SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

Yleinen kiekkokeskustelu.
Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 03.08.2010 12:56

- Äänestys alkaa 3.8. klo 14:00. Tätä ennen jokaisella managerilla on mahdollisuus esitellä joukkueensa kokoonpanoketjuun, mikä ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

- Kokoonpanojen muokkaaminen äänestyksen käynnistyttyä on ehdottomasti kiellettyä!

- Kun äänestys on alkanut jokainen manageri arvostelee vapaavalintaisella tyylillään toisten joukkueet ja asettaa ne järjestykseen 1-13. Omaa joukkuetta ei arvostella.

- Kokoonpanoihin pääset tästä.

- Runkosarjan järjestys ratkeaa pisteiden mukaan. Jokaisesta ykkössijoituksesta saa 13 pistettä ja viimeisestä eli 13. sijoituksesta yhden pisteen.

- Kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin ja kuusi heikointa joukkuetta joutuu jättämään leikin kesken.

- Kysymykset ovat tervetulleita mikäli jokin asia ei selkene.

Sarjataulukko:

HIFK 151 (X)
Pelicans 114 (X)
Kärpät 113 (X)
HPK 111 (X)
Ilves 109 (*)
Blues 100 (X)
Ässät 90 (X)
JYP 87 (X)
___________
Jokerit 84 (X)
SaiPa 75 (X)
TPS 48 (X)
KalPa 45 (X)
Lukko 30 (X)
Tappara 14 (X)

* Ilvekselle 13 pisteen rangaistus äänestämättä jättämisestä.
X sulkeissa tarkoittaa, että ko. joukkueen manageri on jättänyt äänensä.
Viimeksi muokannut kuningas26 päivämäärä 15.08.2010 18:38, muokattu yhteensä 17 kertaa
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja Kauppila » 04.08.2010 18:59

1. HIFK Kuva
- Omasta mielestäni tämä joukkue on parhaiten roolitettu. Ykkösketju on todella kova ja valtavan potentiaalin omaava, kun sieltä löytyy MG & Pihlman. Topper täydentää ketjun todella hyvin ja ykköspakkipari on myös tasapainotettu ihan hyvin tämän ketjun taakse. Tulivoimaa löytyy myös alemmista kentistä ja valmentaja sopii, kuin nyrkki silmään joukkueeseensa. Pelaajamateriaali on juuri sitä, mistä Törmänen haavailee ja tämä yhtälö toimii hyvin. Tasainen veksaritandem lupaa myös tervettä kilpailua joukkueen sisällä.

2. Kärpät Kuva
- Käsiä löytyy ja loistava rikkova ketju nelosena. Kärpissä jopa kolmosketju näyttää todella hyvältä hyökkäyssuuntaan, kun tuosta ketjusta löytyy kaksi potentiaalista +25 pistettä tekevää pelaajaa. Joukkueesta löytyy todella paljon kokemusta, mutta myös nuoruuden intoa ollaan saatu hyvin reseptiin mukaan. Tuokkola maalilla ja Dufva penkin takana, nämä miehet takaa menestystä ja sitä tulee runkosarjassa ainakin.

3. Ilves Kuva
- Ipa jää niukalla parin pisteen erolla runkosarjassa Kärppien taakse. Pelaajamateriaali vetää vertoja Kärppien vastaavalle, mutta lopussa Näädät puristaa tiukan voiton tässä taisteluparissa, osittain johtuen valmentajavalinnasta. Pikkarainen on vielä todella kääntämätön kortti liigassa, mutta tällä materiaalilla tulee hyvä sija kuitenkin. Puolustus on timanttia Ilveksellä ja pidän itse tätä pakistoa koko liigan parhaimpana. Maalilla, kun seisoskelee vielä Telkkä ja löytyy kaksi rikkovaa/kahdensuunann -ketjua, niin puolustus on todella hyvissä kantimissa. Ilves päästää vähiten maaleja runkosarjassa.

4. Blues Kuva
- Bluesista löytyy todella kovaa kärkiosaamista. Peltonen, Genoway, Luomala, Väänänen ja Laamanen ovat kaikki todella kovia nimiä. Johtajuutta joukkueesta ei ainakaan puutu. Bluesin joukkueesta pistää silmään myös tuollainen homma, että joukkueesta löytyy paljolti isokokoisia pelaajia, sekä hyökkyäs- , että puolustusosastoilta. Bluesin heikkous on maalivahtipelaaminen ja tämä on syy miksi Blues ei pääse TOP3:n sakkiin.

5. HPK Kuva
- Sanoisin, että tässä on liigan monipuolisin joukkue, jolla on potentiaalia mennä pitkälle. Monipuolinen joukkue, jossa ketjuja ollaan lähdetty roolittamaan oikein kovalla kädellä ja koostumukset näyttää omaperäisiltä kyllä. Joukkueen nuoriso näyttää sellaiselta, että kaikilla nuorilla on mahdollisuus pelata elämänsä kausi HPK:ssa. Kaikki nuorista ovat osoittaneet liigassa jo kykyjään ja heidän potentiaalinsa tiedetään tarkasti. HPK ei pääse aivan kärkikahinoihin, mutta on silti vakavasti otettava joukkue.

6. JYP Kuva
- Ykkösketju ei mene aivan liigan kovimpien joukkoon, mutta ei joukkue silti huonolta näytä. Voittava veskari löytyy maalilta ja JYP on tasainen jokaisella osa-alueella. Joukkueen rakentamisessa olisi silti voinut tehdä parempia pelaajavalintoja, jotta ketjut olisivat loksahtaneet kohdilleen paremmin.

7. Jokerit Kuva
- Jokereilla on potenentiaalinen joukkue, mutta joidenkin pelaajien ailahtelevaisuus tiputtaa sijoissa. Joukkueessa ei tunnu olevan varsinaista puolustavampaa/rikkovampaa ketjua, joka mietityttää hiukan. Ahonen on hyvä veskari, mutta hänen ailahtelevaisuutensa tulee myös mieleen. Jokerit kuitenkin menee playoff-junaan, koska penkin takaa löytyy mestarikoutsi ja joukkueen materiaalilla saa kyllä playoffeihin riittävää tulosta tehtyä.

8. Ässät Kuva
- Tämä joukkue voisi löytää itsensä korkeammiltakin sijoilta, jos penkin takaa ei löytisi Mika Toivolaa. Liigan ylivoimaisesti huonoin valmentaja pilaa Ässien menestymismahdollisuuksia. Oikeita työkaluja Mikalle on selvästi yritetty antaa, mutta Toivolan ''taidot'' on nähtyä tavaraa. Hyvin rakennettu joukkue, mutta valmentaja pilaa homman pahasti.

9. SaiPa Kuva
- Idän ihme roikkuu viime metreille saakka kiinni playoff-paikassa, mutta Porin Ässät kiilaa runkosarjan loppumetreillä edelle. Puolustus ja maalivahti ovat hyvää tavaraa ja SaiPan päästettyjen maalien määrä on pieni. Hyökkäyksessä kuitenkin mättää eniten. Jantunen tekee kyllä varmat +35 pistettä, mutta tänä vuonna keväinen vire tulee liian myöhässä, kun synkkänä talvijaksonakin oltaisiin tarvittu Jarnan apuja. Ykkösketju kannattelee maalienteon kannalta joukkuetta.

10. TPS Kuva
- TPS:lle kävi hiukan kylmät Draftissa, kun kärkiavauksia jäi tekemättä. Hattua täytyy silti nostaa, että ihan viimeisille kahdelle sijalle TPS ei silti jäänyt. TPS:n materiaali ei vaan yksinkertaisesti aivan riitä playoff-paikkaan. Myöskään valmentaja Jukka Ahvenjärvi ei paljoa pelasta ja TPS jää playoffien ulkopuolelle.

11. KalPa Kuva
- Juha-Pekka Haataja ja Ville Viitaluoma kannattelevat joukkuetta tippumasta aivan peräpäähän. Olisi kaivannut KalPan kohdalla juuri mainospuhetta hiukan, että millaista peliä joukkue esittää. KalPa jää muiden varjoon ja vajoaa playoffein ulkopuolelle.

12. Lukko Kuva
- Birner, Petruzalek, Vatanen, Kuukka ja ööhh... Joukkueesta löytyy neljä johtomiestä, mutta näistä Birner ja Petru eivät aivan ole kärkisijoilla omalla pelipaikallaan. Ykköspakkipari Vatanen - Kuukka onkin joukkueen selvästi paras parivaljakko. Lukko tulee tuskailemaan maalinteon kanssa, kun ykkösketju on todellisuudessa heidän ainoa ketju, joka pysty tekemään hiukan enemmän maaleja, kuin 1 per peli keskiarvolla.

13. Tappara Kuva
- Suoraan sanottuna en todellakaan ymmärrä Tapparan roolitusta ja ketjujen muodostamista. Joillain pelaajilla on vain väkisin myös liian iso rooli joukkueessa. Kaikella kunnioituksella Donskoita ja Pulkkista kohtaan, mutta he ovat isoja kysymysmerkkejä, varsinkin kun ykkösestä löytyy alaspäin urallaan tullut Jani Rita. Morrison ja Rita muistuttavat hiukan liikaa toisiaan. Molemmat ajattelevat ''lauo ensin'' -mentaliteetilla ja välillä miehet tuskastuvat toisiinsa. Kolmosketju on myös hiukan epämäärisen tuntuinen. Jumbosija Tapparalle ja Ilves voittaa jokaisen paikalliskamppailun.
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Viestit: 44
Liittynyt: 22.06.2010 17:53
Suosikkijoukkue: Ässät, New York Rangers

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja Sandersson » 04.08.2010 19:50

Toivottavasti kukaan ei ota näistä itseensä.

1. Kärpät
- Taitoa tästä porukasta löytyy eniten koko draftista. Ykkösnyrkki on kova ja maalien teossa saadaan tukea myös alemmilta ketjuilta, ja nelonen on todellinen jarruketju. Puolustus on melko tasainen josta puuttuu se selkeä ykköspakki, mutta Tuokkola on kieltämättä SM-Liigan parhaita maalivahteja. Risto Dufvan peli on fanin silmissä kuolettavan tylsää, mutta tehokasta. Ainoa mikä huolettaa on tuo jengistä haiskahtava pygmimäisyys, joka voi koitua playoffeissa kohtaloksi. Mutta toisaalta Montreal'kin pärjäsi hyvin show'ssa (enkä vertaa tässä nyt nahilaa ja sm-liigaa tasollisesti).
2. HPK
- Tuo mainospuhe on melkoista ylidramatisointia, mutta sen perusteella ei tässä joukkueita arvostella. Hytönen on tämän liigan "Datsyuk" ja vaikka miestä vihaankin (lähinnä Dufvan ja MM-kisojen takia), niin on erittäin kova nimi kotoiseen liigaan. Lammassaari on hyvä, mutta Virtanen arveluttaa. Heti kun VIP hajosi, tehot katosivat. Toisaalta kemiat voi klikata ja huippupelaajien vierellä mies onnistuu, joten menkööt. Cheechoo se kuitenki on. Alemmat ketjut on kokeneita ja erittäin potentiaalisia, muuan Gallagher on saanut nimittäin vertauksia itse Tim Stapletoniin. Puolustus ei kyllä hirveästi vakuuta (omasta mielestäni muuten näin mainitakseni Väänänen-Laamanen on parempi kuin Lehtonen-Tikkanen, tästä saa toki antaa mielipiteitä), mutta Engren ja Pekka Virta vakuuttavat.
3. HIFK
- Myös draftin kovimpia joukkueita ja haastaa totisesti Kärpät, mutta pienellä erolla puolen suomen joukkue veti niskalenkin. Omasta mielestäni joukkue on todella floppialtis ja roolittamisen sijaan tässä on painotettu tehopisteitä, vaikka roolittamista ei voi kyllä silti pahemmin haukkua. Granlund on SM-liigan taitavimpia pelaajia, mutta ei löydy näyttöjä ykkösketjun sentterinä. No, luotan häneen. Toporowski vanhenee ja heikkenee kokoajan ja ei tunnu ainakaan kelpaavan liigajoukkueille, tai sitten pyytää liian kovaa palkkaa? Kakkonen on se Pena-tyyliin "upporikas tai rutiköyhä". Sakari Salmiseen paloi porilaisena (Ässäfanina) käämit kun surffaili koko loppukauden ja oli suoraansanottuna paska. Ramstedt saa kiittää Mikkeä, ja taas Lucenius Joria ja Joonasta. Nelosketjussa Huhtanen-Bergman ei vain sovi kahdestaan. Puolustus on kyllä kova (mikäli Söde palaa tasolleen), mutta ECHL:ssä kakkosmaalivahtina toiminut Wiikman on kyssäri. Onko jo hasbeen? Melko negatiivissävytteinen viesti, mutta kuninkaalle tiedoksi että joukkue on silti tosi kova.
4. Ässät
- Joukkue saattaa vaikuttaa melko nimettömältä pl. Rosa, mutta oikeasti tuo puolustus on draftin parhaimmistoa. Järvinen ja Huzkowski (en osaa kirjoittaa) ovat molemmat liigan top-kympissä parhaista puolustavista puolustajista puhuttaessa. Oikeastaan en ymmärrä mitä Sondell tekee Tuomisen sijasta ykkösparissa, joten roolituksesta miinusta. Monipuolinen joukkue ja ansaitsisi olla korkeammalla, mutta kärkijengien materiaali on vain niin kovaa että nelossija on realismia.
5. Pelicans
- Vaikka jengistä löytyy SM-Liigan top-3 maalivahti (Noronen) ja suosikkivalmentajani, niin puolustuskalusto ei riitä nostamaan joukkuetta korkeammalle. Noronen pelastaa kyllä paljon. Sammalkankaan rooli on kärkijoukkueessa 7-8 pakki ja Jyrkkiö on tasakentällisin paska, mutta Kankaanperä jelppaa. Del Grosso melkoinen jokerikortti (tässä tapauksessa jullikortti). Hyökkäyskalusto on kyllä liigan parhaita, mutta Pekka Saarenheimo ei vain riitä. Mitä kävi kun erosi Haatajasta? Tippui Kärppien sentterihierarkiassa viidenneksi. Kova joukkue, mutta puutteita löytyy, muuten erittäin hyvin rakennettu.
6. Jokerit
- Lyhyesti ja ytimekkäästi. Ykkösketju = koko joukkue.
7. SaiPa
8. Ilves
9. JYP
10. Lukko
11. TPS
12. KalPa
13. Tappara

Viestit: 5948
Liittynyt: 28.07.2009 17:49
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: Lukko, Minnesota Wild, fudis QPR

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja jurachess » 04.08.2010 20:44

1. HIFK. Tarkan tutkimisen jälkeen HIFK on mulle ykkönen. Kaksi ekaa hyökkäysketjua ovat rautaa ja puolustus ihan kohtalainen, vaikka Adam ja Söde ykkösessä ja ylivomaissa on aivan hurja. Maalivahdit menettelee, ei parasta kuitenkaan. Törmänen valmentajana ei juurikaan mulle kerro paljon, mutta joukkueena HIFK on mielestäni paras.

2. Blues. Todella hienosti rakennuttu joukkue mielestäni ja ihan samaa tasoa jopa HIFK:n kanssa. Ketjut kuin unelmia ja maalivahdit kyllä hienoisia kysymyksiä. Uskon Myllyniemen kyllä kantavan vastuun ja valmennus ok. Hieno kokonaisuus.

3. Ilves. Tämä joukkue istuu myös makuuni ja ainoostaan valmennus ja neloskenttä kysymuksiä. Kolmannelle sijalle sen takia, kun ykkös ja kakkosketjut niin hyviä ja maalivahdit ok.

4. Jyp. Etenkin puolustus ja maalivahtiosasto erinomaisessa kunnossa. Hyökkäys on myös kovaa luokkaa.

5. Pelicans. Tällä joukkueella edetään myös playoffeihin, monia hienoja tutkapareja joita tukee hyvä mies. Hiukan olisin ite laittanut ketjut eri järjestykseen, mutta kova on joukkue. Maalivahdit ja valmennus myös exstraplussaa.

6. HPK. Löytyy niin paljon hyvää, etten sanotuksi saa. Etenkin ykkösnyrkki. Valmennus ja maalivahtiosasto myös kuosissa. Kova sana sarjassa.

7. Kalpa. Hieno kokonaisuus ja hienosti tehty joukkue. Valmennus ja maalivahdit myös plussaa.

8. Jokerit. Todella hyvin kasattu joukkue joka on varmasti näillä sijoilla. Valmennus ja maalivahdit eivät ole idoleitani, mutta totuudessa kovia ja hyviä. Voisi olla jopa korkeemmallakin.

9. Kärpät. Jää nyt sijalle yhdeksän ja siinäkin on tekemistä. Omasta mielestäni puolustus ei riitä muita vastaan vertailussa. Varausvuorot eivät täsmänneet nyt Kärppien valmentajalle. Huom oma mielipide.

10. Saipa. Vaikea oli valita tänne. Syyt siihen miksi näin alas ovat joukkueen ylitasapainottaminen. ;) Ihan hieno joukkue kuitenkin, mutta maalivahdit eivät tuo minuun luottamusta. Onnea kuitenkin.

11. Ässät. Tasasen hyvä hyökkäys, mutta parempiakin olen nähnyt. Ei millään pahalla tai porilaisvihalla, mutta puolustus kuten Kärpillä. Suht heikko muihin verrattuna.

12. TPS. Anteeksi nyt vaan Grabo, olet hieno mies, mutta näissä ei mennä samoilla linjoilla. Ei iske mulle. Muuten mistä sitä oikeesti tietäisi, vaikka olis kuinka hyvä. Sijalle 11. Ikävä kyllä.

13. Tappara. Eipä auttanut taistelu mielestäni draftissa. Ykkösketju vielä menee, mutta sitten joukkue hajoaa käsiin. Ei toivoa mielestäni juurikaan korkeammalle.

Nämä sitten omasta mielestäni näistä joukkueista. Jatketaan matkaa. ;)
Liigagurun mestari kaudella 2009 - 2010.

Avatar
Viestit: 939
Liittynyt: 14.01.2009 16:48
Suosikkijoukkue: Devils, Kärpät

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja Rolston » 04.08.2010 21:11

Heitetäämpäs omatkin.

13. Tappara
- Ihmeellinen roolitus, johtohahmoja ei juurikaan löydy. Puolustuksessa ei varsinaista liideriä. Hyvä ykkösvahti. Valmentaja suuri (?) kysymysmerkki.

12. Lukko
- Rosterista ei löydy leveyttä 1. kentästä alaspäin. Joukkueessa ei ole niitä suuria nimiä ja maalinteko tökkii aivan varmasti. Ykkösvahti on kysymysmerkki Raanta hyvä kakkonen.

11. TPS
- Harmittava alku Grabolle. Jäi muutama hyvä kärkivaraus tekemättä, joka varmasti olisi ollut tärkeää. Kärkinimet puuttuvat mutta muuten hyvä joukkue. Kivenmäki suurin tähti. Puolustus hyvä ja hyvin roolitettu. Maalivahti osastolla Koivisto on hyvä kehittyvä maalivahti. Pari valjakko voi onnistua jos Hurme ei ole koko ajan klesana. Valmentaja tiputtaa sijoitusta. Eihän Ahvenjärvikään ihmeisiin pysty ;) .

10. KalPa
- Meni tiukoille TPS:än kanssa. HYökkäysvoittoinen joukkue. Suht hyvä roolitus puolustuksessa että hyökkäyksessä. Maalivahti kaksikko yksi liigan kovimmista. Valmentaja Nokka Jalonen vei ohi TPS:än.

9. SaiPa
- Hyvin rakennettu joukkue. Meni aika selvästi yhdennäksi ja jos pari varausta olisi ollut erilaisia olisi ollut paremmat mahdollisuudet 8. sijaan. Kaksi ensimmäistä kenttää ovat hyviä hyökkäyssuuntaan ja kaksi jälkimmäistä taas enemmän puolustavia. Hyvä puolustus ja maalivahtiosastostolta löytyy liigan yksi parhaista maalivahdeista, Juuso Riksman. Urama todisti kykynsä viime kaudella ja kelpaa näin hyvin tuohon hommaan.

8. Ässät
- Hyvin koottu patalauma sijoittu sijalle 8. Tiukka kilpailu SaiPan kanssa mutta materiaali on hieman kovempi. Ykköskenttä on täynnä taitoa ja maalinteko voimaa. Kakkonen taas vähän sellainen puhkeamattomien kukkien kenttä. Hyviä pelimiehiä kaikki mutta läpilyönti tapahtunee lähiaikoina. Puolustusesta löytyy sekä kokemusta että nuoruutta sopivassa suhteessa. Leggio kelpaa hyvin ykkösvahdiksi.

7. JYP
- Hyvä ykkönen mutta ei aivan liigan kärkitasoa. Kokeneita jätkiä joilta voi myös kaivata tehoja. Hyvä puolustus josta löytyy myös kokemusta. Teemu Lassila on loistava ykkösvahti ja Rocky on aina Rocky :tuoppi:

6. Blues
- Olisin voinut valita molemmat HPK:n ja Bluesin mutta päädyin valitsemaan Bluesin sijalle 6. Hyvä hyökkäys, hyvä puolustus vetää vertoja Kerhon vastaavalle. Maalivahtikaksikko tiputtaa Kerhoon verrattuna. Valmentaja liigan huipputasoa.

5. HPK
- Monipuolinen jengi josta ei taitoa puutu. Hyvä roolitus, hyökkäys huippuluokkaa. Puolustus menettelee vielä. Maalivahdit ovat kaksi nuorta jantteria jotka pelasivat hyvän viime kauden. Valmentaja liigan eliittiä.

4. Ilves
- Sekä hyökkäyksestä että puolustuksesta löytyy kovia nimiä. Hyökkäys on moni puolinen ja joukkueesta löytyy myös pari tulevaisuuden pelaajaa. Puolustus on kova ja maalivahti osasto on kunnon niin joukkue on oikeutettu neljän sakkiin. Valmentaja on Mestiksen parhaimmistoa. Kelpaisi myös liigaan.

3. Pelicans
- Loistava joukkue joka olisi voinut mennä ohi HIFK:in. Hyvin roolitettu hyökkäys on todella kilpailukykyinen jykevän puolustuksen kera. Jokerikortti Del Grosso voi onnistua tai flopata täysin. Riski sinänsä. Liigan Top-5 vahti Noronen ja hyvä valmentaja. Hieno kokonaisuus ei voi muuta sanoa.

2. HIFK
- Hienosti roolitettu joukkue joka jää hienokseltaan Kärppien varjoon. Hyvä joukkue josta ei taitoa puutu esimerkkinä Suomen suurin lupaus Mikel Granlund. Puolustus kiven kova ja tasainen maalivahti kaksikko. Valmentaja hieman nimetön mutta todennäköisesti pätevä.

1. Kärpät
- Tulivoimaisin joukkue koko liigassa. Loistava hyökkäys josta ei taitoa ja nopeutta puutu. Puolustus on todella nimekäs ja taitava. Myös kokemusta löytyy. Maalinsuulla liigan paras vahti joten mitä puuttuu? Loistava valmentaja ja sekin nähtävästi on. Onnea InFlamesille ykkössijasta !

Olkaa kilttejä älkää ottaka näitä itseenne :)
''Turha koittaa Jortsu voittaa''

- Ismo ''Ika'' Lehkonen URHOtv:n studiossa 28.1 Ässät - Jokerit-ottelun jälkeen.

________________________________________________________________________________________________________

''Hieno tuo peräpää''

- Tomek Valtonen sarjataulukosta

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja InFlames » 04.08.2010 22:03

1. HIFK Kuva
- Joukkue on äärimmäisen tasapainoinen joskin muutamia kysymysmerkkejäkin on. Miten Törmänen pärjää valmentajana? Onnistuuko Porseland. Wiikman ei ole samassa vireessä missä aikoinaan? Näistä tulee vähän miinusta, mutta muuten joukkue on rakennettu todella hyvin. Kakkosketjussa on kyllä epävarmuustekijöitä riittämiin ja joillakin se on parempi kuin HIFKillä.

2. Pelicans Kuva
- Viuhkolalla ei pitäisi lähteä kauteen ykkössentterinä. Tästä moni on varmasti samaa mieltä ja varsinkin, kun Saarenheimo on kakkossentterinä. Muuten joukkueessa on tulivoimaa riittämiin. Jarruketju kuuluu liigan parhaisiin. Pakkipuoli on kenties liigan paras! Sammalkangas menettelee nipin napin kolmosparissa, mutta nimet kuten Vallin, Kankaanperä, Latvala ja Jyrkkiö luovat Pelicansin puolustukselle timanttisen kivijalan. Kokonaisuuden kruunaa erinomainen maalivahtikaksikko. Noronen on liigan eliittiä ja Hovinen on hyvä kakkosveskari. Valmentajana on Petri Matikainen, jonka pelityyli kasvattaa entisestään Viuhkolan loukkaantumisriskiä kuluttavalla pelitavallaan.

3. HPK Kuva
- Ennen arviota pitää sanoa, että pitkät on perustelut Unkilta omasta jengistä :peukkuylös:
Ykkösketjussa on erinomainen tutkapari Hytönen - Lammassaari. Virtanen on ajoittain ollut hukassa ilman Immosta. Hytönen toki tuttu JYPistä ja sitä kautta ketjun kemiat voisivatkin toimia. Kakkos- ja kolmosketjukin toimii ja roolitus on kunnossa. Jarruketjustakin löytyy tulivoimaa, mutta tuo ketju ei pimennä esimerkiksi HIFKin ykköstä, ei sitten millään. Toisin kuin Pelicansin jarruketjun voi heittää päällystakiksi, niin HPK:n jarruketjulla ei tee mitään siinä hommassa. Engren on mestaruuteen torjuneen joukkueen vahti. Nuori veskari on tiellä tähtiin, jatkuuko vire? Hostikka on hyvä kakkosveskari, joskaan ei parhaita liigassa. Valmentajana on Pekka Virta joka sopii tuon joukkueen peräsimeen mainiosti. Kokonaisuudessa todella hyvä paketti, josta ei juuri heikkouksia löydy.

4. Jokerit Kuva
- Narreilla on kasassa mielenkiintoinen ja hyvä paketti. Ykkösketju on rautaa (Erkinjuntti - Kreps - Kuusela). Kreps on tottunut NHL:ssä pelaamaan hyvin kahteen suuntaan ja Kuusela hoitaa myös puolustuspelaamisen kunnialla jolloin Erkinjuntille jää aikaa tehdä kiemuroitaan. Kakkonen ei vakuuta, miten Hauhtonen pärjää ja Miller on kyllä melkoinen arvoitus. Puolustus onkin sitten täyttä rautaa. Marttinen ja Lajunen tuovat paljon kiekollista osaamista eikä sovi unohtaa myöskään Raboinia. Ahonen on maalissa erinomainen ja Jortikka pystyy koutsaamaan joukkueen aivan kärkisijoille runkosarjassa.

5. JYP Kuva
- JYP on hyökkäyksen osalta aika sekava paketti. Ykkönen on kovaa valuuttaa, mutta kakkosketju (Puustinen - Knotek - Dahlman) ei vakuuta alkuukaan. Knotek voi hyvinkin olla täysi floppi. Dahlman ei kuulu kakkoseen. Puustinen on ketjun ainut hyvä pelaaja. Kolmosketju toimii ja nelonenkin on hyvä. Puolustus on myöskin hyvä ja maalissa seisoo liigan eliittiin kuuluva Teemu Lassila. Rautakallion ansiota oli, että Luomala onnistui viime kaudella niinkin hyvin. Hyvä valmentaja JYPin sekavaan seurakuntaan. Vaikea joukkue arvioitavaksi...


6. Ilves Kuva
- Ilves ei tässä draftissa todellakaan ole heikoimpien joukossa, niin kuin oikeasti on. Hentunen - Plihal - Pihlström on erinomaisesti koottu ykkönen. Kakkosketju on vähä sitä sun tätä, mutta väläyttelee varmasti silloin tällöin. Kolmosketju on hyvä, mutta käsiä ei siinä hirveästi ole. Omissakaan ei tosin helpolla kolise. Puolustuksessa en luota kakkospariin Kaijomaa - Uotila, muuten puolustus näyttää aika pitävältä. Telkkä on joukkueella maalissa ja se tuo laatua. Nikkilä pystyy nousemaan ykkösveskariksi, jos Telkällä ei kulje. Valmentajana toimii Mestiksessä kovaa jälkeä tehnyt Jarno Pikkarainen, liigatasolle silti keltanokka.

7. Blues Kuva
- Bluesilla näyttää kaikki osa-alueet olevan kunnossa, mutta maalivahti peli on suoraan sanottuna täyttä roskaa! Myllyniemi on ykkösenä liigan huonoimpia ellei huonoin eikä lupaava Aittakallio pysty tuuraamaan Myllyniemeä riittävän hyvin vielä. Ismo Lehkonen on aika virtuoosi valmentajana ja hyvä valmentaja Bluesin peräsimeen.

8. TPS Kuva
- Grabo aloitti joukkueen kokoamisen hieman myöhässä, mutta jälki oli silti melko hyvää. Hyökkäys on tasapaksu ja Ahtolan paikan ykkösessä voi kyseenalaistaa. Puolustukseen ja maalivahtipeliin joukkue voi luottaa. Puolustus on hyvä ja maaliin on heittää kaksi ykkösveskarin statusta otsassaan kantavaa maalivahtia. Kaiken nähnyt Jani Hurme ja erittäin lupaava Petri Koivisto. Pidän tätä kaksikkoa aivan liigan parhaiden joukossa. Valmennus laskee kuitenkin osakkeita, Ahvenjärvi ei ole todistanut mitään liigatasolla
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9. KalPa Kuva
- Puheesta olisi voinut olla apua. Hyvät sentterit ja keskinkertaiset laiturit eivät luo erinomaista hyökkäystä eikä edes hyvää. Puolustuskin näyttää heikolta. Ykköspari on Mikkola - Tuulola, vieläkö Tuulola pystyy kantamaan näin suurta roolia eikä Mikkolakaan varsinaisesti kuulu ykköspariin. Maalivahtipeli ja valmennus ovat hyvällä tasolla ja se tunnetusti pelastaa paljon. Säteri - Lundell duo on liigan parhaita ja Kari Jalonen voi saada tästäkin materiaalista yllävän paljon irti.

10. SaiPa Kuva
- Ykkösketjun heikko lenkki on Jantunen. Aika on ajanut Jarnan ohi, silti McLeanin tarjoilusta jälki voi olla hyvää. Kähkönen pommittaa taklauksia ketjussa ja on myös todellinen tahtopelaaja. Poffeihin, jos SaiPa pääsee on varmasti siellä apuna. Hyökkäys on keskinkertainen ja nelosketju liigan huonoimpia, ei pimennä ketään. Pakkipuoli on ok ja Riksman takaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa vaikeinakin iltoina (niitähän riittää). Rauli Urama on penkin takana ja en arvosta Uramaa erityisen korkealle.

11. Ässät Kuva
- Ässät olisi voinut olla tuolla sijoilla 4-8, mutta tietyt asiat näen sellaisena, että joukkue on aivan pohjilla lopulta. Hyökkäyksessä on kiitettävästi taitoa, mutta samalla se on pehmeä. Puolustus on ihan hyvä ja Leggio kelpo ykkösveskari. Mika Toivola on kuitenkin huono valmentaja ja se laskee rajusti osakkeita.

12. Lukko Kuva
- Heikkoja kohtia on aivan liikaa, valitettavasti Lukon kannalta. Ykkösketju ei ole kovin kummoinen. Tosin Petruzalek pelastaa jonkin verran. Eero Elon aika ei ole vielä ykkösketjussa. Muutenkin hyökkäys näyttää varsin heikolta, jonka kruunaa nelosketju. Ykköspakkipari Vatanen - Kuukka on hyvä ja joukkueella on kohtuullinen pakisto muutenkin. Maaliin on heittää kaksi "kakkosveskaria", eli Järvinen ja Raanta, toki molemmat ovat läpimurron kynnyksellä. Selin on täysi turisti valmentamaan tätä joukkuetta. Ei auta mikään...

13. Tappara Kuva
- Joukkue on koottu erittäin heikosti. Hyökkäys on huono ja puolustus keskinkertainen. Iiro Tarkki pelastaa jokusen maalin, mutta ihmeisiin ei nuorempi Tarkkikaan pysty. Valmennus ei myöskään toimi. Kaikki palaset ovat aika pahasti levällään.

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja Unknown » 04.08.2010 22:14

13. Tappara

Ykkösketju on Tapparalla melko mielenkiintoinen, pari pientä kysymysmerkkiä ja yksi todella kova nimi. Morrison on takuuvarma tehomies vasemmalla laidalla, mutta herää kysymys, että onko Loppi ihan liigan ykkössentteritasoa? Pelsuissa oli, HIFK:ssä ei, joten hän ei ole takuuvarma onnistuja. Jani Rita on parhaimmillaan kun saa peliä tekevän sentterin, tosin parina viime kautena on ollut nihkeää, siksi Ridan vire on myös pieni kyssäri. Kakkosketjussa Rajala on kova tekijä liigaan ja Vänttinen taisteleva sentteri. Donskoi on todella lupaava nimi, mutta valitettavasti hän ei ole vielä liigan kakkoskenttätasoa. Kolmosessa on sentterinä mulle yhden kauden ihme Jussi Makkonen, joka on jälleen HPK-vuoden jälkeen ottanut takapakkia. Mitä tekee hänen rinnallaan sitten Antti Aarnio? Junnilan nyt vielä jotenkin jaksaa ymmärtää, koska hän tarvitsee melko isokokoista jannua vierelle, mutta Makkonen ei yksinkertaisesti sovi tähän kolmoskentän palapeliin kun hänellä on tuollaiset laiturit. Nelosketjuun NiksuP sai haalittua Töykkälän, joka on kova nimi sentteröimään jarruketjua. Lähde on ihan ok pari hänelle tähän ja Peltola säestää hyvällä karvauspelillään ketjua, tämä oli ihan mukavasti koottu nelonen.

Ykköspari puolustuspäässä ei ole draftin kärkitasoa, Leimu on hyvä kiekollinen puolustaja, muttei ykkösparin tasoa ainakaan vielä. Koskinen on oiva pelaaja hänen vierelleen hieman varmistavampana pakkina ja iästään ja hitaudestaan huolimatta Koskisen ruma naama ja sijoittuminen tekevät hänestä vielä ihan ok tason puolustajan. Kakkospariin on haettu rohkeasti Alex Brooks ja Aleksi Laakso, jossa on mahdollisuudet siihen, että Laakso pelaa hyvää kiekollista peliä ja Brooks hoitaa oman leiviskänsä kunnialla, mutta en ole täysin vakuuttunut siitä, miten tämän kaksikon peli toimisi. Kolmospari aiheuttaa myös mietintää, Kousa on siinä ja siinä onko hän kuuden pakin joukossa oikeassa liigajoukkueessa ja sama pätee Turkulaiseen. Saattaa olla, että tässä on puolustuksen osalta joukkueen yksi heikoista kohdista.

Maalilla asiat ovat hyvällä mallilla ja Iiro Tarkki torjuu varmasti pelistä toiseen. Laitinen on myös ok kakkosveskari ja hoitanee hommansa tyylikkäästi.

Valmentaja on sitten todella suuri kysymysmerkki liigavalmentajaksi, en usko, että Mattila pystyisi tässä draftissa siivittämään tämän joukkueen kovinkaan pitkälle.

12. Lukko

Lukon ykkönen on draftin tasoon nähden keskitasoa, kertoo aika paljon siis jo tämä yleisesti draftin ykkösvitjoista, kun näin kovat miehet löytyvät Lukostakin. Petruzalek ja Birner ovat todella vikkeliä tshekkejä, joista Petruzalekilla on liike ja pelinrakentelu verissä. Birner on myös todella vikkelä ja erittäin taisteleva ja työteliäs, epätyypillinen tshekkiläinen, josta joukkueelle ei surua aiheudu. Olisi ollut Tshekin maajoukkuekamaa MM-kisoissa, jos ei olisi hieman loukkaantunut ollut, joten kertoo siitä, kuinka kova mies hän on. Elo on yllättävä valinta tähän ketjuun toiseen laitaan, loistavan laukauksen poika kyllä omaa ja sillä hän on kovia tehoja iskenyt, mutta nopeutta hän kyllä kaipaa, mutta tässä ketjussa on jo pari sellaista rakettia, että Elolle se ei ole välttämätöntä ketjun pelaamisen kannalta. Elo ei ole ihan ykkösketjukamaa vielä liigassa minun papereissa, mutta tulevaisuudessa ehdottomasti. Kakkosketjussa jatketaan tshekkeilyä ja nopeata sellaista, jossa niin ikään vikkelä Sindel toimii terävän laukauksen omaavana sentterinä. Hänen tehtävänsä on maalinteko, mutta siinä saattaa tulla vaikeuksia, sillä hän on aika kevyt jääkiekkoilijaksi. Pelinrakennus voi olla tässä vitjassa vaikeaa, sillä suurin osa siitä lankeaa nuorehkolle Miettiselle, joka ei ole ihan valmis välttämättä niin suureen rooliin vielä. Lahti osaa rouhia hyvin laidassa ja on playoffeissa parhaimmillaan, mutta pari kysymysmerkkiä ketjusta kuitenkin löytyy. Kolmonen on aika puolustusvoittoinen ketju, jossa kuitenkin ajoittaiseen maalintekoon myös pystytään. Sipiläinen ja Jasu ovat hyviä av-pelaajia, Nabb niin ikään, mutta tässä kentässä on hieman samat probleemat kuin kakkosessa: Pelinrakennus jää heikoille kantimille. Nelosketju ei sovellu mielestäni jarruketjuksi kunnolla, sillä Tapio ei ole parhaimmillaan puolustuspäässä. Ketju pystynee kolmosen tavoin tekemään maalin tai pari, mutta mitään suurtekoja tämä ketju ei tule tekemään.

Puolustuksen ykköspari on erittäin nuori, mutta hyvin roolitettu, jossa Vatanen kantaa kiekollista ja Kuukka puolustavaa roolia. Molemmat ovat asemissaan aika hyviä ja suoritusvarmoja pelaajia, tosin Vatanen vetelee aika lailla vielä lyöntilaukauksiaan ohi, mutta eiköhän sekin ominaisuus ole jo parantunut. Toinen asia on tietysti se, että kokemusta ei ole liikaa ja alokasmaiset virheet saattavat aika ajoin pompsahtaa esiin, etenkin todella potentiaalisella Vatasella. Kakkospariin Harri Ilvonen on loistava valinta, joka on EHT-kutsujen myötä noussut kovaksi SM-liigatason puolustajaksi. Forrström soveltuu erikoistilanteisiin kohtalaisesti, mutta tietynlainen hitaus vaivaa vielä hieman. Kolmospari on aika puolustavan sorttinen pari, jossa Honkaheimo pelaa perusvarmaa peliä ja Bruunia saatetaan käyttää hieman enemmän myös erikoistilanteissa. Ei mikään huono kolmospariksi.

Maalivahtipari on draftin parhaimmistoa ja erittäin tasainen sellainen. Järvinen ja Raanta ovat kummatkin nuoria poikia, jotka ovat jo nyt hyvää tasoa liigassa ja taistelevat varmasti peliajastaan tasaisesti.

Selin on ihan ok valinta valmentajaksi, ei ole mitään suurtekoja tehnyt, mutta omaa ihan kohtalaisen pelikirjan, mutta sellainen tietynlainen viimeinen silaus häneltä vielä valmentajan puuttuu, jonka johdosta on sitä keskitason harmaata massaa.

11. TPS

TPS:llä löytyy hyökkäyksessä ykkösketjusta suurta potentiaalia. Jos ja kun Kivenmäki on oma tuttu itsensä syöttötaidoillaan ja Dwaipe iskee niistä kiekot häkkiin yhdessä Ahtolan kanssa, niin kova ykkönen. Ei kuitenkaan välttämättä kovin mahdollinen, esimerkiksi Ahtola on ykkösessä ehkä vielä turhan nimetön mies ja Helmistä kovempia senttereitäkin löytyy. Kakkosketjussa miellyttää Määttäsen ja Månssonin nimet, molempien uskon olevan kovaa tavaraa ensi kaudella. Pulkkiseen suhtaudun pessimistisemmin, tehot miesten peleissä ovat olleet kiven alla, joten kovin vakuuttunut en ole Pulkkisen onnistumisesta tässäkään vitjassa. Pulkkisen laukaus ei ole liigatasolle valitettavasti vielä mikään raudanluja. Kolmosessa piilee potentiaalia riippuen Trabuccon onnistumisesta. On ilmeisesti hyvä puolustamaan ja monipuolinen muutenkin, joten uskoisin hänen suoriutuvan hyvin kolmossentterin roolista. Jasko on ollut ehkä hieman flegmaattinen viime aikoina liigassa ja viimeinen silaus häneltä vielä puuttuu. Strömberg on ihan hyvä valinta laidalle, melko varma sellaisen ~20 pisteen pelaaja. Nelosesta en sitten ole kovinkaan vakuuttunut, koska sieltä löytyy Joel Armia. Pyymäki-Savinainen pari menee vielä kohtalaisen hyvän puolustuspelin ansiosta, mutta mielestäni silloin olisi pitänyt etsiä myös kolmas samantapainen mies, eikä Armiaa, joka ei ole pelannut pelin peliä liigassa. Todellakin katsomaton kortti, enkä usko, että mies on omimmillaan tuolla paikalla.

Ykköspari puolustusosastolla on hyvällä mallilla, Välivaara hoitaa oman leiviskänsä mahtavasti ja Karalahti antaa laitojen ryskyä. Molemmilla tsäänssit myös yv:llä ja av:lla ja monipuoliset pakit kyseessä. Kakkosparissa on roolitus kohdillaan, mutta draftin tasolle se ei ole omasta mielestäni parhaimmistoa. Syväsalmen pitää vielä ottaa pari askelta eteenpäin ollakseen kovempi mies ja Savilahti on katsomaton kortti, luultavasti ihan ok-tason puolustaja. Kolmosparin yllä leijuu myös kysymysmerkkejä, Ryan Glennin uskon olevan oiva valinta kolmospariin periksiantamattomuuden vuoksi, mutta Blomqvist mietityttää.

Maalivahtipari on melko mielenkiintoinen ja uskon, että tulokset eivät heihin kaadu. Koivisto ja Hurme voivat kumpainenkin olla ykkösvahteja, ja uskon, että nuori Koivisto saattaa olla vahva tässä parissa, Hurme tuo tärkeää kokemusta taasen tähän pariin.

Valmentajaksi valittu Ahvenjärvi on pienoinen kysymysmerkki, sillä liigatasoa ei ole hän ehtinyt hoitaa, en lähtisi draftissa häntä kovinkaan korkealle arvostamaan.

10. KalPa

KalPan ykkösvitja ei ole ihan draftin kärkipäätä, vaikka Ville Viitaluoma ja J-P Haataja ovatkin erittäin hyviä liigatason pelaajia. Viitaluoma on melkeinpä takuuvarma +30 pisteen sentteri ja hän oli erityisesti viime kauden lopulta kova yhdessä Vihkon ja Laakkosen kanssa. Haataja on parin todella kovan Lukko-kauden jälkeen hieman jäänyt pisteistään, mutta myös hän tekee takuuvarmasti yli tuon 30 pistettä. Koskela on hieman nimettömämpi, mutta hyviä pisteitä hän on myös saanut aikaan. Hän ei ole ihan yhtä monipuolinen kuin kaksi muuta ketjun pelaajaa, mutta miehen älykkyys kentällä paikkaa jonkin verran hänen aika hidasta liikettään. Kakkosketju on aika mielenkiintoinen ja Tommi Miettinen on erittäin hyvä kakkossentteri liigaan, voi jopa haastaa Viitaluoman, jos oikein pelipäälle syttyy. Lou Dickenson on nakuttanut Mestiksessä hurjia pisteitä ja tämä on mielestäni oiva vitja, josta näkee, mihin Dickenson taidoillaan pystyy. Janne Keränen on oiva pelaaja toiseen laitaan, taistelee kovasti ja oli mielestäni Lukon parhaimmistoa viime vuoden Tepsi-sarjassa, jossa hän sentään taisteli. Dickenson tuonee tähän ketjuun hyvän annoksen hieman aggressiivisempaa pelitapaa ja ketju voi olla tuhoisa. Kolmonen on KalPalla aika erikoisesti kasattu. Kauvosaari on kova kolmossentteri liigaan ja vieressä pelaava Scott Barney saattaa intoutua hyviinkin pisteisiin, tosin hän tarvitsisi ehkä hieman taitavamman sentterin. Milotinsky on uusi nimi liigassa ja en oikein ole vakuuttunut siitä, että hän olisi aivan liigatason pelaaja vielä, uskoisin, että junioreissa tulos olisi parempaa. Pitkä pelaaja, mutta painosta päätellen lihasta saisi olla lisää varressa. Nelosketju on raikkaan nuori ketju, jossa on potentiaalisia pelaajia kolme kappaletta. Tommi Jokinen kolkutti jo viime kaudella KalPa:n kakkosvitjaa ja jos sama jatkuu, niin hyvin lähtee ura käyntiin hänellä. Tomi Sallinen on oiva valinta hänelle keskushyökkääjäksi, johtajaominaisuuksia löytyy ja jalat käyvät hyvään malliin, myös pisteitä on tämän ikäiselle pelaajalle tullut mukava annos. Palola tuo ketjuun röyhkeää ja ennakkoluulotonta maalilleajoa ja myös hänen suunta on nouseva pelaajana, pirteän näköinen kenttä tuo kyllä on.

KalPa:n ykköspari on kokenut ja mestaruuksia voittanut pari. Mikkolan Ilkka on vasta 31 vuotias, mikä tuntuu todella pieneltä kun ajattelee hänen saavutuksiaan. Tuulola huutaa jo lähemmäs neljääkymppiä ja hänellä ura alkaa hieman jo luisumaan ehtoopuolelle. Mikkola on erittäin varma puolustaja, joka on playoffeissa parhaimmillaan, oikeastaan ainoa heikkous on se, ettei ole mitään tiettyä asiaa, missä Mikkola loistaisi selvästi edukseen. Tuulola on tasaisen varma niin ikään ja ainoa heikkous alkaa olemaan tuo ikä, jonka myötä hieman häntä aletaan jo helpommin ohittaa ja fyysiset ominaisuudet kuten luistelu alkavat pikku hiljaa heikentymään. Silti ehdottomasti edelleen vahva kotoisessa liigassa. Kakkospari aiheuttaa sitten pieniä vilunväreitä etenkin poikien pienuuden vuoksi. Erosella on potentiaalia paljon, mutta pieni koko, kokemuksen ja voiman puute aiheuttavat riskinsä. Kun vielä viereen asettuu Backman, joka on myös pieni ja ajoittain virhealtis, niin en olisi täysin vakuuttunut tästä parivaljakosta. Itse olisin ehkä päätynyt sekoittamaan kakkos-ja kolmospareja, sillä kolmosesta löytyy puolustavampaa pelaajaa, eli Viitanen ja Määttä. Määttä on myös aika virhealtis puolustaja ja avaukset tuppaavat olemaan heikkoja, mutta Viitasesta on kasvanut aika hyvä puolustaja liigatasolle. Näkisin, että Viitanen on jopa tämän joukkueen kolmanneksi paras puolustaja, joten hieman miinusta saa KalPa puolustuksen osalta multa.

Maalivahtipuoli näyttää olevan hyvässä kunnossa, NHL:n ovia kolkutteleva Säteri on oiva valinta ykköseksi ja kun vielä takana häärii Lundell, niin tuo parivaljakko on mukavan tasainen ja liigavalmis tuote.

Myös valmennuksen osalta tilanne pitäisi olla suht hyvin hallussa, sillä kiekkoa sekä kaukalon sisältä, että penkin takaa nähnyt ”Nokka” Jalonen on hyvä työssään ja selvää liigan tasoa.

9. JYP

JYP:n ykkönen pitää yllä draftin yleistä perinnettä: Näyttää hyvältä. Pirneksellä viime kausi ei mennyt nappiin, mutta on kuitenkin erittäin hyvä liigaan ykkössentteriksi. McTavish tuo oikeaan laitaan rutkasti taitoa ja terävyyttä, tosin ikää alkaa jo olemaan mittarissa, mutta eipä ole ainakaan vielä meno hidastunut. Kuhta on hyvä maalintekijä, joka on edelleen hänen osaltaan liigan kärkiosaamista. Kakkosessa Knotek on mielenkiintoinen haku keskelle, mutta hänessä on myös suuria kysymyksiä, vaikka tehopisteet ovat hurjat. Ei ole aikuisten tasolla pelannut peliäkään, joten tämän aika pienikokoisen tsekin osaamiset liigassa on kysymysmerkkejä. Puustinen on laitaan hyvän laukauksen omaava potentiaalia sisältävä jannu, jota ei nuoresta iästä huolimatta parane aliarvioida. Dahlman on toiseen laitaan ok, mutta sana tasapaksu kuvaa häntä liian hyvin ja aika hajuton pelaaja on kyseessä. Kolmosesta löytyy sekä hyvää puolustusosaamista Louhen myötä, että myös suurta potentiaalia Pekkalan muodossa. Häppölä on varmahko sentteri, joka on kuitenkin viime vuosina hukkunut Ässäajan jälkeen pelaajamassaan, esimerkiksi viime vuonna HPK:n painellessa hopealle Häppölä ei erottunut oikeastaan ollenkaan kentältä edukseen. Plussaa hänessä on kuitenkin tietynlainen monipuolisuus. Nelosketju nostaa allekirjoittaneelle aika paljon kysymysmerkkejä. Tähtinen nelossentterinä laidoillaan Mäkinen ja Normio ei ole välttämättä paras mahdollinen ratkaisu. Tähtinen on aika paljon puolustamisessa ongelmissa pienehkön kokonsa ja hitaahkon liikkeensä vuoksi ja tämän takia hänet tunnetaan virveleistään eli koukuistaan. Myöskään Mäkinen ei ole nopein mies luistimillaan ja täten viime kaudella Kärpissä flopanneelle Normiolle taitaa jäädä liian suuri kakku tässä ketjussa purtavaksi.

Puolustuksen osalta ykköspari tuottaa hyökkäämispuolen osaamiselta kysymysmerkkejä. Mälkiä ei ole liigatasolle ykköspakki kiekollisessa roolissa ja tässä tapauksessa Mälkiä saattaa joutua liian suuren vastuun eteen. Malmivaara on kovaa valuuttaa liigatasolle ja hoitaa hommansa suht mallikkaasti. Kakkospari on melko kokenut ja Kauppinen on ihan ok mies liigatasolle kakkospariin, kuin myös Saravo. Kumpikaan ei kuitenkaan ole mikään hurjan kiekollinen pakki, vaikka Kauppinen siinä suht hyvä onkin. Puolustaminen sujunee melko varmaotteisesti. Kolmospari on HPK:sta tuttu pelotepari Honkasen ja Mäkelän muodossa, jossa hitaus vaivaa kuitenkin pahasti ja se konkretisoitui esimerkiksi viime vuoden playoffeissa pari kertaa. Plussaa toki tappeluhalukkuudesta ja pelikavereiden suojaamisesta, mutta kuten sanoin, aika hidas pari.

Maalivahtipuoli JYP:llä on loistavasti kunnossa, kiitos Teemu Lassilan. On liigan eliittiä tontillaan, eikä petä joukkuettaan. Myllykoski on liigan tasolle sellainen välttävä/tyydyttävä torjuja, joka on torjunut hyvin Mestiksessä, mutta liigakaukalot ovat vähän liian kova pala ollut toistaiseksi hänelle.

Valmentajana on siis Pekka Rautakallio, jolla ei mitään hirveitä meriittejä valmentajana ole. Viime kauden heikossa Ässissä jälki oli materiaalin nähden ihan ok, joten en nyt lähtisi suuremmin häntä valmentajana haukkumaan. Liigan tasolle ihan ok-kamaa.

8. SaiPa

SaiPan ykköskenttä on kovanoloinen eikä vähiten Kurtis McLeanin ansiosta. Kun vielä tämä loistava kanukkisentteri saa rinnalleen Toni Kähkösen, jolla on halua voittaa todella paljon, niin hyvältä vaikuttaa. Jantunen alkaa olemaan jo turhan vanha, mutta vielä homma on toiminut kohtuullisen hyvin. Kakkosketju on muodostettu HIFK-pari Wirtanen-Luttinen ympärille ja Wirtanen on yksi liigan monipuolisimpia senttereitä. Pystyy sekä puolustustehtäviin, että hyökkäyspään hoitoon ja täten hän on arvokas pelaaja SaiPalle. Teemu Nurmi tuo ketjuun lisää yritteliäisyyttä, suoraviivaisuutta ja ahkeruutta ja rightin kätisyys on myös ok. Kolmosketjussa Max Wärnillä on hyvä kuti ja siihen Ville Hämäläinen yrittää paikkoja tarjota aika hyvällä pelisilmällään. Battaglia tuo ketjuun rutkasti kokemusta, mutta miten homma toimii, jos asenne on Jokeriajan luokkaa? Nelonen näyttää vähän roiskaistulta, ei ole mun silmään oikein ehjä palanen ja saattaa olla, ettei ketjun peli lähde oikein pyörimään. Aika hyviä puolustuspään pelaajia SaiPalta löytyy hyökkäyspelaajien osalta ja se tuskin tuottaa ongelmaa, mutta tehoja ei välttämättä ykkösen lisäksi saa kunnolla muut aikaan.

Puolustuspäässä Pauli Levokari pelaa koko sydämellään uhrautuvaista puolustuspeliä, mutta se ei aina riitä ja välillä jotain kummallisia virheitä syntyy. Teemu Aalto on suurensuuri pelote viivalle ylivoimalla, mutta jos tahti jatkuu viime kauden tapaisena, niin Aallolta on turha odottaa suuria tekoja. Vaikuttaa kuitenkin kovalta parilta kotoiseen liigaan, muttei välttämättä ihan kovimpia ykköspakkipareja draftissa. Janne Jalasvaara tuo kokemusta ja hyvää kuntoa kakkospariin ja hän on tontilleen loistava valinta. Joonas Jalvanti on koko ajan eteenpäin menevä puolustaja, mutta viime kaudella mies ei tainnut kehittyä ihan yhtä kovalla vauhdilla kuin viime kausina. Tukee kuitenkin hyvin hyökkäyksiä varmoilla syötöillään, eikä juuri tee virheitä. Kurvinen on hyvä valinta kolmospariin, sillä tontilla hän on hyvä hoitelemaan puolustustehtäviään. Troy Milam on kiekollisempi puoli tästä parista ja ihan ok pelaaja niin ikään kolmospariin, muttei kovinkaan paljon ylemmäs.

Maalivahtikaksikko on ihan hyvä sekin, Riksman on hyvä koppari liigassa, mutta yleensä suurissa peleissä mies ei ole ollut parhaimmillaan. Ahlqvist on aika ailahteleva veskari ja siksi juuri kakkosvahdin tontti on hänelle maksimi.

Valmennuksesta vastaava Rauli Urama on keskikastia liigatasolla, yksi pronssi hänellä on hyvänä meriittinä, mutta viime kaudella Lukkopakka hajosi aika pahasti Tepsin käsittelyssä.

7. Jokerit

Jokereiden ykkösketju vaikuttaa erittäin taitavalta ja potentiaaliselta porukalta pisteiden tekoon. Kreps on varmasti kova mies liigaan ja Erkinjuntti ja Kuusela ovat omalta osaltaan sitä jo hyväksi todistaneet. Molemmat laiturit ovat hyviä etenkin tiukoissa paikoissa, eikä heidän kädet jäädy playoffeissa, jossa varsinkin Erkinjuntti on yleensä parhaimmillaan. Kakkosketju pistää sitten hieman enemmän mietityttämään. Tuolta ketjulta tuskin pisteitä paljoa saadaan kasaan, puolustuspeli kuitenkin sujunee mallikkaasti. Millerin siirtoa laitaan en pitäisi kovinkaan vahvana ratkaisuna, koska mies on taitanut pelkästään sentteriä urallaan painaa. Jännä ratkaisu, mutta aika paljon se jättää myös kysymysmerkkejä ilmaan. Kolmosketjusta löytyy vauhtia aika paljonkin, mutta siellä pistetehtailu lienee myös kiven alla. Koskenkorva ja Sailio eivät olleet viime kaudella liigassa todellakaan kovalla tasolla, vaikka vauhtia kummallakin riittää. Sailio esimerkiksi ei pystynyt maalintekoon n. 30 peräkkäisessä pelissä ja se siis jatkuu edelleen, koska poffeissa maalia ei syntynyt. Koskiranta on hyvä kolmossentteriksi ja pystyy hyviin suorituksiin, mutta tässä ketjussa myös pisteidenteko saattaa olla hankalampi homma. Nelosketju on aikamielenkiintoinen sekoitus, mutta se ei vaikuta oikein normaalilta liigan nelosketjulta. Ei ole varsinaisesti jarruketju, muttei varsinaisesti myöskään mikään hyvä pisteidentekokenttä, koska pelinrakentaja puuttuu tuosta kokonaan. Yritteliäältä se kuitenkin näyttää ja varmasti joka ukko siinä ketjussa taistelee.

Puolustus näyttää aika hyvältä ja varsinkin ykköspari. Marttinen ei anna ikinä periksi ja joka illalle lataus pelaamiseen on todella suuri. Väsymätön taistelija ehdottomasti. Lajunen tuo hyvän kiekollisen pelin tähän pariin ja osaa hommansa viivalla erikoistilanteissa. Kakkospari on myös hyvin roolitettu, jossa Korpikari pitää oman päänsä hyvällä pelillään puhtaana. Raboin on potentiaalinen puolustaja, jolta odotetaan kiekollisesti hyviä apuja ja kyseessä pitäisi olla melko vikkeläjalkainen pakki. Nämä täytettäessään Raboin on hyvä valinta tuohon pariin juuri Korpikarin rinnalle, mutta koska kyseessä on eka kausi Euroopassa, niin se asettaa aina omat kysymyksensä ilmaan. Kolmosparissa Skålberg on erittäin varma pelaaja kiekollisena ja paineidensietokyky on eliittiä, playoffeissa parhaimmillaan oleva hyvä puolustaja. Rullier tuo joukkueeseen hyvän satsin isoa kokoa ja ei myöskään kaihda fyysistä peliä, hanskatkin lentävät jos pakko ne on jäähän heittää.

Maalivahtipuolellakaan ei ongelmia pitäisi ilmetä, Ahonen on liigan tasolle ihan hyvä ykkösmaalivahti ja samat sävelet pitävät paikkansa siihen, että Strömberg on hyvä kakkosveska liigaan.

Valmennuspuoli pitäisi olla myös kuosissa Hannu Jortikan muodossa. Temperamenttia löytyy tältä Turun Midaalta, joka on urallaan takonut useamman kullan.

6. Ässät

Ässillä on todella mielenkiintoisen näköinen ykkönen, jossa on potentiaalia koville pisteille. Öhman on erittäin älykäs sentteri ja jos hän saisi Rosan tasoisen maalitykin rinnalleen, niin uskoisin jäljen olevan todella tuhoisaa. Laakkonen sopii kuin nenä päähän tämän parin vierelle, vähän sama asetelma kuin Viitaluoma-Vihko -parissa viime vuonna. Kakkonen näyttää myös draftin tasoon nähden hyvältä, Lindgren on liigaan kelpo sentteri ja sama pätee laitureihin omilla tonteillaan. Sopanen-Lindgren pari saattaa olla kovakin kaksikko ja Petrell antaa kaikkensa joka pelissä. Myös kolmonen on pelivalmiilta näyttävä ketju, jota johdattaa aliarvostettu taisteleva Matti Kuparinen. Kuparinen-Santavuori on jopa potentiaalinen ykkösketjupari ensi kaudella Ässissä kotoisessa liigassa, joten hyvin on saanut FPP sumplittua heidät joukkueensa. Ossi Saarinen ei ole ihan noussut vielä liigan eliittiin, mutta tässä ketjussa hän ei ainakaan olisi huono. Nelonen on aika mielenkiintoinen kolmikko, mutten uskoisi ihan tuollaisessa muodossa sen toimivan. Tuomainen käyttää loistavasti kokoaan hyväkseen ja pystyy rynnimään sen avulla, mutta jos ketjussa pelaavat myös Koskinen ja Hattunen, niin mielestäni olisi pitänyt löytää joku kolmas samantyyppinen potentiaaliseen hurlumhei-pyöritykseen soveltuva pelaaja tyyliin Virtala.

Ässien puolustuksesta tykkään paljon, sieltä löytyy pari aliarvostettua nimeä. Sondell oli ilmiömäinen loppukaudella SaiPassa ja hän on todella fiksu kiekollinen puolustaja. Huczkowski on loistava puolustuspään puolustaja, Blues-fanit hehkuttivat häntä aika avoimesti kun Huzzer lähti heiltä pois, aliarvostettu mies liigassa. Kakkospari on rakennettu myös hienosti. Jos peruspuolustajille annettaisiin kunniaa yhtä paljon kuin näille taitopelaajille yms. niin Joonas Järvisen nimi olisi paljon tunnetumpi kiekkopiireissä. Antaa aina helpon syötön omilleen, blokkii vetoja hurjan määrän ja taklaa myös hyvin ja sijoittuminen on mallikasta. Joni Tuominen tuo jälleen lisää aliarvostettua pakkia joukkueeseen, erittäin tärkeä mies ollut SaiPalle ja loistava myös ylivoimalla. Kolmospari on myös hyvännäköinen, Jussi Timonen pystyy pelaamaan omilla vahvuuksillaan, kun vieressä on Sane Heiskanen, joka hoitaa oman pään hyvin.

Maalivahtiparissa David Leggio on ykkösmaalivahti, joka pelasi yhdessä Engrenin kanssa tasaisella tandem-peluutuksella Tepsin mestariksi. Loistavat refleksit omaava hyvä lähitorjuja, joka on liigan tasolle aika hyvä veskari. ”Hattu” Nieminen on hyvä pari hänelle, joten pari näyttää aika hyvältä.

Valmennuksessa löytyy se joukkueen suurin ongelma, Mika ”Orava” Toivola. Ei ole liigan kärkitasoa valmentajana, yksi hopea miehellä on, mutta siihen näytöt jäävät.

5. Kärpät

Kärppien ykkönen ei ole aivan draftin kärkeä, mutta kova pala kuitenkin. Kiiskinen löi itsensä lopullisesti läpi liigassa ja taitava ”Kisu” on kovaa kamaa missä tahansa seurassa. Redenbach on myös hyvä pelaaja liigatasolle ja pelinrakennus sujuu hienosti. Kariya on taas ketjun maalimäärältään suuripotentiaalisin jätkä, jolla luistin liikkuu todella terävästi. Hyvänoloinen ykkönen, jolla vahvuutena on aika suuri pelinopeus, tosin vaarana voi olla pieni fyysisyyden puute esimerkiksi puolustuspäässä, vaikka Kiiskinen etunenässä hyvin sielläkin pyrkii taistelemaan. Kakkosketju on rakennettu selvästi Guollan pelinrakennuksen ympärille ja kakkossenaksi Guolla on hyvä valinta, tosin aika loukkaantumisherkkä mies on kyseessä. Kerman on tasaisen varma sellainen ~30 pisteen mies, tosin yleensä kausien aikana tulee pieniä ailahtelevaisia otteita, ja välillä kuivat kaudet ovat aika pitkiä. Saulietis on mielenkiintoinen valinta, tosin toistaiseksi mies ei ole mihinkään suurtekoihin pystynyt. Lienee ihan hyvä röyhkeä mies, mutta tuo kuitenkin kysymysmerkin tullessaan. Kolmoseen sentteriksi on saatu aika hyvä pelimies, Koskiranta debytoi liigassa komeasti viime kaudella. Grünn on tuttu Koskirannalle ja yhteispeli toimi viime kaudella ainakin aika mallikkaasti. Toiseen laitaan InFlames hakee rohkeasti Julius Junttilaa, joka teki aika sensaatiomaisesti hattutempun liigassa. On kuitenkin raakile vielä liigaan, enkä usko, että koko kauden mittainen taival liigassa olisi ihan oikein paikka Junttilalle, vaikka junnuissa kovia pisteitä tekikin. Tulevaisuuden liigapelaaja kuitenkin ehdottomasti. Nelosketju miellyttää allekirjoittaneen silmää, eikä vähintään Riskan ansiosta. Paahtoi viime playoffeissa leuka paskana TPS:ää vastaan ja oli todella pirteä silmään. Kovan nelosen parivaljakon hän muodostaa Sihvosen kanssa, joka osaa ärsyttää Riskan tavoin. Sihvosen heikkous on se, että välillä hän menee liian pitkälle ja se on sitten aika paha paikka joukkueelle lähteä jotain vitosta tappamaan ajoittaisen oikosulun takia. Alikoski on ihan ok pelimies liigaan, vaikka terävyyttä maalipaikoilla kaivataan.

Ykköspari Kärpillä ei ole draftin kärkipäätä, vaikka aika varmat suorittajat siihen on löydetty. Varakas on hyvä puolustuspään pelaaja, joka taklaa mukavasti. Pitäisi kuitenkin ottaa pari askelta lisää, jotta suoritusvarmuus liigatasolle kovaksi puolustavaksi puolustajaksi nousisi, välillä Varakas on hieman liian ahne taklaamaan ja silloin vaaratilanteita saattaa syntyä. Kovanen avaa hyvin peliä ja siirtelee kiekkoa mallikkaasti, mutta ihan kärkitasoa hän ei liigan kiekollisena pakkina ole. Asenne ei ole tiukassa paikassa aivan korkeimmillaan ja playoffeissa mies on yleensä jäänyt runkosarjan tasostaan, radikaalimmin viime vuoden playoffeissa TPS:ää vastaan, jolloin miestä vietiin omassa päässä kuin kuoriämpäriä. Kakkospari on aika mielenkiintoinen, koska Markus Nordlund on siinä. Oli viime vuonna playoffeissa huikea, mutta runkosarjassa paska. Pystyy siis nostamaan tärkeään paikkaan tasoaan ja todennäköisesti myös runkosarjassa tehdyt virheet alkavat pikku hiljaa vähentyä. Taitava puolustaja, joka on hyvä pelaaja ylivoimalla, ajoittain kuitenkin ajaa itsensä ulos tilanteesta aika helposti. Ohtamaa on hyvä valinta tähän puolustavammaksi puolustajaksi, aika lailla Joonas Järvisen tyyppinen pakki, joka osaa peruspuolustamisen jalon taidon. Kolmospari on kokenut ja suoritusvarma, jolta virheitä ei pitäisi tulla. Laurilalla on hurja kuti, mutta se paukkuu liian usein ohi, potentiaalia viivapelotteeksi kuitenkin löytyy. Tukio pystyy rauhalliseen avauspelaamiseen ja on hyvä myös omassa päässä.

Maalivahtikaksikko on liigatasolle hyvä. Tuokkola on liigan parhaimmistoa veräjän suulla ja hanska, patjat ja kilpi toimivat hienosti. Lupaava Ortio on kehittynyt vuosi vuodelta ja hän pystyy kohtuullisesti kakkosvahdin rooliin joukkueessa, Tuokkolalla on kuitenkin suuri rooli tässä parissa.

Valmennuksessa on tylsä kumilakki, Risto Dufva, joka on kuitenkin taktiselta osaamiseltaan liigan parhaimmistoa valmennuksessa. Vittumainen, mutta hyvä, joka ei ainakaan heikennä joukkuetta.

4. Pelicans

Pelicansin ykkösketjusta löytyy kaikenlaista: Pelisilmää -ja rakennusta, maalintekovoimaa, suoraviivaisuutta ja nopeutta. Viuhkola on liigan eliittiä ykkössentterinä ja syöttötaito on melkein parhainta a-luokkaa. Ville Vahalahdesta on kehittynyt entistä kovempi tekijä liigaan, hienon vedon omaava paraisten paroni on alkanut tehdä runsaasti töitä kentällä taklaamalla ja painamalla koko ajan täysillä. Suominen ei ole ehkä ihan ykkösketjukamaa, mutta kun vierelle saa Viuhkolan, niin myös Suominen iskee varmasti kovia tehoja, samaa vauhtia tulisi varmaan pisteitä kuin viime alkukaudella yhdessä Birnerin kanssa. Suominen ailahtelee hieman ajoittain, mutta on kovimmillaan playoffeissa, viime kauden lopulla häntä jarrutti hieman loukkaantumiset. Liigan eliittiä Suominen on kaksinkamppailuissa, harvoin jää kiekko kulmaan, jos hän lähtee sitä sieltä hakemaan. Kakkosessa suurin kysymysmerkki on Saarenheimon vire, muuten se näyttää aika makealta. Tuppurainen ja Louhivaara ovat molemmat työteliäitä pelaajia, jotka tekevät sitä, mitä parhaiten osaavat. Erittäin yritteliäs ketju kaiken kaikkiaan, joka ei anna tasoitusta omassakaan päässä etenkin Louhivaaran ansiosta. Kolmosketju aiheuttaa ehkä hieman enemmän sitten harmaita hiuksia. Kerälä on tehnyt tuhojaan Mestiksessä, mutta kysymysmerkki on siinä, miten liigassa sujuu? Jere Sallinen on työteliäs laituri, joka menee kolmosessa hyvin, ja Venäläinen tekee myös mukavasti duunia laidassa. Venäläisestä ei kuitenkaan taida olla ihan puhtaaksi maalitehtailijaksi, vaan pikemminkin hän raivaa toiselle laiturille tilaa paikoille, joten joku parempi ratkaisu olisi saattanut tästä löytyä, mutta kyllä tuokin ihan menettelee. Nelosketju on sitten taas hienosti koottu, vaikkei Heino ole liigan paras puolustava sentteri. Kuitenkin hyvää työtä Heino tekee roolissaan ja kun Salo lyödään rinnalle, niin melkein yhtä hyvä pari on kasassa kuin KalPassa toiminut Laakso-Salo. Tyrväinen on hyvä haku toiseen laitaan, röyhkeä ja ennakkoluuloton jannu.

Ykköspari Pelsuilla on hyvässä kunnossa, vaikka Latvala on taas vuoden vanhempi ja se alkaa pikku hiljaa tuntumaan. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan hiipumista havaittu ja mies on vielä liigan eliittiä. Vallin on hyvä allround-pakki hänen vierelleen ja pari saattaa pystyä koviinkin tehoihin. Kakkospari aiheuttaa sitten hieman epäilystä, koska mun silmiin Jyrkkiöstä ei ole vielä kakkosparin pakiksi. Liian ailahteleva ainakin tähän asti ja niitä virheitä tulee aika paljon vielä, eikä Kanki ehdi hyvästä taistelustaan huolimatta aina pelastamaan tilannetta. Ok-pari kuitenkin ja roolitus on ainakin hyvä. Kolmosparissa DelGrosso on kääntämätön kortti ja sen takia on hyvä, että hän on pelkästään kolmosparissa, en usko miehen nousevan ihan kiekollisen puolustajan eliittiin. Sammalkangas on aika virhealtis puolustaja, joten tämä pari on pienoinen kysymysmerkki myös sen takia.

Maalivahtipuoli on kunnossa hyvin, sillä Noronen on hyvä valinta ykkösvahdiksi ja kun takana häärii Hovinen, niin siitä ei joukkueen menestys ainakaan jää kiinni.

Valmennus on myös kunnossa Petri Matikaisen myötä, tulosta liigassa on todellakin syntynyt ja on yksi suosikeistani tulevaisuuden maajoukkuevalmentajaksi yhdessä Kai Suikkasen kanssa.


3. Blues

Sanderssonin joukkueen suurin vahvuus piilee hyökkäyksessä, jossa Peltonen ja Genoway ovat liigan terävintä kärkeä. Luomala on ykkösessä mielenkiintoinen nimi, saattaa iskeä kovat tehot, jos pystyy pitämään viime kauden tehoilua yllä. Ratkaisuvoimaa löytyy kohtalaisesti myös ykkösen takaa, tosin mitään takuvarmaa pisteiden valossa tukevaa palasta sieltä ei mun silmään löydy, työmoraalia kuitenkin sitäkin enemmän. Kakkosessa piilee potentiaalia pisteiden suhteen, mutta hieman mietityttää, miten Niemi suoriutuu tuossa ketjussa, kun Mave ja Luomala eivät ole enää vierellä, pistesaldo laskenee ainakin. Kolmosessa Pasi Salosen vire on suurin kysymys, aika ailahteleva mies kyseessä, välillä polkee loistavasti, välillä ei onnistu mikään. Marjamäki on varma ja hyvä rouhija laitaan, Jarkko A. Immosen pelinrakentelun pitäisi myös olla mallillaan. Nelosessa työmoraali on korkealla ja Viitakoskellakin luistin on aika liukas, vaikka ikää on jo paljon. Materiaali on hyökkäyksen osalta melko tasainen ja liigan tasolle ihan kohtuu hyvä, aika paljolti juuri ykkösvitjan ansiosta.

Puolustuspäässäkään ei mitään suuria ongelmia pitäisi löytyä, paitsi mahdollisesti toki JP Laamasen mussuttelu. :) Onneksi ei sentään ole kapteenina, siitä propsit Sanderssonille. Kokenut on kyllä pakisto ja kaksi ekaa paria liigan tasolle näyttävät hyvältä, Uusitalo on esim. todella kovakuntoinen puolustaja. Kudroc taas on välillä hieman riskaabeli joukkueelleen turhien jäähyjen takia. Kolmospari on ihan potentiaalinen, Halme on perusvarma hajuton ja mauton pakki, ei erotu joukosta hyvässä, muttei pahassakaan. Dehner on kysymysmerkki, mutta hänen varaan ei kannata paljoa jättää ja onneksi löytyy kolmosparista, vaikea sanoa mihin mies pystyy.

Suurin ongelma Bluesilla lienee maalivahtikaksikosta. Myllyniemi on ihan hyvä maalivahti, muttei liigan huippua ja häntä ei ole vielä todella kovassa paikassa testattu. Toisaalta puolustus on aika kova, joten ei joudu ainakaan runkosarjassa mitään ihmetekoja Myllyniemi tehdä. Kakkosmaalivahdiksi en näkisi Sami Aittokalliota vielä liigan tasolla valmiiksi, vaikka potentiaalia löytyy hirveästi. Kehittyä kuitenkin vielä pitää.

Valmennus Bluesilla on aika hyvässä kuosissa Ika Lehkosen myötä, ehdottomasti liigatason valmentaja.

2. Ilves

Ykkösketju on omaan silmään todellakin ilo silmälle, yksi liigan parhaita ellei paras ykkönen. Plihal osaa rakentaa peliä, puolustaa, aloittaa, tehdä maaljea ja kun kaksipolviseksi pääsee ensi kaudella, niin kovaa jälkeä tulee olemaan. Pihlström on juuri oikeantyylinen pelaaja toiseen laitaan Plihalille ja ketju täydentyy Hentusen varmaan pelaamiseen. Ei ole ainakaan puolustuspäässä pelkoa, homman pitäisi myös hyökkäyksessä toimia ja alivoimaakin näistä ainakin kaksi pystyy pelaamaan. Kakkosketjussa Zubrun suosikki Niinimäki aiheuttaa hieman mietitystä kyseenalaisen luonteen takia. Jaakko Pellinen on aika yllättävä veto tähän ja jää ehkä hieman muihin joukkueisiin verrattuna jälkeen kakkosketjun laiturina, mutta toisaalta tulos on ollut yllättävän hyvää Ilveksessä ja hän tarvitsee myös roolin hyökkäyspäästä. Toisessa laidassa Männikkö on kovaa valuuttaa ja mahtuisi muutaman draftijoukkueen ykköskenttäänkin. Kolmosketju on todellakin nimensä veroinen, mitä Zubru siitä sanoi: Tuolle ketjulle on vaikeata maalia iskeä. Rajamäki on loistava rouhija ja Laakso liigan parhaita senttereitä. Myös Kolehmaisen työmoraali on pelistä toiseen sen veroista, että tuon kentän voi huoletta heittää jäälle kun on tiukka paikka ja johto pitää säilyttää. Nelonen on niin ikään kova puolustusketju, josta joukkue saa edelleen lisää alivoimapelaajia, hyvä sekoitus SaiPa-kaksikosta ja Ilves-nuoresta, joka toimisi todennäköisesti aika mainiosti.

Puolustuksessa ykköspari on varmanoloinen pari, jolle tuskin verkko monesti heiluu vastustajan hyökätessä. Pettinen on liigan parhaita oman pään pelaajia loukkaantumisesta huolimatta ja Mäntylä hoitaa kiekollisen puolen, muttei kuitenkaan unohda taklauksia, jotka hieman puhuttivat viime kautena. Kuitenkin Mäntylä pelasi aika hyvän kauden noista ylilyönneistä huolimatta viime vuonna ja varmasti on myös Zubrun Ilvekselle suurta apua häneltä tiedossa. Kakkospari on myös todella mehevä, jossa Juha Uotila on ilmiömäisen hyvä oman pään luutija, todellakin vakuutti ainakin minut viime kaudella pelatessaan. Kalle Kaijomaa tunnetaan erittäin monipuolisena puolustajana, joka osaa sekä kiekollisen, että kiekottoman pelin ja on kova tekijä toiseen pakkipariin joukkueelle kuin joukkueelle. Kolmospariin on myös löydetty hyvänmallinen ratkaisu, mikäli Aki Berg on ehjä ja hyvässä kunnossa. Berg pelasi viimeksi pari vuotta sitten playoffeissa JYP-sarjassa sellaista peliä kuin pitääkin ja sen jälkeen sitten loukkaantumiset taas iskivät. Mikäli tuota peliä Ilveksessä Berg pystyy esittämään, niin hyvä tulee. Mielonen on todella kova pakki kolmospariin, kiekollisessa pelissä hienoja ratkaisuja ja varmasti käyttökelpoinen myös ylivoimalla.

Maalivahtikaksikkokaan ei tuota Ilveksessä ongelmia, sillä se on niin tasaisen varma ja kumpikin pystyy pelaamaan jopa ykkösmaalivahtina mikäli tarve vaatii.

Valmennuksessa on niin ikään kova nimi, joka ei liigakartalle ole vielä noussut, mutta silti melkeinpä draftin kärkipäätä. Hienosti koottu joukkue muutenkin.

1. HIFK

Kunkun IFK on nuori joukkue, jossa potentiaalia piilee runsaahkosti. Ykkösketju on todella kova, jossa jokaisella on mahdollisuudet taistella liigan pistepörssin kärkisijoista. Se on myös hyvin roolitettu, eikä mikään osa-alue jää heikoksi. Ainoa pieni kysymys on Toporowskin luonne, joka tuskin kuitenkaan on suuri probleema varsinkaan tosipeleissä. Kakkonen näyttää nuorelta ja raikkaalta, joka on lähes yhtä hyvä kuin kunkun mainostama Ahtola-Ramu-Granlund, mutta Granlundin vuoksi ottaa luonnollisesti takapakkia. Lucenius teki kovat pisteet viime kaudella, tosin tarjoilu oli todella huikeaa luokkaa Lehterän Jorin osalta. Tässä ketjussa en usko Luceniuksen kykenevän aivan yhtä koviin pisteisiin, koska Salminen ja Ramstedt eivät aivan Lehterän ja Enlundin tasoa ole, mutta hyvä kenttä tuo silti on, kun muistaa vielä, että kolmikko on kehittynyt jälleen lisää ja sama tahti jatkuu. Kolmossentteri on liigan tasolle hyvä, Kemppainen hoitaa sen homman. Nieminen laidalla tuntee Kemppaisen, mutta itse en ollut HPK-aikana kovinkaan vakuuttunut heidän yhteispelistään hyökkäyspäähän, puolustukseen päin homma kyllä toimi, mutta pieni nihkeys vaivasi hyökkäyspäässä. Toisesta laidasta löytyy Pelicansin yksi ainoita valopilkkuja, Teemu Rinkinen, josta on kasvamassa hyvän tason liigapelaaja, kunhan vielä saa otteensa tasaantumaan. Liivik ja Huhtanen sopinevat hyvin samaan kenttään, mutta Bergmanin sijoitus tähän epäilyttää ehkä hieman, tarvitsisiko hän hieman hyökkäävämmän roolin? Toki tässä ketjussa hän on hyökkäyspotentiaalisin jannu, mutta pieni kysymysmerkki miten hän tähän ketjuun sopii.

HIFK:n ykköspari jakaa hieman allekirjoittaneen ajatuksia. Adam Masuhr on liigan parhaimmistoa ja kiekollisena hurja pelote, mutta parin kysymysmerkit kohdistuvat Toni Söderholmiin. Tunnetaan tietenkin hyvänä ja aika monipuolisena pakkina, mutta aika käsittämätön paskasti alitti odotukset viime kaudella HIFK:n takalinjoilla kurvailuillaan ja siitä on aika paljon foorumeillakin puhuttu. Nostanee kuitenkin tasoaan, mutta täysin varmaksi ei voi sanoa, onko Söde vielä ykkösparin miehiä. Kakkosparissa Martti Järventie on osoittanut kaudesta toiseen olevan kovaa tasoa liigaan ja hoitaa velvollisuutensa tässä parissa. Porselandista ei suurempia tietoja ole, mutta ilmeisesti ihan ok sekä kiekollisena, että kiekottomana. Tuskin ainakaan täysi floppi on, joten hänessä tuskin suurta riskiä on otettu. Kolmosparissa on hieman samat sävelet Antti-Jussi Niemelle kuin ykkösparissa Söderholmille. Jos viime kauden koomailu jatkuu, niin matka saattaa jäädä HIFK:llä lyhyeen. Jos ei, niin kunkun haaveet vastustajan hyökkääjien pimentämisestä toteutuu, mutta riskinsä siitä siis löytyy. Melartille annan plussaa pelottomasta asenteesta, mutta kiekollinen peli ja pelin avaaminen tälle parille saattaa aika ajoin tuottaa vaikeuksia.

Maalivahtitilanne vaikuttaa ihan hyvältä. Kilpeläinen tuskin tässä parissa nousee ykkösvahdin rooliin, on ihan ok kakkonen, mutta ykkösenä hänellä on tullut aika helppoja imaisuja Ässien maalilla, vaikka välillä räpylä heilahtaa nätisti. Paineidensietokyky on hänelle tuottanut harmaita hiuksia, kun taas Wiikman on todistanut kykenevänsä nappaamaan liigamestaruuden. Viime vuodet hänellä ovat menneet heikommin, mutta eiköhän se siitä taas liigassa lähde kulkemaan.

Valmennus vaikuttaa joukkueen tyyliin melko raikkaalta Törmäsen myötä. Törmänen on pärjännyt junnuvalmennuksessa hyvin ja uskon, että hän on myös liigaan hyvä lisä valmentajaksi. Varmaksi onnistujaksi häntäkään ei voi laittaa, mutta ennustaisin ihan positiivista tulosta.

Kyllähän tämä aika helvetin tasainen draft oli paria poikkeusta lukuunottamatta. Toisilla on kova hyökkäys, jollain valmentaja, toisella taas puolustus. Katsotaan sitten kun playoffien aika tulee, että mikä on silloin parhaimmillaan. ;)
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja Lehväs » 05.08.2010 11:53

13. Tappara

Ykkösketjun osalta on vielä ihan vertailukelpoinen, mutta sen jälkeen alkaa olemaan epäilyttävää jonkin verran. Vänttinen ei kuulu kakkosen keskelle, vaan kuuluisi vaihtaa paikkaa Maccon kanssa. Laiturit kakkosessa hyvin nuoria, mutta myös kokemattomia. Alaketjuissa paljon ryminää ja menoa ja aivot narikkaan meininkiä.

Puolustus on roolitettu hyökkäävä pakki-stay at home-pakki tyylillä selvästi, joka on monissa tapauksissa järkevä ratkaisu. Ei kovin nimekäs, mutta silti hyvin toimivan oloinen. Tosin Turkulainen ei ole liigatason pakki, ainakaan vielä.

Maalivahti on yksi liigan parhaita, kakkonen on vielä junnu. Se luo uhkakuvia.

Joukkue oli näennäisesti koottu hyvin, mutta tietyt epäkohdat tekivät joukkueesta haavoittuvaisen. Erillainen ketjuhahmottelukin olisi jo jotain saanut aikaan.

12. TPS

Ykkösketju on koottu hyvin, Kivenmäki pystyy ruokkimaan Ahtolaa siihen +20 maalin vauhtiin. Dwaipen rooli jääkin siksi puolustavammaksi ja kiekkoa alhaalta hakevaksi. Tähän ketjuun olisi kyllä sopinut joku nimettömämpikin, puolustavampi sentteri. Kakkosen keskellä on Ilveksen viimekauden harvoja valopilkkuja, ja vierellä täysi mysteeri Månsson ja tulevaisuuden Selänne Pulkkinen. Trabucco on tiputettu kolmosen keskelle, joka aika kova veto.

Ykköspari on erittäin hyvä, kiekollisesti pystyy ratkaisuihin. Savilahti-Nagander on täysi kysymysmerkki, jonka vierelle istutettu ajoittain kokonsa takia pulassa oleva Syväsalmi. Kolmosessa onkin meillä ulkomaalaisvoimaa.

Maalivahtiosasto on, ei nyt vahva, mutta ihan ok. Koivisto osoittanut taitonsa, ainakin runkosarjassa. Hurme puolestaan hyvä riuhtaisu kakkoseksi, kokenut ja varma valinta.

Joukkueesta teki tämän sijan arvoisen muutamat mysteerit (Månsson, Savilahti-Nagander, Blomqvist) jotka eivät anna minkäänlaisia mielikuvia ja näin ollen vaikeita arvioida muuksi kuin mustaksi hevoseksi. Se laski arvoa rajusti.

11. Lukko

Ykkösketju on lahjakkuuden ja taidon täyttämä, Elo rohkea, mutta loppupeleihin palkitseva valinta ykkösketjun maalintekijäksi. Janne Lahti kadonnut massaan viimeisien Jokerikausien aikana, mutta taidot eivät ole kadonneet mihinkään. Mutta, mitä Cami Miettinen tekee kakkosketjussa? Onko joukkueeseen tullut loukkaantumissuma? Alaketjut täytetty nuorilla, jopa lahjakkailla pelaajilla.

Ykköspari on yksi parhaista, Kuukka on täydellinen pari Vatasen kaltaiselle välihyökkääjälle. Tosin Forsströmiä en kelpuuttaisi kakkoseen mestaruusnälkäiseen joukkueeseen.

Maalivahtiosastossa on luotettu lahjakkuuteen. Järvinen-Raanta tandemilla on mahdollisuus olla tulevaisuudessa liigan parhaita maalivahteja.

Joukkue oli koottu nuoriin lahjakkuuksiin nojaavaksi, joka on aina riski. Pudotuspelit kuitenkin monilta kokematta lähes kokonaan liigatasolla.

10. KalPa

Sentterit ovat erittäin hyviä. Viitaluoma, Miettinen, Kauvosaari on hyvä valinta. Haataja mainio valinta ykköseen maalintekijäksi, tosin Koskelan paikka ei siellä ole. Eikä Dickensonin kakkosessa. Ykköseen Koskelan tilalle Barney olisi ollut loistava valinta. Ketju olisi ollut samalla iso, vahva ja taitava. Nelosketju on nuorisoketju, jolla on kehitysmahdollisuuksia.

Puolustajapuolella Mikkola-Tuuski parista ei kokemusta puutu. Yhteensä 10 mestaruutta, joten voittamisen kulttuuria riittää aivan tarpeeksi. Kakkospari on nuori, ja hyvin epävarma. Eronen voi parhaimmillaan olla kiekollisena hyvä, mutta toisanaan taas tehdä junnuvirheitä ja joukkue kärsiä. Vaikka sielä TakaMies (BackMan) onkin seisomassa ;) Kakkosparissa Viitanen laukoo kovaa ja SikaMäättä hakkaa mailalla ja röhkii.

Maalivahdit ovat juurikin se, mikä nosti joukkueen kympin sakkiin. Säteri lahjakas ja hyvä valinta, Lundell kakkosmaalivahdiksi hyvä valinta, sillä ykkösenä käynyt usein kylmät.

Tietyt väärät valinnat olivat joukkueen turmio. Ehkä ensi kaudella sitten.

9. Blues

Ykkösketju on hyvää luokkaa, mutta kakkosessa on omaan silmään roolitus vähän niin ja näin. Huhtala ei kuulu kakkoseen, ainakaan mestarijoukkueessa. Siihen paikalle Immonen olisi ollut paras vaihtoehto. Paljon rymistelijöitä, sen huomasin ainakin.

Puolustuksessa kaksi ekaa paria on kovia. Väänäsen taklatessa äijä tarttuu laitaan kuin purkka hevarin tukkaan. Laamanen oiva kiekollinen puolustaja. Kudroc Väänäsen tapainen ihmismurskaaja, jonka vieressä Uusitalo pelaa tarvittaessa yli puolet pelistä. Halme hyvä peruspakki, mutta Dehneristä ei minkäänlaista mielikuvaa.

Maalivahtiosasto vaikutti tähän sijaan eniten. Myllyniemi on hyvä ykkönen pikkuseuraan, mutta kun aletaan tapella isoissa peleissä, ei Myllyniemi ole paras vaihtoehto. Lisäksi Aittokallio on helvetin kokematon, joka laski maalivathiosaston arvosanaa entisestään.

8. HPK

Ykkönen ei sentteriä lukuunottamatta ole tähtitasoa, mutta taattua liigalaatua. Ketju on tosin melkoisen heiveröinen, kun Lammassaari lentää niitin osuessa jäihin kuin tikka ja Virtanen on puolestaan muuten vaan niin kevyt jätkä, että sama on kohtalo. Molemmat kuitenkin ehtivät joskus alta pois. Kakkonen ei minua vakuuta imo. Rask on lahjakas, mutta mestaruudesta taistelevan joukkueen kakkoseen ei sovi. Eikä Paakkis kakkoseen. Hedström majutason pelaaja, siitä plussaa. Alaketjuissa liigajyriä ja nuoria pelaajia.

Ykköspakkipari on kova. Tikkanen on hyvä tuomaan kiekkoa ylös, joten sopii loistavasti Lehtosen pakkipariksi, joka tykittää lämärillään toisesta aallosta maaleja. Kakkospari on tasainen, Petré ja Sicak eivät ole kiekollisia johtohahmoja liigajäihin, vaan molipuolisia pelaajia, jotka pystyvät hoitamaan niin yli kuin alivoimatkin. Kolmosparin Jaatinen ok valinta, Kurkikin vielä menettelee.

Engren hyvä valinta ykköseksi, tuore kultamitalisti kuitenkin. Hostikka on välillä epätasainen.

Joukkueen sijoitus tähän oli roolituskysymys. Ykkösketjussa Lammassaari taikka Virtanen olisi voinut vaihtaa Hedströmin kanssa paikkaa. Näin tulivoimaa olisi riittänyt myös kakkoseen, nyt kakkonen jää turhan heiveröiseksi.

7. SaiPa

Hyökkäyspäässä ykkösestä löytyy juonikkuutta, tasaisuutta ja maalintekovoimaa. Jantunen taitava edelleen, McLean ilman suuria heilahduksia pelaava sentteri ja Kähkönen osaa tehdä maaleja. Kakkosessa Wirtanen on hyvä sijoitus, sillä Nurmi ja Luttinen ovat paikoittain hitaita luistimilla. Wirtanen paikkaa heidän vahvuuksiaan hyvin pelaamalla hiukan varmistavasti. Nuoria lahjakkuuksia, liigajyriä ja yksi (entinen) NHL-tähtikin sinne alaketjuihin mahtuu.

Ykköspari on riskialtis, sillä Aallon puolustusvelvoitteet sattuvat jäämään välillä unholaan. Levokari ei välttämättä ehdi paikkaamaan, kun ison miehen iso keho ei pysy hyökkääjien vauhdissa. Jalasvaara hyvä perusmies, tosin Jalvantia en päästäisi oman joukkueen kakkospariin. Kolmosparissa puolustavammat pelaajat.

Maalivahti liigaeliittiä, joka pelasti paljon. Ahlqvist tosin ei vieläkään välttämättä kasvanut miesten peleihin kiinni.

6. Ilves
5. Pelicans
4. Kärpät
3. Jokerit
2. Ässät
1. HIFK


Tuli myöhään nämä äänet, mutta annoinpa kuitenkin.
Viimeksi muokannut Lehväs päivämäärä 15.08.2010 09:56, muokattu yhteensä 3 kertaa
...

Avatar
Viestit: 658
Liittynyt: 01.08.2008 16:36
Paikkakunta: Myllykylä
Suosikkijoukkue: Ilves

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja Grabo » 07.08.2010 23:26

13. Kuva KalPa

Todella tasapaksu hyökkäys, jossa varsinaisia tähtiä löytyy yksi, Juha-Pekka Haataja. Mielestäni liigan heikoin hyökkäys, siitä kertoo mm. Koskelan paikka ykköskentän laiturina. Dickenson ja Milotinsky täysia arpoja, voivat joko onnistua tai sitten ei. Sentteriosasto on tasainen, mutta laiturit eivät ole samalla tasolla. Puolustus on myös tasapaksu, varsinaisia kiekollisia puolustajia ei ole kuin Teemu Eronen, ja hänkin on pelannut vasta yhden kauden liigaa. Mikkola-Tuulola on vakuuttava ykköspari, mutta eivät hekään pysty ihmeisiin. Maalivahtikaksikko on todella hyvä liigaan, samoin valmentaja.

12. Kuva Tappara

Ykköskentässä on vain yksi takuuvarma tähti, joka on Justin Morrison. Loppi ja Rita ovat onnistuessaan liigan eliittiiä, mutta viime kaudet ovat menneen sen verran heikosti, että kysymysmerkkejä on ilmassa. Kakkosketju on todella kovan potentiaalin omaava, jossa Vänttinen hoitaa puolustamisen ja Donskoi ja Rajala hääräävät hyökkäyspäässä. Kumpikin laituri tosin on vielä kirjoittamaton kortti liigatasolla. Muut hyökkäyskentät ovatkin sitten sellaista HMV-tasoa liigaan, liikaa puolustavia pelaajia ja yksi Makkonen. Puolustuksessa on kaksi hyvää kiekollista puolustajaa, Laakso ja Leimu, mutta taustatukea ei ole tarpeeksi. Varsinkin pari Turkulainen-Kousa on varsinainen aikapommi. Maalivahtiosasto on Iiro Tarkin osalta kunnossa, valmentaja on todella tuntematon suurelle yleisölle.

11. Kuva Lukko

Ykköskenttä on liigaan todella kova, sikaranne Elo räväyttää Petrun ruokinnassa päälle 20 maalia kaudessa ja Birner pörrää ympäri kenttää tehden myös hyvät pisteet. Ykkösketjun jälkeen tapahtuukin sitten TODELLA suuri pudotus, liikaa kirjoittamattomia kortteja, Ville Korhosen olisin itse nostanut kakkoseen Lahden tilalle ja pudottanut Sipiläisen neloseen. Puolustus onkin liigaan riittävä, ykköspari olisi liigassa TOP-3 tasoa. Vatanen todella mahtava hyökkäävä puolustaja ja Kuukka antaa kentällä aina kaikkensa ja omaa kovan lämärin. Myös Ilvonen on kelvollinen kiekollisessa pelissä, kolmospakkipari onkin sitten erikoistunut alivoimaan ja puolustamiseen. Maalivahtikaksikko on potentiaalinen, mutta kumpikaan ei ole vielä osoittanut olevansa liigassa ykkösvahti. Valmentaja onkin sitten enemmän tai vähemmän arvoitus.

10. Kuva SaiPa

SaiPan vahvuus on puolustuspeli, jonka viimeisenä lukkona toimii erinoimainen maalivahti Juuso Riksman. Puolustus on koottu hyvin, joka kentässä on sekä kiekollinen- että puolustava puolustaja, kirkkaimpana tähtenä Teemu Aalto. Hyökkäys onkin sitten murheenkryyni, joukkue on liikaa ykköskentän varassa. Jantunen on jo uransa ehtoopuolella, mutta pystyy silti pelaamaan hyvin liigassa. McLean on yksi liigan kovimmista senttereistä, ja Kähkönen on hyvä jokapaikan höylä, joka osaa myös tehdä maalin. Sitten loppuukin ratkaisijat. Luttinen ja Nurmi pystyvät maalin tekemään hyvän kiekollisen sentterin tarjoilusta, mutta Wirtasen vahvuudet ovat omaan päähän pelaamisessa. Myös Bates Battaglian valinta kolmoskenttään on kyseenalainen. Valmentaja Urama kykenee ihmeisiin, vaikka materiaali ei olisikaan paras mahdollinen.

9. Kuva JYP

Joukkueen vahvuus on raudanluja ykköskenttä, jossa löytyy tulivoimaa oikein huolella. McTavish ja Kuhta kykenevät kumpikin yli 20:neen maaliin, ja Pirnes tasapainottaa ketjun hyvin. Kakkoskenttä onkin sitten hot or not-kamaa, riippuu paljon siitä saako Dahlman uuden vaihteen uralleen ja miten nuori Knotek onnistuu liigassa. Puustisen taso tiedetään, tekijämies liigaan. Loput kentät ovatkin sitten enemmän puolustusvoittoisia, mutta osaavat myös viimeistellä tarvittaessa. Puolustus on tasapaksu, kiekollista taitoa ei ole liikaa, vaikka Kauppinen ja Mälkiä onnistuessaan pystyvätkin nakuttamaan hyvät pisteet. Mälkiä kuitenkin aivan sukka omassa päässä. Kolmospari onkin sitten vastustajien painajainen, ei ole kivaa Jyväskyläläisten maalilla. Lassila pystyy pelaamaan sen +50 peliä kaudessa, mikäli vain hermo kestää. Rocky Rautakallio ei ole vielä kaikkea osaamistaan saanut valmentajana irti.

8. Kuva Pelicans

Pelsujen sentteriosasto on täysi arvoitus, miten Viuhkolan paikat kestää, palaako Saarenheimo omalle tasolleen, pysyykö Kerälä liigavauhdissa? Laituriosasto on tasainen, mutta siitä puuttuu suurimmat tähdet. Vahalahti, Tuppurainen ja Louhivaara ovat kaikki päteviä kakkoskentän laitureita liigaan. Nelonen onkin sitten todella loistava jarrukenttä, joka raastaa vastustajilta pelihalut pois. Vallin-Latvala on hyvä pari liigaan, kuten myös Kankaanperä-Jyrkkiö, mutta Del Grosso-Sammalkangas parin toimivuus ja taso ovat suuri kysymysmerkki. Noronen on hyvä ykkönen liigaan, jota tukee ikuinen lupaus Hovinen. Matikainen on valmentajien eliittiiä.

7. Kuva Ässät

Joukkueen kirkkain tähti on liigan TOP-3 pelaaja Pavel Rosa, joka yksinäänkin tekisi ykköskentästä hyvän. Vielä kun keskellä on tunnollinen ja taitava Öhman ja toisessa laidassa juonikas Laakkonen, niin tässä on yksi liigan kovimmista kentistä. Myös kakkoskenttä on kova sana liigaan, "Ilmiö" Lindgren pelaa nappikauden kokoaa päälle 40 syöttöä, Petrellin rouhiessa ja tehden "rumia" maaleja, Sopanen taas on puhdas sniper joka ylittää 20 maalin rajan. Alemmat kentät roolitettu hyvin, pystyvät myös maalintekoon. Puolustuksesta löytyy todella paljon taitoa Sondellin ja Tuomisen muodossa, heillä pareina pelaavat yhdet liigan parhaimmista stay-at-home pakeista Huczkowski ja Järvinen. Kolmospari Timonen-Heiskanen voi yllättää. Maalivahtitandemi on nuori ja tasainen, kilpailutilanne on taattu. Toivola heikentää joukkueen sijoitusta.

6. Kuva Jokerit

Narrien hyökkäys on potentiaalinen, ykköskenttä on takuuvarmaa mättöä, mutta kakkosketjun onnistumiseen vaikuttaa paljon, miten Hauhtonen ja Miller onnistuvat. Kreps-Kuusela todella kova tutkapari, kummatkin roikkuvat pistepörssin kymmenen parhaan joukossa. Puolustus on kova. Marttinen-Lajunen todella hyvä ylivoimapari, mutta puolustuspäässä voidaan olla ongelmissa. Raboin täysi mysteeri, onko uusi Sweatt vai Darcy Campbell vol. 2? Korpikari varma oman pään luutija. Skålberg-Rullier täydentää hyvin toisiaan. Ahonen OK-ykkösmaalivahti liigaan, Strömberg hyvä sparraaja. Valmentaja Jortikka mielestäni liigan paras koutsi, joka voi johdattaa Jaffalan poppoon ennakoitua pidemmälle.

5. Kuva Kärpät

Ykköskentästä löytyy taitoa ja nopeutta, mutta pelaajat ovat mikkihiiri-osastoa. Kiiskinen on todella taitava pelaaja, Redenbach omaa loistavan pelisilmän ja Kariya on kuin salama, vaikka edellinen kausi ei mennytkään ihan niin kuin elokuvissa. Kakkoskenttä on kova, kunhan vain Guollan kroppa kestää pelaamista. Kerman on takuuvarma 15 maalin mies liigaan, Saulietis nostettu mielestäni liian kovaan paikkaan, ei vielä mikään takuuvarma pistemies aikuisten sarjoissa. Kolmoskentästä löytyy potentiaalia vaikka muille jakaa, Koskirannan viime kausi meni aivan nappiin, myös Grünn pelasi hyvän loppukauden SaiPassa. Junttilan taas pitää todistaa, että pystyy pelaamaan koko kauden hyvällä tasolla liigassa. Nelonen on vittumainen kenttä. Vain yksi selvä kiekollinen puolustaja Kovanen, myös Nordlund kykenee hyvään kiekolliseen pelaamiseen. Muut puolustajat ovatkin sitten omanpään lukkoja. Tuokkola osoittanut tasonsa liigassa, Ortio lahjakas mutta kokematon. Kuulapää Dufva peluuttaa tylsää mutta tehokasta kiekkoa.

4. Kuva HPK

Hyökkäyksen suurimmat ja potentiaalisimmat tehomiehet ovat Rask, Hytönen, Lammassaari ja Virtanen. Hytönen on kova tekijä liigassa, samoin Lammassaari ja jälleen vuoden vanhempi Rask. Paakkolanvaara hyvä kahdensuunnan sentteri, Hedström kunnossa olleessaan todella tärkeä pelaaja joukkueelleen ja vastustajille kokovartalomulkku. Kolmonen on kunnon pappakenttä, Uusikartano todella tärkeä pelaaja alivoimalla ja tekee myös varmasti sen päälle 25 pistettä. Mäkkäri tuo kovuutta kenttään. Neloskentässä ainoa varma tekijä on Virtala, Pesosen ja Gallagherin tasoa vaikea arvioida. Puolustuksesta löytyy tulivoimaa, kaikki nelikosta Lehtonen-Tikkanen-Petré-Sicak pystyvät hyviin ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Jaatinen-Kurki voi olla melkoinen hasardi omassa päässä. Maalivahdit ovat hyvää tasoa liigaan. Pekka Virta saa joukkueestaan kaiken irti kentällä.

3. Kuva Blues

Bluesin ykköskenttä on TODELLA kova, Peltonen ja Genoway ovat kovia ratkaisijoita liigaan, Luomalankin pitäisi pystyä tekemään päälle 20 maalia tässä kentässä. Kakkoskenttä on nuori ja suuren potentiaalin omaava. Niemi osoitti viime kaudella kykenevänsä pelaamaan hyvällä tasolla liigassa. Anttila pystyy Niemen tarjoilusta ylittämään yli 20 maalia ja Huhtala on tehokas joka puolella kenttää. Kolmosesta löytyy käsiä sen toisen Jarkko Immosen muodossa, Marjamäki rymistelee ja runnoo maalin edestä maaleja. Salonen omaa suuren potentiaalin, mutta mistä on sitten kiinni ettei kaikki mene putkeen. Onnistuessaan kuitenkin hyvää tasoa liigaan. Nelosesta löytyykin sitten kaikkien räkämaalien tekijöiden isä eli Vesa Viitakoski, joka punnertaa jälleen sen päälle 10 maalia kaudessa. Mäki ja Ben-Amor hoitavat taklauspelin ja turpakeikat. Ykköspakkipari yksi liigan kovimmista, Laamanen hoitaa hyökkäyksen ja Väänänen naulaa miehiä seinälle. Kudroc omaa kovan laukauksen, eikä kenelläkään ole kivaa maalin edessä tämän pikku-Kristianin kanssa. Halme ja Uusitalo pystyvät kantamaan hyvin vastuuta. Maalivahtikaksikko onkin sitten aika epävarma, Myllyniemi onnistuessaan pelaa hyvin ja jos Aittokallion kehitys jatkuu samana niin haastaa Myllyniemen tosissaan ykkösveskarin paikasta. Lehkonen kova koutsi liigaan.

2. Kuva HIFK

Tasapainoinen joukkue. Ykköskenttä on kova, mutta hidas, Topper ja Pihlman liian samantyylisiä pelaajia. Keskellä Mikke Granlund, joka ylittää yli 50 pistettä ensi kaudella. Kakkosesta löytyy nuoria ja kehittyviä pelaajia, joiden kaikkien vahvuus on kiekollinen pelaaminen, kenttä on kuitenkin aivan liian pienikokoinen, vaikeaa tulee olemaan isojen ja ilkeiden pakkien puristuksessa. Alemmat kentät, varsinkin kolmonen, pelaa hyvin molempiin suuntiin. Nelonen taas on täynnä nuoruuden intoa, laidat ryskyvät varsinkin Liivikin toimesta. Adam Masuhr on SM-Liigan paras viivapelote, mutta Söderholm ei ole vakuuttanut parilla viime kaudella. Porseland-Järventie on kova kakkospari liigaan, pystyy hyvään kiekolliseen peliin. A-J Niemi-Melart kaksikko on hidas, joten voi olla vaikeuksissa vikkelien hyökkääjien kanssa. Varsinkin Niemi on pelannut viime aikoina alle tasonsa. Maalivahtikaksikko ei ole osoittanut liigassa vielä mitään, vaikka Wiikman onkin yhden mestaruuden jo voittanut, mutta viime kaudet eivät lupaa hyvää, joten heidän ylleen voidaan heittää pienoinen kysymysmerkki. Myös Törmäsen auktoriteetti valmentajana liigassa on vielä arvoitus.

1. Kuva Ilves

Liigan YLIVOIMAISESTI kovin ykkösnyrkki löytyy Ilveksestä. Jukka Hentunen on Euroopan liigan parhaimpia maalintekijöitä, Plihal omaa todella hyvät kädet ja hyvän laukauksen, eikä väistä kentällä ketään. On myös valmis pudottamaan hanskansa ja on muutenkin todella tulisieluinen pelaaja. "Pillu" Pihlströmin nyt tietävät kaikki, todella nopea ja ennakkoluuloton pelaaja, joka on liigaan myös todella kovanluokan pistemies. Taklaa ja vittuilee vastustajille todella paljon. Kakkoskentästä löytyy taitoa vaikka muille jakaa, mutta kentän heikkoutena onkin fyysinen peli. Männikkö tekee hyvällä prosentilla maaleja Uunon syötöistä, ja Pellinen omaa hyvöt kädet ja pelisilmän. Kolmoskenttä on kunnon duunariketju, joka pystyy myös suorituksiin hyökkäyspäässä. Nelonen onkin sitten kunnon rouhintaketju, jossa on hyvä aloittaja sentterinä ja todella hanakasti taklaavat laiturit. Puolustus onkin sitten tasaisen varma, löytyy kiekollista taitoa yllinkyllin. Varsinkin Pettinen ja Mäntylä osaavat pelata hyvin kumpaankin suuntaan. Maalivahtikaksikko on liigaan todella hyvä, selvänä ykkösenä löytyy kokenut Tellqvist, jota sparraa myös ykkösvahtina pelaan pystyvä showmies Tommi Nikkilä. Valmentajana oleva Jarno Pikkarainen on valmentaja, joka sanoo suoraan jos sanottavaa on. Liigaan kuitenkin kokematon valmentaja.
Mikhail Grabovski, Toronto Maple Leafs #84, Markus Seikola #22 Södertälje, Joonas Rask #88 Ilves, Jyri Niemi, New York Rangers, Toni Rajala #21 Brandon Wheat Kings, Mats Zuccarello Aasen, New York Rangers, Alexei Morozov #95 AK Bars Kazan, Joel Armia #10 Ässät

Andrei Arshavin, Arsenal #23, Samir Nasri, Arsenal #8, Sergio Ramos, Real Madrid #4

Gemma Atkinson<3

Avatar
Viestit: 3744
Liittynyt: 25.06.2010 17:10
Suosikkijoukkue: Tappara, NJ Devils

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja NiksuP » 11.08.2010 14:28

Noniin, pahoitteluni kaikille, joille tämä meikän unohtaminen koko draftista, on aiheuttanut mielipahaa yms. Koska en ole sittemmin perehtynyt näihin mitenkään, ja aikakin on nykyään vähissä, niin jätän perustelut pois ja tsiigailen kokoonpanot ja heitän ykkösestä kolmeentoista, niin, miten ne omasta mielestä menee.

1.Kärpät
2.HIFK
3.JYP
4.SaiPa
5.HPK
6.Jokerit
7.Pelicans
8.TPS
9.Ässät
10.KalPa
11.Blues
12.Ilves
13.Lukko
In Memoriam - Lokomotiv Jaroslavl 7/9/2011

"Ei voida kusta 1-3 johtoa 4-2 häviöksi"
- Lukko1936

"Ässät ei saanut yhtä tamperelaista mopoautoilijaa millään kuriin."

#18 #87 #21 - Magnus Pääjärvi #91

Hockey Summer of 2011 - We Remember

Kiitos Devils 2011-12 ♥

Avatar
Viestit: 3617
Liittynyt: 11.04.2009 13:19
Suosikkijoukkue: KalPa, Anaheim Ducks

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja KilleriPilleri » 11.08.2010 19:33

1. HIFK
2. Pelicans
3. Ilves
4. HPK
5. Blues
6. Kärpät
- Ville Varakas ykköspakkiparissa? Osaa toki jakaa kunnon taklauksia ja näin mutta ei vielä missään nimessä ykköspuolustaja ainesta, sopii paremmin joko kakkos tai kolmospakkipariin joten tästä ihan pieni miinus vain. Nelosketju on joukkueessa hieno sillä se jos mikä on veemäisiä pelaajia eli rottia täynnä, eikä muissakaan ketjuissa vikaa ole. Tuokkolaan Kärpät voi ihan huoletta luottaa maalivahtipelissä.
7. Jokerit
- Kuten Ässillä niin mielestäni ykkösketju on Jokereillakin kovaa luokkaa. Roolituskin on kasassa hyvin mutta Raboinin taidoista ei vielä ole oikein selkuutta, 2 hyvää maalivahtiakin mutta Ahonen hoitaa kuitenkin varmasti suurimman osan peleistä. Valmentaja Jortsu nosti Jokerit juurikin JYP:in ohi.
8. JYP
- Sopiva sekoitus nuoruutta ja kokeneita pelimiehiä, Dahlmanin paikkaa siirtäisin vaikka ketjua alemmaksi sillä ei sovi mielestäni kakkosketjuun vaan on aina omissa silmissäni 3-4 ketjuun sopiva. Maalilla yksi liigan parhaista maalivahdeista ellei jopa paras Lassilan Teemu joten maalivahtiin JYP ei ainakaan tule kaatumaan.
9. Ässät
- Ykkösketjun hyökkäys näyttää todella kovalta ja kakkonenkin on hyvä. 3-4 ketjukin pystyy tarvittaessa työstämään pisteitä hyvään tahtiin. Leggio on maalilla hyvä ja Niemisellä on paljon potentiaalia. Jokin kuitenkin nyt vain jättää Ässät omalla listalla pudotuspelien ulkopuolelle.
10. SaiPa
- Puolustus näytää hyvältä ja Riksmanin on varmasti helppo pelata maalinsuulla tuollaisen puolustusryppeen takana, hyökkäys on TPS:n tapaan suurin ongelma, ykkösketjusta löytyy kyllä taitoa ja maalintekijöitä ja hyvinä päivinä myös kakkosketju voi työstää pisteitä. Jos Riksman loukkaantuu on SaiPa pulassa sillä siellä häärii Ahlqvist kakkosmokkena joka ei ole itseni mielestä kovin hyvä valinta, Urama valmentajana voi yllättääkin.
11. TPS
- Puolustus on tasoa ok ja maalivahtipari on hyvä ja uskon Hurmeenkin pystyvän tarvittaessa olemaan ykkösmokke kunnossa pysyessään. Heikkous joukkueessa on hyökkäys, jossa varmasti ykkösketju tekee tehoja ja itse olisin oikeastaan vaihtanut kakkosketjun hyökkäyksen ja kolmosen paikkaa pieni miinus myös Ahvenjärvestä joka Mestiksessä on loistava valmentaja, mutta entä liigatasolla?
12. Lukko
- Joukkue on koottu nuorista pelaajista ja siitä toki plussaa, mutta varsinaisia pisteentekijöitä ei mielestäni löydy kuin ykkösketjusta ja sielläkin pienoinen mietintä on se että pystyykö Eero Elo olemaan jo ykkösketjun ainesta? Vatanen - Kuukka on puolustuksessa loistava parivaljakko ja varmastikin joukkueen parasta antia ykkösketjun hyökkäyksen kera, sen jälkeen taso alkaa hiipua. Maalivahdit ovat ihan ok mutta onko Järvisestä ykkösmaalivahdiksi vielä? Ari-Pekka Selin on ihan hyvä haku tämännäköisen joukkueen valmentajaksi mutta en usko että siltikään joukkueesta on tämän ylemmäksi.
13. Tappara
- Hiukan oudohko roolitus, Ovatko Donskoi ja Rajala vielä valmiit kakkosketjuun tai ainakin Donskoi on kysymysmerkki? Iiro Tarkki on maalilla toki hyvä mutta ei edes hän voi pelastaa Tapparaa tälläisellä poppoolla. Valmentaja on vielä suurelle yleisölle todella tuntematon nimi.

Lyhyet perustelut tulevat joko tänään illemmalla tai huomenna viimeistään.
Viimeksi muokannut KilleriPilleri päivämäärä 15.08.2010 00:14, muokattu yhteensä 5 kertaa

Viestit: 2030
Liittynyt: 29.06.2008 18:20
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: HIFK, New Jersey, K-Vantaa

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja Parise » 12.08.2010 19:43

1. HIFK
2. Ässät
3. Pelicans
4. JYP
5. TPS
6. Ilves
7. Blues
8. Kärpät
9. HPK
10. KalPa
11. Jokerit
12. Lukko
13. Tappara


Ja pienet perustelut tulevat vähän paremmalla ajalla. Ja älkää ottako nokkiinne sitten noista. Tuo on minun mielepiteeni ja sitä ei saa muutettua mitenkään.

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja FPP » 13.08.2010 07:25

1. HIFK
- Parhaiten kasattu ja erityisesti roolitettu joukkue alusta loppuun. Ainoat kysymysmerkit löytyvät kakkosketjusta, mutta jokainen heistä on nuori ja omaa valtavan potentiaalin. Yhdessä pelatessaan varmasti kehittyvät.

2. HPK

- Erittäin kova hyökkäyskalusto, sentteriosasto varsinkin taitaa olla koko draftin paras. Suurin miinus löytyykin sitten kolmosparista, mutta kahden ekan parin vahvuus kompensoi tätä heikkoutta kiitettävästi.

3. Ilves

- Myöskin parhaita hyökkäyskalustoja. Ykkösketju varsinkni täydellisesti roolitettu ja nelonen vaikuttaa menestyvältä rottaketjulta. Maalivahtikaksikko draftin varmimpia. Sentteriosasto kaipaisi ehkä ripauksen verran enemmän kiekollista taitoa.


4. SaiPa

- Iso ja voimakas joukkue, josta plussaa. Varsinkin laituriosasto näyttää todella toimivalta, Nurmi kakkosketjussa pieni miinus. Bates oli hyvä haku, se todellinen taso kun on ihan muuta mitä näytti viime kaudella Jokereissa.

5. Blues
- Pakisto draftin paras. Kolmosparistakin löytyy vielä huikea taso, hyökkäsosastossakaan ei heikkoja lenkkejä löydy. Kakkosketju kuitenkin omaa jonkunlaisen floppiriskin. Valmentajakin Suomen parhaita, maalivahtipeli selkeästi heikoin osa-alue.

6. Kärpät

- Hyvä ykkönen, hyvä nelonen, parempaa keskitasoa oleva pakisto. Itse kuitenkin kiinnitin välittömästi silmäni Saulietisin kakkosketju paikkaan. Kaverin potentiaalista puhuminenkin on vähän niin ja näin. Ei ole vakuuttanut urallaan missään sarjassa, ei edes Valko-Venäjän liigassa, jossa mm. Jokipossa pelaava Jekimovs pelasi paljon paremmin.

7. JYP

8. Pelicans

9. KalPa

10. Lukko

11. Jokerit

12. TPS

13. Tappara

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Runkosarja

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 13.08.2010 16:13

1. Ässät 13p

Ei selviä heikkouksia. Laiturit ovat huippuluokkaa ja keskustakin on varsin vahva, vaikka se todellinen huippusentteri puuttuukin. Puolustuksesta ei löydy selvää ykköstykkiä, mutta laadukkaita top-4 pakkeja on viisi kappaletta, joten tästä ei tule koitumaan ongelmia. Maalivahtiosasto ei paperilla mitenkään häikäise, mutta Niemisen Janilla on potentiaalia olla parhaimmillaan Engrenin tasoinen liigaveskari, joten jos sillä parilla voitettiin mestaruus niin miksei.

2. Pelicans 12p

Pätee vähän samat asiat kuin Ässiinkin. Kärkiketjujen laiturit ovat Suomista lukuuniottamatta tasokkaita ja heiltä voidaan odottaa kovia pisteitä. Keskushyökkääjien kohdalla onkin sitten paljon kysymysmerkkejä; Viuhkolan pelikunto, Saarenheimon oikea taso ja Kerälän liigakokemattomuus mietityttävät. Puolustuksesta löytyy laatua kahdesta ensimmäisestä parista. Taso laskee kolmanteen mentäessä, mutta mikäli kumpaakaan sankaria ei ole suunniteltu liian suureen rooliin, niin se ei kauheasti vaikuta. Noronen on huippuveskari liigaan ja Hovinen oli joskus potentiaalinen, saa nähdä tuleeko hänestä koskaan mitään. Valmentaja liigan yliarvostetuin, mutta kyllä sieltä sellaiset käärmekeitot keitetään, että Pelicans roikkuu mukana kärkiryhmässä.

3. Ilves 11p

Tasapainoinen ryhmä ilman selviä heikkouksia. Ykkösketju on kovaa valuuttaa, tulee tekemään paljon pisteitä. Kakkonen tarvitsisi kolme kiekkoa, jotta pelaajat voisivat pelata omilla vahvuuksillaan. Alaketjuista löytyy paljon taklausvoimaa ja kovuutta, ajatus kahdesta jarruketjusta taitaa tulla jostain 80-luvulta, milloin mailat olivat puuta ja miehet rautaa. Puolustuksesta puuttuu selvä kiekollinen liideri ja yv:n qb, mutta muuten se on hyvin tasainen ja laadukas, vaikka Berg todennäköisesti viettää suurimman osan ajastaan kuntoutuksessa. Maalivahdit edustavat tässä ryhmässä ylempää keskiluokkaa. Pikkaraisen ajokoirakiekko tuottaa kiitettävän tuloksen.

4. HPK 10p

Vaihtoaition oma Darryl Sutter on saanut jälleen kasattua varsinkin mielenkiintoinen ja mielipiteitä jakavan porukan. Sentteriosasto on hyvä, ei kuitenkaan erinomainen. Antti Virtanen jakaa mielipiteitä ja itse en ole sitä mieltä, että hänen paikkansa löytyy joukkueen ykkösketjusta. Rask ja Lammassaari ovat nousevia tähtiä, joilta voi odottaa ennätyspisteitä. Kolmonen on paperilla aika kova, olisi ollut jäälläkin vielä pari vuotta sitten. Ensimmäinen pakkipari on kiven kova, toinen ei oikein enää tuoreiden näyttöjen perusteella vakuuta ja kolmas vaikuttaa aivan joltain Mestisjoukkueen ykkösparilta. Maalivahdit ovat tasaiset, mutta itse en ole vielä täysin vakuuttunut Engrenistä. Valmentaja perusjuntti, mutta osaa kyllä asiansa.

5. SaiPa 9p

Ei suoranaisesti häikäise, mutta suuret heikkoudet loistavat poissaolollaan. McLean on kotoiseen liigaamme huippusentteri, jonka tarjoilusta kelpaa paukutella maaleja sisälle. Kakkosessa on hyvä yleispelaaja ja kaksi maalintekijää, eli kysymys kuuluu kuka rakentaa peliä? Alaketjuihin Battaglia on loisto kaappaus, vaikka ei Jokereissa mitään kummoista esittänytkään, mutta väitän, että olisi ihan eri mies jos pelaisi vielä ensi kaudenkin joukkueessa. Puolustus kohtalainen, jotenkin Levokarin näkeminen ykkösparissa pelottaa joka kerta, vaikka mies onkin selvästi mainettaan parempi. Maalivahtipuoli Riksmanin ansiosta ihan liigan kärkeä.

6. Blues 8p

Iso, paha ja ilkeä rymistelijäporukka, jota vastaan ei ole kiva pelata. Pelaajat aika kädettömiä, pisteiden teko liikaa parin miehen varassa. Puolustus on kunnossa ja se kantaa joukkueen pudotuspeleihin surkeasta maalivahtikaksikosta huolimatta.

7. Kärpät 7p

Ei vakuuta minua samoin kuin jotakin muita. Ykkösketju on vielä ihan laadukas mutta kakkonen ja kolmonen ei vakuuta sitten yhtään. Junttila ja Saulietis eivät ole esittäneet vielä mitään, eikä heihin kyllä mitään odotuksiakaan kannata suuremmin latoa. Grunn on pelannut lähinnä Mestistä, enkä usko, että pystyy säilyttämään tasoaan läpi kauden. Oikeastaa ainoa allekirjoittanutta miellyttänyt pelaaja on Jarno Koskiranta, joka tulee kyllä lyömään itsensä lopullisesti läpi ensi kaudella ilman suurempia haavereita. Nelosesta pidän, mutta jarruketjuille ei kannata antaa liikaa arvoa. Puolustus on aika heikko ja tasapaksu, kukaan ei loista, mutta ei siellä nyt ketään ihan hirveääkään pakkia ole. Maalissa Tuokkola pelaa leijonanosan peleistä, joten kakkosveskarille ei työtä jää. Dufva on liigan huippuvalmentaja, mutta hänen kiekkonsa vaatii pelaajilta paljon ja jotenkin joukkueesta jäi vähän flegmaattinen kuva (Grunn, Kovanen yms.)

8. Jokerit 6p

Kärkiosaaminen on ihan hyvää, mutta leveyttä puuttuu. Sentteriosasto Krepsin takana aika heppoinen, Hauhtonen on haluton ja hajuton, eikä Koskirannastakaan ole ollut enää oikein mihinkään. Maalinteosta vastaa lähes yksinään Kristian Kuusela, joten ongelmia on tiedossa jos hän ei pysty vastaamaan huutoon. Koskenkorva alkaa olla aika nähty tapaus, eikä ECHL-hyökki Adam Miller ole sen tasoinen, että hänen kuuluisi pelata mestarikandidaatin yläketjuissa. Ensimmäinen pakkipari on kieltämättä aika kova, mutta toisaalta taas kaksi muuta ei vakuuta kauheasti. Ahonen on ihan hyvä ykkösveskari ja vaikea on Ströbääkään kakkosena moittia. Jortsu kyllä yrittää, mutta tällä materiaalilla ihan ehdoton kärki on mahdotonta saavuttaa.

9. TPS 5p

10. JYP 4p

11. Lukko 3p

12. KalPa 2p

13. Tappara 1p


Yritän ehtiä illan mittaan editoimaan vielä vähän palautetta sijojen 9-14. managereille.
Four passes break any defence

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa