Juniorikiekkoilu - hyvää ja huonoa

Yleinen kiekkokeskustelu.
Telle

Juniorikiekkoilu - hyvää ja huonoa

ViestiKirjoittaja Telle » 02.08.2014 11:39

NHL-unelman hinta - Jouni Niemisen blogi Helsingin Sanomissa 28.7.2014. http://www.hs.fi/blogi/jouniniemisenkau ... 5853877319

Blogi herätti ainakin itsessäni paljon ajatuksia. Toivottavasti suomalainen juniorikiekko (ja junioriurheilu ylipäätään) ei muutu nykyisestä tilanteesta enää piiruakaan blogissa kuvailtuun suuntaan.

Onneksi löytyy vielä perinteisiäkin tarinoita: Hyvä Glen Metropolit! En tiennytkään miten vaatimattomista oloista hän on pystynyt periksiantamattomalla luonteellaan ja omilla kyvyillään nousemaan.

Telle

Re: Juniorikiekkoilu - hyvää ja huonoa

ViestiKirjoittaja Telle » 30.04.2015 20:21

Juniorikiekkoilu on kerännyt jo kauan suuria yleisöjä Pohjois-Amerikassa.

Tuntuu mukavalta, kun suosio on kasvussa myös Venäjällä. Esim. 25.-29.4.2015 Pietarissa ja Omskissa pelattu vuonna 2004 -syntyneiden KHL-juniorijoukkueiden Gazprom Neft Cup -kutsuturnaus houkutteli paljon katsojia useisiin peleihin:

- 25.4. pelatussa läntisen lohkon avauspelissä SKA Pietari - TsSKA Moskova oli yli 6 000 katsojaa.
- Samanaikaisesti Omskissa pelattu itäisen lohkon avauspeli Avangard Omsk - Ak Bars Kazan houkutteli areenalle 9 000 katsojaa.
- Turnauksen finaalissa Avangard Omsk - Dynamo Moskova katsojia oli yli 7 000.

Hienoa Gazprom-turnauksessa oli myös, että

- Tällainen kansainvälinen huippujoukkueiden turnaus järjestetään jo 10-11 -vuotiaille pelaajille.
- Turnaus sai paljon julkisuutta mediassa. http://www.khl.ru/news/2015/04/29/234248.html
- Jokereiden joukkue kutsuttiin ja osallistui turnaukseen. http://media.gazprom-neft.ru/pictures/c ... .htm?pid=0

Kunnianhimo turnauksen järjestämisessä ja hyvä tunnelma näkyvät myös finaalivideosta Avangard Omsk - Dynamo Moskova, jonka Dynamo voitti 4-0. http://youtu.be/3Sl4J6nBEsU

Telle

Re: Juniorikiekkoilu - hyvää ja huonoa

ViestiKirjoittaja Telle » 10.03.2016 21:44

Ilta-Sanomissa tänään ikävä uutinen, jonka mukaan Espoo Bluesin A-junioreiden kakkosjoukkueen 18-pelaaja on tehnyt rikosilmoituksen väittäen joukkuekaverinsa pahoinpidelleen häntä pukukopissa harjoitusten jälkeen.

http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art ... 35513.html

Joukkueen valmentajat tai muut toimihenkilöt eivät olleet paikalla vaan olivat jo poistuneet hallilta.

Erikoiselta uutisessa tuntuu se, että

- Rikosilmoituksen tekijä väittää toisen pelaajan hyökänneen hänen kimppuunsa täysin puskista ilman syytä.
- Pukuhuoneessa kerrotaan olleen joukkueen muita pelaajia. Eivätkö nämä puuttuneet pahoinpitelyyn?

Voiko taustalla olla huumeiden käyttöä? Nehän voivat sekoittaa pään ja aiheuttaa aggressiivisuutta.


Uutisesta palasi mieleeni oman poikani jääkiekkoharrastuksen alku. Ensimmäisessä joukkueessa, jossa hän harrasti 7 vuotta, erään joukkuekaverin isä levitti huhun valmentajan kiinnostuksesta pikkupoikia kohtaan ja väitti nähneensä valmentajan kosketelleen yhtä poikaa sopimattomasti. Tämä huhun levittäjä ei kertonut havainnoistaan suoraan ko. pojan vanhemmille vaan "suomalaiseen" tapaan muille. En itse uskonut huhun levittäjän juttuihin, mutta huomasin suhtautumiseni muuttuvan valmentajaa kohtaan varautuneeksi ja alkavani tarkkailla hänen käytöstään. Ko. mies oli poikien ensimmäinen ei-isävalmentaja ja valmensi poikia kolme vuotta. Ikävä muisto.

Telle

Re: Juniorikiekkoilu - hyvää ja huonoa

ViestiKirjoittaja Telle » 05.04.2016 20:32

2. polven maalivahti - Maksim Jeremenko. http://kid.dynamo.ru/player/182/

Maksim torjuu Dynamo Moskovan vuonna 2004 -syntyneiden joukkueen maalin suulla. Hän on kuin isänsä pienoiskoossa: https://www.instagram.com/p/8-sSxVOKBq/ ... amo_school
Hauskat kommentit: Kommentti 1: Jerjooma nuorempi? Kommentti 2: Jerjooma nuorempi pelaa Dynamon 2007-joukkueessa hyökkääjänä. Molemmat Jerjooman pojista pelaavat siis jääkiekkoa Dynamo Moskovan junioreissa.

Dynamon 2004-joukkue osallistui maaliskuun lopussa Pietarissa kovatasoiseen turnaukseen ja voitti sen. Joukkue oli kaudella 2015-2016 sarjansa no 1 jättäen taakseen mm. TsSKA:n, Vitjazin, Lokomotivin: http://kid.dynamo.ru/team/2004/table/

Joukkueen esittelyssä Maksim näytti olevan joukkueensa pienin pelaaja, 145 senttiä ja 40 kiloa. Tässä joukkueen kaksi maalivahtia, etualalla Maksim. https://www.instagram.com/p/BC7my-rOKNS ... amo_school Suurin pelaaja on yksi puolustajista, 168 senttiä. 12-vuotiaiden poikien fyysinen kehitys vaihtelee paljon. Maksim tuskin kasvaa pitkäksi, koska isäkin on maalivahdiksi keskikokoinen, 180-senttinen.

Mukava seurata, miten hyvä Maksimista tulee ja torjuuko hän aikanaan isänsä tavoin Venäjän maajoukkueen maalin suulla.

Maksim Jeremenko & valmentaja. https://www.instagram.com/p/9ngLXVOKFb/ ... amo_school

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Juniorikiekkoilu - hyvää ja huonoa

ViestiKirjoittaja Nestori » 05.04.2016 21:01

Telle kirjoitti:Voiko taustalla olla huumeiden käyttöä? Nehän voivat sekoittaa pään ja aiheuttaa aggressiivisuutta... Tämä huhun levittäjä... Ikävä muisto.

Kuka propagandamestari tässäkin levitti huhua? Voin nimetä suoraan: TELLE! Ei edes korjausta asiaan tullut vaikka koko muu Suomi tietää tän homman syyt ja seuraukset. ;)
Oulun Kärpät

Telle

Re: Juniorikiekkoilu - hyvää ja huonoa

ViestiKirjoittaja Telle » 05.04.2016 22:05

Nestori kirjoitti:Kuka propagandamestari tässäkin levitti huhua? Voin nimetä suoraan: TELLE! Ei edes korjausta asiaan tullut vaikka koko muu Suomi tietää tän homman syyt ja seuraukset. ;)

Selvisikö tuo Bluesin A-junnujen tapaus? En ole seurannut sitä.

En ymmärrä viestisi sisältöä. Aika harvoin levitän ihmisistä kielteisiä huhuja. Yritän toimia tai sanoa suoraan. Esim. jos itse olisin nähnyt valmentajan pervoilevan, niin olisin tehnyt ilmoituksen ko. seuran juniorivalmennuspäällikölle. En kuitenkaan nähnyt.

Olen yleisellä tasolla sitä mieltä, että kaikissa ammateissa ja harrastuksissa, joissa ollaan tekemisissä lasten ja nuorten kanssa, pitäisi tehtäviin valittujen ennen töiden aloittamista esittää rikosrekisteriotteet. Joissakin organisaatiossa vaaditaan jo nyt.

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Juniorikiekkoilu - hyvää ja huonoa

ViestiKirjoittaja Nestori » 06.04.2016 07:14

Telle kirjoitti:En ymmärrä viestisi sisältöä. Aika harvoin levitän ihmisistä kielteisiä huhuja. Yritän toimia tai sanoa suoraan.

Nyt on ilmeisesti se "harvoin"-tilanne, sillä huhuilet aika suoraan pelaajien mahdollisesta huumeidenkäytöstä ilman minkäänlaista totuuspohjaa.

Telle kirjoitti:Olen yleisellä tasolla sitä mieltä, että kaikissa ammateissa ja harrastuksissa, joissa ollaan tekemisissä lasten ja nuorten kanssa, pitäisi tehtäviin valittujen ennen töiden aloittamista esittää rikosrekisteriotteet. Joissakin organisaatiossa vaaditaan jo nyt.

Rikosrekisteriote on aina esitettävä ennen yli kolme kk kestävän lasten kanssa tapahtuvan työsuhteen alkamista.
Oulun Kärpät

Telle

Re: Juniorikiekkoilu - hyvää ja huonoa

ViestiKirjoittaja Telle » 14.10.2016 21:12

Löysinhän hänet:

Ivan Proshin, Dynamo Moskovan 2007-syntyneiden joukkueesta. http://kid.dynamo.ru/player/416/

Tälle kaverille lahjoitin Suomen sinivalkoisen kaulaliinan viime kevään MM-kisoissa VTB Jääpalatsissa Moskovassa. Ivan istui vanhempiensa kanssa vieressäni. Sattumalta kävi ilmi, että kannatamme kaikki samaa joukkuetta ja että Ivan pelaa Dynamon junioreissa. Antaessani liinan pojalle kerroin hänelle, että annan sen hänelle muistoksi ja että seuraan hänen jääkiekkouraansa tietokoneen avulla Suomessa.

Kuva valehtelee sikäli, että todellisuudessa Ivan on pieni ja laiha. Jos hän kasvaa isäänsä, niin hänestä tulee pitkä ja urheilijan näköinen mies.

Telle

Re: Juniorikiekkoilu - hyvää ja huonoa

ViestiKirjoittaja Telle » 24.10.2016 20:51

Vladislav Tretjakin maalivahtikoulu menossa Moskovassa.

https://youtu.be/B7YV0hjMUiM

Kaikilla osallistujilla näyttää lukevan selässä 20 Tretjak. Videolla ensimmäisenä äänessä maalivahti, jonka nimi on oikeasti sama kuin maalivahtilegendalla, nykyisellä Venäjän Jääkiekkoliiton puheenjohtajalla. Onkohan Milena Tretjak Maksim Tretjakin pikkusisko? 20-vuotias Maksim yrittää parhaillaan täyttää isoisänsä saappaat ja murtautua KHL-liigan maalivahtieliittiin Admiral Vladivostokissa.

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa