvinaisen helppo.

PS. Koska IFK:n A-junnuja kutsutaan Kolleiksi, niin pitäisiko JYP A olla "Trooppinen myrsky"?
"My father warned me about men and booze... but he never said anything about women and cocaine." -Tallulah Bankhead

Avatar
Viestit: 4772
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 04.12.2013 19:42

Jari Jääskeläinen joutuu lopettamaan peliuransa polvi vamman vuoksi... 12 hienoa kautta JYP:in riveissä ja mitalleita kertyi kaappiin. Vielä olisi peli vuosia ollut jälellä, mutta nyt kävi näin.

http://www.jypliiga.fi/uutiset/jari-jaaskelainen-joutuu

Avatar
Viestit: 945
Liittynyt: 21.10.2011 17:27
Paikkakunta: Jkl Rock City
Suosikkijoukkue: Diskos

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja huntteri » 05.12.2013 17:39

Jääskeläinen on tärkeä osa JYPin saagaa - 555 ottelua, 12 kautta. '09 finaalisarjassa mies oli aivan käsittämätön.

Hallin seinille voisi tehdä kuvakollaasin näistä JYP-ikoneista, jotka eivät tule saamaan paitaa kattoon. IFK:lla tai jollain tämä tapa on jo käytössä?

Tämä vuosi vei siis kolme 09-mestaria lätkäeläkkeelle. Väki vähenee.
"My father warned me about men and booze... but he never said anything about women and cocaine." -Tallulah Bankhead

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: JYP kaudella 2013-2014

ViestiKirjoittaja Lehväs » 12.12.2013 13:44

JYP hankki täydennystä puolustukseensa

JYP täydentää loukkaantumisista kärsivää puolustustaan 33-vuotiaalla Jussi Halmeella.

Jussi Halmeen sopimus kattaa loppukauden. Halme on pelannut aiemmin tällä kaudella Liigaa SaiPassa ja Mestistä LeKissä.


Semmottii. Rutinoitunut ja hyvä paikkauspuolustaja. Ihmettelen, ellei kaveri pelaa kauden loppuun jossain Liigaseurassa.

Lähteenä toimi Jatkoaika.com
...

Seuraava

Paluu JYP

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa