Jori Lehterä - Tuleva NHL-tähti?

Kuva
Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Jori Lehterä - Tuleva NHL-tähti?

ViestiKirjoittaja InFlames » 25.01.2010 23:24

Kuva

X-files
Nimi: Jori Lehterä
Pelipaikka: Sentteri
Ikä: 22v
Seurat: Jokerit ja Tappara
Pituus: 186cm
Paino: 91kg
Kätisyys: Left
NHL-varaus: Numerolla 65. vuonna 2008 St.Louisin toimesta.
Tulevaisuus: NHLAvataas oma ketju liigan supersentterille, joka painaa pistepörssin kärjessä ja hilaa siinä mukanaan Enlundia ja Luceniusta. Uskallan väittää, että Lehterällä on ollut suuri merkitys siihen, että Luceniuksenkin peli kulkee ihan kivasti. Jori Lehterä on iskenyt 38 pelissä tehot 17+29=46 tällä kaudella. Mitä olen Lehterän pelejä nähnyt tällä kaudella, niin kaveri on kyllä aivan hurjassa vireessä. Voisi jopa käyttää ilmaisua, että Jori leikkii isona poikana pikkupoikien hiekkalaatikolla ja kävelee muiden yli, niin tahtoessaan. Huikea pelaaja, jonka pelisilmä on vertaansa vailla. Ylipäätään Lehterä on todella taitava pelaaja, jonka suurin heikkous on luistelutaito, joka muihin taihtoihin verrattuna on heikko.

Suurin yksittäinen tekijä sille, että Tapparan peli kulkee kuin unelma on tämä mies. Lehterä ratkoo pelejä vaikka yksinään. Viimeisin muistikuva on syöttö Jokereita vastaan jatkoajalla takatolpalle Guollalle, joka sai latoa kiekon tyhjiin. Lehterä on sellainen pelaaja jota on katsojan erittäin mukava seurata. Taitava ja todellinen nero jäällä. Lehterä kävi jo viime kaudella maistelemassa tuntumaa rapakon takana. Siellä kuitenkin AHL:n puolella Peoriassa ei tullut kuin 7 pelissä yksi syöttöpiste. Tapparassa tuo viime kausi toi sitten lopulta 58 pelissä tehot 9+38=48. Nyt Lehterällä on kasassa jo 46 pistettä, joten kauden pistesaldoksi tulee 60-70 pistettä. Huikea kausi siis menossa ja ties mihinkä Tapparakin vielä pääsee tällä kaudella. Mitali on mahdollinen, mutta mestaruus olisi kuitenkin melkoinen pommi. Toki mitalikin olisi yllätys.

Ensi kaudeksi Lehterä suuntaa hyvin todennäköisesti NHL:ään tai sitten vaihtoehtoisesti KHL:ään. Täytyy myös mainita, että kyllä oli hieno myynti Jokereilta Lehterän kohdalla muutama vuosi sitten. Tapparassa tehnyt kokoajan parempaa ja parempaa jälkeä :) Eipä tässä muuta... Jartsa jatkaa tai joku muu.

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Jori Lehterä - Tuleva NHL-tähti?

ViestiKirjoittaja Kauppila » 25.01.2010 23:34

InFlamesilta tuli aikalailla loistava avaus tälle ketjulle. Aikalailla samoilla linjoilla olen Flamesin kanssa ja varmasti on moni muukin. Ilman Lehterää Tapparalla olisi varmasti todella vähemmän, kuin tällä hetkellä heillä on. Lehterä on tosiaan tällä hetkellä liigan ehkäpä juuri taitavin ja paras pelaaja. Kovaa kyytiä jätkä on takomassa nimeä itselleen kansainvälisellä tasolla ja en ihmettele, jos vetelee ensi kaudella iso seteliläjä kädessä KHL:ssä tai sitten NHL:ssä. Itse näkisin kuitenkin, että parempi vaihtoehto Lehterälle voisi olla KHL. Uskon, että saisi sieltä paljon suuremman vastuun ja roolin, kuten myös sitä rahaa. KHL voisi sopia myös liigana hyvin Lehterälle, kun Venäjällä pelataan aikalailla taitokiekkoa ja tilaa on enemmän, kuin hurjatempoisessa NHL:ssä. Luultavasti, jos mies NHL:ään lähtee jo ensi kaudeksi, niin saa farmikomennuksen alkuun ja tuo reissailu AHL-joukkueen kanssa ei varmasti mitään herkkua ole. Jokatapauksessa jätkä on vasta 22v ja johtaa SM-liigan pistepörssiä, joten aikalailla hieno ura on edessä jätkällä. Kiinnostavaa tosiaan on nähdä, kuinka pitkälle Lehterä siivittää Tapparan ja missä mies viilettää ensi kaudella. Onko se KHL, NHL, Elitserien vai kenties jopa SM-liiga?

EDIT: Hirveästi enempää ei ole sanottavissa meikäläisellä Lehterästä. En ole ukkoa seuraillut kovin tarkasti ja en hänen pelejäkään ole suurta määrä nähnyt, mutta hyvä yleiskäsitys Lehterästä silti löytyy. :D
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Jori Lehterä - Tuleva NHL-tähti?

ViestiKirjoittaja Jartsa » 26.01.2010 16:05

Joo, ihan hyvää tekstiä InFlames kirjoittelee tuossa aloitusviestissä. Vähän ehkä sortuu liioitteluun, mutta katsotaan nyt läpi sormien.
Mutta kyllä siis Sm-liigatasolla Jori on tällä kaudella ottanut sen viimeisen askeleen huipulle ja on tällä hetkellä kyllä Sm-liigan paras sentteri. Hän pelaa joka ilta hyvällä draivilla ja vaikka luistelutekniikka onkin huono, niin nopeutta riittää silti. Suurin vahvuus ehdottomasti erinomainen pelisilmä ja syöttäminen, sekä roimasti parantunut rannelaukaus, kuten maalimäärä näyttää. Ylivoimalla Lehterä voi pelata monenlaisia rooleja, välillä hän on rakentelija paikalla, välillä ajaa maalille ja pyörii kulmissa. En näe Jorin kiekollisia ratkaisuja aivan niin nerokkaina, kuin InFlames, mutta onhan tässä silti Sm-liigatasolle todella tasokas tekijä. Myös se pistää silmään, että varsinkin takaa-ajoasemassa Jori haluaa tehdä tosissaan ratkaisumaalin ja vie ahnaasti kiekkoa hyökkäysalueelle.
Ja monasti kun puhutaan Lehterän vahvuuksista, niin unohdetaan se, että huolimatta hyökkäyspään kovista tehoista ja tilannerakentelusta hän on silti erittäin tunnollinen pelaaja puolustussuuntaan. Hän ei jää keskialueelle odottelemaan, että muut hoitelee kiekon vastustajalta pois, vaan menee myös itse kulmiin möyhimään ja sieltä sitten lähtee taas kiekon kanssa. Häntä myös peluutetaan paljon alivoimalla ja laitetaan askiin tärkeissä oman pään aloituksissa.

Ja kun puhutaan vaikutuksesta joukkueeseen, niin yksi mies ei joukkuetta tee, mutta Jori on yksi tärkeimmistä tekijöistä Tapparan hyvään peliin. Moni myös unohtaa sen, että Tapparan ykkösketjussa on erittän hyvät kemiat, eikä vain niin, että Jori pyörittää ja sama se, kuka on vierellä. Toki Jorikin tasokkaan pelimiehen tavoin tekee ketjukavereistaan parempia, mutta varmasti tämä toimii toisenekin suuntaan.

Ja mitä tulee tulevaisuuteen, niin mies itse on sanonut, että NHL on tavoite ja hän on valmis menemään sinne vaikka sitten pitkän farmitien kautta. Mielestäni Jorin vain tarvitsee vähän treenata luistelua ja hankkia voimaa pelatakseen samantasoista kiekkoa myös Pohjois-Amerikassa. Viime kauden kokeilussa pelinopeus ja tilan vähyys tuli kai shokkina, mutta loppua kohden hän raporttien mukaan paransi huomattavasti.

Myös ST. Louisin apulais-GM on kommentoinut, että he odottavat Jorista NHL:ään kahden ylemmän ketjun pelaajaa, joten varmasti sinnekkin on sitten hyvä neuvtteluyhteys.

Uskoisin, että siis pelipaikka löytyy ensi kaudella AHL:stä, jos kerran tavoitteet siellä ovat. Sm-liigaan jäädessään hänen uransa jäisi junnaamaan paikalleen. Jos sitten sieltä AHL:stä on tie tukossa ylös päin, niin tekee kuten "edeltäjänsä" Kontiola, eli sieltä KHL:ään ja joskus takaisin Suomeen.
Ei allekirjoituksia

ShaneDoan

Re: Jori Lehterä - Tuleva NHL-tähti?

ViestiKirjoittaja ShaneDoan » 23.04.2010 07:26

Nykyisessä St.Louis Bluesissa Lehteräl ois kyl todella hyvä paikka iskeä kohti tähtiä!

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Jori Lehterä - Tuleva NHL-tähti?

ViestiKirjoittaja Rocket » 10.06.2010 08:38

Kyllä Lehterä on erinomainen pelaaja, pelikäsitys SM-Liiga tasolla viime vuonna huippuluokkaa. Auttoi ketjukaverinsa hyviin tehoihin, varsinkin Luceniukselle Lehterä oli menestykseen tarvittava avain. Kyllä Jori varmasti pääsee ainakin muutaman kerran kokeilemaan ST. Bluesin organisaatioon tässä muutaman vuoden sisällä. Uskon, että saattaa jopa pärjätä jotenkin. Ylivoimainen liigan runkosarjan pistepörssin voitto. Onnitteluni minunkin puolesta Jorille pistepörssin voitosta ja muutamasta muusta SM-Liiga-pystistä.
Viimeksi muokannut Rocket päivämäärä 10.06.2010 13:38, muokattu yhteensä 1 kerran
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Jori Lehterä - Tuleva NHL-tähti?

ViestiKirjoittaja Unknown » 10.06.2010 13:31

Rocket kirjoitti:Onnitteluni minunkin puolesta Jorille pistepörssin voitosta ja muutamasta muusta NHL-pystistä.


No ei kai nyt vielä. :cool:
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Jori Lehterä - Tuleva NHL-tähti?

ViestiKirjoittaja Rocket » 10.06.2010 13:38

No jopas tulee kirjoitusvirheitä. Tarkoitan siis SM-Liigapystistä.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Paluu Tappara

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa