Paita kattoon- millä perustein?

Yleinen kiekkokeskustelu.
Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Paita kattoon- millä perustein?

ViestiKirjoittaja Nestori » 25.10.2015 17:33

Legenda kirjoitti:Eiköhän tässä lähetä korjaamaan niitä virheitä eli jäädyttämättä jättämisiä sieltä vanhimmasta alkaen eli tällöin luonnollisesti vuorossa on Tammelin (Upin paidan päätymistä kattoon pidän turhan utopisena lyhyen TPS-pelaajauran johdosta, HOF-paikka on varma). Vilanderin ja Leppäsen vuoro tulee kyllä, kuten myös Koivunkin. Keskisenkin paitaa toivoisin tietysti kattoa koristamaan, mutta saa nyt kattoo kuinka paljon tuossa painaa vierailut muualla (Lukko, HV71).

Tätä Legendan tekstiä jäin miettimään ja yleisellä tasolla perusteita sille miksi joku numero pitäisi jäädyttää ja miksi joku toinen taas ei? Mitkä ovat ne perusteet? Kuuluuko listalle, jos on pelannut muualla kuin kasvattajaseurassa? Riittääkö se, että pelaat vuosikausia pelkästään kasvattajaseurassasi? Entä jos satut olemaan helkutin menestynyt pelaaja kansainvälisellä tasolla ja olet pelannut joskus junnuna pari kautta jossain? Riittääkö se? Ulkomaalainen? Riittääkö, että olet vasen pakki vai pitääkö olla tähtihyökkääjä? Entä jos olet pelannut puolenkymmentä kautta seurassa, mutta sen lisäksi kaksikymmentä vuotta valmennuksessa? Entä jos olet pelannut junnuna ja sen päälle vain muutaman kauden joukkueessa, mutta erittäin merkittävässä roolissa? Tää herättää ihan oikeasti hienoja kysymyksiä suuntaan jos toiseen, mutta johonkinhan ne rajat on vedettävä. Muuten ei ole enää pelinumeroita tai sitten aletaan puhumaan kolminumeroisista luvuista. :D Mitkä ne rajat sun mielestä on? Nyt näppis sauhuamaan.

Katsoin tänään tuon Sami Kapasen numeronjäädytystilaisuuden ja puheissa korostui usein sanat: peräänantamattomuus, sitoutuminen, uhrautuminen, taistelu, joukkueen kannattelu jne. Samoja sanoja viljeltiin myös Jari Viuhkolan numeroa jäädyttäessä. Näiden lisäksi molempia "Kaksnelosia" yhdistää myös menestyminen pisteissä, otteluissa, kapteenius, loukkaantumisista toipuminen, erillaiset seuraennätykset etc. etc. Lisäksi molempien pelaajien koko uraa seuranneena, ajattelen, että molemmat ovat joukkueidensa sekä ennenkaikkea seurojensa yhden aikakauden kasvot niin kotikaupungissa kuin kotimaassa sekä myöskin omalla tavallaan myös kansainvälisellä tasolla. Uskoakseni Suomesta ei jääkiekkoa seuraavista ihmisistä montaa löydy, jotka eivät tunnistaisi em. herrojen nimiä. Uskon myös, että vähissä ovat ne kannattajat, jotka eivät näe herrojen pelinumeron jäädytystä oikeana tekona.

No, jäin miettimään, että ketkä Kärppähistoriasta ansaitsisivat moisen kunnianosoituksen? Vuosikymmenten aikana, mitä olen kiekkoa itse harrastanut/seurannut, on vastaan tullut useita pelaajia, joilla on aivan erityinen paikka Kärppäsydämessäni. Arbelius, Suikkanen, Tenkrat, Huikari, Torkkelin veljekset, Jalonen, Kiimalainen, Leinonen, Hellgren, Bäckström, Pitkänen, Niinimaa, Pesonen, Sahlstedt, Tuohimaa, Järvenpää, Jussi Jokinen, Palsola, Pirnes, Ruotanen, Mikkola, Pyörälä, Lelu-Lehtonen, Donskoi, Pirjetä ja listaa voisi jatkaa vielä pitkäänkin. Puhumattakaan ulkkareista Lievers, Tenkrat, Potaitshuk, Miller, Huml, Boumedienne... lista on pitkä. Olisiko näitten pelaajien ansiolista sellainen, että numero voitais jäädyttää? Jos Kärpillä olisi jonkinlainen HHF-galleria, niin joka jannu kuuluisi ehdottomasti sinne, mutta numeron jäädytys onkin mielestäni hieman kimurantimpi asia?

Pienin varauksin voisin tuosta porukasta Sakari Palsolan numeron #39 ottaa harkintaan. Oli mukana vahvassa roolissa Liiganousun aikoihin ja päätti uransa upealla tavalla kipparoimalla Kärpät kahteen perättäiseen mestaruuteen. Aivan huikea pelimies, MUTTA cv:stä löytyy vajaa viisi kautta Raumalla? Ymmärrän silloisen siirron motiivit ja ehkä ne ei tässä hötäkässä vaikuta asiaan? Ehkäpä Junno voisi miettiä asiaa?

Miljoonan mestaruuden mies Ilkka Mikkola? Ei edes harkintaan. Pitkässä juoksussa kuitenkin liikaa pelejä muissa joukkueissa. Jos Viuhkolan sydän on kärpänmuotoinen, niin Ilun kohdalla se on mielestäni euron muotoinen? En tiedä. Kaksi kautta Jokereissa on oikeastaan se viimeinen niitti. TPS ja Lukko... isoin varauksin ehkä, mutta Jokerit? Ei helevetissä.

Ekan miesten mestaruuden ykköstykki Kari Jalonen ja numero #12? Kojolta löytyy myös Kärppähistorian ensimmäinen Suomen Mestaruus vuodelta 1971. Joukkueen kapteenilla on pitkä historia Kärppien kanssa, johon kuuluu loistavan pelaajauran lisäksi menestystä, hikeä ja kyyneleitä myös valmentajana. Kolme mestaruutta ja yksi pronssi. Ei huono. Ehdottomasti harkitsemisen arvoinen asia. Oliko muita?

No onhan toki ja sen numeron jätin tahalteni listoista pois, sillä uskon vakaasti, että numero, jonka Kärpät seuraavaksi jäädyttää, on numero #5 eli Lasse Kukkonen. Onko nokankoputtamista? No ei voi olla. Oikeastaan ainoat nrot ennen Lassen numeroa, joita seura voisi harkita, ovat nuo em. Palsolan ja Jalosen numerot. Lassen Kärppäsaavutuksia on hieno katsella. Näen Kukkosessa hyvin paljon samoja seurauskollisuuden ja sellaisen joukkueen "kasvoina" toimimisen kuvaa kuin Viuhkolassa. Sitten tää hieno urankaari kotijoukkueen sankarista kansainvälisten maajoukkuepelien sylkykupiksi ja sieltä huikea nousu kaikkien arvostamaksi joukkuepelaamisen ja taistelun ruumiillistumaksi. Myös Lassella on se oikea Kärppä-sydän.

No joo. Kaikenlaista pitää sattua ja tapahtua, että mun kirjoissa pääsee niin korkealle, että numeronjäädytystä voisi harkita. Mielestäni onneksi näin on myös Oulun Kärpillä. Tiukka linja, johon kuuluu menestystä niin joukkueen, seuran kuin yksilötasollakin. Pitkääkin pitempi yhteinen taival, johon liittyy myös omalla tavallaan hieman sankaritarinaa mukaan (Reksan ylivertainen luistelu ja pisteitten teko puolustajana --> NHL + SC ekana Kärppänä, Pikun pelisilmä, loukkaantumiset ja sieltä ylösponnistelu sankariksi jne.). Paljon pieniä detaljeja mielen sopukoista, joita vuosien aikana on pelaajasta muodostunut. Kun katselin noita Viuhkolan ja Kapasen hienoja tilaisuuksia, tai esimerkiksi vaikka Teemu Selänteen numeronjäädytystä Anaheimissa, niin kaikki herätti meikässä isoja tunteita. Elin vahvasti noissa hetkissä mukana. En kokenut samanlaista esim. kun Jokerit jäädytti Esa Tikkasen numeron? Silloin päällimmäisenä oli myötähäpeän tunne.

Jotenkin mulla on semmoinen fiilis, että kun numeroa lähdetään jäädyttämään, niin sen pitää olla jotain enemmän, kuin pienien piirien käsien läpsyttelyä ja paidan nostamista kattoon ihan vain sen takia, että kun muutkin tekevät niin ja saavat sen myötä mediajulkisuutta tai jonkun pienen piirin selkääntaputtelua. Sen takia ihmettelin isoon ääneen voimasanojen kera myös tuota TPS:n Tammelinin numeronjäädytystä. Kuten toisaalle kirjoitin, niin Tammelin on ehdottomasti HHF-pelaaja TPS:n historiassa, mutta isossa kuvassa ei varmasti sellainen pelaaja, jonka numero jäädytetään. Kyllä mulla ekana TPS:n seurahistoriasta tulee ihan muut pelaajat mieleen, kuin joku Tammelin. Ja ne jätkät on sellaisia, jotka on tavalla tai toisella kantaneet turkulaisia reppuselässään vaikeuksien kautta voittoon omalla henkilökohtaisella osaamisellaan. Ehkäpä miettisin jopa Upi Ylösen numeron jäädyttämistä ennemmin kuin Tammelinin. Ok, ei ole kuin neljä kautta pelaajana TPS:ssa, mutta jumankekka sentään torjui joka vuosi joukkueen mitalleille. Yksi mestaruuskin mukaan mahtuu. Siihen päälle yli 20-vuotta Suomen parasta maalivahtivalmennusta. On siinä melkoiset meriitit lyödä tiskiin. Puhumattakaan jo aiemmin mainituista Leppäsestä, Vilanderista, Keskisestä... Saku Koivun numeroa ei ole jäädytetty, mutta ilmeisesti sillä ei kukaan enää pelaa? Neljä kautta aikuisissa riittää numeron jäädytykseen jokaisen turkulaisen mielessä, koska se on "meidän Saku". No tottakai riittää. Saku on TPS:n menestyksen kasvot mihin tahansa mies Suomessa menee. Ei kahdeksantoista vuotta ulkomailla ole yhtään tätä seikkaa vähentänyt. Kaksi mestaruutta ja yksi hopea ja niiden joukkueiden kantavia voimia. Siltikin TPS valitsee Tammelinin.

Mitäs kriteerejä, mielipiteitä muilla on? Enkä tarkoita case-Tammelinia, vaan ihan yleisellä tasolla. Miettikääpä niitä omien joukkueittenne jäädytettyjä numeroita ja tarinoita niiden takaa. Onko mielestänne joku pelaaja unohtunut?
Oulun Kärpät

Salming

Re: Paita kattoon- millä perustein?

ViestiKirjoittaja Salming » 25.10.2015 19:26

Ensinnäkin, äärimmäisen kattava avausviesti. Siitä iso peukku Nestorille. :Thumb up:

Sitten itse asiaan. Pidän tuosta Kärppien linjasta, että numeroita ei jäädytellä turhaan, vaan täytyy olla melkoiset meriitit niin sanotusti. Ja mieluusti sellainen pelaaja, joka on yleisesti tunnettu. Jos nyt ottaa esiin tuon TPS:n päätöksen jäädyttää Tammelinin pelipaidan, niin se olisi kyllä pitänyt tehdä sitten jo aikoja sitten, jos se olisi haluttu jäädyttää. En syty ollenkaan näihin päätöksiin, että pari vuosikymmentä myöhemmin herätään yhtäkkiä jäädyttämään jonkun numero. Vuosi tai pari uran päättymisen jälkeen olisi melkeinpä paras hetki, koska silloin vielä kyseisen pelaajan uroteot ovat suurimmalla osalla muistissa ja yleisö pystyy paljon paremmin eläytymään, samaistumaan ja fiilistelemään sitä paidannostohetkeä. Enkä nyt tarkoita, että minkään yleisön ehdoilla pitäisi mennä näissä jäädytyskuvioissa, mutta jos vaikkapa nyt tapaninpäivänä olisin HK Areenalla katsomassa, kun Tammelinin paita nostettaisiin kattoon, niin ei se oikein säväyttäisi. Toki varmasti niille, jotka ovat Tammelinin nähneet jäällä, se olisi hieno hetki, mutta kun suurin osa yleisöstä ei ole miehestä oikein ikinä edes kuullut, niin tuollainen tilaisuus saattaa jäädä vähän laimeaksi. Sama homma kuin Nessulla, että meikäläiselle tulee myös Tepsistä mieleen ensin aivan muut pelaajat kuin kyseinen Tammelin. Itseä häiritsee kuitenkin eniten tuossa se tosiaan, että paita jäädytetään vasta nyt eikä jo aikoja sitten.

Mitä tulee sitten muihin yleisiin perusteisiin, niin vaikka pelaaja olisi pelannut pitkän uran pelkästään yhdessä ja samassa joukkueessa, harkitsisin kyllä kauan numeron jäädytystä, jos kyseessä on ns. rivipelaaja. Eli kyllä niiden jäädytettävien numeroiden omistajien tulisi olla johtavia pelaajia joukkueissaan ja nämä johtavat pelaajat tietysti suuri yleisökin tunnistaa nimeltä. Tai sitten jos pelaaja on menestynyt kansainvälisesti, mutta kotimaassa kuitenkin profiloituu aina sen tietyn seuran kasvatiksi kuten nyt vaikkapa Saku Koivu, joka saavutti myös Tepsissä menestystä. Mielestäni tuollainen tapaus on selviö, että Koivun paitakin tulee Turkuhallin kattoon nousemaan, koska kyseessä on sen verran tyylikäs kiekkoilija, joka on Tepsistä ponnistanut maailmalle ja on vahvasti turkulainen. Tuolla kotipaikkakunnallakin on loppupeleissä ihmisten mielissä aika iso merkitys. Jos nyt jotain yhteenvetoa vielä tähän loppuun mietin, niin joko johtava pelaaja usean kauden ajan tai sitten tuollainen Saku Koivu -henkinen pelaaja jos nyt ymmärrätte näiden välisen eron. Seurauskollisuus merkkaa paljon ja ehkä jokin yksittäinen harha-askel olisi hyväksyttävissä, jos siihen on hyvät perustelut (Ville Nieminen). Sellaista yleistä maalaisjärkeä pitäisi näissä tapauksissa käyttää eikä näihin loppujen lopuksi tietenkään ole mitään yhtä oikeaa toimintatapaa, mutta itse pidän enemmän siitä, että jäädytetään vain, jos ansiot ovat oikeasti niin kovat, että myös iso osa suomalaisista pystyy hyväksymään sen paidan jäädytyksen.

Avatar
Viestit: 5902
Liittynyt: 04.07.2010 18:04
Paikkakunta: Keskisuomalainen koillishämeessä eli Sysi-Suomi
Suosikkijoukkue: TPS - On vain 1 Pool, Klopp och Kungen

Re: Paita kattoon- millä perustein?

ViestiKirjoittaja ArchieBunker » 25.10.2015 19:40

Nestori kirjoitti:.. Kyllä mulla ekana TPS:n seurahistoriasta tulee ihan muut pelaajat mieleen, kuin joku Tammelin ...


Kyllä, kuten allekironneellekin, mutta ymmärrän ja kunnioitan palloseuran päätöstä aloittaa näitä jäädytyksiä sieltä vanhemasta päästä. Siellä on Kupittaalla istunut illasta toiseen meistäkin vanhempaa ikäpolvea, joille esim. kyseisen numeron jäädytys on vielä tärkeämpi kuin meille ns."nuoremmalle" ikäpolvelle. Mitä seurahistorian muihin pelaajiin tulee, niin heidän aikansakin tulee vielä ..

Salming kirjoitti:.. Itseä häiritsee kuitenkin eniten tuossa se tosiaan, että paita jäädytetään vasta nyt eikä jo aikoja sitten ...


Tämä kyseinen tapa kunnioittaa on käsittääkseni suomessa vielä aivan lapsen kengissä. Koskakohan ja mikä seura on tehnyt sen ensimmäisen kerran? Joten edelleen kunnioitan palloseuran päätöstä aloittaa nämä jäädytykset sieltä vanhemmasta päästä. Summa summarum, niin kukin seura tavallaan ...
Hetken kestää elämää ja sekin synkkää, ja ikävää ..

... Kuuluu perkeleellinen pulina, ketä ne mahtaa olla? .. Ketäs luulisit olevan ...

"Meillä suvussa on ollut tapana, ettei omia asioita valitella. Mieluummin otan moottorisahan ja lähen vetämään tukkia niin pitkään, että helpottaa." - Seppo Räty

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Paita kattoon- millä perustein?

ViestiKirjoittaja Nestori » 25.10.2015 20:45

ArchieBunker kirjoitti:Joten edelleen kunnioitan palloseuran päätöstä aloittaa nämä jäädytykset sieltä vanhemmasta päästä. Summa summarum, niin kukin seura tavallaan ...

Tottakai pitää TPS:n päätöstä kunnioittaa, mutta siltikin tää jotenkin ei mene niinkuin Strömsössä? Jos kerran seura tällaisen periaatepäätöksen on tehnyt, niin miksi siellä katossa roikkuu Hantta Virran numero? Nummelin, Wahlsten, Tammelin... kuulostaa paljon loogisemmalta mun korvaan, kuin Nummelin, Wahlsten, Virta, Tammelin? Ei logiikkaa. Ja kun otetaan vielä huomioon taustalla humiseva Saku Koivun numeron jäädytys, niin täähän on taas kerran yks sekametelisoppa?

Laitan tähän listan tämänhetkisten Liigaseurojen jäädytetyistä numeroista:

Koodi: Valitse kaikki
Blues:             HIFK:                 HPK:                   Ilves:                JYP:                     KalPa:                 KooKoo:             Kärpät:
#33 Timo Hirvonen  #1 Stig Wetzel        #2 Eero Salisma        #2 Jarmo Wasama       #1 Ari-Pekka Siekkinen   #1 Pasi Kuivalainen    #36 Mikko Outinen   #10 Reijo Ruotsalainen
#10 Jere Lehtinen  #5 Heikki Riihiranta  #9 Jyrki Louhi         #7 Aarne Honkavaara   #10 Pertti Rastela       #24 Sami Kapanen       #81 Timo Nurmberg   #24 Jari Viuhkola   
                   #7 Simo Saarinen      #13 Marko Palo         #13 Risto Jalo        #19 Pentti Mikkilä       #27 Jouni Rinne
                   #17 Matti Murto       #17 Juha Hietanen      #14 Lasse Oksanen     #30 Risto Kurkinen
                   #20 Matti Hagman      #18 Hannu Savolainen   #16 Jorma Peltonen
                   #22 Mika Kortelainen  #36 Marko Tuulola      #24 Veikko Suominen
                   #23 Pertti Lehtonen                          #30 Jukka Tammi
                   #35 Sakari Lindfors                          #41 Raimo Helminen


Koodi: Valitse kaikki
Lukko:              Pelicans:            SaiPa:              Sport:                 Tappara:             TPS:                 Ässät:
#4 Teppo Rastio     #11 Hannu Koskinen   #3 Lalli Partinen   #14 Sami Laaksoharju   #2 Kalevi Numminen   #3 Timo Nummelin     #2 Antti Heikkilä
#4 Jouni Peltonen   #13 Erkki Laine      #9 Petri Skriko     #27 Tomi Väkelä        #3 Pekka Marjamäki   #8 Juhani Wahlsten   #4 Arto Javanainen
#7 Matti Keinonen   #17 Kari Eloranta    #20 Heikki Mälkiä   #29 Håkan Hjerpe       #7 Timo Jutila       #16 Rauli Tammelin   #12 Tapio Levo
#8 Jorma Vehmanen                                                                   #8 Janne Ojanen      #23 Hannu Virta      #13 Veli-Pekka Ketola
#13 Jari Torkki                                                                     #10 Timo Susi                             #89 Jaroslav Otevrel
#26 Matti Forss
#77 Erik Hämäläinen


Kuusikymmentäviisi palasta osana suomalaista jääkiekkohistoriaa. Respect. Paljon nimiä tuosta puuttuukin, mutta on niin paljon muuttuvia tekijöitä hankaloittamassa jäädytyksiä. Seurasiirrot on varmasti yksi isoimmista tekijöistä, ellei jopa kaikista isoin.
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 5902
Liittynyt: 04.07.2010 18:04
Paikkakunta: Keskisuomalainen koillishämeessä eli Sysi-Suomi
Suosikkijoukkue: TPS - On vain 1 Pool, Klopp och Kungen

Re: Paita kattoon- millä perustein?

ViestiKirjoittaja ArchieBunker » 25.10.2015 20:59

Nestori kirjoitti:.. niin miksi siellä katossa roikkuu Hantta Virran numero? Nummelin, Wahlsten, Tammelin... kuulostaa paljon loogisemmalta mun korvaan, kuin Nummelin, Wahlsten, Virta, Tammelin? ...


Näkisin, että aika ennen viime kevään päätöstä legendojen muistamisesta. Nyt toivon, että mennään siinä järjestyksessä kenelle kunnia tietyssä aikajanassa kuuluu ..
Hetken kestää elämää ja sekin synkkää, ja ikävää ..

... Kuuluu perkeleellinen pulina, ketä ne mahtaa olla? .. Ketäs luulisit olevan ...

"Meillä suvussa on ollut tapana, ettei omia asioita valitella. Mieluummin otan moottorisahan ja lähen vetämään tukkia niin pitkään, että helpottaa." - Seppo Räty

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Paita kattoon- millä perustein?

ViestiKirjoittaja Legenda » 25.10.2015 21:35

En nyt jaksa Oulu-herrojen tekstejä lainata, kun olisi tullut niin saatanan pitkät lainaukset, joten vastataan vain näin. En siis vieläkään jaksa ymmärtää, että miten Rauli Tammelinin pelipaidan jäädytys voi olla noin ihmeellinen tapaus joidenkin mielestä? Ymmärrän kyllä, että Salmingille tuo ei toisen seuran nuorena kannattajana varmastikkaan herätä minkäänlaisia kelloja soimaan (siis Tammelinin nimi) eikä se välttämättä nuorimmille Palloseuran kannattajillekkaan kelloja soitata, mutta jos on vähänkään jaksanut tahkota Tepsin historiaa lävitse ja lukenut tai saanut jopa kunnian (mitä en itse kyllä ole siis saanut, en sitä väitäkkään) seurata miehen edesottamuksia ihan tuona aikanakin, niin kyllähän se Tammelinin paita vain sinne kattoon kuuluu, sanottiinpa täällä mitä tahansa. Siis oikeasti, miettikääpä nyt itsekkin:

- 17 kautta Palloseurassa, seurahistorian toiseksi eniten kausia niinkin perinteikkäässä seurassa.
- Pelasi uransa aikana, jolloin runkosarjassa pelattiin 36 ottelua nykyaikaisten 52-60 ottelun sijasta. Silti keräsi tilillensä Palloseuran riveissä yhteensä pudotuspelit mukaanlukein 638. 141+176=317 (Runkosarjassa siis 568. 130+158=288). Myöhempien vuosikymmenien ottelumäärillä tilastoihin olisi kertynyt kevyesti sen 800-1000 ottelua.
- Palloseuran historiantilastoissa:
  • Pelatut ottelut: Kaikkien aikojen 3. (568)
  • Maalit: 9. (130)
  • Maalisyötöt: 9. (158)
  • Tehopisteet: 7. (288)
- Oli ensimmäisiä oman roolinsa pelaajia Suomessa: Oli loistava puolustava hyökkääjä ja alivoimaspesialisti. Ei luonut uraansa paistattelemalla pistepörssien kärjessä, mutta oli silti roolissaan arvokkaampi kuin moni kovemmat tehopisteet takonut herrasmies.
- Saavutti Palloseuran riveissä paitsi historian ensimmäisen SM-liigamestaruuden, myös kuusi muuta mitalia. Yhteensä mitalisaldo Palloseuran riveissä näytti seuraavanlaiselta: 1 x SM-kulta (1976), 3 x SM-hopea (1977, 1982, 1985), 3 x SM-pronssi (1978, 1979, 1981)
- Kapteenina kaksi kautta SM-liigassa Palloseuran riveissä, ensimmäisellä kaudella tuloksena SM-hopea.


Ymmärrän kritiikin sen suhteen, että Tammelininkin paidan olisi pitänyt nousta Turkuhallin kattoon jo aikaa sitten, mutta niin ei ollut ja liian moni nimi on sieltä jo jäänyt puuttumaan. 'Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan' pitää kuitenkin omasta mielestäni tässä paikkansa ja nimenomaan näin se pitääkin lähteä liikkeelle, että lähdetään korjaamaan virheitä sieltä vanhimmasta päästä eli Tammelinista. Vilanderin, "Pärre" Leppäsen ja muiden aika tulee kyllä. TPS kun kertoi jo, että se jäädyttää tällä kaudella yhden paidan, ensi kaudella yhden paidan ja niiden lisäksi on vielä neljä pelinumeroa "harkittavana" eli näiden tilannetta käsitellään seuran sisällä ja katsotaan ketkä nostetaan kattoon. Jostakin voi toki tuntua absurdilta, että lähes 100 vuotisen seuran historiasta nostetaan esille se 6-8 pelaajaa joiden pitkää uraa tai TPS-panosta arvostetaan noin korkealle.

Sitten haluaisin vielä hieman heittää kyselyä Nestorin suuntaan, että mitenkä ihmeessä joku Saku Koivun paidanjäädytys tuntuu olevan sinun mielestäsi jokseenkin naurettava (siis tällaisen kuvan saan teksteistäsi) asia, mutta en kyllä vuosien saatossa ole kuullut sinulta minkäänlaista kritiikkiä Jari Kurrin, Teemu Selänteen taikka Jere Lehtisen suomalaisten joukkueiden jäädyttämistä paidoista? Onko tämä jotenkin ihan uusi juttu, että SM-liiga on suurelta osin myös kasvattajasarja NHL:ää varten, kuten kaikki muutkin Euroopan liigat. On ymmärrettävä, että kun niitä supertähtiä tulee, niin ne viedään hyvinkin nopeasti pois ja heitä ei ilman työsulkuja juurikaan täällä nähdä, ellei sitten uran loppuvuosilla tulla vähän heittämään höntsää. Minä en saa mitenkään naurettavaksi, että tällaisia pelaajia halutaan muistaa ja kunnioittaa siten, että heidän pelinumeronsa jäädytetään.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Paita kattoon- millä perustein?

ViestiKirjoittaja Nestori » 25.10.2015 22:18

Legenda kirjoitti:Sitten haluaisin vielä hieman heittää kyselyä Nestorin suuntaan, että mitenkä ihmeessä joku Saku Koivun paidanjäädytys tuntuu olevan sinun mielestäsi jokseenkin naurettava

Nyt olet käsittänyt hieman väärin. Minusta Saku Koivun numero kuuluu ehdottomasti TPS-legendojen seuraan hallin kattoon. Kirjoitin tuossa aiemmin, että Saku on TPS:n menestyksen kasvot mihin tahansa mies Suomessa menee. Ei kahdeksantoista vuotta ulkomailla ole yhtään tätä seikkaa vähentänyt. Kaksi mestaruutta ja yksi hopea ja niiden joukkueiden kantavia voimia.

En yhtään haikaile oman seurani kohdalla seuran alkuaikojen pelaajien numeroitten jäädytystä, vaikka siellä merkittäviä pelaajia onkin. Seuraava numero, mikä jäädytetään olkoon Lasse Kukkosen pelinumero #5, sillä se omaa pitkän Kärppä-historian ja on tämänhetkisen orastavan Kärppä-dynastian pyhä henki ja ruumiillistuma. Jos tuohon väliin nyt väsättäisiin esim. Palsolan tai K. Jalosen numeroitten jäädytys, niin kyllä se omalla tavallaan se aikajana katkeaisi melko tökerösti. Tosin täällä Oulussa se ei olisi mikään ihme.

Ja vielä palatakseni case-Tammeliiniin. Oli hieno pelaaja ja kaikkea. Siitä ei ole kysymys koskaan ollutkaan. Kyse on koko ajan ollut siitä, että mielestäni TPS:lla on mielestäni paljon "parempiakin seuraikoneja", joiden numero olisi tähän vaiheeseen ollut jäädyttää. Et itsekään reilu viikko sitten ollut ensimmäisenä (JA:n keskustelupalsta) Tammelinin nimeä arvuuttelemassa jäädytettäväksi? Eikä ollut muuten moni muukaan. Eikä todellakaan "suuri yleisö". Lue tämän ketjun avausviesti toiseen kertaan, sillä siellä yritin selvittää, että minkälaisia kriteerejä itse pidän numeron jäädyttämisen suhteen tärkeinä.
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Paita kattoon- millä perustein?

ViestiKirjoittaja Jartsa » 27.10.2015 15:46

Nyt oli kyllä Nessulta todella hyvä ja tyhjentävä avaus. :Thumb up:

Mut mut. Tot mäkin oon udein miettinyt, että mitäs sitten kun oikeesti pelinumerot alkaa loppua? Esimerkiksi vaikka pakiston puolella? Ti maalivahtien? Joskus vaan tulee raja vastaan.

Mä en oikeen tiedä onko mulla varsinaista mielipidettä kriteereistä, joilla paita tulisi kattoon. Se on kuitenkin joka seuran oma asia. Mutta onhan ne arvot selkeät, millä se tulee. Kunnioitus nousee ensimmäisenä mieleen. Toinen on seurauskollisuus. Kolmas ehkä fanien suosio.
Mut jos mä olisin päättävässä elimessä jossain joukkueessa liittyen numeron jäädyttämiseen, niin ottaisin varmaankin kriteeriksi tunnettavuuden myös kansainvälisellä tasolla, eli siis maajoukkueen vakiokasvot, jotka on viihtyneet siinä omassa seurassa pitemmän aikaa. Ja sitten ison NHL-uran tehneet omat kasvatit ansaitsevat tietyllä tapaa paikkansa auringossa.

Case-Tammelin oli kyllä sellainen, etten ollut tainnut koskaan kuullakkaan koko jampasta. Mutta sitten taas kun lueskeli juttuja mitä Legendakin tuossa heitti niin ehkä sekin sinne kattoon sitten kuuluu.

Kun taas miettii, että seuroilla on niin eritasoisia pelaajia ollut historiansa aikana. Mitä siellä katoissa saatta sitten olla?

Tappara:
Marjamäki, Jutila, Ojanen, Susi, Numminen
Siinä on nimilista jonka jatkoksi mahtuisi helposti toinenkin mokoma seuralegendoja.

Ässät:
Heikkilä, Javanainen, Levo, Ketola, Otevrel
Tuostakin jää melkoisia jamppoja ulkopuolelle.

Sitten taas esimerkki joukkueesta, jolla ei mitään huippunimiä oikein ole taipaleellaan ollut.

HPK:
Salisma, Louhi, Palo, Hietanen, Savolainen, Tuulola

Tällä haen vain sitä, että näin ajatellen ne kriteerit pitää eri joukkueilla olla erilaiset että sinne kattoon saadaan edes jotain.
Ei allekirjoituksia

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa