Tappara kaudella 2015-2016, Yhä vain kultaa jahtaamaan

Kuva
Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Tappara kaudella 2015-2016, Yhä vain kultaa jahtaamaan

ViestiKirjoittaja Jartsa » 26.08.2015 11:09

Aika perustaa vihdoin viimeinen tällainenkin ketju. Tapparan tulevan kauden pelaajisto näyttää siis tältä:

Maalivahdit

Tomi Karhunen
Mika Noronen
David Hrachovina

Puolustajat

Pekka Saravo
Markus Kankaanperä
Teemu Aalto
Aleksi Elorinne
Atte Mäkinen
Jere Rouhiainen
Nick Plastino
Alexander Bonsaksen

Hyökkääjät

Jonatan Tanus
Anton Levtchi
Manu Honkanen
Stephen Dixon
Veli-Matti Savinainen
Arttu Ilomäki
Jani Lajunen
Henrik Haapala
Jere Karjalainen
Elmeri Kaksonen
Patrik Laine
Otto Rauhala
Jan-Mikael Järvinen
Miika Heikkilä
Otto Mäkinen
Kristian Kuusela
Jukka Peltola - C
Tomi Tuomisto

-------------------------------------------------------------------------------

Tapparalla on edessään aivan uudenlainen tilanne tulevalla kaudella, kun ensimmäistä kertaa sitten Rautakorven viimeisen tulemisen jälkeen nelisen vuotta sitten joukkueen runko on muuttunut totaalisesti. Varsinkin hyökkäyksen ja maalivahtiosaston osalta. Vanha runko oli hitsautunut lujasti yhteen ja saavutti kolme perättäistä hopeaa. Missä sitten lie ongelma ollut, ettei sitä kultaa tullut, puuttuiko viimeinen rutistus vai oliko vastustaja vaan yksinkertaisesti parempi...

Tämä uusi runko on hyökkäyksen osalta selvästi nuorempi ja trendi on selvästi sama, kuin muillakin liigajengeillä, eli nuorille on luvassa vastuuta ja heistä koulitaan työtä tekemällä liigapelaajia. Lähteneiden lista on karua katsottavaa: Palola, Green, Erkinjuntti, Jormakka, Malinen... Eli jäätävä määrä pisteitä lähti kertaheitolla menemään. Tulopuolella on Savinainen, Lajunen ja Ilomäki. Lähtökohtaisesti Tappara onkin ehkä menettänyt eniten maalintekovoimaa koko liigassa. Mutta kyllähän sinne jäi viellä Kuusela, Haapala, Dixon, Järvinen ja Peltola, joilta jokaiselta odotellaan kyllä huippukautta. Tapparalla on myös varsin mielenkiintoisia hyökkääjälupauksia, kärjessä tietysti Patrik Laine, ja hänen perässään Otto Rauhala (nuorten kultamitalisti), Otto Mäkinen ja Jonatan Tanus, joka yrittää lyödä itsensä läpi liigaan Pohjois-Amerikan ja Mestis-visiitin jälkeen.

Puolustus on Tapparalla vahva, kuten se on ollut jo vuosia, ainakin paperilla. Vanhat konkarit jaksaa vaan heilua, eli Kankaanperä, Saravo ja Aalto muodostavat rungon. Saa nähdä, alkaako vanhat vertyä, vai säilyykö taso, sillä kaikki on siirtyneet jo ikämisluokkaan. Kukin pelasi kuitenkin viimekin kaudella uransa ehkä parasta kiekkoa. Kokeneiden sotaratsujen takaa löytyy nuorempaakin voimaa Elorinteen ja Mäkisen muodossa. Kummallakin olisi loistava sauma tehdä lopullinen läpimurto liigaan ja sitä todellakin odotetaan. Sitten löytyy pari ulkkaria, eli Bonsaksen, joka veti ihan hyvin viime kaudella ja toivottavasti jatkaa siitä, ja Plastino, joka on ehkä vähän outokin haku tohon porukkaan. Ikävinä uutisina puolustuksessa oli Puistolan ja Mäntylän sopimusten purkaminen. Puistolalla ei yksinkertaisesti taso riittänyt, liike oli huonoa ja tuntui, kuin äijää ei olisi edes kiinnostanut. Tuli pitkällä sopparilla tiimiin ja oli todella paha virhearviointi ja pettymys. Mäntylä taas oli yksinkertaisesti liian hyvä mies pidettäväksi Tapparalle. Eikä ole oikein hyvä miettiä joka kausi, että pelaaks se ny vai ei. Joten ehkä ihan hyvä vaan päästää mies takomaan rahaa ruplajäille.

Maalivahtiosastolla on koettu todella suuri muutos. Rakastettu ja parjattu urakoitsija ja luottomies Metsola päästettiin Venäjälle ja tilalle tuli Karhunen. Karhusella on pari hyvää kautta takana Kärpissä, jossa hän murtautui hienosti taistelemaan ykkösvahdin paikasta ja piti sitä välillä hallussaankin. Nyt uudenlainen tilanne edessä, kun lähtee heti alusta ykkösvahtina kauteen. Sen näemme, miten pää kestää.
Kakkosvahdin paikasta taistelevat konkari Noronen, joka pitkän kiertelyn jälkeen on ilmeisesti asettunut Tampereelle ainakin välillisesti, ja Hrachovina, joka stunttasi viime kaudella Metsolaa pari kertaa ihan mallikkaasti.

Valmennuksen osaltahan Tappara jatkaa samalla ryhmällä, kuin viime kaudellakin, eli Tapolan johdolla mennään. Saa nähdä, miten joukkueen peli lähtee loksahtelemaan, nyt kun ei enää ratsasteta niinkään Rautakorven luomalla systeemillä ja harjoittelulla, vaan joukkue on enemmän nyt Tapolan oma. Ainakin Tapola todisti viime kaudella olevansa varteenotettava liigavalmentaja, nostihan hän kolmasti Tapparan pohjamudista jaloilleen ja finaaliin saakka. Nyt on jatkettava siitä rohkeasti.

Kaudesta tulee siis mielenkiintoinen. Paljon uusia pelaajia, uudet hyökkäysketjut, uusi mokke. Pitkästä aikaa löytyy joukkueesta taistelua ja rytinää Savinaisen muodossa. Ja pitkästä aikaa löytyy maailmanluokan juniorilupaus Laineen muodossa.
Tappara taistelee lähtökohtaisesti paikasta kuuden parhaan joukossa ja löisin sen mustana hevosena mukaan mestaruustaisteluunkin.
Ei allekirjoituksia

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Tappara kaudella 2015-2016, Yhä vain kultaa jahtaamaan

ViestiKirjoittaja Dev » 01.02.2016 11:46

Mitäs mieltä Tapparan porukka on tästä Aleksi Salosen hankinnasta? Mun mielestä ehkä pikkasen outo veto Kirvesrinnoilta, kun ottaa huomioon, että eikös siellä olisi enemmän kuitenkin ollut tarvetta ns. kiekolliselle puolustajalle? Salonenhan on profiililtaan ihan puhdas stay at home pakki. Etenkin kun soppari kattaa vaan loppukauden, niin sekin on vähän outoa, pidemmällä diilillä olisin ymmärtänyt hankinnan.

Se nyt oli aika selkeetä, että Salonen ei halunut JYPiin jäädä, koska siellä on tarjontaa puolustajista erittäin paljon.
- Olen aina IFK

Viestit: 489
Liittynyt: 22.10.2009 10:55
Suosikkijoukkue: tps

Re: Tappara kaudella 2015-2016, Yhä vain kultaa jahtaamaan

ViestiKirjoittaja apa » 01.02.2016 13:44

Paria uutta hyökkääjää haetaan nyt, kun Kaksonen lähti.

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Tappara kaudella 2015-2016, Yhä vain kultaa jahtaamaan

ViestiKirjoittaja Jartsa » 01.02.2016 20:43

Dev kirjoitti:Etenkin kun soppari kattaa vaan loppukauden, niin sekin on vähän outoa, pidemmällä diilillä olisin ymmärtänyt hankinnan.


Tätä samaa kanssa ihmettlin kun joukkueeseen ei tuollaista juuri nyt tuollaista mahtuisi. Eli pitemmällä sopparilla olisi ymmärtänyt paremmin tulevaisuutta silmällä pitäen kun alkaa olemaan esim. Saravolla ja Kangella ikää.

Varmaan tässä on kyse siitä, että jatketaan Rautakorven aloittamalla tiellä, eli reserviä on oltava POffeja silmällä pitäen, varsinkin puolustuksessa.

Kaksonen taas... Jokainen Tappara-leirissä on varmasti tyytyväinen siihen, että mies lähti. Taitaa neljättä vuotta vetää, eikä kehitystä ole tapahtunut mihinkään suuntaan. Tasapaksu puurtaja, ei muuta. Projektipelaajana tuli, mutta ei koskaan lunastanut paikkaa nelosketjua ylempää.
Voi olla, että lähtee SaiPassa ura noususuhdanteeseen sitten.
Ei allekirjoituksia

Paluu Tappara

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa