Risto Dufva Tapparan peräsimeen - Hirvosesta apuvalmentaja

Kuva
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Risto Dufva Tapparan peräsimeen - Hirvosesta apuvalmentaja

ViestiKirjoittaja Legenda » 29.09.2011 09:24

Tappara pestasi Dufvan - Hirvonen jatkaa apuvalmentajana

Alavireisen alkukauden pelannut Tampereen Tappara on palkannut Risto Dufvan uudeksi käskijäkseen. Dufvan sopimus kattaa loppukauden.

Vain yhden ottelun tällä kaudella voittanut Tappara on syksyn toinen päävalmentajaansa vaihtanut joukkue.

JYPistä kaksi viikkoa sitten lähtenyt Risto Dufva valmentaa kirvesrintoja loppukauden. Apuvalmentajikseen Dufva saa joukkueen aiemman valmennuskaksikon Marko Ojanen – Sami Hirvonen.

– Sami Hirvonen ja Marko Ojanen ovat tehneet erittäin hankalissa olosuhteissa hyvää työtä Tapparan edustusjoukkueen kanssa viime syksystä asti ja he pääsevät jatkamaan työtään myös Dufvan valmennusryhmässä, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kertoo seuran tiedotteessa.

Dufva valmensi JYPiä kaudesta 2007-2008. Mikkeliläislähtöisen valmentajan aikakaudella hurrikaanipaidat voittivat mestaruuden kerran ja runkosarjan kolme kertaa.


Notta sellasta! Huhut pitivät paikkansa ainakin siltä osin, että Dufva sieltä tosiaan tuli valmentajaksi, mutta eipä tullut raato kaitsemaan ;) Ja sekin huhu piti paikkansa, että Dufvan sopimus tosiaan käsittää ainoastaan loppukauden. Saas nähdä saako Dufvakaan tuohon nippuun minkäänlaista ryhtiä. Tosin kyllähän sillä aina yksi TPS peitotaan...
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: Risto Dufva Tapparan peräsimeen - Hirvosesta apuvalmenta

ViestiKirjoittaja Snoga » 29.09.2011 10:04

Kyllä tyytyväinen kelpaa olla! Dufva on todella hyvä valmentaja ja otan hänet ilomielin vastaan. Hyvä päätös myös se, että Hirvonen saa jatkaa joukkueen kakkosvalmentajana. Sanoinkin jo aikaisemmin, että hän tarvitsee aikaa ja jonkinlaista esikuvaa ja kyllä Dufvan otteita kelpaa seurata. Leinoselle rispektit tästä. eusa_clap

Tämä on kuin urheilumaailman "Kauniit ja rohkeat". Olen ottanut paraatijoukot komentooni. Jokaisessa meissä asuu pieni tappara, Dufva itse kommentoi.

:Thumb up:
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 11.07.2008 18:31
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: Edmonton Oilers

Re: Risto Dufva Tapparan peräsimeen - Hirvosesta apuvalmenta

ViestiKirjoittaja kesäesa » 29.09.2011 10:11

Luin tuossa Jatkoaikaa ja naurahdin, kun kaikki ne tapparafanit, jotka lyttäsivät Dufvan JYP-aikojen robottikiekon, ovat nyt aivan tippa housuissa tästä uutisesta. Taisi olla katkeruutta ilmassa silloiselle JYPille!

Dufvahan on pitkien valmennusprojektien mies, joten on mielenkiintoista nähdä mihin mies tällä "pikkukeikallaan" pystyy. Sitten vuoden kuluttua vie uimalakin tie Raumalle muutaman vuoden sopimuksella...
"- Mulla on sen verran kielitaitoa ja kontaktipintaa, että voisin koutsata jossain päin maailmaa jo huomenna. Ja ihmiset tulisivat sivistyneesti sanomaan, että herra Tamminen, great to fucking see you."

Avatar
Viestit: 5902
Liittynyt: 04.07.2010 18:04
Paikkakunta: Keskisuomalainen koillishämeessä eli Sysi-Suomi
Suosikkijoukkue: TPS - On vain 1 Pool, Klopp och Kungen

Re: Risto Dufva Tapparan peräsimeen - Hirvosesta apuvalmenta

ViestiKirjoittaja ArchieBunker » 29.09.2011 12:03

Niin miten tuon Hirvosen jäännin nyt ottaa ... allekironneen mielestä tälläinen ratkaisu on lievä epäluottamusalause, mutta tietysti joku ratkaisu tarvitsee tehdä, kun homma ei toimi. Herran sisällä varmasti myllertää, jos on pistänyt kaiken peliin ja tullaan sanomaan, että tämä oli nyt tässä, jatkat kakkosena .. hymyssä suin hampaat irvessä, ei ollut taivaankappaleet suotuisissa asennoissa Hirvosen akanpojalle, ehkä sitten joku toinen kerta? Sitten tämä "sarkasmin suurlähettiläs" ... allekironneen mielestä tämä yhtälö on vieläkin vailla pohjaa, koska hänen on pakko kärsiä jostain "Jekyll & Hyde"-syndroomasta sekä tiedossa olleesta "jumalataudista", joka tuntuu olevan hyvin yleinen menestyneillä valmentajilla, mutta jos herra vielä Jypyttimen peräsimessä ollessaan oli jo kuukausi ennen kauden alkua antanut suitset pois ja todennut esim. harjoituksissa, että tehkää miten parhaaksi näette ja laukonut lehdentoimittajalle, että tässä näette muuttuneet miehen, niin asenteeltaan kuin pelitavaltaan, niin miksi hän aloitti edes kauden Nykäskylässä vaikka tiesi, ettei joulua näe täällä? RD:hän ei suoranaisesti v*ttuile vaan jättää vastaanottajalle sen mahdollisuuden, että sen joko ymmärtää tai sitten ei, mutta ilmeisesti Kirvesrinnoissa nyt tarvitaan tälläistä tilausta sarkasmin sekaisesta v*ttuilusta. Sitä kiellä, etteikö kyseinen herra ole "Taika-Jim" näissä valmennushommissa, mutta niinkuin tässä on todettu, niin riittäkö aika ja mikälainen on "maaperä" eli miten otetaan vastaan Kirvesrinnoissa tuo sarkasmin sekainen v*ttuilu, jos tulppa korkkaa moposta ja sitä vain edelleen poljetaan käyntiin? Aika näyttää ja varmasti olemme viisaampia tässä asiassa vaikkapa jo joulun aikaan :doubt:
Hetken kestää elämää ja sekin synkkää, ja ikävää ..

... Kuuluu perkeleellinen pulina, ketä ne mahtaa olla? .. Ketäs luulisit olevan ...

"Meillä suvussa on ollut tapana, ettei omia asioita valitella. Mieluummin otan moottorisahan ja lähen vetämään tukkia niin pitkään, että helpottaa." - Seppo Räty

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Risto Dufva Tapparan peräsimeen - Hirvosesta apuvalmenta

ViestiKirjoittaja Friiku » 29.09.2011 14:39

Ihan mielenkiintoista nähdä minkälaista pelisysteemiä alkaa Duffa ajelemaan Tapparalle. Noista päästettyjen maalien määrästä vois päätellä, että ei siellä mitään hirveän rajua puolustussumppua ole vedetty. Tapparalle huono juttu jos mies valmentaa vaan vuoden, sillä uskon että tämä yhteistyö alkaisi kantamaan hedelmää vasta vuoden tai kahden päästä, mutta ei kyllä mitenkään vielä tällä kaudella lukuunottamatta sitä mahdollista parin ottelun buustia.

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Risto Dufva Tapparan peräsimeen - Hirvosesta apuvalmenta

ViestiKirjoittaja Jartsa » 01.10.2011 19:13

Tässä jälkijunassa tulen vähän huutelemaan.

Varsin mielenkiintoisena liikkeenä tuli tämä Tapparan päätös palkata Dufva. Sinänsä harvinaisen nopeaa toimintaa Tapparan tavallisesti hitaalta johdolta.
Ja nopeasti ajateltuna soppari kuulostaa helvetin hyvältä. Takuulla liigamarkkinoiden laadukkain vapaana oleva valmentaja. Ja samalla kallein. Mutta itse en aivan välittömästi heittäisi Leinoselle sulkaa hattuun.
Lähdetään ensinnäkin siitä, että itse en pidä Dufvan peluuttamasta kiekosta juuri tippaakaan. Okei, sillä voitetaan pelejä, mutta viihdearvo on alhaalla.
Toisena asiana se, että joukkue on periaatteessa rakennettu päinvastaiselle pelitavalle, kuin Dufvan vastaava. Hirvonen on ajatellut, että joukkueen vahvuus on liike ja rohkeat kiekolliset ratkaisut. Periaatteessahan Tapparan palikoilla pystyy pelaamaan myös Dufvan kiekkoa, mitä se nyt sitten nykyään onkaan (kuulemma vaihtanut ajatusmaailmaansa?).
Kolmantena asiana on tyo outo yhtälö, jossa Hirvonen jäi uuden valkun kakkoseksi. Tilanne on varmasti erittäin kiusallinen, mutta toivottavasti se ei heijastu joukkueen peliin.

Parhaassa tapauksessa kuitenkin Hirvonen ja Dufva synnyttävät symbioosin, jossa joukkueen pelitapaa (onko sellaista edes?) ei lähdetä mitenkään maailmaa järisyttävästi muuttamaan harjoitellusta. Eli siis niin, että Dufva tuli karjumaan puhkua joukkueeseen otteisiin, potkimaan paskahousuja perseelle ja valmentamaan Tapparalle pitkän kevään.
Luulen ainakin, että Dufva ei ainakaan huononna Tapparan otteita, eli jotakin tässä voitetaan. Sentään kerrankin muutosta tähän pelleilyyn näiden valmentajien kanssa. Melkein viisi vuotta on menty noviiseilla ja toivottu parasta. Vain Uraman kohdalla onnistuttiin.

Pidän kuitenkin Dufvan profiilista. Älykäs ja voimakas persoona, lähes diktatoorinen valmentaja ja vielläpä nuorena menestynyt.
Katsotaan ja odotellaan. Ensimmäinen peli Dufvan komennossa meni penkin alle, toinen oli menestys. Viellä keikkuu vaakakuppi.
Ei allekirjoituksia

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Risto Dufva Tapparan peräsimeen - Hirvosesta apuvalmenta

ViestiKirjoittaja Multi » 01.10.2011 19:20

Jartsa kirjoitti:Okei, sillä voitetaan pelejä, mutta viihdearvo on alhaalla.

Tämä on suurin virhearvio, mitä RD:n peluuttamasta kiekosta ollaan mieltä. Okei päteenhän tuo vieraskiekossa, mutta eikös melkein kaikki muutkin liigaseurat pyri vieraissa aika varman päälle peliin, ja sitä oli tuo RD:n peluuttama JYPin vieraskiekko. Sen sijaan kun puhutaan kotiotteluiden viihdearvosta niin kyllä se on erittäinkin kova, ainakin JYPin vuosina oli. JYP tuli aina kovalla intesiteetilla paljon taklauksia, erittäin paljon maalintekotilanteita ja paljon myös maaleja. Sinänsä hupaisaa, että RD:tä aina mainostetaan pystysuunnankiekon peluuttajana, mutta väitän että JYPin kotiotteluissa RD:n aikana JYPillä se kiekko oli noin 70-90% peliajasta, se siitä sitten...

Tapparan materiaali ei toki aivan taivu RD:n optimaaliseen peluutukseen, joten pelitapa on luultavasti hiukan erilainen, mutta ennustan kuitenkin erittäin viihdyttäviä kotiotteluita tapparan kannattajille. Niin ja ettei puskista huutelijoita tule, niin onhan RD pystysuunnankiekon kannattaja, mutta kotiotteluissa tosiaan kiekkokontrolli oli JYPin puolella, vaikka viivelähtöjä ei paljon tullutkaan.
Turha koittaa ylläpito voittaa

Paluu Tappara

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa