Liigagurun säännöt kaudella 2015-2016

Liigagurun arkisto, täällä voit katsella Liigagurun vanhoja tuloksia.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Liigagurun säännöt kaudella 2015-2016

ViestiKirjoittaja Dev » 01.09.2015 19:48

Runkosarja 2015-2016:

1. Veikkaaminen
- Kaudella 2015-2016 runkosarjassa veikataan aikaisempien kausien tapaan 1x2 veikkausmallilla.

1 = Kotijoukkue voittaa
x = Normaalilla peliajalla ottelu päättyy tasan
2 = Vierasjoukkue voittaa

2. Pistetys
- Liigan runkosarjassa sijalla 1-5 majailevista joukkueista saat oikein veikatessa 1 pisteen, sijalla 6-10 olevista 2 pistettä ja sijalla 11-15 olevista 3 pistettä. Mikäli veikkaat tasapeliä otteluun ja tämä menee oikein, niin tällöin saat myös 3 pistettä. Ensimmäisen kierroksen pisteet tulevat viime vuoden lopullisten sijoitusten perusteella, mutta toisella kierroksella voimaan astuu jo SM-Liigan sarjataulukko, joka kertoo kuinka paljon mistäkin joukkueesta saa pisteitä.

- Jos onnistut kauden aikana veikkaamaan täydellä seitsemän ottelun kierroksella 7/7 oikein, niin tulet saamaan +3 pistettä lisää niiden jo saatujen pisteiden lisäksi. Tämä koskee vain ja ainoastaan seitsemän ottelun kierroksia.

3. Muuta asiaa Liigagurusta
- Uudet veikkausketjut ilmestyvät foorumille normaalisti sunnuntaina ja tällöin tulee myös koko viikon rivit kerrallaan. Jos tästä kohdasta poiketaan, niin siitä tiedotetaan.

- Jos laitat veikkausketjuun kaksi veikkausta, tällöin jälkimmäinen on se mistä lasketaan pisteet.

- Jos veikkausketju on unohtunut auki ja viestissäsi näkyy, että olet muokannut sitä otteluiden aikana, tullaan rivisi automaattisesti hylkäämään.

- Mikäli veikkauksesi myöhästyy ja kierros on alkanut esimerkiksi yhden ottelun osalta, voit silti laittaa loput veikkaukset ketjuun, tai sitten lähettää ne minulle yksityisviestinä.

- Mikäli runkosarjan jälkeen kahdella tai useammalla käyttäjällä on sama pistemäärä, korkeimmalle sijoittuu se kuka on veikannut kauden aikana prosentuaalisesti paremmin, eli veikatut kierrokset + osuneet kohteet ja näistä lasketaan sitten prosentuaalinen osumatarkkuus. Jos tämäkään ei tuo ratkaisua, niin paremmuus selvitetään sillä kumpi on kerännyt enemmän pisteitä joulutauon jälkeen. Nämäkin jos on tasan, katsotaan viimeiset 20 kierrosta, tämän jälkeen 15, 10, 5 ja niin edelleen.

4. Veikkausajan sulkeutuminen
Arkipäivisin klo 18:29
Lauantaisin klo 15:59, 16:59, 18:29
Sunnuntaisin klo 15:59 tai 16:59

Eli aina minuutin ennen kierroksen alkua. Näistä pidetään tarkasti kiinni ja esimerkiksi kello 16, 17 tai 18.30 tulleet rivit, tullaan hylkäämään.

5. Osallistuminen
- Liigaguruun et tarvitse mitään osallistumislupaa tai muuta. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin jättää rivisi ketjuun.

- Mikäli sinulle sattuu käymään kauden aikana sellainen tilanne, että et jostain syystä pääse tietokoneelle vähään aikaan, niin voit lähettää minulle yksityisviestillä rivisi. Jos myös koet olevasi sen verran kiireinen, että et pääse montaa kertaa viikossa koneelle ja haluaisit silti osallistua guruun, niin on myös sellainen mahdollisuus, että laitat minulle koko viikon rivit yksityisviestillä. Kaikki YV:llä tulleet veikkaukset lisätään ketjun avausviestiin samalla kun veikkausketju suljetaan.

- Jos saat kauden aikana jostain syystä pelikieltoa palstalle, tällöin rivejä ei saa lähettää esimerkiksi jonkun kaverin kautta. Eli olkaapa tarkkoina, että sitä pelikieltoa ei tule.

- Jos et aio ruveta aktiiviseksi veikkaajaksi, niin siinä tapauksessa älä veikkaa ollenkaan. Yhden kierroksen veikkaukset aiheuttavat vain minulle päänvaivaa.

-Joulutaukoon asti kaikki halukkaat käyttäjät saavat veikata, mutta tämän jälkeen vain 20 parasta veikkaajaa jatkavat runkosarjan loppuun asti.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Playoffit 2015-2016:

1. Veikkaaminen
- Playoffeihin pääsee kymmenen käyttäjää.

- Sääli-playoffeissa ovat käyttäjät jotka ovat sijoittuneet runkosarjassa sijoille 7-10.

- Playoffeissa veikataan ottelun lopputuloksia. Villi-kortti -kierroksella ja puolivälierissä saat iskeä jokaiselle joukkueelle kaksi maalilukua. Puolivälierissä on myös pienet piste-edut runkosarjassa sijoille 1-4 sijoittuneille, mutta ne ovat voimassa vain ensimmäisen ja kolmannen kierroksen ajan. Välierissä, pronssipelissä ja finaaleissa veikataan vain kolmea maalilukua.

Sääli-playoffeissa ei ole mitään kotietuja.

- Pisteitä saa aina 2p oikeasta tuloksesta ja, jos toinen maaliluku osuu vain oikein, tulee siitä 1p.

- Veikkaukset toimitetaan minulle yksityisviestein ja lisään ne aina vähän ennen otteluiden alkua ketjuun. Jos itse selviydyn playoffeihin, niin vastustajani ja minä toimitamme rivimme jollekkin luotettavalle henkilölle.

- Mikäli playoffeissa mukana oleva veikkaaja ei jätä riviään, niin silloin myös hänen pisteensä ovat automaattisesti nolla kierroksen jälkeen, vaikka mahdollisesti tuon ns. "kotiedun" omistaisikin.

Tässä vielä esimerkki veikkaamisesta:

Kärpät - JYP 3,2 - 2,3

Ottelun lopputulos voi silloin olla joko 3-2 Kärpille, 2-3 JYP:lle tai tasapelit 2-2 ja 3-3.

2. Playoffien eteneminen:

Puolivälierät:

1 vs 8 - Runkosarjan voittaja saa puolivälieriin ensimmäiselle ja kolmannelle kierrokselle 1p kotiedun.
2 vs 7 - Runkosarjan kakkonen saa puolivälieriin ensimmäiselle ja kolmannelle kierrokselle 1p kotiedun.
3 vs 6 - Runkosarjan kolmas saa puolivälieriin ensimmäiselle ja kolmannelle kierrokselle 0,5p kotiedun.
4 vs 5 - Runkosarjan neljäs saa saa puolivälieriin ensimmäiselle ja kolmannelle kierrokselle 0,5p kotiedun.

Välierät:

- Veikataan otteluiden maalilukuja ja kaikki neljä käyttäjää saavat lyödä tässä välierä vaiheessa kolme maalilukua kehiin, eli esimerkkinä 2,3 - 1, tai 2,3 - 2.

Pronssipeli:

- Tismalleen sama homma kuin välierissä, eli veikataan kolmea maalilukua, mutta tässä tietysti veikkaa vain kaksi käyttäjää ja pelit ratkeaa siitä yhdestä ainoasta pronssiottelusta.

Finaalit:

- Käyttäjät aloittavat 0-0 tilanteesta ja veikkaavat siihen asti, kunnes toinen on saanut neljä voittoa alle. Jos SM-Liigassa finaalit päättyvät esimerkiksi lukemiin 4-0 ja gurussa tilanne on 2-1, niin silloin homma ratkeaa siihen ja mestari on kaksi otteluvoittoa napannut käyttäjä. Sama homma myös puolivälierissä ja välierissä.

- Jos SM-liigafinaalit menevät poikki jo neljästä voitosta ja tilanne pelaajilla olisi 2-2 otteluvoittojen suhteen, ratkotaan mestari sillä kumpi on kerännyt enemmän pisteitä ottelusarjassa yhteensä.
- Jos finaalisarjan pisteillä ei saada ratkaisua aikaan, lasketaan molempien käyttäjien koko playoffeissa kerätyt pisteet.
- Mikäli näidenkään jälkeen ei synny ratkaisua, katsotaan kumpi on hävinnyt vähemmän kierroksia playoffeissa.
- Nekin jos on vielä tasan, niin on mestari runkosarjassa korkeammalla ollut pelaaja.

Vielä selvitystä, jos pelit SM-liigassa päättyy ja joku pari jää tasatilanteeseen!

- Tasatilanteessa voittaja on koko ottelusarjan aikana enemmän pisteitä kerännyt pelaaja.
- Välierissä ja finaaleissa lasketaan tasatilanteen sattuessa myös koko playoffeissa kerätyt pisteet ja tällöin tämä ratkaisee jatkoonmenijän. (Ainoastaan ne kierrokset lasketaan joissa molemmat ovat veikanneet) Jos tätäkään kautta ei saada selvyyttä, niin runkosarjan sijoitus ratkaisee. Puolivälierissä jatkoon menee runkosarjassa korkeammalle sijoittunut veikkaaja, mikäli pisteetkin ovat tasan. Pronssiottelun päättyessä tasan, lasketaan koko playoffien pisteet ja enemmän niitä kerännyt, on mitalisti. (Ainoastaan ne kierrokset lasketaan joissa molemmat ovat veikanneet) Jos tämäkään ei tuota ratkaisua, niin runkosarjassa korkeammalle sijoittunut ottaa mitalin.
- Tasatilanteeseen päädyttäessä, piste-etuja ei lasketa mukaan!

- Gurun voittaja saa mainetta ja kunniaa.
- Olen aina IFK

Paluu Arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa