Tapparan peliesitykset kaudella 2009-10

Kuva
Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Tapparan peliesitykset kaudella 2009-10

ViestiKirjoittaja Jartsa » 12.10.2009 15:46

Teki kovasti mieli aloittaa tällainen aihe nyt, kun on aikaa. Vaikkakin taitaa mennä yksipuheluksi...

Kuitenkin. Itse olen varsin tyytyväinen Tapparan alkukauteen. Alun pienoisen kriisin jälkeen peli tuntuu kulkevan hyvin uomissaan. Tällä hetkellähän Tappara löytyy runkosarjan sijalta kuusi. Pisteitä on kasassa 18 kun pelejä on pelattuna 11. Voittoja on kertynyt kuusi ja tappioita viisi. Päästettyjen ja tehtyjen maalien suhde on tällä hetkellä nolla, 32 on lukemat molemmissa. Yli-ja alivoima ovat molemmat tällä hetkellä alle keskitason ja rangaistuksissa ollaan kärjen tuntumassa.

Mutta siinä siis tilastoja. Ensin voisi tietenkin pureutua alkaneen kauden negatiivisiin puoliin. Alun kriisi oli melko karmeaa katsottavaa ja monet leimasivatkin heti Saarisen epäonnistujaksi. Itsekkin syyttelin häntä liigan huonoimmaksi valkuksi. Alussa peli ei siis oikein toiminut ja vaikeinta tuntui olevan hyökkäyskiin lähtö ja avaussyöttö. Samat ongelmat siis kuin viime kaudella. Mutta sitten myöhemmin tuo taisi ollakkin vain alkujännitystä ja sitä, että Saarinen ei osannut takoa pelaajille päähän, mitä pitää tehdä ja miten. Nyt yhteinen sävel näyttää löytyneen. Toinen ongelma liittyi huhujen mukaan uuteen kakkosvalmentajaan Petri Mattilaan. Pelaajilla oli kuulemma syksystä lähtien hänen kanssaan sukset ristissä, kun jätkä oli tunnut Tampereelle takki auki. Kuulemma hänen takiaan pelaajat siis kiukuttelivat ja peli kulki huonosti. Nyt siis hänet olisi laitettu vähän taka-alalle ja pelaajien suosikki Sasha Barkoville annettu enemmän vastuuta varsinkin hyökkääjien peluutuksessa.
Kolmas ongelma, mikä on yhä epäkohtana joukkueessa, on suoritustason heittely. Se saattaa monien pelaajien kohdalla heitellä jopa yhden erän aikana. Tämä tuntuu olevan selvästikin vain pelaajien omien päiden ongelma tai sitten Saarisen heikohkon auktoriteetin tulosta. Joku kuitenkin saa pelaajat välillä leijumaan ja omissa saattaa soida. Ainakin kolme peliä on tällä kaudella hävitty tämän leijumisen takia. Tällaisia sysimustia pelejä ei montaa kestetä, jos mielitään menestyä.
Epäkohtana näkisin myös sen, että joukkue on fyysisessä pelissä varsin lapanen lukuunottamatta Niemistä, Saravoa ja Mäntylää. Monet pelaajat kyllä menevät rohkeasti kaksinkappailuihin, mutta harvemmin poistuu niistä voittajina.
Suuria jäähymääriä itse en ymmärrä. Ilmeisesti vauhti ei bain riitä ja joudutaan roikkumaan vastustajissa.

Sitten positiivinen palaute.
Pelillisesti Tappara on ehkä vihdoin päässyt irti Uraman pelityylistä ja Saarisen oma kädenjälki näkyy. Peli on varsin yksinkertaista katsottavaa ja pakkien vähemmän parempien hyökkäyspään taitojen takia hyökkäysalueelle yritetään päästä mahdollisimman yksinkertaisesti ja nopeasti. Hyökkäyspäässä peli on melko ihailtavaa katsottavaa. Varsinkin Lehterän ketjun osalta. Välillä nähdään hienoja oivalluksia ja syöttökuvioita jotka yleensä päätyvät maaliin.
Myös asennemuutos omassa päässä on tervetullutta. Kiekkojen eteen heittäydytään useammin ja pelataan kärsivällisesti omaa tonttia puhtaaksi.
Positiivinen asia on ollut myös ketjuruletin loppuminen, mikä on osaltaan rauhoittanut peliä.

Mitä pelaajiin tulee, niin rosterista ei löydy, kuin yksi selkeä pettymys. Lasse Korhonen. Harjoituspeleissä teholukema oli törkeän paljon pakkasen puolella ja nyt hän on sitten joutunut Saarisen koirankoppiin. Peliaikaa tosin on tullut varsin kiitettävästi Mäntylän poissaolojen takia, mutta mies ei ole vastannut odotuksia. Itse odotin hänen ottavan selkeästi kakkosparin pakin aseman ja paukuttavan sen +20 pistettä. Mutta nyt tulee aivan liikaa hasadeja viivalla ja harhasyöttöjä. Pian tarvitsee harkita korvaajan hankkimista, sillä Korhonen on kuitenkin ainoa rightin mies pakistossa.
Toinen pienoinen pettymys on Kim Strömberg. Play-outtien hyvät otteet antoivat viitteitä edistyksestä, mutta tällä kaudella mies on valunut harmaaseen massaan.
Suurimmat plussat menee Lehterälle ja Enlundille sekä myös Luceniukselle. Lehterä on petrannut entisestään ja Enlund on löytanyt maalipyssynsä. Lucenius näyttäisi palanneen maan pinnalle ja tekee hyvää työtä kakkossentterinä. Kuitenkaan hänen pelintekoataidot eivät riitä ruokkimaan Koskelaa ja Niemistä ja näiden kahden saldo onkin jäänyt heikonlaiseksi.
Loppu rosteri onkin ollut hyvinkin odotusten mukainen ja Pekka Saravo ei odellakaan ole ollut floppi, kuten jossain päin ennusteltiin.

Lopuksi voisin viellä sanoa, että uskoisin Tapparan menevän kuuden joukkoon. Kuitenkin Tapparalla on kovien joukkueiden päänahkoja, kovimpana Lukko. Viellä kun päästäsiin mittaamaan taso Tepsiä ja Hifkiä vastaan. Kolikon kääntöpuolella onkin sitten tappiot Kärppiä ja Jypiä vastaan. Nämä pelit eivät mairittele. Suorituksista kun saadaan viellä epäatasaisuus pois, niin pitkälle on tei auki.
Ei allekirjoituksia

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Tapparan peliesitykset kaudella 2009-10

ViestiKirjoittaja Jartsa » 20.12.2009 20:26

Tapparan joulutodistukset 2009


Maalivahdit


Harri Säteri:
Valmennusjohto on melkoisen paljon antanut vastuuta tälle miehelle ja yrittävät koulia hänestä uutta liigan eliittivahtia. Tämä selkeästi alkaa onnistua, vaikka mielestäni Säteri ei mitään erikoista ole viellä esittänyt. Häneltä on nähty tasaisen varmoja otteita, mutta yksin hän ei viellä pysty otteluista voittamaan. Suurempia romahduksiakaan ei ole tielle osunut, joten luulisin, että tosipaikassa hermotkin kestävät. Pidän Säterin vahvuutena erittäin nopeita jalkoja.
8,5

Mika Lehto: Taso alkaa ehkä pikku hiljaa hiipua, mutta yhä vanhassa kamiinassa palaa tuli. On ollut paljon pelejä sivussa ja se on syönyt peliaikaa. Silti on aina pelatessaan ollut hyvässä iskussa ja hetkittäin on ollut jopa Säteriä parempi. Mitä ilmeisimmin koko loppukauden tehtävänä on antaa Säterille tukea ja tsempata vaihtopenkillä.
8

Kuva
Säteri on ottanut ykkösvahdin paikan, periaatteessa ilman kilpailua.

Puolustajat

Pekka Saravo: Saravo kiinnitettiin Tapparaan pitkällä sopimuksella ja silloin iloitisin asiaa, mutta nyt en olekkaan niin varma, onko sopimus riippakivi vai etu. Hän ei ole saavuttanut pitkässä juoksussa aivan sitä tasoa, mitä odotin, mutta en sanoisi häntä epäonnistujaksi. Yleensä peli on sujuvaa ja varmaotteista, mutta sitten yhtäkkiä saattaa tulla harhasyöttö tai kiekonmenetys, jonka seurauksena aiheutuu omaan päähän vaarallinen maalintekopaikka. Toivottavasti hieman rauhoittuu perheenlisäyksen jälkeen ja nähdään sitä EHT-tason Peksiä!
8-

Juha Leimu:
Paljoa ei olla tätä miestä viellä nähty, mutta yleiskuva on ollut melko positiivinen. Hyvä laukaus, tarkkoja syöttöjä ylivoimalla, mutta alitehoa on ollut viime aikoina. Liigatasolla kyvyt menevät ehkä vähän hukkaan, kun ei ole uskallusta peluuttaa häntä ykköspakkiparissa. Omassa päässä tuppaa pakoilemaan vastuuta ja mieluummin odottaa kiekkoa lapaan, kuin menee ottamaan sen pois.
7

Jussi Halme: "Syöttökone Halme" on jatkanut suurin piirtein siitä, mihin viime kaudella jäi. Alkukaudesta tapahtui hieman hasardeja, kun yritti pelata jälleen liian monimutkaista, mutta sittemmin peli on rauhoittunut. Varmoja aloitussyöttöjä sekä hyvää peruspeliä omassa päässä, mutta saa vain odottaa, koks tulee taas suvantovaihe.
8-

Jesse Turkulainen: Nuori puolustaja on näyttänyt varsin hyviä otteita tulevaisuutta silmällä pitäen. On löytänyt lisää fyysisyyttä ja massaa, jota viime vuonna kaipailtiin. Tulevina kausina tasokas peruspuolustaja, mutta tällä kaudella rooli on loukkaantumisten paikkailu. Ja hänethän voi suruitta mielin heittää boksiin tilanteessa, kuin tilanteessa.
7,5

Tuukka Mäntylä: Mäntylällä on ollut kirjava kausi tähän mennessä. Itse odotin hänestä kiekollisen pakin ja peruspakin sekoitusta, mutta ihan sitä ei heti tullut, vaan sen sijaan nähtiin kovia ja välillä rumiakin taklauksia. Onhan Tuukka aijemminkin pelannut kovaa ja hakee taklauksia, mutta tällä kaudella on ollut selkeää ylilatausta niiden suhteen ja oma tehtävä joukkueessa on päässyt unohtumaan. Viime pelit ovat kuitenki sujuneet kiitettävästi ja toivotaan jatkossa samaa. Joidenkin mielestä arvosanani saattaa olla korkeahko, mutta perustan sen siihen, että Tuukka ei pelillisesti ole mennyt metsään.
7

Lasse Korhonen: Kauden selkeästi suurin pettymys. Kiekko ei pysynyt alkuunkaan lavassa ja syötöt meni minne sattui. Viime kausi näytti lupaavalta, mutta nyt mentiin takapakkia ainakin sata kilsaa. Käsittämätön tasonlasku.
5,5

Harri Ilvonen: Ilvostakin on nyt ajettu innokkaasti sisään ja välillä on saatu maksella oppirahoja. Peli kulkee hyvin uomissaan ja se on miehekästä sekä myös välillä taitavaa. Ei myöskään pelkää laukoa ja maalejakin on siis tullut tilille. Muutaman kerran on kuitenkin kokemattomuus näyttänyt olemassa olonsa ja Ilvosen virheestä on omiin tullut maaleja. Yleisellä tasolla kuitenin Tapparan parhaita kiekollisia pakkeja, vaikka hän onkin enemmän peruspakki.
8-

Atte Pentikäinen: Täytyy myöntää, että Pentikäinen kuuluu suosikkeihini joukkueesta. Pelaa joka ilta hyvällä asenteella ja on ainoita pelaajia, jotka heittäytyvät kiekon eteen. Välillä vie komeasti kiekon pois hyökkääjiltä, mutta välillä jää tilanteissa auttamattomasti jälkeen kankean liikkensä takia. Pukukopissa "Faija" ja kentällä oman pään isäntä.
7,5

KuvaKuvaKuva
Tapparan pelaajistosta ei mitään sateentekijöitä löydy, mutta sen keskeiset hahmot on helppo nimetä.

Hyökkääjät

Janne Ojanen: Ojasen paluu aiheutti pienoisen suvantokauden joukkueeseen. Peliä tunnuttiin väkisin rakentavan hänen kauttaan ja se söi tehoja. Muu joukkue liian innokkaasti haki sitä pistettä hänelle, kun taas Ojanen yritti vain tehdä parhaansa, eikä juoksennella pisteiden perässä. Piste tuli ja joukkueen peli alkoi kulkea. Ojanen on tällä hetkellä mielestäni kolmossentterin tasoa. Luistin kulkee yhä melko hyvin, eikä omaan silmään näytä yhtään siltä, että kunto olisi yhtään pudonnut viime kaudesta. Ja pelisilmähän ei katoa iän myötä. ;) Mutta siis Janne pelaa kuten on aina pelannut ja hyvä niin.
7,5

Timo Koskela: Puolitoista kautta puolivaloilla hiihdellyt Koskela ei tuntunut löytävän millään pelirytmiä. Myöskään kemiat eivät kohdanneet, kun ei ollut Jannea ruokkimassa. Itse olinkin jo pikku hiljaa ulostamassa tätä miestä, mutta sitten löytyi todella hyvä ketju, Koskela-Guolla-Nieminen. Ykkösketjun jälkeen Tapparan ehdottomasti tasokkain ketju, josta löytyy kaikkea. Koskelan rooli tässä on olla snaipperina ja pari maalia hän onkin jo saalistanut. Mahdollisuudet on ollut tehdä kolminkertainen määrä, mutta harmillisesti ovat tolpat kolisseet. Sihti kohdilleen ja nimi lehteen!
7-

Nestori Lähde: Itse pidän lähdettä köyhän miehen Niemisenä. Hakee taklauksia ja tekee maskia sekä karvaa hyvin. Aivan viellä ei kuitenkaan ole tämän miehen aika ja tällä hetkellä hän seilaakin Tampere-Lempäälä väliä.
7

Joonas Koskinen: Kauden iloisin yllätys. Alkukaudesta pelasi kolmosketjun sentterinä ja teki Tapparan kauden ensimmäisen maalin ja samalla liigauransa ensimmäisen maalin. Sittemmin peliaika on pudonnut Guollan ja Ojasen astuttua remmiin, mutta silti aina kentällä ollessaan on iloinen ilmestys. On hyvin iholla omassa päässä ja hyökkäyspäässä sijoittuu hyvin maalintekopaikoille. Mies omaa erittäin kovan laukauksen, jonka ansiosta hän on saanut peliaikaa myös YV:llä viivassa. Tarkkuudessa tosin on moitittavaa
8-

Jyri Junnila: Junnila on ollut juurikin sitä mitä odottelin. Periaatteessa korvasi Savianon ja hyvin korvasikin. Vie kiekkoa välillä ahnaastikkin maalille, mutta aina ei voima aivan riitä. Laukoo myös melko usein, mutta tarkkuus ei aina riitä. Kuitenkin muistaa aina myös puolustusvelvoitteet. Ketjulotto on ehkä vähän syönyt tehoja, mutta katsotaan nyt sitten, kuinka pitkälle taidot riittävät Ojasen vierellä.
7,5

Jori Lehterä: Kauden sentterisensaatio on lunastanut häntä kohtaan asetetut odotukset ja ainakin pistepörssin perusteella hän on noussut liigan parhaaksi sentteriksi. Lehterä tekee kentällä kaiken. Hän tuo kiekon alueelle, kaivaa sitä kulmissa, hoitaa kaksinkamppailut, rakentelee tilanteet, tekee maaleja ja ehtii vielläpä puolustaa kurinalaisesti. Hän antaa joka ilta itsestään 110% ja saa ketjukaverinsakin loistamaan. Joku voisi jopa sanoa, että Lehterä = Tappara. Lehterä onkin siis noussut pelkästä syöttelijästä varsin monipuoliseksi kiekkoilijaksi, jonka tulevaisuus kuuluisi olla NHL:ssä, mutta aina jaksan muistuttaa siitä luistelusta. Se rajoittaa hänen urakehitystään.
10-

Kim Strömberg: Viime kauden lopun Play-outtien maalikimaran jälkeen Kim oli pienoinen pettymys. Tällä kaudella ylemmissä ketjuissa ei ole ollut tilaa ja hänelle onkin langennut puolustavampi rooli, jonka hän hoitaa hyvin. Tehtyään kaksi maalia Lukkoa vastaan Ojasen juhlapelissä hän on saanut vastuuta kakkosketjussa, mutta tehot loistavat poissaolollaan. Ei ehkä aivan ideaali pelaaja Ojasen vierelle huonon luistelunsa takia.
7+

Jonas Enlund: Enlund on löytänyt tasonsa synkän viime kauden jälkeen. Oma paikka Lehterän vierellä on ollut vakaa ja välillä ehkä liiankin vakaa, kun kaverit vähän mukavoituivat ja Saarinen pisti pelin hetkeksi poikki. Pisteitä tulee mukavaan tahtiin, ja saakin nähdä meneeko 45 pistettä ja 20 maalia rikki. Olen ennenkin sen tainnut sanoa, että Enska on yksipuolinen pelaaja, joka yarvitsee tasokkeet ketjukaverit onnistuakseen. Ei ehkä taidoiltaan kummoinen pelaaja, mutta sijoittautumisella ja laukauksellakin tuntuu pärjäävän.
9

Jarkko Pyymäki:
Kuuluu myös suosikkipelaajiini. Hämmentää vastustajaa taklauksillaan ja kiekonriistoillaan. Omaa helvetin hyvin rannarin ja pari kertaa se on jo tälläkin kaudella laulanut. Tapparan osaavimpia puolustavia hyökkääjiä, mutta silti kuin ihmeen kaupalla tehotilasto on reilusti pakkasella. Johtunee tietysti siitä, että Pyy pelaa rutkasti alivoimaa, eikä sitten pahemmin pelaile maalintekijöiden vierellä.
8

Ville Nieminen: Ilmeestäkin jo huomaa, ettei Ville ole tällä kaudella ollut täydessä kunnossa. Selkä vaivaa yhä ja sen päälle on viellä ollut pikkuvaivoja ja sairasteluja. Aina kunnossa ollessaan menee kuitenkin kovaa ja on oma itsensä. Tehojakin tulee mukavasti, vaikkei niiden iskeminen hänen päätehtävänsä olekkaan.
8-

Steve Guolla:
Itse pidin Guollaa huippuhankintana Tapparan kaltaiselta seuralta ja mieleipidettäni ei ole tarvinnut hävetä. Toi roimasti asennetta ja tekemisen meininkiä joukkueeseen. Pelinopeuden hiipumisesta ei ole tietoakaan ja mies polkee yhä todella hyvän vauhdin päälle. Jaksaa vääntää hyvin ja rakntaa tilanteita. On löytänyt paikkansa kolmosen keskeltä.
8+

Niclas Lucenius: Itse olin jo haudannut odotukseni Luceniusta kohtaan, mutta sieltähän löytyikin sittenkin pelimies, kun vaan jaksoi tehdä töitä. Asennevammaa ei tunnu enää olevan ja peli kulkee. Ottaa ahnaasti kiekon haltuunsa ja haluaa tehdä maaleja ja vähän kynäilläkkin siinä matkan varrella. Hyvät kemiat Enskan ja Lehterän kanssa. Puolustusvelvoitteet pääsevät välillä unohtumaan.
8+

Jukka Peltola: Paha loukkaantuminen ennen kauden alkua on syönyt Jukan suoritusta ja odotuksen on jääneet lunastamatta. Odotin Peltolasta hyvää moipuolista hyökkääjää, joka nousisis jopa kahteen ylempään ketjuu, mutta sen sijaan hän on ollut enemmänkin puolustava hyökkääjä.
7,5

Tomi Peltonen:Hajuton, mauton ja väritön pelaaja, jonka paikalle voi heittää kenet muun tahansa. Pelaa oman tonttinsa kuitenkin hyvin.
7+

Kuva
Lehterä saa Tapparan pelaajistosta parhaan arvosanan ja syystäkin.

Taustavaikuttajat:

Valmennusjohto:
Syssymmällä taisin rankkailla Saarista viimeiseksi liigavalmentajia arvioitaessa. Nyt on mieli hieman muuttunut, mutta montaakaan pykälää ei ole mahdollista nousta rankingissa.
Lähdetään nyt ensin moittimaan sitä, että joukkueella ei tunnu hyökkäyssuuntaan olevan minkäänlaista pelitapaa. Pelataan kuin pellossa. Kiekkoa läiskitään milloin minnekkin ja se joka jaksaa tai viitsii, menee ottamaan kiekkoa pois tai menee irtokiekkoihin. Avauspeli ei ole toiminut yhdessäkään näkemässäni pelissä. Aina hyökkääjät ovat joko liian innokkaita tai liian hitaita tai sitten pakki on jäänyt arvailemaan liikaa. Tappara onkin ollut varsin helposti karvattava joukkue.
En sitten tiedä, onko Saarisella jonkinnäköinen vapaa pelitapa. Tulee ihan mieleen '95 MM-kisat kun mennään kovaa ja on kivaa niin peli sujuu. Puolustussuuntaan peli on hyvää ja välillä uhrautuvaista ja viisikkopuolustus on mielestäni Tapparan vahvuuksia.
Suurin plussa valmennukseen lähtee erittäin hyvästä peluutuksesta. Kenttiä on peluutettu tasaisesti ja monipuolisesti. Ketjulottokin on vähentynyt.
Kakkosvalmentaja Petri Mattilalle lähtee nuhteen, sillä tietääkseni hän ei ole tullut pelaajien kanssa toimeen.
Valmennusjohdon arvosana on 7-

Organisaatio:
Ihan OK työtä on organisaatio tehnyt. Mäntylän ja Saravon pitkiä sopimuksia olisi jälkeenpäin ajatellen kannattanut viellä harkita. Pelaajaliikenne LeKiin on kasvanut ja tämä on hyvä asia. Guollan hankinta oli myös hyvä liike. Ryhäsen tapauksen taustoja en tiedä, mutta mitä ilmeisimmin parempi, että lähti. Viellä olisi eräs Lasse Korhonen ulostettavana.
Täyden kympian antaisin, jos jostain saisi kaivetua kiekollisen pakin, mutta turhaan taidan toivoa.
Miikat lähtee muuten Chairman Erkki Peltoselle, joka möläytteli juttua Saarisen potkuista, vaikkei tällaisista asioista olut joukkueen suuntaan puheltu.
Organisaation arvosanaksi 8-
Ei allekirjoituksia

Paluu Tappara

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa