Runsas kiekkotarjonta. Onko sitä liikaa?

Yleinen kiekkokeskustelu.

Onko kiekkotarjontaa liikaa? (Tarkennus 1. viestissä)

Äänestys päättyi 15.10.2014 17:43

Kyllä! Jostakin olisi hyvä karsia.
4
36%
Ei! Tarjontaa on ihan sopivasti.
3
27%
Ei, mutta jotain tarvitsee muuttaa (tarkenna viestillä).
3
27%
Määrällä ei ole mielestäni merkiystä.
1
9%
 
Ääniä yhteensä : 11
Viestit: 24
Liittynyt: 07.05.2014 20:05
Paikkakunta: Rovaniemi
Suosikkijoukkue: Tampere ;D

Runsas kiekkotarjonta. Onko sitä liikaa?

ViestiKirjoittaja Arska89 » 15.09.2014 17:43

Huomasin tänään (15.9) Ylen uutisista, että World Cupin paluu lähestyy.

Rupesin miettimään sitten, kuinka paljon jääkiekkoa tulisi olemaan tarjolla jo vuoden aikana. On kansallisia seurapelejä esim. Liigan pelejä, sitten CHL, joka vuosi MM-kisat, sitten Olympialaiset, ja nyt tulossa World Cup. Ja useiat jääkiekon ystävät haluavat vielä seurata NHL:aa telkkarista eikä vain teksti-tv:stä. Eikä tässä ihan kaikkea vielä ollut.

Ihmettelen, että miten ihmeessä pystytään rahottamaan ja pyörittämään kaikkea, kun siis MM-kisatkin on joka vuosi? Monet seurat, jotka haluavat pelata kansainvälisiä pelejä, joutuvat itse satsaamaan rahallisesti niiden pelien eteen, tarkoitan CHL:aa. Onkohan Continental Cupissakin sama? En ihmettele, jos näin on. Sitä ajatellaan, että kyllä rahoitus toimii, kun yleisöä tulee. Kai ihminen on valmis panostamaan rahallisesti lähes sataan oman seuransa peliin, näin sitä isot herrat olettavat, ja että yritykset aina jaksavat sponsoroida eli suomeksi sanottuna laittaa rahojansa joka paikkaan likomaan. Onhan meillä muutakin elämää kuin jääkiekko ja muitakin urheilulajeja kuin jääkiekko. Kertokaa te muut viisaammat kuin minä, miten tämä kaikki toimii, ja onko tämä nykyinen systeemi ja suunta hyvä, ja onko tämä kaikki kestävää.
En ny oikeen keksi, mitä allekirjoittaa...

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Runsas kiekkotarjonta. Onko sitä liikaa?

ViestiKirjoittaja Dev » 15.09.2014 17:46

On sitä liikaa tällä hetkellä. MM-kisat pitäisi jättää pois ja pitää neljän vuoden välein. Silleen että matchaa Olympialaisten kanssa. Eli 2016 MM-kisat, 2018 Olympialaiset, 2020 MM-kisat jne.

Euro Hockey Tourit kanssa helvettiin. Niitä kattele kukaa!
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Runsas kiekkotarjonta. Onko sitä liikaa?

ViestiKirjoittaja Lehväs » 15.09.2014 18:02

Kysynnän ja tarjonnan laki lopulta määrittää, että onko jokin kannattavaa ja kiinnostavaa. MM-kisat ovat joka vuosi miljoonien takuuvarma tulonlähde IIHF:lle ja tapa saada jääkiekkoa lajina leviämään yhä useampaan maahan, eikä siitä varmasti haluta luopua. Olympialaisten asema on kiistaton, eikä Liigankaan matsien asema ole uhattuna. World Cup kiinnosti kymmenen vuotta sitten suomalaisiakin todella paljon, vaikka pelit pelattiin pääasiassa aamuyöstä Suomen aikaa.

CHL on monen toimesta kyseenalaistettu, mutta lopulta konsepti tarvitsee aikaa kasvaakseen uskottavaksi. Sisäpiirin tietoa mulla ei ole, mutta uskoisin, että tämä perustajajäsenien varma paikka CHL-kaukaloissa poistuu, kun kolmivuotiset sponsori- yhteistyö- ja televisiosopimukset menevät umpeen. Sen jälkeen mielestäni ihannetilanteessa pitäisi huippuliigoista ottaa 3-4 joukkuetta, joiden lisäksi sitten villejä kortteja pienempiin maihin.

EHT on ainoa konsepti, joka pitäisi mielestäni laittaa perusteelliseen remonttiin. Nykyään kotijoukkueen otteluiden lisäksi hallit ammottavat pääasiassa tyhjyyttään, eikä kyseisellä turnauksella ole juuri mitään kansainvälistä painoarvoa. Jalkapallon puolella on helpompaa, kun pelataan aina EM- tai MM-karsintoja, jotka eväit oikein nykyiseen jääkiekon kansainväliseen tilanteeseen istu ideana. Olisiko parempi vain pelata kansallisten sarjojen pelejä tai CHL-otteluita näiden sijasta?

On jalkapallonkin osalta tarjonta aikamoisen laajaa, kun on kansallisten liigojen lisäksi europelejä ja cup-muotoisia kilpailuja. Silti katsojia ja kiinnostusta riittää. Ylläolevien perustelujen sävyttämänä vastasin "Ei, mutta jotain tarvitsee muuttaa (tarkenna viestillä)".
...

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa