Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

Kuva
Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 27.03.2014 12:42

KalPa on tehnyt paperilla hyvän värväyksen tulevaksi kaudeksi tolppien väliin, kun Sveitsistä kotimaahan palaava Eero Kilpeläinen on tehnyt 3+1-vuotisen sopimuksen savolaismiehistön kanssa. Aiempaa liigakokemusta on Ässien sekä Jokereiden maalin suulta. Kausi vuosi sitten Jokereissa päättyi melkoiseen katastrofiin eikä Sveitsissäkään nuo tilatot mitenkään erityisemmin säteile. Kilpeläinen on kuitenkin näyttänyt, että osaa pelata hyvällä tasolla ja niin täytyy pelata tulevalla kaudellakin, jotta KalPa saadaan jumbopaikalta paremmille sijoille. Hyvissä ajoin kuopiolaiset kyllä rakentavat jo ensi kauden joukkuetta!

KalPa saa kovan luokan paluumuuttajan maalilleen

Tässä vielä hieman Kilpeläisen mietteitä Savoon paluusta:

" − Joka kerta kun sopimus on ollut katkolla, Kuopioon palaaminen on käynyt mielessä, mutta ennen tätä kevättä se ei ole konkretisoitunut. Oma suku on Juvalta, vaimo ja hänen sukunsa ovat Kuopiosta ja viihdyn täällä erittäin hyvin. Hieno juttu, että nyt pääsee takaisin tuttuihin maisemiin.

− KalPan menestys on minulle tärkein asia, tavoite on palauttaa pudotuspelit Kuopioon. Henkilökohtainen iso tavoite on nousta takaisin maajoukkueeseen. Itse odotan pystyvän auttamaan joukkuetta kaukalossa ja omalla esimerkillä auttamaan myös nuoria pelaajia. Tulen tekemään kaikkeni sen eteen, että joukkueella on mahdollisuus voittaa jokaisessa ottelussa. "
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Avatar
Viestit: 6378
Liittynyt: 01.04.2008 23:05
Suosikkijoukkue: Sotkamon Jymy & Anaheim Ducks

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Crick » 27.03.2014 15:05

KalPan tiedotteessa ainakin lukee "Voittava maalivahti". Onko tuo ironiaa, vai eikö siellä olla kuultu kaverista ennen? No ei siinä, onhan Eero varsin pätevä maalivahti runkosarjaan, mutta en edelleenkään uskaltaisi luottaa häneen pudotuspeleissä ja ratkaisupaikoissa. Eipä tosin taida KalPakaan pelata kärkikahinoissa.
Helsingin Jokerit - Aina saa kärsiä ja hävetä

Avatar
Viestit: 4060
Liittynyt: 28.12.2010 11:56
Paikkakunta: Pohjois-Savo
Suosikkijoukkue: KalPa, IPK, Flyers, ManU, #8

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja yakuza » 27.03.2014 15:48

Crick kirjoitti:KalPan tiedotteessa ainakin lukee "Voittava maalivahti". Onko tuo ironiaa, vai eikö siellä olla kuultu kaverista ennen? No ei siinä, onhan Eero varsin pätevä maalivahti runkosarjaan, mutta en edelleenkään uskaltaisi luottaa häneen pudotuspeleissä ja ratkaisupaikoissa. Eipä tosin taida KalPakaan pelata kärkikahinoissa.


Miten perustelet väitteen, että Kilpeläinen sulaa tärkeissä peleissä? Ai sen Jokerit-Lukko sarjan takia? Mitäs muuta? Runkosarjassa tasainen suorittaja ja pelannut muuten pleijareissa hyvin lukuunottamatta tuota Jokerit-Lukko sarjaa. Valoja päälle sielä suunnassa.

Olen tyytyväinen hankintaa. Kilpeläinen tulee tänne hyvillä fiiliksillä ja tavoitteet ovat korkealla niinkuin kuulukin. Toivottavasti taso pysyy korkealla. Tyypillistä Kapasta, että pitkä sopimus lätkästään kouraan. Mutta toivottavasti osoittautuu hyväksi peli liikkeksi.
"Jos kiekko ei tule suoraan lapaan, se ei ole tarkoitettu sinulle"

#27

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Lehväs » 27.03.2014 21:31

Voittava maalivahti. Voittava. Maalivahti. Kilpeläinen? Epäilen.

Kilpeläisen ura on mennyt Jokerit - Lukko-sarjan jälkeen vahvasti alamäkeä. Zugissa ei myöskään kiekko tarttunut kovin kehuttavasti, joten nyt on hänellä näytön paikka, että onko hänestä vielä sellaiseksi maalivahdiksi, kuka voittaa jotain.
...

Avatar
Viestit: 6378
Liittynyt: 01.04.2008 23:05
Suosikkijoukkue: Sotkamon Jymy & Anaheim Ducks

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Crick » 27.03.2014 21:37

yakuza kirjoitti:Miten perustelet väitteen, että Kilpeläinen sulaa tärkeissä peleissä? Ai sen Jokerit-Lukko sarjan takia? Mitäs muuta? Runkosarjassa tasainen suorittaja ja pelannut muuten pleijareissa hyvin lukuunottamatta tuota Jokerit-Lukko sarjaa. Valoja päälle sielä suunnassa.

Tuo sarja nyt on jäävuoren huippu vaan. Eipä tuo Ässissäkään tainnut mikään kevät voittava maalivahti olla, kun tuli Bluesille putoamisia sun muita. Lisäksi mitä on kuullut miehen uraa junnuista asti seuranneilta, niin tietää, ettei ne puheet pääkopasta tuulesta temmattuja ole. Voihan sitä henkisesti kasvaa iän myötä, mutta ei tuosta mitään mestarivahtia ikinä tule. KalPassa varmaan ihan hyvä ja kaikki tykkää, niin kauan kun joukkue ei ala menestymään ja siltä ei odoteta mitään. Runkosarjassa varmaan torjuukin ihan ok.
Helsingin Jokerit - Aina saa kärsiä ja hävetä

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 8254
Liittynyt: 17.02.2008 21:51
Suosikkijoukkue: Rosenlewin Urheilijat-38, St. Louis Blues, HK TsSKA Moskova, HC Luvia

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja HijoDelViento » 27.03.2014 22:45

Kilpeläinen on aina ollut parhaimmillaan silloin kun häneltä ei ole mitään odotettu, joten ei kannata tehdä ennakkoarvioiden perusteella lopullista tuomiota. Tosin tarvitsee yleensä hyvää mv-valmennusta joka osaa yksinkertsistaa hänen tekemistään jos ja kun homma lähtee hakoteille.
Ehkä kommentoitavaa? Rekisteröidy mukaan ja anna sanataiteen miekkasi sivaltaa.............................

Avatar
Viestit: 8280
Liittynyt: 01.09.2010 18:15
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko ja Liverpool FC, Danish Dynamite

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Lukko1936 » 27.03.2014 23:12

Kilpeläinen on ihan pätevä ykkösmaalivahti Liigaan. Joo, se Jokerit-Lukko -puolivälieräsarja ei mennyt aivan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta omasta mielestä on turha vetää siitä sen suurempia johtopäätöksiä. Mutta ei kenelläkään tunnu koskaan tulevan sitä vaihtoehtoa mieleen, että Lukko oli myös hyvä tuossa sarjassa? Ja sekin kai kertoi jotain koko narrien joukkueen suoritustasosta pleijareissa, että Ben-Amor oli joukkueen paras maalintekijä? Tuota tappiota leimataan turhan paljon pelkästään Eeron piikkiin.
Here comes the yellow and blue.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Dev » 27.03.2014 23:53

Olihan Lukko hyvä siinä sarjassa, mutta kyllä mä melkein sysään 50% Jokereiden floppaamisesta Kilpeläisen piikkiin. Ei vaan voi mennä liigatason veskarille sellasia vetoja mitä se imi vuosi takaperin. Vetoja ilman maskia ja nollakulmasta jne. Siis niin umpisurkeata maalivahtipelaamista, että ei mitään rajaa, ja tämä ei ole liiottelua, kuten kaikki niitä otteluita nähneet tietävät. Yhden helpon ymmärtää silloin tällöin, mutta kun niitä meni monia. Tollanen vaikuttaa ihan saatanasti koko joukkueeseen ja pakitkin alkaa suojelemaan liikaa sitä omaa maalia, ihan vaan sen takia kun on pelko perseessä, että saako toi veskari kiinni niitä kiekkoja. Tota tasaista runkosarjavahti juttua en myöskään allekirjoita. Mulle on ainakin jäänyt päälimmäisenä mieleen, paljonkin heittelevät otteet.

Mutta, mutta, kuten Hijo sanoi, niin Kilpeläinen tuntuu olevan parhaimillaan silloin kun kukaan ei odota häneltä mitään ja nyt runkosarjaan mies pääsee lähtemään tästä tilanteesta, koska KalPan mennyt kausi meni niin penkinalle.

Crick kirjoitti:Lisäksi mitä on kuullut miehen uraa junnuista asti seuranneilta, niin tietää, ettei ne puheet pääkopasta tuulesta temmattuja ole.


Eerohan on muistaakseni näitä kavereita joka on käynyt myös kallonkutistajalla tämän miten "hallita paineet" tilanteen takia, jos en aivan väärin muista.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Lehväs » 28.03.2014 00:00

Dev kirjoitti:Eerohan on muistaakseni näitä kavereita joka on käynyt myös kallonkutistajalla tämän miten "hallita paineet" tilanteen takia, jos en aivan väärin muista.


Sehän on ihan oikein, että hakee ammattiauttajan apua, jos ei omin avuin selviä. Myös Marc-Andre Fleury on hakenut tästä apua, kun ei hänellä nuo viime kevään pudotuspelit mennyt ihan putkeen. Itse ainakanin samassa tilanteessa ollessani turvautuisin samoihin keinoihin.

Muutenkin urheilupsykologien käyttäminen yleistyy jatkuvasti. Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä vahvoja henkisiltä ominaisuuksiltaan ja taustalla voi olla jotain jääkiekkoa suurempia vaikeuksia, jotka vaikuttavat suoritukseen kaukalossa.
...

Telle

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Telle » 28.03.2014 22:12

Rakastan Eeroa pelaajana.

Olen seurannut Eero Kilpeläisen uraa kaudesta 2007-2008 alkaen. Rakastuin hänen maalivahtityöskentelyynsä Porin Ässissä. Ajoin Espoosta Poriin katsomaan Alpo Suhosen luotsaaman Ässäjoukkueen kotipelejä. Kiinnitin huomioni maalin suulla aika ajoin torjuneeseen maalivahtiin Eero Kilpeläiseen. Tykkäsin hänestä huomattavasti enemmän kuin nimellisenä ykkösvahtina torjuneesta Kimmo Kapasesta. Jokin hänen olemuksessaan ja torjuntatyöskentelyssään kolahti minuun.

Seurasin tiiviisti Porin Ässien tuskaista taivalta kaudella 2008-2009, joka huipentui liigakarsintoihin Vaasan Sportia vastaan. Noissa karsinnoissa Eero Kilpeläinen osoitti aivan mahtavaa asennetta. Mietin miten niin nuori kaveri pystyi hallitsemaan hermonsa esim. 7. ottelussa, jossa hän taatusti tiesi ratkaisevansa aika monen joukkuekaverinsa tulevaisuuden sikäli, että putoaminen SM-liigasta olisi merkinnyt osalle Ässäpelaajista ammatin vaihtoa. Myös Vaasan Sportin päävalmentaja Juhani Tamminen toi jossakin haastattelussa esille miten häntä sapetti Eero Kilpeläisen maalivahtipelaaminen, kun Vaasan Sport oli maalivahtipelaamista lukuunottamatta kaikessa muussa hänen mielestään Porin Ässiä parempi.

Kun on kyseessä Eero Kilpeläinen niin en pysty olemaan arvioissani täysin objetiivinen. Hankin hänen game worn -pelipaitansa kaudella 2010-2011, jolloin hän pelasi huikean kauden Porin Ässien maalin suulla loistavan päävalmentajan Pekka Rautakallion johtamassa joukkueessa. Oli mahtavaa seurata miten Eero puhkesi kukkaan joukkueessa, jossa oli hyvä henki ja jossa päävalmentaja osoitti kunnioitusta pelaajiaan kohtaan. Pekka Rautakallio osasi käsitellä ykkösmaalivahtiaan hienosti antaen tälle henkistä tilaa ja kiittäen tätä julkisesti. Oli hienoa kuunnella ottelujen jälkeisiä haastatteluja, joissa Rautakallio lähes aina kiitti Eeroa siitä, että tämä antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Pidän Eeroa teknisesti erittäin hyvänä maalivahtina. Uskon pystyväni jonkin verran arvioimaan maalivahtien taitoja, koska seurasin aikoinaan tiiviisti noin 10 vuoden ajan ikäluokan 1990 Suomen parhaan maalivahdin harjoittelua ja pelaamista.

Tavallaan harmi, kun kaksi ehdotonta Liigasuosikkiani Eero Kilpeläinen ja Sami Mutanen (kolmas suosikkini on Tommi Huhtala) siirtyvät KalPaan eivätkä Liigan suosikkijoukkueeseeni SaiPaan. Pakko seurata nyt KalPaakin.

Yksi suurista haaveistani olisi nähdä Eero joskus KHL-lligassa suosikkijoukkueeni Dynamo Moskovan maalin suulla. Dynamon loistavan ykkösmaalivahdin Aleksander Jeremenkon sopimus päättyy keväällä 2016, jolloin hän on 36-vuotias. Eero Kilpeläinen muistuttaa maalivahtina jonkin verran Aleksander Jeremenkoa: molemmat ovat kevytrakenteisia, erittäin notkeita ja nopeita refleksitorjujia ja suurin piirtein samankokoisia. He eivät ole nk. peittäviä maalivahteja vaan keskikokoisia. Suurimmat vahvuudet molemmilla ovat nopeus, notkeus, urheilullisuus ja asenne. Mielenkiintoista, että molempien huhutaan olevan taikauskoisia. Dynamo Moskovan Jeremenkon kerrotaan olevan erittäin uskonnollinen ja rukoilevan ennen otteluja apua Jumalalta. Lisäksi eräs Dynamo Moskovan varamaalivahdeista kertoi hänen luistelevan ennen ottelujen aloitusseremonioita ja kansallislaulujen kuuntelua kolme kertaa siniviivalle, koska se tietää hyvää onnea.

Toivotan kaikesta sydämestäni Eerolle onnea ja menestystä KalPaan!

Viestit: 48
Liittynyt: 22.08.2013 17:50
Suosikkijoukkue: iuyugygugyu

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja georgeflies » 29.03.2014 22:12

Kyseessä on laatumaalivahti, vaikka yhdet pleijarit menikin reisille. Hyvä hankinta eikä kolmen vuoden suora paperikaan ole pahasta.

Avatar
Viestit: 14
Liittynyt: 23.03.2014 15:16
Suosikkijoukkue: KalPa, Kajaanin Hokki

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja KeltaMusta01 » 05.04.2014 16:58

Totta kai tässä Kilpeläisessä on ainesta jopa tulevaksi Ari Ahoseksi, parhaassa vireessä ollessaan todella jäätävä torjuja. Mutta Virran on annettava aika paljon luottoa hänelle, koska muuten Kilpeläiselle voi käydä kuten viime keväänä. Varmasti kallis veskari kun vielä sattuu olemaan paluumuuttaja ja jos Kimmo Kapanen antaa vielä vähän ylimääräistäkin. Kiviaho taitaa jäädä hieman Eeron varjoon, mutta jospa se Kiviahokin saisi näytönpaikkansa.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 05.04.2014 19:40

Tervetuloa mukaan foorumille KeltaMusta01!!! :Thumb up:

No joo. Tuokkolan jälkeen Eero Kilpeläisestä odotetaan samanlaista vahvaa maalivahtia kuin Ahosesta tai Koskisesta. Ja älkää nyt tulko kuittaamaan siitä Blues Playoff sarjasta koska se on ollutta ja mennyttä. (paraskin puhumaan :roll: )
En tiedä onko Kapasten linja vieläkin se rahakkaiden soppareiden tarjoaminen. Toivottavasti ei? Luulisi, että tämä ollaan huomattu ettei raha kasvapuissa. Menestyksen aikaan tämän puun nimi kuitenkin oli "hyvän päivän fani".

En muista kuinka Virta viimeksi peluutti maalivahteja, mutta kun Kiviahon kanssa sorvattiin uusi jatkosopimus niin olisi silkkaa kusipäisyyttä jättää Henkka availemaan vain luukkua. Kilpeläistä ei saa kuormittaa liikaa ja sitä paitsi kun tulevalla kaudella tavoite on mielestäni ensisijaisesti parantaa sijoitusta ja taloudellista tilannetta. Se kuinka hyvin sijoituksen parantaminen onnistuu on mysteeri, mutta sen paskemmaksi kuin viime kausi ei oikein voi mennä. Joten jos ollaan järkeviä ja keskitytään vain yhteen suuntaan niin luotetaan myös Kiviahoon :Thumb up:

Telle

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Telle » 17.10.2014 22:51

Hyvin pelaavan joukkueen taustalta löytyy usein voittava maalivahti.

Vaikka askeleeni johtavat tällä kaudella pääasiallisesti Hartwall Arenalle, niin pakkohan on päästä katsomaan myös Eeroa ja KalPaa Espoossa. Tai ehkäpä ajoitan Lappeenrannassa käyntini niin, että näkisin siellä SaiPan ja KalPan välisen taistelun.

Kimmo Kapanen on tehnyt hyvää työtä hankkiessaan entisen joukkuekaverinsa KalPan maalin suulle.
Minulta löytyy Ässien julistekokoinen joukkuekuva kaudelta 2007-2008. Eturivissä äärimmäisenä vasemmalla istuu kookas ja mustanpuhuva Kimmo Kapanen ja äärimmäisenä oikealla penkin päässä katsoo kameraan ERITTÄIN vakava, pikkupojan näköinen Eero Kilpeläinen. Keskellä eturivissä Ässien silloinen päävalmentaja Alpo Suhonen. Kuva herättää vieläkin mukavia muistoja - aivan kuin noista ajoista olisi vierähtänyt vain pari vuotta...

Olen seurannut Eeroa jo siis noin kauan.

Toivon sydämestäni Eerolle jatkuvaa onnea ja menestystä kaukalossa ja sen ulkopuolella!

Telle

Re: Eero Kilpeläinen - Paluu Kuopioon!

ViestiKirjoittaja Telle » 24.10.2014 21:27

Ilon päivä sekä Sami Mutasen että Eeron onnistumisten takia. Eerolla nollapeli tämänpäiväisessä KalPa - 8lues -ottelussa! KalPa voitti 1-0.

Joukkueen ei tarvitse tehdä voittaakseen kuin yksi maali, kun oma maalivahti on kuin muuri.

Seuraava

Paluu KalPa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa