Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

Kuva
Avatar
Viestit: 22
Liittynyt: 19.06.2010 21:52
Suosikkijoukkue: Blackhawks, Pelicans, Saipa, Kookoo

Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja hawkwind » 21.06.2010 10:58

Dwight Helminen yhden ja Jyri Marttinen kahden vuoden sopimuksella Pelicanssiin. Noniin nyt vielä sitten se maalipyssy niin voidaan säälipaikasta taistella toivoo nimimerkillä pessimisti.

Lähteenä:

http://www.pelicans.fi/uutinen/1251/Pel ... sopimuksia


Tehdään suoraan oma ketju, sillä jutustelua varmasti riittää.

T. Moderaattorit

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 21.06.2010 11:23

Voin jo kuulla miten tuolit kaatuilevat ympäri Suomea tämän uutisen tullessa julki. No onko enää ikävä Aaltosta? Helmisestä olenkin jo toisessa ketjussa sanonut tarvittavan, valitan, mutta viime kausi ei todellakaan vakuuttanut enkä nostaisi häntä mitenkään loistavaksi hankinnaksi. "Jyssy" Marttinen on säälipleijari paikasta taistelevaan joukkueeseen oikein hyvä ykköspakki, josta Pelicans kannattajat saavat vielä paljon ilonaiheita. Mitään maagista ei kuitenkaan kannata odottaa, veikkaisin, että noin 25 pistettä ja +/- tilasto plussan puolelle, niin kaikkialla ollaan tyytyväisiä.. paitsi tietenkin Jyväskylässä, jossa tämä siirto aiheuttaa vielä monta itkuraivaria kesän ja kauden mittaan.

Ps. Missä Pile?
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja Rocket » 21.06.2010 11:26

Jyri Marttinen on taistelija, joka on hyvä, kokenut ja monipuolinen puolustaja. Dwight Helminen oli ihan hyvä JYP-vuosina, kunnes painui rapakon taakse. Hän on ihan hyvä kahteensuuntaan ja on Pelicansin kärkihyökkääjiä. Tulee luultavasti ykkösketjuun tuomaan maalintekovoimaa.

Viime vuodet Ruotsissa kiekkoillut JYP-kasvatti Jyri Marttinen tekee paluun SM-liigaan. 27-vuotias puolustaja allekirjoitti Pelicansin kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Edelliskaudella Elitserien-joukkue Skellefteå AIK:n riveissä tahkonnut Marttinen tekaisi yhteensä 63 runkosarja- ja pudotuspeliottelussa tehot 4+15.

– Marttinen on hankittu meille johtavaan rooliin puolustuksessa ja tulee varmasti saamaan paljon jääaikaa. Pelaajana Jyri on taistelija ennen kaikkea ja erittäin kokonaisvaltainen pelaaja. Hän pystyy tukemaan hyökkäyksiä ja pelaa myös vahvaa oman alueen peliä, toteaa Pelicansin päävalmentaja Mika Toivolan.

Marttisen lisäksi Pelicans kiinnitti miehistöönsä yksivuotisella sopimuksella niin ikään JYP-paitaa liigassa aiemmin kantaneen keskushyökkääjä Dwight Helmisen. Viime kaudella Helminen, 27, pelasi San Jose Sharksin NHL-organisaatiossa.

"Isossa show'ssa" mies pelasi 11 kamppailua yhteistehoin 2+0, kun taas AHL-joukkue Worcester Sharksin sotisovassa otteluita kertyi kaiken kaikkiaan 76 ja tehopisteitä 22 (12+10).

– Helminen vahvistaa entuudestaan vahvaa "sentteriosastoamme". Hän on sopivan tyylinen pelaaja meille ja on varmasti iso vastuun kantaja ensi kauden joukkueessamme. Tulee olemaan kärkihyökkääjiämme ja pystyy pelaamaan vahvasti molempiin suuntiin, kommentoi Pelicansin pelaajakoordinaattori Pasi Nurminen.

Viimeisimpien nimien myötä Pelicansilla on kasassa yhteensä 22 pelaajasopimusta ja yksi try-out-sopimus tulevalle SM-liigakaudelle 2010–2011. Lahtelaisseurassa ollaankin varsin tyytyväisiä vallitsevaan tilanteeseen.

– Meillä on oma hyvä runko joukkueessa ja nämä uudet hankinnat sopivat hyvin meidän joukkueen nykyiseen urheilulliseen tyyliin. Molemmat ovat hyviä, kurinalaisia ja vahvasti luistelevia pelaajia, sanoo Toivola.

Näin meille sanoo Jatkoaika.
Silloin jos lainataan tekstiä toisesta mediasta olisi hyvä erotella selkeästi mikä osa kirjoituksesta on lainattua ja mikä taas kirjoittajan omaa tekstiä.

T: Moderaattorit
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 3686
Liittynyt: 02.02.2009 11:29
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: KooKoo, TPS, Hershey Bears & Washington Capitals

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja Metsäkulma » 21.06.2010 12:39

MISSÄ PILE?!?!?!

DHelmisestä on sanottu jo kaikki tarvittava, ei riitä. Marttinen aiheuttaa varmasti märkiä housuja ympäri Lahtea, ja ihan aiheesta. Hyvä kaappaus Pelsulta vaikka ei tämä nyt silti ihan tuolilta tiputtanut. Eiköhän suuressa roolissa sen +20 pinnaa iske ja paikkaa Erik-vitun-Kakon helposti. Kunhan ette laita Latvalaa ja Marttista samaan ketjuun vaikka Orava miehen puolustustaitoja vuolaasti kehuukin...

Hyviä hankintoja Pelsulle, mutta ei näillä nyt suorasta pudotuspelipaikasta vielä taistella.

DHelmiselle :thumb_down:
Marttiselle :peukkuylös:
"Entuudestaan vahvalle sentteriosastolle" :shotlaugh: :tuoppi:

ps... MISSÄ PILE?!
"Väittää naispuolinen henkilö joka väitti Jesse Virtasen pelanneen kookoossa ja nähneensä hänen pelejään omin silmin"
"Jääkiekko on tilastourheilua"
- Laviols

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja Kauppila » 21.06.2010 13:20

Olipahan kaksi todella hyvää kärkihankintaa. Juuri tämän kaltaisia entuudestaan tuttuja ja kovan tason jätkiä tarvittiin. Oikeaan suuntaan mennään näiden kahden pestauksen myötä. Aaltonen on vaikea korvata, mutta joukkuettahan tässä rakennetaan eikä korvaajaa yhdelle miehelle.

Marttinen on juuri tuollainen jamppa, jota toivoin tuonne takalinjoille. Uskaltaa pelata fyysisesti ja omaa myös hyvät kiekolliset taidot. Marttinen tuo varmasti paljon hyvää tuohon pakitoon ja johtajuuttakin luulisi löytyvän jo ihan kivasti Ruotsin kiertueen jälkeen. Ylivoimalla tulossa myöskin vastuuta aivan varmasti, koska viivaan ei ole heittää todellisia maestroja paljoa. Kaksivuotisesta sopparista erityisen tyytyväinen täytyy olla. Loistava hankinta Kaarna & Nupe! :tuoppi:

Sentteriosastolle Helminen on ihan kiva vahvistus. Itse sijoittaisin hänet kakkossentteriksi kärkkymään Lopin taakse. Helminen pelasi aikoinaan JYP:issä ihan kivasti ja se antaa jonkinlaista luottamusta, että mies pystyy nousemaan isossa kaukalossa taas sille hyvälle tasolleen. Peliaikaa on varmasti luvassa Dwaipellekkin erikoistilanteissa.
AHL-vuodet ei tilastojen valossa ole menneet ihan niin hyvin, mutta luottavainen olen tästä hankinnasta. Plussat myös siistä, että pystyy pelaamaan hyvää kahden suunnan peliä. Sentteriosastolla on ainakin puolustusosaamista ihan mukavasti nyt, kun sieltä löytyy Helminen, Paakkis ja Heino.

Kokonaisuudessaan todella hyvät hankinnat Pelicansille. Nosti kyllä hymyn kasvoille ja pienet tuuletuksetkin tuli. Nupelta ja Kaarnalta hyvät panostukset! :peukkuylös:
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja Dev » 21.06.2010 13:26

Ihan hyvät haut Pelicansilta. Varsinkin tämä Marttinen. En ihan heti uskonut, että Suomeen tultaessa seura olisi Pelicans. Mulla ainakin ollut sellainen käsitys, että aika vahvasti JYP:n miehiä, mutta ilmeisesti siellä on paikat täynnä ja Pelicans on tarjonnut tuhtia sopparia ja paljon peliaikaa, niin mikäs siinä. Voisin näin lonkalta arvioida, että tulee olemaan ensi kaudella liigan puolustajien pistepörssin TOP5:ssä. Peliaikaa kuitenkin tiedossa pirusti ja pojoja kaveri osaa kyllä tehdä.

Helmistä on osa dissannut täällä tuon AHL kauden jälkeen, mutta mielestäni on kyllä silti kovan luokan hankinta. JYP:ssä teki hyvää jälkeä muutama vuosi sitten, joskin laiturin paikalla ja en kyllä näe syytä miksi ei onnistuisi Pelicansissa. Siihen vaan Lopin vierelle, niin eiköhän tulosta ala tulemaan ihan samalla tavalla. Sentterin paikallahan Dwaipe oli käsittääkseni melkoisen heikko. En tiedä onko sitten kehittynyt niistä ajoista.

Pelicansilta hyvät hankinnat, mutta eipä tämä siltikään vielä riitä. Laitureita olisi saatava joukkueeseen vielä 2-3 kappaletta ja kovia sellaisia. Tällä hetkellä jengin ykköspyssy on puukäsi Kari Sihvonen. Jantuselle vaan jatkosopparia käteen ja kaks uutta laituria sisään, niin sijat 7-10 realistisia. :peukkuylös:
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 3686
Liittynyt: 02.02.2009 11:29
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: KooKoo, TPS, Hershey Bears & Washington Capitals

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja Metsäkulma » 21.06.2010 13:37

Kauppila kirjoitti:Helminen


Itseasiassa ensimmäinen kausi meni vielä hyvin, mutta tuolla viimeisimmällä statsit ovat surkeat. Tiedä sitten missä vika, mutta ihan vaan pientä kaukaloa ei voida syyttää kun aiemmin kuitenkin kulkenut. Pelsun kannalta toki toivotaan, että isossa kaukalossa lähtisi homma toimimaan mutta mutta...

Aika riskialtis on Pelsun sentteriosasto. Paakkis on klesana kuitenkin taas puolet kaudesta, Lopilla on mennyt pelit pahasti pieleen Pelsu-ajan jälkeen eikä Helmisenkään edelliskausi kovin valoisissa merkeissä sujunut...
"Väittää naispuolinen henkilö joka väitti Jesse Virtasen pelanneen kookoossa ja nähneensä hänen pelejään omin silmin"
"Jääkiekko on tilastourheilua"
- Laviols

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja Tonttu » 21.06.2010 13:47

Loistavat sainaukset !

Helmisen tulon myötä sentterinelikko on nyt hyvä. Vahvistusta viime kauteen on tullut huimasti, koska tulleet Loppi ja Dwaipe kyykyttävät kyllä "turhien jäähyjen" erikoismiehiä Tähtistä ja Kauppilaa n. 100-0. Nyt voi olla tyytyväinen.

Pakistoon oli se liideri haussa ja sellainen nyt saatiin. Eri palstoilla on fanit miestä omaan joukkueeseensa halunnut, joten tässä erittäin hyvä, ellei loistava hankinta joukkueelta jolla ei ole vetovoimaa... (vai miten se meni).

http://www.ess.fi/?article=286819

Tuossa linkissäkin vihjataan että laituria olisi haussa. Joten siellä saattaa olla lähiaikoina lisätietoa tulossa.

PS.
Ei tullut Pihlmania, ainakaan vielä. Kukaanhan Pilen siirtoa Lahteen ei ole pitänyt VARMANA.
Allekirjoittanut mukaanlukien, on ainoastaan spekuloinut mahdollista hankintaa niiden vihjeiden perusteella mitä tästä hyökkääjästä on saatu.

Eiköhän viikon-parin sisään vielä sitä laituria tule jos on tullakseen, joten sitten olemme kaikki viisaampia ja katsotaan mitä tulee... :moi:
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Avatar
Viestit: 3226
Liittynyt: 06.12.2009 21:03
Suosikkijoukkue: Lappeenrannan italialaismafia

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja AriGold » 21.06.2010 13:54

MISSÄ PILE!?!?!?!?

Väitättekö joku vielä, että Helminen mahtuu joka joukkueeseen ykkösketjuun? Kyllä omasta mielestäni Helminen on parempi kuin Floppi ja sijottaisinkin hänet ykkössentteriksi Pelsujen joukkueeseen, mutta onhan esim. Kreps vähä kovempi äijjä.

Marttinen on tommonen ok hankinta. Tollanen Teemu Kesä vähä huonommilla kiekollisilla sekä fyysisillä taidoilla. No ei vaiteskaan. On se ihan kiva, että Pelsutkin saa tollasen ok ykköspakin.

Ihan ok hankintoja molemmat on ja onnittelut Pelsuille, MUTTA MISSÄ PILE!?!?!?!?
"Toivottavasti tuo patsas on vähän kestävämpää tekoa ku esikuvansa on ollu."
- Kuningas Litmanen patsaansa esittelytilaisuudessa.

Viestit: 821
Liittynyt: 04.06.2009 18:24
Suosikkijoukkue: Mestis Pelicans

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja Taitopelaaja » 25.08.2010 15:12

Nyt saatiin hieman Jyssy Marttisen mietteitä. Klik!

Eipä tuossa mitään ihmeellistä ole, mutta omaan korvaani särähti eniten kohta.

Marttinen oli kysytty mies kevään siirtomarkkinoilla, mutta hän ei osaa arvioida mitään tiettyä syytä miksi päätyi Lahteen.
- Se vaan natsahti. Tuli sellainen fiilis, että tämä on hyvä juttu, A-nuorissa Mika Toivolan alaisuudessa Jyväskylässä pelannut Marttinen sanoo.


Eli kyllä se on vähitellen sellainen tilanne, että Pelicans pystyy ihan tasapäisesti tavoittelemaan ja signaamaan näitä huippupelaajia. Sekä rahallisesti, että myös joukkueena. Sanoo kuka tahansa, ihan mitä tahansa. :peukkuylös:

Viestit: 9
Liittynyt: 23.08.2010 20:40
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja ArthurFuhrmann » 25.08.2010 20:44

Taitopelaaja kirjoitti:Nyt saatiin hieman Jyssy Marttisen mietteitä. Klik!

Eipä tuossa mitään ihmeellistä ole, mutta omaan korvaani särähti eniten kohta.

Marttinen oli kysytty mies kevään siirtomarkkinoilla, mutta hän ei osaa arvioida mitään tiettyä syytä miksi päätyi Lahteen.
- Se vaan natsahti. Tuli sellainen fiilis, että tämä on hyvä juttu, A-nuorissa Mika Toivolan alaisuudessa Jyväskylässä pelannut Marttinen sanoo.


Eli kyllä se on vähitellen sellainen tilanne, että Pelicans pystyy ihan tasapäisesti tavoittelemaan ja signaamaan näitä huippupelaajia. Sekä rahallisesti, että myös joukkueena. Sanoo kuka tahansa, ihan mitä tahansa. :peukkuylös:aika paljon minun mielestä asiaan vaikuttaa se että saatiin muutama ylihinnoiteltu pelaaja pois ja aaltosen siirtokorvaukset. ja se että meillä on vain kuitenkin 2 huippupelaajaa ja sen jälkeen taso laskee rajusti..

Viestit: 821
Liittynyt: 04.06.2009 18:24
Suosikkijoukkue: Mestis Pelicans

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja Taitopelaaja » 25.08.2010 20:50

ArthurFuhrmann kirjoitti:aika paljon minun mielestä asiaan vaikuttaa se että saatiin muutama ylihinnoiteltu pelaaja pois ja aaltosen siirtokorvaukset. ja se että meillä on vain kuitenkin 2 huippupelaajaa ja sen jälkeen taso laskee rajusti..

Tällä saatiin rahaa käyttöön. OK, mitäs sitten.

Kyllä se pelaaja täytyy silti houkutella/suostutella ihan muilla avuilla seuraan.

Kumman itse valitsisit, jos molemmilta on saman suuruinen tarjous pöydällä, "Jokerit" vai "Saipa"? "Mestaruutta tavoittelevaan seuraan" vai "rupusakkiin" (älkää vetäkö herneitä nenään, joukkueet ihan vain esimerkkeinä)

Viestit: 9
Liittynyt: 23.08.2010 20:40
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja ArthurFuhrmann » 25.08.2010 21:03

Taitopelaaja kirjoitti:Tällä saatiin rahaa käyttöön. OK, mitäs sitten.

Kyllä se pelaaja täytyy silti houkutella/suostutella ihan muilla avuilla seuraan.

Kumman itse valitsisit, jos molemmilta on saman suuruinen tarjous pöydällä, "Jokerit" vai "Saipa"? "Mestaruutta tavoittelevaan seuraan" vai "rupusakkiin" (älkää vetäkö herneitä nenään, joukkueet ihan vain esimerkkeinä)


ymmärrän täysin mitä ajat takaa, mutta minun mielestä viime kaudella sm-liiga oli ennätystasainen ja varmaan tulevakin, mitä on kattonut joukkeiden kokoonpanoja, rupusakkeja ei kauheasti ole ja joka joka joukkue on saanut ne 1-2 huippupelaajaa kokoonpanoon vähintään.. sitä ajan takaa että, se tästä vielä puuttuisi jos oltaisiin melkein ainut seura että ei saataisi edes puhumalla.....

Lainaus korjattu. Tarkkuutta peliin.

T. Moderaattorit

Viestit: 9
Liittynyt: 23.08.2010 20:40
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja ArthurFuhrmann » 25.08.2010 21:53

ja taitopelaajalle vielä että, jos itse olisin sm-liigaan huippupelaaja, niin ei se huono vaihtoehto olisi mennä pienempään seuraan ja takoa kunnon pisteet suurella peliajalla esim. aaltonen ja suurilla rahoilla rajan taakse..

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Jyri Marttinen ja Dwight Helminen Pelicansiin

ViestiKirjoittaja Multi » 22.10.2010 21:45

Tässä näkyy tuo polvitaklaus Marttiseen. Selvä tapaushan tuo on, mutta kyllä tuossa on Marttisessakin aika pahasti vikaa, yrittää väistää normaalin taklauksen ja usein käy sitten näin. Pitäisi vaan ottaa se niitti vastaan vaikka kovalta vaikuttaa, suuremmalla todennäköisyydellä väistö epäonnistuu ja käy näin.... Noh toivottavasti Jyssyn kausi ei ollut tässä...
Turha koittaa ylläpito voittaa

Seuraava

Paluu Pelicans

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa