Matias Sointu Turun Palloseuraan

Kuva
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Matias Sointu Turun Palloseuraan

ViestiKirjoittaja Legenda » 09.04.2013 13:38

Jere Pulli, Markus Seikola ja Matias Sointu TPS:ään

HC TPS on tehnyt sopimukset kolmen uuden kotimaisen pelaajan kanssa. TPS-puolustus vahvistuu Jere Pullilla sekä Markus Seikolalla ja hyökkäykseen saapuu Matias Sointu.

Liigaurallaan 145 runkosarjan ottelua pelannut Sointu on NHL-seura Tampa Bay Lightningin seitsemännen kierroksen varaus (#182) vuodelta 2008. 23-vuotias laitahyökkääjä oli viime kaudella Ilveksen tehokkain pelaaja 32 (14+18) tehopisteellään ja paransi samalla omaa piste-ennätystään 12 pisteellä.

Yhtä odotettu pelaaja kuin Seikola ja Sointukin saapuu Palloseuraan Seikolan tavoin kahden vuoden sopimuksella ja sehän sopii! Ilveksen kasvatti, joka kävi juniorivuosiensa päätteeksi kiekkoilemassa Kanadan junioriliigoissakin, mutta palasi heti vuoden jälkeen takaisin kotiin. Viimeiset kolme kautta Ilveksessä ovat tuoneet tilille siis 145 SM-liigan ottelua joissa herra on iskenyt 68 (27+41) tehopistettä hyvin nousujohteisessa tahdissa.

Mielelläni kuulisin hieman Soinnun ominaisuuksista pelaajana, koska hän ei ole meikäläiselle se tutuin mahdollinen jannu. Kuuleman mukaan nopea jannu jaloistaan ja ihan hyvä viimeistelijä, mutta kaipa tuo nyt jotain muutakin osaa ja ei osaa?

Joka tapauksessa, tervetuloa Sointu Palloseuraan! Kovasti ainakin itse odotan herran edesottamuksia tulevilla kausilla!
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: Matias Sointu Turun Palloseuraan

ViestiKirjoittaja FPP » 09.04.2013 13:40

Jaa, Suominen ollut vuoden taas puntilla ja ajanut taksia, sillä kuitenkin saa edelleen try-out sopimuksen liigajoukkueeseen :ylos: Mielummin olisin sen Pusan ottanut. Muuten odotetut sopimukset, tosin toivottavasti Pulli ei ollut se pakiston iso kala :D

Viestit: 4787
Liittynyt: 08.04.2008 15:51
Suosikkijoukkue: Sabres, Ilves

Re: Matias Sointu Turun Palloseuraan

ViestiKirjoittaja Afinogenov » 09.04.2013 14:22

Legenda kirjoitti:Mielelläni kuulisin hieman Soinnun ominaisuuksista pelaajana, koska hän ei ole meikäläiselle se tutuin mahdollinen jannu. Kuuleman mukaan nopea jannu jaloistaan ja ihan hyvä viimeistelijä, mutta kaipa tuo nyt jotain muutakin osaa ja ei osaa?
Pelasi Ilveksessä hyvän kauden ja hinnoitteli itsenä ulos kasvattajaseuransa suunnitelmista, pyysi kuulemma 150k kausipalkkaa ja tähän ei Ilveksessä lähdetty.

Matias Sointu on todella hyväjalkainen pelaaja joka ei todellakaan kaihda fyysistä peliä. Menee ronskisti tilanteisiin ja tekee paljon "räkämaaleja" maalinedustalta. Ylivoimalla käyttökelpoinen pelaaja kädet ja pelisilmä hyvää tasoa. Mielestäni Sointua kannattaa peluuttaa hyökkäävissä ketjuissa eli 1-2 ketjussa. Ei ole mikään hyvä kahdensuunanpelaaja, kuitenkin pieni koko haittaa tuota pelaamista puolustuspäässä. Sointu joutui myös vähäksi aikaa valmentaja Tuokkolan "koirankoppiin" Ilveksessä joidenkin haastattelussa annettujen ylimielisten kommenttien vuoksi.

Eli opeteltavaa on vielä paljon, mutta jokatapauksessa hyvä nuori nousussa oleva pelaaja ja kahden vuoden sopimus on varmasti hyvä juttu.

Itse istuttaisin Soinnun kakkosketjun oikeaanlaitaan Camillo Miettisen vierelle. Miettinen pystyy peliä hyvinlukevana sentterinä neutralisoimaan vähän Soinnun kiekonmenetyksiä ja heikkoa omanpään peliä. Varmasti Sointu noita heikkouksiaan saa vielä kehitettyä, mutta oppirahat on maksettava.

Kehittyy varmasti hyväski TOP 4 laituriksi jos pääsee pelaamaan hyökkäävissä ketjuissa.
Dion Darling on tappelija, jonka sukunimestä ei kannata laskea hänen kanssaan leikkiä. Muutoin on luvassa kylmää kyytiä...

Viestit: 489
Liittynyt: 22.10.2009 10:55
Suosikkijoukkue: tps

Re: Matias Sointu Turun Palloseuraan

ViestiKirjoittaja apa » 09.04.2013 17:39

Pakistoon ja hyökkäykseen tulossa lisää pelaajia.

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Matias Sointu Turun Palloseuraan

ViestiKirjoittaja Unknown » 09.04.2013 17:50

apa kirjoitti:Pakistoon ja hyökkäykseen tulossa lisää pelaajia.


Se nyt on tietenkin selvää, että tulossa on, mutta osaatko sanoa yhtään tarkemmin, että milloin ja joko on nimiä papereissa?

Afinogenov kirjoitti:Itse istuttaisin Soinnun kakkosketjun oikeaanlaitaan Camillo Miettisen vierelle. Miettinen pystyy peliä hyvinlukevana sentterinä neutralisoimaan vähän Soinnun kiekonmenetyksiä ja heikkoa omanpään peliä. Varmasti Sointu noita heikkouksiaan saa vielä kehitettyä, mutta oppirahat on maksettava.


Joo, tuo on varmasti se yksi vaihtoehto. Odottelen itse ensi kauden Palloseuraan yhtä kovaa ketjua ja kahta perushyvää ketjua (+ nelonen duuniketju koodilla "koluplihalmäkinen"). Kovan ketjun johtaja tulee ulkomailta/toivottavasti Lukosta ja siihen on aika lukkoon lyöty Willsie toiseksi laituriksi. Toinen (=vasen) laita on sitten auki (Vahalahti?).

Soinnulle on lähtökohtaisesti tarjolla paikka joko Koskiranta tai Miettinen rinnalle näillä näkymin. Noista on periaatteessa aika vaikeata sanoa tässä vaiheessa, kumpi sopii Soinnulle paremmin. Koskiranta on kädettömämpi, mutta parempi ja vahvempi omassa päässä. Etukäteisspekulaatioissa Sointu on löytynyt useimmin Koskirannan rinnalta, mutta nyt kun tarkemmin miettii, niin kiinnostaisi nähdä Sointu myös Miettisen rinnalla. Tuossa olisi aineksia "hattunenvirtalaerkinjuntti"-ketjulle, kun lyödään yhdeksi vitjaksi Virtala - Miettinen - Sointu. Tosin ketjuspekulaatioissa ollaan sen Luttisen myötä pyöritelty köyhänmiehenpelicansykköstä, tyylillä Luttinen - Koskiranta - Sointu. No, vaihtoehtoja on monia.
♥ TPS ♥

Viestit: 489
Liittynyt: 22.10.2009 10:55
Suosikkijoukkue: tps

Re: Matias Sointu Turun Palloseuraan

ViestiKirjoittaja apa » 09.04.2013 17:59

Kaksi tai kolme nimeä paperissa. Julkaistaan parin viikon sisällä. En ole aivan varma , mutta lisää uusia pelaajia vielä tulossa,jos.....................? Sorry,siirtäkää kausiketjuun.

Paluu TPS

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa