Joonas Jalvanti - Tulevaisuuden liideri

Kuva
Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Joonas Jalvanti - Tulevaisuuden liideri

ViestiKirjoittaja Kauppila » 17.11.2009 22:32

#7 Joonas Jalvanti - Lahden Pelicans

Kuva

Ikä: 22v
Pelipaikka: Puolustaja
Pituus: 182cm
Paino: 87kg
Kätisyys: Left
Sopimus: 2012Jo nuoressa iässään Joonas Jalvanti on saavuttanut todella paljon verrattuna moniin muihin Pelicansin pelaajiin. Hän oli mm. voittamassa Pelicansin A-junioreissa Suomen mestaruutta. Sitä ennen hän oli voittamassa hopeaa pikkuleijonien paidassa. Myöskään Pohjola-leirit eivät ole vieraita paikkoja olleet Jalvannille. Hän loi itselleen hienot pohjat juniorivuosillaan ja 2006-07 hän pääsi ensi kertaa väläyttelemään taitojaan Pelicansin SM-liigajoukkueeseen. Tuolloin otteluja kertyi vain 7 kappaletta, mutta hänessä nähtiin jo tuleva huippupelaaja.
Kaudella 2007-2008 Jalvanti pääsi toden teolla pelaamaan liigaotteluita. Monet yllättyivät siitä kuinka kypsä Jalvanti oli ikäisekseen ja lahtelaiset alkoivat puhumaan tosissaan tästä huipputalentista. Useat tiesivät, että Jalvanti on kolunnut nuorten maajoukkueita oikein kunnolla, mutta Jalvanti yllätti kaikki silti nopealla nousullaan Pelicansin vakiokokoonpanoon. Ensimmäisellä liigakaudellaan ''Jalu'' pääsi pelaamaan jo hienot 45 ottelua. Tulokaskausi olikin melkoinen menestys. Tehopisteillä Jalvanti ei mässäillyt (1+3), mutta plusmiinus-tilasto näytti hienoa lukemaa tulokkaalle, +5. Jalvanti breikkasi läpi hienosti jo ensimmäisellä kaudellaan SM-liigassa. Monet ylistivät Jalvantia jopa uudeksi Toni Lydmaniksi, mutta siltikään häntä ei tunnettu vielä paljoa muualla, kuin Lahdessa.
Kausi 2008-2009 oli entistä hienompi. Jalvanti sai selvän roolin Pelicansin puolustuksesta ja hänelle annettiin paljon luottoa. Nuori puolustaja kiitti tästä ja pelasi entistä paremmin useissa otteluissa. Jalvanti oli jopa Pelicansin pakiston parhaimmistoa yhdessä Jan Latvalan kanssa ja tilastoissakin näkyi kova kehitys sekä työnteko. Jalvanti pysyi kovassa kunnossa koko kauden, pelasi 58 ottelua ja merkkautti itselleen tehot 2+13=15 ja tehotilastoon jälleen plussan puoleinen merkintä +4.
Jalvannin kausi 2008-2009 oli omalla tavallaan ikimuistoinen ja todellinen läpimurto. Pelicans kärsi loukkaantumisista tuolla kaudella ja Jalvanti kantoi A-kirjainta rinnassaan. Aika kova saavutus noin nuorelle klopille.
Kuluva kausi 2009-2010 on alkanut todella hienosti Jalvannin kannalta. Hän on Pelicansin plusmiinus-tilaston kärjessä jälleen. Tällä hetkellä lukema näyttää +7. Eipä todellakaan mikään huono suoritus ajatellen siltä kannalta, miten Pelicans on pelannut tällä kaudella ja kuinka paljon se on päästänyt maaleja. Pisteitäkin on kertynyt 3 kappeletta, mutta lisää on odotettavissa mukavan kokoinen tukku. Jalvanti on kunnostautunut tällä kaudella varsinkin kokoajan kehittyvällä kiekollisella pelillään ja huippuvarmoilla otteillaan. Jalvanti on myös tällä kaudella kantanut A-kirjainta paidassaan.

Joonas Jalvanti ei ole se pelaaja, joka loistaa otsikoissa tai tekee huikeita kikkoja ja jäisi siitä mieleen yleisölle. Hän tekee juuri päinvastoin. Ei turhia kikkailuja, syötöt omille ja kurillista puolustuspeliä. Jäähylläkään Jalvanti ei paljoa istuskele, mutta tarvittaessa hän ottaa vastustajan tai uhrautuu, ettei vastustajat onnistu maalinteossa. Jalvanti pelaa myös isoja minuutteja, kun katsoo sitä yksityiskohtaa, että hän ei pelaa laisinkaan ylivoimalla. Jalvanti on kova työntekijä ja hänen vahvuuksiaan ovat luistelu, pelivarmuus ja mm. sijottuminen. Nykyään myös Jalvannin kiekollinen peli on ottanut isoja askeleita eteenpäin.
Jalvannin sopimus on katkolla Pelicansin kanssa tämän kauden jälkeen, mutta Jalvanti on yksi niistä pelaajista, joka saa varmasti tarjousta Pelicansilta ja kaikki toivoisivat hänen jatkoaan. Vuosi vuodelta Jalvanti on aina isommassa roolissa. Tulevaisuudessa hän tulee olemaan luultavasti Pelicansin pakiston selvä liideri. Varsinkin silloin, kun Jan Latvala lyö hokkarit naulaan.
Jalvanti ei ole päässyt vielä pelaamaan miesten maajoukkueeseen, mutta kyllä sekin aika tulee koittamaan vielä. Jos kaikki natsaa, niin miksi sekään ei olisi mahdollista, että Jalvanti luistelisi vielä NHL-jäillä joskus. Jos sinne saakka Jalvanti mielii päästä, niin hänen tulee parantaa vielä fyysisyyttään pelissä ja lisätä hieman voimaa.

Se on kuitenkin varmaa, että tässä on yksi lahjakkaimmista lahtelaisista puolustajista. Saa nähdä nouseeko Jalvanti vielä samaan luokkaan sellaisten pelaajien kanssa kuin, Kari Eloranta ja Toni Lydman. Potentiaalia ainakin sinne on.

Parantamisen varaa ''Jalulta'' löytyy vielä fyysisyydestä, hyökkäyspelistä ja varauksin rohkeudesta kiekon kanssa. Joskus ratkaisut ovat jopa liian varmoja ja voisi koittaa ihan hiukkaksen enemmän hyökkäämisessä.


Tilastot kausi kaudelta (A-junioreista alkaen):

2005-06 Pelicans A-Juniorit | 35gp, 2+7, -6
2006-07 Pelicans A-Juniorit | 23gp, 7+21, +6
2007-08 Pelicans A-Juniorit | 11gp, 0+4, -3
2007-08 Pelicans (SM-Liiga) | 45gp, 1+3, +5
2008-09 Pelicans (SM-Liiga) | 58gp 3+12, +4_______________________________________________________________________________________________________

Pistetäänhän poijjaat nyt kunnon keskustelua pystyyn lahtelaisen kiekkoilun seuraavasta puolustajatähdestä Joonas Jalvannista. Tuokaa mielipiteitä esille tästä nuoresta herrasta ja mahdollisimman paljon keskustelua.
Ajattelin, että on hyvä pistää ketjun pystyyn näinkin valovoimaiselle nuorelle pelaajalle. Jalvanti on myös yksi suosikkipelaajiani Pelicansissa. :)
Viimeksi muokannut Kauppila päivämäärä 26.09.2010 20:04, muokattu yhteensä 2 kertaa
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Joonas Jalvanti - Tulevaisuuden liideri

ViestiKirjoittaja InFlames » 17.11.2009 23:32

Ensinnäkin Kauppilalle :peukkuylös: Hienosti toit tämän ehkä monelle vaihtoaitiolaiselle tuntemattomamman pakin esille. Tuntemattomampi Jalvanti on niille, jotka eivät hirveän tiiviisti seuraa SM-liigaa ja tämä Kauppilan kortti tuo tämän lupauksen hyvin esille. Jalvanti ei loista pisteillä, mutta eihän pisteistä läheskään aina voi kattoa puolustajan arvoa.

Itellekkään Jalvanti ei ole liigapakeista läheskään niitä tutuimpia, mutta tiiän kyllä suunnilleen Jalvannin vahvuudet ja heikkoudet. Jalvanti on monipuolinen puolustaja, ja jostain olen kuullut häntä verrattavan Toni Lydmaniinkin. Ei varmasti paha vertaus ollenkaan. Jalvanti siis liikkuu hyvin, taklaa ja on kiekollisenakin varma. Ei tee O-P Grönhölmin kaltaisia hölmöyksiä vaan pelaa omien vahvuuksien kautta. Hasardisyötöt on Jalvannilla todella olemattomissa lukemissa. Luotettava puolustaja on tasaisen hyvä kaikilla osa-alueilla. Ottaisin Jalvannin vaikka heti Kärppien pakistoon. Moderin ajan peruspakki, joka hoitaa oman ruutunsa illasta toiseen hyvin.

Jalvannille voikin povata valoisaa tulevaisuutta.

Avatar
Viestit: 403
Liittynyt: 19.08.2009 15:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans & Vancouver Canucks

Re: Joonas Jalvanti - Tulevaisuuden liideri

ViestiKirjoittaja SPeri » 18.11.2009 13:47

Mielestäni myös hieno esittely yhdestä Pelicansin tuntemattomammasta puolustajasta. Kuten edellä tuli mainittua niin Jalvanti todellakin on perusvarma suorittaja joka pelaa illasta toiseen ilman sen kummempia loukkaantumisia. :peukkuylös:
Tällä kaudella Jalvanti siis Pelicansin puolustuksen neljänneksi tehokkain puolustaja tilastoilla 1 + 4 = 5. Jalvanti myöskin ainoa puolustaja joukkueessa joka on pelannut kaikissa kauden otteluissa.

Joonas pelaa kokeneen Jan Latvalan pakkiparina ja saa siitä sitä kokemusta. Jalvanti kuuluu myös pieneen osaan joukkueen puolustuksessa, joka hoitaa puolustustyönsä omassa päädyssä tehokkaasti mutta tarkasti.
Jalvannin huonoiksi puoliksi voisin laskea Jalvannin tehottomuuden ylivoimalla sekä tutut hazardisyötöt ja kiekonmenetykset omassa päädyssä johon joku neropatti Isku Areenan seisomakatsomon ylimmäisellä rivillä on keksinyt legendaariset huudahdukset; "Hyvä Jalvanti!" ja "Hienoa Jalvanti!".

Todellakin tulevaisuuden lupaus ja saa hyvin vastuuta joukkueessa. Tärkeä puolustaja Pelicansille ja yksi joukkueen parhaimmista puolustavista puolustajista. Pidän kuitenkin hyökkäävää puolustajaa Mikko Kousaa myöskin yhtä tasokkaana jollen tasokkaampana puolustajana. Kousa lukeutuu myös suurimpiin tulevaisuuden lupauksiin joukkueessa.

Huomenna peli SaiPaa vastaan ja itse veikkaan Jalvannin iskevän huomenna kauden toisen maalinsa. :tuoppi:

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Joonas Jalvanti - Tulevaisuuden liideri

ViestiKirjoittaja Kauppila » 18.11.2009 14:05

SPeri kirjoitti:Todellakin tulevaisuuden lupaus ja saa hyvin vastuuta joukkueessa. Tärkeä puolustaja Pelicansille ja yksi joukkueen parhaimmista puolustavista puolustajista. Pidän kuitenkin hyökkäävää puolustajaa Mikko Kousaa myöskin yhtä tasokkaana jollen tasokkaampana puolustajana. Kousa lukeutuu myös suurimpiin tulevaisuuden lupauksiin joukkueessa.

Huomenna peli SaiPaa vastaan ja itse veikkaan Jalvannin iskevän huomenna kauden toisen maalinsa. :tuoppi:


Kiva kuulla, etä jengi on samoilla linjoilla meikäläisen kanssa Jalvannista. Tuossa InFlames ja SPeri laittoivatkin hyviä lisäyksiä vielä tuohon avaukseeni. Jalvannilla on todellakin mahdollisuudet mennä pitkälle urallaan ja on jotenkin uskomatonta, että Jalvanti on pelannut nyt vasta pari kautta liigassa ja hän on jo Pelicansin pakiston parhaimmistoa yhdessä Latvalan kanssa. Lade ei kuitenkaan ihan mikään heittopussi ole, kun on uransa aikana paukuttanut aina kovia tehoja, kun on saanut vastuuta ja pelannut maajoukkueessakin vanhoilla päivillään vielä.
Totta on myöskin tuo, että Jalvanti oppii varmasti paljon Laden rinnalla ja saakin vaikutteita hänestä varmasti. En kuitenkaan usko, että Jalvannista tulisi ikinä tälläistä kiekollista pakkia, kuin mitä Latvala on. Jalvanti tulee tulevaisudessa johtamaan Pelicans puolustusta keskivertoisilla hyökkäystaidoillaan, hyvillä kiekollisilla taidoillaan ja oman pään varmuudella sekä sijoittumisella. En usko, että jätkä mättää päälle 30 tehopistettä, mutta kyllä potentiaalia on nousta päälle 20 pisteen mieheksi. Jos Jalvannista koulitaan vielä ylivoimapelaajaakin, niin silloin tässä voisi olla miltein se 25-30 pisteen mies parhaimillaan uransa aikana.
Jokatapauksessa tässä on tulevaisuuden liideri meille, mikäli häntä ei nyt ryssitä muualle.

Hyvä homma muuten tuo, että SPeri toi myös esiin sellaisen pelaajan kuin Mikko Kousa. Keke onkin sitten hiukan erilainen pakki, kuin Jalvanti, mutta samoja ikäluokkia suunnilleen. Kousa tuli Jalvannin perässä liigaan ja pääsi väläyttelemään playoffeissa. Sen jälkeen varsinainen debyyttikausi ei osunut ihan odotuksiin nähden, mutta tällä kaudella Kousalta ollaan nähty paranevia otteita. Kousa kärsii vieläkin ailahtelevaisuudesta, mutta otteet ovat kyllä nousuun päin. Komeita nousuja ja maalille ajamista ollaan nähty Kekeltäkin. Kyllä Jalvanti & Kousa on Pelicansin tulevaisuuden ykköspakit. Nyt pitää vaan saada jätkät kiinnitettyä pitkillä sopimuksilla ja koulittua heitä oikealla tavalla. Loistava asiahan tässä on se, että molemmat ovat vielä oman kylän poikia.

Nyt sitten odotellaan niitä Jalvannin ja Kousan pitkiä jatkosoppareita! :tuoppi:
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Joonas Jalvanti - Tulevaisuuden liideri

ViestiKirjoittaja Unknown » 18.11.2009 17:06

Kun tuota Kauppilan hienoa avausta luki, niin allekirjoittaneelle tuli TPS:stä samassa asemassa oleva pelaaja mieleen, joka on Joonas Järvinen. Samanlaisia piirteitä: Nuori ja ennakkoluuloton pakki, jolla riittää vielä askelia, joita ottaa, mutta silti pärjää loistavasti SM-liigan vauhdissa mukana. Juuri se on myös samanlaista Joonas Jalvannissa ja Järvisessä, että kumpikaan ei ole mikään uskomaton sniper-pakki, joka kiinnittää median huomion loistavilla tehoilla, vaan kumpikin pelaa nöyrää puolustuspeliä lähes virheittä. Suoritusvarmuutta riittää ja paniikkia ei omassa päässä juurikaan nähdä. Jos Jalvantia Järviseen vertaa, niin mies on varmaan hiukan kiekollisesti taitavampi ja nopeampi, kun taas Järvisen vahvempia puolia ovat nuo maalinedusta -ja puolustuspeli, tosin ei ole Jalvanti näissäkään huono. Monipuolisuutta siis luulisi Jalvannista tulevaisuudessa löytyvän.

Toivottavasti Jalvannin kehitys jatkuu. Ainakin vuoden takaiset otteet maajoukkueessa lupaa tästä miehestä ennakkoluulotonta ja nöyrää puolustajaa. :peukkuylös:
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Joonas Jalvanti - Tulevaisuuden liideri

ViestiKirjoittaja Kauppila » 05.01.2010 15:27

Joonas Jalvannin kaksivuotinen jatksopimus julkaistiin tänään 5.tammikuuta ja täällä ainakin nousi kyllä hymy huuleen todella nopeasti. Jalvanti on ottamassa kokoajan suurempaa roolia Pelicansissa ja on pelannut koko kauden ykköspakkina Jan Latvalan kanssa. Tämän parin vuoden aikana uskon, että Jalvanti ottaa vielä suuria askeleita. Jatkosopimus tuo motivaatiota, intoa ja näyttämisen halua aivan varmasti. Jalvanti on tähänkin mennessä tehnyt loistavaa duunia Pelicansin takalinjoilla ja samaa on luvassa seuraavat kaksi vuotta. Myös suuret pointsit Jalvannille siitä, että osoitti jonkinmoista seurauskollisuutta Pelicansille jo nyt. Kyselyjä oli tullut muualtakin, mutta päätti pysyä kotikaupungissa ainakin seuraavat kaksi vuotta.

Nykyään ei tälläisiä suomalaisia stay-at-home pakkeja paljoa ole, mutta Pelicansille on tälläinen kasvamassa. Jalvanti kehittyy kokoajan, tekee töitä kovaa, osoittaa seurauskollisuutta, tekee kaikkensa voittojen eteen ja johtaa pakistoa näin nuoressa iässä. Tämä uutinen Jalvannin jatkamisesta on ehkä parhaita Pelicans-uutisia tällä kaudella ja loistava avaus vuodelle 2010. Vielä kun saa ripauksen agressiivisuutta ja pientä parannusta maalinedusta peliin, niin on EHT:n portteja kolkuttelemassa. Osoittihan Jalvanti Pikkuleijonissa jo hyviä otteita, joten miksi ei vuoden tai parin sisään lähtisi tekemään A-maajoukkue-debyyttiä?

Aivan mahtava jatkosopimus. Tästä suuret kehut ja onnittelut toimistolle päin. :tuoppi:
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Joonas Jalvanti - Tulevaisuuden liideri

ViestiKirjoittaja Kauppila » 28.06.2010 19:36

Kiinnostavaa on kyllä nähdä, että mikä on Jalun kehityksen suunta, kun kausi 2010-2011 alkaa. Viime kausi oli todella ailahteleva Jalulle. Itseasiassa otteet alkoivat heikentyä yllättävästi heti jatkosopparin jälkeen. Tiedä sitten iskikö liikaa mukavuuden tunne tai tunne, että näyttöjä ei enää kaivata niin kovasti kun jatkopahvi on kourassa.

Jalvannin potentiaali on kyllä paljon parempi, mitä viime kausi näytti. Jos mies jaksaa treenata itsensä hyvään fyysiseen kuntoon ja pelata agressiivisemmin, niin 15-20 pistettä ei ole minkäänlainen mahdottomuus. Viime kaudella nähtiin itseasiassa jo muutama todella kaunis nousu maalinedustalle Jalvannilta, joka kielii siitä, että mies on oppinut pelaamaan hyökkäyssuuntaankin hiukan rohkeammin. Jalvannin istuttaisin itse joko Marttisen tai Latvalan pariksi, jolloin hän pääsee pelaamaan isossa roolissa ja pääsee myös käyttämään semi-hyviä kiekonkäsittelytaitojaan hyökkäävissä ketjuissa. Jalvanti pystyy myös täydentämään hyvin pakkikaveriaan sillä tavalla, että pystyy paikkaamaan kaverin nousja hyvin ja lukee pakkikaverinsa peliään hienosti. Vaikea sanoa vielä, että kuinka hyvin Marttisen kanssa osuisi kemiat yhteen, mutta Latvalan kanssa ne ovat toimineet ihan nätisti.

Tuleva kausi antaa varmasti hiukan osviittaa siitä, että mihin suuntaan Jalvannin ura on menossa. Pystyykö Jalu nostamaan tasonsa takaisin tämän yhden huonon kauden jälkeen? Jos saa pelin kulkemaan kauden alussa ja itseluottamus pysyy hyvänä, niin voi hyvinkin nousta Pelicansin johtohahmoksi puolustuksessa yhdessä Marttisen ja Laden kanssa.
Kysymysmerkkejä on siis ilmassa myös Jalvannin ympärillä.

Aika näyttää kuinka Jalvannin käy. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta (toivotaan ettei kärsi samaa kohtaloa, kuin Saarinen & Santavuori, eli siis täydellinen mahalasku)... :tuoppi:
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Paluu Pelicans

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa