Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

Yleinen kiekkokeskustelu.
Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 11.07.2008 18:31
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: Edmonton Oilers

Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja kesäesa » 11.04.2010 14:25

Kaikkiahan rupeaa aina kyrsimään, jos oma jengi on hävinnyt pelin toiselle joukkueelle, mutta kaikki käsittelee asian eri tavalla. Kysymys kuuluukin, miten sinä käsittelet tappiollisen ottelun?

Itse menen aina tappiollisen matsin jälkeen saunaan. Rentouttaa mukavasti ja tilanteesta riippuen pari saunaolutta mukaan.
"- Mulla on sen verran kielitaitoa ja kontaktipintaa, että voisin koutsata jossain päin maailmaa jo huomenna. Ja ihmiset tulisivat sivistyneesti sanomaan, että herra Tamminen, great to fucking see you."

Avatar
Viestit: 2177
Liittynyt: 25.01.2009 20:26
Suosikkijoukkue: Jokerit Hellsinki

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja Jokkeri » 11.04.2010 14:50

SliCe kirjoitti:Kaikkiahan rupeaa aina kyrsimään, jos oma jengi on hävinnyt pelin toiselle joukkueelle, mutta kaikki käsittelee asian eri tavalla. Kysymys kuuluukin, miten sinä käsittelet tappiollisen ottelun?

Itse menen aina tappiollisen matsin jälkeen saunaan. Rentouttaa mukavasti ja tilanteesta riippuen pari saunaolutta mukaan.


Riippuu aika paljon tappiosta. Jos joukkue on taistellut ja antanut kaikkensa, niin ei auta muuta kuin myöntää että toinen oli parempi. Surffailu pelin jälkeen nollaan tilanteen jättämällä kaikki maalikosteet katsomatta ja käyn nukkumaan aikaisin. En myöskään ole kovin puhelias sellaisen tappion jälkeen, joten yleensä vasta seuraavana päivänä voin keskustella pelistä. Voittopelin jälkeen on kiva nauttia vaikkapa saunasta taikka muutamasta oluesta. Jos kyseessä on viikonloppupeli, niin kävi pelissä miten tahansa niin kännithän siinä tulee vedettyä anyway. Voiton jälkeen on vain sellainen helvetin rauhallinen olo ja todella chilli baari-ilta seurauksena. Tappion jälkeen yleensä vähän agre-fiilis tulee ja en ole niin seurallisella päällä kuin voiton jälkeen. Tulee myös päätä auottua monesti, jos vaikkapa saman kylä toisen joukkueen kannattaja eksyy samaa ravintolaan. Mitään ei kuitenkaan rikota eikä myöskään fyysistä agressiivisuutta ole ikinä tarvinnut osoittaa.
Kaikki Jäähalleille! Teksti-tv keskustelupalstojen raamattu.

Avatar
Viestit: 966
Liittynyt: 17.02.2008 14:13
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, SAIK, Capitals, U-20, Erik Karlsson

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja ode16 » 11.04.2010 15:51

Hyvä ja mielenkiintonen toikki. Kotipelien jälkeen jäädään vakiokavereiden kanssa seuraamaan hallille lehidstötilaisuutta, seisomakatsomosta matka käy aina keskiosion pehmeille penkeille. Yleensä naureskellaan kaikille asioilla (yleensä kaikkea pervoa...), toisinaan vitutus on erittäin kova johtuen erinäisistä syistä, etenkin jos tuomari on ollut surkea tai vastustajajoukkue mussuttanut lähes joka tilanteesta, mutta yleensä kavereiden kesken tulee naureskeltua heti matsin jälkeen. En tiedä mistä se johtuu, mutta kavereiden kanssa kun käy keskustelua matsista niin homma toimii hyvin, mutta heti kun vanhemmat alkaa kysellä niin etenkin tappiomatsien jälkeen rupeaa kyrsimään, koska kaikki pitäisi selostaa juurta jaksaen eikä siinä vaiheessa todellakaan jaksaisi. Kotiin kun pääsen niin tuloksesta riippumatta luen aina jatkoajat, vaihtoaitiot ja katson kaikkien matsien maalikoosteet.
kaverilta voi ottaa suihin jos se on vitsi vaa. - Pasiradio 25.12 kello 20.46

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja Multi » 11.04.2010 15:59

Kaikkien otteluiden niin tappiollisten kuin voitettujenkin jälkeen, ensiksi analysoin peliä kaveripiirissä. Oliko peli hyvää? mitä olisi pitänyt tehdä toisin ja näin edelleen, kavereiden kanssa keskustellaan pelistä siis kokonaisvaltaisesti. Sen jälkeen luen usein eri keskustelupalstojen käyttäjien mielipiteitä otteluista, luen myös eri medioitten arviot ottelusta. Sitten suuntana on usein sauna ja saunan kautta iltapalalle ja sieltä vielä tänne tai jatkoaikaan katsomaan viestit. Sitten nukkumaan ja miettimään uuden päivän haasteita...
Turha koittaa ylläpito voittaa

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja Jartsa » 11.04.2010 16:24

Jos ollaan peliä livenä kattomassa niin tietysti heti käydään omassa päässä ja ystävien kanssa läpi syyt ja seuraukset tappioon kotimatkan aikana ja sen kautta nollataan vitutus. Se on tärkeintä, ettei ala märehtiä asioita, silloin se ei jätä ikinä rauhaan.

Jos ollaan kotona ja katsotaan peliä telkusta tai netistä, niin sama homma, ensin mietitään, että miksi ja sitten otetaan vähän häppää parantamaan haavat.
Ei allekirjoituksia

Avatar
Viestit: 4139
Liittynyt: 07.02.2009 22:53
Paikkakunta: Itä-Kerava
Suosikkijoukkue: Red Wings, Veljekset FILPPULA, KHL-Jokerit

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja James » 11.04.2010 16:51

Se riippuu paljolti minkälaisesta tappiosta on kyse. Jos joukkue häviää tiukan taistelun jälkeen kaikkensa antaneena niin silloin ei vituta paljoakaan koska tietää että toinen oli vain parempi ja voittamaankin pystytään. Suurimmat vitutukset tulee silloin kun joukkue häviää muiden kuin pelillisten asioiden takia, eli jos tuomarit vaikka on ihan kujalla pelistä.
Sitten on vielä nämä Suomi-USA tyyliset tapaukset kun joukkueen pelleily on niin naurettavaa, että mennään vitutusasteen yli, joka on huumoriaste. Siinä vaiheessa vain nauretaan joukkueen pelleilylle, eikä enää vituta pätkääkään.

Yleensä pelien jälkeen mietitään tappioiden syitä omassa päässä ja sitten lueskellaan nettipalstoilta muidenkin fanien näkemyksiä. Joskus taas asioista keskustellaan jo pelin aikana jos paikan päällä sattuu olemaan joku juttukaveri, aika harvoin vain niin käy omalla kohdalla.
Valtteri Filppula:
Runkosarjassa 117+168=285 (Kaikkien aikojen Suomi-pörssissä 22.)
Playoffeissa 19+38=57 (5.)
Maajoukkueessa 7+6=13
SM-liigassa 21+42=63

20.2.1998, 7.5.2003, 26.2.2010 & Jatkoa odotellessa..

Avatar
Viestit: 3616
Liittynyt: 11.04.2009 13:19
Suosikkijoukkue: KalPa, Anaheim Ducks

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja KilleriPilleri » 11.04.2010 23:14

Riippuu tosiaan aika paljon siitä että millainen tappio on kyseessä. Mutta siis joo itsellä on melkein aina hävityn pelin jälkeen alussa sellainen "voi prkl" fiilis, mutta eipä nyt kuitenkaan sitten jos tietää että joukkue on taistellut tosissaan ja antanut/pistänyt peliin kaikkensa, esimerkiksi sellaiset 1-2 maalin tappiot ei ne niin paljoa pistä ärsyyntymään siinä on vaan silloin myönnettävä että se toinen joukkue oli parempi. Jos kuitenkin sitten sellaiset murskatappiot tai pelit jotka ratkeavat tuomarityöskentelyyn niin ne vasta saakin hermot kireälle, mutta itse olen tälläisessä tilanteessa sitten sellainen että yleensä lähden ulos kävelylle tai höpisen kavereiden kanssa jotain niin koko pelikin unohtuu siinä sitten :mrgreen:

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja Friiku » 12.04.2010 09:30

Riippuu nimenomaan aika paljon peliesityksestä ja myös vastustajasta.

Jos peli oli paskaa, niin yksinkertaisesti toteamme kavereiden kanssa, että "vittu mitä paskaa" ja haukumme keskenämme pelaajat, jotka pelasivat paskasti (jos pelasivat). Paskan esityksen jälkeen vaan fanibaariin tai himaan angstissa lukemaan jatkoaikaa ja muita foorumeita ja sitten nukkumaan ja kohti uusia päivitä ja otteluita. Jos kyseessä on "Ässät, Saipa, JYP", niin tappio melkein unohdettu jo seuraavana päivänä (ellei esitys ole totaalista paskaa), mutta jos vastassa oli HIFK tai Kärpät, niin tappio muistuttaa itteänsä pienenä vitutuksena vielä seuraavan vajaan viikon verran.

Jos tappio tulee hyvällä pelillä, niin oikeastaan hymy suussa hallilta kuitenkin lähdetään tietän, että ensi kerralla tuolla pelillä tulee varmasti voitto. Hymyissä suin kavereiden kanssa kehutaan lähes kaikkia ja ruvetaan jo innoissaan spekuloimaan seuraavaa ottelua. Tämän jälkeen kotona normaalisti jatkoaika yms ja sitten iloisena nukkumaan. Voitto tuottaa hyvää oloa oikeastaan aina seuraavaan otteluun asti... voittofiilis on kyllä hieno fiilis.

Tän kauden pleijareista tippuminen vitutti jo jonkin verran. Känni päälle, niin sai hetkeks edes surun piilotettua.. onneksi fanibussissa oli sen verran hyvää väkeä, että saikin tappion unohdettua seuraavaksi päiväksi. C-junnujen mestaruus helpotti tän kauden tippumista aika huomattavasti, kun sai samantein ajatukset siirrettyä jännään finaalisarjaan.

Vielä varmaan noin kuukauden tulee olemaan fiilis "hyvä vaan, että ei nyt täydy kattoa lätkää".. mutta eiköhän sitä kohta taas Eteläpäätyyn tee mieli.. onneks fudiskausi alkaa ihan just pienentämään ikävää ;)

Viestit: 5948
Liittynyt: 28.07.2009 17:49
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: Lukko, Minnesota Wild, fudis QPR

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja jurachess » 17.07.2010 00:59

Aika filosofinen kysymys. Jos kyse on vaikka Lukon runkosarjan pelistä. Esim Lukko häviää rankkareilla jollekin toiselle seuralle on vaihtoehtoja vain kaksi.
1. Katson olenko yksin kotona vai jonkun muun kanssa. Jos olen yksin vaihdan kanavaa ja meen nukkumaan, en hirtä kuitenkaan itseäni.
2. Jos on joku muu kylässä katson sen toisen reaktioita Lukon tappioon ja jos nauraa humalassa, tarjoan pari lasillista vettä salaa. ;) Itse vedän teräviä kirvelevään tappioon ja nauran toiselle.
No en kuitenkaan ole näin raaka.
Jos taas on kyse vedonlyönnistä, missä olen hävinnyt on montakin vaihtoehtoa. Yleensä myönnyn omaan tietämättömyyteeni, mutta kännipäissäni saatan haukkua kaikki huijareiksi ja koko yön kunnes laannun. :cool:
Käsittelen joka tapauksessa tappion niin, että se ei ollut ihan varma ja toisinkin olisi voinut käydä, eli en niistä hirveesti masennu. Joskus on kyllä poikkeuksia, pakko myöntää. :angryw:
Liigagurun mestari kaudella 2009 - 2010.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja Dev » 17.07.2010 19:40

Jos on menossa runkosarja ja on arkipäivä, niin silloin yleensä pyrin välttämään kaikkia otteluketjuja ja varsinkin vastustaja joukkueen kannattajien juttujen lukemista. Lisää vaan vitutusta, kun kehutaan omia ja huudellaan kuinka paska IFK oli. Jonkun aikaa siinä pällistelen ja painun sitten koisimaan.
Viikonloppuna taas on yleensä niin paljon menoa, että ei jaksa oikein jäädä murehtimaan tappiota. Kyllähän se sen tunnin verran kirpasee, mutta katoaa, kun kaataa juotavaa kurkusta alas. :tuoppi:

Playoffeissa taas on eri maailma. Jos tulee dunkkuun ja jengi lähtee kesälomille, niin silloin se on yleensä pakko lähteä kierrokselle nollaamaan tilanne ja kiroamaan frendien kanssa, että miten vitussa tässä taas kävi näin. Kiukku saattaa kestää parisen päivää ja pettymys taas parisen kuukauttakin.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 588
Liittynyt: 15.05.2010 12:35
Suosikkijoukkue: TPS, Leijonat (TuTo, Mikael Granlund #64)

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja MustavalkoinenSydän » 20.07.2010 17:33

Jos Tepsi (tai Leijonat) voittaa, niin kierrän kaiken maailman keskustelupalstat (Jatkis lähinnä) ja luen kommentteja ottelusta. Myös sähköiset mediat käyn läpi. Katson myös urkkaruudun ja tulosruudun ja sitten kun maalikoosteet ja haastattelut saapuu tepsin youtubekanavalle, niin sitten katsotaan myös ne. YLE:n nettisivuilla on muuten yleensä aina joka kierroksen jälkeen pidemmät haastattelut, oletteko huomanneet?
Ne tsekataan tietty kanssa. Viime kauden playoffseissa kun useat tepsin kannattajat oli kuvanneet videota youtubeen, niin niitä oli myös mukava katsoa ja palata vielä ottelun tunnelmiin. Siskon kanssa (jonka kanssa pelejä käyn katsomassa) tietty myös analydoidaan ottelut ja käydään läpi kaikki parhaat jutut.. :)

Tappio harmittaa aina vietävästi, varsinkin jos on itse ollut paikan päällä katsomassa. Sillon en vahingossakaan mene lukemaan kommentteja, alkaa vaan ärsyttää lisää! :thumb_down: Sitten odotettelee jo seuraavia matseja ja herkullisia päänahkoja!
"Taivas varjele, mitä sieltä tulee! Sieltä tulee maali!"
- Antero Mertaranta

TPS 1956 1976 1989 1990 1991 1993 1995 1999 2000 2001 2010
SUOMI 1995 2011

Viestit: 106
Liittynyt: 19.11.2009 16:45
Paikkakunta: Ulvsby
Suosikkijoukkue: Ässät, PoPa, Suomi

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja Rantsi » 20.07.2010 22:40

Diih, tapoja on monia... Jos pelin on nähnyt paikan päällä ja tappio tulee jollain ihme pullamaalilla tai tuomarit eivät ole olleet ihan tehtäviensä tasalla ottelussa (taikka molempia), niin rankasti vituttaa. Vaikka joukkue olisi taistellutkin hyvin, niin kaksijakoiset tunnelmat sikäli, että Ässien pelin näkee harvoin kovin täydellisesti luistavan, mutta toisaalta taas seuraava peli saattaakin meidän pojilla mennä täysin penkin alle, ja kun niitä pisteitä kuitenkaan ei ihan joka ottelusta ropise ja jokainen piste olisi myös äärettömän tärkeä, niin... Noh, sanotaan nyt vaikka tiivistettynä, että kyllähän se tappio aina vituttaa.

Mutta kun kyse oli siitä, kuinka käsittelen tappiollisen ottelun, niin kun yleensä samalla kyydillä kavereiden kanssa hallille tullaan ja mennään, niin siinähän sitä sitten tulee puitua ottelua, ja meikäläinenhän taitaa eniten olla äänessä, vaikken mistään loppujen lopuksi mitään tajuakaan (siksi olenkin aika harvoin foorumeilla kirjoittelemassa, kun sitä tietoutta ei oikein mistään ole, vaikka Ässien otteita on nyt tullut jo lähemmäs kahdeksan vuotta seurattua). Niin, ja tapanani on jankata jostain yhdestä tilanteesta about kymmenen kertaa n. 15 kilometrin matkan aikana, veikkaanpa, että kyydissä olevia se vituttaa tappiotakin rankemmin... Toisaalta, onhan ne mun kanssa muulloinkin tekemisissä ja kyllä tässä vuosien aikana siihen varmaan ehtii jo vähän tottuakin... :D

Jos olen kuunnellut pelin radiosta, niin aika pitkälti toki mennään sen mukaan, mitä on kaiuttimista tärykalvoille tulvinut. Ja kun selostajalla oletettavasti toki jonkinasteiset patalasit varmaankin on, niin lopputuloshan on tunnettu... Eniveis, uskotaan kaikki se, mitä kuullaan, aivan kuin hallilla käydessä uskotaan se, mitä nähdään, ja täysin sama kaavaa noudattaa radion kautta kuunnellun tappiopelin aiheuttama vitutus, kuin livenä nähdynkin.

Sekavaa tekstiä, muuten, kuten aina.
ÄSSÄT since 2002
Turha odottaa mitään syväanalyysejä prkl!

Salming

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja Salming » 28.03.2015 16:37

Fantastinen kysymys, jota ei tule usein pohtineeksi.

Jos Kärpät häviää, en ota siitä pahemmin itseeni. Kuten allekirjoituksessani lukee, täytyy muistaa, että "se on vain peliä, sairaan siistiä peliä". Kahden viime kauden aikana ei ole tosin pahemmin tarvinnut miettiä tätä kysymystä, kun Laten miehistö on jyrännyt tasaisesti eteenpäin.

Tappiollisen pelin jälkeen toimin samoin kuin voittoisankin kohdalla. Jos olen nähnyt matsin, kirjoitan siitä raportin tänne. Ja myös jatkoaikaan, jos olen nähnyt matsin paikan päällä. Analysoin tuloksen ja käännän katseen jo kohti seuraavaa matsia. Joillekin pelaajille annan posia ja toisille negaa. Pleijareissa tappiot tietysti tuntuvat hieman enemmän ja jännitän tavallista enemmän Kärppien pelejä, vaikka en niitä katsoisikaan livenä streamista yms. Jos en ole nähnyt matsia, en kirjoita siitä raporttia, vaan tulen lukemaan täältä miksi Kärpät hävisi. Jos kukaan ei ole kirjoittanut matsista mitään täällä, luen Jatkiksesta tärkeimmät pointit ja suuntaan katseen eteenpäin.

Viestit: 1034
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja Lossu » 13.04.2016 15:44

Kaikki mediat kiinni ja seuraavaksi haukun joukkueen hallin takana ja sitten tulen kirjoittamaan tänne paskoista esityksistä.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Kuinka käsittelet tappiollisen ottelun?

ViestiKirjoittaja Dev » 13.04.2016 16:27

Jartsa kirjoitti:Jos ollaan peliä livenä kattomassa niin tietysti heti käydään omassa päässä ja ystävien kanssa läpi syyt ja seuraukset tappioon kotimatkan aikana ja sen kautta nollataan vitutus. Se on tärkeintä, ettei ala märehtiä asioita, silloin se ei jätä ikinä rauhaan.

Jos ollaan kotona ja katsotaan peliä telkusta tai netistä, niin sama homma, ensin mietitään, että miksi ja sitten otetaan vähän häppää parantamaan haavat.


Itsellä taas justiinsa niin, että jos ollaan frendin tai frendien kanssa katsomassa matsia, niin kumpikin mököttää himaan menon ajan. :mrgreen: Telkkarista jos taas katsotaan, niin silloin tappion osuessa kohdalle, en kyllä usein lue mitään lööppejä tai jatkoajan otteluketjuja.
- Olen aina IFK

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa