Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

Yleinen kiekkokeskustelu.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja Dev » 26.02.2008 12:20

Aihe Sihvosesta täytyy olla. En kertakaikkiaan ymmärrä Sihvosta, mies kehuu maasta taivaisiin valmentajat Ika Lehkosen ja Juhani Tammisen, mutta minkä takia herrat ei pääse valmentamaan SM-Liigan vaikka heillä on Sihvosen mukaan parhaat pelikirjat. Huvittavaa oli katsella listaa jonka Sihvonen teki HIFK:n valmentaja ehdokkaista. Kari Jalonen oli sijalla 7. Jalosen edelle pääsi

Summanen
Westerlund
Toivola
Lehkonen
Tamminen
Suikkanen
Jalonen

Ihan käsittämätöntä nuo Sihvosen valmentaja näkemykset. Hän pitää siis Toivolaa, Tammista, Suikkasta ja Lehkosta parempana valmentajana HIFK:lle kuin Jalosta. :roll: Sama juttu oli Jokereiden kanssa, Sheddenin pelikirja on huono ja siinä on todella paljon puutteita. Sihvosen mielestä Waltteri Immonen olisi ollut parempi valinta Jokereiden koutsiksi tälle kaudelle kuin Shedden.

Pelle jätkä.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 3294
Liittynyt: 17.02.2008 21:25
Paikkakunta: Tampere
Suosikkijoukkue: Tampereen Pyrintö

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja Zubru » 26.02.2008 12:30

Niinno, sanoihan Sihvonen kauden alkupuolella, että tällä kaudella Uraman kupla puhkeaa. Ja kuinkas sitten kävikään..
Kyllähän Sihvonen puhuu luultavasti aika paljon paskaa, mutta hänen kirjoituksistaan löytyy silti ihan hyviäkin mielipiteitä välillä. Harvemmin tulee silti luettua Sihvosen kirjoituksia Urheilulehdestä.
On parempi olla vakavasti PA ku Timo T.A.

Avatar
Viestit: 1723
Liittynyt: 17.02.2008 14:48
Suosikkijoukkue: KooKoo, Minnesota Wild, Leijonat, Juventus & Les Bleus

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja Dethis » 26.02.2008 12:31

Hehe, pelle nimenomaan. Ainut hyvä juttu mikä on jäänyt miehestä mieleen, oli se kun Sihvonen pisti Kummolalle jauhot suuhun maajoukkueen päävalmentajaa koskevassa tiedotustilaisuudessa. :lol:

Äijällä on varmaan pelikirja mukana petipuuhissakin saakeli :shock:

Avatar
Viestit: 3460
Liittynyt: 17.02.2008 21:12
Paikkakunta: Hyvinkää
Suosikkijoukkue: Jokerit

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja ruoska » 26.02.2008 14:29

Waltteri Immonen ei osaa valmentaa paskan vertaa. Aina kun Shedden hoitaa maajoukkueen turnausta ja Waltsu pääsee hoitamaan treenit sun muut niin peli menee aivan paskaksi. Ei se vaan osaa.
Gigi Marvin <3
Foorumin kovin kingi
Scarlett <3
Nyt, aina ja ikuisesti.

Avatar
Viestit: 3294
Liittynyt: 17.02.2008 21:25
Paikkakunta: Tampere
Suosikkijoukkue: Tampereen Pyrintö

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja Zubru » 26.02.2008 15:32

Device kirjoitti:Ihan käsittämätöntä nuo Sihvosen valmentaja näkemykset. Hän pitää siis Toivolaa, Tammista, Suikkasta ja Lehkosta parempana valmentajana HIFK:lle kuin Jalosta.

Luin tuon Sihvosen jutun, ja itselle jäi semmoinen kuva tuosta listauksesta, että Sihvonen rankkasi valmentajat enemmän sen perusteella kuka sopii HIFKin "brändille" parhaiten. Toivolakin on juuri sen takia Jalosen edellä kyseisessä listauksessa.
On parempi olla vakavasti PA ku Timo T.A.

Avatar
Viestit: 76
Liittynyt: 18.02.2008 16:05
Paikkakunta: Kankaanpää

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja MikaTPS » 26.02.2008 20:23

No Tamminen pääsisi ihan mihin tahansa liigajoukkueeseen, mies on Suomen ylivoimaista parhaimmistoa valmentajaosastolla.

Mutta Sihvonen epäonnistui valmentajana, mutta kirjoittaa ihan hyvin, no ne pelikirja- jutut niin huh huh, jotain rajaa. Joo pelikirja on kiva juttu, mutta peli pelataan kuitenkin kentällä eikä kirjassa, jossa on vain asiat kuten ne asiat pitäisi tehdä.
Mestaruudet: 1956, -76, -89, -90, -91, -93, -95, -99, -00, -01, lista tulee jatkumaan...

Avatar
Viestit: 1723
Liittynyt: 17.02.2008 14:48
Suosikkijoukkue: KooKoo, Minnesota Wild, Leijonat, Juventus & Les Bleus

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja Dethis » 03.03.2008 10:49

Sihvonen kirjoittanut jutun Pelicansista:

Pelicans-ihme

Pelicans taistelee tällä hetkellä varsinaisten pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta. Jotkut joukkueen kannattajat saattavat olla tällä hetkellä jopa hieman pettyneitä ja huolissaan, sillä vielä joitakin viikkoja sitten Pelicans kamppaili aivan sarjakärjessä.

On selvää – ja hyväksyttävääkin -, että niin fanien, yhteistyökumppaneiden kuin organisaation itsensä nälkä kasvaa syödessä.

Mutta minun vinkkelistä katsoen mahdollinen pettymys ja huoli muutamasta sarjasijoituksesta suuntaan tai toiseen on aivan turhaa. Tämä johtuu siitä, että täältä etäisyydestä katsoen ja Pelicansin todelliset muutaman vuoden takaiset vaikeudet sisältäpäin kokeneena perspektiivini on laajempi.

On pieni ihme, että Pelicans ylipäätään yhä pelaa SM-liigassa.

Ja suuri ihme on se, että joukkue on tällä hetkellä niin iskukykyinen, että sillä voi lähteä realistisesti hakemaan voittoa niin Oulun Raksilasta kuin Helsingin Areenasta. Runkosarjan kotiotteluissaan Pelicans on ennakkosuosikki kaikkia liigajoukkueita vastaan.

Muutos neljän, viiden vuoden taakse verrattuna on valtava.

En tunne eikä minua analyytikkona ja valmentajana kiinnostakaan se talouden puolen kuvio, jolla tämä kaikki on saatu aikaan. Yhtä kaikki, voidaan puhua talousihmeestä.

Toinen puoli asiaa on tietysti kaukalossa tapahtuneet muutokset ja edistysaskeleet. Ne tunnen jääkiekon ammattilaisena paremmin. Mutta tiettyä ihmettä silläkin puolella on tapahtunut. Lähes tähdettömän joukkueen rivimiehistä on kasvanut tunnettuja, arvostettuja ja kunnioitettuja SM-liigapelaajia. Erityispiirre tässä on se, että Pelicans on poikkeuksellisen voimakkaasti lahtelaisten pelaajien joukkue. Pelicans on liigan omavaraisin joukkue. Lahtelaisuuden aste joukkueessa on peräti ihmettelyn aihe.

Jääkiekko on viisikkopeli, maalivahteja unohtamatta.

Samalla viisikko-metaforalla annan tunnustuksen niille tärkeimmille henkilöille, jotka näen Pelicansin nousun taustalla kulmakivinä: Hannu Aravirta, Ilkka Kaarna, Pasi Nurminen, Pasi Räsänen ja Tomi-Pekka Kolu ovat nimet Pelicans-ihmeen takana. ”Maalivahdin” roolin tarjoan tämän viisikon takana Pelicansin sponsoreille.

Toki ei sovi unohtaa pelaajiakaan.

Tunnen kuin omat taskuni Jarnan, Bopin ja Ekun harhautukset, luistelun, syötöt ja laukaukset. Pelasin 90-luvun alussa näiden konkareiden kanssa liigaa Lahdessa. Mahtavatkohan veljet edes tajuta ja riittävästi arvostaa sitä, että heille tarjoutuu pelata uran viimeisiä vuosia kotikaupungissa ja vieläpä voittavassa joukkueessa?

Entä Matias Loppi. Kun Loppi tuli jokunen vuosi sitten Pelicansiin, hänet olisi pitänyt suoraan sanoen passittaa heti takaisin Mestikseen. Vaan mitä jääkiekkoa pelaa Loppi nyt!? Häneen pelaamisensa ja ruumiinkielen edistyminen symbolisoi kaikkea sitä muutosta, joka Pelicansissa on koettu tässä muutaman kauden aikana.

Siipirikosta vaappujasta on tullut tehokas saalistaja.

En kannata ainuttakaan SM-liigajoukkuetta. Mutta rehellisesti sanoen koen mielihyvää siitä, mitä lahtelaiselle jääkiekkoilulle kuuluu tällä hetkellä.

Mietin joskus, että ehkä en sittenkään turhaan valvonut öitäni ja antanut päävalmentajana kasvoja sille kaikelle kurjuudelle, jota vielä aivan äsken Pelicansissa koettiin ja elettiin.

Häviävän valmentajan leima on minussa syvällä, mutta nekin eloonjäämistaistelun vaiheet oli joidenkin lätkäjätkien vietävä pää pystyssä läpi.

Lennä Pelicans, lennä!-Petteri Sihvonen

Viestit: 5
Liittynyt: 04.03.2008 13:40

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja Steve » 04.03.2008 14:27

Sihvonen on mies jonka kirjoitukset herättävät keskustelua puolesta ja vastaan. Mutta kun katsoo niiden kirjoitusten taakse ja jättää ne ylimääräiset provot huomioimatta niin huomaa että mies puhuu asiaa. Hienoa, että meiltä löytyy kaveri joka uskaltaa olla eri mieltä vaikka se ei kaikkia miellyttäsisikään.

Avatar
Viestit: 76
Liittynyt: 18.02.2008 16:05
Paikkakunta: Kankaanpää

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja MikaTPS » 11.03.2008 18:58

Luin äsken Sihvosen haastattelua Turun Sanomista ja toiveikkaana loppuun asti kunnes se äijä työnsi taas ton lempisanansa sinne:

"Hannu Virran pelikirja on hyvä, mutta..."

Kyllä, pelikirja pääsi juttuun mukaan. Sihvonen ei pelikirjallaan koskaan siivittänyt Pelikaaneja mestaruuteen, muuten jätkä puhuu asiaa, kun vaan hillittis vähän noita pelikirja juttuja.
Mestaruudet: 1956, -76, -89, -90, -91, -93, -95, -99, -00, -01, lista tulee jatkumaan...

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 8254
Liittynyt: 17.02.2008 21:51
Suosikkijoukkue: Rosenlewin Urheilijat-38, St. Louis Blues, HK TsSKA Moskova, HC Luvia

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja HijoDelViento » 11.03.2008 20:47

MikaTPS kirjoitti:muuten jätkä puhuu asiaa, kun vaan hillittis vähän noita p**a juttuja.

Sori Mika, sensuroin tekstistäsi kirosanat pois.

Olen kyllä kohtalaisen ajatusmaailmallisesti samaa mieltä kanssasi. Jotenkin tulee mieleen 1990-luvun keskustapoliitikot, joista toinen, nimeltään Paavo, toisti tuota 'mediapeli'-sanaa kunnes sitä ei enää kuultu kansan naurun seasta. Saman kohtalon koki sitten eräs Esko 'työreformi'-sana kanssa. Suomen Urheilulehti, nykyiseltä nimeltään pelkkä Urheilulehti tosin oli aikoinaan presidentti Kekkosen vahvassa suojeluksessa (ja talutusnuorassa), joten ei tuo Sihvosen alkiolaisuus mitään uutta ole kyseisessä mediatalossa.

Sihvosen ajattelun toiminnallinen periaate tuntuu olevan se että ensi päätetään mielipide jolla kirjoitetaan. Mielipide muovautuu siitten joka sen mukaan mikä Sihvosen oma mielipide on, tai sitten mikä mielipide tekee analyysista uutisen. Vaikkei Sihvonen olekaan uutistoimittaja, pyrkii hän silti kirjoittamaan uutisia. Vaikkakin olemattomista tapahtumista.

Kun mielipide asiasta on päätetty, lähtee Sihvonen sitten määrittelemään käsitettä p**a. Siis tuo koko käsite on vain koonti niistä ominaisuuksista jotka tukevat ennalta päätettyä mielipidettä, ei mikään ajassa ja avaruudessa absoluuttinen määritelmä. Lopputuloksena on retorisesti vahva analyysi, jonka todellinen sisältö on kuitenkin vain se että rakennettua mielipidettä tukevat ominaisuudet analyysin kohteessa on koottu käsitteen p**a piiriin, muut sen ulkopuolelle.

Tuolla retoriikkalla on tietty vahvistava duaalinen vuorovaikutus, toisaalta se vahvistaa mielikuvaa Sihvosen asiantuntemuksesta koskien p*aa, ja toisaalta se vahvistaa käsitystä p**a-ajattelun tärkeydestä itse käsiteltävänä olevalle aihealueelle.

Vaikea tietysti arvioda eksaktisti sitä minkälaisen ideallisen proseduurin Sihvonen käy läpi analyysia rakentaessaan. Uskon kuitenkin että aksioomat joihin hänen henkilökohtainen määritelmänsä p**asta perustuu pohjautuvat nimenomaisesti retorisiin päämääriin.

Yleisesti voidaan todeta että käsite p**a on määritelmänsä mukaan Sihvosen näkemys yksilön valmennustaidoista. Siksi kenenkään muun ei ole erityisen mielekästä aloittaa keskustelua esim. sanoilla "minun näkemykseni valmentajan p**asta on se että...". Se on vähän sama asia kuin henkilö joka ei ole presidentti sanoisi että "mielestäni presidentin mielipide on...".
Ehkä kommentoitavaa? Rekisteröidy mukaan ja anna sanataiteen miekkasi sivaltaa.............................

Viestit: 202
Liittynyt: 12.03.2008 11:56
Suosikkijoukkue: HIFK

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja Jake » 12.03.2008 12:34

Steve kirjoitti:Sihvonen on mies jonka kirjoitukset herättävät keskustelua puolesta ja vastaan. Mutta kun katsoo niiden kirjoitusten taakse ja jättää ne ylimääräiset provot huomioimatta niin huomaa että mies puhuu asiaa. Hienoa, että meiltä löytyy kaveri joka uskaltaa olla eri mieltä vaikka se ei kaikkia miellyttäsisikään.


Olen samaa mieltä. Sihvonen on kaikesta kiistanalaisuudestaan huolimatta Suomen ensimmäinen kiekkotoimittaja, joka puhuu jostain muustakin kuin ylä- ja alamummoista ja tuonut jääkiekon taktisen puolen hyvin esille kirjoituksissaan. Sihvosen uskottavuutta syövät kaikki nämä hänen keksimänsä "pelikirjat", "fiaskokiekot" ja "lätkäjätkät" sekä sensaatiohakuinen tyyli kirjoittaa juttujaan Urheilulehteen, mutta tietysti ilman niitä "Sihvos-brändin" elementtejä hänen kirjoituksensa eivät herättäisi yhtä paljon huomiota kuin nyt.

Toki Petteri kirjoittaa paljon paskaakin niissä pelikirjajutuissaan, sillä hänellä itsellään ei ole lyhyttä Pelsu-valmennuspestiään lukuunottamatta kovin merkittävää kokemusta siitä, miten kaikki "modernin jääkiekon" hienoudet harjoitutetaan joukkueeseen ja miten ne oikeasti lähtevät toimimaan, puhumattakaan ihan tavallisista valmennukseen liittyvistä asioista (harjoitukset, peluutukset, kenttäkoostumukset, joukkueen johtaminen...)

Katsoin että tämä kuuluu yleiseen keskusteluun ennemmin, joten siirsin

T. Dev

Avatar
Viestit: 166
Liittynyt: 17.02.2008 18:11
Suosikkijoukkue: NHL

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja gasp » 30.03.2008 20:40

Kaikkein naurettavin Sihvosen juttu oli pari kk sitten netissä, kun hän rankkasi kaikkien aikojen kolme parasta suomalaista jääkiekkoilijaa.

Lista meni näin:

1. Selänne
2. Koivu
3. Kurri

että Kurri kolmantena...pitäisi sitä NHL uraa edes jonku verran arvostaa
"Peter Forsberg is probably the best player i've ever played against" -Scott Stevens

Avatar
Viestit: 3153
Liittynyt: 18.02.2008 18:53
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Vaasan Sport & Real Madrid

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja Toivis » 31.03.2008 15:21

NHL-perusteella siellä pitäisi olla aika monta muutakin nimeä. :)
Tikkasen ja Kurrin arvostan Koivun edelle, Saku Koivu ei kuitenkaan ole uraansa edes päättänyt, eikä varmaan vielä päätäkkään.
Teemu Selänne loistava kiekkoilija, joten hän top3:ssa saisi pysyä.
Liity mukaan NBA-voittojahtiin - Facebookissa!
Liigagurun mestari kaudella 2007-2008 sekä pronssia kaudella 2010-2011!
Mestisgurun mestari kaudella 2008-2009 sekä runkosarjan voitto & hopeaa kaudella 2010-2011!
NHL-Gurun hopeaa kaudella 2009-2010!
Historian ensimmäisen HaxBall- turnauksen mestaruus feat Crick!

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja Dev » 31.03.2008 15:30

Ihan perseestä tuo Sihvosen lista. Pikemminkin seuraavanlaisesti rankkaisin suomalaiset.

1. Jari Kurri
2. Esa Tikkanen
3. Teemu Selänne

Saku Koivu ei todellakaan kuulu tuohon listaan.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 3153
Liittynyt: 18.02.2008 18:53
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Vaasan Sport & Real Madrid

Re: Petteri Sihvonen - kaikki tietävä

ViestiKirjoittaja Toivis » 31.03.2008 15:36

Device kirjoitti:Ihan perseestä tuo Sihvosen lista. Pikemminkin seuraavanlaisesti rankkaisin suomalaiset.

1. Jari Kurri
2. Esa Tikkanen
3. Teemu Selänne

Saku Koivu ei todellakaan kuulu tuohon listaan.


Jatkan vielä tähän, samaa mieltä Devicen kanssa.
Ensinnäkin haluasin tietää millä perusteella kuulapää on tämän listan valinnut. Koivun meriitit on kevyttä kauraa verrattuna Tikin ja Kurrin lukemiin. Viisi Stanley-cup voittoa kertoo kuitenkin jostain, ja siitä että on pelannut urallaan Wayne Greztkyn kanssa.
Liity mukaan NBA-voittojahtiin - Facebookissa!
Liigagurun mestari kaudella 2007-2008 sekä pronssia kaudella 2010-2011!
Mestisgurun mestari kaudella 2008-2009 sekä runkosarjan voitto & hopeaa kaudella 2010-2011!
NHL-Gurun hopeaa kaudella 2009-2010!
Historian ensimmäisen HaxBall- turnauksen mestaruus feat Crick!

Seuraava

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa