Kiekkofanin vuosi.

Yleinen kiekkokeskustelu.
Avatar
Viestit: 1242
Liittynyt: 30.08.2008 10:47
Paikkakunta: Lappeenranta
Suosikkijoukkue: Toronto Maple Leafs, Team Canada, Bundesliga

Kiekkofanin vuosi.

ViestiKirjoittaja kuutis » 20.02.2012 09:59

Ajattelin aloittaa tälläisen topicin, jossa jokainen pääsee kertomaan omasta kiekkovuodestaan.

Aloitan ja itse kirjoitan kuukausittaisesti, eli kirjoitustyyli aivan vapaa.

Syyskuu

SM-Liiga alkaa, joten hyvää lämmittelyä NHL kautta ajatellen. Samoin myös harjoitusleirit alkavat, joten tästä se alkaa lähteä kulkemaan. Sivujen kautta leirin edistymistä ja harjoitusotteluiden katselua.

Lokakuu

VIIMEINKIN se alkaa.. NHL. Hikoiltu ja odoteltu, että harjoitusleirit päättyvät, luettu ennakkoja ja odotettu että se kiekko saadaan virallisesti jäähän. Jotkut NHL-joukkueet aloittavat hommansa Euroopassa, joten jos oma suosikkini ei ole niiden joukossa, niin tietää aamulla aikaista herätystä ja jälkilähetyksen katsomista.

Marraskuu

Ensimmäinen kuukausi takana NHL:ää, tässä vaiheessa jo juhlin/kiroan hyvää/huonoa kauden alkua, mutta muistan että kiekkokausi vasta aluillaan joten ei mitään hätää... vielä.

Joulukuu

Hienoa aikaa kiekkofanille. NHL:n päälle tulee joulupäivänä myös junioreiden MM-kisat. Tietää siis kovaa seurantaa sillä puolen. Paljon valvomista tiedossa.

Tammikuu

Tässä kuussa on All-Stars tauko sekä Winter Classic. All-Star tauolla jo toisena päivänä pientä vapinaa tiedossa kun tietää, ettei NHL pelejä ole tiedossa. Joten pieni tauko varmasti tekeekin hyvää.

Helmikuu

Yksi suosikki kiekkokuukausistani. NHL Trade Deadline alkaa loppukuusta. TSN:n striimi jostain auki, samoin Twitter ja huhusivut, joita lueskeltu jo puoli kuukautta. Lupaavat hyvää joukkuettani ajatellen. Kuitenkin voi käydä niin, että hienosta illasta jääkin luu käteen.

Maaliskuu

NHL kausi vedetty yli puolenvälin ja kova toivo siitä, että uudet pelaajat auttaisivat suosikkini pudotuspeleihin ja siellä hyvään menestykseen alkaa. Mahdollisia tappioputkia odotellessa.

Huhtikuu

Runkosarjan loppurutistus. Hikoilua kiroamista/juhlimista tiedossa tässäkin kuussa.. entä jos...

Toukokuu

NHL:n runkosarja päättyy ja pudotuspelit alkavat (eli varma kevään merkki). Samoin alkaa MM-kisat joten suomalaisille taas seurattavaa. Jälleen kiroamista/juhlimista luvassa jos se suosikkijoukkueeni taas onnistuu möhlimään viimeisissä otteluissa lähes varman pleijaripaikan/pääsee pitkän odotuksen jälkeen pudotuspeleihin. Samaa luvassa riippuen menestyksestä.

Kesäkuu

Stanley Cup-finaalit alkaa. Harmittelen, ettei oma lempijoukkueeni ole TÄNÄKÄÄN vuonna mukana, mutta ehkä ensi vuonna sitten. Toki seuraan finaalit ja pudotuspelit mielenkiinnolla ja valmistaudun NHL Draftiin, siinä missä muut juhlivat ja juovat juhannuksena. Tämä mies pysyy kotosalla ja lukee draft ennakoita ja yrittää valvoa koko ensimmäisen kierroksen. Seuraavana päivänä draft lähetys vain taustalla.

Heinäkuu

Kanadan kansallispäivänä alkaa vimmattu pelaajien värväys. Nettilähetys päällä ja huhusivut kera twitterin auki. Armoton kiroaminen kun se mahd. vapaa suosikkipelaaja ei saakkaan jatkosopimusta tai tule toisesta joukkueesta omaan suosikkiseuraan. Onneksi pitkä kesä aikaa koota hyvä joukkue. Samoin alkaa lomailua kiekosta.

Elokuu

Lomaa kiekosta jatkunut jo puoli kuukautta ja jatkuu yhä. Toki netistä seuraan siirtoja kesän aikana, mutta muuten otan iisisti ja odottelen sitä syyskuuta kun taas mennään kiekon perässä.
Toronto Maple Leafs & Leaf Nation
O Canada our home and native land

Avatar
Viestit: 2454
Liittynyt: 24.07.2010 23:33
Suosikkijoukkue: Perinteet

Re: Kiekkofanin vuosi.

ViestiKirjoittaja Nordenskiöld » 08.03.2012 20:45

Elokuu: European Trophy ja Viimeiset hankinnat ennen liigakautta

Syyskuu: Viimeisiä hankintoja ehtii tehdä myös syyskuussakin. Sm-liiga alkaa!

Lokakuu: NHL kausi alkaa.

Marras-Joulukuu: Liigassa alkaa voimasuhteet olla selvät ja tehdään täsmähankintoja. Junnujen mm-kisat.

Tammikuu: Sm-liigan siirtotakaraja ja viimeiset hankinnat.

Helmikuu: Runkosarjan loppurutistus ja NHL trade deadline.

Maaliskuu: Sm-liiga Playoffs.

Huhtikuu: Sm-liiga Finals ja NHL playoffs.

Toukokuu: MM-kisat ja NHL playoffs. HIFK:n tiedotustilaisuus.

koko Kesä: Stanley Cup Finals ja Entry Draft ja siirrot.

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Kiekkofanin vuosi.

ViestiKirjoittaja Lehväs » 20.03.2012 14:24

Elokuu

Pitsiturnaus avaa kiekkokauden klo 9.00, enkä viitsi olla ilman yhtään peliä. Hokintäytteinen päivä. European Trophy ja muut harjoitusottelut/turnaukset alkaa starttaamaan ja aletaan ottamaan asetelmia kansallisesti ja kansainvälisesti.

Syyskuu

KHL starttaa heti kärkeen. Viimeisiä harjoitusotteluita vedetään, try-outteja aletaan hyväksymään tai hylkäämään. SM-Liiga starttaa. Paskalehdet hehkuttaa, kuinka liigan pikkupaikkakunnilla on kiekkobuumi (kahden kierroksen jälkeen) ja aletaan hölistä mestaruudesta. Huonoiten menestyneet alkavat kartoittaa vahvistuksia

Lokakuu

NHL ottaa ensiaskeleensa uuteen kauteen. SM-Liigassa aletaan jo saamaan voimasuhteista jotain kuvaa. Mestaruuspuheet alkaa karista siellä, missä niitä odotettiin eniten vielä pari viikkoa sitten.

Marraskuu

Loppuvuodesta eniten tiistai-illan höntsiä, joissa ei mitään makua.

Joulukuu

Sama kuin edellisessä, mutta poikkeuksena Nuorten MM-kisat. Suomi tippuu puolivälierissä (yleensä)

Tammikuu

Uusi vuosi ja aletaan tekemään viimeistään niitä hankintoja, jotka tukkivat sen vuotavan reiän. On se sitten vuotava maalivahti, pienikokoinen puolustus tai puukätinen hyökkäys. Samalla siirtoikkuna kiinni. All-Stars pelit niin NHL:ssä kuin KHL:ssä. Winter Classicia pukkaa myös.

Helmikuu

NHL:n siirtoikkuna pamahtaa kiinni. Talviklassikko. KHL:ssä runkosarja pakettiin.

Maaliskuu

Gagarin Cupin metsästys alkaa. SM-Liigassa runkosarja laitetaan pakettiin ja vaikka yhdessäkään varteenotettavassa joukkueessa ei ole yhtään tervettä pelaajaa, niin silti pudotuspelit pienen hengähdyksen jälkeen. Uudella mantereella aloetaan ottamaan sitä viimeistä kiriä kohti pudotuspelejä.

Huhtikuu

NHL runkosarja päättyy ja playoffit alkaa. SM-Liigassa aletaan selvittämään mitalikolmikkoa. KHL:ssä ollaan viimeistään selvillä, että kuka sitä pyttyä nostaa. SM-Liigasta alkaa virtaamaan kovatasoiset pelimiehet pois.

Toukokuu

Playoffeja pelataan NHL:ssä vieläkin. Maailmanmestaruudesta kamppaillaan taas. Isommatkin seurat alkavat tekemään sopimusjulkistuksia vapun jälkeen.

Kesäkuu

Stanley Cup mestari on selvillä. Draft juhannuksena.

Heinäkuu

Kiekkofanin paskin kuu. Sopimuksia kyllä julkistetaan, mutta kiekko ei liiku missään! :angryw: ellei halua mennä Tampereelle, Turkuun, Espooseen tai Helsinkiin katsomaan Street Hockey SM:ää, joka tarjoaa hätäapuvarasijaispakkauksen.

Elokuu

Kiekkokuume alkaa taas nousta pikkuhiljaa, kun elämänrytmi alkaa taas löytymään työteliään ja alkoholintäytteisen kesän jälkeen.
...

Avatar
Viestit: 8280
Liittynyt: 01.09.2010 18:15
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko ja Liverpool FC, Danish Dynamite

Re: Kiekkofanin vuosi.

ViestiKirjoittaja Lukko1936 » 18.05.2012 16:01

Elokuu: Harjoitusottelut alkavat Suomessa. Pitsiturnaus avaa kiekkokauden.

Syyskuu: SM-Liiga alkaa. Ainut jääkiekkosarja jota seuraan todella aktiivisesti.

Lokakuu: SM-Liiga alkaa kunnolla lähtemään vauhtiin ja jonkinlaisia asetelmia saadaan aikaiseksi.

Marraskuu: Synkkä kuukausi ja pelit tuntuvat pakkopullalta.

Joulukuu: Nuorten MM-kisat. Suomi jää mitaleitta?

Tammikuu: Siirtoraja umpeutuu ja siirtomarkkinat käyvät aktiivisena.

Helmikuu: Runkosarjat ovat jo loppusuoralla ja kiivas taistelu sarjataulukossa on menossa.

Maaliskuu: Viimeinen rypistys - SM-Liigan pudotuspelit.

Huhtikuu: SM-Liigan ja KHL:n finaalit käynnistyvät ja NHL.n poffit alkavat.

Toukokuu: Jääkiekon MM-kisat ja sopimusrumba alkaa Suomessa.

Kesäkuu: Stanley Cup -voittajaa haetaan vielä kesäkuun alussa.

Itselläni koko vuosi pyörii SM-Liigan parissa, mutta sivusilmällä seuraillaan muita liigoja.
Here comes the yellow and blue.

Telle

Re: Kiekkofanin vuosi.

ViestiKirjoittaja Telle » 15.07.2012 11:45

Suunnittelen fanivuoteni syys- ja kevätkausittain erikseen.

Nyt on harjoitusottelukalenterin lisäksi käyty lävitse KHL-liigan tulevan syyskauden otteluohjelma ja bongattu niistä muutama päivämäärä, jolloin on tarkoitukseni seurata Dinamo Riian taistelua paikan päällä Riika-areenalla.

Harjoitusottelut:

Latvian Rautateiden Cup 25.-29.8.2012 Riika-areenalla:
La 25.8. klo 19:30 Dinamo Riika - Espoo Blues
Su 26.8. klo 19:30 Dinamo Riika - Atlant Mytischi
Päiväpelien joukkueet eivät ole vielä tiedosssa, mutta silloin pelaa mm. Lokomotiv Jaroslavl, joka kiinnostaa erityisesti.

KHL-liiga:

La 15.9. Dinamo Riika - Metallurg Novokuznetsk; sarjakauden eka kotiottelu on Riika-areenalla iso ja odotettu happening joukkueen ilmestyessä kolmen vierasottelun jälkeen kotiyleisön eteen; kun ekaan kotiotteluun to 13.9. Sibiriä vastaan ei ole mahdollista päästä niin toivon myös toisen tarjoavan mukavaa katsottavaa.
Pe 5.10. Dinamo Riika - Vitjaz Tsehov; mahdollisuus nähdä kaksi asiaa ekaa kertaa elämässä: Vitjaz Tsehov ja Raitis Ivanans.
Su 4.11. Dinamo Riika - Dinamo Minsk; rakkaat viholliset saapuvat Riikaan ja sytyttänevät entiseen tapaan sekä kotijoukkueen että -yleisön; kaukalossa kovuutta ja turpakäräjiä, katsomo tupaten täynnä. Odotan Raitis Ivanansin ja Jere Karalahden kohtaamista.
Pe 21.12. Dinamo Riika - Avangard Omsk; taitokiekkoa molemmilta joukkueilta vai nähdäänkö vierasjoukkueelta pa..ansyöntikiekkoa?

Edellä mainittujen lisäksi tulee syyskaudella seuratuksi suurin osa Dinamo Riian runkosarjan otteluista joko Viasatin tai nettistriimien kautta. Dinamo Riika pelaa syyskaudella yhteensä 39 sarjaottelua.

SM-liigaa seuraan muutaman ottelun verran. Yritän ehtiä Hartwall Areenalle, Barona-areenalle ja Helsingin Jäähalliin katsomaan kotijoukkueiden otteluja Ilvestä ja SaiPaa vastaan.

Lisäksi syyskaudella kiinnostaa Karjala-turnaus 7.-10.11.2012, jossa olen käynyt parina vuonna katsomassa yhden päivän ottelut.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Kiekkofanin vuosi.

ViestiKirjoittaja Jyri » 15.07.2012 12:41

Tein nippuun pienen kirjoituksen mitä oma kiekkokauteni 2012-2013 toivottavasti sisältää.

Elokuussa on tarkoituksena mennä katsomaan Pitsiturnausta. Paljon puhuttu harkkaturnaus, joka olisi hieno nähdä. Useimmat pelaajat eivät varmasti ole vielä parhaassa kunnossa, mutta uusia hankintoja seuraisi kyllä tarkasti.

Syyskuussa alkaa sekä SM-liiga että juniorisarjat. Kahtena edelliskautena olen nähnyt HIFK:n kotiavaukset ja muutaman junioriottelun syyskuussa. Ensi kaudella yritän nähdä ainakin viisi SM-liigaottelua ja yli 40 junioripeliä. Sillä ei ole niin paljon merkitystä, onko toinen joukkue HIFK vai Jokerit, vaan tasolla on lähinnä väliä.

Lokakuussa alkaa NHL (jos alkaa). Sitä varten aion hankkia NHL GameCenterin, jolla voi nähdä niin paljon otteluita kuin haluaa valitessaan tietyn joukkueen, tai enemmän. Vielä en ole varma, valitsenko Islandersin vai Panthersin. Pelejä voi onneksi katsoa jälkikäteen ja se on hyvä, koska en voi valvoa öitä joka kerta.

Muita kiinnostavia liigoja/tapahtumia ovat ainakin nuorten MM-kisat joulukuussa. On kiinnostava tietää, kuinka Suomi pärjää. Katson myös muiden maiden otteluita, mutta suomalaisena Suomen pelit ovat tietysti kaikista tärkeimmät.

Kiekkomatkoista vielä, että kävin viime kaudella Tshekissä ja näin Extraliigan ottelun Sparta Praha – Mlada Boleslav. Nyt kun Prahassa on KHL-joukkue Lev Praha, olisi hieno nähdä sekin pelaamassa. Joukkue pelaa samassa hallissa kuin Sparta, joten paikalle olisi helppo päästä. Toki myös jalkapallo-ottelu Tshekissä olisi upea nähdä, eikä stadionkaan ole kaukana hallilta.

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa