Tapparan fanikulttuuri

Kuva
Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Tapparan fanikulttuuri

ViestiKirjoittaja Jartsa » 11.03.2012 16:55

Tuli mieleen perustaa tällanen aihe, kun tuntuu, että tällä saralla on loppukauden aikana menty valovuosi eteenpäin.
Ja tästähän tosiaan kiitos kuuluu uudelle faniryhmälle, sinioransseille. C1 seisomakatsomossa vaikuttava ryhmä on kehittänyt hyviä chantteja ja kannatushuutoja. Ja mikä parasta, ne jatkuvat läpi pelin. Taannoisen Tappara-Lukko matsin neljän maalin takamatkalla kolmannessa erässäkin jaksettiin kannattaa joukkuetta taistelemaan loppuun asti.

Tilanne Hakametsässähän ehti olla pari vuotta sitten todella kriittinen. Matsit olivat kuin mitäkin jumalanpalveluksia, välillä mentiin jo lähelle hautajaistoimitusta. Huutavaa porukkaa katsottiin vihaisesti ja istuttiin perse penkissä. Maalille sitten taputettiin. Ongelmahan on pitkälle piillyt siinä, että vakiporukka fanikatsomossa on auttamatta vanhentunut ja pääosa porukasta taitaa olla siellä 50 v. hujakoilla. Ja kun samaan aikaan fanbase on alkanut harventua näiden välikausien takia.
Tiestysti 09-10 kaudella homma alkoi luistaa, kun oli huippupelaajia muutama ja pelattiin Play-off kiekkoa KalPaa vastaan. Kun sitten taas viime kausi oli todella säälittävää touhua koko organisaation leveydeltä. Mutta siitä huolimatt kannatus on ollut todella köyhää. Satunnaisia Tappara - klap klap klap ja Taistele Tappara huutoja.

Tää Sinioranssit on kuitenkin pääosin nuorta porukkaa. Ja jengi on tullut mukaan juuri silloin, kun joukkue on eniten tukea tarvinnut. Kyseessä ei ole mitään glory-huntter juttua, vaan ihan vain ja ainoastaan rakkautta kotoseuraa kohtaan.
Ja mikä tärkeintä, tällä hommalla tähdätään ensi kauteen ja varsinkin tulevaisuuteen. Porukka on koko ajan kasvanut ja kasvanut ja eilisessäkin pelissä he peittivät koko seisomakatsomon. Hyvä homma on myös se, että organisaation puolelta on lähdetty kelkkaan mukaan. Faniryhmä on saanut hyvää palautetta sieltä päästä ja kuuluttaja on tullut mukaan. Muunmuassa tämä otettiin Hakametsässä käyttöön, että kuuluttaja kuuluttaa maalintekijän etunimen ja fanit sitten huutaa sukunimen. Eilisessä pelissä nähtiin jopa aaltoliikekin mainoskatkolla, kiitos kuuluttajan.
Ja jos ei ole missään mainittu, niin mainitaan että ennen eilistä peliä Sinioranssit järjesti kulkueen Tampereen keskustasta hallille. Porukkaa riitti, hieno tempaus.
Vielä kun saataisiin tämä vanha fanikatsomo seisomakatsomon alapuolelle siirrettyä, niin meteli olisi viellä komeampaa. Tässä vaan tulee sitten vastaan seikka, että siellä on ukkoja jotka ovat samoilla paikoilla istuneet viimeset 20 vuotta.

Mutta summa summarum. Tappara tulee menemään eteenpäin. Ensi kaudella valmennus kunnossa, pelaajisto vahvistuu ja fanit on muutoksessa mukana täysillä.

Tossa pieni makupala toiminnasta:
http://www.youtube.com/watch?v=evTaoxV0 ... re=related
Ei allekirjoituksia

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: Tapparan fanikulttuuri

ViestiKirjoittaja Snoga » 11.03.2012 18:09

Tosiaan, Tappara on menossa eteenpäin sekä kaukalossa että sen ulkopuolella ja tätä projektia on tullut mielenkiinnolla seurattua, kun se lähti aikoinaan liikkeelle tuolla fanipalstalla yhden kaverin päähänpistosta ja sitä on sitten siitä lähdetty kehittämään ja tässä ollaan tällä hetkellä. Tuo ryhmän koko tulee tuosta vielä kasvamaan mitä luultavimmin, niin voi vain kuvitella, että minkälaista ääntä porukka tulee silloin pitämään, sillä jo nyt noin pienellä porukalla ääntä tulee kiitettävästi ja esimerkiksi yksi valmentajista oli kehunut pitkästä aikaa, että katsomosta ollaan saatu se kuudes kenttäpelaaja.

Sinioranssit ovat vallanneet Hakametsän itselleen totaalisesti ja mielenkiinnolla näin fanin näkökulmasta seurailee, että miten tämän ryhmän lento saa tuulta siipiensä alle. Heti ei olla palaamassa noihin jumalanpalveluksiin, toivottavasti ei koskaan.
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 14.03.2011 17:50
Suosikkijoukkue: Washington Capitals, Tappara, Manchester United

Re: Tapparan fanikulttuuri

ViestiKirjoittaja Beezer » 11.03.2012 18:49

Toihan näytti ihan helwetin hyvältä meiningiltä! Marraskuussa viimeksi vieraillut Hakametsässä ja silloin ei tuollainen ryhmä ollut möykkää pitämässä.. Tuon Jartsan laittaman videon katoin ja tuohan aiheutti ihan kylmiä väreitä.. Siisti meininki ja kunnon mekkala.. Toivottavasti tuohon porukkaan liittyy rutkasti lisää porukkaa!

Paluu Tappara

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa