Treenit

Yleinen kiekkokeskustelu.
Viestit: 1
Liittynyt: 28.05.2008 22:07

Treenit

ViestiKirjoittaja KenGu » 28.05.2008 22:12

aivan näin mielenkiinnosta vaan kyselisin, että tietääkö kukaan, kuinka monesti naisten sm-liiga joukkueet harjoittelevat keväällä/kesällä? Ois ihan kiva vaan vertailla vähän vaikkapa c-junnuihin naisten sm-liiga joukkueiden harjoitusmäärää.

Avatar
Viestit: 3204
Liittynyt: 29.07.2009 19:33
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Ilves, QPR,Torpedo Nizhny Novgorod, Minnesota Wild

Re: Treenit

ViestiKirjoittaja wildwind » 10.08.2010 21:23

Uusimmassa veikkaajassa on erittäin mielenkiintoinen juttu, jossa aika kovaa kritiikkiä saa suomalaisten liigajoukkueiden kesä-harjoittelu. Jutusta saa sen käsityksen, että monilla joukkueilla tuo harjoittelu painottuu vielä tänäkin päivänä juoksemiseen. Tuo tieto kyllä kieltämättä oli itselleni yllätys. Toisaalta, jos tuo todella on totta, se selittäisi kyllä osaltaan viime vuosina merkille panemaani kehitystä suomalaisessa jääkiekkoilussa.
Lehti ihmettelee jutussaan muun muassa sitä, miksi esim. Pohjois-Amerikassa yksikään juniorijoukkue ei harjoittele koko kesää yhdessä? Sidney Crosby, Wayne Gretzky tai Bobby Orr ovat oman aikansa tähtiä, mutta yksikään heistä ei juossut koko kesää seurajoukkueen valvovan silmän alla!
Joku nimeltämainitsematon kolmekymppinen liigakiekkoilija valittaa, että "tänäkin kesänä pää oli jumissa jo muutamassa viikossa". Tulevaisuus tulee ilmeisesti lisäämään pelaajien kesäharjoittelun omatoimisuutta, mikä omasta mielestäni on ainakin juniori-iän ohittaneille pelaajille ainoa oikea suuntaus. Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajan Jarmo Saarelan mukaan pitkän aikavälin tavoite on saada yhteinen kesäharjoittelu kokonaan pois.
Värikkäänä kielenkäyttäjänäkin tunnettu Ville Nieminen tokaisee jutussa jopa seuraavaa:"SM-liigajoukkueiden kesäharjoituksissa ei pysty tekemään lihasta, ei polttamaan rasvaa, eikä kehittämään tosissaan heikkouksia tai vahvuuksia. Siitä saa ainoastaan täysin ylimenevän kulutuksen ja vitutuksen, Venäjälle siirtynyt Nieminen pamauttaa. Vaikka tuossa nyt olisi Villellä hiukan väritystäkin sanoissaan, minä en ainakaan pienelle huolestumisen tunteen kasvamiselle voi mitään.
Viime kevään TPS:n fysiikkaa ylistettiin monilla suilla ja heillä huippukunnon luoja oli liikunnanopettaja Hannu Rautala, jonka systeemi perustuu miehen omien sanojen mukaan kymmenotteluharjoitteluun. Olisikohan tuossa paikka muille ottaa oppia?
Rautalan mielestä, kun satakiloinen äijä juoksee, se ei näytä kovin hyvältä! Varsinkaan, kun tiedossa on, että kestävyyttä voi hankkia monella muullakin tavalla.
Jos jääkiekon pelaaminen kotoisessa liigassamme on kerran suurelle osalle pelaajista pääasiallinen tulonlähde, ihmettelen suuresti, jos he eivät kykenisi omatoimisesti pitämään kesäisin huolta ammattitaidostaan laadukkaan harjoittelun avulla!
Jos kerran nauru pidentää ikää, mitäköhän totisuudesta sitten seuraa?

Kun on pää pilvissä, näkee huonosti.

Jotkut ihmiset tuovat iloa minne sitten saapuvatkin- toiset taas mistä lähtevätkin.

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Treenit

ViestiKirjoittaja Jartsa » 10.08.2010 21:40

wildwind kirjoitti:Jos jääkiekon pelaaminen kotoisessa liigassamme on kerran suurelle osalle pelaajista pääasiallinen tulonlähde, ihmettelen suuresti, jos he eivät kykenisi omatoimisesti pitämään kesäisin huolta ammattitaidostaan laadukkaan harjoittelun avulla!


Tämähän lähtee aivan pelkästään siitä valmentajalähtöisyydestä, mistä itse olen valitellut. Valmentajat/seurat eivät luota siihen, että pelaajat itse ja yksin osaisivat teenata. Näin sitten valmentaja pääsee yhteisissä kesäharjoituksissa määräämään ja ohjaamaan omia nukkejaan. Kaikki tekevät samoja asioita, juoksee lenkkiä. Ainoa, mikä erottaa Suomen nykyjääkiekon treenikulttuurin Neuvostoliiton aikaisesta vastaavasta on se, että pelaajat sentään saavat asua kotonaan ja että Suomalaisten tulos hommassa on vähän vaatimattomampi.

Tuo TPS:n homma oli nerokasta ja niin on myös Rautalakin. Hän on tajunnut saman, mikä Amerikassa on tiedetty aina: Pelkkä kestävyys ei kiekossa riitä, kuten Suomessa luullaan. Monipuolisuus kunniaan ja treeneistä mielenkiintoisia.
Ja tuo juurikin, että pikku hiljaa luovutaan yhteisistä kesätreeneistä. Eikös nytkin ole joku ikäräja voimassa, minkä jälkeen ei ole pakko osallistua näihin sulkeisiin? Vaikka taitaa senkin valmentajat kiertää. Junnuja nyt on hyvä seurata tiiviisti, mutta parempi on NHL:n systeemi, että käteen lyödään kunto-ohjelma ja oma vastuiu on, että noudattaako vai ei.
Ei allekirjoituksia

Viestit: 60
Liittynyt: 28.06.2010 20:30
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Treenit

ViestiKirjoittaja valtsu1 » 10.08.2010 21:53

wildwind kirjoitti:Jos jääkiekon pelaaminen kotoisessa liigassamme on kerran suurelle osalle pelaajista pääasiallinen tulonlähde, ihmettelen suuresti, jos he eivät kykenisi omatoimisesti pitämään kesäisin huolta ammattitaidostaan laadukkaan harjoittelun avulla!


Olen samaa mieltä. Kyllä ammattipelaaja tuntee kroppansa, joka on hänen "työvälineensä" ja pitää siitä huolen, jos aikoo ammattia tosissaan jatkaa. Sitäpaitsi kaverit kyllä löytävät toisensa erilaisiin peli-ym.treeneihin, kun haluavat. Aivan ypöyksin ei varmasti kenenkään tartte treenata, vaikkei valmentajan silmien alle mentäisiinkään. :yuck:
Kesäaika olisi hyvä sauma pelaajille nimenomaan "pääkopan" putsaus ja vaikkapa mentaaliharjoituksetkin. En tarkoita tällä kaljanjuontia... :tuoppi:

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa