Tullaan tutuiksi - pelaajien ja muiden kiekkohmisten kanssa

Yleinen kiekkokeskustelu.
Telle

Tullaan tutuiksi - pelaajien ja muiden kiekkohmisten kanssa

ViestiKirjoittaja Telle » 28.12.2016 13:20

Ensimmäisenä esittelyssä Dynamo Moskovan 30-vuotias, 176-senttinen ja 84-kiloinen kanadalaispuolustaja Mat Robinson, joka on yksi KHL-liigan parhaista puolustajista.

Dynamo Moskovan kotisivujen tuore haastattelu. http://vtbrussia.ru/sport/hockey/kogda- ... lyayutsya/

Kun ystäväni kysyvät elämästä Venäjällä ja vastaan "Normaalia", he yllättyvät.

Calgary ja Alaska
- Synnyin Calgaryssa. Vanhempani ja veljeni vaimoineen ja lapsineen asuvat siellä edelleen.
- Opiskelin Alaskassa. Tiedän sen kuuluneen aikoinaan Venäjälle. Se myytiin Amerikalle. Collegejoukkue Alaskassa oli loistava. Se oli hyvä kokemus jääkiekon kannalta. Tykkäsin harjoitella ja halusin tulla hyväksi pelaajaksi.

Kielimuuri
- On valtava asia. Sen takia minulla ei ole täällä läheisiä ystäviä. Ajattelen muutamasta joukkuetoveristani, että meillä on paljon yhteistä ja voisimme olla ystäviä, mutta ilman yhteistä kieltä on vaikeaa ystävystyä. (Telle: Onkohan Tsvetkov yksi näistä? Ainakin kaukalossa he ovat löytäneet yhteisen sävelen. Tsvetkov ei ole pelannut milloinkaan ulkomailla eikä osanne englantia. Ihan nuorena, 16-17-vuotiaana, Tsvetkov tosin osallistui Kanadassa johonkin junioriturnaukseen, jossa hänet valittiin turnauksen parhaaksi.)
- Yritän oppia venäjää, mutta se on vaikeaa. Venäjä on ensimmäinen vieras kieleni, jonka haluan oppia. En aio antaa periksi vaan jatkaa opiskelua.
- Asun Moskovan keskustassa lähellä Pushkinin aukiota. Kävelemme perheen kanssa usein Punaiselle torille ja VDNH:han. VDNH:ssa on iso jää, taitaa olla Euroopan suurin. Käymme vaimoni kanssa siellä luistelemassa. Kaupungilla pärjää hyvin englannilla, esim. kahviloissa. (Telle: Pushkinin aukio sijaitsee loistavassa paikassa, kävelyetäisyyden päässä Moskovan keskustasta luoteeseen, vihreän metrolinjan varrella.)
- Kielimuuri ei haittaa pelatessa tai harjoituksissa. Olemme ammattilaisia. Ymmärrän muiden ilmeistä ja eleistä ja intonaatiosta, mitä minulle halutaan sanoa. Osa valmentajista ja pelaajista osaa englantia. Heitä voi pyytää aina kääntämään englanniksi, jos ei ymmärrä jotakin.

Asuminen bazassa Novogorskissa
- Ei ole vaihtoehto minulle. En voi kuvitella asuvani Dynamon valmennuskeskuksen asuntolassa erossa perheestäni.

Muut erot Venäjän ja Pohjois-Amerikan välillä kielen lisäksi
- Merkittävin ero on siinä, että Kanadassa annetaan pelaajille enemmän vapauksia. Kaikkien ei tarvitse harjoitella samoja asioita. Pelaaja voi harjoitella muusta joukkueesta poiketen sellaista, jonka arvioi itselleen tarpeellisemmaksi.
- Minulle ei ole ongelma tehdä mitä valmentaja vaatii. Syvällä sisimmässäni olen pohjoisamerikkalaisen harjoittelun puolella.

Dynamo ja improvisaatio
- Improvisaatio toimii Dynamossa oikein hyvin. Kukaan ei ole pakottanut minua pelaamaan standardipeliä tai noudattamaan jotakin tiukkoja raameja. (Telle: Sanoo Dynamon puolustaja, jota kutsutaan välihyökkääjäksi.)

Pelaaminen Kanadan maajoukkueessa
- Perheeni matkusti Kanadasta katsomaan, kun pelasin Kanadan maajoukkueessa Saksan Cupissa.
- Koin fantastisia tunteita pelatessani Kanadan maajoukkueessa edustaen omaa maatani.
- Ymmärrän olevani 30-vuotias ja että mahdollisuuteni pelata Kanadan maajoukkueessa olympialaisissa tai MM-kisoissa ovat lähellä nollaa. Se ei silti estä minua toivomasta, että minut kutsutaan uudestaan maajoukkueeseen ja iloitsemasta siitä, että se on tapahtunut kerran.

Suurin esikuva jääkiekossa
- Scott Niedermayer: hänen pelaamisensa joukkueelle, luistelu, pelikäsitys.
- Myös Sandis Ozolins Dinamo Riiassa näytti, mitä on johtajuus.
- Jos pitää valita em. välillä, niin Niedermayer on vielä Ozolinsiakin suurempi.

Perhe
- Vaimoni ja tyttäreni ovat käyneet katsomassa kaikki Dynamon kotipelit.
- Tyttäreni on 10 kuukauden ikäinen. Hän lienee Dynamon nuorin kannattajatar.
- Kanadassa on tavallista, että pelaajien perheet käyvät katsomassa pelejä ja hyvinkin pienet lapset ovat mukana.
- Vaimoni pitää Moskovasta ja Venäjästä. Hän haluaa käydä peleissäni.

Ystävät, perhe ja Venäjä
- Kun ystäväni soittavat ja kysyvät elämästä Moskovassa ja Venäjällä ja vastaan "Normaalia", he yllättyvät. Tuntuu, että he eivät usko minua. Kanadassa monille ihmisille Venäjä on villi maa, jossa karhut kävelevät kaduilla.
- Perheelleni ei, koska he ovat käyneet täällä.


Mukava Dynamon kannattajan kommentti haastatteluun:
- Mat on hyvä pelaaja ja hyvä ihminen.

Mat Robinson Eliteprospectsin mukaan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=34096

Itselleni tulee Robinsonista pelaajana ensimmäiseksi mieleen:
- positiivinen energia
- jatkuva liike
- hyvä mielikuvitus
- liideriys
- taito
- ärhäkkyys
- monipuolisuus.

Hän on Dynamon paras lähes kaikessa: pelin tekemisessä, maalinteossa, laukausten blokkaamisessa, taklaamisessa (taklaa eniten latvialaisen Karsumsin ohella)...

Avatar
Viestit: 3617
Liittynyt: 11.04.2009 13:19
Suosikkijoukkue: KalPa, Anaheim Ducks

Re: Tullaan tutuiksi - pelaajien ja muiden kiekkohmisten kan

ViestiKirjoittaja KilleriPilleri » 28.12.2016 15:59

Mikähän tämänkin aiheen idea nyt sitten on? Kopioida Venäläisten pelaajien haastatteluita vai?

Telle

Re: Tullaan tutuiksi - pelaajien ja muiden kiekkohmisten kan

ViestiKirjoittaja Telle » 07.01.2017 11:07

Tarkoitus tehdä jääkiekon pelaajia, valmentajia ja muita tutuiksi. Pelaajakorttiesittelyt näyttivät aika massiivisilta ja sisältävät vain pelaajia.

Kuka oli vastikään päättyneiden U20-junioreiden MM-kisojen maalikuningas? Oikein, Venäjän Kirill Kaprizov. 19-vuotiaan tilastot 7 ottelussa 9+3=12, 2PIM, +7. Hän jakoi pistepörssin voiton, mutta teki selvästi enemmän maaleja kuin muut. Kaprizov on Minnesota Wildin 5. kierroksen varaus kesältä 2015. Häntä tunnutaan odotettavan innolla Pohjois-Amerikassa, kun ihmiset näkivät hänen pelaavan nuorten kisoissa.

Kirill Kaprizov on Metallurg Novokuznetskin kasvatti. Metallug Novokuznetsk on yksi KHL-ligan itäisen konferenssin heikoimmista joukkueista. Se on pelaajien keski-iältään yksi liigan nuorimmista joukkueista ja tarjoaa nuorille pelaajille mahdollisuuden nousta miesten peleissä KHL-tasolle. Kaprizov on hyvä esimerkki nuoresta, joka tarttui tilaisuuteen 17-vuotiaana kaudella 2014-2015.

Kirill Kaprizovin tilastot KHL-liigassa Eliteprospectsin mukaan:

2014-2015 Metallurg Novokuznetsk 31 ottelua, 4+4=8, 6 PIM, -4.
2015-2016 Metallurg Novokuznetsk 53 ottelua, 11+16=27, 10PIM, -4.
2016-2017 Salavat Julajev Ufa 37 ottelua, 15+15=30, 62PIM, +8.

Metallurg Novokuznetsk myi Kaprizovin viime kesällä Salavat Julajev Ufaan ja sai kaupasta historiansa suurimman korvauksen. Täytyy etsiä netistä vielä juttu, jossa mainittiin sopimussumma.

YouTubelta löytyy myös juttu, jossa Salavat Julajevin päävalmentaja Igor Zaharkin kertoo Kaprizovista ja mainitsee mm. ruotsalaisen joukkuetoverin Linus Omarkin vaikuttaneen Kaprizoviin pelaajana.

Kirill Kaprizovin 1. KHL-maali elokuussa 2015 ottelussa Metallurg Novokuznetsk - Medvescak Zagreb. https://youtu.be/SSMe5KprVBY

Video hattutempusta tällä kaudella Salavat Julajev Ufassa, Medvescak Zagrebia vastaan. https://youtu.be/ag3BS0CXiG4

Seurattuani jääkiekossa kolmatta kautta lähes pelkästään KHL-liigaa huomasin nuorten MM-kisoissa tuntevani entuudestaan Suomen maajoukkueesta vain Jokereiden Rautasen ja Venäjän maajoukkueessa KHL-liigassa Kaprizovin tavoin säännöllisesti esiintyneet nuoret. Tuntui vähän hassulta, kun muistin esim. Kaprizovin Hartwall Arenalta. Hän erottui jo kaudella 2014-2015 Metallurg Novokuznetskin joukkueessa nopeutensa ja innokkuutensa takia.

Kaprizovin suurimmat vahvuudet kiekkoilijana ovat loistava luistelunopeus, pelitempo ja maalintekotaito. Pieni koko, 178 senttiä, saattaa haitata NHL-uraa. Toivottavasti hän pääsee arvoiseensa rooliin Minnesota Wildissa tai jossakin muussa NHL-joukkueessa.

Kirill Kaprizovin & Linus Omarkin magiaa 10.1.2017 ottelussa Salavat Julajev Ufa - Spartak Moskova: 2 maalia.

Maali no 1: https://mobile.twitter.com/hcsalavat/st ... 97/video/1
Maali no 2: https://mobile.twitter.com/hcsalavat/st ... 24/video/1

Paluu Yleinen kiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa