Pasi Nurminen - Pelastaja

Kuva
Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Kauppila » 12.01.2010 00:03

Pasi Nurminen - Pelastaja

Syntynyt: 17.12.1975, Lahdessa
Pelipaikka: Maalivahti
Pelaajaura: 1994-2005
Kasvattajaseura: Reipas Lahti
NHL-varaus: Atlanta Thrashers (2001, 6 kierros, #189)Kuva


Pelaajaura


1993-1998 Ura alkaa, nuori poika Nurminen divarissa

Vuonna 1993 Lahden Reippaan koppiin tallusteli nuori, vasta täytteen ikään tullut maalivahti. Kova paikka varmasti nuorelle pojalle liittyä kokeneiden pelimiesten seuraan, josta mm. löytyi muuan Erkki Laine. Tuolla kaudella joukkueessa esiintyi myös herroja nimeltään Toni Koivunen, Jari Kauppila ja Sami Helenius. Joukkueen ykkösmaalivahtina toimi silloin tsekkivahvistus Oldrich Svoboda. Kaudella 1993-94 Nurminen ei miesten joukkueen otteluissa paistatellut vielä. Lähinnä luukunavaajana toiminut Nurminen puki päälleen edustusjoukkueen paidan viiteen otteluun. Reipas joutui pelaamaan Liigakarsintaa, jossa se menetti lopulta liigapaikkansa. Noissa karsinnoissa Pasi Nurminen teki debyyttinsä Reippaan paidassa. Ottelu ei ollut vielä loistelias, mutta mitäpä nuorelta pojalta voi odottaa kovan paikan edessä.
Reipas lähti aloittamaan uutta nousua Ykkösdivisioonan kautta. Kaudeksi 1994-1995 Nurminen sai enemmän vastuuta lahtelaisjoukkueessa. Nuori veskari pääsi pukemaan oranssipaidan päälleen 45 otteluun, mutta pelasi vain yhdeksässä ottelussa. Tilastot eivät mairitelleet Nurmista, kun päästettyjen maalien keskiarvo oli karemaa luettavaa 6.52. Näytti siltä, että Nurminen ei ole vielä valmis miesten peleihin. Nupe haki peliinsä vauhtia tuollakin kaudella A-junioreiden puolelta.

Kaudeksi 1995-1996 Nurminen lähti lainalle (?) toiseen divarijoukkueeseen, Imatran Ketterään. Imatralla Nurminen sai rutkasti vastuuta ja pääsi näyttämään tosissaan taitojaan maalinsuulla. 19-vuotias Nurminen näyttikin kaikille, että hänestä on kunnon ykkösveskariksi. Kausi Ketterän riveissä toi varmuutta nuoreen veskariin ja tilastot näyttivät seuraavaa: torjuntaprosentti 91,0% ja päästettyjen maalien keskiarvo 3.97.
Kaukdeksi 1996-1997 Nurminen palasi Lahteen ja tuolloin ei täällä pelannutkaan enää joukkue nimeltä Reipas, vaan tilalle oli tullut jälleen uusi seura: Lahden Pelicans. Nurminen sai ykkösveskarin roolin joukkueessa ja teki murskaavan hyvää tulosta lahtelaisjoukkueessa. Torjuntaprosentti 92,5% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.40. Nurminen nosti itsensä loistavan kauden aikana yhdeksi divarin parhaista maalivahdeista.
Kaudella 1997-1998 ei ollut epäselvyyttä siitä, kuka torjuu Pelicansin maalinsuulla. 23-vuotias Pasi Nurminen oli viime kaudella lyönyt itsensä divarin parhaaksi maalivahdiksi ja keskustelut SM-liigaan pääsemisestä nousivat lahtelaisten huulille. Nurminen paransi otteitaan jatkuvasti ja tilastot loistivat kauneuttaa kauden päätyttyä. Torjuntaprosentti 94,1% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.65. Nupe oli yksi menestyksen avaimia tuolla kaudella Pelicansissa.


1998-2001 SM-liigan eliittiin

Divarin supermenestyksen aikana HPK iski silmänsä Nurmiseen. Kaudeksi 1998-1999 Nurminen lähti Hämeenlinnan Pallokerhon maalivahdiksi ja hiljalleen alkoi tuhkimotarina rakentumaan. Nupe ei arastellut SM-liigassa ollenkaan ja pelasi hyvän tulokauskauden SM-liigassa. Herra Nurminen otti ykkösvahdin paikan helposti, pelaten runkosarjassa 48 ottelua. Tilastoiksi kauden lopussa jäivät hienot lukemat: 91,5% ja PMK 2.71. Nurminen alkoi nousta jo koko valtakunnan huulille, kun hän vakuutti kaikki Hämeenlinnassa. SM-liigan suurseura Helsingin Jokerit kiinnitti huomionsa Pasi Nurmiseen ja mitä kävikään?

Kaudeksi 1999-2000 Nurminen siirtyi Helsingin valoihin ja monien silmien alle, jokerinuttuun. Ensimmäinen kausi Jokereissa oli uskomattoman hieno. Nurminen löi itsensä Jokerifanien sydämmiin ja sai paljon kiitosta helsinkiläisjoukkueen maalilla. Tilastot puhuivat todellakin puolestaan tälläkin kaudella: 93,1% ja PMK 2.25. Nurminen nosti itsensä Suomen maalivahtien todelliseen eliittiin. Nupe pokkasi kauden kunniaksi Urpo Ylönen -palkinnon (SM-liigan paras maalivahti) ja nousi tuon kauden tähdistöjoukkueeseen. Kyseisellä kaudella Jokerit hävisi SM-liigan finaalisarjan ja Nurmiselle jäi käteen hopeinen mitali.
Kauden jälkeen Nurminen pääsi edustamaan Suomea jääkiekon MM-kisoihin, jotka pelattiin Venäjällä ja kotiintuliaisena Nurminen toi pronssia.
Nurminen jatkoi uraansa Helsingin Jokereissa myös kauden 2000-2001. SM-liigan viime kauden paras maalivahti oli entisensä myös tällä kaudella. Viime kaudella itsensä Suomen yhdeksi parhaimmaksi maalivahdiksi takonut Nurminen löi huikeita lukuja tauluun myös tällä kaudella. Numerot paranivat entisestään. Tällä kertaa 93,5% ja 2.16. Kauden päätteeksi Nupe pakkasi laukkunsa taas ja lähti Leijoniin tavoittelemaan kansainvälistä menestystä. Kisat Saksassa olivat Nurmiselle ja koko joukkueelle jälleen kerran hienot. Turnaus päättyi kuitenkin suomalaisten katkeriin kyyneliin, kun Tsekki pokkasi potin finaalissa luvuin 3-2 Suomen nenän alta. Vaikka Leijonat ei kisoja voittanut, niin Nurminen sai näyttönsä antaa koko maailmalle ja näytöt olivat huikeat. 7 ottelua kisoissa tuottivat torjuntaprosentin 93,8% ja PMK oli 1.75. Tässä vaiheessa rapakon toisella puolella alkoi kiihtymään scouttien kiinnostukset Nurmisesta. Ainakin yksi seura oli iskenyt katseensa varmasti Nurmiseen.

2001-2004 Atlanta Thrashers ja historiaa tehnyt suomalaismaalivahti

Vuoden 2001 NHL Draft oli historiallinen heti suomalaiselle jääkiekkoilulle ja etenkin Pasi Nurmiselle. Kuudennella kierroksella Atlanta Thrashers käytti vuoronsa suomalaiseen 26-vuotiaaseen maalivahtiin, jonka nimi oli Pasi Nurminen. Nurminen lähti merien yli Amerikkaan ja pelipaikaksi ei aluksi tullutkaan Atlanta, vaan Chicago. Kyseessä ei suinkaan ollut monelle tuttu seura Blackhawks, vaan Nupe aloitti Amerikan uransa AHL-seura Chicago Wolwesissa. Rookie Nurminen ei saanut runkosarjassa vastuuta paljoa, kun seuran toinen maalivahti Norm Maracle pelasi suurimman osan runkosarjasta. Nurmiselle jäi vyölle runkosarjasta 20 ottelua.
AHL-menestys ei kuitenkaan tullut runkosarjassa, vaan playoffeissa Nurminen pääsi näyttämään kuka todella on. Nupe näytti miksi on voittanut SM-liigan parhaimman maalivahdin palkinnon ja pelannut huikeita maajoukkue-otteluita. Nurminen rehki maalilla playoffeissa 21 ottelua ja palkinto oli suurempi kuin kukaan osasi odottaa. AHL:n voitto ja Nupe pääsi kohottamaan käsivarsilleen Calder Cupin. Nurminen osoitti kaikille, että pystyy hallitsemaan paineet hyvin kovissa paikoissa ja kuittasi myös tililleen yhden henkilökohtaisen palkinnon. Jack A. Butterfield Trophy (Playoffein MVP) ojennettiin Nurmiselle ja tällöin Atlantassa alettiin myös regoida Nurminen uudeksi veskariksi NHL:ään. Nupe oli kyllä käynyt jo 2001-2002 kaudellakin pelaamassa 9 ottelua Thrashersin paidassa, mutta suurin osa kaudesta meni AHL:ssä.

Kaudeksi 2002-2003 Nurminen nousi Thrashersin organisaatioon pysyvästi. Nupe vakuutti Thrashersin. Nurmisen kausi heikossa joukkueessa meni tulokasveskarille hienosti. Nurminen puettiin 52 otteluun tilille 90,6% ja PMK 2.88. Kausi 2002-2003 oli Nurmiselle hienoa aikaa, mutta paras oli vasta edessä. Nurminen avasi isot portit...
Kausi 2003-2004 on jäänyt historiaan suomalaisille maalivahdeille ja koko Suomen jääkiekolle. Ennen NHL:ssä ei oltu nähty kiisatonta suomalaista ykkösvahtia joukkueessaan. Nurminen teki kuitenkin tempun arvaamattoman. Nurminen nappasi ykkösvekarin paikan Milan Hnilinckalta ja padot murtuivat. Tästä alkoi suomalaisten maalivahtien vyöry NHL:ään. Ennen suomalaisiin ei oltu kunnolla luotettu NHL:ssä, mutta Nurminen toi luottamuksen. Kiistaton ykkösmaalivahti Nurminen hakkasi mainetta itselleen NHL:ssä ja teki kaikkensa pitääkseen luottamuksensa ja niin Nupe pitikin. 25 voittoa, 30 tappiota, 7 tasapeliä, 90,3% ja PMK 2.78. Nurminen puki 64 otteluun, eli istui penkillä vain kaksi ottelua koko kaudesta. (Käsittääkseni pari loukkaantumista tuolla kaudella vei pelejä). Nurminen sai avattua tietä myös toiselle suomalaiselle maalivahdille Thrashersin organisaatiossa. Kari ''Kärppä'' Lehtonen pääsi näyttämän taitojaan neljän ottelun ajaksi tuolla kaudella NHL:n puolelle. Nupen ollessa loukkaantuneena maalilla käväisi myös Byron Dafoe.
Kausi 2003-04 on kuitenkin historian kirjoissa merkittynä suomalaisten maalivahtien juhlavuosina. Nurminen teki suuren työn!

Kuva
Pasi Nurminen, historiaa tehnyt suomalaisvahti.

2004-2005 Työsulku NHL:ssä ja pelaajauran loppuminen

Kausi 2004-2005 oli NHL:n työsulkukausi, kuten todella monet tietää. NHL-pelaajia lähti pelaamaan Eurooppaan tuoksi kaudeksi ja Nurminen oli yksi noista pelaajista. Nurminen osoitti kunnioitusta kotikaupungillee palaamalla Lahden Pelicansiin. Vastaanotto Lahdessa oli huikea. Lehdet kirjoittivat innoissaan, koko kaupunki puhui Pasi Nurmisen paluusta ja hallillakin ihmeteltiin Nurmisen paluuta.
Pelicans oli noussut takaisin SM-liigaan kaudeksi 1999-2000. Pelikaanit tiputtivat KalPan divariin ja Lahdessa pelattiin taas SM-liigakiekkoa. Kaudet 2000-2001 ja 2001-2002 olivat menestystä nuorelle seuralle. Joukkuetta johdatti valmentaja Kari Eloranta ja tähtinä Lahdessa häärivät mm. Tommi Turunen ja Mikko Peltola. Kausi 2002-2003 oli kuitenkin huikea mahalasku alas, kun Eloranta lähti Svetisiin Rapperswillin valmentajaksi. Kauden päättyeesä Pelicans oli 12 sarjataulukossa ja playoffit menivät sivu suun. Silloin alkoi myös taloudellinen ryssiminen Lahdessa. Jorma Kososen johdolla Pelicans ajautui huonoon taloudelliseen tilaan, joka vaikutti suuresti myös urheilulliseen menestykseen.
Pelicans näytti heikolta varpusparvelta kaudeksi 2004-2005. Vain Nurminen kimalteti joukkueen pelaajistosta. Ensimmäinen Nurmisen ottelu myytiin loppuun Lahden Jäähallissa ja kansa oli innoissaan Nurmisen paluusta. Valitettavasti paluun jäi kuitenkin lyhyeksi. Pelicans ei pystynyt maksamaan Nurmiselle palkkaa tarpeeksi verotuksien takia ja Nurminen lähti loppukaudeksi Ruotsiin. Pelicansissa tilastot näyttivät tälläisiä lukemia: 16 ottelua, 92,1% ja PMK 2.98.
Ruotsissa Nurminen pelasi 30 ottelua Malmön joukkueessa Elitserieniä. Nurmisen kauteen mahtui paljon tapahtumia Ruotsissa ja legendaksi muodostunut hetki tapahtui myös tällä reissulla. Nupe nappasi joukkueen bussin haltuunsa ja täräytti kännipäissään sillä hallin seinään. Tästä ei varmasti bussikuski ja seura pitänyt. Tilastoiksi Nurmiselle Ruotsissa jäivät seuraavat lukemat: 30 ottelua, 90,0%, PMK 2.94.

Kaudeksi 2005-2006 NHL:n oli määrä palata ja niin se palasikin. Nurminen ei lähtenyt suoraan Atlantaan, vaan jäi harjoittelemaan Pelicansin kanssa Lahteen. Nupen oli tarkoitus parin harjoituspelin jälkeen palata takasin Atlantan joukkueeseen, kun sopimusasiat oltiin selvitetty. Nurminen pelasikin pari harjoitusottelua lintulaumassa, kunnes musta päivä koitti. Nurminen oli palaamassa kotiinsa, kun tunsi polvessa pahaa kipua ja Atlantassa tehty lääkärintarkastus kertoi karun tuloksen. Vamma oli niin paha, että sillä polvella ei enään ammattilaiskiekkoa voitu pelata. Lääkärit ja Nurminen itse totesivat paremmaksi lopettaa pelaajauran ja tieto julkisuuteen tästä levisi nopeasti. Lahdessa oli surun päivä tuolloin, kuten myös koko Suomen kiekkokansassa. Yksi suuri maalivahti joutui jättämään kaukalot taakseen liian aikaisin. 30-vuotias Pasi Nurminen lopetti pelaajauransa polvivammaan.


Omistajuus, Valmennus, Pelaajakoordinaattori


2005-2006 Pelicansin pelastaminen

Pelicans oli ajautunut suuriin taloudellisiin vaikeuksiin ja konkurssi uhkasi nuorta seuraa. Pasi Nurmisen pelaajauran päättyminen oli jopa onni lahtelaiselle kiekkoilulle. SM-liiga myönsi 400 000 euron pääomalainan ja Nurminen lähti joukkueen yhdeksi omistajaksi. Tämä liike herätti kiinnostusta muissa lahtelaisissa yritysmiehissä ja he lähtivät mukaan pelastusliikkeeseen. Pelicans sai pelastuksen, mutta monet ennustivat, että konkurssiin Pelicans ajautuu ennen pitkään.
Nurminen ja uusi hallitus tekivät kaikkensa pelastaakseensa Pelicansin. Ilkka Kaarna palkattiin toimitusjohtajaksi ja päävalmentajaksi tuli Mestis-valmentaja Jami Kauppi. Hänen aisaparikseen tuli entinen maajoukkuhyökkääjä Hannu Järvenpää. Pelicansiin tuli uusia pelaajia joka puolelta ja pääasiassa joukkue koostui oman kaupungin nuorista ja Mestiksestä tulleista pelaajista, sekä paluumuuttajista. Mestiksestä tulleita nimiä olivat esimerkiksi Antti Niemi, Matias Loppi, Kimmo Pikkarainen, Karo Koivunen ja Olli Julkunen.
Nuori joukkue pelasi kuitenkin heikosti Kaupin ja Järvenpään alaisuudessa, vaikka harjoituskausi oli lupaillut hyvää. Kauppi ja Järvenpää lanseerasi ''rokki-kiekko'' nimistä teemaa Lahteen, joka oli todellinen floppi myöhemmin katsottaen. Kauppi ja Järvenpää sai lähteä Pelicansista ja uudet miehet astuivat penkin taakse. A-junioreita valmentanut Pasi Räsänen oli toinen osapuoli ja toinen osapuoli oli kukapas muukaan, kuin Pasi Nurminen. Myös toimitusjohtaja Ilkka Kaarna oli penkin takana muutamassa ottelussa. Uuden päävalmentajan kartoitus alkoi kovalla tahdilla ja erilaisia nimiä tuli joka puolelta ehdokkaiksi projektiin. Lopulta kuitenkin oikea herra löytyi. Hannu Aravirta palkattiin päävalmentajaksi ja koko Lahti kuohui pitkän aikaa tästä. Aravirta otettiin messiaana vastaan Lahteen. Hänen aisapareinaan jatkoivat Pasi Nurminen ja Pasi Räsänen.
Näin alkoi Nurmisen valmennusura ja Nupe alkoi valmentaa Antti Niemeä.

2006-20?? Valmentaminen, menestystä ja pelaajakoordinaattoriksi

Pasi Nurminen oli nyt siirtynyt sekä omistajaksi, että valmentajaksi. Aravirta ja Pasit saivat uutta virtaa nuoreen Pelicans-ryhmään ja kausi 2006-2007 oli menestystä nuorelle seuralle. Paluumuuttajia tuli Lahteen ja suurin nimi näistä oli tietenkin Marko Jantunen. Pelicans näytti nostaneen päätään pinnalle edes hiukan. Aravirta & Pasit tekivät työtä kovaa Pelicans pääsikin viimeisenä playoffeihin kaudella 2006-07. Vastustajaksi asettui Turun Palloseura, jonka Pelicans kaatoi kotiluolassaan hienosti ja koko halli oli räjähtää liitoksistaan, kun TPS lähetettiin kesälomalle. Seuraavalla kieroksella vastaan asettui kuitenkin vastustaja vailla armoa. Oulun Kärpät, entinen kilpatoveri divariajoilta olikin kova pala Pelicansille ja se sweeppasi sarjan itselleen 4-0. Kärpät voitti kyseisenä vuonna myöskin Suomen mestaruuden.
Nurmisen merkittävintä työtä oli kuitenkin maalivahtivalmennus. Nurminen koutasisi nuorta, hiomatonta timanttia Antti Niemeä todella kovasti ja Andy pitikin ykkösveskarin paikastaan tiukasti kiinni.

Kaudella 2007-2008 Pelicansia ei pidetty enään niin rupuisena seurana. Oikeeseen suuntaan mentiin ja päävalmentaja oli oikea, sekä Nurminen & Räsänen tekivät hyvää työtä Aran kanssa. Toimistolla rehkivä Ilkka Kaarna sai myös huomiota enemmän vihdoin. Joukkue ei muuttunut paljoa ja merkittävin hankinta oli paluumuuttaja Jan Latvala. Pitkäjänteinen työ alkoi nyt näkyä ja Pelicans pelasi parasta kiekkoa pitkään aikaan. Elorannan ajat olivat kovassa vertailussa tällä kaudella, kun Pelicans käväisi jopa sarjakärjessä kauden alussa ja pelasi hienoa hokia. Kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja Pelicans marssi kuudenneksi runkosarjassa. Vastaan asettui Helsingin Jokerit, Nurmisen vanha seura. Tuo playoff-sarja oli eeppinen taistelu pienen ja suuren välillä. Daavid ja Goljat kohtasivat. Pieni Pelicans rimpuili Jokerien otteessa ja hienon taistelun jälkeen Pelicans joutui kaatumaan sarjalukemin 4-2. Tällä kaudella itsensä löi täysin läpi Antti Niemi, Pasi Nurmisen koulukunnan ensimmäinen tuotos. Playoffeissa saatiin myös Jokereiden päävalmentaja Doug Sheddeniltä legendaarinen lausunto Nurmisen ja kumppaneiden taistelumielestä. Sheddenin kommentit olivat seuraavat: ”Heidän valmennuksensa kuitenkin nautti maaleista ja juhlivat katse meihin päin. He hymyilivät meitä kohti kuin kasa kaksivuotiaita. Me muistamme ne katseet. Miksi he katsoivat meitä, kun he tekivät maalin? Heidän pitäisi katsoa pelaajiinsa.”

Kausi 2008-2009 oli monelta tapaa merkittävä. Puheet Aravirran ajan loppumisesta lähtivät liikkelle, Antti Niemi matkasi Chicagoon aloittamaan NHL-uransa ja Nurminen otti suurempaa vastuuta valmennuksessa. Uudet maalivahdit Nupelle olivat Tommi Nikkilä ja Niko Hovinen. Joukkueen vaihtuvuus oli jälleen kerran pientä, mutta menetykset olivat suuria. Antti Niemi ja Matias Loppi lähtivät muille maille. Uusina kasvoina Lahteen tuli paluumuuttaja Jari Kauppila ja kaksi penkin alle mennyttä hankintaa, Lasse Pirjetä ja Kari Haakana. Pelicansin kausi oli yhtä vuoristorataa. Surkeaa peliä, välillä hyvää peliä, outoja hankintoja, loukkaantumisia, vihaa, rakkautta ja taistelua. Playoffeissa Pelicans lähti kiertämään jälleen sääliplayoffien kautta. Ilves kaadettiin 2-1 sarjalukemin ja puolivälierissä kohdattiin Espoon Blues. Kova taistelu Bluesin ja Pelicansin välillä päättyi 4-3 voittoo espoolaisille. Voiton päässä mitalipeleistä. Aravirta lähti, Nurminen ja Pasi Räsänen jäivät. Mika Toivolan palkkamisesta ykkösvalmentajaksi oli paljon huhuja kauden aikana.

Kausi 2009-2010 aloitettiin Mika Toivolan alaisuudessa ja samalla Nurmisen näkyminen joukkueen keulahahmona laajeni. Paljon duunia tehnyt Nurminen ja Pelicans kuitenkin aloitti kauden heikosti ja ailahtelevasti. Koko kausi ollaan juostu syvässä suossa ja sarjataulukon hännillä. Kauteen mahtui myös Toni Koivusen sopimuksen irtisanominen, joka aiheutti kovan vastarinnan lahtelaisissa kiekkoihmisissä.
Suuri tapahtuma kävi kuitenkin 5.Tammikuuta 2010, kello 13.10. Pelicans tiedotti Pasi Nurmisen siirtymisestä seuran pelaajakoordinaattoriksi. Nurminen siis vastaa pelaajakartoituksesta nykyisin kokonaan Pelicansissa, mutta jatkaa myös valmennuspuolella. Nurminen ottaa siis kokoajan isompaa ja vastuullisempaa roolia, kuten pelaajaurallaan. Aika vain näyttää kuinka suureksi ja menestyksekkääksi pelaajakoordinaattoriksi Nurminen nousee.
Yksi asia on kuitenkin varmaa. Pasi Nurminen on suomalaisen jääkiekkoilun suuri nimi ja Lahden Pelicansin pelastaja ja suurin seuraikoni! :tuoppi:

Kuva
Pelicansin nykyinen pelaajakoordinaattori - Pasi Nurminen
Lähteinä toimivat:

Wikipedia
Jatkoaika
HockeyDB
Eliteprospects
MTV3
Oma pääni


© - Kauppila (teksti)
_________________________________________________________________________________________________________________


Tähän topicciin voidaan siis keskustella Nurmisen pelaajaurasta, valmennusurasta, omistajuudesta ja pelaajakoordinaattorin saavutuksista. Toivottavasti kirjoitukseni Nurmisen urasta pitäisi paikkansa edes jotenkin. ;)
Viimeksi muokannut Kauppila päivämäärä 17.01.2010 22:38, muokattu yhteensä 1 kerran
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Viestit: 5948
Liittynyt: 28.07.2009 17:49
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: Lukko, Minnesota Wild, fudis QPR

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja jurachess » 12.01.2010 00:10

Kiitos Kauppila :peukkuylös: . Ehkä paras pelaajakortti mitä olen täältä lukenut. Olen vielä samaa mieltä.
Liigagurun mestari kaudella 2009 - 2010.

Viestit: 821
Liittynyt: 04.06.2009 18:24
Suosikkijoukkue: Mestis Pelicans

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Taitopelaaja » 12.01.2010 13:52

Loistava kirjoitus jälleen Kauppilalta, eikä tuohon oikein mitään lisättävää ole.
Oli jopa niin pitkä teksti, että ei jaksanut lukea edes kokonaan läpi. :lol:

Sitten hieman pilkun viilausta:
Kauppila kirjoitti:Pelicansin ensimmäinen pelaajakoordinaattori - Pasi Nurminen

Ollaanpa tarkkoina. Herra nimeltä Tommi Kerttula nimittäin toimi Pelicansin pelaajakordinaattorina muutaman vuoden tuossa 2000-luvun alussa. Eli Nupe on toinen pelaajakordinaattori Pelsuissa. ;)

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Kauppila » 12.01.2010 14:27

Taitopelaaja kirjoitti:Ollaanpa tarkkoina. Herra nimeltä Tommi Kerttula nimittäin toimi Pelicansin pelaajakordinaattorina muutaman vuoden tuossa 2000-luvun alussa. Eli Nupe on toinen pelaajakordinaattori Pelsuissa. ;)


Tekevälle sattuu, vai miten se meni? Itsellekkin tuli tuo Kerttula nyt mieleen, kun toit tämän nimen esiin. Kovasti vaan hehkuteltiin mediassa, että Pelicansin organisaatio muuttuu nyt ensi kertaa, niin että joukkueessa toimii pelaajakoordinattori. Tämä median mössötys veikin muistikuvat Kerttulasta aika nopeasti. Kerttulan työ Pelicansissa ei kyllä ollut mitään uskomatonta kulta-aikaa :)

Ja sitten vähän asiaan, eli itse Pasi Nurmiseen ja pelaajakoordinaattorin hommiin. Ensi kaudeksi vaihtuvuus tulee siis johtoportaan mukaan olemaan suurempaa kuin ennen ja kiinnostavaa tässä on nähdä, että minkälaisia pelaajia Nurminen haalii. Lähdetäänkö nyt jopa rahalla vähän enemmän pelaamaan, kun alkaa olla tuo velkasaneeraus mennyttä. Vai pidetäänkö tämä pitkäjänteisyys-linja ja potentiaalisten nuorten hankkiminen yllä? Itse uskon, että Nurminen hommaa yhden oikean ison vonkaleen ja muut tulevat sitten olemaan keskitasoa/vähän keskitasoa ylempää omaavia potentiaalisia jätkiä, kuten Paakkolanvaara ja Aaltonen. Muistaakeni Nurminen vastasi Iltalehdelle, että taitopelaajia etsitään enimmäkseen tulevaksi kaudeksi. Saa nähdä miten sopivat uudet jätkät sitten Toivolan pelityyliin.
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Viestit: 821
Liittynyt: 04.06.2009 18:24
Suosikkijoukkue: Mestis Pelicans

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Taitopelaaja » 12.01.2010 14:49

Kauppila kirjoitti:Kerttulan työ Pelicansissa ei kyllä ollut mitään uskomatonta kulta-aikaa

Juu ei ollut mitään hirveetä kulta-aikaa, mutta ei mennyt Pelsuillakaan mitenkään erityisen hyvin ja resurssit olivat nykyiseen verrattuna aika rajalliset. Kerttula toi kuitenkin joukkueeseen monta potentiaalista pelaajaa: Hannus, Widing, Setzinger, Cech, Phillip ja Viitaluoma näin hatusta vedettynä. Kaikki eivät kyllä lähellekkään onnistuneet ja pahoja floppejakin tuli, mutta kun katsoo mitä osa noista jätkistä nykyään tekee niin olivat aika onnistuneita hankintoja. Siihen aikaan valmentajina oli kuitenkin aikamoisia turisteja (Sihvonen, Hirvonen) joten voi myös sitä osastoa syyttää. Scoutin tehtävä on kuitenkin hankkia pelaajia ja valmennuksen tehtävä on saada peli toimimaan. Helpommin sanottu, kuin tehty. :roll:

Mutta eiköhän tämä riitä tästä aiheesta ja jatketaan juttelua Liipolan Hasekista...

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Tonttu » 23.06.2010 13:27

Pasi Nurminen maajoukkueen valmennusryhmään

Elikkäs Leijonien uusi valmennusryhmä on julkistettu. Nupe tulee vastaamaan maalivahtivalmennuksesta. Teppo Numminen sekä Petri Matikainen myös Jalosen avuksi.

----------------------------

Saa nähdä miten tulee vaikuttamaan Pelicansin valmentamiseen, kun MJ tehtäviä kumminkin on kauden aikana paljon. Saattaa olla että Nupe keskittyy lähinnä vain maalivahtivalmentamiseen sekä pelaajakoordinaattorin hommiin, ja jättää Toivolan ja Räpsän harteille muut hommat, toivottavasti :D

Ennen kaikkea Pelicansin saa näkyvyyttä mahdollisesti tämän Nurmisen sopimuksen myötä, ei se ainakaa pahasta ole :peukkuylös:

http://www.yle.fi/urheilu/lajit/jaakiek ... 83226.html
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Kauppila » 10.09.2010 23:26

Täytyypä nyt ihan tänne Nupelle omistettuun ketjuun antamaan miehelle lisää kunnianosoituksia. :tuoppi: Nurminen on onnistunut pelaajakoordinaattorin roolissaan, ainakin näin alkutaipaleeltaan. Joukkueeseen on saatu kovan kaliiberin kärkipelaajia, kuten Mike York, Jyri Marttinen, Dwight Helminen ja Matias Loppi. Oltaisiinko oikeesti muutama tai pari vuotta sitten edes voitu haaveilla tämän tason signauksista - noh, ei todellakaan! Toki Nurminen (& Kaarna) on saanut käyttöönsä nyt rahaa hiukan enemmän, kuin viime vuosina Lahdessa ollaan totuttu, mutta hattua täytyy kyllä ottaa päästä pois, kun tälläisiä nimiä on saatu tänne. Ja vieläpä Marttinen ja Helminen ovat esiintyneet harkkapelissä juuri sellaisiksi vahvistuksiksi, joista uskoi ennakoida, kun miehet Lahteen tulivat. Loppikin on saanut otteesta hiukan kiinni jo paremmin ja väläytellytkin muutamaan otteeseen ihan kivasti. Yorkin debyyttiä turkoosipaidassa odotetaankin suurella innolla.

Tämän lisäksi on hankittu taustalle pienemmällä rahalla kavereita, joilla potentiaalia on ainakin. Dickenson, S.Blomqvist, Sindel ja H.Blomqvist ovat kaikki kavereita, jotka ovat tuskin maksaneet paljoa ja kaikissa on se pieni potentiaali, että voivat lyödä itsensä läpi tai pelata semi-hyvän kauden. Kaikki nyt eivät tietenkään näistä tule varmasti onnistumaan, mutta eipä tuo hintakaan ole ollut paha ja ei jää sitten vituttamaan nämä hankinnat niin paljoa ja pystyy tarvittaessa iskemään ulos helpommin jengistä.

Lisäksi Nupe on auttanut HeKiä vielä näissä ulkomaanavuissa ja muissa jutuissa. :peukkuylös: Ozollapan, Straupen ja Mandersonin hankinnoissa kaikissa on käsittääkseni Pelicans ollut mukana ja Nupen nimen Sinkkonen on maininnut pari kertaa näiden hankintojen ohessa. Lisäksi Jesse Rohtlasta voi mahdollisesti olla vielä apua HeKille.

All in all, Nupe on aloittanut hienosti hommansa pelaajakoordinaattorina ja tyytyväinen täytyy näihin hankintoihin olla. Hyvää duunia Nupe! :tuoppi:
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Viestit: 22
Liittynyt: 05.10.2010 15:00
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: pelicans

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Turquoise » 07.10.2010 20:50


Viestit: 279
Liittynyt: 03.04.2011 09:27
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans + Lahesta nousseet tähdet, Peliitat

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Tjlinko » 22.04.2011 09:02

http://jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=11821

Pasi mietteitä kuluneesta 2010-11 kaudesta

Viestit: 279
Liittynyt: 03.04.2011 09:27
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans + Lahesta nousseet tähdet, Peliitat

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Tjlinko » 22.04.2011 09:07

http://www.ksml.fi/kiekko/videot/jyp-pelicans-pasi-nurminen-ja-janne-hauhtonen/5022

Tuollaisen arkiston helmen "löysin". Kaudelta 2004-05. Ei ole kaveri paljo muuttunut ja huomioitavaa tuo kommentti itsestään(vapaa lainaus):"kyllähän kun kaveri raahataan p-amerikasta pelaamaan, täytyy kaverille luodakin painetta että kantaa joukkuetta"

Uskaltaa sanoa sen itsestään, niin miksei sitten hankkimistaan pelaajistakin! :Thumb up:

Avatar
Viestit: 183
Liittynyt: 20.06.2010 21:35
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans & Peliitat & Väkeväinen & Änäri-Tyrväinen

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Ålemao » 16.05.2011 16:40

http://www.iltalehti.fi/mmlatka2011/201 ... 7_jm.shtml

Vanha kunnon Nupe Nurminen :tuoppi:

Kyllä nyt saakin Naattia Naattia :tuoppi: :tuoppi:
"Ei Voi Vittu Kahen Metrin Syötöt Mennä Kolme Metriä Ohi"

Antti Tyrväinen

Kenraali Suikkanen

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Jack » 16.05.2011 18:06

Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Avatar
Viestit: 58
Liittynyt: 23.04.2011 15:46
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Drewiske » 16.05.2011 21:35

Kyllä saa taas hävetä eräitä. Hienoa esimerkkiä yanareille.
"They don't give you gold medals for beating somebody. They give you gold medals for beating everybody."

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Tonttu » 17.05.2011 11:06

Phyh, mitä pienistä.

Kaikki ne oli tuhannen kännissä ja yks sun toinen varmaa kaadunnut. Rillata kuuluukin Maailmanmestaruuden jälkeen, se on selvä. :tuoppi: :tuoppi: :tuoppi: :tuoppi:
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Avatar
Viestit: 4762
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Pasi Nurminen - Pelastaja

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 17.05.2011 16:05

Niinpä, ei tuosta isoa haloota tarvitse nostaa. Juhlitaan perinteisellä SUOMALAISELLA tavalla! eusa_clap

Seuraava

Paluu Pelicans

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa