Kautta aikojen ikimuistoset SaiPassa pelanneet pelimiehet

Kuva
Avatar
Viestit: 2324
Liittynyt: 27.04.2011 17:38
Suosikkijoukkue: Idän ihme

Kautta aikojen ikimuistoset SaiPassa pelanneet pelimiehet

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 07.05.2014 12:43

KAUTTA AIKOJEN IKIMUISTOISET SAIPASSA PELANNEET PELIMIEHET

Näin kesän kynnyksellä, kun pelaajat viettävät ansaittua kesälomaansa ja siirtorintamalla on totutun hiljaista, ajattelin tehdä muistion ketkä ovat olleet SaiPassa olleita tai olevia pelaajia, jotka ovat jääneet mieleen.

Muistan maalivahtiajoista Janne Valtosen ajan. Etenkin erien alun rutiinimaisen jään hinkuttamisen, mutta maalivahdeista ikimuistoisin on kyllä Jussi Markkanen. Sanoisin myös Nicklas Backtrömin tähän listaan. Muistikuviin tulee Nicklaksen ensi peli Lappeenrannassa, jonka hän pelasi IFK:n maalissa. SaiPa menee ensi erässä 2-0 johtoasemaan ja nuori puusilmä huutaa katsomossa "seulaa seulaa..!!". Rindell ottaa puoleksi minuutiksi Backströmmin vaihtoaitioon ottamaan happea ja pistää miehen takaisin maalille. Eikä hän enää päästä maalin maalia selän taakse IFK:n vieden voiton. Kun hän tuli SaiPaan vuoden ykkösdivarijakson jälkeen vuonna 2000, niin sanoisin, että SaiPa nosti hänet takaisin maailman kartalle. Sekä Markkanen ja Backtröm jakavatkin SaiPan kautta aikojen eniten voittoa torjuneitten maalivahtien henkilökohtaista historiaa. Molemmilla on 21 puhdasta voittoa.

Ulkomaalaisista maalivahdeista on vain yksi hyvä maalivahti, joka tulee mieleen. Hän on Rob Zebb.

Puolustajat
Suomalaisista puolustajista ei oikein tule mieleen ketään, joka heti tulisi ykköseksi. Mikko Myllykosken ehkä voisi nostaa esille. Ulkomaalaisia puolustajia on sen sijaan ollut aina hyviä SaiPan takalinjoilla. Juri Kuznetsovin viivalaukaus ja sen aikainen rauhallisuus omassa päässä on mikä on jäänyt hyvin mieleen. Vahva ja ilkeä Kritian Kudroc, Lintnerin ensi esiintyminen Brian Salcidon kanssa Tampereella ensi vaihdossa, kun miehet syöttelivät toisillaan ja Lintneri teki maalin...

Hyökkääjistä
Muistan Marko Ek:n ja Ari Santasen ajalta jotain, mutta en pelillisiä asioita. Samoin Matti Nevalaisen; he olivat kovia pelimiehiä omalla ajallaan. Nykyisestä SaiPasta tähän listaan menee ehottamasti kippari Ville Koho. Hän on tehnyt pitkäjänteisesti töitä SaiPan yhteisen edun nimeen ja kasvanut pelaajana vuodesta toiseen yhä vain paremmaksi. Harvinaista sinänsä, kun yleensä joku muu saa nauttia SaiPassa kasvanutta hedelmää. Ulkomaalaisista hyökkääjistä ehdottomasti parhaimmistoa on ollut Dale McTavish. Vaikka olinkin häntä kohtaan kriittinen hänen pelatessaan viimeisen kerran SaiPassa, niin maalin tekijänä hän oli vailla vertaan. Parempi maalintekijä tietenkin tilastojen valossa oli Machulda, mutta he olivat ihan erilaisia pelaajia.

Nimikaimat
Nylanderi. Ei ollut muuta yhteistä ruotsalaisen sukunimikaimansa kanssa, kuin nimi.
Samoin Lemiux. Tästä muistan vain nimen ja että pelasi muutaman pelin.

Flopit
Eric Veilleux. Hyviä tehoja AHL:ssa tehnyt pienikokoinen sentteri joka Lappeenrantaan tullessaan pieneni entistä pienemmäksi. Hän myös saikin lähteä etsimään uutta seuraa 9 pelin jälkeen. Eliteprospect mukaan näyttäisi myös koko miehen uran suunan lähteneen jyrkkään alamäkeen lyhyen suomen vierailun jälkeen.

Mitkä ovat muiden palstalaisten mieleen jääneet pelaajat?
"Ottelussa nähtiin ja kuultiin suurta ihmetystä herättänyt SaiPalle tulleen joukkuerangaistuksen syy. Tuomareiden mukaan syy oli SaiPan vaihtoaitiosta tullut ivallinen hymy."

Viestit: 17
Liittynyt: 09.05.2014 16:27
Suosikkijoukkue: saipa

Re: Kautta aikojen ikimuistoset SaiPassa pelanneet pelimiehe

ViestiKirjoittaja SaiPamies » 16.05.2014 13:33

mitä mieltä Legendaarinen # 82

Viestit: 15
Liittynyt: 24.03.2014 17:53
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Kautta aikojen ikimuistoset SaiPassa pelanneet pelimiehe

ViestiKirjoittaja Dengliderin » 27.05.2014 05:49

Hietasen Joppe ehdottomasti tulee ensimmäisenä mieleen takavuosien pelaajista. Sai harhautuksillaan vastustajan usein näyttämään suorastaan naurettavalta.

Viestit: 11
Liittynyt: 19.05.2014 21:00
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Kautta aikojen ikimuistoset SaiPassa pelanneet pelimiehe

ViestiKirjoittaja ribedirib » 23.06.2014 23:47

Kyllä se yksi ikimuistosemmista pelaajista SaiPassa on Vladimir Machulda. Näin nuorena kaverina voin sanoa että tuo "supertähti" viimeistään sinetöi sen että tulen olemaan koko elämäni SaiPan kannattaja.
#48

Avatar
Viestit: 1242
Liittynyt: 30.08.2008 10:47
Paikkakunta: Lappeenranta
Suosikkijoukkue: Toronto Maple Leafs, Team Canada, Bundesliga

Re: Kautta aikojen ikimuistoset SaiPassa pelanneet pelimiehe

ViestiKirjoittaja kuutis » 16.07.2014 17:28

Puusilmä kirjoitti:Nylanderi. Ei ollut muuta yhteistä ruotsalaisen sukunimikaimansa kanssa, kuin nimi.


Ja veljeys. Nyllehän oli SaiPassa play-off-pelaaja Morten Askin kanssa.

Samoin Lemiux. Tästä muistan vain nimen ja että pelasi muutaman pelin.

Sama juttu tässäkin. SaiPaan piti hommata Marion veli, pelasihan Imatralla Waynen veli.

Mitkä ovat muiden palstalaisten mieleen jääneet pelaajat?


Jeff Bes: Jäi mieleen elämäni ensimmäisessä matsissa, johon pääsin synttärilahjaksi. Tappeli Lukon Jonni Vauhkosen kanssa. Myös heittäytyminen tyhjään maaliin ja pään täräyttäminen tolppaan jäänyt mieliin.

Juri Kuznetsov: Luottopakki hommattiin HIFK:sta. All-Stars-ottelussa yhden käden lämäri.

Dale McTavish: Taistelija, maalintekijä. Ensimmäisellä kaudellaan 25 maalia ja maalikuninkuus. Super-Dale lähti seuraavalla kaudella koettamaan onneaan uudelleen Calgaryn leirille. Ei onnistunut ja palasi takaisin Lappeenrantaan. Mies teki avausottelussaan maalin HPK:ta vastaan ja muistaakseni katkaisi tuolloin pitkän tappioputken.

Dale palasi takaisin kaudeksi 2010-11 ja heitti 2 maalia Pelicansverkkoon. Tuota matsia oli hieno olla katsomassa. Tuli kylmät väreet ja tuntui kuin olisi palannut takaisin vuoteen 98.

Vladimir Machuldasta täällä puhuttiinkin. Verrattiin Otakar Janeckyyn, Vallun tehdessä 4 maalia HIFK:n verkkoon.

Taklauskone Yli-Torkko, Martin Richter, Rob Zepp, Skyttä, Lintner.. onhan noita.
Toronto Maple Leafs & Leaf Nation
O Canada our home and native land

Paluu SaiPa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa