SM-liigajoukkueiden budjetit - rahaseura vai jotain muuta?

Yleinen kiekkokeskustelu.
Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

SM-liigajoukkueiden budjetit - rahaseura vai jotain muuta?

ViestiKirjoittaja Nestori » 27.06.2011 20:27

Ketunkolo kirjoitti:No kysyttiin, mutta sen rahajoukkueen voisi tunkea jokaisen joukkueen kohdalle. Meidän liiga on yksi Euroopan eliittiliiga, eikä mitään kertakorvauksilla pelattavaa jäähdyttelyä...

On jokatapauksessa typerää kirjoittaa jotain joukkuetta rahajoukkueeksi tai muukalaislegioonaksi, jos näille nimikkeille ei ole mitään perusteita. Vaikka olisi oma mielipide, niin sille mielipiteelle täytyy tarvittaessa löytyä näyttöä.

Aika hyvin sanottu, vai mitä?

Olen jo pitkään miettinyt, että miksi jotkut vieläkin puhuvat muoviseuroista, rahajoukkueista, muukalaislegioonista, ostotiimeistä jne. vaikka meillä Suomessakin jääkiekko on ihan täysipäiväistä ammattilaisurheilua ollut jo vuosikaudet. Vai onko jossakin SM-liigaseurassa vielä joku pelaaja, joka käy "siviilitöissäkin" urheilun ohella? Koulutus voi olla, mutta ei taida ketään aamulla seitsemäksi hihnalle painuvaa duunaria löytyä? SM-liigassa se nelosketjun vakiojyräkin tekee enemmän rahaa vuositasolla kuin esim. allekirjoittanut? Ja vaikkei aina uskois, niin ihan jotakin koulujakin on tullut käytyä.

Kuva
Siinä viime kauden kulubudjetit, josta keskellä on eroteltuna pelaajabudjetti viime kaudelle. Toteutuneet budjetit on asia erikseen ja niistä saamme lisää tietoa, kun seurat julkistavat tuloksensa. Esimerkiksi TPS:n viime kausi tuotti voittoa merkittävästi, vaikka tulostavoite olikin ettei miinusta tulisi 100 tuhatta enempää.

Ja sitten asiaan:

Missä menee rahajoukkueen raja?

Aika monet määrittelevät rahajoukkueen pelaajabudjetin mukaan. Listataanpas joukkueet siten:

Kärpät 2,8 miljoonaa euroa
HIFK 2,7 miljoonaa euroa
Jokerit 2,6 miljoonaa euroa
Lukko 2,5 miljoonaa euroa
JYP 2,3 miljoonaa euroa
KalPa 2,135 miljoonaa euroa
Blues 2,1 miljoonaa euroa
Tappara 1,8 miljoonaa euroa
HPK 1,72 miljoonaa euroa
TPS 1,7 miljoonaa euroa
Pelicans 1,7 miljoonaa euroa
Ässät 1,7 miljoonaa euroa
SaiPa 1,55 miljoonaa euroa
Ilves 1,5 miljoonaa euroa


Kuka heittää ensimmäisen kiven? Kuka määrittelee, että missä se raja menee? Ovatko kaikki yli 2 miljoonan pelaajabudjetin omaavat joukkueet niitä "pahiksia" eli ostojoukkueita ja alle sen toimivat niitä "hyviksiä", joissa elää vielä rehti seurauskollisuuden ja hienon talkoohengen tunnelma? Vai onko raja 2,5 miljoonaa, jolloin pahisten määrä saatais rajattua neljään, kun taas kaikki muut seurat olisivat vain urheilullisuuden takia mukana? Mikä se raja oikein on? Ja Ketunkolon tapaan, niin haluaisin ihan oikeita perusteluja näiltä haukkujilta sen oman mielipiteen tueksi.

Ja sitten vielä Columbon muistoa kunnioittaen vielä yksi pieni kysymys:

Miksi koko ajan puhutaan Lukon ja RTK:n tappionkuittauksista, mutta unohdetaan täysin esimerkiksi se, että Salonoja kuittasi omista makkaramiljoonistaan Bluesin tappioita vuosikaudet? Nyt mies osti Bluesin takaisin itselleen, joten jatkuuko trendi? Onko Blues rahajoukkue?

No joo. Aloitetaan tästä keskustelu. Omalta osaltani sana on vapaa... mutta perustelut on löydyttävä.
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: SM-liigajoukkueiden budjetit - rahaseura vai jotain muut

ViestiKirjoittaja Friiku » 27.06.2011 21:44

No itse avauduin tästä jo tonne vitutusketjuun ja halutessaan voi sieltä käydä lukemassa sen itkun läpi jos haluaa :)

Rahajoukkuetta on erittäin vaikea määritellä tarkasti ja jokaisella todennäköisesti on siihen omat kriteerinsä että minkä laskee rahaseuraksi. Itseä ärsyttää eniten seurat jotka unohtavat omat juniorinsa ja hankkivat väkisin ulkomailta sinne pelaajia tilalle.. jos taso ei junnuilla riitä niin se on ymmärrettävää, mutta esimerkiksi Jokereissa ei ole Virmasen aikakaudella edes aina tarjottu tilaisuutta näyttää osaamistaan.

Jos tuota listausta kattoo, niin itse varmaan vetäisin rajan rahajoukkueelle tohon Lukon ja JYPin väliin, vaikka ei siinäkään ole kuin 200k€ ero. Ei Liigassa kuitenkaan ole mitään järkyttäviä budjettieroja.. puolet Liigan joukkueista on kuitenkin miljoonan sisällä.. ihan eri tilanne olisi jos jollain joukkueella olisi joku 8m€ budjetti ja seuraavalla olisi sitten tuo 3m€

Onkos muuten ketään muu kuullut sellaista että Jokereiden pelaajabudjetti olisi nousemassa lähes tuplat kun tuo Areenan vuokra on joskus maksettu? Ei mitään muistikuvaa mistä tälläisen oon ensimmäisen kerran kuullu ja enkä nopealla googlettamisellakaan tähän ole löytänyt mitään vastausta :roll:

Nyt oli niin sekava viesti että pakko on jopa pahoitella.. en saanut mitään järkevää oikeastaan kirjoitettua muuta kuin yksittäisi asioita jotka ei hirveästi toisiinsa liity..

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: SM-liigajoukkueiden budjetit - rahaseura vai jotain muut

ViestiKirjoittaja Lehväs » 28.06.2011 10:17

Nestori kirjoitti:Vai onko jossakin SM-liigaseurassa vielä joku pelaaja, joka käy "siviilitöissäkin" urheilun ohella? Koulutus voi olla, mutta ei taida ketään aamulla seitsemäksi hihnalle painuvaa duunaria löytyä? SM-liigassa se nelosketjun vakiojyräkin tekee enemmän rahaa vuositasolla kuin esim. allekirjoittanut? Ja vaikkei aina uskois, niin ihan jotakin koulujakin on tullut käytyä.


Eipä ole, Ilveksen Hannu Mattila taisi olla lajinsa viimeinen. Pelasi vielä ysärin lopulla liigaa. Siksi tätä rahajoukkuemääritelmää ihmettelenkin. Ymmärtäisin, jos ykkösenä palkkakustannuksissa olevalla olisi rakoa useampi miljuuna toiseen, mutta nykytilanteessa ei liigasta tämmöistä rahasampoa löydykkään.
...

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa