Tappara 13/14 - Huippu lähenee

Kuva
Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Snoga » 23.12.2012 14:57

Kulunut kausi on mennyt kirvesrintojen osalta suunnitellusti. Tavoite on päästä playoffeihin kotietu kainalossa ja tällä hetkellä Tappara löytyy juuri tuohon etuoikeuteen tarvittavalla sijoituksella kuudentena. 2012 kun lähenee kuitenkin loppuaan, niin on aika ottaa muutamia katseita jo tulevaisuuteen, joka sinioranssien lasien takaa näyttää erinomaiselta. Käydään aluksi läpi sopimustilanne pelaaja pelaajalta ja katsotaan miten tämä kausi on mennyt sekä pohditaan hieman mahdollista roolia ensi kauden joukkueessa:

Sopimukselliset pelaajat:

Maalivahdit:

#77 Juha Metsola (2014)
- On esiintynyt tällä kaudella todella loistavasti ja tilastot puhuvat puolestaan: torjuntaprosentti 92,29 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.34 / ottelua kohden 20 ottelussa. Tuo torjuntaprosentti on SM-liigan kuudenneksi paras, kuten se oli viime kaudellakin 26 ottelun jälkeen. Metsola on todistanut tällä kaudella, että hän on voittava maalivahti. 20 aloittamasta ottelustaan Metsola on hävinnyt suoraan vain viisi kertaa tällä kaudella, joka on koko SM-liigankin mittapuulla merkittävä saavutus. Olen todella innoissani siitä, että meillä on jo ensi kauden kattava sopimus Metsolan kanssa, sillä kaveri on osoittanut jokaisella kaudellaan Tapparassa kehitystä ja edelleen nuorena maalivahtina (23v) hän tulee kehittymään myös tulevaisuudessa. Monesti maalivahdit nousevat parhaimmalleen tasolleen lähempänä kolmeakymppiä ja toivotaan todella, että sama pätee myös Metsolan kanssa. En ylläty ollenkaan jos parin vuoden päästä Metsola nousisi liigan aivan kirkkaimpien maalivahtien joukkoon.

Puolustajat:

#4 Jesse Jyrkkiö (2015)
- Jyrkkiö ei ole päässyt monta peliä pelaamaan SM-liigassa tällä kaudella, vaan suurin osa kaudesta on mennyt hänen kohdalla Mestiksessä LeKin riveissä, jossa hän on tehtaillut 19 otteluun tehot 2+10. En ole nähny tällä kaudella yhtään Jyrkkiön peliä Mestiksessä, mutta ne parit pelit mitkä hän on päässyt Tapparan paidassa pelaamaan ovat tuoneet ilmi, että kaverilla on elkeet nousta hyväksi pelaajaksi liigatasolle, mutta kokemus ja sitä kautta virheet paistavat hänen pelistään liian voimakkaasti läpi ja välillä hän on keskittynyt hieman vääriin asioihin, kuten linkki kertoo. Viime kaudella on toki ollut varmasti negatiivinen vaikutus Jyrkkiön otteisiin, kun koko viime kaudella otteluja kertyi hänelle vain 19. Itseluottamus kun on kerran hakattu maahan ja tainnutettu kunnolla niin sitä on vaikea saada enää takaisin samanlaiseksi, mutta kuten sanoin, uskon Jyrkkiön nostavansa pelinsä tasoa parin ensi kauden ajan. Valmennusjohdolta löytyi luottoa Jyrkkiöön, kun hänet kiinnitettiin suoraan kolmen vuoden sopparilla ja toivotaan, että sitä luottoa löytyy edelleen. Pidän hänet mielusti ensi kauden joukkueen mukana, sillä potenttiaalia on.

#5 Joonas Liimatainen (2015)
- Liimataisen pelejä en ole päässyt tällä kaudella näkemään yhtään, kun Liimatainen siirtyi ennen kauden alkua lainasopparilla Vaasan Sporttiin ja mitä nyt olen pitkin kautta lukenut kommentteja hänen pelistään, niin ei ole tainnut ihan mennä putkeen tämä kausi Vaasassa? Liimatainenhan on myös ollut loukkaantuneena jo jonkin aikaa ja hän ehti pelata ennen loukkaantumistaan 13 peliä. Pelityypiltään kiekon kanssa rauhallisella Liimataisella on taitoa, kokoa ja pelisilmää hyväksi puolustajaksi, mutta kokemuksen puute isoista peleistä näkyy vielä tällä hetkellä. Tapparan paidassa Joonas on pääsääntöisesti onnistunut, mutta vielä ei pysty sanomaan missä hän on esimerkiksi viiden vuoden päässä. Harmittavan paikkaan tuo loukkaantuminen Liimataiselle tuli, kun Sportista olisi tällä kaudella tullut hänelle sitä niin paljon kaivattua peliaikaa ja kokemusta hyvässä organisaatiossa.

#6 Pekka Saravo (2015)
- Saravon kohdalla ero tämän kauden ja edellisen kauden välillä on ollut suuri. Viime kaudella RD:n alaisuudessa Saravoa peluutettiin osittain pakon sanelemana suurilla peliminuuteilla ja virheitä tuli melko paljon. Täksi kaudeksi puolustukseen tulleiden uusien hankintojen myötä, Saravon taakka puolustuksessa on kaventunut ja samalla miehen otteet ovat parantuneet. Ennen keskimääriin n. 25 minuutin peliajalla ottelua kohden operoinut Saravo on tällä kaudella viihtynyt kentällä n. 17 minuuttia ottelua kohden ja tämä on tehnyt Saravosta tuoreen äijän. Peksi on omiaan kolmosparin pakkina puolustavassa roolissa, jossa hän saa keskittyä täysin vain puolustusvelvoitteisiin. Samalla kun jalka ei paina enää samalla lailla ja mieli pysyy freshinä niin virheet ovat vähentyneet kentällä merkittävästi, vaikka niitä edelleen tuleekin. Toki Saravo ei edelleen ole peliotteidensa perusteella palkkansa arvoinen, mutta siitä on kitisty vuosien vaihteessa jo ihan tarpeeksi ja nyt on aika keskittyä siihen miten Peksin panos hyödyttää joukkuetta eniten. Nyt se on löydetty.

#12 Markus Kankaanperä (2014+1)
- Tykkäsin tästä hankinnasta jo kesällä ja jos vain suinkin mahdollista tykkään hänestä vielä enemmän. Ollut odotetusti pakiston ja koko joukkueen isäntä kentällä ja kirvesrintojen maalilla ei ole ollut vastustajien näkökulmasta kivaa, kun Kankaanperä on ollut kentällä. On ollut jämäkkä puolustuspäässä ja siitä kertoo myös miehen +/- -tilasto, joka on plussalla komeasti 13 asteen verran. Ainoa asia mikä Kankaanperässä on yllättänyt on hänen kiekollisensa pelinsä. Jumalauta! Kankaanperä oli alkukaudella pakeista ainoa, joka osasi antaa napakan avaussyötön tarkasti hyökkääjän lapaan. Hieman jo odottelin, että Kankaanperä oltaisiin voitu jopa kutsua EHT-turnaukseen mukaan, mutta parempi näin, että kaveria ei olla valittu maajoukkueen mukana. Olisi nimittäin saanut jännittää jokaisessa Suomen pelissä, että loukkaantuuko se Kankaanperä nyt. Otteidensa puolesta ollut tällä kaudella EHT-kamaa, toivottavasti myös tulevaisuudessakin.

#18 Tuukka Mäntylä (2019)
- Kapteeni on ollut pettymys tällä kaudella, piste. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Mitä tapahtui viime kauden Mäntylälle? Sille Mäntylälle, joka kantoi joukkuetta yksin hartioillaan kun muut vässykät eivät siihen kyenneet? Sille Mäntylälle, joka osasi pelata jääkiekkoa. Tämä meidän nykyinen Mäntylä on pelannut tällä kaudella valitettavan huonosti. Joukkueen huonoin +/- -tilasto on vähintäänkin oikeutettu. Avaukset eivät onnistu ollenkaan, puolen metrin korkuiset syötöt eivät kuulu jääkiekkoon, ellet ole joku MG, mutta muutenkin. Itse varsinaisessa hommassaan eli puolustamisessa Mäntylä on ollut myös hukassa koko kauden ajan. On ottanut turhia jäähyjä ja on tällä hetkellä ehdottomasti joukkueen huonoin pelaaja mitä tulee hinta-laatusuhteeseen. Ensi kaudeksi tarvitaan roimaa parannusta häneltä, mielummin jo nyt.


#83 Teemu Aalto (2014+1)
- Puolustajien pistepörssin tämän hetken neljänneltä sijalta löytyvä Teemu Aalto on pelannut kuluneen kauden melko odotetulla tavalla tosin näissä viimeisissä peleissä on Aallonkin taso tippunut sen normaalin tekemisen alapuolelle ja erityisesti puolustuspäässä + avauksissa on on ollut ongelmaa. Arvokas palanen hän on silti joukkueelle kiitos tuon hänen kovan lämärinsä, jolla kaveri on tehnyt tällä kaudella viisi maalia. Hyökkäyspään potenttiaali viekin Aallon kokonaisesityksen plussalle, vaikka nuo otteet puolustuspäässä hieman sitä miinukselle vetävätkin. Tällä kaudella kaveri on kellottanut kovia minuutteja joukkueen pakistossa ja jos loukkaantumisilta säästytään, niin eiköhän sama linja jatku tämän kauden loppuun ja myös ensi kaudelle. Aalto kuuluu yhdeksi puolustuksen johtohahmoksi ja siihen voi luottaa myös tulevaisuudessa, että hän tuolla tasolla pysyy tämän 2014+1 sopimuksensa ajan.


Hyökkääjät:

#16 Aleksander Barkov (2015)

- Tästä kaverista on jo sanottu kaikki mahdollinen jokaisella positiivisella superlatiivilla mitä suomen kieli vaan pitää sisällään. On huikeaa ajatella näin omalla kohdalla, että meikäläistä vain kolme kuukautta vanhempi kaveri pelaa SM-liigassa joukkueensa johtoroolissa isoilla minuuteilla ja huimilla tehoilla kun vastassa on 10-20 vuotta vanhempia vastustajia. Barkov on pelannut tällä kaudella yli omien odotuksien ja en valita ollenkaan. Rapakon toisella puolen kiinnostus tätä kaveria kohtaan ja hype on paljon suurempi kuin mitä suomalainen medialla ja tähän nyt varmaan liittyy osasyynä se, että Barkov ei pelaa missään "mediaseksikkäämmässä" joukkueessa. Mutta hei, kunhan peli kulkee kaukalossa niin hyvin menee ja tällä kaudella se on totisesti mennyt. Tässähän täytyy jo varautua siihen, että mitä jos Barkov lähtee jo ensi kesän jälkeen P-Amerikkaan.

#17 Ville Nieminen (2014)
- Kysymysmerkit olivat Niemisen kohdalla suuret ennen kauden alkua heikohkosti sujuneen viime kauden takia, mutta tällä kaudella Ville on ollut sanalla sanoen loistava. Kirveen muotoinen sydän on hehkunut kentällä jokaikinen kerta, kun NiämisVille on kentälle luistellut ja antanut samalla kaikkensa jokaisessa vaihdossa. Piste per peli tahtia tällä kaudella SM-liigaa pelannut Nieminen on ollut myös paras mahdollinen mentori ja esimerkki nuorelle Barkoville, jolle Ville on antanut varmasti pieniä tipsiä tulevaisuudesta ja ennen kaikkea johtanut Barkovia hyvälle tielle jokapäiväisen tekemisensä ansiota. Yhteispeli Niemisen ja Barkovin välillä on sujunut koko kauden ajan mallikkaasti eikä vähemmän Niemisen antaman panoksen takia. Hän on ärsyttänyt, hän on ajanut maalille, hän on ollut äijä tuossa joukkueessa ja hän on noussut fanien keskuudessa entistäkin suurempaan suosioon. Jos se vain suinkin on voinut olla mahdollista. Erittäin hienoa, että Villen sopimus jatkuu suoraan myös ensi kaudelle ja siitä eteenpäin aina vuosi kerrallaan eteenpäin. En usko, että Nieminen lähtee enää minnekään hörhöilemään vaan loppu-uransa hän pelaa Tapparassa.


#21 Jerry Ahtola (2014)
- Yhden liigan parhaimmista rannelaukauksista omaava Ahtola on tällä kaudella jäänyt valmennusjohdon huomion taakse ja näytönpaikkoja ei ole kunnolla siunaantunut. Viime kaudella Ahtolaan luotettiin kuin vuoreen ja kun jatkosopimus tuli ilmi, niin kaikki olivat tyytyväisiä. Odotettiin, että Ahtola ottaa itselleen paikan kahdesta kärkiketjusta ja vielä todennäköisemmin Barkovin johtamasta ketjusta, kun huomattiin miten hyvin yhteispeli näiden kahden veijarin välillä toimi, mutta kun nuori Henrik Haapala heilutti maaliverkkoa oikeassa paikassa oikeaan aikaan, niin pian Ahtolan rooli tippuikin alas kolmosketjuun ja sitä kautta neloseen. Ahtola ei ole pelannut tällä kaudella parasta kiekkoaan mihin hän kykenee ja pohdin hieman, että niinköhän vain Ahtola meinaa jatkaa vielä ensi kauteen, jos rooli pysyy yhtä pienenä? Samasta syystä Ahtola lähti aikoinaan pois IFK:sta, joten en ihmettelisi jos nyt kävisi samoin. Ahtolan tapauksessa paras mahdollinen skenaario voisi olla tällä hetkellä NHL:n pikainen alkaminen ja maalien tehtailu U20 MM-kisojen aikana, jolloin hän saisi osoitettua olevansa paikkansa arvoinen. Tykkään kyllä Ahtolasta paljon, mutta tämän hetken Ahtolalle ei välttämättä löydy yhtään suurempaa roolia ensi kaudella kuin tälläkään kaudella.


#27 Elmeri Kaksonen (2015)
- Projekti, jonka rooli joukkueessa on ollut ennakkoa pienempi, mutta silti Kaksosen kautta ei voi kutsua epäonnistuneeksi. Hän on osoittanut hyvää asennetta pelatessaan kolmos- ja nelosketjuissa pienillä minuuteilla ja väläytellyt aina silloin tällöin kiekollisia taitojaan ja pelirohkeutta, joita molempia tältä kaverilta löytyy. SaiPan ex-ukko tulee vielä ja en malta odottaa missä kunnossa Elmeri on parin vuoden päässä, sillä kaikki edellytykseet loistoon liigatasolla ovat siellä. Nyt vain Kaksosen täytyy jatkaa samanlaista tekemistä jatkossakin, kuin hän on tällä kaudella jo esittänyt. Rautakorpi kyllä saa muovattua hänestä kovan luokan pelaajan tähän liigaan, mutta se projekti on vielä kesken ja se tulee viemään vielä aikaa. Kenties ensi kaudella Kaksosen rooli saattaa löytyä esimerkiksi kahdesta ensimmäisestä kärkiketjusta, jos kaikki menee hyvin.


#40 Jarno Koskiranta (2014)
- Ykkössentteriksi hankittu ja sen roolin hyvin täyttänyt Koskiranta on ollut positiivinen ilmestys kaukalossa. Melko tasavarma pelaaja, mutta sanan positiivisessa merkityksessä, sillä Koskirannalta ei varsinaisia heikkouksia löydy. Hän on suoraviivainen pelaaja pelityypiltään, joka ei ujostele ajaa vastustajan maalille, mutta pelin pyörittäminen onnistuu myös hyvin. Asenne on huippuluokkaa ja hänet voi heittää kentälle jokaisessa tilanteessa ja hän ei tuota pettymystä. Valmentajan ihannepelaaja. Lisäksi SaiPa-vuosilta tuttua maalintekopaikkojen tuhlailua ei ole esiintynyt läheskään yhtä paljon kuin odotin ja piruuttaen kävinkin katsomassa tilastoista, että mikä on Koskirannan nykyinen laukaisuprosentti verrattuna viime kauteen ja se on noussut parilla prosentillä, joka varmistaa epäilykseni. Ensi kaudelle Koskirannan rooli tulee olemaan melko samanlainen kuin tällä kaudella, mahdollisesti kakkossentteri, jos Barkov jatkaa kehittymistään, mutta miehen asenteen tuntien tuo ei tule muotoutumaan ongelmaksi missään vaiheessa.


#81 Jukka Peltola (2015)
- Yksi suurimmista pettymyksistä, ehdottomasti. Odotukset oli kovat Peltolaa kohtaan, mutta hän ei ole vakuuttanut. 28 peliin tehot 4+0 ovat hävettömän pienet ja näillä nykyisillä otteilla paikkaa kärkiketjuista on aivan turha odottaa. Peltolasta on valitettavasti muokkautumassa Johannes Alanen -tyylinen pelaaja, joka pörrää ja pörrää, mutta ei saa tehoja aikaan. Tämä oli omalla kohdallani se kausi, jolloin Peltolan piti todistaa minulle, että hän on kaiken sen potenttiaalinsa arvoinen ja hänestä saadaan aikaan hyvä liigapelaaja, mutta tälläkin kaudella kehitys tuntuu jumittuneen. Maisemanvaihto olisi mitä luultavimmin paras vaihtoehto Peltolalle tässä vaiheessa uraa, sillä Tapparassa hän ei tule onnistumaan. Tässä on odoteltu jo ties montako vuotta sitä Peltolan läpilyöntiä, mutta ei se sieltä tule. Silloin kun peli kulkee, niin se todellakin kulkee ja en väitä ollenkaan etteikö Peltolasta voi kehittyä hyvää ellei jopa loistavaa pelaajaa, mutta se vaatii maisemanvaihtoa. Peltolan itsensäkin puolesta toivoisin, että hän pystyisi saamaan peliinsä tasaisuutta ja suoraviivaisuutta, sillä parhaimmillaan hän on todella viihdyttävä pelaaja. Ensi kaudelle rooli tuskin tulee kasvamaan paljonkaan suuremmaksi, kun suurinpiirtein kaikki kärkimiehet jatkavat joukkueessa hyökkäyksen osalta, mutta katsotaan nyt mitä tapahtuu. Vielä on kautta jäljellä ja vielä on aikaa todistaa, mutta sen pitää tapahtua heti nyt.Optio ensi kaudesta + junnut:

#24 Atte Mäkinen
- Atte Mäkisestä ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Vielä 17-vuotias nuori pojankloppi on pelaillut suurimman osan tästä kaudesta A-junioreiden paidassa ollen väkevä ilmestys takalinjoilla. Pari peliä Mäkinen on pelannut Mestiksessä LeKin paidassa ja maalinkin onnistunut iskemään sekä Mäkinen on pelannut tällä kaudella myös maajoukkueessa U18-maajoukkueen kapteenina, joka kyllä kertoo kaverista jotain. 191 cm / 93 kg rightin mailalla pelaava pakki on kovaa huutoa tällä hetkellä jääkiekkomaailmassa ja eiköhän Atesta hyvä pelimies saada liigatasolle kehiin, mutta se vie vielä aikaa. Pelityyliltään Atte muistuttaa omasta mielestäni jonkin verran TPS:n nuorta pakkilupausta Rasmus Ristolaista. Molemmilla on kunnon raamit, rightin maila ja pelaavat tasaista 2-suunnan peliä. Vielä junnusopimuksella liikkeellä oleva Mäkinen on yksi Tapparan suurimmista pakkilupauksista yhdessä Jaakko Hällin kanssa ja häntä ei vain voi päästä pois muualle.


#25 Henrik Haapala
- Sähäkkä pieni vipeltäjä, jolla on asenne kunnossa. Liigavauhtiin kunnolla täksi kaudeksi mukaan iskenyt Haapala aloitti kauden hyvin Barkovin johtamassa kentällisessä, mutta sen jälkeen varsinkin pistetehtailu loppui tyystin keskenään. Haapala pudotettiinkin hetken päästä ketjun verran alaspäin nokkimisjärjestyksessä ja hänen paikkansa Barkovin laidalta otti NHL-mies Jannik Hansen, joka on pelannut odotetun hyvin. Haapala ei tästä ole kuitenkaan vetänyt nokkiinsa vaan jatkanut edelleen oman pelinsä pelaamista tunteella ja asenteella. Vain 67 kilon vartalo saattaa lennellä ympäri kaukaloa vastustajan kovien pommien myötä, mutta aina Haapala nousee heti ylös ja jatkaa välittömästi pelaamista. Mäkisen tapaan, myös Haapalalla on toistaiseksi junnusopimus, mutta hänetkin täytyy kiinnittää mielummin pitkällä sopimuksella. Tuohon varteen vaan vielä massaa päälle, niin meillä on jäällä ikioma Martin St. Louis.


#28 Jarkko Malinen
- Viime kesän hankinnoista kenties se suurin yllättäjä, ainakin itselleni. Malinen on pelanut koko kauden nelosen keskellä ja hyvin on pelannutkin. On yllättävän hyvä käsittelemään kiekkoa nelosketjun pelaajaksi ja peliälyäkin löytyy, mutta Malinen on onnistunut hyvin myös puolustussuuntaan. Suurempia virheitä Malinen ei ole esittänyt kentällä, vaan koko kausi on mennyt Malisen osalta melko tasaisesti, mutta ennen kaikkea positiivisissä merkeissä. Ei ole mitään valitettavaa Malisen otteista tällä hetkellä. Tuohon melko pitkään vartaloon kun saadaan vielä massaa päälle, niin Malinen lähentelee täydellistä nelosketjun sentterin pelaajatyyppiä. Malisella ja Tapparalla on kahden vuoden optio ja jos kerran otteet ovat tällaiset niin jatkoa ehdottomasti. Loukkaantumisten sattuessa Malinen pystyy hyvinkin pelaamaan pari peliä ylemmissä ketjuissa korvaten loukkaantuneita hyvällä menestyksellä. Tällä kaudella siihen ei ole vielä ollut tarvetta, mutta taidot viittaavaat vahvasti siihen.


#34 Olli Palola
- Taidan pikkuhiljaa ymmärtää mitä valmennusjohto näki Palolassa viime kaudella kun hänet tänne hankittiin Lukon sopimuspelaajana. Oli kauden alussa Mestiksessä loistava ja piti jonkin verran hallussaan pistepörssin kärkisijaa, mutta nyt kaveri on saanut vastuuta myös liigassa, nelosessa tosin. Ei ole ollenkaan tyypillinen pelaaja nelosketjun pelaajaksi, vaan hyökkäyspäähän orientoitunut taitava pelaaja, joka pyrkii välillä yksin voittamaan yksittäisiä pelejä joukkueelleen siinä välillä jopa onnistuen (European Trophyn viimeisen minuutin voittomaali Färjestadia vastaan). Hän on viihdyttävä pelaaja, joka voisi saada suuremmalla peliajalla ja sitä kautta vastuulla paljon enemmän pisteitä kuin nykyinen rooli tuottaa. Yksi joukkueen hyökkäyksen harvoista rightin mailalla pelaavista Palola on ehdottomasti liigatason pelaaja, mutta hyvät näytöt erityisesti Mestiksessä eivät aukaise hirveästi ovia SM-liigan joukkueiden pukukoppeihin, vaan näyttöjä tarvitaan myös liigassa. En ole aivan varma, että onko Tappara tähän paras mahdollinen seura hänelle, mutta pidän hänet kyllä mielellään joukkueessa. Malisen tapaan Palolla on sopimuksessa kahden vuoden optio ja mielenkiinnolla katsotaan käytetäänkö optio. Palola voisi hyvinkin mennä jossain liigajoukkueessa vakituisesta kolmosketjun laiturista. Uskon siihen vakaasti.


#44 Jan-Mikael Järvinen
- Suurimman osan tästä kaudesta Järvinen on viettänyt kaukalon sijaan katsomossa ja kuntosalissa, sillä Järvinen taitaa edelleen potea käsivammaa? Olkoon miten oli, Tapparan paidassa Järvistä ei ole tällä kaudella näkynyt kertaakaan ja omasta puolestani JM:n ura Tapparassa saisikin loppua tähän kauteen. Seuralla on yhden vuoden optio käytettävistä Järvisestä ja tällä hetkellä tuota optiota ei tarvitse käyttää. Järvisen itsensäkin kannalta olisi parempi yrittää hakea liigapaikkaa jostakin pienemmästä liigajoukkueesta, mutta hänelle täytyy antaa hyökkäävä rooli kärkiketjuissa, sillä alemmissa ketjuissa hänestä ei juurikaan ole hyötyä. Luulen kuitenkin, että heti Järvistä ei tulla näkemään SM-liigan kaukaloissa vaan seuraava kausi menee Mestiksessä tai ulkomailla. Oli kiva kun kävit, mutta kiitos ja hei hei.


#53 Niclas Lucenius
- Eipä olisi varmaan Luceniuksen poika voinut uskoa tästä hetkestä vuosi taaksepäin KHL-kaukaloissa sirklatessaan, että vuosi siitä eteenpäin hän pelaisi Mestiksessä LeKin paidassa. Lucenius on ollut koko kauden sairaana/toipilaana mykoplasman ja ylirasitustilan takia, mutta pelejä kaveri on päässyt pelaamaan ja kyllä pisteistäkin huomaa, että Lucenius kuuluu edelleen liigatasolla kahteen kärkiketjuun. Puolikuntoisena LeKin paidassa 8 otteluun tehot 6+10 on aivan riittävä merkki siitä, että kannattaa odotella rauhassa Luceniuksen kuntoutuksen suhteen. 15.12 ilmestyneessä Aamulehdessä Lucenius antoi sellaisia kommentteja, että olo ei edelleenkään ole paras mahdollinen ja tilanne ei ole paljonkaan parantunut sekä hän ei pysty vetämään koko ottelua täysillä tehoilla. Asenne Lucella kuitenkin on kunnossa ja määrätietoisesti hän paiskii töitä paluunsa puolesta. Keväällä jos ja kun Tappara pelaa, niin Lucesta voidaan saada yllättävän kova ase vastustajia vastaan, sillä täydessä kunnossa oleva Lucenius on vaaraksi jokaiselle liigajoukkueelle kentällä ollessaan. Lucella on yhden vuoden optio sopimuksessaan ja sen käyttäminen riippuu pitkälti siitä miten kuntoutuminen kulkee. Jos kaveri on vain kunnossa, niin optio ehdottomasti käyttöön ja sitten odotellaan vain niitä tehoja.


#61 Chris Connolly
- Connolly on ollut vakuuttava. On ollut sitä alusta asti. Connollyn suurimmat vahvuudet löytyvät peliälyssä, kiekonkäsittelyssä ja luistelussa, jotka takaavat hänelle paikan kärkiketjuissa minä hetkenä tahansa. Chrisin otteista huomasi jo alkukaudesta, että tässä on kehkeytymässä todellinen pelimies, kun syötöt napsuivat ketjutovereiden lapoihin yllättävällä tarkkuudella ja mitä pidemmälle kausi on mennyt niin sitä paremmin on yhteispeli Connollyn ketjussa sujunut ja Koskiranta sekä Erkinjuntti rupeavat pikku hiljaa tajuamaan minne kiekko tulee. Connollyn ranne on myös näpäkkä, mutta ei vielä aivan huippuluokkaa ja jos Chris vain tässä kauden mittaa harjoittelee laukaustaan niin alta pois. Yksi suosikkipelaajistani joukkueessa ja toivon, että hänen kanssaan sorvataan mahdollisimman pitkä jatko. Connolly ja Tappara solmivat alunperin 2013+1 mallisen sopimuksen ja tuohon voisi helposti heittää vaikka pari-kolme vuotta päälle. Hieno ihminen myös kaukalon ulkopuolella, kun ottaa fanitkin huomioon. In Chris(t) we trust!


#71 Otto Räty
- Räty on samanlaisessa tilanteessa kuin Liimatainen, eli hänet lainattiin ennen kauden alkua Mestikseen ja siellä Räty on pelannut ensin SaPKon riveissä ja nyt LeKin riveissä yhteensä 26 peliä ja vastuuta on tullut säännöllisesti kovia minuutteja eli Räty on saanut juuri sitä mitä hänelle piti saadakin eli peliaikaa ja vastuuta miesten sarjassa. Räty on pelannut perushyvän kauden ja kun täytyy kauden jälkeen miettiä, että käytetäänkö Rädyn optio niin siinä ollaan mielenkiintoisessa tilanteessa. Pakisto on ensi kaudelle melko täynnä ja suuria minuutteja on aivan turha odotella, jos vain kaikki ukot ovat kunnossa, joten siinä mielessä Räty ei pääse kehittymään samalla lailla kuin tällä kaudella. Toisaalta Tapparakin tarvitsee pari varaukkoa tuohon joukkueeseen, ettei mahdollinen loukkaantumissuma pääse yllättämään ketään ja tällöin Räty menisi hyvin tuohon rooliin. Paras mahdollinen vaihtoehto olisi varmaan tehdä samalla tavalla kuin tällä kaudella, eli lainata Räty muualle, sillä kaveri on kuitenkin vasta 20-vuotias ja kehittymistä tapahtuu vielä paljon. Eiköhän Rädyn optio kuitenkin käytetä ja katsotaan sitten optiovuoden jälkeen tilanne uusiksi.


#85 Jussi Makkonen
- Tavoitteena Makkosella oli nousta EHT-tason pelaajaksi, kun hän viime kaudella Tapparaan liittyi, mutta tällä hetkellä hänen itsekin on turha odottaa saavansa kutsua Jaloselta leijoniin. Makkonen on tällä hetkellä Tapparan 3. sentteri, kun edellä ovat oikeutetusti Barkov ja Koskiranta ja tuossa 3. sentterin roolissa Makkonen on koko liigan mittapuulla mitattuna kovaa luokkaa. Toki, tämä kausi olisi voinut mennä paremmin Makkosen osalta, mutta ei hänkään nyt ole aivan floppi ollut. Peliesitykset nyt eivät välttämättä aivan ole Makkosen palkkapussin vertaisia, mutta ei tuo hinta-laatusuhde nyt liian paljon pakkasen puolella ole. Minun puolestani Makkonen saa jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella ja nimenomaan 3. sentterin roolissa edelleen, sillä Barkovin ja Koskirannan ohi häntä ei voi laittaa.


Sopimuksettomat pelaajat:

Maalivahdit:

#1 Mikael Edelmann
- A-junnujen maalivahtien torjuntaprosenteilla mitattuna Edelmann on koko sarjan ykkönen ja tuo jo yksistään kertoo aivan tarpeeksi miksi hänelle täytyy tehdä jatkosopimus. Urheilullisesti lahjakas Edelmann oli viime kesällä Tapparan juoksutestissä ykkönen, johon siis osallistui kaikki Tapparan liigapelaajat ja osa junnuista, jotka harjoittelivat liigajoukkueen mukana, ja tuo ykkössija kertookin jo, että fysiikka on kunnossa. Liigadebyytti Edelmannilta vielä puuttuu vaikka monta kertaa hänet on nähty availemassa vaihtoaition luukkua, mutta senkin aika tulee vielä. Tulevaisuuden lupauksia, joka pääsi viime vuonna pelamaan myös pari peli U20-maajoukkueessa torjuntaprosentin ollessa tuolloinkin kovaa luokkaa.
Ehdottomasti jatkoon.

#58 Pekka Tuokkola
- Tuokkolan kausi on ollut epäonnistunut ennakko-odotuksiin peilattuna. Tuokkola tuli tänne alunperin yhden vuoden sopimuksella se ajatus takaraivossa, että nyt pelataan hyvä ja ehjä kausi Tapparassa ja sitten jatketaan muualle tai jatkosopimus Tapparaan, mutta tilanne on mutkistunut melkoisesti Tuokkolan heikkojen otteiden takia. Pekka sai kauden alussa aloittaa suurimman osan peleistä, mutta kun valmennusjohtokin huomasi, että Tuokkola ei ole mikään itse varmuus maalilla niin piakkoin Metsola sai näytönpaikkansa ja sen hän käyttikin hyvin. Tällä hetkellä kun Tuokkola meni vielä loukkaamaan saman olkapäänsä, joka meni sijoiltaan 08-09 kaudella, joten katsotaan miten Tuokkolan tilanne etenee. Tällä hetkellä uskaltaisin kuitenkin väittää, että Tuokkolan kanssa ei tehdä jatkoja, sillä huhut Harri Säterin paluusta ensi kaudeksi Tapparan riveihin ovat olleet ilmassa jo pitkän aikaa. Parhaimmillaan Tuokkola on loistava maalivahti, mutta sitä Tuokkolaa ei olla tällä kaudella nähty. Nykyisillä otteilla + uuden loukkaantumisen myötä sanon, että
ei jatkoon.

Puolustajat:

#9 Juha Leimu
- Leimu on ollut tällä kaudella parempi kuin murheellisella viime kaudella, mutta en silti lähtisi tekemään uutta sopimusta Leimun kanssa. Puolustuspään ongelmat ovat edelleen liian suuret puolustajalle ja vaikka Leimun kiekollinen anti joukkueelle on suuri niin näen, että esimerkiksi Jyrkkiö tai Liimatainen pystyy hänen paikkansa täyttämään huokeammalla palkkapussillakin. Kaksi edellämainittua pelaajaa ovat parempia luistelemaan, kun taas Leimun täytyy ehdottomasti parantaa tuota osa-aluetta, sillä tuosta ei-niin-hyvästä luistelutaidosta on varsinkin puolustuksessa haittaa, kun se sijoittuminen on muutenkin hieman ala-arvoista. Leimulle löytyy kyllä ottajia tämän kauden jälkeen, sillä ei nuo hänen tämän hetkiset tehot 2+10 huonot ole ja ottajia saattaa löytyä jopa SM-liigasta, mutta ulkomaat ovat myös yksi potentiaalinen vaihtoehto. Anyway. En usko, että Leimu jatkaa täällä ensi kaudella, joten
ei jatkoon.

#15 Jussi Halme
- Peruspakin prototyyppi. Ei loista millään pelin osa-alueella ollen tasainen pelaaja, mutta Halmeen aika on ohi Tappara-paidassa ja uudet haasteet odottavat. Välillä Halme aina pelaa yksittäisiä pelejä tai pieniä jaksoja hyvin, mutta pitkässä juoksussa Halme ei ole liigasopimuksen arvoinen. Parhaimmillaan hän pelaa todella simppeliä puolustuspään peliä ja avaukset osuvat lapaihin, mutta sitten 09-10 kauden jälkeen tuo taso on tippunut roimasti. Tällä kaudella Halme on pelannut suurimman osan kauden LeKissä ihan ok, mutta kuten sanoin, liigatasolle hänestä ei enää ole pysyväksi pelaajaksi. En tiedä jatkuuko Halmeen ura LeKissä vai minne hän menee, mutta Tapparassa se ei tule tapahtumaan. Haluaakohan kukaan faneista Halmeen edes jatkavan?
Ei jatkoon.

Hyökkääjät:

#38 Sami Venäläinen
- Pitäisin Venäläisen mielusti kokoonpanossa ensi kaudella, kunhan palkkapussi ei kasva liian suureksi. Venäläinen on pelityypiltään omiaan nelosketjuun, jossa hän pääsee raastamaan ja pelaamaan likaista peliä. Kärkiketjuihin hänellä ei pitäisi olla mitään asiaa missään liigajoukkueessa, mutta alimpiin ketjuihin Sami on omiaan. Pelin taso on heilunut Venäläisellä liikaa pelistä toiseen ja tasaisuutta on ollut vaikea löytää, mutta tykkään Venäläisestä kuitenkin, sillä hänellä on edellytykset eräänlaiseksi voimahyökkääjäksi, joka ajaa maalille väkisin ja hakkaa ripareita sisään, mutta sitä Venäläistä ei olla nyt viime aikoina nähty. Fysiikka riittää vaikka mihin, siitä se ei ole kyse, joten eiköhän ongelma löydy jollakin tasolla korvien välissä. En tiedä onko Samin itseluottamus lähtenyt laskuun viime kauden seurauksena, kun hän pelasi suurimman osan kaudesta ykkösketjussa ja tulosta ei tullut sen roolin vaatimalla tavalla, mutta vähän tuntuu siltä, että jonkun täytyisi käydä ikäänkuin herättämässä Venäläisen horroksesta. On Samilla kuitenkin kirveenmuotoinen sydän ja tuntuu, että hänen kotinsa on Tampereella ja olisi masentavaa nähdä hänet toisen joukkueen paidassa.
Jatkoon siis jos vain palkkapyyntö ei ole liian suuri.

#74 Antti Erkinjuntti
- Tässä se vasta kinkkinen tapaus onkin. Erkinjuntilla on Tapparan hyökkääjistä suurin potenttiaali nousta todelliseksi maalitykiksi liigatasolla, mutta tässä on jälleen yksi klassinen tapaus, jossa potenttiaalia ei tunnuta saavan mitenkään tuotua kokonaan käyttöön. Harjoituskaudella EJ:n otteet olivat vähintäänkin lupauksia antavia. Siellä kiireisimmät jo kirjoittelivat, että Erkinjuntti heiluu koko kauden pistepörssin kärkisjoilla blaah blaah blaah, mutta mitä ollaan lopuksi saatu? 2+13 on aivan liian pienet tehot ykkösketjun laiturille, joka saa vielä jumalattomasti ylivoima-aikaa, mutta tehoja ei vain tule. Varsinkin tuo maalimäärä on aivan häkellyttävä. Siis kaksi vitun maalia koko kaudella!? Tilastoista kun katsoin, niin Erkinjuntti on laukonut tällä kaudella 103 kertaa ja kaksi kertaa kiekko on mennyt vain maalin saakka? Laukaisuprosentti 1,9 on surkuhupaisa ykkösketjun "maalitykille". Itse olen ainakin saanut tarpeekseni Erkinjuntista ja omasta puolestani
ei jatkoon.

No niin, siinä käytiin kaikki Tapparan pelaajat läpi ja katsotaan minkälainen kokoonpano voisi olla, kun otetaan huomioon nämä mahdolliset siirtymiset muualle jne:

Nieminen - Barkov - Haapala
Connolly - Koskiranta - X1
Kaksonen - Makkonen - Lucenius
Venäläinen - Malinen - Palola

Kankaanperä - Aalto
Mäntylä - X2
Saravo - Jyrkkiö

X3/Tuokkola
Metsola


Kuten varmasti itse pystytte ketjulotosta katsomaan, vaihtuvuus ei olisi kovinkaan suuri verrattuna tähän kauteen, mutta pari täsmähankintaa tarvitaan jokaiselle pelipaikalle, mutta esimerkiksi maalissa Metsola voi hyvinkin olla ensi kauden ykkösmaalivahti jos jatkaa vain tällaisia otteita. Pohditaanpa hieman sitten, että ketkä voisivat olla potenttiaalisia hankintoja noille tyhjille paikoille.

X1: Kakkosketju tarvitsee itselleen todellisen maalitykin, jos Erkinjuntin sopimusta ei jatketa. Perinteinen AHL-haku voisi olla tuohon rooliin paikallaan tyyliin Brian Willsie, tai sitten joku näistä suomalaisita AHL-ukoista kuten Puustinen esimerkiksi, mutta nämä ovat vain omia haikailuja. Vedän tähän väliin hieman yllättävän vaihtoehdon tälle tontille, joka on nimeltään Joonas Vihko. Elitserienin reissu ei ole onnistunut kovinkaan mallikkaasti ja pelipaikka on Luleåssa ymmärtääkseni tällä hetkellä melko lailla kiven takana, joten Rautakorpi voisi Vihkon entisenä valmentajana houkutella hänet parilla puhelulla kakkosketjuun Koskirannan ja Connollyn pariksi. Ainakin paperilla Connolly-Koskiranta-Vihko ketju kuulostaisi herkulliselta. Tämäkin tosin jälleen vain omaa toiveajattelua, eli mitään huhua tähän siirtoon ei ole olemassa.

X2: Uskon vakaasti, että tämän tontin täyttää joko Pasi Puistola tai Mikko Luoma. Molempia on huhuttu Tapparaan ensi kaudeksi ja juuri äskettäin Mikko Luoma oli myöntänyt Aamulehdelle, että Rautakorpi on ollut yhteyksissä ensi kautta koskien. Ottaisin kuitenkin paljon mielummin Puistolan pakistoon, sillä hän on omiin silmiini näistä kahdesta se varmempi onnistuja. Luoman ura ja varsinkin +/- -tilasto on ollut laskussa jo parin kauden ajan, kun taasen sillä välin Puistola on pelannut KHL:ssä. Toivon ja rukoilen Puistolaa tänne ensi kaudeksi.

X3: Tämä hankinta ei siis välttämättä ole pakollinen, jos Metsola pystyy tämän paikan ottamaan, mutta melko varmasti voin sanoa, että ensi kauden ykkösmaalivahti on joku kolmikosta Metsola, Tuokkola ja Säteri, jota on siis tosin huhuttu palaavan ensi kaudella Tapparan riveihin. Säteri kelpaisi erittäin hyvin ykkösmaalivahdiksi ja kyllä Säteri-Metsola olisi erittäin kuuma maalivahtipari. Metsola voisi jopa tosissaan haastaa Säterin ykkösmaalivahdin paikasta.

Näiden täsmähankintojen myötä kokoonpano olisi siis tällaisessa muodossa:

Nieminen - Barkov - Haapala
Connolly - Koskiranta - Vihko
Kaksonen - Makkonen - Lucenius
Venäläinen - Malinen - Palola

Kankaanperä - Aalto
Mäntylä - Puistola
Saravo - Jyrkkiö

Säteri
Metsola


Vähän taas venähti, sori. :facepalm:
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 23.12.2012 19:00

Upea ketjun avaus Snogalta!!!

Lueskelin tuon rauhassa läpi ja tulin sellaisiin ajatuksiin että:

-Toivon että Tappara lähtisi ensikauteen Metsola selvänä ykkösveskarina. Jos Säteri tulee, olisiko puoliksi pelaava tandemi malli sitten mahdollinen?
-Jos Säteri ei tule ja Edelmann jatkaa mestiksessä, kelpaisiko kakkosveskarin tontille KalPasta todennäköisesti lähtevä Juha Toivonen?

------------------------------------------------------------------------------
ps. on todella mukava lukea muidenkin joukkueiden tulevan kauden pohdintoja :tuoppi:

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Snoga » 23.12.2012 19:16

Hartikainen35 kirjoitti:Jos Säteri tulee, olisiko puoliksi pelaava tandemi malli sitten mahdollinen?

Miksi ei? Rautakorpi on kuitenkin tunnettu sellaisena valmentajana, että peluutettavaa maalivahtia ei lähdetä vaihtamaan kesken voittoputken pois, joten siinä saattaa helposti käydä samalla tavalla kuin tällä kaudella Metsolan ja Tuokkolan suhteen, mutta jos nyt oletetaan, että Säteri tänne tulee ja pelaa loistavasti kuten Metsola niin uskon tandemipeluutuksen olevan mahdollinen.

Hartikainen35 kirjoitti:-Jos Säteri ei tule ja Edelmann jatkaa mestiksessä, kelpaisiko kakkosveskarin tontille KalPasta todennäköisesti lähtevä Juha Toivonen?

Henkilökohtaisesti en itse tykkää Toivosesta ja toivon, että pysytään hänestä erossa, mutta tiedä sitten miten paljon Toivonen saisi pelejä alleen jos Metsola jatkaisi loistavia otteitaan ykkösmolarina. Toivonen on kuitenkin vielä kehittyvässä vaiheessa ja en nyt tiedä olisiko uran kehityksen kannalta järkevä siirto tulla Tapparaan kakkosmolariksi pienelle peliajalla, kun vaihtoehtoina voisi olla mm. ykkösmoken paikka Mestiksessä tai sitten tandemipari jonkun liigajoukkueen parissa. Jälkimmäiset vaihtoehdot kuulostavat omiin korviini paljon järkevimmiltä.

Niin ja kiitoksia. Kehuja on aina ilo lukea kovan työn jälkeen. :Thumb up:
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 183
Liittynyt: 29.02.2012 18:12
Suosikkijoukkue: Pelicans,Peliitat, Naski

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja helenius123 » 07.01.2013 16:05

Onkos tuosta Antti Erkinjuntista kuulunut mihin suuntaan on menossa? Vai onko kenties jatkamassa Tapparassa? Itselle on jäänyt päällimmäiseksi mieleen se, että hän on suhteellisen nopea, taitava, hyvä laukaus. Vastapainoksi sitten on vähän puutteita puollustuspään sijoittumisessa. Kelpaisi Pelicansiin ;). Joten, mihin olisi menossa.......?

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Snoga » 07.01.2013 19:29

helenius123 kirjoitti:Onkos tuosta Antti Erkinjuntista kuulunut mihin suuntaan on menossa?

Ei ole ainakaan omiin silmiini ole löytynyt huhuja koskien EJ:n ulostamista, mutta puheita fanien keskuudessa tuosta on ollut jo aivan tarpeeksi. Nyt kun EJ pelaa pari hyvää peliä putkeen, niin hätäisimmät ovat jo tarjoamassa jatkosopparia käteen. Vielä on EJ:llä aikaa antaa näyttöjä jatkosopimuksen puolesta, mutta tehoja täytyy tulla myös enemmän.
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Jartsa » 07.01.2013 19:47

Snoga kirjoitti:
helenius123 kirjoitti:Onkos tuosta Antti Erkinjuntista kuulunut mihin suuntaan on menossa?

Ei ole ainakaan omiin silmiini ole löytynyt huhuja koskien EJ:n ulostamista, mutta puheita fanien keskuudessa tuosta on ollut jo aivan tarpeeksi. Nyt kun EJ pelaa pari hyvää peliä putkeen, niin hätäisimmät ovat jo tarjoamassa jatkosopparia käteen. Vielä on EJ:llä aikaa antaa näyttöjä jatkosopimuksen puolesta, mutta tehoja täytyy tulla myös enemmän.


Kevätpuoli ja mahdolliset Poffit näyttävät, tarjotaanko EJ:lle jatkosopparia. Näillä näytöillä sitä ei kannattaisi tehdä, mutta katsotaan loppukausi. Luulen, että mikään seura ei pahemmin ole miehen perässä, kun palkkapyyntö on aika kova verrattuna peliesityksiin.
Jos se ei tuosta parane, niin aika hylätä tämä loppuunhiottavaksi hankittu timantti...
Ei allekirjoituksia

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Jartsa » 08.01.2013 00:06

Heitetääs nyt tännekkin vähän settiä. Sivuun saattaa jäädä smägmää kellumaan, mutta se ei haitanne...

Joukkueen runko tulee pysymään ensi kaudella turvallisesti lähes samana kuin nytkin, mikä on erittäin hyvä tämän Rautakorven kolmen vuoden projektin kannalta.

Optiot:

Jussi Makkonen: Tuli Tampereelle tavoitteenaan hilata itsensä EHT-tasolle. Siinä ei ole onnistunut, mutta siitä huolimatta on tehnyt meikään positiivisen vaikutuksen. Viime kauden umpisurkeassa ja päin honkia rakennetussa joukkueessa raapi ihan hyvät pisteet vaikka pelasi väärää roolia ja ketjukaverit oli ihan pihalla. Tällä kaudella Makkonen on ollut erittäin luotettava peruspelaaja. Voi heittää askiin tilanteessa kuin tilanteessa. AV:t sujuu ja lisäksi mies on erittäin hyvä jäädyttämään peliä johtotilanteessa. Pelaa aikaa hyvällä kiekonhallinnalla ja hoitaa tonttinsa. Liigan parhaita kolmossenttereitä. Jatkoa, kevyemmällä tilipussilla

Chris Connolly: Viihdyttävä väkkärä. Odotin hänestä uutta Steve Savianoa ja sellainen mies on ollutkin. Tuulennopea luistelija, joka luo tilanteita välillä tyhjästä. Syöttö -ja laukaisutaidot hyvää luokkaa. Kärsii ketjukavereiden (varsinkin EJ:n) tehottomuudesta. Paremmalla roolituksella tekisi enemmänkin pisteitä. Ehdottomasti jatkoa.

Niclas Lucenius: Rautakorvella on luultavasti selkeä visio Lucesta. Tämä kausi on mennyt mistiin mykoplasman takia ja se on surku. Otteista näkee selvästi, että motivaatio on kohdillaan ja taidot eivät ole kadonneet mihinkään. Mutta jos kunto ei kestä ja pelaaminen tuntuu epämukavalta, niin ei voi mitään. Rautakorven joukkueessa on kuitenkin aina tilaa äijälle joka osaa pelata laidassa ja keskellä. Ja itse haluan nähdä Lucen täydessä tikissä. Joten jatkoa.

Olli Palola: Projektipelaaja, joka on alkanut ottaa jalansijaa joukkueesta. Mestiksessä suorastaan dominoiva, liigassa ahkera puurtaja, joka silloin tällöin väläyttää maalintekotaidoillaan. Jatkoa, mikäli mies tyytyy mahdolliseen reservirooliin.

Jan-Mikael Järvinen: En alun alkaenkaan ymmärtänyt tätä hankintaa. Liian heiveröinen liigaan. Kynämies, jonka paikka on Mestiksessä. Ei jatkoa.

Jarkko Malinen: On ollättänyt meikän. Oivallinen neloskentän sentteri. Pelaa varsin hyvää fyysistä peliä ja pelaa juuri kuten nelossentterin pitääkin pelata. Tekaissut parit hienot maalitkin kaupan päälle. Liike tuntuisi riittävän liigatasolle. Jatkoa.

Junioriryhmittymä Mäkinen, Räty ja Haapala tulisi pitää yhä ringissä mukana. Ja Haapalalle ihan oikeaa sopparia kouraan.

Sopimus päättymässä:

Mikael Edelmann: Ollut jo pitkään sellainen bubbling under mies tuolla junnuissa. Luukkua päässyt liigapeleissä availemaan. Kannattaa pitää mukana roikkumassa, siitä voidaan saada koulittua OK-tason liigavahti. Ei mikään superlupaus, muttei mikään menetettykään sellainen.

Pekka Tuokkola: Metsola on noussut odotettua paljon korkeammalle tasolle ja tehnyt näin ollen Tuokkolasta lähes työttömän. Loukkaantumisesta ei olla selvästikään palauduttu kokonaan ja torjuntatyön taso ei ole ollut aivan sataprosenttista. Harmi sinänsä. Tuokkola on ihailtavan rohkea mailapelaaja ja oman käsitykseni mukaan hybriditorjuja. Näillä eväillä me emme kuitenkaan Pekkaa tarvitse.

Juha Leimu: Välillä murhenkryyni ja välillä, noh, perustason hyökkäävä puolustaja. Otteiden taso ei tahdo millään nousta sinne huippukauden tasolle, jolloin paukutti 36 pongoa. Maisemanvaihdos tekisi miehelle hyvää.

Jussi Halme:
Jännä juttu. Pari kautta sitten todella luotettava peruspakki. Siitä on tultu alas ryminällä. Sijoittuminen ei suju ja avaussyötöt menee vähän sinnepäin. Terve vaan ja menoksi toiseen liigaseuraan.

Sami Venäläinen: Perushyvä puurtaja neloskenttään. Odotukset olivat tosin korkeammalla kun Venu palasi nappiin menneeltä TPS-ajaltaan takaisin Tappara-nuttuun. Viime kaudella oli kahdessa ensimmäisessä ketjussa todella tehoton.
Kysymys kuuluukin nyt, onko Venu turhan kallis ja vanha äijä neloseen. Sieltä ajaa Palola ohitse. Haluaisin nähdä kuitenkin Venua Tapparassa, joten jatkoa.

Antti Erkinjuntti: Melkein hävettää lukea, kuinka paljon odotinkaan Juntilta. Pistepörssivoittoa ja pariakymmentä maalia. Ja paska haisee ja banjot soi. Ja lehmät lentää. Yksi koko liigan pahimmista alisuorittajista. Rakastaa liikaa kiekkoa, eikä lauo edes avopaikasta. Peliaikaa on saatu roimasti, myös YV:llä mutta kun mies ei vaan saa kiekkoa irti lavastaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että miehestä on aika luopua. Neljättä kautta mies on siinä kintaalla, että onko siitä mihinkään. Ei jatkoa.

Näkisin Tapparan ensi kauden joukkueen seuraavanlaisena:

Nieminen - Barkov - Haapala

Antaa Niemisen ja poikien jatkaa ensi kaudellakin, mikäli Haapalalla kuntopohja kestää koko kauden. Jos ei kestä, tuohon voi sovitella Luceniusta tilalle.

Connolly - Koskiranta - X1

Koskirannalla ja Connollylla ajatus kohtaa, mutta siihen tarvitaan uusi kolmas lenkki. Snaipperi. Rightilta ampuva maalinsylkijä. Toiveissa jos eletään niin se olisi joku kanukki, tyyliin esim. Brian Willsie.

Kaksonen - Makkonen - Lucenius

Kolmoskenttä, mikä kolmoskenttä. Kolme kaiffaria, jotka osaa pelata molempiin suuntiin, mutta tarvittaessa pystyvät oikeinkin hyvään hyökkäyspeliin.

Palola - Malinen - Peltola/Venäläinen

Juki on tuossa sellainen pala, joka voisi pelata korkeammallakin, mutta itse näkisin, että hänelle voitaisiin etsiä uutta seuraa.


Kankaanperä - Aalto
Mäntylä - X2
Saravo - Jyrkkiö


Pakisto näyttäisi aikas samalta, kuin nytkin. Jyrkkiö sinne olisi hyvä ajaa kunnolla sisään ja nostaa mies jälleen hyväksi YV-pakiksi. Mäntylän vierelle olisi mukavaa jos löytyisi joku Fosterin kaltainen äijänköriläs, rightin peruspakki. Mutta jos sieltä nyt olisi tulossa ikiaikaiset huhumiehet Puistola tai Luoma niin kumpi vain kelpaisi tuohon.

Metsola
X3


Metsola ansainnee näillä näytöillä ensi kaudelle aloittavan maalivahdin roolin, mikäli nyt ei sula jossain vaiheessa aivan totaalisesti. Mahdollisesti siihen voitaisiin katsella kaveriksi joku muusta liigaseurasta vapautuva kakkosvahdin statuksella liikuskeleva kaveri. Säterin paluu olisi jokaisen Tappara-fanin märkä uni ja siinä tapauksessa meillä olisi tandemi.

Toivotaan nyt vaan ensin, että tämä kausi menisi putkeen. Jos vaikka oltaisiin välierissä, niin ensi kaudella voisi olla varoja, millä hankkia korvaavia pelimiehiä lähtevien tilalle...
Ei allekirjoituksia

Avatar
Viestit: 3744
Liittynyt: 25.06.2010 17:10
Suosikkijoukkue: Tappara, NJ Devils

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja NiksuP » 29.04.2013 14:27

Tapparalle jatkosopimuksia

Joukkueessa jatkavat Antti Erkinjuntti, Chris Connolly, Olli Palola, Jan-Mikael Järvinen, Jarkko Malinen, Henrik Haapala sekä A-nuorissa kauden pelannut puolustaja Atte Mäkinen.

Erkinjuntin, Palolan ja Malisen sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta, Connollyn ja Järvisen yhden kauden. Haapalan ja Mäkisen kanssa on tehty 2+1 -vuotiset sopimukset.


Muutama tosi kova sainaus ensi kautta ajatellen. Koskirannalle on sopimus ensi kaudeksi ja Chrisin ja Antin sopparit varmistavat sen, että ensi kaudelle on jo yksi todella hyvin yhteen hitsautunut hyökkäysvitja, joka on suuri pelote vastustajalle. Toki voi käydä kylmät ja Koskiranta kaapataan vielä Venäjän maalle ennen kautta, mutta korvauksia on toki tulossa. Connollyn option käyttö oli tiedossa jo pitkän aikaa, mutta Erkinjuntin kohdalla huhuissa esiintyi mm. HPK, mutta tosi hieno asia, että Juntti pysyy meillä myös ensi kaudella. Alkukaudesta oli ongelmia maalinteon kanssa ja mitä vielä, mutta istuu tuohon ketjuun todella hyvin.

Olli Palola ja Jan-Mikael Järvinen ovat tälläisiä sanotaanko kolmosketjun pelaajia, mutta Tapparassa on vaikeaa löytää roolia, jos nykyisistä Nemo ja Sasha pysyy ja Kuusela sekä Jormakka tulee. Palola osoitti pleijareissa, että pystyy hyvään kiekolliseen peliin kovassakin paineessa ja on maalintekijän roolissa elementisään. Järvinen pääsi pelaamaan ykköskenttään muutamaan viimeiseen otteluun, eikä missään nimessä ollut mikään turhake vaan todella onnistunut löytö siihen. Ensi kauden Tapparassa voi kuitenkin olla vaikeaa löytää pelipaikkaa hyökkäävästä roolista, jos heti kauden alussa ei tule suonenvetoa. Palolaa huhuttiin hallin toiseen päähän, mutta ilmeisesti tajusi hänkin, että Tampereelta löytyy vain yksi kiekkoseura, jossa voi menestyä. ;)

Jarkko Malinen on tosi tosi tosi hyvä sainaus, sillä kauden aikana pystyi onnistuneesti nostamaan profiiliaan neloskentän pelipaikasta taistelevasta jämäpelaajasta kakkoskentän kahdensuunnan hyväksi sentteriksi. Korvasi Sashan ja suurin asia, mikä varjosti tehojen puuttumista oli, ettei Nemon kanssa löytynyt kemia. Nelossentterinä kuitenkin on taidoiltaan ja pelikäsitykseltään kumpaankin suuntaan yksiä liigan parhaita roolissaan.

Henrik Haapalan kanssa solmittiin myös jatko ja olisiko niin, että nyt on jatko sovittu ja voidaan lainata Pelicansiin, kuten oli puhetta? Haapalalle ei vaan millään löydy ensi kauden ryhmästä peliaikaa, eli juuri sitä mitä Henkka tarvitsis. Salmela-efekti ja Pelsuihin kehittymään ja ensi kaudella takaisin kakkos-kolmoskenttään.

Sopimuksen alaiset pelaajat:

Juha Metsola 2014

Jesse Jyrkkiö 2015
Pekka Saravo 2015
Markus Kankaanperä 2014+1
Tuukka Mäntylä 2019
Atte Mäkinen 2015+1
Teemu Aalto 2014+1

Aleksander Barkov 2015
Ville Nieminen 2014
Henrik Haapala 2015+1
Elmeri Kaksonen 2015
Jarkko Malinen 2015
Olli Palola 2015
Jarno Koskiranta 2014
Jan Mikael Järvinen 2014
Chris Connolly 2014
Antti Erkinjuntti 2015
Jukka Peltola 2015

Optiot tähän mennessä käyttämättä.. vissiin Makkosella ja Luceniuksella? Jälkimmäinen voisi kiinnostaakin, mutta sama klisee, eli peliaika voisi olla kortilla, mutta miehiä toisaalta tippuu kauden aikana.

EJ - Koskiranta - Connolly
Jormakka/Kuusela - Barkov - Nieminen
Jormakka/Kuusela - Järvinen - Palola/Lucenius?
Peltola - Malinen - Kaksonen
Haapala

Mäntylä - Aalto
Kankaanperä - Puistola
Saravo - X/Mäkinen/Liimatainen/Jyrkkiö

Metsola
X/Edelmann

Näistä suurimmalti KHL-kyselyiden liipasimella ovat varmaan Nieminen, Koskiranta ja Metsola. Niemisen lähtöön en usko, en vaan luule että haluaisi enää lähteä rahastamaan ja kaikesta puheista ja muusta päätelleen eritoten haluaa edustaa Tapparaa ja voittaa sen mestaruuden täällä, kun jäi nyt saavuttamatta. Koskiranta voi MM-kisojen ansiosta tehdä harppauksen ja hänet voi joku KHL-seura viedä. Tässä tapauksessa Luceniuksen option käytettyä olisi mahdollisuus nostaa Barkovin kentän peluutusta ja kokeilla Järvistä ja Luceniusta 2/3. kentän sentterinä, jossei ostoksille lähdetä ja muita senttereitä ei markkinoilta haalita ennen kautta. Metsolan menetys olisi paha isku, koska uutta pätevää ykkösmaalivahtia on erityisen vaikea lähteä hankkimaan. Pakin voi korvata, hyökkääjän voi korvata, mutta maalivahdin korvaaminen on todella paha tehtävä.
In Memoriam - Lokomotiv Jaroslavl 7/9/2011

"Ei voida kusta 1-3 johtoa 4-2 häviöksi"
- Lukko1936

"Ässät ei saanut yhtä tamperelaista mopoautoilijaa millään kuriin."

#18 #87 #21 - Magnus Pääjärvi #91

Hockey Summer of 2011 - We Remember

Kiitos Devils 2011-12 ♥

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 14.03.2011 17:50
Suosikkijoukkue: Washington Capitals, Tappara, Manchester United

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Beezer » 29.04.2013 20:21

Hyvät jatkosopimukset tosiaan.. Ainoa miinus on juurikin tuo, että miehistöä alkaa olemaan liiankin kanssa.. Palola tosiaan jäi onneksi oikeaan päähän hallia, mutta Makkosta on huhuttu siihen "väärään" päähän ja mielestäni miehen saisi antaa mennä ja oikeastaan ilomielin.. Puolustuspäässä tuskaa tuottaa Saravon mahtisopimus joka jatkuu ja jatkuu ja ..... Mies on niin kujalla, kun olla voi.. Voisi vaikka jo luovuttaa ja antaa tilaa.. Eihän Barkovin jatkokaan ole kirkossa kuulutettu, mutta uskoisin, että jää ainakin kauden ajaksi vielä.. Koskiranta on kysymysmerkkinä, mutta ykkösketjua on turha lähteä muuttamaan jos koko kolmikko ensi kaudella kirvesrintoja edustaa..

Metsolaa on huhut vieneet vahvasti itänaapuriin.. Hyvät rahat pitää ainakin ottaa jos mies menetetään.. Huhuissa on kyllä pyörinyt erittäin kelpo korvaaja jos noin käy.. Eli Säterin paluusta maalinsuulle on huhuttu ja tuolloin Metsolan menetys ei kirpaisisi niin kovasti.. Jos Nemo lähtee finaalin jälkeisten puheidensa jälkeen vielä kierrokselle niin ihmettelisin suunnattomasti.. KHL on nähty moneltakin kantilta ja halu voittaa mestaruus on kova..

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Dev » 20.05.2013 12:20

"Viime kaudesta jatkavat pelaajat: Juha Metsola, Teemu Aalto, Jesse Jyrkkiö, Markus Kankaanperä, Atte Mäkinen, Tuukka Mäntylä, Pekka Saravo, Aleksander Barkov, Chris Connolly, Antti Erkinjuntti, Henrik Haapala, Jan-Mikael Järvinen, Elmeri Kaksonen, Jarkko Malinen, Olli Palola, Jukka Peltola, Sami Venäläinen."

Näin Tapparan kotisivuilla. Eli kaikki avainpelaajat jatkavat, paitsi Ville Niemisen nimeä ei listassa ole. Kohta tulee uusia pelaajasopimuksia.

E: Ville Nieminen tehnyt 1+1 -mallisen jatkosopimuksen Tapparan kanssa.

Jaahas eli Nemokin jatkaa Tampereella.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 5296
Liittynyt: 29.04.2011 14:13
Paikkakunta: Valley of Grace
Suosikkijoukkue: TPS, Rantasen Rauno, Heikkisen Bono ja Virran Patu

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja MustaSurma76 » 20.05.2013 12:27

Uusi maalivahti Zoltan Hetenyi, 2+1 vuoden sopimus, unkarilainen 25-v., viime kausi ECHL:ssä, toissakaudella Jokereissa.

Uusi puolustaja Pasi Puistola (34 v.), 4 vuoden sopimus, paluumuuttaja, viimeksi Tapparassa 2006, sen jälkeen Ruotsissa ja KHL:ssä.

Uusi puolustaja Victor Westermarck, 2+1 vuoden sopimus, 19-vuotias Bluesin juniorikasvatti, viime kausi Bluesin A:ssa.

Uusi hyökkääjä Arttu Ilomäki (21 v.), 1 vuoden sopimus, viime kausi Lukossa, sitä ennen Tapparassa niin liigaa kuin junnuissakin.

Uusi hyökkääjä Pekka Jormakka (22-v.), 2 vuoden sopimus, viime kaudella Pelicansin kultakypärä, 19 maalin mies.

Uusi hyökkääjä Toni Kallela (20-v.), 2+1 vuoden sopimus, viime kausi KalPa/ KalPa A ja Ruotsin Allsvenskanin Mora.

Uusi hyökkääjä Kristian Kuusela (30-v.), 3 v. sopimus, Bluesin kultakypärä, 150 liigamaalin mies, omia junnuja, ei vielä liigaa Tapparassa.


Aika odotettu setti, Ilomäki ei ole huhuissa pyörinyt mutta ei tuokaan yllätä.

http://www.tappara.fi/liiga/uutiset/249/7641.html
Hakamussuttelua Vaihtoaitiossa jo vuodesta 2011

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Dev » 20.05.2013 13:13

Joo'o. Mitäpä tuosta Tapparan nipusta nyt voisi sanoa. On kyllä äärettömän kova nippu kasassa. Veskarit hyviä, sentterit hyviä jos löytyy vielä se Koskirannan paikkaaja, laiturit täyttä timanttia ja puolustuskalusto... käy kateeksi.

Kuusela - Barkov - Nieminen
Mäntylä - Aalto

Connolly - Mr.X - Erkinjuntti
Puistola - Kankaanperä

Jormakka - Järvinen - Palola
Saravo - Jyrkkiö

Kaksonen - Malinen - Venäläinen

Ja reserviä riittää.

Ei mielestäni enää mitään puhetta siitä kuka on ensi kauden suurin mestarisuosikki. Tuosta on meinaan todella vaikea pistää enää paremmaksi. Kaikki tärkeimmät palaset Koskirantaa lukuunottamatta jatkavat ja Clarket, Leimut, Luceniukset ja kumppanit vaihtuu Puistolaan, Kuuselaan, Jormakkaan.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 8280
Liittynyt: 01.09.2010 18:15
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko ja Liverpool FC, Danish Dynamite

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Lukko1936 » 20.05.2013 21:05

MustaSurma76 kirjoitti:Arttu Ilomäki (21 v.), 1 vuoden sopimus

Toivottavasti Ilomäki saa suurempaa vastuuta ensi kaudella Tampereella, muuten aika turhaan hankkivat miehen takaisin. Ilomäki väläytteli osaamistaan kirvesrintojen riveissä jo toissa kaudella ja onnistuneiden esitysten ansiosta Dufva halusi hänet mukanansa Raumalle. Ilomäki pelasi odotuksia herättäneen harjoituskauden, mutta sitten liigassa hommat meni mutkaisiksi. Ilomäki ei oikein missään vaiheessa päässyt oikeaan rooliin ja suuri osa kaudesta meni mitättömällä peliajalla nelosketjussa. Ilomäelle vaan vastuuta ensi kaudella rohkeasti, sillä kyllä hänellä on potentiaalia nousta huipulle saakka. Hyvä tekemään pisteitä, pelisilmää ja rohkeutta löytyy.
Here comes the yellow and blue.

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Jartsa » 21.05.2013 00:26

Jaaha. Tiedotusilaisuus tulikin lopulta aika nopeasti ja meillähän on näköjään liuta uusia mielenkiintoisia pelaajia!

Zoltan Hetenyi
Mies ei oiken sen paremmin sano meikäläiselle mitään, kuin että Jokeri-fanit vissiin tykkäsivät? Joku sieltä vois kertoilla vähän millainen kaveri on kyseessä. Kokoa näyttäisi olevan ihan mukavasti ja kokemusta jo sieltä sun täältä...

Pasi Puistola
Hieno saada vihdoin viimein se pitkään unelmoitu ja huhuiltu ja haaveilti Pasi takaisin. Vaikka ikää jo onkin jonkin verran, eikä viime kausi mikään nappisuoritus ollutkaan, niin uskon, että mies on meidän liigaamme ihan kärkitasoa. Mies tulee aikalailla suoraan Leimun paikalle, sillä poikkeuksella, että mies on paljon monipuolisempi ja varmempi viivalla. Neljän vuoden soppari tosiaan ja uskon, että tuo on todellisuudessa mallia 2+2 tai vastaavaa...

Victor Westermarck
Ihan mielenkiintoinen haku. Vakuuttavia pisteitä A-junnuissa ja sitä rataa. Rightin maila ja miehekäs varsi, se lienee isoin etu miehellä, kun kilpaillaan kolmosparin paikasta. Sinne on tunkua. Liimatainen, Mäkinen, Jyrkkiö...

Arttu Ilomäki
Todella mielenkiintoinen paluumuuttaja. Viime kausi Lukossa ei mennyt, niinkuin oli odotettu. Sitä vähän odotinkin. Mie tavoittelu kakkosketjun paikkaa ja kun Dufva sellaista vähän lupaili niin mies meni mukaan. Nyt kuitenkin näkisin, että Ilomäki jatkaa siitä, mihin Tapparassa jäi. Kilpailee kolmosketjun paikasta Järvisen ja Malisen kanssa. Työtä, työtä, työtä, eiköhän siitä Artusta kunnon liigapelaaja leivota.

Pekka Jormakka
Pitkään tiedossa ollut hankinta ja iloinenhan tästäkin pitää olla. Niissä peleissä, mitä Jormakalta on tullut nähtyä, niin mies on ollut melkoinen taikuri kiekon kanssa. Luo maalipaikkoja ihan itse ja tyhjästä. Laukoo kovaa, mutta tarkkuudessa on hiomista. Pelsuissa 19 häkkiä ja mahdollisuudet tehdä Tapparassa enemmänkin ja nousta johtavaksikin pelaajaksi. Mielenkiintoista nähdä mihin kenttään mies istutetaan.

Toni Kallela
Tää mies ei sano mulle oikein mitään. Statseja katsomalla komeat tehot junnuissa, mutta ilmeisesti ongelmia tuoda tehot miesten peleihin. Low risk - high reward hankinta. Parhaimmillaan varmaankin Luceniukselle korvaajaksi kolmoskenttään, muutoin reissaa Lempäälän ja Tampereen väliä...

Kristian Kuusela
Puistolan ohella toinen pitkään haaveissa ja huhuissa pyörinyt pelaaja. Olen Ässä-kausista saakka diggaillut Kuuselaa todella paljon ja on todella hienoa, että mies palaa piiiiitkän kiepin jälkeen Tampereelle. Siinä on Tapparaan sitten sellainen takuuvarma pistenikkari. Onko Kuusela koskaan flopannut missään? Pitkäaikainen ja tasainen suorittaja, aina tuollaisia 40 pisteen kausia. Ei malta odottaa kun näkee miehen otteet kirves rinnassaan. Ja kaiken kukkuraksi kolmen vuoden soppari. Komiaa!

Sitten viellä kiitokset Ville Niemiselle, että valitsit Tapparan ulkomaiden sijaan. :Thumb up: Jahdataan sitä kultaa, perkele.
Viellä vähän jännätään, mitkä ovat Tuukka Mäntylän suunnitelmtat? Tähtääkö mies viellä ulkomaille, nyt kun siihen olisi sopiva sauma ja yksi ulkomaanoptiovuosi käyttämättä? Metsolaakin ollaan viety huhuissa itään, mutta mies itse on kommentoinut pelaavansa ensi kaudella Tapparassa. Koskiranta on varma lähtijä ja se mainittu sentteri, mitä etsitään tulaa hänen paikalleen, siinä missä mainittua pakkia etsitään Tuukan tilalle. Pirnestä vähän ollaan huhuissa pyöritelty...
Sitten saa nähdä, mikä on Luceniuksen option laita? Meikän Tapparaan kelpaisi, mutta multahan ei kysytä. Hirvee tunku on pelipaikoille ja ymmärrettävää, jos Luce etsii vakaampaa ja varmempaa pelipaikkaa muualta. Makkonen lienee varma lähtijä...

Tosiaan, kuten Dev tuossa jo mainitsikin, niin Tappara vyörytti viime kauden tapaan sellaisen nimilistan esille, että sitä tuskin mikään liigajoukkue pystyy laidalta lyömään. Ja soppareitten pituudet ovat hyviä, eli sitä pitkäjänteisyyttä vaalitaan. Hieno homma on, että joukkueen runko ei juurikaan muutu, mutta siitä huolimatta kräkipaikoille saadaan roima annos lisää arsenaalia. Mistään mestarisuosikista ei kuitenkaan aleta viellä puhumaan. Herättää pahaa karmaa. ;)

Näkisin joukkueen tällaisena:

Nieminen - Barkov - Kuusela
Connolly - XXX - Erkinjuntti
Jormakka - Ilomäki - Lucenius/Peltola/Palola/Kallela
Venäläinen - Malinen - Palola/Kaksonen

Mäntylä - Aalto
Puistola - Kankaanperä
Saravo - Jyrkkiö/Westermarck/Mäkinen
Ei allekirjoituksia

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Tappara 13/14 - Huippu lähenee

ViestiKirjoittaja Legenda » 21.05.2013 04:45

Ei näytä ketään maininneen vielä sitä, että myös Jonatan Tanus palaa Tapparaan vuoden OHL-keikan jälkeen. Ensisijaisestihan Tanus pelaa A-nuorissa varmasti, mutta kyllä tuolla potentiaalilla ja taidolla soisi edes joitain pelejä kokeiltavaksi myös yläkerrassa. Tiukkaa kuitenkin on, on tuo Tapparan rosteri sen verran hurja.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Seuraava

Paluu Tappara

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa