KHL - Eurooppalaisen kiekkoilun tuho?

Yleinen kiekkokeskustelu.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

KHL - Eurooppalaisen kiekkoilun tuho?

ViestiKirjoittaja Dev » 01.05.2013 12:39

Nyt tulee KHL:ään uutta seuraa Kroatiasta ja jostain vitun Pohjois-Korean rajalta, lisää saattaa olla tulossa Italiasta ja Norjasta. Ei tässä muu vituta, mutta kun näillä seuroilla ei ole mitään ulkkarirajoja, niin pystyvät napsimaan näitä Ruotsin, Sveitsin ja Suomen liigan parhaimpia pelaajia pakanpäältä miten haluavat. Ennen Venäjälle lähtivät ainoastaan nämä meidän todelliset tähdet, Immoset ja Kontiolat. Nyt sinne kelpaa jo Petteri Wirtaset ja Jani Tuppuraiset. Tää kertoo osaltaan myös karua kieltä nykyisen liigan tasosta. Nämä herrat nousivat tähdiksi täällä, vaikka ovat koko uransa olleet ns. rivipelaajia liigassa. Tietysti pelaajat kehittyvät aina lisää ja lisää, mutta näitä esimerkkejä on monia. Jumalauta, Pekka Jormakka, Marko Anttila, Ville Viitaluoma, Jere Sallinen, Mika Niemi, Veli-Matti Savinnainen, nämä kaikki vetävät täällä jo suurin piirtein tähtistatuksella. Hyi saatana. Kohta näistäkin käydään jo kilpaa uusien KHL-seurojen kanssa. Viitaluomaa ja Anttilaa sinne on ainakin jo huhuttu.

Kuten tuolla toisaalla jo juteltiin, niin minä olen myös sitä mieltä että KHL tekee haittaa koko Eurooppalaiselle jääkiekkoilulle. Tätä menoa Elitserienit, NLA:t ja SM-Liigat tulevat kuolemaan seuraavan kymmenen vuoden sisällä täysin. Varsinkin jos meinaavat kehittää tuosta sarjasta sen huhutun 64 joukkueen liigan. Kummola huuteli jossain vaiheessa että suomestakin tullaan liittymään tuohon liigaan tulevaisuudessa, mutta minä en usko siihen. Tuonne ei ole mitään järkeä liittyä, ellei ole mahdollisuutta menestyä ja sitä ei ole. Ja kun ei tule menestystä, niin yleisö kaikkoaa myös hallista, oli sitten joukkueena kyseessä Jokerit, IFK tai vaikka Kärpät. Loppupeleissä tuolla taistelee mestaruudesta vuosi toisensa jälkeen Ufat, Kazanit ja Dynamot. Ne Venäjän omat suurjoukkueet.

E: Perustetaan samantien uusi ketju koko jutulle.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: KHL - Eurooppalaisen kiekkoilun tuho?

ViestiKirjoittaja InFlames » 01.05.2013 13:41

Dev kirjoitti:Nyt tulee KHL:ään uutta seuraa Kroatiasta ja jostain vitun Pohjois-Korean rajalta, lisää saattaa olla tulossa Italiasta ja Norjasta. Ei tässä muu vituta, mutta kun näillä seuroilla ei ole mitään ulkkarirajoja, niin pystyvät napsimaan näitä Ruotsin, Sveitsin ja Suomen liigan parhaimpia pelaajia pakanpäältä miten haluavat.

Lisätään myös se, että venäläisseuroilta putoaa muutaman vuoden sisällä (en muista tarkkaan vuotta) ulkkarikiintiö kokonaan pois eli sarjasta tulee siinä mielessä NHL. Tuossa taisi olla kuitenkin sellainen juttu vielä, että venäläiseurat saavat hankkia rajattomasti pelaajia niistä maista, joista joukkue löytyy KHL:stä. Sveitsiläisiä pelaajia ei pelaa KHL:ssä yhtään, sillä maan oma sarja on erittäin maksukykyinen ja kärsii varmasti vähiten KHL:stä.

Toisaalta ikävä juttu, että muiden maiden sarjat kärsivät, mutta kyllähän tämä on sellainen liiga, jota jo junnuna toivoin tulevan. Tämä alkaa olemaan se euroliiga, kun maita on sieltä täältä. Ensi vuodeksi siirrytään mahdollisesti jo neljään konferenssiin, jolla matkakustannukset pienenevät huomattavasti.

Todettakoon muuten noista uusista seuroista, että Zagrebilla on Itävallan pääsarjassa ollut välillä käytössä tuo 15 000 katsojaa vetävä areena, joka on jo siinä sarjassa vetänyt tupaa täyteen. Joukkueella on sitten pienempi 6500 katsojaa vetävä areena myös. Zagrebissa pelataan myös samankokoisessa kaukalossa mitä NHL:ssä käytetään. Vladivostokin toimitusjohtaja Alexander Mogilnyn mukaan seura lähtee heti erittäin kilpailukykyisellä budjetilla tulevaan kauteen.


Dev kirjoitti:Loppupeleissä tuolla taistelee mestaruudesta vuosi toisensa jälkeen Ufat, Kazanit ja Dynamot. Ne Venäjän omat suurjoukkueet.

Dynamonkaan ei materiaalinsa puolesta pitäisi pelata finaaleissa, sillä ei ole lähellekkään rikkaimpia joukkueita ollut sarjassa tähän mennessä. Kaksi peräkkäistä mestaruutta kertoo siitä jotain, että loistava joukkue kyllä pärjää pienemmälläkin budjetilla. Atlant oli myös pari kautta takaperin finaalissa, joka oli melkoinen pommi. KHL:n suurin seura eli SKA ei ole kertaakaan ollut KHL:n viisivuotisessa historiassa finaaleissa! Mestarikandidaatteja on useita sarjassa, mutta niin vain Dynamo on kaksi peräkkäistä mestaruutta vienyt loistavalla valmennuksella ja erittäin yhtenäisellä joukkueella.

Tuo on aika pitkälti totta, että kyllä tällä hetkellä venäläisseurat vielä hallitsevat KHL:ää. Lev Praha lyö kuitenkin Tsekin jättiläisenä varmasti kovaa kiilaa jo tuohon. Kazakstanilaisella Barysilla on myös täydellisellä onnistumisella mahdollisuuksia aina finaaliin asti. Taistellut nyt kaksi kautta ensimmäisellä playoff-kierroksella tasapäisesti Traktorin ja Magnitogorskin kanssa, mutta hävinnyt molemmat 3-4. Ukrainalaisesta Donbassista uskon tulevan ihan muutaman vuoden sisällä varteenotettava joukkue ihan finaaleita ajatellen. Minsk on keskikastin seura, jolla ei eväät kyllä vielä riitä ihan sinne piikkipaikoille. Kyllä tuolta nousee noita ei venäläisiäkin seuroja pikku hiljaa kärkitaisteluun. Dynamo ja Atlant on hyviä esimerkkejä, että ei tarvi olla niitä sarjan rikkaimpia seuroja päästäkseen finaaliin.

Jotka vedonlyöntiä harrastavat, niin tällä hetkellä KHL:ssä ui paljon "helppoa" rahaa. Senkin kannalta sarja on erinomainen asia.

Avatar
Viestit: 945
Liittynyt: 21.10.2011 17:27
Paikkakunta: Jkl Rock City
Suosikkijoukkue: Diskos

Re: KHL - Eurooppalaisen kiekkoilun tuho?

ViestiKirjoittaja huntteri » 01.05.2013 18:19

InFlames kirjoitti:Dynamonkaan ei materiaalinsa puolesta pitäisi pelata finaaleissa, sillä ei ole lähellekkään rikkaimpia joukkueita ollut sarjassa tähän mennessä. Kaksi peräkkäistä mestaruutta kertoo siitä jotain, että loistava joukkue kyllä pärjää pienemmälläkin budjetilla. Atlant oli myös pari kautta takaperin finaalissa, joka oli melkoinen pommi. KHL:n suurin seura eli SKA ei ole kertaakaan ollut KHL:n viisivuotisessa historiassa finaaleissa!

Raha ei tuo onnea, mutta auttaa kummasti sen hankkimisessa.

Minkähänlaisilla pelaajabudjeteilla Atlant tai Dynamo operoivat? Eli paljonko suomalaiseen KHL-joukkueeseen pitäisi lyödä rahaa, jotta uskottavaa pleijarimenestystä olisi realistista odottaa? Suomesta KHL:ään lähtevä joukkue tulee todennäköisesti SM-Liigan isoista operoijista, niin miten kannattajat suhtautuisivat siihen, että iso seura pienessä sarjassa muuttuisi ynnämuut-seuraksi isossa sarjassa?

Kokonaan uusi joukkue olisi eri asia, mutta on vaikea nähdä että Suomeen saattaisiin synnytettyä täysin uusi joukkue, joka alkaisi heti pelaamaan KHL:ssä.

--
Niin kauan kuin KHL toimii nykyisellä rahamäärällä ja toimintaperiaatteella, SM-Liigan taso tulee tippumaan. Tasollisesti huono juttu (koskee kotimaakendon seuraajia), kilpailullisesti hyvä juttu (koskee yksittäisen seuran pitkäaikaisia kannattajia ja gloryhunttereita). Tarkoitan notta JYPin, TPS:n ja Ässien mestaruuksista ainakin 3/4 olisi jäänyt tulematta ilman yleistä liigan tason putoamista.

NHL:n kanssa ei pysty pelaajista kilpailemaan mitenkään, KHL:n kanssa voisi kilpailla rahalla. Mutta rahaa ei SM-Liigaan ole merkittävästi enempää tulossa. Tärkeämpää suomalaisen pääsarjakiekkoilun kannalta olisi pystyä kilpailemaan Ruotsin ja Sveitsin kanssa, niiden rahavirrat voisivat olla jollain optimismin ja realismin sekoituksella ehkä jotenkin saavutettavissa.
"My father warned me about men and booze... but he never said anything about women and cocaine." -Tallulah Bankhead

Avatar
Viestit: 5296
Liittynyt: 29.04.2011 14:13
Paikkakunta: Valley of Grace
Suosikkijoukkue: TPS, Rantasen Rauno, Heikkisen Bono ja Virran Patu

Re: KHL - Eurooppalaisen kiekkoilun tuho?

ViestiKirjoittaja MustaSurma76 » 01.05.2013 18:42

Se on hauska seurata kun porukka nillittää joka vuosi että kun KHL tulee ja vie parhaat pelaajat. Mitenköhän se on mahdollista että joka vuosi ne parhaat lähtee? Oiskohan se niin että aina nousee kuitenkin uusia pelaajia esiin jotka tekevät niitä kovia tehoja. SM-liiga on jo pitkään ollut kasvattajaliigan asemassa ja nyt sentään välillä joku joukkue tekee tiliäkin kun veli venäläinen lyö ruplia tiskiin jostain pelaajasta. Nuoret jannut saa enemmän vastuuta ja näin ollen vievät suomalaista kiekkoilua eteenpäin. Junnupuoleen ja -valmennukseen toivoisinkin liigaseurojen tulevaisuudessa panostavan rahansa sen sijaan että tapeltaisiin palkoissa KHL:n kanssa jostain Marko Anttiloista tai Jarno Koskirannoista. Nuorista niitä vastuunkantajia ja uusia tähtiä on tulossa, uskokaa vaan, kunhan jaksetaan panostaa niihin ja antaa näyttöpaikkoja. SM-liiga ei tule kuolemaan KHL:n kuppaukseen tai laajentumiseen, vaan se että liiga pysyy tasaisena ja näinollen mielenkiintoisena riittää todellisille liigafaneille jotka rakastavat omaa seuraansa eivätkä niitä nimiä niiden peliasujen selässä.
Hakamussuttelua Vaihtoaitiossa jo vuodesta 2011

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: KHL - Eurooppalaisen kiekkoilun tuho?

ViestiKirjoittaja Nestori » 01.05.2013 20:39

MustaSurma76 kirjoitti:Nuoret jannut saa enemmän vastuuta ja näin ollen vievät suomalaista kiekkoilua eteenpäin. Junnupuoleen ja -valmennukseen toivoisinkin liigaseurojen tulevaisuudessa panostavan rahansa sen sijaan että tapeltaisiin palkoissa KHL:n kanssa jostain Marko Anttiloista tai Jarno Koskirannoista. Nuorista niitä vastuunkantajia ja uusia tähtiä on tulossa, uskokaa vaan, kunhan jaksetaan panostaa niihin ja antaa näyttöpaikkoja.

Ennen Mestis toimi nuorten ja lahjakkaiden, mutta vielä kukkaan puhkeamattomien pelaajien koulutuskenttänä. Tämä siksi, että SM-liigassa riitti "aikuisia" joka tontille ja joukkueisiin oli palkattu selkeitä jo näyttönsä antaneita vahvistuksia. Aina välillä jossain päin Suomea kehittyi todella lahjakas porukka nuoria miehiä, jotka nousivat "ylös" hieman aikaisemmin kuin muut samasta ikäluokasta ja toivat jo varsin nuorina menestystä seuralleen, mutta pääsääntöisesti aikuisten pelejä harjoiteltiin Mestiksessä. Tämä siis eräänlaisena yleistyksenä, sillä jokaisesta seurasta aina joku poikkeus löytyi melkein joka vuosi. Puhumattakaan siitä, että junnuja nostettiin neloskentän pörriäisiksi 3-5 minuutin peliajoilla ja sehän ei kasvattanut kuin näistä jätkistä mitään maailmanhuippuja, vaan parhaimmillaan loistavia kakkos-kolmosketjulaisia.

Nyt tilanne on se, että NHL vie mansikat kakun päältä ja KHL nuolee kerman. Rahaa on ja sitä käytetään surutta. Se vie kyllä omalla tavalla suomalaista kiekkoilua eteenpäin, kun pelaajat pääsee haistelemaan kansainvälisiä ympyröitä jossain Siperian tundrilla, mutta SM-liigan tasoon se mielestäni vaikuttaa laskevasti aivan helkutisti. Täällä pelaa nyt ykkösketjuissa ja kakkosketjuissa kavereita, jotka ei ennenmuinoin olis mahtunut kolmosketjua ylemmäs, vaikka ihan lahjakkaita ja taitavia janttereita olisivatkin.

Yritän tuoda itseäni ymmärretyksi yhden esimerkin avulla. Ottakaa jostain huippu NHL-jengistä ykköskentällisen pelaajat kaikki pois, nostakaa kakkonen ykköseksi, kolmonen kakkoseksi, nelonen kolmoseksi ja AHL:sta kasatkaa neloskenttä. Tulokseksi saadaan ihan laadukas porukka, mutta siltikään se ei vedä vertoja sille jengille, joka oli kasassa ihan aluksi. Näin on käynyt SM-liigalle. Ja kun taso on yleisesti tippunut, niin ulkomailta on löytynyt stunteiksi kavereita yliopistosarjoista ja muista, jotka pystyvät juuri siksi dominoimaan SM-liigassa, niinkuin on viime vuosina käynyt.

Mitä tulee KHL:n laajenemisintoon, niin siinä on jo nyt mielestäni tullut raja vastaan. Ei maailmassa ole niin paljon huippukiekkoilijoita, kuin mitä tarvittaisiin, että voitaisiin pyörittää toista NHL-tasoista sarjaa tällä pallolla. Sinne lähtee nytkin jo yhden kauden suonenvetoja saaneita ihmeitä, jotka eivät sitä sitä tasoaan ole pystyneet kansainvälisellä tasolla näyttämään. Tämähän ei tietenkään Koskirantoja, Järvisiä jne haittaa lainkaan. Rahat pois, jos kerran sitä tarjotaan. Tyhmäähän se olisi kieltäytyä.
Oulun Kärpät

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa