Miesten MM-Kisat vai Nuorten MM-Kisat?

Yleinen kiekkokeskustelu.

Miesten MM-Kisat vai Nuorten MM-Kisat?

Miesten MM-Kisat
9
43%
Nuorten MM-Kisat
12
57%
 
Ääniä yhteensä : 21
Avatar
Viestit: 2454
Liittynyt: 24.07.2010 23:33
Suosikkijoukkue: Perinteet

Miesten MM-Kisat vai Nuorten MM-Kisat?

ViestiKirjoittaja Nordenskiöld » 26.12.2012 19:23

Usein sanotaan, että Nuorten MM-Kisat kiinnostavat vai Kanadassa ja Miesten MM-Kisat vain Euroopassa.

Omalla kohdalla nämä nuorten karkelot ovat menneet heittämällä miesten kisojen edelle, ja suurimmat syyt tähän ovat:

- Nuorten kisoissa on jännää nähdä ketkä on seuraavia Selänteitä ja ketkä pitävät tulevaisuudessa Suomi-paitaa Olympialaisissa.

- Nuorten kisoissa jokainen haluaa antaa näyttöjä, kun taas miesten peleissä etenkin pohjois-amerikkalaisilla ei tunnu aina olevan haluja.

- Miesten MM-kisojen voimasuhteet riippuvat pitkälti siitä, miten paljon kukin maa saa vahvistuksia pudonneista NHL-joukkueista. Kisat eivät siis ratkaise sitä mikä on paras jääkiekossa.

Kummat kiinnostavat sinua enemmän?

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Miesten MM-Kisat vai Nuorten MM-Kisat?

ViestiKirjoittaja Jack » 26.12.2012 19:32

Paha kysymys. Kuitenkin näin nuorten MM-kisojen avauspäivänä täytyy vastata, että nuorten kisat kiinnostavat enemmän. Ennen oli toista, kun en paljon nuorten kisoja seurannut. Nyt kuitenkin viime vuosina olen kiinnostunut yhä enemmän nuorista tulevaisuuden lupauksista ja tätä myötä myös nuorten MM-kisoista. Jotenkin tuntuu, että katsojana saa enemmän irti juuri näistä nuorten kisoista. Peleissä tulee enemmän maaleja, eikä pelata vaan sitä perus "tylsää" peliä.

Nuorissa on tulevaisuus! Tämän takia täytyi Katsomosta ostaa kaikki pikkuleijonien pelit, kun ei jaksa kämäsiä striimejä katsella.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Miesten MM-Kisat vai Nuorten MM-Kisat?

ViestiKirjoittaja Salming » 26.12.2012 19:42

Jack kirjoitti:Paha kysymys. Kuitenkin näin nuorten MM-kisojen avauspäivänä täytyy vastata, että nuorten kisat kiinnostavat enemmän. Ennen oli toista, kun en paljon nuorten kisoja seurannut. Nyt kuitenkin viime vuosina olen kiinnostunut yhä enemmän nuorista tulevaisuuden lupauksista ja tätä myötä myös nuorten MM-kisoista. Jotenkin tuntuu, että katsojana saa enemmän irti juuri näistä nuorten kisoista. Peleissä tulee enemmän maaleja, eikä pelata vaan sitä perus "tylsää" peliä.

Nuorissa on tulevaisuus! Tämän takia täytyi Katsomosta ostaa kaikki pikkuleijonien pelit, kun ei jaksa kämäsiä striimejä katsella.

Juuri näin. Nuorempana miesten MM-kisat kiinnostivat minua selvästi enemmän, mutta viime vuonna syttyi kipinä myös nuorten kisoihin. Aikuisten MM-kisojen siirtyminen maksukanaville selvästi laski mielenkiintoani noita karkeloita kohtaan aluksi, mutta viime keväänä oli silti pakko hankkia tuo Canalin 39e maksanut kisapaketti. YLEltä jään kaipaamaan kisastudioita ja kaikkien matsien näyttämistä ilmaiseksi. Maikkarilla tuo studio oli kyllä samantasoinen vähintäänkin, joten ei siinä mitään. Ja kaikki matsitkin olivat katsottavissa, mutta jotenkin ei vain saanut sellaista MM-kisafiilistä enää päälle. Vuosi sitten tuli seurattua aktiivisesti junnujen kisat ja ymmärsin, kuinka suuri tapahtuma oikeasti on kyseessä. Tänä vuonna sitten katsoin jo molemmat reenipelit ja tänään oli myös herättävä katsomaan avausmatsi Latviaa vastaan. Vastasin siis nuorten MM-kisat eli ne kiinnostavat minua tällä hetkellä enemmän. Jos kisat järjestettäisiin samaan aikaan, menisin katsomaan nuorten kisoja mieluummin kuin aikuisten.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Miesten MM-Kisat vai Nuorten MM-Kisat?

ViestiKirjoittaja Jyri » 26.12.2012 20:56

Minulle nuorten MM-kisat ovat ollet monta vuotta kauden ykkösturnaus, ja tämä kiteytyy hyvin Nordenskiöldin kirjoittamissa lauseissa:

Nordenskiöld kirjoitti:- Nuorten kisoissa on jännää nähdä ketkä on seuraavia Selänteitä ja ketkä pitävät tulevaisuudessa Suomi-paitaa Olympialaisissa.

- Nuorten kisoissa jokainen haluaa antaa näyttöjä, kun taas miesten peleissä etenkin pohjois-amerikkalaisilla ei tunnu aina olevan haluja.


Nuorten MM-kisoista tekee juuri se mielenkiintoisen, että pääsee näkemään tulevaisuuden huippupelaajia. Etenkin silloin, kun on seurannut tiettyjä pelaajia muissa sarjoissa, niin on kiinnostava nähdä, kuinka nämä pärjäävät maailman kovimpia junioripelaajia vastaan. Oikeastaan myös tuo, että pelaajat oikeasti antavat näyttöjä mm. NHL-seuroilleen on yksi syy miksi kisoja on aina niin kiinnostava seurata. Jossain tapauksissa voi olla, että NHL-sopimusta ei tule, jos on pelannut vaikkapa hieman huonommin eikä onnistu nuorten kisoissakaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Miesten MM-Kisat vai Nuorten MM-Kisat?

ViestiKirjoittaja Dev » 26.12.2012 21:40

Aikalailla tasan menee. Nämä nuorten MM-kisat ovat nostaneet omalla kohdalla kiinnostusta todella paljon ja tästähän saadaan aika pitkälti kiittää näitä suomen tulevaisuuden nimiä Granlundeja ja Vatasia. Pohjois-Amerikassa nämä junnujen kisat on aina ollut iso juttu ja toivottavasti saadaan myös jatkossa suomessa näille kisoille yhtä isoa näkyvyyttä. Viime vuosina kiinnostus suomessa ja omalla kohdalla näitä kisoja kohtaan ei ole ollut kovin suurta ja sekin johtunee aika pitkälti siitä syystä, että suomella oli tuossa tietty ikäluokka joka ei ollut aivan mitään huippua. Nyt on saatu kuitenkin homma uuteen kukoistukseen ja tulee näitä mahdollisia tulevaisuuden huippunimiä. :tuoppi:
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Miesten MM-Kisat vai Nuorten MM-Kisat?

ViestiKirjoittaja Nestori » 26.12.2012 21:53

Kaksipiippuinen juttu. Nuorten puolella on parasta yksilösuoritusten seuraaminen ja se "nuoruuden innolla" kouhottaminen. Scoutit tiirailevat, kun nuoriso-osasto vetää täysillä seuraamuksista välittämättä --> case "Booner" olkoon esimerkkinä. Nuorten pelit ovat ihan viihdyttäviä, mutta kyllä siltikin katselen mielummin miesten pelejä, joissa taktisella osaamisella sekä pelikirjojen noudattamisella voi ns. "paperilla heikompi" joukkue pärjätä yllättävän korkealle. Ja onhan miesten puolellakin loistavia yksilöitä ollut turnauksesta toiseen.

Valitsin kaikesta huolimatta miesten MM-kisat.
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 965
Liittynyt: 27.07.2011 08:36
Suosikkijoukkue: HC TPS, Ville Vahalahti

Re: Miesten MM-Kisat vai Nuorten MM-Kisat?

ViestiKirjoittaja TSS » 29.12.2012 23:46

Miesten MM-kisat vievät mielestäni voiton.

Miesten kisoissa kuitenkin pelaa niitä jo nykyisiä supertähtiä ja suuri vaikutus on myös sillä että nuo ovat ainakin Suomen pelien osalta vieläkin nähtävissä ilmaiseksi, tai useiden streamien kautta. Miesten kisojen seurattavuus, ja sellainen kollektiivinen fiilistely myös on tietysti paremmalla tolalla. Vaikea kuvitella 100 000 ihmisen juhlivan nuorten mestaruutta kauppatorilla

Nuorten kisoissa on pienempi näkyvyys nykyään valitetettavasti, mutta sen mitä noita pelejä näkee niin hienoja ovat nekin. Joskus takavuosina muistan junnujen peleissä esim. Raskin otteet jossain (olisiko ollut pronssipeli?) pelissä Ruotsia vastaan, kun mies piti nollat torjuen (muistaakseni) 51 kertaa, kun Suomi voitti pelin 1-0 jatkoajalla, ruotsalaisvahdin torjuessa 17 kutia. Noiden kisojen jälkeen Raskista tuli yksi suurista suosikeistani, vaikka Ipan värejä kantoikin. Samoin mm. Lepistön nimi jäi jostain myöhemmistä kisoista mieleen hyvistä suorituksista.

Eli tulevaisuuksien lupausten näkeminen on mahtavaa, mutta sellainen kansallismieli mitä aikuisten kisoista saadaan on parempaa. Tosiaan junnujen suoritusten seuraaminen on nykyään (kiitos maikkarille! :fuckyou: ) myös vaikeampaa!

Onneksi lainsäädäntö edes pakottaa näyttämään nuo Suomen miesten pelit!
"Ei loppunut ainoastaan Saku Koivun peliura. Tänään päättyi myös monen turkulaisen lapsuus. #Idoli" -Emil Elo

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa