Yleisömäärät

Kuva
Avatar
Viestit: 118
Liittynyt: 26.05.2011 13:06
Suosikkijoukkue: Pelicans, HIFK, Oakland Raiders'

Yleisömäärät

ViestiKirjoittaja Manager » 12.10.2014 18:49

Jatkoajan sivuilla joku ihmettelee yleisö katoa. TV : stä näkyy tyhjiä paikkoja varsinkin klubikatsomossa ja uudessa päädyssä. Aitiot ei näy TV:stä joten joku saa täydentää tämän tiedon. Vaikuttaa siltä että firma paikat on tyhjillään aitiosta tulee noin 230 katsojaa ja Klubi varmaan +500. Itsekin yrittäjänä joutuu puntaroimaan mihin sitä rahaa laittaa. Varsinkin kun tämä taistelu harmaata taloutta vastaan vie kassasta 25 000 € / vuosi. Siis tehdään viranomaisvalvontaa kun ne ei itse osaa.

Avatar
Viestit: 285
Liittynyt: 29.09.2015 12:31
Paikkakunta: Hollola/Lahti
Suosikkijoukkue: HC Giants

Re: Yleisömäärät

ViestiKirjoittaja HollolanJätti » 29.09.2015 14:09

Tällä kaudella kolme kotiottelua joista kaikki lauantai-illan kamppailuita, ja noin 3300 silmäparia on ollut paikalla todistamassa näitä kamppailuita. Mitä arvon palstatoverit näkevät syyksi, että nimenomaan Lahdessa ja Isku Areenalla väki on vähentynyt? Selittääkö lama yksinään yleisökadon, vai onko kyse jostain muusta?


Itse näen asian niin, että Pelicans ei yksinkertaisesti kiinnosta ja innosta ihmisiä enää samalla tavalla kuin aiemmin. Omassa lähipiirissäni on ihmisiä, jotka vielä muutama kausi sitten seurasivat fanaattisesti Pelicansin otteluita ja tapahtumia. Kausikortit ostettiin jokaiselle kaudelle ja oltiin innoissaan lähdössä matsiin, oli sitten kylmä, pimeä ja sateinen marraskuinen tiistai-ilta tai aurinkoinen maaliskuinen lauantai-iltapäivä. Nyt ei puhettakaan että ostettaisiin kausikortti tai lähdettäisiin katsomaan peliä irtolipuilla, saatikka että edes ostettaisiin Ruutu+ -palvelu jolla nähtäisiin jokainen matsi. Yleisin kommentti uteluihin haluttomuudesta on että "on tässä parempaakin tekemistä". Jääkiekkoon ei kuitenkaan olla kyllästytty, esimerkiksi Jokereita ja NHL:ää sekä jokavuotisia MM-kisoja seurataan edelleen, mutta paikallinen liigajoukkue ja sen tekemiset eivät kiinnosta. Lähipiirissä on myös ihmisiä jotka seuraavat Pelicansia ja ovat kiinnostuneita tästä, mutta etäisesti. Taaskaan ei laiteta rahoja Sanoma Medialle tai Pelicansille, koska "joukkue ei ole tarpeeksi mielenkiintoinen jotta siitä viitsisi jotain maksaa". Mielummin seurataan Liigan sivuilta ottelun etenemistä ja muilta nettisivuilta luetaan peliin liittyvät artikkelit ja yhteenvedot.


Pelicansin kiinnostavuus tällä kaudella henkilökohtaisesti itselläni on todella korkealla. Petun ja Nupen luoman tunnelman ja asenteen myötä jokaista peliä odottaa samalla innolla ja jännityksellä kuin pudotuspelisarjan seitsemättä ottelua. Kasassa nuori ja potentiaalinen joukkue, johon on lyöty muutama kokemuksen kolhima sotaratsu sekaan ammentamaan oppejaan nuorille ja samalla oppimaan näiltä nuorilta myös itse. Joukkuetta on markkinoitu kevään ja kesän ajan valmennuskaksikolla, moottorisahoilla ja Hannibal-maskeilla höystettynä. Asennetta ja intohimoa, sitä on saatu välitettyä mainoksilla. Mutta onko mainostuksessa kuitenkin menty väärään suuntaan? Miksi Lahtelaiset eivät vieläkään löydä paikalle samalla tavalla kuin ennen vaikka nyt on saatu Isku Areenalle sitä kauan kaivattua "Lahtelaista asennetta"? Sydäntäsärkevää ja karua katsottavaa, kun hallissa ammottaa yli 2000 tyhjää penkkiä. Seuraa on uudistettu, Lahtelaisen kiekkoilun identiteetin perään on huudeltu jo Hannu Aravirran ensimmäisen lähdön jälkeen, uskottiin Kai Suikkasen löytäneen punaisen langan jälleen, joka katosi yhtä nopeasti kuin löytyi, ja joka lopulta löytyikin Pasi Nurmisen taskusta tämän astellessa yhdessä Petri Matikaisen kanssa Isku Areenalle, mutta siltikään Lahtelaisia ei tunnu kiinnostavan. Onko Pelicansin ilme muka niin ryvetetty mahalaskujen ansiosta, että kiinnostus on lopahtanut totaalisesti. Taloudellinen tilanne toki on osasyynä, mutta huonossakin taloudellisessa tilanteessa ihmiset kävivät aiempina vuosina seuraamassa Pelicansin otteita. Mikä yhtäkkiä on kääntänyt Lahtelaisten kelkan ja jättänyt uudistetun Pelicansin, kärjistetysti ilmaisten, ilman tukea? Pelicansin tulevaisuus riippuu siitä, löytääkö yleisö Pelicansin vai eikö. Pitäisikö toimistolla järjestellä asiat uudelleen, uudistaa markkinointiryhmää tai muita osa-alueita jotta tilanne saataisiin korjattua, vai olisivatko kyseiset muutokset pelkkää ajan ja resurssien hukkaa?


Ja kyllä, tilanne on sama miltei jokaisella paikkakunnalla, tiedän sen. Nyt haluaisinkin kuulla paikallisia syitä ja ehdotuksia sille mikä mättää ja millä tilanne saataisiin korjattua nimenomaan Lahdessa.
"Tää on äijien laji, vaikka joitain hiirulaisia bisneksessä pyöriikin." -Pasi Nurminen

Viestit: 43
Liittynyt: 23.03.2013 18:08
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Yleisömäärät

ViestiKirjoittaja Turkoosi » 30.09.2015 23:12

En jaksanut lukea kuin vähän alusta ja lopusta.

- Lama ja siitä johtuvat asiat mm. se, että ihmiset katsovat paljon tarkemmin mihin rahansa laittavat. Ei jokaisella ole varaa laittaa satoja euroja kaudessa jäähallilla istumiseen.
- Nelosen paketti kusee nyt päättäjien muroihin. Ideana loistava, mutta kertoo sen, että ihmiset tekevät nykyään kaiken niin halvalla kuin vain pystyvät ja Nelosen paketti on sitä monessa suhteessa halvempi mitä paikanpäällä istuminen.
- Toimiston muniinpuhaltelu ja tyytyväisyys. Palkka juoksee ja kalja virtaa. Mitä Kolu&Turunen kaksikko siellä toimistolla päivät pitkät tekee. Ei ainakaan ulospäin näy mitään sellaista, että siellä koitettaisiin jotenkin tuoda Pelicansia ihmisten lähelle ja sitä kautta kasvattaa kiinnostusta. Kannattaisiko sinne palkata hommiin alan ammattilaisia eikä mitään ex-liigajyriä suojatyöpaikkoihin.

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Yleisömäärät

ViestiKirjoittaja Jack » 01.10.2015 11:26

Ihan hyvää pohdintaa ylempänä. Katsojamäärillä ei pröystäillä nykyään Liigassa enää missään paikkakunnalla. Ihmiset lähtevät entistä isommalla kynnyksellä liikkeelle. Tähän kun lisätään esimerkiksi Liigapelien saatavuus kotisohalle, niin jokainen voi laskea 1+1=2. Jos Lahdessa pitäisi jotain tällä hetkellä tehdä, niin Pelicansin pitäisi alkaa pelaamaan jääkiekkoa. Kesä ja syksy käytettiin markkinointiin. Muutin itse syksyllä Lahteen. Sain itse jo kesällä sellaisen kuvan Pelicansin markkinoinnista, että nyt loppu munien kaivelu ja aletaan hommiin. Ei ehkä taidollisesti paras jengi, mutta Liigan kovimman asenteen omaava jengi. Joukkue, joka valmentajakaksikon avulla menee läpi seinien. Laidat ryskyvät, hanskat tippuvat, eikä kenenkään ole mukava tulla Lahen Chicagoon pelaamaan. Tälläistä kuvaa yritettiin takoa Lahtelaisten kalloon.

En ala pelillisesti arvioimaan Pelicansin alkukautta, koska en ole päässyt vielä yhtään matsia joukkueelta näkemään. Silti, voi kai tässä kohtaa sanoa että ei tässä olla onnistuttu. Armottomalla taisteluhengellä markkinoitu jengi ottaa tiistai-illan matsissa Tapparalta 8-2 kuokkaan. Olin itse tuolloin Siwassa ostosreissulla, kun kassajonossa edessä ollut viisikymppinen mieshenkilö alkoi kassaneidille räkättämään: "Toinen erä ja Pelicans 7-1 tappiolla, ei taia pojat tänään voittaa". Moottorisahoin ja hannibal-maskein mainostetusta joukkueesta on tullut yleinen vitsi.

Tässä tulee vastaus Pelicansin katsojamääriin. Enää ei auta markkinointi. Se työ on jo tehty. Nyt pitäisi alkaa näyttämään, mitä joukkue osaa tehdä kaukalossa. Ei kukaan jaksa lähteä hallille katsomaan, jos joukkue heiluu sarjataulukossa sijoilla 13-15. Siihen Lahdessa ollaan jo liikaa totuttu. Totuttu häviämään, totuttu olemaan pisteautomaatteina. Ensimmäinen mahdollisuus alkaa kääntämään kelkkaa on tänään kun kiekko tippuu jäähän 18:30 Isku Areenassa. Saa nähdä, kuinka monta silmäparia uskaltautuu katsomoon tiistaisen mahalaskun jälkeen. Opiskelijoille on tosin jaettu ilmaislippuja seisomakatsomoon.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Avatar
Viestit: 285
Liittynyt: 29.09.2015 12:31
Paikkakunta: Hollola/Lahti
Suosikkijoukkue: HC Giants

Re: Yleisömäärät

ViestiKirjoittaja HollolanJätti » 02.10.2015 14:16

Markkinoinnin ja kesän perusteella tosiaankin odotettiin että sieltä tulee ns. "Big Bad Bruins" joka ei kumartele ketään. Harjoitusotteluissa hanskat tippuivat vähän väliä, kovia pommeja jaeltiin ja otettiin homma haltuun. Runkosarjan alkaessa oli tottakai odotettavissa ettei hanskoja tiputeta muuta kuin pakon edessä pelikieltojen yms. pelossa, mutta kun se kaikki laitojen ryskyttäminenkin loppui siinä samassa. Äijä asenne loppui melkein kokonaan ja se äijä-brändi muuttui Lämsämäiseksi läpsyttelyksi. Toki sitä on nyt saatu kaivettua esille kun on näitä profiilipelaajia saatu esille paremmin, kuten vaikka Vartiainen ja Blood. Vartiaisen esiintyminen JYP-ottelussa Yonkmanin kanssa oli juuri sellaista sekopäistä kohellusta, jota Lahdessa nähttin muunmuassa Leo Komarovin ja Kari Sihvosen toimesta. Blood taas katsoo Joonas Järvisen lailla ettei omalla maalilla hypi kuka tahansa. Sitä äijämäistä otetta omassa kotikaukalossa.


Jackilta hyvä kirjoitus, vaikea olla erimieltä yhtään mistään tuossa. Eilinen "kaveri matsiin" tempaus toi eniten silmäpareja tällä kaudella, 3388, joka on 8-2 selkäsaunan jälkeen jopa positiivista. Toki ollaan huonossa jamassa jos 3400 katsojaa on "hyvä" lukema, kun sen pitäisi olla lähempänä sitä 4000 silmäparia.


Turkoosi, aivan samaa mieltä tuosta toimiston muniinpuhaltelusta. En ymmärrä, millä meriiteillä Turunen ja Kolu saavat vuodesta toiseen jatkaa tehtävissään kun yleisömäärät ovat laskussa kaudesta toiseen kokoajan eikä edistystä tapahdu mihinkään suuntaan. Toki Turunen ja jollain tavalla Kolukin tietävät kiekkomaailmasta enemmän kuin tavallinen tradenomi, mutta luulisi tuloksen puhuvan eikä pelkästään kokemuksen. Alan ammattilaisia pilvin pimein työttömänä, kai sieltä joku asian osaava löytyisi pyörittämään hommaa?
"Tää on äijien laji, vaikka joitain hiirulaisia bisneksessä pyöriikin." -Pasi Nurminen

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Yleisömäärät

ViestiKirjoittaja Jack » 02.10.2015 15:43

Eilen tosiaan ekaa kertaa Isku Areenalla Pelsujen kotipelissä. Seisomakatsomoon oli oma tikettini, mutta livahdin totta kai karsinasta pois katsomon puolelle peliä katsomaan. Ihan hyvä tunnelma oli hallissa. Lahtelaiset eläytyvät peliin aika kovalla kädellä. Tai sitten satuin vaan oikeiden ihmisten eteen katsomaan peliä. Takanani seisomakatsomossa miesporukka oli äänessä koko pelin ajan. Jokainen suoritus kaukalossa sai välittömän palautteen herroilta. Tuomarit tietenkin etupäässä. Eipä siinä, mukavaa että ei olla kuin kirkossa.

HK Areenaan tottuneena, Isku Areena tuntui ahtaalta ja pieneltä. Toisaalta, tunnelma erittyy paremmin. Ottelutapahtuma ei päätä todellakaan huimannut, mutta eilen itse peli toimi loistavasti edukseen. Sopivasti pieniä kahakoita ja painimisia vihellysten jälkeen. Muutenkin matsi näytti ainakin omaan silmään kovin viihdyttävältä. Kyllä tuolla pitäisi se yli 3500 katsojaa saada joka matsiin. Eilen oli tosiaan tuo "kaveri matsiin" kampanja ja lisäksi koululaisille + opiskelijoille oli jaettu ilmaislippuja seisomakatsomoon.

Itselle jäi Isku Areena debyytistä loppujen lopuksi ihan posifiilikset. Voitto jäi uupumaan, mutta näin Epä-Pelicanskannattajaa tuo ei haitannut.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Paluu Pelicans

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa