Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

Kuva
Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Kauppila » 21.08.2009 23:42

Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

Kuva


Erkki Laine, Hannu Koskinen, Kari Eloranta ja listaan tullaan lisäämään Marko Jantunen ja mahdollisesti pari muutakin nykyistä Pelikaania. Numero #90 tulee jonain päivänä nousemaan Isku Areenan kattoon ja tuona päivänä annamme Lahdessa huikeat kiitokset Jarnan peliuralle. Vielä mies kuitenkin jaksaa painaa ja kunnioitusta vanhaa herraa kohtaan on.
Jarna on vieläkin Pelicanssin hyökkäyksen selkäranka ja yksi joukkueen tärkein palikka.


Uran alku Reippaassa (nyk. Pelicans) 1990-1992

19-vuotias nuori Marko Jantunen saapui Reippaan pukukoppiin ja tuolloin hän oli vielä nuori vetreä poikanen joukkueessa. Kaukalossa hän näytti kuitenkin miehen merkkejä. Marko vakuutti kaikki heti nopeudellaan ja sulavalla luistelullaan ja mitä upeammalla tekniikalla. Jantunen alkoi niittää mainetta Lahdessa ja hiljalleen koko Suomessa jo 90-luvun alussa SM-liigassa.
Jantusen tulokaskausi meni aikalailla nappiin. 39 ottelussa poikanen keräsi tehot 9+20=29 ja näytti heti mikä on miehiään.
Toisellakaan kaudella ei meno hidastunut ja pisteitä kertyi 24. Sulava startti siis SM-liiga-uralle
Jantunen pääsi myös 91' testaamaan taitoaan ja vauhtiaan nuorten MM-kisoissa ja sielläkin jälki oli hienoa. 7 ottelussa Jarna merkkautti tehot 3+10=13.


Vuodet KalPassa ja TPS:ssä 1992-1994

Seuraava osoite Jantuselle olikin pohjoisemmassa ja kauempana kotoa eli Kuopiossa. Joukkueena tietysti mikä muukaan, kuin KalPa. Jantunen oli kuumaa tavaraa jo sinne siirtyessään ja häneltä odoteltiinkin sitä läpimurtoa SM-liigan eliittihyökkääjiin.
Ja Marko vastasi huutoon. Hän pelasi todella hienon kauden KalPan-paidassa ja niittasi sielä tehopisteitä piste per peli tahdilla ja tauluun kertyi lopulta tehot 21+27. Maalimäärä oli siis todella hieno 21 tehtyä maalia. Näin Jantunen teki lopullisen läpimurtonsa ja nosti itsensä koko SM-liigaväen tietoon. Uusi tähti oli nyt varmasti syttynyt.
Jantunen lähtikin kauden jälkeen KalPasta katsatamaan minne tie johtaa ja sopimus syntyi Turkuun ja TPS:ään. Nyt kyseessä olikin sitten joukkue, joka on astetta kovempi kuin entiset seurat, playoffeihin oli siis mahdollisuudet ja Jarna sai vierelleen hyvät pelimiehet.
Ja mitä teki Jantunen? Noh, uuden piste-ennätyksensä taas ja numerot olivat päätä huimaavat. 48 ottelussa tehot 29+29=58 eivät jättäneet ketään kylmäksi, vaan Jantunen näytti, että on SM-liigan ja Suomen huippupelaajia ja todellinen tähti. Tämän vuoden myötä myös kiinnostus Euroopan suurissa joukkueissa yltyi.


Siirtyminen Ruotsiin ja suurmenestys 1994-1996

Nyt oli aika Jantusen lähteä näyttämään taitonsa Ruotsin kaukaloissa ja Västra Frölundan joukkueessa. Ensimmäisenä kautenaan Jantunen väläytteli heti taitojaan ja naputteli runkosarjassa jo kiitettävät ja hienot tehot 18+20=38 ja noihin tehoihin vaadittiin vain 23 ottelua. Jarna nousi siis ensimmäisellä kaudella Elitserienissä jo ihmisten tietoisuuteen ja teki itsestään kovaa nimeä.
Toinenkin kausi Frölundassa oli myös menestys. 40 ottelussa Jantunen 17+14=31. Playoffit sujuivat kuitenkin sitäkin paremmin ja niissä Jantunen pommitti huimat pistemerkinnät 8+8=16 ja nämä vain 13 ottelussa!


Rapakon taakse ja takaisin 1996-1997

Jantuselle aukeni nyt mahdollisuus koittaa siipiään NHL:ssä. Hän sai varauksen Calgary Flamesilta ja lähti Pohjois-Amerikkaan saman tien. Tiet eivät tuntuneet aukenevan kuitenkaan NHL-jäille ja hän pelasikin Flamesin paidassa vain 3 NHL-ottelua.
Hänelle tuli tutuksi myös AHL-kaukalot, mutta ne eivät pidelleet Jantusta Pohjois-Amerikassa, vaikka sielläkin pelasi hyvin tehden 24 tehopistettä 23 ottelussa.
Uran rapakon takana ei siis tahtonut onnistua ja farmisarjasta hän päätti palata takaisin Eurooppaan. Osoitteena tuttu ja turvallinen Frölunda ja Göteborg.


Paluu Ruotsiin, maalipörssin voitot ja mestaruus 1997-2003

Seuraava Ruotsin visiitti venyikin sitten vähän pidemmäksi ja mikäs siinä, kun mies viihtyi hyvin ja pelasi hyvää jääkiekkoa. Vuodet 1997-1999 menivät vielä Göteborgissa ja Frölundassa, kunnes Jantunen päätti siirtyä vahvaan seuraan eli Färjestad BK:hon. Jarna tiesi, että tuossa seurassa mestaruus on mahdollista ja siitä hän kamppailikin joka vuosi. Vyölle kertyi maalipörssin voittoja ja hyviä kausia, hienoja maaleja ja hyvää mainetta. Jantunen oli jo kulttihahmo Ruotsissakin.
Vuonna 2002 se sitten napsahti. Elitserienin voitto ja Ruotsin mestaruus Färjestadille ja Marko ''Jarna'' Jantuselle. Ruotsin kiertue oli kruunattu hienosti ja kulta maistui Jarnalle pitkään. Voiko parempaa lopetusta Ruotsinkiertueelle tullakkaan enää. Mitali kaulassa Jantunen alkoi pakata tavaroitaan ja siirtymässä takaisin Suomeen.


Vuodet Ilmalassa ja Jokeri-nutussa 2003-2006

Jantunen päätti siis palata takaisin Suomeen vahvan Ruotsin reissun jälkeen ja hän jäi siellä muistetuksi tekijäksi ja sementoi itsensä ruotsalaisten fanien sydämmiin. Jantunen valitsi joukkueekseen voimakkaan ja suuren, eli Jokerit. Kaudella 2003-2004, Jantusen come-back kaudella hän muodosti erittäin kovan hyökkäysketjun yhdessä Glen Metropolitin ja Tomek Valtosen kanssa. 51 SM-liiga ottelussa Jantunen paukutti 40 tehopistettä ja näytti, että kyllä homma hoituu edelleenkin Suomessa. Seuraavakin kausi oli onnistunut ja tehoja kertui uudestaan makeat 40 kappaletta, myös playoffeissa kulki tällä kertaa, sillä kokenut playoff-veteraani mätti 12 playoff-ottelussa 13 tehopistettä.
Kausi 2005-2006 olikin sitten suuri ja ensimmäinen todellinen floppi Jarnan uran aikana. Ensin vaivasi alkukaudella tullut loukkaantuminen ja sen jälkeen peli ei maittanut eikä myöskään kulkenut. Tilanne näytti todella pahalta ja lopulta Jokerit päätti antaa potkut Jantuselle. Tällöin epäiltiin myös sitä, että Jantunen olisi käyttänyt alkoholia liialti Jokeri-aikoinaan ja varsinkin viimeisellä kaudellaan.
Loppu kaudesta hän siirtyi pelaamaan vielä Ruotsiin ja Timrån joukkueeseen. Jantunen pelasi kuitenkin sielä vain 11 peliä ja sitten alkoi tiukka miettiminen mitä nyt tehdä.

Kuva
Ensimmäiset kaksi Jokeri-vuotta sujuivat, mutta kolmas kausi meni penkin alle.


Paluu Pelicansiin, Lahteen ja kotiin. Jantusen uusi nousu! 2006-20??

Vihdoin se tapahtui. Pelicans alkoi selviintyä hiljalleen ja Jantunen halusi tulla auttamaan kasvattajaseuraansa. Konkari tuli joukkueesen itseluottamusta puhkuen ja halusi todistaa, että on edelleen liigan kovimpia hyökkääjiä. Marko Jantunen oli palannut Radiomastojen juurelle ja omaan kotihalliinsa. Hän veti päälleen turkoosipaidan ja pelikaani-logo rinnassaan Jantunen ihastutti kaikki lahtelaiset jääkiekon ystävät.
Voiko ensimmäinen kotiin paluu kausi ollakkaan hienompi? Täydet 56 ottelua ja johti joukkuetta hienosti omalla pelillään. Tehopisteitäkin kertyi mukavasti siinä: 12+29=41 olivat mitä mainioimmat tehot. Pelicans selvisi myös Playoffeihin, mutta siellä ei menty kovin pitkälle. Silti... Marko Jantunen oli palannut Lahden Jäähalliin ja aloitti tekemään kovaa työtä Pelikaani-projektissa. Lahtelainen kiekkolegenda oli palannut kotiin!
Seuraavana kautena Jarna pisti rockin soimaan taas ja jälleen sai lahtelainen yleisö nauttia Jantusen koukeroista, oveluudesta ja etenkaikkia Jarnamaisuudesta! Tällä kaudella koko joukkue pisti paremmaksi ja niin myös vanha konkari Jantunen. Tällä kaudella (2007-2008) Jantunen tulitti 42 tehopistettä, eli yhden enemmän kuin viime kaudella.
Sitten olikin edessä jo kausi 2008-2009. Pelicansin runkosarja taistelu ei ollut kovin hyvää, mutta playoffeisa pistettiin paremmaksi. Mutta katsoppas vaan, kukas se oli taas Pelicansin tehokkain pelaaja? No tietenkin Marko Jantunen! Taas pisti Jarna astetta paremmaksi pisteiden ohalla... 45 pistettä tuon ikäiseltä pelaajalta on huikea saavutus. Playoffeissa kamppailtiin tosissaan Bluesin kanssa ja semifinaali paikka ei ollut kaukana.

Jantunen pelaa ainakin vielä yhden kauden, sillä hänellä on sopimus vuoteen 2010 saakka, joka kattaa vielä tämänkin kauden. Ja kyllä Marko Jantunen pystyy vieläkin tekemään 40 pistettä, se on varma rakkaat ystäväni! Kiinnostavaa onkin nähdä haluaako Jarna vielä lahtelaisen työn kruunukseen kenties mitalin ja pelaa vielä nelikymppiseksi vai päättääkö mies jäädä eläkkeelle pian? Kyllä Jantusella rahkeita riittää pelata vielä SM-liigassa vuosiakin.
Yksi asia on kuitenkin varma. Marko Jantunen nousee kovaan kerhoon, johon kuuluvat tällä hetkellä: Laine, Koskinen ja Eloranta. Jantunen anaitsee paikan tuohon kovaan kerhoon. Tässä meillä on oikea seurauskollinen pelaaja ja TRUE LIVING LEGEND! :tuoppi:Marko Jantusen pelaajakortti Jatkoajassa
Marko Jantunen Wikipediassa----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tässä on nyt sitten ketju Marko Jantuselle ja tänne toivon mahdollisimman paljon keskutelua yhdestä hienoimmasta lahtelaisesta jääkiekkoilijasta.


PS. Juttuni ei ole ehkä kovin syvä tai tarkka, koska en kuitenkaan ole Jantusen uraa nähnyt itse paljoa, mutta tein parhaani. Toivottavasti tykkäätte. ;)
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Dev » 22.08.2009 09:59

Tuleva kausi tulee ilmeisesti olemaan nyt sitten Marko "Jarna" Jantusen viimeinen, mikä on todella sääli, sillä peli kulkee vielä vanhoilla päivilläkin erittäin mukavasti. Jarna on sellainen kaveri, joka on pukukopissa tärkeässä roolissa tsemppaamassa aina nuorempia ja näyttää esimerkkiä. Vielä 38-vuotiaanakin hän menisi poikkeuksetta lähes jokaisen joukkueen kahteen ensimmäiseen ketjuun. Meikäläistä on tässä mietittänyt, että jos tämä nyt on hänen viimeinen kausi jääkiekkoilijana, niin mistä Lahtelaiset löytävät tilalle yhtä kovalla Pelicans sydämmellä varustetun keulahahmon? Sellainen tulee todennäköisesti ainakin hetkeksi katoamaan. Nuorissa kavereissa on siihen potentiaalia esim. Vili Sopasessa tai Tuomas Santavuoressa.

Saa nähdä mitä Jarna saa tällä kaudella aikaiseksi, itse povaan, että kantaa taas kultakypärää ja jos pääsee pelaamaan Paakkolanvaaran kanssa, niin taistelee ihan pääsystä pistepörssin TOP20:n. :peukkuylös:
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Kauppila » 22.08.2009 10:08

Dev kirjoitti:Tuleva kausi tulee ilmeisesti olemaan nyt sitten Marko "Jarna" Jantusen viimeinen, mikä on todella sääli, sillä peli kulkee vielä vanhoilla päivilläkin erittäin mukavasti. Jarna on sellainen kaveri, joka on pukukopissa tärkeässä roolissa tsemppaamassa aina nuorempia ja näyttää esimerkkiä. Vielä 38-vuotiaanakin hän menisi poikkeuksetta lähes jokaisen joukkueen kahteen ensimmäiseen ketjuun. Meikäläistä on tässä mietittänyt, että jos tämä nyt on hänen viimeinen kausi jääkiekkoilijana, niin mistä Lahtelaiset löytävät tilalle yhtä kovalla Pelicans sydämmellä varustetun keulahahmon? Sellainen tulee todennäköisesti ainakin hetkeksi katoamaan. Nuorissa kavereissa on siihen potentiaalia esim. Vili Sopasessa tai Tuomas Santavuoressa.

Saa nähdä mitä Jarna saa tällä kaudella aikaiseksi, itse povaan, että kantaa taas kultakypärää ja jos pääsee pelaamaan Paakkolanvaaran kanssa, niin taistelee ihan pääsystä pistepörssin TOP20:n. :peukkuylös:Voi hyvinkin olla juuri näin, kun Devi sanoi, että tuleva kausi voi olla se viimeinen. Toisaalta taas, miksi Jantunen löisi hokkarit jo nyt naulaan, kun luistin kulkee vuodesta vuoteen ja hän on yksi tärkeimpiä hyökkääjiä ja tehokkaimpia myös joka kausi Pelicansissa. Kortin kääntöpuolta, kun taas katsoo, niin haluaako Jantunen lopettaa uransa oikeasti huipulla tavallaan? Eli haluaako hän lopettaa uransa, niin että viimeiseltäkin kaudelta jää taskuun 40 pistettä ja hänet muistettaisiin, että joka pelivuotenaan hän pelasi vakuuttavasti?
Niin ja kukas on sitten Jantusen manttelinperijä? Siihen on paljon vaihtoehtoja kuten Vili Sopanen, Jesse Saarinen tai vaikkapa Tuomas Santavuori. Saarinen muistuttaa pelityyliltään nuorta Marko Jantusta, mutta niin muistuttaa Santavuorikin osaltaan. Kyllä joku näistä nuoremmista jätkistä nousee vuosien mennessä sitten keulakuvaksi ja joukkueen liideriksi.

Aivan varmasti Jantusella on mahdollisuudet tuonne pistepörssin TOP20-sakkiin, mutta paljon riippuu myös siitä minkälaiset ketjukaverit saa ja täsmääkö peli Paakkiksen kanssa. Kyllä se Jarna jaksaa vielä painaa! :moi:
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Dev » 22.08.2009 10:35

Kauppila kirjoitti:Toisaalta taas, miksi Jantunen löisi hokkarit jo nyt naulaan, kun luistin kulkee vuodesta vuoteen ja hän on yksi tärkeimpiä hyökkääjiä ja tehokkaimpia myös joka kausi Pelicansissa. Kortin kääntöpuolta, kun taas katsoo, niin haluaako Jantunen lopettaa uransa oikeasti huipulla tavallaan? Eli haluaako hän lopettaa uransa, niin että viimeiseltäkin kaudelta jää taskuun 40 pistettä ja hänet muistettaisiin, että joka pelivuotenaan hän pelasi vakuuttavasti?


Kyllä se raja tulee kuitenkin jossain vaiheessa vastaan. Luistin on kulkenut vielä viime kausina, mutta mitä vanhemmaksi tulet, sitä heikommaksi muutut. Jokainen pelaaja alkaa miettimään Jantusen iässä, että kyllähän siellä kaukalon ulkopuolellakin on paljon tekemistä, ei se elämä siihen pääty, vaikka ura päättyisi. Mulla on vähän pienoinen aavistus, että Jarna ei ole halunut lopettaa vielä uraansa, koska haluaa saada sen yhden mitalin vielä. Viimeisestä on jo kuitenkin vähän aikaa. Niin ja mitä tulee tuohon vikaan virkkeeseen, jokainen pelaaja haluaa lopettaa uransa huipulla.

Vaikka nyt Jarna päättäisikin uransa tähän kauteen, niin ainahan sitä voi liittyä jonkun joukkueen valmennusrinkiin. Elämä jatkuisi kiekon puolella ja sieltä niitä haasteita vasta löytyisi.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Kauppila » 22.08.2009 11:03

Dev kirjoitti:Kyllä se raja tulee kuitenkin jossain vaiheessa vastaan. Luistin on kulkenut vielä viime kausina, mutta mitä vanhemmaksi tulet, sitä heikommaksi muutut. Jokainen pelaaja alkaa miettimään Jantusen iässä, että kyllähän siellä kaukalon ulkopuolellakin on paljon tekemistä, ei se elämä siihen pääty, vaikka ura päättyisi. Mulla on vähän pienoinen aavistus, että Jarna ei ole halunut lopettaa vielä uraansa, koska haluaa saada sen yhden mitalin vielä. Viimeisestä on jo kuitenkin vähän aikaa. Niin ja mitä tulee tuohon vikaan virkkeeseen, jokainen pelaaja haluaa lopettaa uransa huipulla.

Vaikka nyt Jarna päättäisikin uransa tähän kauteen, niin ainahan sitä voi liittyä jonkun joukkueen valmennusrinkiin. Elämä jatkuisi kiekon puolella ja sieltä niitä haasteita vasta löytyisi.


Tässä olet kyllä täysin oikeassa. Tottakai joka kausi vauhti vähän hidastuu, mutta ei se nyt niin kankeaksi vielä ole muuttunut ja pysyy vahdissa, joten ajattelin, että jos pystyisi nyt Pelicansin iloksi pelaamaan vähän pienemällä palkalla, vaikka vuoden vielä sopimuksen jälkeen. Siihen on kyllä mahdollisuuksia Jantusella ihan hyvin.
Tottakai myös tuo kaukalon ulkopuoleinen elämä on tärkeää ja alkaa veri vetämään varmasti sinnekkin hiljalleen. Mutta jos Jantunen mitalin haluaa, niin kyllä sitten olisi pelattava ainakin yksi kausi vielä tämän jälkeen, ellei jopa kaksi. En kuitenkaan usko, että Pelicans tällä kaudella mitaleille sentään rynnisi. Toki se mitali on sielä mielessä Jantusella varmasti, mutta olisiko parempi jo sitten lyödä homma loppuun vai koittaa saada se kirkas mitali uran ja työn kruunuksi Lahdessa?

Tuosta valmentamisesta sen verran, että voi olla hyvinkin mahdollista, että Jantunen lähtee sihen hommaan, koska mies kuitenkin panosti tuossa vuosi sitten vissiin Pelicansin juniorityöhön rahaa aika kovaa ja on muutenkin puhunut, että juniorityö on tärkeää yms. Voisiko siis olla, että Jarna siirtyy valmentamaan vaikka Pelicansin A tai B-junnuja, ellei sitten haluaisi liittyä liigarinkiin suoraan mukaan? Olisiko se kuitenkin liian kova harppaus heti alkuun? ... Mene ja tiedä.

Jokatapauksessa hyvää pohdiskelua Deviltä ja piti nyt jotenkin vastata tuohon, koska siltä tuntui. ;)
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Jartsa » 22.08.2009 12:41

Tähän kohtaan täytyy kyllä sanoa, että itse olen aina ollut suoranainen Jantus-fani. Olen aina ihaillut miehen asennetta ja taitoja. Melko pieni mies, joka ei väistä ketään ja jota taas maalivahdit väistävät. Nurmisen Kaitsun jälkeen varmaan Sm-liigahistorian kovin ranari ja nopeutta löytyy yhä.
Ja muistan, kun miehelle jossain vaiheessa alkoi Jokeri-aikana ilmestyä vähän väliä musta silmä ja sai juopottelun takia potkut, niin jostain syystä kunnioitus Jarnaa kohtaan vain kasvoi!

Mutta mitä tulee lopettamiseen, niin ainakin toivoisin, että Jarna pelaisi viellä sen verran pitempään, että Pelicans pystyisi taistelemaan mitalista. Tulevalla kaudella sitä tuskin tapahtuu ja olisi jotenkin sääli, jos Jarna lopettaisi heikkona aikana, sillä hän kuitenkin mahtuisi Pelsujen ykkösketjuun viellä kauan. Toisaalta kuitenkin ikää on jo, ja varsinkin jos ensi kausi tuntuu vaikealta, niin lopettaminen on jopa suotavaa.

Ja mitä tulee Jantusen korvaajaan, niin uskoisin, että se on Santavuori. Sopasesta toki kasvaa tulevaisuudessa kova tekijä Sm-liigatasolla, mutta hän on mielestäni hieman erityyppinen janttari. Santavuoressa voisi olla sitä jotakin.
Ei allekirjoituksia

Viestit: 821
Liittynyt: 04.06.2009 18:24
Suosikkijoukkue: Mestis Pelicans

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Taitopelaaja » 22.08.2009 16:40

Tähän Jantusen ikäkysymykseen on pakko kommentoida itsekkin sen verran, että kyllähän tuolla rapakon toisella puolella pelaa joka vuosi puolisen tusinaa iältään +40 häiskää ja ovat silti melko kovia omissa rooleissaan. SM-Liigassakin tähän ovat pystyneet monet kaverit ja tässä viime aikoina mm. herrat nimeltä Helminen ja Ojanen, näistä Ojanenkin on vielä nykypäivänä(mikäli jatkaa), niin yksi porkkanoiden johtavista senttereistä ja pystyy takomaan lähemmäs 40 pistettä. Tätä faktaa vasten miksei Jantunenkin voisi pelata SM-Liigaa yli 40 vuotiaana, jollei nyt sitten aivan ykkösketjussa, niin 3-ketjussa sitten. Kyllä ainakin minun papereissa on aina Jantusen mentävä aukko niin kauan kuin mies jaksaa pelata.
Tuosta tulevasta seuraikonista, niin kyllähän Santavuori ja Saarinen voisivat ja toivottavasti ovatkin sellaisia. Jos Pelicans saa tässä lähivuosina maksettua velat pois ja pystyy alkamaan kilpailemaan muiden seurojen kanssa pelaajapalkoissa, niin miksei lahtelaispelaajat pelaisi kotiseurassaan, mistä saa suurinpiirtein samanlaista palkkaa kuin muualtakin ja ennenkaikkea varmasti vastuullisempaa roolia.

Avatar
Viestit: 3686
Liittynyt: 02.02.2009 11:29
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: KooKoo, TPS, Hershey Bears & Washington Capitals

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Metsäkulma » 22.08.2009 22:58

Kyllä kylmä fakta Liigan kannalta on se, että Jantunen on vielä seuraavat viisi vuotta kova tekijä tähän sarjaan. Hieno mies ja varmasti kova panemaan. Ja ehkä vielä hieman kovempi pelaamaan.

Täytyy ihan lahtelaisten puolesta toivoa että Jarna jatkaa vielä pari kautta. Ainakin pari.
"Väittää naispuolinen henkilö joka väitti Jesse Virtasen pelanneen kookoossa ja nähneensä hänen pelejään omin silmin"
"Jääkiekko on tilastourheilua"
- Laviols

Viestit: 59
Liittynyt: 27.11.2008 23:40
Suosikkijoukkue: HIFK, Aravirran Aikainen Suomi, Isot Linnut Lahdesta, Suhosen Ässät

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja EastonGuy46 » 23.08.2009 18:49

OFFTOPIC : Kauppila kirjoittaa hyviä juttuja tänne "Vaihtoaition" palstoille, kertakaikkiaan mukavaa luettavaa. Kiitoksia, toivottavasti jatkat täällä jatkossakin !

Yhdyn niihihin kirjoittajiin jotka toivovat,että Jarna jatkaa tämän alkavan kauden jälkeen vielä
kauden tai kaksi. Taidothan eivät katoa, mutta harjoittelu on kovaa, ja sen kovemmaksi käy,mitä
enemmän ikää tulee. En tiedä olenko yksin havaintoni kanssa,mutta Jarna vaikutti parempikuntoiselta tähän aikaan syksystä kuin esim.viime vuonna.
Jääkiekko on psyyke- ja itseluottamuspeli, ei niinkään taktinen. - Raimo Helminen

Viestit: 821
Liittynyt: 04.06.2009 18:24
Suosikkijoukkue: Mestis Pelicans

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Taitopelaaja » 11.11.2009 17:01

Tähän Jarnan hyllytys tapaukseen kuuli pientä huhua, että tilanteella ei ole tekemistä alkoholin kanssa. Vaan että mies on pyytänyt lupaa lähteä Espanjaan(ravintolaansa), mutta Toivola ei ole antanut lupaa ja näin Jarna on lähtenyt sinne ilman lupaa. :laugh:

Tiedä sitten mikä on totta ja mikä ei. ;)

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Kauppila » 13.12.2009 18:20

Mikä mättää, Marko Jantunen? Haluttoman näkyistä pyörimistä ja surffailua ollut pidemmän aikaa nyt Jantusen peli. Viimeisimmässä ottelussa kaksi todella pahaa virhettä, joista vastustaja iski maalit ja ilman tälläistä pelleilyä tuo ottelu oltaisiin voitettu.
Ei ole todellakaan tällä kaudella kaukalossa häärinyt enää se sama Jantunen, kuin ennen. Puolustaminen ei kiinnosta enää vähää vertaakaan, ihmeellistä fleguilua ja surffailua, uskomattoman huonoja ratkaisuja sekä kääntyy hyökkäyksissä aina taaksepäin tai heittää sinviivan päällä ihmeelliset ympyrät. Pisteetkin tuntuu tulevan kokoajan siitä, että ketjukaverit pelaavat hyvin. Maaleja Jarna ei ole tehnyt kuin kuusi kappaletta, joka on todella huono lukema Jantusen kaltaiselle pelaajalle.
Tällä hetkellä Jantunen ei tee joukkueelle mitään muuta, kuin hidasta ja vaikeuta koko joukkueen peliä. Jotain on nyt tapahduttava Jantusellakin tuolla pääkopassa tauon aikana. Toivottavasti saa Nupe lyötyä virtaa Jarnaankin nyt, jotta maaleja alkaa tulla.
Vakavasti näyttää siltä, että Jantusen meno alkaa olla laskusuuntaan jo. :roll:

Noh, luotetaan siihen, että kun tosipelit alkaa lähestyä, niin Jantunenkin herää siihen kevään vireeseensä. En kuitenkaan muista, että juuri missään vaiheessa Pelicans-uraansa olisin nähnyt näin huonoa esiintymistä Marko Jantuselta. Hävettää ihan Jantusen puolesta jo.
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja legenda

ViestiKirjoittaja Kauppila » 17.01.2010 22:36

Viime viestissäni ensimmäiset sanat kuuluivat ''mikä mättää Marko Jantunen?''. Nyt kuitenkin voidaan sanoa, että ei mikään tällä hetkellä. Jantusen alkukausi oli ailahtelevaa ja haluttoman näköistä painamista. Koko joukkueen tuska näkyi hyvin juuri Jantusessa ja nyt, kun Jarna on herännyt todelliseen huippuvireeseen, niin koko joukkueen suoritukset ovat parempia. Kolmen pisteen voittoja ei olla paljoa vielä haalittu viime aikoina, mutta nekin tulevat aikanaan. Jantunen on ollut selvästi parhain pelaaja viime aikoina Pelicans-miehistöstä ja maaleja on tullut liukuhihnalta. Markku Tähtisen tulo joukkueeseen piristi Jarnaa selvästi ja Sopasen paluu Jantusen vierelle oli juuri oikea ratkaisu. Kevään lapsi alkaa jälleen herätä ja vauhti senkuin kovenee. Rannkkarit uppoaa edelleen huikealla prosentilla, maaleja tulee, kiekkp pysyy lavassa, namupasseja tulee ja juuri sitä ''jarnamaista'' pelaamista on nähtävissä tällä hetkellä.

Kyllä se on karu totuus, että Jantunen pystyy SM-liigassa pelaamaan ainakin sen kaksi kautta vielä. Herra itsekkin mainosti hiljattain pelaavansa pari kautta vielä, joten mikäs siinä. Nyt sitten vaan pienehkö palkanleikkaus Jarnalta, johon mies varmasti suostuu ja jatkosopparia käteen. Tuo palkanleikkaus ei ole edes pakollinen, kun ukko pelaa näin hyvin. Kertakaikkiaan huikeaa esiintymistä Marko Jantuselta. Täytyy toivoa, että Jantusen arvo ymmärretään toimistolla ja mies pidetään Lahdessa uransa loppuun saakka ja saadaan sitten lopuksi hieno päätös Jarnan uralle. Hieno mies. :tuoppi:
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja lege

ViestiKirjoittaja Tonttu » 31.05.2011 17:59

Marko Jantunen on näemmä tehnyt uuden liikkeen kiekkourallaan. Tällä kertaa penkin taakse ja Jarna on ottanut valmentajan paikan Pelicansin C junnuista ja sen 1 joukkueesta.
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Viestit: 46
Liittynyt: 26.04.2011 18:41
Suosikkijoukkue: mastokaupungin Pelicans

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja lege

ViestiKirjoittaja NilsPeca » 31.05.2011 21:10

Tonttu kirjoitti:Marko Jantunen on näemmä tehnyt uuden liikkeen kiekkourallaan. Tällä kertaa penkin taakse ja Jarna on ottanut valmentajan paikan Pelicansin C junnuista ja sen 1 joukkueesta.

Viime kauden kuluessa Marko Jantunen pyydettiin edustustehtäviin isännöimään Pelicansin kutsuvieraita.

Nyt näemmä hän on aloittamassa valmennustehtävissä seuran junioripuolella. Luonnollinen jatkumo ex-pelaajalle, jos tavanomainen klo 8-17 toimistotyöskentely firma X:n leivissä ei kolahda. Hyvä Jarna.
EDIT: noh, ei tuo junnuvalmennus kuitenkaan liene kokopäiväistä työtä ole, joten eiköhän Jarna jossain ansiotulojakin tienaa... -Ehkä Jarnasol:illa??? :D :D

Avatar
Viestit: 93
Liittynyt: 01.04.2012 16:38
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Lahden Pelicans

Re: Marko Jantunen - Lahtelaisen kiekkoilun timantti ja lege

ViestiKirjoittaja HUawEI » 15.09.2014 14:32

Marko Jantunen oikeuteen 15 syytteestä. Eli ei varmaankaan ole keneltäkään mennyt ohi tämä Pelicansin legendaarisen hyökkääjän sekä Lahen raikulipojan sekoilu viimeisen vuoden aikana. 15 syytettä, kuusi kortitta ajoa , neljä rattijuopumusta, 4 huumausainerikosta ja yksi liikennerikkomus. Surullista, miten pohjalle on mies vajonnut. Uran aikanakin jo hölmöili alkoholin kanssa, ja sen takia miehestä ei koskaan huippujääkiekkoilijaa maailmalla tullutkaan, vaikka saumoja oli. Suomessa pelatessaan oli kuitenkin yksi parhaista. Toivottavasti nyt saisi elämänsä raiteilleen, ettei tapahtuisi mitään ikävämpää... Apua ja tukea vanhoilta pelikavereilta, maybe? Tsemppiä Jarnalle :( .

Edit: Jantusta ei ole saatu haastettua - jutun käsittely siirtyy. Jarna siis ilmeisestikin "kadonnut" kun ei ole Päijät-Hämeen käräjäoikeus tavoittanut miestä. Jarnan ei kannattaisi tehdä tästä itselleen enää yhtään sen hankalampaa kuin mitä se jo on...
-Surprise motherfucker-

Seuraava

Paluu Pelicans

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa