SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

Yleinen kiekkokeskustelu.
Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 28.08.2010 18:58

- Jokainen draftiin osallistunut manageri arvostelee parit ja äänestää mielestään paremman joukkueen jatkoon.

- Omaa otteluparia ei äänestetä.

Finaali:

HIFK-Pelicans 6-5

Pronssiottelu:

Ilves-Blues 11-1

Äänestänyt: 13/14

Nyt kun drafti alkaa olla loppusuoralla ja ottelupareja ei ole enää kuin kaksi, niin laittakaan edes pienet perustelut mukaan äänestäessänne.
Viimeksi muokannut kuningas26 päivämäärä 06.10.2010 12:26, muokattu yhteensä 9 kertaa
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja Unknown » 28.08.2010 20:35

Noniin, nyt tulee sitten nämä pelit, vaikea kyllä molempia on valita tosta vaan. Sai aika kauan molempia valintoja miettiä, mutta tässä tulee:

Pronssiottelu:

Yleensä pronssipeli on se pettymysten peli, jossa haetaan lohtumitalia. Yleisen ajattelutavan kannalta voisi miettiä, että pronssin nappaa nälkäisempi joukkue ja yleensä nuoret osaavat näihin peleihin ainakin syttyä. Nyt joukkueilla on kuitenkin aika paljon samanlainen ikärakenne ja melko tasavahva materiaalikin, joten aika vaikea päätös on valita voittajaa. Valintani kääntyi kuitenkin loppujen lopuksi Ilveksen puoleen, tuo ykkösketju on niin loistavan näköinen playoff-ketju, että se on jo iso syy heidän pärjäämiseen, vaikka myös Bluesilla on Peltosta ykkösessä. Kokonaisuudessaan Ilveksen pakka vaikuttaa kuitenkin onnistumisvalmiimmalta yksittäiseen mitalipeliin. Mutta yksittäistä peliä on aina vaikeampi arvioida, mutta koska Ilves on ehjempi nippu loppujen lopuksi näihin kovimpiin peleihin, niin Ilvekselle suon tästä pronssit.

Eli Ilves - Blues 1

Loppuottelu

Noniin, eli grande finale kyseessä, jäljellä on enää kaksi ja vain voittajat muistetaan. Jos verrataan joukkueiden ykkösvitjoja, niin molemmat vaikuttavat erittäin kovilta. Pelicansin ykkösestä jokaiselta löytyy menestystä ja sitä kautta tietoa, miten näissä tärkeissä peleissä venytään. Erittäin kovan kaksikko on kyllä Vahalahti-Viuhkola jos puhutaan SM-liigafinaaleista, ei petä kumpikaan tiukassakaan paikassa. Suominen on myös todellinen playoff-pelaaja, ei anna ikinä vastustajalle kiekkoa kulmasta ulos punnerrettaessaan ja ja on tärkeä pelaaja Pelicansille niin ikään. HIFK luottaa Pihlmanin ja Toporowskin kokemukseen + liigassa läpi lyöneeseen nuoreen Granlundiin. Pihlman on varma playoff-jannu, joka antaa kaikkensa, samoin Toporowski, tosin välillä mies saattaa aiheuttaa joukkueelleen harmaita hiuksia ottamalla jäähyjä, harvoin tosin turhia jäähyjä ottaa tiukkaan paikkaan. Johtajatyyppi, joka vaikka tappelee, jos tarve vaatii. Granlund luo varmasti hyvät paikat laitureilleen ja tämä osa-alue on siis myös HIFK:lla hyvässä kunnossa.

Kakkosketju HIFK:lla on erittäin HIFK:n näköinen, koska Ramstedt ketjua johdattaa. Laitaan on laittaa Tapparan parhaimmistoa oleva Lucenius ja KalPaan siirtynyt taitava Salminen. Melko kokematon vitja kyseessä, ja esimerkiksi Ramstedtilla on parit kokemukset sääleissä putoamisesta, Lucenius ja Salminen ovat myös jääneet paljolti ilman playoff-pelejä. Pelicans-kakkosesta sen sijaan löytyy enemmän kokemusta kovista peleistä, lähinnä Ossi Louhivaaran ja myös Jani Tuppuraisen muodossa. Saarenheimo on floppialtis sentteri kakkoseen, mutta homma on myös toiminut liigassa, joten paha lähteä arvioimaan, kuinka kova olisi tässä paikassa. Laidat ovat kuitenkin takuuvarmasti hyvässä iskussa playoffeissa, etenkin Louhivaara, joka on vahva tosipeleissä.

Kolmosketjut ovat hyvää tasoa edelleen molemmilla. HIFK:ltä löytyy kolmossentteriksi oiva haku Kemppainen, Nieminen ja Rinkinen, joka on ollut ennakkoluuloton Pelicans-peleissään. Kemppainen ja Nieminen olivat melko näkymättömiä 2010 finaaleissa, eikä tehoja tullut oikein millään, mutta toisaalta ketjulle ei kovinkaan montaa maaliakaan saatu. Rinkinen jatkaa varmasti Pelicans-tasoisia esiintymisiään ja on sopiva mies raikkaaseen HIFK-pelaajistoon. Pelicans-kolmonen on mielenkiintoinen, nuoruutta ja kokemusta ja keskellä Mestiksestä haettu Kerälä, joka on pelannut kelpo pelejä harjoituspeleissä. Laidalla Venäläinen tekee todella arvokasta näkymätöntä työtä ja nyt TPS:ssä hän on myös kehittynyt eteenpäin luistelussaan, loistava pelaaja SM-liigajoukkueen kolmosketjuun, sillä ainekset ovat ylemmäskin. Sallinen on hyvä fyysinen ja työtä tekevä pelaaja tähän Kerälän ja Venäläisen rinnalle.

Nelosvitja on HIFK:n osalta ehkä hieman epävakaan oloinen, Liivik on hyvä playoff-pelaaja, mutta Bergman on pienoinen kysymysmerkki. Ei oikein sovi Liivikin ketjuun, haastaa välillä ihan hyvin hyökkäyspäässä, mutta liigan tasolle taitaa olla hieman vielä tehoton ja tuohon nelosen rooliin vähän ehkä huono haku. Huhtanen pörrää siinä minkä kerkeää, välillä tekee hyvää duunia, mutta pelaamisen taso vaihtelee aika lailla. Pelicans-nelonen on sen sijaan rakennettu puolustavaksi ketjuksi ja näyttää hyvältä. Heino on kova tekijä nelosen keskellle ja sama pätee Timo Saloon, joka on aliarvostettu alivoimaluutija. Tyrväinen tuo nuorta ennakkoluulotonta osaamista ketjuun ja saattaa välillä iskeä maalejakin.

HIFK:n ykkösparissa on kokemusta, kiekollista taitoa ja johtajuutta riittämiin, Masuhr on kova viivapelote ja Söderholm on tunnettu hyvänä yleispuolustajana, tosin viime aikoina ei olla nähty sitä parasta Söderholmia, mutta eiköhän tiukassa paikassa hän ole parhaimmillaan. Pelicansin pakkipari vastaa hyvin IFK:n vastaavaan, kokemusta, kiekollista taitoa ja johtajuutta niin ikään. Vallin on hyvä valinta allround-pakiksi ja on kovimmillaan kovassa paikassa, Latvala on myös hyvä pelaaja ykköspariin, vaikka ikää on kohtuullisesti. Kova pari.

HIFK:n kakkospari on myös hyvänoloinen, Järventie on edelleen Latvalan tavoin hyvä mies liigajoukkueelle kuin liigajoukkueelle ja hoitaa leiviskänsä kakkosparissa. Porseland asettaa hieman kysymysmerkkejä, mutta pitäisi oleman ihan perusvarma puolustaja, tosin kiekollisena ei ole varsinaisesti vakuuttanut. Kankaanperä-Jyrkkiö on hyvin roolitettu pari Pelicansilla, mutta Jyrkkiön taso tiukassa paikassa mietityttää hieman. Kanki on sen sijaan varmasti arvokas pala joukkueen puolustukselle.

Kolmospari on IFK:lla aika jännä, voi olla hyvä pari kolmospariksi, mutta myös riskinsä on. Melart voi tapella tilaisuuden tullen, mutta kiekollinen peli epäilyttää aika paljonkin. A-J Niemi lienee asiallinen kaveri kolmospariin kovaan paikkaan, vaikka oli viime kaudella melko virhealtis Jokereissa. Pelsujen kolmospari on roolitettu hyvin kakkosparin tavoin, mutta parit kysymysmerkit ovat ilmoilla. Uskoisin, että DelGrosso olisi parempi jopa kakkosparissa kuin Jyrkkiö, vaikuttaa ihan asialliselta kiekolliselta jätkältä, mutta tarvinnee nimenomaan puolustajan rinnalleen. Sammalkangas on melko hidas ja virheitä tulee jonkin verran, mutta kyllä se tuossa pakistossa jotenkin menee.

Maalivahtiparit ovat melko tasaiset ja siellä tuskin selvää eroa puoleen tai toiseen tulee. Wiikman ei jäädy tiukassa paikassa ja pelaa varmasti HIFK:n maalilla finaalit, Kilpeläinen on liian epävarma. Pelicansilla Noronen on varmasti hyvässä iskussa finaaleissa, Hovinen stuntttaa kelvollisesti hänet.

Valmennuksesa molemmat luottaa melko nuoriin valmentajiin, tosin Pelicans saa ennakkoon siellä edgen, koska Matikainen on todistanut saavansa materiaalista kaiken mahdollisen irti, Törmänen vaikuttaa myös ihan asialliselta, mutta kysymysmerkkejä on Matikaista enemmän.

Täten julistan, että valintani SM-liiga Draftin 2010-2011 voittajaksi on Pelicans. Uskon, että Pelsujen punnerrus hyökkääjistön osalta riittää pidemmälle näissä tosipeleissä kuin HIFK:lla, vaikka varmasti tasainen sarja tästä tulisi.

Eli HIFK - Pelicans 2.
♥ TPS ♥

Viestit: 44
Liittynyt: 22.06.2010 17:53
Suosikkijoukkue: Ässät, New York Rangers

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja Sandersson » 28.08.2010 21:46

Finaali:
HIFK - Pelicans

Ihan oikeutettu finaali ja erittäin tasainen kaksikko kyllä nopeasti vilkaistuna. Mutta syvemmän tutkiskelun jälkeen ääni lähtee pelikaaneille.

1) Kakkosketju
- Yksi ratkaisevista tekijöistä muodostuu tässä. Lucenius-Ramstedt-Salminen.. ääh. Monet eivät tunnu näkevän nimien ja potentiaalin taakse. Ramstedt ei ole todistanut pystyvänsä tehoiluun ilman Granlundia (täysi hyytyminen), Salminen oli oikeasti paska Ässissä viime kaudella ja Luceniuskin mätti tehonsa superduon Enlund-Lehterä vierellään. Kaikilla on kyllä potentiaalia, mutta tämänhetkisen näytöt eivät vain vakuuta minua. Saarenheimo on myös hieman kinkkinen tapaus (Haatajan rinnalla tehdyt tehot), mutta kyllä secondary scoringissa Pelicans on selvästi edellä.

2) Maalivahtipeli
- Nykyään on noussut joku trendi jossa maalivahtien ei tarvitse olla mitään sateentekijöitä, mutta minusta se maalivahtipeli on kyllä oleellinen asia ja siitä jälleen pisteet Pelsuille. Noronen on huikea maalivahti kunnossa ollessaan ja Hovinen on erittäin hyvä kakkonen, nuori ja nälkäinen. Hifkin suunnitelma (kaksi tasavahvaa) on kyllä hyvä, mutta toteutus ontuu. Kilpeläinen putosi kakkoseksi ja kukaan ei tunnu luottavan häneen, ja Wiikman tippui aina ECHL'ään asti. Voi aina vedota siihen kevääseen 2006, mutta se ei 2010 Draftissa merkkaa mitään. Ei vain vakuuta.

3) Valmennus
Eiköhän tästä riitä yksi lause. Törmänen on Mestis-valmentaja ja Matikainen on maajoukkueessa.

4) Roolitus
HIFKillä on huonosti roolitetut ketjut ykköstä lukuunottamatta. Pelaajatyypit ei kohtaa.

Selkeä edge HIFKille tulee sitten puolustuksesta. Paljon on hasbeeneja edareilla, kun taas Pelicanseilla on paljon nimellisesti heikompi puolustus, ja laadullisesti. Ero vain muodostui niin kovaksi muissa kategorioissa, että Pelicans vie 4-2 kultaa.

Viestit: 5948
Liittynyt: 28.07.2009 17:49
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: Lukko, Minnesota Wild, fudis QPR

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja jurachess » 29.08.2010 18:25

Ilman pitempiä perusteluja. Kaikki oleellinen on jo lähes Unkin ja Sanderssonin vastauksissa.

Pronssipeli Ilves - Blues. 1

Finaali. HIFK - Pelicans. 1

Finaali on todella kova ja pelaajat pelaavat. Valmentajat ovat heitetty jo katsomon puolelle. HIFK - Pelikaanit menee seitsemänteen otteluun, jonka HIFK voittaa kolmannessa jatkoerässä Mikael Granlundin maalilla 3-2. ;)
Joten HIFK voittaa otteluvoitoin 4-3 Suomen mestaruuden.
Liigagurun mestari kaudella 2009 - 2010.

Viestit: 2030
Liittynyt: 29.06.2008 18:20
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: HIFK, New Jersey, K-Vantaa

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja Parise » 30.08.2010 19:04

Ilves - Blues 2
HIFK - Pelicans 1

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 31.08.2010 16:36

Ilves - Blues 1

Tasainen pari, mutta jälleen kerran maalivahtipelaaminen ratkaisee pelin toisen joukkueen eduksi. Tasavahvat hyökkäykset, Bluesilla puolutus ehkä niukasti kovempi, mutta tukkaan tulee rumasti kun puhutaan kassareista. Pikkaraisesta ja Lehkosta ei juurikaan eroavaisuuksia löydy, eli penkin päästä tätä ei ainakaan ratkaista.
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja FPP » 02.09.2010 17:45

Ilves - Blues 1
HIFK - Pelicans 1

Avatar
Viestit: 3744
Liittynyt: 25.06.2010 17:10
Suosikkijoukkue: Tappara, NJ Devils

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja NiksuP » 02.09.2010 21:09

HIFK-Pelicans
HIFK:n leveys ei riitä tosipelien loppuun. Lisäksi maalivahdit ovat kysymysmerkkejä. Tästä parista jatkoon Pelicans, jolla on kaikki osa-alueet ykkösketjua lukuunottamatta, paremmat kuin HIFK:lla.

Ilves-Blues
Tästä parista mitalit korjaa Ilves, yksinkertaisesti siksi, että heillä on kokonaisuudessa parempi rosteri, mitä Bluesilla.
In Memoriam - Lokomotiv Jaroslavl 7/9/2011

"Ei voida kusta 1-3 johtoa 4-2 häviöksi"
- Lukko1936

"Ässät ei saanut yhtä tamperelaista mopoautoilijaa millään kuriin."

#18 #87 #21 - Magnus Pääjärvi #91

Hockey Summer of 2011 - We Remember

Kiitos Devils 2011-12 ♥

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja Unknown » 07.09.2010 15:41

Lukko1936 kirjoitti:Finaali

Siellä pelaavat tänä vuonna HIFK ja Lukko. HIFK näyttää ettei ole turhaan ollut ennakkosuosikki. Mikael Garanlundin ja hyvän maalivahtipelin voimin HIFK etenee finaaleihin. Lukko taas pelasi loistavan runkosarjan ja pääsi selvästi viime kevättä edemmäs.
Hyökkääjät ja puolustajat laittavat kaikkensa likoon ja näyttävät muille, että nyt ei käy niin kuin viimeksi. Lukko taistelee tosissaan Suomen mestaruudesta. Lukko voittaa ottelusarjan 4-3.

Pronssiottelu

Tänä vuonna pronssiottelussa pelaavat JYP ja SaiPa. Lukonn tiputtama JYP saa kylmää vettä niskaan, sillä SaiPa juhlii pronssia loistavan maalivahtipelinsä ja valmennuksen ansiosta. Peli päättyy SaiPan 4-1 voittonumeroihin.


Nyt oot hiukan hakoteilla Lukko1936. Tämä on tällainen "peli", jossa eri käyttäjät foorumilla kokosivat joukkueita ja kuten ekassa viestissä lukee, niin peliin osallistuneet saavat vain äänestää. Tässä ei ole kyse oikeasta jääkiekosta ja sen äänestämisestä, vaan nuo joukkueet, jotka ovat tuossa ekassa, ovat niitä eri käyttäjien joukkueita, jotka pääsivät mitalipeleihin. :moi:
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja InFlames » 07.09.2010 16:07

HIFK - Pelicans 2

Ilves - Blues 1

Olin unohtanu koko draftin ja pienet perustelut tulee lähipäivinä, jos vain kerkeää (jaksaa).

Avatar
Viestit: 658
Liittynyt: 01.08.2008 16:36
Paikkakunta: Myllykylä
Suosikkijoukkue: Ilves

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja Grabo » 07.09.2010 18:26

Ilves - Blues 1

HIFK - Pelicans 2

Perusteluja myöhemmin.
Mikhail Grabovski, Toronto Maple Leafs #84, Markus Seikola #22 Södertälje, Joonas Rask #88 Ilves, Jyri Niemi, New York Rangers, Toni Rajala #21 Brandon Wheat Kings, Mats Zuccarello Aasen, New York Rangers, Alexei Morozov #95 AK Bars Kazan, Joel Armia #10 Ässät

Andrei Arshavin, Arsenal #23, Samir Nasri, Arsenal #8, Sergio Ramos, Real Madrid #4

Gemma Atkinson<3

Avatar
Viestit: 939
Liittynyt: 14.01.2009 16:48
Suosikkijoukkue: Devils, Kärpät

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja Rolston » 07.09.2010 19:41

HIFK - Pelicans 1
Ilves - Blues 1
''Turha koittaa Jortsu voittaa''

- Ismo ''Ika'' Lehkonen URHOtv:n studiossa 28.1 Ässät - Jokerit-ottelun jälkeen.

________________________________________________________________________________________________________

''Hieno tuo peräpää''

- Tomek Valtonen sarjataulukosta

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 15.09.2010 15:55

Voisiko loputkin managerit jättää äänensä niin saadaan tämä pois alta, kiitos.
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 3616
Liittynyt: 11.04.2009 13:19
Suosikkijoukkue: KalPa, Anaheim Ducks

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja KilleriPilleri » 15.09.2010 18:15

HIFK - Pelicans 1
Ilves - Blues 1

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: SM-Liiga Draft 2010-2011 - Finaali & Pronssiottelu

ViestiKirjoittaja Unknown » 05.10.2010 16:17

Hoho, tämähän on jännää! :shotlaugh: Tais "hiukan" venähtää.
♥ TPS ♥

Seuraava

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa