Tero Lehterän opein osa 2.0 2018 - 19

Kuva
Viestit: 23
Liittynyt: 02.03.2018 11:08
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Tero Lehterän opein osa 2.0 2018 - 19

ViestiKirjoittaja SaipanPojat » 25.05.2018 15:06

Lähteneitä pelaajiahan ei yleensä yksi yhteen korvata seuraavalle kaudelle, eikä yksittäisiä pelaajia pitäisi keskenään verrataakkan tälläisessä tilanteessa mutta haluan kuitenkin tehdä tälläisen vertailun kuinka hyvin lähteneet pelaajat ovat tähän mennessä korvattu.

Jussi Markkanen - Viime kauden peliesitysten korvaamiseen ei paljon vaadita Westerholmilta ja tarvittaessa Kaarlehdolta. Auvista tuskin kokoonpanossa nähdään. Kakkosmaalivahdin paikka korvattu hyvin.

Brett Carson - Kolme kautta SaiPassa. Ensimmäisellä kaudella pelasi parhaiten. Toinen kausi epäonnistui lähes kokonaan viimeistään loukkaantumisen vuoksi ja pelejä tulikin vain 30. Koska kolmannellakaan kaudella ei pelannut ensimmäisen kauden tasoista peliä, joten en usko että viime kauden SaiPan kallispalkkaisin pelaaja on vaikeasti paikattava. 100-150 tuhannella ja huolellisella skouttauksella tuskin menee pahasti pieleen. Vielä Carsoniin verrattavaa korvaajaa ei ole tullut.

Vladimir Denisov - Kaikille varmasti kelpaisi jatko, ei muuta lisättävää. Korvaajaa ei myöskään Denisoville ole tullut.

Santeri Koponen ja Henry Maarnela - Muutamia pelejä pelannutta Koposta ja  Maarnelaa ei tarvinne korvata ulkopuolisilla avuilla.

Lasse Lappalainen - Pitkään pelasi SaiPassa. Loppukaudella ei tullut enää tehopisteitä eikä missään vaiheessa ollut ylivoimapelaajaksi erityisen vaarallinen. On silti perushyvänä puolustajana menetys. Kukaan tähän mennessä tulleista puolustajista ei korvaa ennakkoon Lappalaista.

Per Savilahti-Nagander ja Lauri Taipalus - Peliesityksistä en viitsi puhua. Yksinkertaisesti huonoja olivat. Korvaajia odotellessa.

Urho Vaakanainen - Jos ei jatka ensi kaudella, Salo korvannee jollain tapaa vaikka en haluaisi nähdä Salon pelaavan yli 20 minuuttia pelissä.

Saku Salminen - Tomi Iso-mustajärvi korvaa erinomaisesti.

Curtis Hamilton - Oli melko hidas, pisteitä tuli välillä eikä missään tapauksessa 1. ketjun pelaajalle tarpeeksi. Morleyn sanoisin korvaajaksi, vaikka onkin keskushyökkääjä.

Arttu Likola - Santeri Virtanen korvaa.

Kim Strömberg - Välillä lyhyeen aikaan maali tai kaksi, mutta sitten ei näy kentällä. Emil Oksanen tullessaan korvaa.

Antton Mönkäre - Aatu Luusuaniemi korvaa.


Yhteenvetona: Vaikkei kaikki näistä seuraavaksi mainituista aina hyviä olleetkaan, ovat kaikki näistä kokeneita pelaajia joiden korvaaminen tyyliin Autiolla, Vainiolla, Salolla ja Emil Oksasella pelottaa: Denisov, Carson, Savilahti-Nagander, Strömberg, Lappalainen, Taipalus.

Joukkueen kesiki-ikä tällä hetkellä 23-24 välillä. JyPillä vertailun vuoksi viime kaudella lähes 28. SaiPallakin se oli lähes 26.

Viestit: 23
Liittynyt: 02.03.2018 11:08
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Tero Lehterän opein osa 2.0 2018 - 19

ViestiKirjoittaja SaipanPojat » 26.05.2018 14:45

Tein maaliskuussa listauksen muutamista vapaina olevista puolustajista. Heistä vapaina ovat vielä:

Mat Clark https://www.eliteprospects.com/player/31560/mat-clark
Brett Palin https://www.eliteprospects.com/player/11739/brett-palin

Nicholas Scahausin mainitsinkin vähän aikaa sitten https://www.eliteprospects.com/player/3 ... las-schaus

Näiden lisäksi etsiskelin vähän lisää puolustajia. Nimenomaan kokeenempia.
Marc Zanetti https://www.eliteprospects.com/player/3 ... rc-zanetti
Saksan liigasta ja Ruotsin liigasta kokemusta. En osaa sanoa onko enemmän pisteidentekijä vai alivoimapelaaja, mutta jos haluaa vaikka KHL:ään vielä, niin kausi SaiPassa isossa roolissa voisi olla hyvä asia. Huono asia on se, että Zanetti ei ole rightin pelaaja mitä todennäköisesti nyt metsästetään.

Nick Ebert https://www.eliteprospects.com/player/45972/nick-ebert
On nuori, mutta ei kokematon. Todennäköisesti saa KHL sopimuksen.

https://www.eliteprospects.com/player/2 ... ael-kostka
Tässä olisi liigaan aika kovatasoinen hankinta.

https://www.eliteprospects.com/player/14502/daine-todd
Daine Todd

Avatar
Viestit: 2187
Liittynyt: 27.04.2011 17:38
Suosikkijoukkue: Idän ihme

Re: Tero Lehterän opein osa 2.0 2018 - 19

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 30.05.2018 11:22

Hyvää kesäkuun odotusta SaiPan kannattajat. Seurassa tehdään nyt oikeita asiota. Toivottavasti myös sen ulkopuolella että saataisiin se uusi hallikin rakenteille. Eikä vain laastaria laastarin päälle itseämme huojaten että se olisi aina halvin ratkaisu.

Pitää vain toivoa että parasta niin kuin koko SaiPalle sina toivon..

Hyökkäysvoimaa on nyt kerrakseen. Emil Oksasen tuleminen on tänään ratkennut ja samalla oli iloa silmille lukea Eetu Kosken sopimuksen purkusopimuksesta..

Mulle ois myös kelvannut naapuri seuroihin menneet pelaajat Tavi ja Bondaksen..

Nyt hyvää juhannuksen odottamista ja pakkikaluston vahvistus uutisia odottamista
"Ottelussa nähtiin ja kuultiin suurta ihmetystä herättänyt SaiPalle tulleen joukkuerangaistuksen syy. Tuomareiden mukaan syy oli SaiPan vaihtoaitiosta tullut ivallinen hymy."

Avatar
Viestit: 2187
Liittynyt: 27.04.2011 17:38
Suosikkijoukkue: Idän ihme

Re: Tero Lehterän opein osa 2.0 2018 - 19

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 30.05.2018 17:48

Vielä on pahamennä sanomaan kuka korvaa kenetkin vai korvaako kukaan. Täällä on ainakin kova usko tekemiseen ja joukkueeseen on tuotuna nyt tarpeeksi kovia nuoria nälkäisiä pelimiehiä, jotka ovat onneksemme tarpeeksi kaukana äitien lihapadoista. Näin ollen luulisi heidän ottavan myös siltä osalta aimoharpauksen kohti ammatimaisuuttaan.

Puusilmän arvioinit
Jere Sneckiä ei pidätetä minään.. Sanoisin hänen korvaa Per Savilahti-Naganderin tai ainakin pitäisi korvata. Sneck alkaa tulemaan siihen ikään missä ei enään junnuvirheitä sallita ja jos pelit jatkuvat siihen mihin jäi tulee yllättämään monet. Hänellä on ihan kohtuu hyvä laukausu osuma tarkuutta vain raamien sisälle.

Lasse Lappalainen Lähtökohtaisesti ei vielä korvattu muuta kuin projektipelaaja Veeti Vainiola
Veeti Vainio 1:1 Ei mene vain siihen mistä lähtökohtaan Lasse tuli muinoin SaiPaan. Sieltä tuli haparoiva lipputanko joka sitten kasvoi siihen pisteeseen mitä oli, mutta ei silti ole mikään pahamenetys. Se minkä ylivoimaajan Lappalainen sai pitääkin olla noin pisteet nakutettuna kauden lopussa.

Brett Carsson ei vielä korvaajaa?
Toivon hartaasti ettei olla vielä ajateltu että kukaan korvaisi hänet vain hommattasiin jostain se 100-150k pakki tuomaan sitä kokemusta ja oikeanlaista johtajuutta takalinjoille. Carson oli puolustus päässä muutomaan tyhmään kostojäähyä lukuun ottamatta mies paikallaan. hyökkäyksen avittaminen omilla henkilökohtaisilla onnistumisella oli mulle pettymys..

Lauri Taipalus Korvaisi ?? Robin Salo
Onneksi SaiPa on osoittanut tekevän oikeita ratkaisuja eikä vain suojatyöpaikkoja.. Lasinilkkoja on saatu hyvin karistettu pois Robin Salossa mulla on usko että vahvalla itsetunnolla varustettu Robin voisi olla seuraava Vaasalainen joka murtautuu jopa KHL / AHL NHL:nvälimaastoon. Näin ollen Robinin hyvinkin korvanneen Taipaluksen. Peliäkään en ole vielä häneltä nähnyt mutta katsellaan.

Urho Vaakanainen Korvaisi Erik Autio
Syksy näyttää tarvitaanko häntä korvata muuta kuin Uki2.0lla.. mutta pelityylisesti Erik Autio tulee hänet korvaamaan..

Denisov
Kiekko päähän ja eikä vaihdosta edes heitetä jääpussia niskaan!! Tätä miestä ei kukaan pysty korvaamaan vielä!!

......................................
Syksymmällä ollaan fiksumpia.. jos tohon ne 2-3 puolustajaa tulee totta kai se lisää mukavasti kilpailua. Etenkin jos puolustajat olisivat lähtökohtaisesti niitä ykköskentän pakkeja jotka pystyisi pelejä ratkomaan..

.........................................
Hyökkäys

Lähtökohtaisesti kaikki tulleet pelaajat korvaavat menne tullen Anssi Löfmanin jos ei hän pysty seuraavanakaan vuonna pelamaan. Eetu Kosken erottamiselle littipeukku täältä. Onneksi nyt on laajuutta niin että voi hyvin Ketteräkin saada apuja SaiPalta laittamalla heidän neloskenttään miehistön.. se pitäisi lähtökohtaisesti olla win win tilanne.
"Ottelussa nähtiin ja kuultiin suurta ihmetystä herättänyt SaiPalle tulleen joukkuerangaistuksen syy. Tuomareiden mukaan syy oli SaiPan vaihtoaitiosta tullut ivallinen hymy."

Avatar
Viestit: 2187
Liittynyt: 27.04.2011 17:38
Suosikkijoukkue: Idän ihme

Re: Tero Lehterän opein osa 2.0 2018 - 19

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 03.06.2018 13:20

Onhan tämä puolustaja tilanne kohtuu erikoinen. Nuoruutta ja intoa on mutta se kokemuksen tuoma rauhallisuus uupuu täysin..

Kalle Maalahti
Viime vuodella piste-ennätys siirtyi 25 pisteeseen. Omassa päässä vaikeudet ovat vuosi vuodelta vähentynyt, mutta ei vielä tarpeeksi siksi minä en vielä Kallea ihan SaiPan ykköspuolustajana näe. Vaikka kesäkuun ensimmäisinä päivänä onkin SaiPan ykköspuolustaja pisteitten valossa mutta ei tehotilaston... TOP 4

Jere Sneck
Viime kaudella vain +- -1 vahvistaa sitä mitä minä näin Jeressä osaa puolustaa ja pystyy tuomaan jalalla pois omista. Ainuita parannus kohteita on hänen maaliin menevät laukaukset. On kauteen lähdössä TOP 6 puolustajan joukossa.

Markus Kojo
Tortilan kanssa yhteenääneen anoimme Kojolle jatkosopimusta. Hän sen sai pieniä ongelmia puolustukssa paremmin liikkuvien pelaajien kanssa, mutta tuo joukkueeseen kovuutta. Ikä oli mulle positiivinen ylläri, niin kuin Jerellä näitten miesten pitäisi vielä kehittyä eteenpäin.
6-7 puolustajan rooli ??

Robin Salo
Jatkoajan puolelle mun kunniottama Barley sanoo ettei lähtökohtaisesti pitäisi olla TOP 6 puolustajien joukossa. Onko pelottavaa että on ?? Kehittyvä ikähaarukoissa oleva pelimies. Vaakanaisen pakkipari viime kauden u 20 joukkueesta. Silloin näki että Urho oli häntä liikkeessä ja itseluottamuksen puolesta parempi. Toivottavasti ei jää sinne ikuisten lupausten hukattuun kaivoon! Vain ottaisi itsestään niskasta kiinni ja alkaisi tekemään sitä mitä osaa eli puolustamaan hyvin. Ei hän koskaan mikään maalintekijä vielä ole ainakaan ollut..
Tällä hetkellä se viime vuoden Jere Sneckin rooli ?? TOP 5-6

Erik Autio
David Goodwin sai houkuteltua Aution SaiPaan 22v puolustajalle ensi liigapelit sitten SaiPanpaidassa. Raaputtamaton arpalipuke on hänkin ???

Veeti Vainiola
Salon ja Aution tavoin myös raaputtamatonta arpalipuketta on Veetin jos mitaleille tähdetään on tämän pakiston kasvattava jokaisen sen kuuluisan vaaksanverran. Veetillä on se SaiPankin mittapuulla surullisen kuuluisa loukkaantumishistoria.. No luotan Lehterää ja ettei hän vain hyviä tyyppejä valitse pukukoppiin vain näkee hänessä jotain mitä ei täällä vielä nähdä...


Kasperi Torikka
Ernon kanssa samaan joukkueeseen Ketterään ja sieltä käsin liigaa valoittamaan ??..

..........................
Voihan toi puolustus vielä muodostua ihan timattiseksi jos Urho Vaakaiselle urakehityksen kannalta nähtäisiin ykkösvaihtoehdoksi SaiPan puolustuslinja sillä yli 20min peliajalla. Hän kumminkin jo osasi viime vuodella puolustaa hyvin ja rakentamaan hyökkäyksiä.. Mutta se ei ole pelkästään SaiPasta kiinni missä Urho pelaa ??

2-3 Puolustajaa mun mielestäni vielä tohon ryhmää kaivattaisiin. SaiPapojan listasta kelpaisi kaikki..
"Ottelussa nähtiin ja kuultiin suurta ihmetystä herättänyt SaiPalle tulleen joukkuerangaistuksen syy. Tuomareiden mukaan syy oli SaiPan vaihtoaitiosta tullut ivallinen hymy."

Viestit: 23
Liittynyt: 02.03.2018 11:08
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Tero Lehterän opein osa 2.0 2018 - 19

ViestiKirjoittaja SaipanPojat » 05.06.2018 15:19

https://www.eliteprospects.com/player/9 ... or-bartley

Juuri purkanut sopimuksen. Siitä ykköspuolustaja.

Avatar
Viestit: 2187
Liittynyt: 27.04.2011 17:38
Suosikkijoukkue: Idän ihme

Re: Tero Lehterän opein osa 2.0 2018 - 19

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 05.06.2018 17:00

Siellä ois myös Ruotsin puolella vanhatuttu Brian Salcido vapailla markkinoilla.
Vieläkö kerran Salsan paluu nähdään ??

Matt Donvaon olisi kyllä sitä mitä nyt tarvittaisiin! Hyvä liikkuva puolustaja Lehterän pelitapaan niin olisi kun voisilmä puuroon. Liian hyvät pisteet Ruotsin pääsarjaa voi olla että turha edes haaveilla..

Mulle kyllä kelpaisi victor Barley ja näin kylmänä päivänä voisi hyvin kausi alkaa sitten..
"Ottelussa nähtiin ja kuultiin suurta ihmetystä herättänyt SaiPalle tulleen joukkuerangaistuksen syy. Tuomareiden mukaan syy oli SaiPan vaihtoaitiosta tullut ivallinen hymy."

Edellinen

Paluu SaiPa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa