Lahtelainen juniorikiekkoilu

Kuva
Viestit: 821
Liittynyt: 04.06.2009 18:24
Suosikkijoukkue: Mestis Pelicans

Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Taitopelaaja » 10.04.2010 11:48

Koska tällaistä ketjua ei täältä löytynyt, niin päätimpä sellaisen tehdä.
Täällä on siis tarkoitus puhua Lahtelaisesta juniorikiekkoilusta, A-, B-, C-junnut.

*****

Aloitetaanpa keskustelu parilla uudella tiedotteella liittyen junnulätkään.

KIEKKOREIPPAAN B- ja C-JUNIORIT JATKOSSA PELIKAANEJA

Tomi Lämsästä Pelicansin A-nuorten luotsi

Elikkäs aikaisemmin Kiekkoreippaan nimellä liikkuneet Lahtelaiset junnujoukkueet pelaavat jatkossa Pelicans-nimellä, mutta toimivat edelleen Kiekkoreippaan organisaation alaisuudessa. Eli tarkoituksena on vain tiivistää yhteistyötä Pelicansin ja K-reippaan välillä ja hieman selkeyttää tuota nimi kikkailua.

Myös valmennus osastolle on tehty uusia sopimuksia:

A- juniorit: Tomi Lämsä, sopimus 2 vuotta.
- Hän on suorittanut ammattivalmentajatutkinnon ja on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Lämsä on valmentanut Kiekkoreippaan B1-joukkuetta vuosina 2006-10. Lämsä toimii myös 1996-syntyneiden maajoukkueen päävalmentajana.

B- juniorit: Jari Blomberg
- Kiekkoreippaan Nuorten ohjaajaksi ja B1-joukkueen vastuuvalmentajaksi on nimitetty Jari Blomberg. 34-vuotias Blomberg on aiemmin toiminut mm. HeKin päävalmentajana vuosina 2006-08.

C- junioirit: Tommi Niemelä
- Tommi Niemelä jatkaa C1 -joukkueen vastuuvalmentajana. 26-vuotias Niemelä on pelannut ammatikseen maalivahtina 7 kautta, mm. Jokereissa, Mestiksessä ja ulkomailla(Italia, Ruotsi, Tanska, Saksa)

*****

Ilmeisesti nyt on ruvettu oikeasti panostamaan Lahtelaiseen juniorikiekkoiluun, tavoitteena nostaa A-nuoret (ja miksei myös muut) taistelemaan mitaleista. Päivän paperi Etlarissa kirjoitetaan seuraavasti:

- Suunta pitää ehdottomasti kääntää. Harjoitusmäärät kasvavat ja valmennusta viemme yksilöllisempään suuntaa, tarkoitus on sitä kautta jämäköittää koko toimintaa. Pelicansin A-nuorten paikka ei ole karsinnoissa, vaan siellä ihan toisessa päässä, paaluttaa Lämsä.

Lämsä on myös Pelicansin lupaavien pelaajien Prospect-ryhmän vetäjä. A-nuorten käskyttäjänä yhteydenpito edustusjoukkueen valmennuksen kanssa tiivistyy entisestään.

- Iso juttu tässä kuviossa on, että teen töitä Pelicansille ja pyrin tuottamaan joka vuosi muutaman pelaajan liigajoukkueelle. Yksilöitä kehittämällä tulee se joukkueenkin menestys, uskoo Lämsä.


Loistavaa lukea tällaista tekstiä, missä ihan oikeasti tulee esille se, että nyt on ruvettu pistämään Lahtelaista jääkiekkoilua eteenpäin JOKAISELLA osa-alueella. Liigajoukkue pääsee velkasaneeraus ohjelmasta muutaman vuoden etuajassa, viimeistään vuoden päästä. Nuorisokiekkoiluun ruvetaan panostamaan. Hallia saneerataan ja siitä tehdään nykyaikaisempi.

Erityisesti tuo valmennuksen yksilöistäminen ja se, että ruvetaan tätä kautta kasvattaa aikuisiin uusia "sopasia, santavuoria, saarisia ja lydmaneja", tuntuu loistavalta. Ettei tarvitse joka vuosi miettiä, että koskakohan tulee seuraava "suuri sukupolvi", 71-72:ten ja 87-88:en jälkeen, joka nousee taistelemaan liigapaikoista.

Toivottavasti näillä muutoksilla saadaan Lahtelainen jääkiekko jyrkempään nousuun ja lopulta siihen, että joka sarjassa taistellaan säännöllisesti mitaleista.

*****

Jatkakaa, sana on vapaa... :moi:

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Kauppila » 10.04.2010 13:47

Lämsän pesti A-junioreiden päävalmentajaksi kuulostaa erittäin hyvältä. Meriittejä löytyy kuitenkin jonkin verran ja saa käsityksen, että kyseessä on todella nykyaikainen ja osaava kaveri. Tulee varmasti tekemään hyvää duunia ja kehittää pelaajiaan kunnolla.
Muutenkin tämä junioripuoli on lähtenyt kehittymään viime aikoina melko paljon. Ensin kerrottiin, että lähipaikkakunnilta pyritään kalastelemaan lupaavimmat jantterit Lahteen ja nyt sitten hommataan osaavia ja ''kokeneita'' valmentajia, jotka ovat tulleet tänne kehittämään lahtelaisista nuorista kiekkoilijoista huippupelaajia.
Nämä suunnitelmat kuulostaa todella hyvältä, kun ajatellaan, että Lahdessa tuskin tullaan vielä moneen vuoteen isoilla rahoilla kokoamaan tähtisikermiä. Oman juniorityön kehittäminen on todella arvokasta Pelicansin tyyliselle organisaatiolle. Tulokset tästä ''ohjelmasta'' tuskin tulevat näkymään suuresti vielä vuoden tai parinkaan sisään, mutta jos sitten muutaman vuoden päästä alkaisi taas tulemaan rynnäköllä nuoria pelaajia liigaryhmään mukaan. :peukkuylös:

Eteenpäin mennään aivan selvästi jokaisella sektorilla. :tuoppi:
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Tonttu » 05.08.2010 22:32

Tontun & Taitopelaajan scouttiviikko on valitettavasti lähestymässä loppuaan, ja tässä uusin "scouting report":

Pelicans A.............

Joni Häppölä
16.10.1991 Helsinki, 170kg/60kg/Left

-------------------------------------

Häppölä on muistaakseni kiertänyt eri junnumaajoukkueitakin, ja siinä sivussa HIFKin junnuissa tahkonnut hyviä tehoja, sellaisia lähes piste/peli tahdilla.
Taitanee olla vielä Toni Häppölän veli ;)

-------------------------------------

Havainto kaverista tehtiin tänään Vierumäellä jossa Pelicansin A pelasi harjoitus pelin Vierumäki A:ta vastaan. Kaanit voittivat 8-1. Häppölälle taisi tilastoihin jäädä ainoastaan tehot 0+1, mutta tehoista huolimatta oli kyllä ehdottomasti kentän näkyvin pelaaja.

Todella nopea, ja taitava kaveri varustettuna hyvällä pelisilmällä.

-------------------------------------

Saa nähdä onko ihan sopimuspelaajia, sillä poiketen kaikista muista junnujen pelaajista jotka pelaavat valkoisissa kypärissä, niin Häppölä oli varustettu Pelicansin liigakypärällä, with kaikki mainokset. Tästä tuo johtopäätelmä 1+1 laskutoimituksella ;).

Täytyy sanoa että olisi todellinen ryöstö HIFKistä !! No jos on järkeä päässä niin ei Helsinkiin kannatakaan jäädä polkemaan paikalleen....

EDIT: Pienimuotoinen Facebook scouttaus toi sen tuloksen vielä, että 29.7 on Joni tullut Lahteen.

EDIT2: Niin ja hiusten pituudesta päätellen inttiin tulokaan ei ole syynä..

:moi:
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Avatar
Viestit: 3294
Liittynyt: 17.02.2008 21:25
Paikkakunta: Tampere
Suosikkijoukkue: Tampereen Pyrintö

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Zubru » 05.08.2010 22:46

Mittojen perusteella kyllä ymmärtää miksei HIFK'sta välttämättä ollut paikkaa aukeamassa. Toivon ihan Pelsujen kannalta, että Häppölästä kehittyisi uusi Lehterä/Enlund/Viitaluoma parin vuoden sisällä, sillä sitä organisaatio kaipaisi kovasti. No, aika näyttää. :tuoppi:
On parempi olla vakavasti PA ku Timo T.A.

Viestit: 821
Liittynyt: 04.06.2009 18:24
Suosikkijoukkue: Mestis Pelicans

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Taitopelaaja » 07.08.2010 16:53

Zubru kirjoitti:Mittojen perusteella kyllä ymmärtää miksei HIFK'sta välttämättä ollut paikkaa aukeamassa.

Kun oli tuota peliä katsomassa, niin ei kyllä vaikuttanut noin pieneltä kaverilta. Aina kentällä ollessaan mies pyöritti peliä miten halusi ja tarjosi ketjukavereilleen puolen kymmentä loistavaa maalipaikkaa, mutta ei kaverit vain saaneet kiekkoa rysään. Siinä sivussa mies jakeli myös pari ihan mukavaa taklaustakin. Toki on muistettava, että vastustaja oli todella heikko, mutta kyllä Häppölässä on pelimiehen ainesta. Ikääkään ei ole vielä mitään.

Ja kuten Tonttu tuossa jutteli, niin taitaa olla ihan kunnon sopimuksella kiinnitetty Pelicansiin, koska pelasi muista poiketen ihan liigajoukkueen mainoksilla varustetulla kypärällä. En ole nimittäin ikinä ennen nähnyt kenenkään junnun käyttävän, edes reenipeleissä liigajoukkueen kypärää, vaikka kyseessä olisi ollut joku "SM-Liiga pelaaja". Jopa Marttisen Jyri treenailee vielä Skellefteån kypärällä. :shock:

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Tonttu » 07.08.2010 20:39

Taitopelaaja kirjoitti:Ja kuten Tonttu tuossa jutteli, niin taitaa olla ihan kunnon sopimuksella kiinnitetty Pelicansiin, koska pelasi muista poiketen ihan liigajoukkueen mainoksilla varustetulla kypärällä


Tällaista kantautui tietoon että ainakin yhden(1) vuoden pelaa Pelicansissa. Edellä mainituista tiedoista olettaa sopii että virallinen sopimus on siis tehty.

Mieleen tuli myös tilanne, että Häppölällä saattaa alkaa intti Tammikuussa Hennalassa mutta tämä tilanne ei vaadi sopimusta, vaan voi olla HIFKin ja Pelicansin välinen oma sopimus jonka nojalla Häppölä pelaisi tulevan kauden Lahdessa Intin ohella ja siirtyen sen jälkeen takaisin Helsinkiin. Itse en kyllä usko tuohon ratkaisuun, mutta vaihtoehto tuokin.

Toivoisin että kunnon soppari on tehty, mallia 1+1, tai 1+2 vuotta. Niin tuolla olisi myös totuusperää että pelaaa AINAKIN vuoden...

---------------------------

Varmaankin tullaa tiedottamaan, jos soppari on tehty, ja tämä tapahtunee samassa kun joku muukin hankinta tehdään, jos tehdään. Ja näin taataan parempi "näkyvyys" Häppölän hankinnalle...
:moi:
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Tonttu » 23.08.2010 20:39

Pistetäämpä nyt tännekin noita A-nuorten kotiharkkapelien aikataulua hiukan.

To 26.8 Klo 18.00, Pelicans A - HPK A, (Laune SOL-Areena 2)

To 2.9 Klo 18.00, Pelicans A - HIFK A, (Laune SOL-Areena 2)

Pe 10.9 Klo 18.00, Pelicans A - Tappara A, (Laune SOL-Areena 2)

----------------------------------

Linkitetääs vielä A:n kokoonpano tuohon, ihan muistin virkistykseksi.

Pelicans A rosteri

EDIT: Suoraa linkkiä ei näköjään saanut, mutta kaikki ymmärtänevät miten toimia....
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Viestit: 5
Liittynyt: 26.08.2010 20:48
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Huuhkaja » 27.08.2010 09:17

Eilen pojilla oli treenimatsi HPK:a vastaan. Sattuiko kukaan paikalle? Olisi kiva kuulla onnistujista ym:sta.

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Tonttu » 27.08.2010 11:08

Huuhkaja kirjoitti:Eilen pojilla oli treenimatsi HPK:a vastaan. Sattuiko kukaan paikalle? Olisi kiva kuulla onnistujista ym:sta.


Olinpahan minä. 3-4 tuli turpiin. Pelicans johti päätöserässä 3-2 mutta HPK teki abaut minuuttiin pari häkkiä ja otti voiton.

Aika helkkarin sekava peli oli, eikä nyt oikeastaan kukaan onnistunut erikoisemmin.
Juhani Tyrväinen jakoi muutaman nätin taklauksen ja maalissa Raninen oli "ihan OK".

Eipä nyt tuosta juurikaan enempää kertomalla irti saa...
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Viestit: 5
Liittynyt: 26.08.2010 20:48
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Huuhkaja » 02.09.2010 12:17

Tänään Launeella A:lla peli HIFK:a vastaan klo 18. Jos joku vaivautuu paikalle niin voisi valaista matsista meitä jotka eivät paikalle päässeet.

Kiitokset etukäteen :peukkuylös: .

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Tonttu » 02.09.2010 13:51

Huuhkaja kirjoitti:Tänään Launeella A:lla peli HIFK:a vastaan klo 18. Jos joku vaivautuu paikalle niin voisi valaista matsista meitä jotka eivät paikalle päässeet.

Kiitokset etukäteen :peukkuylös: .


Allekirjoittanut, with Taitopelaaja on Riihimäellä seuraamassa HPK-Pelicans matsia.
Harmittaa että jää A:n peli väliin, en viitsi harjoittaa itseni puolittamista ja niin edespäin, joten Liigajoukkue vie voiton ;)
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 02.09.2010 13:53

Tonttu77 kirjoitti:Allekirjoittanut, with Taitopelaaja on Riihimäellä seuraamassa HPK-Pelicans matsia.


Hienoa, että menette tarkistamaan joukkueen kuntoja. Jos olisi mahdollista, niin voisitteko tuonne HPK:n puolelle laittaa Kerhon pelistä pääpointteja ja pelaajista vaikka onnistujia ja epäonnistujia.

Kiitos.

Viestit: 821
Liittynyt: 04.06.2009 18:24
Suosikkijoukkue: Mestis Pelicans

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Taitopelaaja » 18.09.2010 22:44

Pistetääs tavaraa tännekin ketjuun kun on ollut niin hiljaista.

Tuossa A nuorten joukkueen nimilista. Pelicans.fi

-----

Hieman myöhässä tulee, mutta a-junnut avasivat kautensa komealla voitolla Lappeenrannassa Saipaa vastaan keskiviikkona. Maalintekijöinä toimivät Niklas "Erkan poika" Westerlund (1+1), J-P Pietilä (1+1), Juhani Tyrväinen (1+1) ja Olli Rahkonen (1+1). Lisäksi pisteille pääsivät HIFK:sta kaapattu Joni Häppölä (0+1) sekä Topi Kettunen (0+1). Maalilla Tuukka Huumonen pelasi loistavan pelin 36/38.

Saipa - Pelicans 2-4 - Tilastot

-----

Tänään tulikin jo sitten toinen voitto putkeen. Tällä kertaa kaatui Tepsukat Turusta, maalein 2-1.
Maalintekijöinä kunnostautuivat Kettunen ja Tyrväinen. Huumosen Tuukka (22/23) pelasi jälleen kerran loistavan ottelun maalin suulla.

TPS - Pelicans 1-2 - Tilastot

-----

Tuolta voi noita tilastoja tutkailla hieman enemmänkin. klik!

-----

Vaikka nuorten edesottamuksista ei hirvesti tiedotellakaan, niin toivottavasti tännekin ketjuun saataisiin hieman keskustelua aikaiseksi, koska onhan kyseessä sentään Lahtelaisen jääkiekon tulevaisuus. Täältä ne uudet saariset ja santavuoret nousevat. :moi:

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Tonttu » 09.11.2010 00:38

Kun on täällä tulevaisuuden puolella hiljaista niin otetaampa pari sanaa muutamasta A Pelicansin jäpikästä jota olen tarkemmin seurannut..

Joni Häppölä
- Joukkueen ehdottomasti paras tähän mennessä. Tuli Lahteen tekemään pisteitä ja saamaan vastuuta, ja niitä on todentotta tullut. Tilastot 17gp 7+12, 0min kertovat pojasta lähes kaiken.
Häppölä on ollut joukkueen hyökkäyspään moottori, ja varsinkin ylivoimalla ollut hyvä missä on saanut hyvän pelisilmänsä esille.
Tämä yhdistettynä hyvään luistelunopeuteen ja hyviin käsiin antavat kyllä eväät pitkälle, ja tämän kauden perusteella pitkälle on Häppölä menossa.
Pelicansin pitää nyt olla hereillä ja tehdä pitkän tähtäimen sopimusta nuorukaisen kanssa, sillä nyt on käsillä lopullinen läpimurto A:n eliittiin, ja seuraava askel olisi Mestis, jossa hän debytoi tänää HeKin paidassa Suomen U20:siä vastaan merkkauttaen yhden syötön (0+1).
Eväät pidempään sopimukseen on olemassa, sillä Häppölä on itse ollut tyytyväinen Lahteen ja Pelicansiin, jonka lisäksi peluri soveltuu Pelicansin uuteen ilmeeseen hyvin.

Olli Rahkonen
Tämä mies onkin sitten suurelle yleisölle hiukan tuntemattomampi tapaus. Kiekkoreippaan oma kasvatti pelasi erittäin hyvää kiekkoa jo pienenä junnuna. Parit vuodet taaksepäin eivät olleet mitään helpoimpia kehityksen kannalta, kun Kiekkoreipas teki mitä ihmeellisimpiä valmentajasähläyksiä, josta myös Rahkonen osittain kärsi, kun ei valmentajan suosikkeihin kuulunut.
Nyt on suunta muuttunut ja viime kauden loppupuolikkaan ja tämän kauden aikana on noussut joukkueen kantavaksi voimaksi. Tehotkin (16gp 5+9, 4min) ovat olleet mukiinmenevät.
En tiedä millaiseksi hyökkääjäksi Rahkosta kuvaisi, sillä hän omaa erittäin hyvät kädet, räjähtävät jalat ja taistelutahtoa on vaikka muille jakaa.
Kuvaus, pieni ja pippurinen on lähinnä totuutta, kirjaimellisesti. Sillä mittaa on vain 170cm, mutta korvaa tämän hyvällä liikkeellä ja taistelulla.
Ei ne lahjakkuudet ennenkään ole kokoon kaatunut, ei nytkään. Pitkä kiinnitys pitäisi tähänkin mieheen tehdä, nimittäin potentiaalia löytyy jopa liigatasolle.

Juha-Pekka Pietilä
Isokokoinen ja jämäkkä peruspakki lukeutuu tähän porukkaan, joka on saanut kehittyä hyvän tason pelaajaksi ilman minkäänlaista kohua ja julkisuutta. Sehän takaa parhaan kehityksen..
Pietilä on saattanut hyvien otteidensa ansiosta nousta reservihierarkiassa jopa Joonas Hurrin ohi.
A-junnuja seuraavien Lahtelaisten tietoon Pietilä nousi viimeistään viime kauden loppupuoliskolla, jolloin nousi A:n ykköspakiksi ja nakuttihan JPP karsintasarjan 8 pelissä komeat tehot 5+7.
Tämäkin kausi oli tarkoitus pelata A:n mukana, mutta hyvät otteet pre-seasonilla muutti suunnitelmat.
Pietilä on ollut kaikkien yllätykseksi jo hyvää Mestistasoa, ja pisteiden valossa (13gp 4+5, 4min) on sielläkin jo läpimurron kynnyksellä.
Isokokoisena (191/85) ja rightin pakkina olisi käyttöä Pelicansin liigajoukkuessaakin, mihin moni on häntä jo povannutkin, mutta liike on kompastuskivi tuolle, toistaiseksi. Tämä- ja ensi kausi vielä Mestiksen (ja A:n) mukana jalkoja ja fyysisyyttä hakemassa niin hyvä tulee.
Ainekset liigapelaajaksi on, ja sellainen hänestä tullaan leipomaan..

****

Joo-o :moi:
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Viestit: 34
Liittynyt: 24.10.2010 17:06
Suosikkijoukkue: Heki,Pelicans,FCLahti,Namika

Re: Lahtelainen juniorikiekkoilu

ViestiKirjoittaja Miquel » 11.11.2010 08:05

Eilisen LEKI-HEKI pelin parhaimmistoa oli jatkoajan raportin mukaan Juhani Tyrväisen johtama ketju laidoillaan Joni Häppölä ja Iiro Sopanen.
Hienoa, että Pelsun junnut pelaavat tällähetkellä vahvasti myös mestiksessä. Ensi kaudella sitten liigaryhmään. :peukkuylös:

Seuraava

Paluu Pelicans

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa