Plihal ja Nordlund jatkavat, Raboin Tepsiin

Kuva
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Plihal ja Nordlund jatkavat, Raboin Tepsiin

ViestiKirjoittaja Legenda » 24.05.2010 09:45

http://hc.tps.fi/index.php?page=4fae5db ... 2f88589d0f

Jääkiekon Suomen mestaruuden voittanut TPS sai kovia vahvistuksia ensi kauden joukkueeseensa, kun viimeisimpinä pelaajina nimensä jatkosopimukseen kaudelle 2010–2011 kirjoittivat tshekkihyökkääjä Tomas Plihal ja puolustaja Markus Nordlund. Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy yhdysvaltalainen puolustaja Garrett Raboin.

TPS:n sai kovan vahvistuksen sentteriosastolleen, kun NHL-taustainen Tomas Plihal teki jatkosopimuksen ensi kaudelle. 27-vuotias hyökkääjä teki pelaamissaan 52 runkosarjan ottelussa tehot 19+18.

- Tomas on viihtynyt Turussa ja haluaa yhä kehittyä pelaajana suuressa roolissa, jonka voimme hänelle tarjota, TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori kommentoi tshekkitähden jatkosopimusta.

Vahvistuksia saatiin myös puolustukseen, sillä jatkosopimuksen allekirjoitti myös erittäin vahvat playoffit pelannut Markus Nordlund. Isokokoinen Nordlund teki 15 playoff-ottelussa tehot 4+4.

- Markus on kehittynyt kahden vuoden aikana huomattavasti. Hän olikin playoffeissa yksi parhaista puolustajista ja mikä tärkeintä, niin hänen kehityskäyränsä on yhä ylöspäin, Vuori paljastaa.

Vahvaa kiekollista osaamista TPS:n puolustukseen tuo 25-vuotias rightin puolustaja Garrett Raboin. Yliopistosarjassa kovia tehoja takonut Raboin on valittu kahtena edellisenä vuotena NCAA:n WCHA-yliopistosarjan tähdistöviisikoihin.

- Kahdella edellisellä kaudella joukkueensa kapteenina toiminut Garrett on taisteleva ja hyvä kiekollinen puolustaja, jolla on paljon samoja ominaisuuksia kuin Lee Sweattillä hänen tullessa yliopistosarjasta, Vuori kommentoi.


Noniin. Plihalin jatko näistä ehdottomasti tärkein. Plihal osoitti viime kaudella millainen taistelija hän parhaimmillaan on vaikka pelasi käytännössä vain yhdellä polvella. Jos-ja-kun Plihal nyt pistää itsensä rauhassa kuntoon ja saa allensa ehjän treenikauden on jälki varmasti erittäin miellyttävää TPS-fanien ja erityisesti Tepsin suunnalta katsottuna. Tepsin hyökkäyspelaamisen sielu jos en sanoisi.

Nordlundin jatko oli aika odotettu ja oikeastaan myös sillälailla toivottukkin, että herra pelasi erinomaiset playoffit keväällä Sweatt'n pakkiparina ja väläytteli jopa puolustussuuntaan eli jotain kehitystä on tapahtunut. Nyt onkin uuden valmentajan tehtävä laittaa herra puolustamaan kunnolla myös runkosarjassa.
Ylivoimatykki ja tärkeä palanen ensi kauden joukkuetta.

Raboin on ihan kiva haku. Yliopistonsa päättänyt Raboin on sellainen peruskokoinen (181 cm / 79 kg) yliopistopuolustaja joka on nakutellut kyllä ihan mukavia tehopisteitä St.Cloudissa. Parhaalla kaudella (2008/09) syntyi kuitenkin kohtuulliset tehopisteet 10+23 joten ei nyt kuitenkaan ihan kädettömästä tapauksesta voida puhua. Tehopisteet ovat itseasiassa kovemmat kuin esimerkiksi Darcy Campbellilla ja samassa yliopistoliigassa (WCHA) Lee Sweatt'lla.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Plihal ja Nordlund jatkavat, Raboin Tepsiin

ViestiKirjoittaja Unknown » 24.05.2010 15:16

Jeah, Plihal jatkaa! Loistavaa, että saatiin Tomas pidettyä, nyt odotan mieheltä vielä enemmän kuin viime kaudella, kunhan saa sen polvensa vielä täyteen iskuun. Loistava sentteri TPS:ään, hoitaa käytännössä kaikkia rooleja kentällä: Ärsyttää, repii, raastaa, taklaa, syöttää, laukoo, pelaa yv:tä ja av:ta ja niin edelleen. Alkoi melkein usko mennä kun ei jatkoa kuulunut, mutta sieltä se sitten paukkui, joten hyvältä näyttää, paria senaa vielä huutaa tuo rosteri.

Nordlundin jatko on myös positiivinen, mikäli ei liian kallista pahvia saatu aikaan. Oli runkosarjassa kusessa, mutta mikäli jatkaa noita playoff-pelin otteita, niin mies on huipputekijä TPS:n takalinjoille myös jatkossa. Pommi saisi laulaa vielä hieman enemmän viivalta, mielenkiintoista on myös nähdä miehen ensi kauden fyysisyys ja ne mahdolliset ihmekikat, millä mies joskus jopa ihastuttaa!

Raboin on mielenkiintoinen nimi, jolla on paljon samaa kun Sweattilla. Vaikka kyseessä on pienikokoinen pakki, niin fyysisyyttä ilmeisesti kuitenkin löytyy tämän perusteella. Positiiviselta kuulostaa myös nuo tähdistökenttään valinnat, on siis sen liigan kärkimiehiä, joten tuskinpa mitään Campbelliä tulee. Tehot ovat myös ok luokkaa, joten ihan mielenkiintoinen haku, ja toivottavasti hyvä sellainen. No, kun Vuori scouttaa, niin eiköhän homma pelaa, vaikka kysymysmerkkinä on tietenkin aina se, että kun ekaa kautta mies tulee Eurooppaan pelaamaan, niin miten homma toimii isossa kaukalossa. Saapa nähdä mitä St. Cloud State Universityn kapteeni tuo tullessaan...
♥ TPS ♥

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Plihal ja Nordlund jatkavat, Raboin Tepsiin

ViestiKirjoittaja Dev » 24.05.2010 20:54

No eikös se Vuori scoutannut myös Radjan ja Campbellin, vai olenko aivan väärässä? Sanoisin, että yhtä arpakortti tämä Raboin on, kuin Campbellikin. Okei tehot on hiukan paremmat USA:n sarjoissa ja niin edelleen, mutta eihän ne Campbelinkaan tehot mitkään huonot ollut. Paljon tulee riippumaan justiinsa siitä, että miten kaveri sopeutuu isoon Eurooppalaiseen kaukaloon. Jotkut tottuu nopeasti, joillakin saattaa kestää jopa puoli vuotta tottuminen.

Plihalin jatko on kyllä TPS:lle helvetin tärkeä, nyt teillä on ensi kaudelle se ykkössentteri joukkueeessa ja tuohon vielä kun saatte sen huhutun Jamie Johnsonin, niin alkaa sentteriosasto olemaan yksi liigan parhaista. Odotan mielenkiiinnolla mitä jälkeä Plihal saa aikaiseksi, kun siellä penkin takana ei olekkaan Suikkanen ja kun polvi on täydessä kunnossa. Mites, jääkö muuten Plihalilla pahastikin kesäharjoittelut väliin tuon leikkauksen takia? Eikös se sellaiseen joutunut kauden päätteeksi?

Nordlundista on paha mennä itse sanomaan mitään. Runkosarjassa pelasi kyllä suoraan sanoen päin helvettiä ne pelit jotka häneltä näin, mutta sitten taas playoffeissa oli oikeastaan jopa erinnomainen. Pahoin vaan pelkään, että ei saa pidettyä ensi kaudella samaa tasoa mitä playoffeissa esitti, ei ole sitä Suikkastakaan komentamassa.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Plihal ja Nordlund jatkavat, Raboin Tepsiin

ViestiKirjoittaja Unknown » 24.05.2010 21:20

Tosiaan Vuori scouttasi Radjan ja Campbellin ja ainoastaan Campbellistä voidaan puhua floppina, Radja oli hyvä taisteleva hyökkääjä, mutta koska joukkueessa oli jo valmiiksi niin paljon hyökkäysvoimaa, niin mies ei ollut rooliinsa tyytyväinen ja lähti. Campbell oli tosiaan karmea floppi, mutta kyllähän muuan Vuori scouttasi aikoinaan TPS:ään myös Plihalin, Birnerin, Sweattin, Johnssonin, (Mikusin) ja niin edelleen(Taisi olla Salakissakin näpit pelissä). Mutta se ei nyt juurikaan vaikuta tähän scouttaukseen, vaan jokainen uusi haku on yksi ainutlaatuinen tapaus erikseen ja jännä nähdä miten tässä käy. Itse näen näin ennakkoon Raboinissa aika paljon eroja Campbelliin. Campbell ei ollut nähnytkään johtavaa puolustajaa, kun taas Raboin on viilettänyt kapteenina useamman vuoden Amerikoissa. Pääkopan sisäisistä asioista en usko, että Raboinin pelaaminen jää kiinni, vaan ehkä se kaukalon suuruus saattaa olla suurempi probleema, mutta melko optimistisesti suhtaudun tähän hankintaan, koska tuskin on kallis haku ja suht nopea pakiksi ja koostaan huolimatta ilmeisesti fyysinen. Mutta eihän sitä pahemmin voi ennen arvioida kun on miestä paremmin päässyt katsomaan, luotto Vuoreen on kuitenkin kova, sillä hän on haistanut monta kovaa peluria ennenkin Tepsiin, kuten yllä näkyy(enemmän kuin huonoja).
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 588
Liittynyt: 15.05.2010 12:35
Suosikkijoukkue: TPS, Leijonat (TuTo, Mikael Granlund #64)

Re: Plihal ja Nordlund jatkavat, Raboin Tepsiin

ViestiKirjoittaja MustavalkoinenSydän » 26.08.2010 09:10

Garrett Raboinin kuulumisia voi lukea täältä:
TPS:n Garrett Raboin viihtyy Turussa :)
"Taivas varjele, mitä sieltä tulee! Sieltä tulee maali!"
- Antero Mertaranta

TPS 1956 1976 1989 1990 1991 1993 1995 1999 2000 2001 2010
SUOMI 1995 2011

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Plihal ja Nordlund jatkavat, Raboin Tepsiin

ViestiKirjoittaja Unknown » 06.10.2011 09:18

Raboin kyllästyi pieneen peliaikaansa - sopimus purettu

Eipä tuo mua harmita, Raboin oli ehkäpä koko Tepsin pehmein pakki, vaikka jonkin verran yritystä löytyi. Kaveria kuitenkin heiteltiin aika kevyesti seinille ja kaksinkamppailut ei ollut Garrettin vahvuuksiin kuuluva osa-alue.

Kysymys kuuluu, että hommataanko uutta tilalle? Virta ainakin epäsuorasti kitissyt sellaisen perään, mutta kai tässä sekin vaikuttaa, että mikä on Tuomisen ja Huczkowskin tilanne.

Jotenkin itsellä on sellainen kutina, että saattaa muitakin kavereita olla liipaisimella. Jenkeistä hankitun puolustajan nyt vaan pitää pystyä parempaan, ja Raboinista ei siihen ollut.
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 5296
Liittynyt: 29.04.2011 14:13
Paikkakunta: Valley of Grace
Suosikkijoukkue: TPS, Rantasen Rauno, Heikkisen Bono ja Virran Patu

Re: Plihal ja Nordlund jatkavat, Raboin Tepsiin

ViestiKirjoittaja MustaSurma76 » 06.10.2011 16:38

Juu ei tule Raboinia ikävä. Kova tsemppari ja asenne miehellä oli kohdallaan mutta auttamattomasti liian lapanen SM-Liigan tasolle puolustajana. Parhaat pelinsä Garrett pelasikin Tepsissä hyökkääjänä. Kaikkea hyvää kuitenkin Raboinille jatkoon.

Unknown kirjoitti:Jotenkin itsellä on sellainen kutina, että saattaa muitakin kavereita olla liipaisimella.

Peliaikojen perusteella seuraavana lähdössä olisi Vittasmäki?
Hakamussuttelua Vaihtoaitiossa jo vuodesta 2011

Avatar
Viestit: 5902
Liittynyt: 04.07.2010 18:04
Paikkakunta: Keskisuomalainen koillishämeessä eli Sysi-Suomi
Suosikkijoukkue: TPS - On vain 1 Pool, Klopp och Kungen

Re: Plihal ja Nordlund jatkavat, Raboin Tepsiin

ViestiKirjoittaja ArchieBunker » 06.10.2011 19:12

Vähän OT, mutta "perstuntumat" Raboinin uudesta osoitteesta? Sm-liiga? Eurooppa? vai "ojarummulla" himaan mököttään?
Hetken kestää elämää ja sekin synkkää, ja ikävää ..

... Kuuluu perkeleellinen pulina, ketä ne mahtaa olla? .. Ketäs luulisit olevan ...

"Meillä suvussa on ollut tapana, ettei omia asioita valitella. Mieluummin otan moottorisahan ja lähen vetämään tukkia niin pitkään, että helpottaa." - Seppo Räty

Avatar
Viestit: 965
Liittynyt: 27.07.2011 08:36
Suosikkijoukkue: HC TPS, Ville Vahalahti

Re: Plihal ja Nordlund jatkavat, Raboin Tepsiin

ViestiKirjoittaja TSS » 06.10.2011 22:28

En nyt ihan varauksetta iloitse tästä ratkaisusta. Joo ei Raboinista todellakaan ollut Sweattin korvaajaksi, eikä hyökkääväksi pakiksi, mutta oli kuitenkin ihan ok täytepakki edes omassa päässä. Virta sanoi HPK-pelin jälkeen että uutta pakkia tarvitaan, eli nyt tarvitaan kahta ja tässä vaiheessa kahden liigapakin löytäminen on vaikeaa, varsinkin näin syvällä kyntävään joukkueeseen kohtuuhinnalla. Raboin oli varmasti melko halpa, kun viime kaudelta ei ollut näyttöjä muillekaan seuroille antaa. Ja jos mies olisi edes 80 tonnia netonnut tuolla pelaamisen tasolla, niin tuskinpa olisi halunnut soppariaan purkaa, kun kukaan muu miehelle ei sellaista palkkaa maksaisi. Mielestäni meidän pakistomme ongelmat ovat Seppänen ja Vittasmäki. Seppäsellä on vauhtia ja intoa, mutta aivan luokaton laukaus ja molemmat ovat todella pehmeitä omassa päässä. Mutta eihän Peksin kultapossukerhoa voi arvostella! Seppäsen pistesaldo on sama 0+0 mutta miinusta on enemmän kuin Raboinilla, mikä olikin itsestään selvää kun peliä on katsonut. Samaten Miika "kolme peliä kaudessa" Huzckowski on täysin hyödytön pelaaja joukkueelle.

Eli tiivistettynä, Raboin ei täyttänyt odotuksia, mutta oli varmasti hinta/laatu -suhteeltaan parempi kuin kolme muuta mainittua ja jos miehen liksa oli, kuten veikkaan, 60-70t kaudesta onnea vaan yritykselle löytää samalla hinnalla huippupakki katastrofiseuralle, niin ja tarvitaanhan se toinenkin pakki vielä. Että jippii kun päästiin Raboinista eroon! Innolla odotan taas niitä vitun Mccarthyja ja Gran-Pierrejä tilalle! Sillä tämä homma taas lähtee nousuun!

Paluu TPS

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa