Juuso Vainio - Matkalla menestykseen

Kuva
Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Juuso Vainio - Matkalla menestykseen

ViestiKirjoittaja Multi » 16.02.2016 11:47

JYP vahvistaa puolustustaan Bluesista lähteneellä Juuso Vainiolla.

JYP on tehnyt kevääseen 2018 asti ulottuvan sopimuksen puolustaja Juuso Vainion kanssa. Lupaava 21-vuotias Vainio siirtyy JYP-paitaan Espoon Bluesista, mutta on HPK:n kasvatti.

Vainio on tällä hetkellä loukkaantuneena, joten sopimuksen pääpaino on tulevissa kausissa, vaikka Vainio siirtyikin JYPiin ennen tämän kauden pelaajien siirtoajan umpeutumista.

Juuso Vainio (184 cm/86 kg R) on pelannut 126 liigaottelua ja on nuorten maailmanmestari kaudelta 2013-2014.

Juuso Vainio on lupaava, oikealta laukova kiekollinen puolustaja isolla tulevaisuuden odotusarvolla. Hyvä liikkuvuus, äly, maltti, valinnat ja taito kiekon kanssa yhdistettynä fyysiseen vahvistumiseen on merkinnyt hänelle isoa harppausta eteenpäin pelaajana, sanoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.
Juuso Vainio on ollut tähän mennessä kolme kuukautta loukkaantuneena, joten JYP hakee hänestä nyt tehdyllä pelaajasopimuksella merkittävää vahvistusta liigajoukkueeseensa syksyn 2016 ja kevään 2018 väliselle ajalle.

Tätä kevättä ajatellen on mahdollista, että Juuso pelaa tai ei pelaa loppukeväästä Play Offseissa JYPin paidassa. Tärkein katse hänen kohdallaan on kuitenkin siirretty tuleviin kausiin, kertoo Holtari.

Juuso Vainio kärsi alkukaudesta loukkaantumisesta ja pelasi Bluesissa vain 18 ottelua. Tehopisteitä näissä otteluissa 21-vuotiaalle puolustajalle kertyi neljä. Puolustaja on edustanut Liigassa urallaan aiemmin kasvattajaseuraansa HPK:ta. Vainiolla on myös kokemusta Suomen eri juniorimaajoukkueista.


Eli tosiaan Juuso Vainio JYPiin, sopimuksen pituus miellyttää ja Vainiota ilmeisesti kaavailtu tulevaisuudessa ihan kärkipuolustajiksi. Niku saa tuleviin kausiin hyvän kirittäjän Vainiosta ja puolustuksen leveys kasvaa. Olisi toivottavaa, että Vainio pystyisi pelaamaan jo tällä kaudella, mutta saapa nähdä. Kalteva, Niku, Pulli, Vainio + Aitola on jo hyvä aihio puolustajajia ensi kaudella, siihen jos huhutuista tulijoista tulisi esim Kankaanperä/Marttinen/tms ja Hietanen, Jokinen sekä Luoma jatkavat niin osasto on "ns" kunnossa. Aivan kärkiosaamista ei toki ole, mutta JYPissä on ennenkin osattu potentiaalista jalostaa kärkipelaajia. Kuten jo sanottua, niin ei tämä siirtoraja nyt putkeen kuitenkaan mennyt ja haetut hankinnat jäi saamatta, toki peukkua tästä Vainion "kaappamisesta" tuleviksi kausiksi.
Turha koittaa ylläpito voittaa

Viestit: 52
Liittynyt: 22.03.2015 19:34
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Juuso Vainio - Matkalla menestykseen

ViestiKirjoittaja HCKärpät » 16.02.2016 14:30

Kuinka pitkä sopimus Nikulla on Jypin kanssa? Pelasi niin hyvin nuorten MM-kisoissa, että varmasti muitakin seuroja on herran perässä.

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Juuso Vainio - Matkalla menestykseen

ViestiKirjoittaja Multi » 16.02.2016 18:23

HCKärpät kirjoitti:Kuinka pitkä sopimus Nikulla on JYPn kanssa? Pelasi niin hyvin nuorten MM-kisoissa, että varmasti muitakin seuroja on herran perässä.

Sopimus ulottuu kauteen 17/18, eli samaan mihin vasta hankitulla Juuso Vainiollakin. Ei Niku todellakaan ole siirtymässä mihinkään ainakaan liigan sisällä, toki jos pelaa loistavasti niin KHL/NHL/AHL- akseli voi kutsua. Ei todennäköisesti kuitenkaan ole ensi kauden murhe tämä.
Turha koittaa ylläpito voittaa

Paluu JYP

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa