Pelicans, matkalla kohti jotakin

Kuva
Avatar
Viestit: 362
Liittynyt: 24.10.2010 12:32
Suosikkijoukkue: Pelicans, Anaheim Ducks

Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Unforgiven » 15.10.2011 08:20

Varsinkin kun keskustelu on huikeista otteista huolimatta vähän hiipunut uskallan olla aloitteellinen ja avata uutta keskustelua Pelicansin edesottamuksista koskien runkosarjakautta 2011-2012.

Kausi on lähtenyt kaikista ennakkofantasioistakin huolimatta liikkeelle lupaavasti. Rutiinivoittojakin tulee, joita Pelicansin historiassa harvoin on nähty.

Mielenkiintoinen pohdinnan aihe myöskin on, onko todellakin tämä kaikki suurilta osin Suikkasen ansioita vai onko tällä kaudella vain yksinkertaisesti onnistuttu pelaajahankinnoissa.

Areena vapaa mielipiteille.

Avatar
Viestit: 5899
Liittynyt: 04.07.2010 18:04
Paikkakunta: Keskisuomalainen koillishämeessä eli Sysi-Suomi
Suosikkijoukkue: TPS - On vain 1 Pool, Klopp och Kungen

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja ArchieBunker » 15.10.2011 08:59

Kyllähän Suikkanen ja onnistuneet pelaajahankinnat kulkevat varmasti käsi kädessä, sillä allekironneen käsityksen mukaan tämä hieno herra oli vaikuttamassa siihen ketä joukkueeseen hankittiin. Myös viisaampienkin tiedemiesten on myönnettävä se tosi seikka, että kyllähän Suikkasella oli magneettista vetovoimaa pelaajiin, jotka valisivat täksi kaudeksi Pelicansin. (Huomautuksena hauska yhteensattuma, kun tätä viestiä näppäilen täällä duunissa, niin radio h*monovalla haastatellaan juuri herra Suikkasta) ... niin mitä olinkaan kertomassa eli varmasti marras, joulu ja tammikuun pimeissä ja puuduttavissa runkosarjan ottelu rupeamissa saattaa tulla joku pieni notkahdus, mutta ei mikään hälyyttävä syöksykierre, jota ei saisi oikaistua. Pommin varmasti poffeissa ja taivaan kappaleiden ollessa kohdallaan, niin Lahes saatetaan tapella jopa mitalleista ensi keväänä :tuoppi:
Hetken kestää elämää ja sekin synkkää, ja ikävää ..

... Kuuluu perkeleellinen pulina, ketä ne mahtaa olla? .. Ketäs luulisit olevan ...

"Meillä suvussa on ollut tapana, ettei omia asioita valitella. Mieluummin otan moottorisahan ja lähen vetämään tukkia niin pitkään, että helpottaa." - Seppo Räty

Avatar
Viestit: 5296
Liittynyt: 29.04.2011 14:13
Paikkakunta: Valley of Grace
Suosikkijoukkue: TPS, Rantasen Rauno, Heikkisen Bono ja Virran Patu

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja MustaSurma76 » 15.10.2011 09:03

Unforgiven kirjoitti:Mielenkiintoinen pohdinnan aihe myöskin on, onko todellakin tämä kaikki suurilta osin Suikkasen ansioita vai onko tällä kaudella vain yksinkertaisesti onnistuttu pelaajahankinnoissa.

Uskallan sanoa että suurelta osalta Kaitsun ansiota tuo Pelsujen uskomaton alkukausi. Suikkasella on ihme kyky saada paras mahdollinen irti kokoonpanosta josta välttämättä muut valmentajat eivät ihmeitä pystyisi taikomaan. Tottakai Pelicans on onnistunut myös pelaajahankinnoissaan ja esim. Lasch on ollut aivan liekeissä alkukaudesta.
Hakamussuttelua Vaihtoaitiossa jo vuodesta 2011

Avatar
Viestit: 362
Liittynyt: 24.10.2010 12:32
Suosikkijoukkue: Pelicans, Anaheim Ducks

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Unforgiven » 15.10.2011 09:50

Mielenkiintoista toki olisi ollut nähdä minkälaisen menestyksen Suikkanen olisi taikonut viime kauden pelsurosterista.

Itse kuitenkin näkisin, että esimerkiksi viime kauden edesottamukset kaatuivat osin myös epäonnistuineisiin "vahvistuksiin". En sano Toivolasta tässä yhteydessä mitään, koska talenttinsa mielestäni suuntautuu ennemminkin jäkälän poimimiseen kuin jääkiekkovalmentajan agendaan.

Helminen ja York saivat viime kaudella peliaikaa ja vastuuta tuloksiinsa nähden liikaa. Ehkei vaihtoehtoja ollut. Käsittääkseni uriensa ehtoopuoli on edelleen samansuuntainen.

Tällä kaudella etenkin Pelsujen puolustusosasto on vahvistunut Seikolan ja Järvisen myötä ehkä koko liigan kärkikastiin. Unohtamatta Hovista, joka lienee liigan TOP -3 maalivahteja.

Ensimmäistä kertaa voi myös mopoa keulimatta todeta, että ulkkarihankinnat näyttäisivät onnistuneen vieläpä ilmeisesti kohtuullisen pienellä panostuksella ajatellen palkkojaan.

Wärn, Koskiranta, Luttinen ja Jormakka näyttäisivät myös sijoittuvan sille barometrikäyrän osalle, jolla ansiokkaita hankintoja kuvataan.

Lommoposkiloppia unohtamatta.

Ehkä Suikkanen on sateentekijä tai sitten ei.

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Kauppila » 15.10.2011 13:51

Hieman rupee jo kyrsimään se, että kaikki kunnia Pelicansin menestyksestä siirretään pelkästään Suikkaselle. Avatkaa silmänne, tämänvuotiset kärkihankinnat ovat onnistuneet aivan loistavasti, alempien ketjujen yllätyshankinnat ovat osuneet nappiin ja suurin osa viime kauden miehistöstä on nostanut tasoaan kesän aikana, jolloin he treenasivat kiloja pois ja vauhtia jalkoihin. Kyllä tällä miehistöllä pärjättäisiin ilman Suikkastakin, mutta ei missään nimessä näin hyvään malliin kuin tällä hetkellä.

Ryan Lasch ja Justin Hodgman omaavat molemmat sellaisia ominaisuuksia, joilla menestyy tässä liigassa. Tietenkin Suikkanen ja muu valmennusrinki ovat onnistuneet luomaan meidän kärkipelaajille hyvin soveltuvan pelitavan ja korostaneet oikeita asioita yksittäisille pelaajille ja sen takia tämä joukkue suorittaa tällä hetkellä niin helvetin hyvin. Valmennus tuntuu nyt todella tuntevan läpikotaisesti koko joukkueen, jokaisen pelaajan ja heidän ajatusmaailmansa. Ainoana väliinputoajana tuossa ryhmässä on tällä hetkellä Vili Sopanen. Vili ei edes näytä tietävän tällä hetkellä miksi hän on jäällä.

Kaarna, scoutit ja muu väki ovat tehnyt loistavaa työtä pelaajakartoituksessa. Jokaisessa hankinnassa on ajatusta takana. Ulkomaalaishankinnat pyrkivät eteenpäin, Jormakka, Järvinen ja Wärn ovat nälkäisiä uusien haasteiden hakijoita, Luttinen ja Seikola haluavat voittaa ja Koskirannalla riittää näyttämisen halua rikkinäisen kauden jälkeen.

Kaikki palaset on nyt hyvin kohdillaan. Hankinnat tehty ajatuksen kanssa, valmennus tuntee joukkueen ja tietää miten peluuttaa sitä, pelaajilla on selkeät omakohtaiset tavoitteet ja fanien luottamus on kivenkova. Epäilin vielä kauden alussa hiukan, että tästä joukkueesta ei välttämättä ole playoff-menestyjäksi, mutta viimeaikaiset esitykset ovat vakuuttaneet ainakin minut sataprosenttisesti. TOP-6 sijoitus runkosarjassa on aivan saletti ja tässä joukkueessa on SE yllätysmomentti tuleviin playoffeihin. Kaikki on vaan nyt siitä kiinni, että narut pidetään omissa käsissä ja kuntopiikki sijoitetaan keväälle.
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Unknown » 15.10.2011 13:59

Eikös Suikkanen ollut mukana noissa hankinnoissa? Ovat meinaan aika paljon Suikkasen näköisiä pelaajia. Järvinen oma luottomies ja Lasch ja Hodgman ovat vähän niin kuin Filppula ja Virtala olivat Tepsissä. Seikola on se "Sweatt" ja Hovinen on mahdollisesti pelaamassa samanlaista, parhaan veskarin kautta, kuin Engren Tepsissä mestaruuskaudella. Mielestäni tuo joukkue muistuttaa yllättävän paljon Palloseuraa mestaruusvuonna, kun katsoo pelaajia, jotka Pelicansissa pelaa.

PS: Ketjun avaaja on ainakin saanut otsikoksi helvetin älykkään ratkaisun. :laugh:
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 509
Liittynyt: 25.03.2011 20:37
Suosikkijoukkue: Pelicans, Dallas, sympatiat SaiPalle

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Micro » 15.10.2011 18:17

Järvinen totesi tulleensa Pelicansiin valmentajan perässä, eli KARI JALOSEN (josko nyt toisella kerralla kun tämän sanon, asia jäisi jonkun mieleen). Häntä turha laskea tuohon Suikkasen värväämään ryhmään.

Pelicans ei ole surkeiden otteluiden jälkeen ihan läpimätä organisaatio. En tiedä skouttasiko Suikkanen tepsissä nuo uudet pelaajat, mutta täällä Lahdessa meillä on töissä muitakin kuin päävalmentaja.
"Lonkasta puhuminen ei saanut Hovista vaivaantuneeksi, vaan hän otti samanlaisen linjan kuin valmentaja Pasi Nurminen, joka alkuviikosta satuili Hovisen olevan Dragsvikissa kertausharjoituksissa."

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Nestori » 15.10.2011 18:34

Eihän tämä nyt ihan outo tilanne ole Pelicansin historiassa, että kärkikahinoissa ollaan kauden ekojen matsien jälkeen? 2000-2001, 2006-2007 ja 2007-2008 on ollut suunnilleen sama tilanne kymmenen matsin jälkeen, mutta siltikin menestys on jäänyt tulematta. Jos Suikkasen aikaansaama kiito jatkuu sanotaanko vaikka tuonne joulutaukoon asti, niin sitten voidaan ehkä odottaa jopa vuosikymmenen parasta runkosarjasijoitusta? Playoffit ovat kuitenkin vielä niin kaukana, ettei niistä kannata ruveta spekuloimaan juuta eikä jaata.

Ja oli nuo pelaajat scoutannut vaikka Kummelin Speedy Keinonen, niin tosiasia on, ettei kukaan toinen valmentaja olisi saanut noin paljon aikaiseksi tuolla materiaalilla? En usko, että edes Kari Jalonen olisi moiseen pystynyt? Puhumattakaan mistään Alataloista tai Juujärvistä? Suikkanen on näyttänyt jo ties kuinka monetta kertaa, että hän saa kaivettua pelaajista kaiken taidon ja potentiaalin ulos ja luomaan joukkueelle sellaisen pelitavan, jolla voi päästä vaikka kuinka pitkälle. On todella naurettavaa vähätellä Suikkasen merkitystä Pelicansin menestykselle, sillä tällä miehellä on näitä näyttöjä sen verran paljon vastaavankaltaisista tilanteista.
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Unknown » 15.10.2011 20:18

Micro kirjoitti:Järvinen totesi tulleensa Pelicansiin valmentajan perässä, eli KARI JALOSEN (josko nyt toisella kerralla kun tämän sanon, asia jäisi jonkun mieleen). Häntä turha laskea tuohon Suikkasen värväämään ryhmään.


Jep, mutta en sanonut viestissäni, että Suikkanen olisi häntä himoinnut. Sanoin vaan, että on Suikkasen luottomies, sitä tuskin kukaan kiistää. :moi:

Tarkoitin hankintoina näitä Hodgmaneja sun muita.

Ja edelleen olen sitä mieltä, että vaikka siellä joukossa onkin hyviä yksilöitä Pelsuissa, niin Suikkasen merkitys on helkutin suuri. Nimim. kokemusta on. Muistatteko esimerkiksi Filppulan ennen Suikkasen aikaa? Ihan paska, kuten kaverinsa Tommi Hannus.
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 5899
Liittynyt: 04.07.2010 18:04
Paikkakunta: Keskisuomalainen koillishämeessä eli Sysi-Suomi
Suosikkijoukkue: TPS - On vain 1 Pool, Klopp och Kungen

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja ArchieBunker » 15.10.2011 22:33

Eihän seuranne toki ollut läpimätä, mutta paha kosteusvaurio oli havaittavissa mm. sokkelissa. Auki kaivamalla, kuivattamalla, uusien salaojaputkien ja patolevyn asennuksella saatiin tämäkin alkava vahinko korjattua, mutta iltojen pimetessä ja säiden kylmetessä on viimeistely jätettävä ikävä kyllä ensi kevääseen, joka on viimeistelystä vastaavan urakoitsijan toivomus. Nyt kun perustukset ovat kunnossa, niin on mukavaa saneerata ja jopa rakentaa uutta kunnostettuihin rakenteisiin, mutta se tosi seikka on hyväksyttävä, että aikansa kutakin ja vastaavan urakoitsijan mahdollisesti tulevaisuudessa siirtyessä toisiin toimiin on rakennuksen omistajan saatava sellainen urakoitsija, jonka kirvesmiehet pysyvät ruodussa, eivätkä päästä rakennusta jälleen rapistumaan. Oletteko kykeneviä siihen? Mielestäni kukaan, korostan sanaa kukaan ei ole aliarvioinnut seuranne organisaatiopuolen tekemisiä tälle kaudelle, päivän vastoin jopa hieman kateellisena ollaan luimisteltu, että osuupa iskemät harvinaisen hyvin maaliin :shame:. Mutta niinkuin sanoin, niin sen pitäisi viisaammankin tiedemiehen hyväksyä, että edellisellä kausilla ei ole tuo päävalmentajan palkkaaminen oikein onnistunut tai toki onnistunut on, mutta tulokset ovat olleet laihanlaiset, ellei jopa katastrofaaliset siihen mitä odotettiin :shame:. Mutta nyt ollaan saatu uusi sheriffi kaupunkiin, joka näyttää kurttup*lleille, että mistä mennään, niin jotkut umpivintit vielä ikäänkuin vähättelee ja äkäilee, kun herra onnistuu :facepalm:. Ja se on aivan taivaan sama kenen valmentajan perässä joku pelaaja on seuraan tullut, jos pelaajaa vielä päättää jäädä vaikka tuo edellä mainittu valmentaja tekikin oharit. Teistä pitäisi tehdä oikein elokuva ... Levottomat 4 - Kun mikään ei vieläkään riitä eusa_clap
Hetken kestää elämää ja sekin synkkää, ja ikävää ..

... Kuuluu perkeleellinen pulina, ketä ne mahtaa olla? .. Ketäs luulisit olevan ...

"Meillä suvussa on ollut tapana, ettei omia asioita valitella. Mieluummin otan moottorisahan ja lähen vetämään tukkia niin pitkään, että helpottaa." - Seppo Räty

Avatar
Viestit: 362
Liittynyt: 24.10.2010 12:32
Suosikkijoukkue: Pelicans, Anaheim Ducks

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Unforgiven » 16.10.2011 10:25

Oma ajatukseni oli, että onko kaikki mahdollinen gloria annettu ehkä liikaa yhden miehen harteille. Mitään pois ottamatta Sukkasen krediteistä.

Pelicans -organisaaio on kuitenkin tehnyt pitkäjänteistä ja hyvää työtä taloudellisella puolella, josta jatkumona näkisin että jossain vaiheessa myös pelaajahankintojen voisi olettaa natsaavan.

Voi toki olla, että Suikkasella on yhteyksiä niihin jotka sateista päättävät. Mutta mielelläni näkisin, että tällä kohtaa mahdollisen menestyksen jatkuessa kiitosta tulisi jakaa laajemminkin.

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Kauppila » 16.10.2011 12:43

Pointti tuossa aikaisemmassa viestissäni oli juurikin se, että tällä pelaajamateriaalilla oltaisiin pärjätty jonkun toisen valmentajan (esim. Kojon) kanssa, mutta ei missään nimessä näin hyvin kuin tällä hetkellä. Lähinnä ihmettelin juuri tuota samaa asiaa, jota Micro korosti viestissään. Kaitsu on toki tietänyt selvästi minkä tyyppisiä pelaajia haluaa, mutta tuskin Suikkanen on käynyt itse scouttaamassa, neuvottelemassa, haastattelemassa ja järjestelemässä taloudellisia asioita. Pelaajahankintoja kartoittavat henkilöt ovat käyttäneet rahat fiksusti ja löytäneet Kaitsulle oikeanlaiset palaset joukkueeseen.

Kaitsun merkitys tuolle joukkueelle on aivan valtava, mutta kyllä siellä muutkin ovat tehneet hyvää duunia ja omistautuneet todella tuon joukkueen kasaamiseen. Hatunnosto koko porukalle. :tuoppi:
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 362
Liittynyt: 24.10.2010 12:32
Suosikkijoukkue: Pelicans, Anaheim Ducks

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Unforgiven » 22.10.2011 12:18

Matka näyttäisi jatkuvan. Lopin tervehdyttyä ja Sopasen herättyä valmennuksella on positiivinen peluuttamisongelma. Ilmeiseti Koskiranta, Sihvonen, Pöyhönen ja Rinkinen ovat ne joita kokoonpanossa kierrätetään. Itse olisin sitä mieltä, että nelikosta Koskiranta ansaitsisi paikan vakiokokoonpanossa, mutta toisaalta en uskalla näillä runkosarjapisteillä kyseenalaistaa valmennuksen ambitioita tällä kohtaa.

Mutta se mitä myös halusin kommentoida on asioista perillä olevien toimesta joissain yhteyksissä esille noussut kriittinen suhtautuminen Hovisen mahdolliseen ylipeluuttamiseen. Ollaan huolissaan, että Niko ei jaksa ja Kuusela pitäisi saada pyhimmämme vartijaksi. Vasta 15 runkosarjaottelua pelattu ja osalla faneista on jääpusseja nivusissa silkasta myötätunnosta.

Kuuselan aika mahdollisesti tulee, tällä kaudella se aika ei vielä ole. Ja olen ihan varma, että maalivahtipeluutuksesta on sovittu jo ennen kauden alkua ja kaikki kassaritkin ovat asiasta tietoisia.

Avatar
Viestit: 362
Liittynyt: 24.10.2010 12:32
Suosikkijoukkue: Pelicans, Anaheim Ducks

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Unforgiven » 22.10.2011 13:51

Kiitos vastineestasi ruismuumi.

Kuitenkin kysymyksessä lienee ammattiurheilijat, jotka itse tietävät suorituskykynsä rajoitteet. Enkä hirveästi väheksyisi valmentajienkaan osaamista tässä asiassa.

Kyllä siellä suurin osa kenttäpelaajistakin pelaa suurimman osan kauden peleistä ilman taukoja, ja en usko että Nikolla on yhtään heikommat pohjat.

Avatar
Viestit: 58
Liittynyt: 23.04.2011 15:46
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Pelicans, matkalla kohti jotakin

ViestiKirjoittaja Drewiske » 25.10.2011 14:11

Kyllä tätä alkukauden lentoa on ollut hieno seurata. Tuskin kukaan olisi uskonut edes loistavien harkkapelien perusteella Pelicansin liitävän sarjan kärjessä tällä hetkellä. Ei ainakaan allekirjoittanut.

Täytyy myöntää, että kaiken tämän hetkisen loistokkuuden taustalla piilee isoja riskitekijöitä. Kaarna ja kumppanit tuskin saavat Suikkasta jäämään näin hyvien näyttöjen jälkeen. Kuka siis valmentajaksi jos Suikkasta ei saada ruorin taakse ensi kaudella?

Lisäksi vähän huolestuttaa avainpelaajien sopimusten lyhyydet. Meidän pistepörssien kärjillä ei ole kovin monella sopimusta kuin täksi kaudeksi. Ja vielä näiden lisäksi meidän ykköskassari matkustaa rapakon taakse tämän kauden jälkeen. Tosin tältä kaudelta sopii odottaa mehevää positiivista tulosta, (Kaarnan mukaan 90% budjetista oli kerätty kassaan jo ennen kauden alkua) joka toivottavasti näkyy myös lisävaroina pelaajahankintoihin.

Tosin kausi on vielä alussa ja sopimuksia ehditään vielä sorvata moneen otteeseen, mutta pieni pelko on perseessä jo tässä vaiheessa.
"They don't give you gold medals for beating somebody. They give you gold medals for beating everybody."

Seuraava

Paluu Pelicans

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa