Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

Keskustelua illan liigakierroksista ja niiden tapahtumista.
Avatar
Viestit: 2565
Liittynyt: 07.09.2011 14:28
Suosikkijoukkue: Kärpät , KooKoo

Re: Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

ViestiKirjoittaja käppä » 14.10.2017 15:39

Kuva

Julius Junttila - Mikael Ruohomaa - Charles Bertrand
Saku Mäenalanen - Nicklas Lasu - Ville Leskinen
Jari Sailio - Miska Humaloja - Tuomas Vartiainen
Jyri Junnila - Rasmus Kupari - Juha Koivisto


Miika Koivisto - Aleksi Mäkelä
Lasse Kukkonen - Mikko Niemelä
Teemu Kivihalme - Jani Hakanpää
Taneli Ronkainen

Veini Vehviläinen (Jussi Rynnäs)


Eilen taisi viikon lepo vaikuttaa ja aika heikko peli Tampereella. Nyt on sitten jalat auki ja tänään Kuopiolaiset saavat kunnolla kokea Kärppien kotivireen :tuoppi:

Ville Leskinen tekee parin viikon tauon jälkeen paluun kokoonpanoon. Mäenalanen nousee tuttuun kakkosketjuun yhdessä Leskisen ja Lasun kanssa. Tuoreita jalkoja tuo mukaan myös Tuomas Vartiainen joka nousee kolmosketjuun. Kupari siirtyy nelosen sentteriksi ja Veinin vuoro aloittaa maalilla.
#13 Julius Junttila - #23 Joonas Kemppainen - #72 Joonas Donskoi


Liigagurun mestaruus 2014-2015
Liigagurun hopeaa 2015-2016

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 20.10.2017 13:07

Kuva


ILVES TÄNÄÄN:


#19 Teemu Rautiainen - #71 Tapio Laakso - #78 Mikael Kuronen
#12 Otto Koivula - #21 Antti Kangasniemi - #18 Ville Meskanen
#10 Eemeli Suomi - #22 Arttu Ruotsalainen - #23 Juho Liuksiala
#75 Teemu Lepaus - #11 Joona Koppanen - #72 Julius Valtonen

#47 Arto Laatikainen - #9 Olli Vainio
#55 Juuso Pulli - #57 Jarkko Parikka
#43 Joe Piskula - #8 Valtteri Viljanen
#31 Valtteri Ilomäki

#97 Markus Ruusu
(#1 Waltteri Urpolahti)


Valitettavasti se ei ole vitsi, että Antti Kangasniemi pelaa kakkosketjun sentterinä. Paikkaa pelien ulkopuolella loukkaantunutta Tammista. Kangasniemi "vahvistaa" Ilvestä ainakin tämän viikonlopun. Lisäksi loukkaantumisen vuoksi sivussa Sandell, Espeland ja Lehtonen. Kaikkien tilanne sama, eli "toistaiseksi poissa peleistä". Ruusu saa edelleen jatkaa maalilla, vaikka kaksi edellistä peliä on mennyt aivan vihkoon. Etenkin tiistaina, kun jokainen veto meni sisään.

KooKoota vastaan siis perinteinen kolmentoista maalin ilta, joista Ilves teki seitsemän. Kaksi ihan hienoa nousua, kun ensin 3-0 tilanteesta rinnalle ja myöhemmin 6-4 tappioasemasta 6-7 jatkoaikavoittoon. Illan sankarina hattutemppua juhlinut Kuronen. Selväähän se on, mikäli maalivahtipeli jatkuu nähdyllä tasolla, niin tänään tulee turkkiin - ja lujaa. Olkoonkin, että Tappara on kärsinyt maalintekovaikeuksista, joka on kyllä hieman huvittavaa, kun katsoo joukkueen kokoonpanoa. No, tänään Tappara-pelaajilla on hyvä mahdollisuus tiputtaa apinatarhoja harteiltaan.

Katsomo tulee olemaan illalla sinioranssi, sillä Ilves-kannattajat faniryhmä Osasto 41 mukaan lukien suuntaavat Tammelaan, jossa Ilveksen jalkapallo voi voitolla varmistaa mitalin sekä paikan Euroopan kentillä. Kaiken maailman merkityksettömät paikallisottelut jäävät tämän rinnalla kakkoseksi. Toki varmasti Hakametsänkin katsomosta vihreäkeltaista löytyy ja itsekin olen sen verran huono Ilves-fani, että katson kotona peliä - Hakametsän peliä. Tietysti twitterin välityksellä tarkasti seurataan Tammelankin tapahtumia.
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Avatar
Viestit: 4772
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.10.2017 10:54

PERKELE!!!! Tulihan se voitto sieltä ja kylläpä helpotti kummasti kun saatiin Valtra kammettua tieltä :clap:

KalPan alkukausi on ollut järkyttävän paska. Katsotaan saataisiinko kurssi muuttumaan ennen kuin on myöhäistä. Kauaa ei tälläistä konttaamista voida jatkaa tai maksava yleisö hupenee ilta illalta ja 10.sija karkaa. Vähän tuntuu hölmöltä sanoa, mutta sen asettaisin tavoitteeksi...

KalPalla ei tänään peliä ole, mutta eiköhän jotain matsia tule seurailtua. Toivottavasti kolmikko edellä suorittaa huonosti ja eipä Jukureidenkaan tarvitsisi voittaa. Keskiviikkona vasta stadin reissu tiedossa, mutta katsotaan tilannetta sitten. IFK on niin ailahteleva, että mahdollisuudet on napata pisteet talteen. Helenius maaliin! On se kumma kun hommataan KHL-tason veskari ja istuu penkillä...

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 28.10.2017 14:50

Kuva


ILVES TÄNÄÄN:


#42 Sami Sandell - #71 Tapio Laakso - #19 Teemu Rautiainen
#12 Otto Koivula - #22 Arttu Ruotsalainen - #23 Juho Liuksiala
#10 Eemeli Suomi - #11 Joona Koppanen - #18 Ville Meskanen
#75 Teemu Lepaus - #21 Antti Kangasniemi - #78 Mikael Kuronen

#57 Jarkko Parikka - #9 Olli Vainio
#55 Juuso Pulli - #8 Valtteri Viljanen
#43 Joe Piskula - #31 Valtteri Ilomäki

13. hyökkääjä: #72 Julius Valtonen

#1 Riku Helenius
(#97 Markus Ruusu)


Tällä kokoonpanolla Lukon kaatoon. Eilen Ilves julkisti Heleniuksen loppukauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuraansa ja aloittaa tänään maalilla. Kantoi kirjaimellisesti kamat vastustajan koppiin, kun eilen illalla vielä seurasi ottelua KalPan vaihtoaitiosta. Meskanen palaa kokoonpanoon ja ottaa paikkansa kolmosketjusta. Muutoin pelataan samoilla kuin KalPaa vastaan.

Ei aleta nyt liikaa lätisemään, sillä ottelu starttaa kymmenen minuutin päästä. Selvää on ainakin se, että Lukko on pelin selkeä ennakkosuosikki.
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Viestit: 143
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

ViestiKirjoittaja Salming2 » 03.02.2018 22:54

Hallilta kotiuduttu. Tutusti paikka sijaitsi E5:n piippyhyllyllä. Yleisöä oli mukavat 7800 silmäparia. Hatunnosto tosiaan molempien joukkueiden faniryhmittymille. Päätöserästä pitää toki nostaa esiin erityisesti vieraskannattajien chantti, jossa yläkatsomossa olleet kannattajat huusivat "KELTAMUSTA" ja alakatsomossa olleet vastasivat siihen ""Oulun Kärpät!". Komeata kuunneltavaa.

Peli oli kolmijakoinen. Avauserässä niskan päällä oli TPS vieden laukaukset kohti maalia 14-5. Toinen erä oli tasaisin ja kudit tasattiin 9-9. Päätöserä puolestaan oli käytännössä yhtä päätä, kun Kärpät laukoi 15 kertaa kohti Setästä ja TPS vain kolmesti kohti Vehviläistä. Mutta takaisin avauserään. Se oli kotijoukkueen, vaikka Kärpät saikin kolmen minuutin jälkeen ylivoiman, kun Tallinder kaatoi Junttilan maalin läheisyydessä. Kärppien YV-viisikot olivat Koivisto-Ruohomaa-Junttila-Bertrand-Kukkonen ja Heshka-Mäenalanen-Leskinen-Lasu-Kupari. Parhaat paikat tulivat oikeaan siipeen Mäenalaselle, mutta Setänen tuli hyvin vastaan ja liimasi rannelaukaukset syliinsä. Sen jälkeen ote siirtyi isännille ja Vehviläinen alkoi saamaan kuteja. Osan hän pomputti, mutta selvitti lopulta tilanteet. Virralla oli avauskympillä ehkä paras paikka, kun hän pääsi oikeasta laidasta riiston jälkeen kaventamaan keskelle ja ampumaan kohti kilpiyläkulmaa, mutta Vehviläinen otti tärkeän pelastuksen. Myös minun alle 5,5 maalia -vetoni kannalta. Tuo tilanne lähti Kuparin menetyksistä omissa, josta TPS käänsi nopeasti Perrinin syöttäessä laitaan Virralle.

Erän puolivälissä Karvinen takakarvasi löysästi ja koukki itsensä boksiin, kun hän pysäytti Filppulan keskialueella. Isäntien YV-viisikot olivat samat kuin Pelicansia vastaan eli Heikkinen-Filppula-Ekeståhl-Jonsson-Pajuniemi-Palmu ja Tallinder-Kallio-Perrin-Siiki-Virta. Tepsin ylivoima oli oikeastaan melko samanlainen kuin Kärppien, huippupaikat puuttuivat, kun myös Kärppien alivoima peitti laukaisupaikat suhteellisen hyvin. Lisäksi Kärpät pääsi alivoimalla läpiajoon, kun Säiliö vapautti Humalojan puolustajien välistä, mutta Humalojan veivit eivät purreet Setäseen, joka pysyi vakaana eikä lähtenyt höntyilemään. Peli oli alusta asti vauhdikasta ja viihdyttävää seurattavaa. TPS pääsi avauserässä hyvin kiekon kanssa syvään ja Kärppien kääntöpeli ei toiminut optimaalisella tavalla. Ajassa 15:54 sitten Ruohomaa tuuppasi Tepsin aition edessä Heikkisen selästä laitaan poikittaisella ja lensi siitä suihkuun. Ei tuota tuomiota nyt kovin vääränä voi mielestäni pitää, vaikka joku tuomari olisi voinut antaa vain kakkosen. Alivoimalla Junnila otti Ruohomaan paikan Junttilan vierestä ja pelasi loistavasti siinä. Se sai aikaan positiivisen vyöryn ja Kärppien alivoima purki kerta toisensa jälkeen kiekon ilman että TPS pääsi edes kontrolloidusti alueelle. Lisäksi kertaalleen syvässä Ikonen piti hyvin kiekkoa ja lätytti sitten oikeaan laitaan toiseen aaltoon Karviselle, joka pääsi laukomaan oikealta b-pisteeltä. Lopulta tauolle mentiin 0-0 lukemissa, joka oli hyvä suoritus vierailta. Vehviläinen piti Kärppiä pystyssä, vaikka pomputteli.

Toisen erän alun ylivoiman rippeillä Kallio toimitti vasemmalta maalille, Siiki osui kiekkoon maalin edessä ja se pomppi takatolpalle, mutta Perrin ei saanut ilmasta kiekkoa sisään, joten Kärpät selvitti Ruohomaan vitosen. Ruohomaan tilalle ei ykkösketjuun ei varsinaisesti noussut ketään, vaan Lasu, Kupari, Ikonen ja Humaloja tuurasivat siinä vuorollaan ja siten myös muut ketjut elivät eli toisesta erästä alkaen ei ollut enää mitään kiinteitä koostumuksia muuta kuin laituriparit kärkikentissä. Ja Ikonen tosiaan siirtyi laidasta keskelle joihinkin vaihtoihin. Toinen erä oli tosiaan tasaisin. Kärpillä oli toki keskivaiheilla useamman minuutin pätkä, jonka aikana Vehviläiselle ei kuteja sadellut. Toki hän jälleen pompotteli pian jäähyn päättymisen jälkeen eikä saanut kiekkoa kunnolla haltuun kun Kallio toimitti sen laidasta maalille, jolloin Junttila meinasi tökätä sen omiin tullessaan maalia kohti. Vahvasta jaksosta palkintona Kärpät menikin johtoon ajassa 32:48, kun Koivisto voitti kamppailun Tepsin maalin kulmalla, Junnila poimi irtokiekon ja kiersi maalin sekä passasi takaviistoon Heshkalle, joka sijoitti ranteella takakulmaan läheltä maalia Setäsestä katsottuna oikealta. Heikkinen ei kyennyt katkomaan Junnilan passia Heshkalle, joka kostautui. Kyseessä oli kanadalaisen kauden kymmenes maali jo. Kalliolle myös pyyhkeitä hävitystä kamppailusta Koivistolle. Kotijoukkue tuli tasoihin kuitenkin kolme minuuttia myöhemmin, kun Nieminen antoi kiekon keskialueella vauhtiin Pajuniemelle, joka ajoi oikeasta laidasta alueelle, voitti päätykamppailun Ronkaista vastaan, pysyi edelleen kiekossa, kiersi maalin ja leikkasi sitten slottiin Mäenalasen ja Niemelän välistä sekä vielä sen jälkeen viimeisteli soolonsa kääntörannarilla alakulmaan. Maali oli samalla Pajuniemen ensimmäinen Liigassa. Erän loppupuolella vielä Juolevi toimitti viivasta ja Filppula ohjasi vain niukasti ohi takakulman. Kiekko lipui hitaasti tolpan väärältä puolelta kulmaan.

Päätöserä oli sitten yhtä päätä, Kärpät vei kudit tosiaan 15-3. TPS ei enää päässyt syvään kiekon kanssa, kun vieraiden keskialueen puolustuspelaaminen parantui ja se pääsi nopeammin kääntämään pelin takaisin isäntien päätyyn ja hakemaan syvältä riistoja sekä ennen kaikkea paineistamaan, joka johti siihen, että TPS joutui vain viljelemään siirtokiekkoja pois alueelta. Lisäksi Kärpät pysyi hyökkäysalueella kiekossa hyvin ahtaissa tiloissa ja sai sitä kautta luotua paikkoja. Paikkoja oli riittävästi ratkaista peli, mutta muutaman mainitakseni mm. Koivisto ja Heshka pommittivat viivasta muutamaan otteeseen, Bertrand laukoi laidasta pari kertaa ilman maskia tulisesti ja oli siellä muitakin, jotka eivät nyt muistu mieleen. Lopussa Leskinen hankki haastollaan jäähyn, kun Heikkinen kaatoi hänet Villen yrittäessä läpi keskeltä. Vieraat ottivatkin aikalisän, mutta se ei auttanut, kun Virtanen blokkasi kolme sekuntia ennen loppua Heshkan viivavedon ja perään Leskinen toimitti slottiin, josta Junttila ohjasi kiekon patjaan.

Jatkoilla YV-nelikko oli Leskinen, Mäenalanen, Lasu ja Koivisto. Leskinen pommitti pari kertaa vasemmasta siivestä tuloksetta suoraan syötöstä. Tepsin paras paikka tuli Virran jätöstä Palmulle, joka laukoi vasemmalta Vehviläisen räpylään. Sen jälkeen Kärpät sai vielä yhden pitkän pyörityksen aikaan, mutta lopulta peli meni pilkuille. Filppula aloitti ne ja viimeisteli tyylikkäästi pysäyttämällä vauhdin viiksille ja neppaamalla kiekon oikeaan yläkulmaan pehmeillä tassuilla. Sen jälkeen Ikonen haki putkia vasemmasta laidasta otetulla vauhdilla, mutta Setänen piti luukut kiinni. Pajuniemi ratkoi pelin otettuaan hirmuvauhdin, valeharhautettuaan Vehviläisen jäähän ja sitten viemälle kiekon kämmenelle ja nostamalla sen puolityhjään maaliin. Leskinen toki tuli ampumaan vielä, mutta hän laukoi päin Setästä ja TPS korjasi lisäpisteen. Sitten vielä pelaaja-arviot raportin loppuun.

Kärpät:
+ Vehviläinen piti avauserässä Kärpät pelissä mukana. Miinusta kuitenkin pomputtelusta kahdessa avauserässä, ne tilanteet eivät herättäneet luottamusta. Varsinkin kun tilanteita oli se 3-4 kappaletta. Reboundkontrollin on parannuttava.
+ Puolustajista Heshka ja Koivisto olivat ilmiömäisiä. Kermaista viivatanssia ja kiekon pitämistä ahtaassa tilassa. Heshka teki lisäksi kliinisen maalin. Kukkonen tyytyi neppeihin laitaa pitkin ylöspäin eikä edes pyrkinyt nousemaan jalalla, johon kaikki muut kärppäpakistossa kykenivät. Ronkainen oli hieman hasardi, muun muassa yksi purku omista karkasi suoraan Tepsin aitioon ja lisäksi Pajuniemen maalissa hävisi päätypainin. Mäkelä oli Niemelän tavoin jalalla OK ja veti sen suuremmitta virheittä, toki Pajuniemen maalissa olisi voinut puolustaa ehkä paremmin, mutta molemmilta rutiinisuoritus. Kiekot löysivät tiensä hyökkääjien lapoihin. Hakanpää tulitti paljon plekseihin. Plussaa liikkeestä ja fyysisyydestä laitojen lähellä. Vapautunutta ja tutun raikasta pelaamista Hakanpäältä.
+ Hyökkääjistä Junttilan liike oli loistavaa ja malttoi pysyä kiekossa. Viimeiset ratkaisut jättivät kuitenkin toivomisen varaa toisinaan. Niistä tuli turhan helppoja menetyksiä välillä. Ei aivan Junttilan paras peli, mutta kuitenkin laadukasta tekemistä. Toisessa erässä hän blokkasi kipeästi yhden viivavedon, jonka jälkeen Kärpät vielä heitti pitkän, mutta onneksi Junttila sai jäädä vaihtopenkille ja Mäenalanen hyppäsi tilalle askiin. Bertrand puolestaan laukoi ahkerasti laidasta suorasta luistelusta, mutta esimerkiksi ylivoimalla sieltä on turha laukoa, koska ne vedot eivät mene sisään ilman maskia. Tasaviisikoin ymmärrän nuo ratkaisut jotenkin. Kamppailuissa patonki oli kuitenkin fantastinen ja tuli monesti voittajana kiekon kanssa ulos laitaväännöistä esimerkiksi omalla alueella. Ruohomaan peli jäi kesken avauserässä, joten on vaikea arvioida häntä sen kummemmin. Turha teko, jonka olisi voinut jättää väliin. Kakkosketjusta Leskisen haastaminen ja luisteluvoima oli kaunista seurattavaa. Hän oli vaarallinen koko pelin kiekollisena. Vedot lähtivät turhan usein ilman maskia. Haastopelaamisesta palkintona hankittu jäähy lopussa, jota Kärpät ei kuitenkaan hyödyntänyt. Mäenalanen oli myös hyvin pelin sisällä, arvokas palanen joukkuetta. Kamppailuissa hyvää tekemistä Bertrandin tavoin. Lasu tuhlasi paikkoja, ilmeisesti maalikiintiö tuli täyteen Ässiä vastaan torstaina. Kahteen suuntaan kuitenkin jälleen totutun vahvaa tekemistä. Ei vuoda ikinä ja tekee kiekolla viisaita ratkaisuja. Lisäksi hän suojaa kiekkoa mahtavasti kulmissa.
+ Kolmosesta Karvinen oli hyvä ja sai ansaitusti vastuuta jatkoajallakin. Viimeistely olisi toki voinut olla parempaa, mutta kiekollisena hyviä ratkaisuja ja liike oli terävää. Pelin lopussa hän kävi myös ajamassa Setäsen päälle. Ikonen oli kankea valitettavasti eikä se meno taida siitä parantua kauden aikana, vaikka haluan edelleen uskoa siihen, että hän on tärkeä pelaaja kevään peleissä. Kuparikiimaa en ihan ymmärrä edelleenkään. Kamppailuissa edelleen helisemässä ja kiekollisena ei kyennyt tekemään tänään kovinkaan hyviä siirtoja. Osaa hän toki luistella, kun tilaa on, mutta vetokin on niin heikko, että ei sillä tehdä maaleja kuin läheltä. Kokeneeseen liigakiekkoilijaan eli vaikkapa Säiliöön verrattuna valovuoden vielä jäljessä. Yksi hyvä haastoyritys toisessa erässä Kuparilta nähtiin, mutta siinäkin hänet pelattiin tylysti kiekosta pois. Kolmossentteriä edelleen kokoonpano kaipaa, jotta Kuparia ei tarvitsisi peluuttaa ainakaan keskellä, vaan korkeintaan alaketjun laiturina. Kärkiketjuihin ei mitään asiaa vielä tänä keväänä, ensi kaudella sitten.
+ Junnila pysyi hyvin kiekossa ja alusti siten Heshkan maalin. Lisäksi alivoimalla paikkasi mahtavasti Ruohomaata. Humalojan esitys jätti toivomisen varaa. On taantunut syksystä ja tänään tuhlasi läpiajon, mutta ei muutenkaan ollut niin hyvin pelin sisällä kuin on parhaimmillaan. Hankki toki toisessa erässä Filppulalle jäähyn heti aloituksen jälkeen. Sitten vielä Sailio eli Säiliö. Pidän kovasti hänen pelistään. Kulmissa härkämäinen ja kykenee pysymään kiekossa. Siitä hyvänä esimerkkinä tänäänkin miehen ollessa sidottuna hän siirsi kiekon luistinten takaa laidan kautta itselleen viereen ja pyörähti vapaaksi hyökkäysalueella. Näitä suorituksia ei esim. Kuparilta näe liiemmin. Lisäksi kiekollisena Sailio teki tänäänkin pääosin oikeita ratkaisuja. Toivottavasti keskittyy jatkossakin pelaamaan, sillä aina kun hän tekee niin, kyseessä on alaketjujen yksi tärkeimmistä palasista.

TPS:
+ Setänen oli MVP. Piti pystyssä isäntiä päätöserässä yksinään. Varsinkin patjatorjuminen oli kliinistä.
+ Puolustajista Juolevia olisi voinut peluuttaa enemmänkin. Hänen viivatoimitukset olivat vaarallisimpia Heikkisen kanssa. Heikkinen toki pommitti myös paljon ohi tai päin Vehviläistä. Fraser oli jämäkkä ja varma. Näin hänet ensimmäistä kertaa ja vakuutuin siitä, että on hän ainakin selvä parannus esimerkiksi Forsströmiin, joka on samassa roolissa. Tallinder oli myös oma hyvä itsensä avausminuuttien jäähystä huolimatta. Eroselta peruspeli, ei loistanut eikä pettänyt. Kolmospari Forsström-Ekeståhl-Jonsson oli suhteellisen näkymätön, edes jälkimmäinen ei päässyt ylivoimalla laukomaan kuten Pelicansia vastaan.
+ Hyökkääjistä Virta oli ykkösen pirtein. Papoilta pelin edetessä hyökkäysalueen suorittaminen jäi vajaaksi. Avauserässä toki varsinkin Kallio ja Perrin olivat hyvin pelin sisällä kiekollisina. Kallio oli toki näistä vielä se parempi osapuoli myöhemminkin ja toimitti muutamaan otteeseen kiekkoa laidasta maalille ja mm. Virta ei saanut ohjattua sisään. Kakkosesta Filppula oli hyvä ja näin hänetkin nyt ensimmäistä kertaa tällä sesongilla. Rankkareissa hieno voittomaali. Ylivoimalla ei aivan päässyt oikeuksiinsa toisin kuin Pelicansia vastaan. Nurmen kiekolliset ratkaisut olivat huonoja, näytti siltä kuin hänellä olisi ollut koko ajan kiire. Oli tuon ketjun heikoin lenkki. Palmu oli melko tasapaksu, jäi kamppailuissa ottavaksi osapuoleksi mikkihiiriytensä vuoksi. Pari kertaa hän koitti kropan kanssa suojata ja ajaa maalille tuloksetta. Kun tilaa ei ole ja päätöserässä varsinkin Kärpät paineisti lyhyillä etäisyyksillä, Palmukin oli melko avuton.
+ Kolmosesta Kuru ja Väyrynen olivat alivoimalla hyviä. Varsinkin Väyrynen blokkasi pari mehevää viivapommia. Siiki tuhlasi monta paikkaa varsinkin ylivoimalla slotista. Ei muuta kuin harjoittelemaan suoraan syötöstä ampumasta, koska nyt tuloksena oli lähinnä lumenpyyhkimisiä kiekon päältä. Nelosketjun kuningas oli Pajuniemi, joka teki maalin varsinaisella peliajalla ja pilkuilla. Liike oli hyvää ja pysyi kiekossa rohkeasti. Virtanen blokkasi kuteja muutamaan otteeseen ja ei ollut ihan niin hidas kuin pahimmillaan. Niemiseltä peruspeli, keräsi syöttöpisteen Pajuniemen maaliin. Mutta ei mitään häikäisevää esitystä kuten joskus.

Viestit: 143
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

TPS - SaiPa 0-2

ViestiKirjoittaja Salming2 » 29.03.2018 11:17

Olin paikan päällä katsomassa pelin puolueettomana katsojana, koska halusin nähdä Urho Vaakanaisen ensimmäistä kertaa livenä. Tutusti istumapaikkani oli piippuhyllyllä scouttaamassa ja havainnoimassa objektiivista otteluraporttia. Pelin alussa peluutus kävi selväksi jo parin vaihdon jälkeen:

Kohot vs. Filppulat
Palveet vs. Kunykit
Kolmosvitjat vastakkain eli Virrat vs. Nättiset

Ensimmäinen kymppi oli melkeinpä pelkkää siirtokiekkojen viljelyä puolin ja toisin. Toki SaiPa harrasti sitä vielä enemmän isäntien pyrkiessä murtamaan SaiPan trapin. Radkeella oli yksi puolittainen paikka, kun hän pääsi kiertämään maalin vanhanaikaisella ja jatkokiekkoa yritti lapioida sisään Salminen. Isäntien paikat olivat lähinnä yksittäisiä heittoja maalille laidasta ja viivasta, jotka Tuohimaa poimi helposti. Tosin yksi viivatoimitus kimposi vain niukasti ohi maalin ruuhkasta. Nurmi menetti omalla sinisellä 11 min kohdalla kiekon Strömbegille ja seurauksena Koholle syntyi paikka vanhanaikaiseen, mutta sen Setänen hoiti varmasti. SaiPa sumputti keskialueen ja viskeli lasin kautta ulos jatkuvasti kiekkoa omalta alueelta. TPS ei päässyt ytimeen eikä oikeastaan edes päätykiekoille vaan SaiPa-pakit käänsivät kohtalaisen hyvin omista pois. Toisen mainoskatkon jälkeen peräkkäisissä vaihdoissa Eronen ja Savilahti-Nagander laukoivat viivasta takapatjaan, mutta jatkajia ei ollut maalin edessä. Neljä minuuttia ennen erän loppua Fraser hävisi päätypainin Kaksoselle. Koho sai kiekon toimistoon ja siirsi sen maalin eteen, jossa Strömberg oli täysin yksin ja hän viimeisteli kliinisesti etuyläkulmaan. Filppula ei aivan ehtinyt katkomaan Kohon syöttöä ja Ekeståhl-Jonssonia ei puolestaan näkynyt mailla eikä halmeilla. Muutama minuutti ennen erän loppua Budish antoi harhasyötön alaspäin ja muutamalla syötöllä vieraat rakensivat paikan toiseen aaltoon Vaakanaiselle, jonka viivakudin Setänen kuitenkin torjui vaivatta, koska maskia ei ollut. Vieraiden valmennus oli hyvin hereillä ja muun muassa viimeisellä minuutilla Vaakanainen ja Denisov olivat parina jäällä Tepsin vyöryessä. Vieraiden inhorealistinen pelisuunnitelma onnistui ainakin avauserässä pysäyttämään kotijoukkueen.

Toisen erän alussa SaiPa voitti oman pään aloituksen, mutta Vaakanainen ei saanut maalin takana Savilahti-Naganderin siirtoa haltuunsa ja peli puuroutui kulmaan. Seurauksena Kallio kaivoi kiekon Filppulalle, joka lätytti takakulmalle uineelle Perrinille, jonka ohjaus osui patjaan ja saatossa maila nousi perässä roikkuneen Vaakanaisen naamaan, joten vieraat saivat ylivoiman. Sitä ennen SaiPalla oli yksi paikka, kun Oksanen ehti kulmakiekkoon ensin ja käänsi slottiin Nikolle, joka sai aikaan kudin patjoihin takakarvauksesta huolimatta.

Saipan YV:t olivat kakkosketju+Oksanen-Vaakanainen ja ykkösketju+Lappalainen-Nättinen. TPS:n alivoimaa pelasivat puolustajista ykköspari ja Eronen-Fraser. Hyökkääjistä ainakin Palve-Nurmi ja Pikkarainen-Budish. Ylivoimalla Nättisen kuti vasemmalta puolelta ranteella oli paras paikka. Toisessa erässä kakkosketjut pelasivat paljon vastakkain, kenties tietoinen muutos Kaskiselta. Sneckilta nähtiin avauskympillä kaksi huonoa kiekollista ratkaisua, kun helpohkot siirrot viereen omille kaatuivat kommunikaation puutteeseen ja lähtivät väärään suuntaan, jolloin paine jäi vieraiden alueelle. SaiPa ei luonut mitään ylivoimansa jälkeen peliminuuteilla 7-14, vaan otti vain vastaan. Savilahti-Nagander heitti varmaan viidesti kiekon täysillä ränniin ja sumppu piti pintansa kotijoukkueen puskiessa kerta toisensa jälkeen tuloksetta läpi keskialueen muurin. 13 minuutin kohdalla Tallinder jäi makaamaan isäntien maalin taakse Tanuksen niitin jälkeen ja poistui koppiin. Vitonen ennen loppua Palve pääsi kokeilemaan Budishin takapatjariparista, mutta veto jäi tussuksi takapaineen vuoksi ja Tuohimaa ehti liukumaan eteen. Hetken päästä Nättisen maila nousi omalla alueella Perrinin naamaan ja tuloksena tuplakakku. Tepsin ylivoimat olivat Heikkinen-Kallio-Filppula-Virta-Palmu ja Ekeståhl-Jonsson-Palve-Juolevi-Budish-Perrin. SaiPalta alivoimaa urakoivat Vaakanainen-Savilahti-Nagander ja Denisov-Sneck parit. Hyökkääjäpareja oli useita kuten Koho-Strömberg, Kunyk-Hamilton, Kaksonen-Oksanen ja Tanus-Nikko muistaakseni. Parhaat paikat tulivat Kalliolle, joka laukoi pari kertaa paikoiltaan oikeasta siivestä, mutta ne Tuohimaa torjui sijoittumisellaan. Lisäksi Heikkinen pommitti muutaman kerran Filppulan vasemmalta puolelta antamista lätyistä. Vieraiden alivoima pelasi vain Filppulan syöttölinjoja pois ja antoi tämän pitää kiekkoa rauhassa. Siksi ylivoiman lopussa hänellä olikin rutkasti tilaa ajaa itse maalille yhtäkkiä, mutta rystynosto ei uponnut. 40 min jälkeen peli oli edelleen 0-1.

Päätöserän ensimmäisen vitosen mainittavimmat paikat olivat Palmulla ja Hamiltonilla. Jälkimmäisellä oli Palveen tapaan paikka osua reboundista, mutta veto meni ohi. Palmu puolestaan haki kääntörannetta noustuaan päädystä kohti siniviivaa. Juuri ennen mainoskatkoa puolestaan Budish tarjoili kahdesti Palveelle, mutta Lappalainen pelasti viime hetkellä ensimmäisen paikan takatolpalta ja toisen torjui Tuohimaa. Lisäksi Pikkarainen kiersi helposti Maarnelan hetkeä myöhemmin, mutta Denisov blokkasi heittäytymällä laukauksen vasemmalta puolelta.

Jälkimmäisen kympin alkuun Oksanen otti turhan jäähyn korkeasta mailasta isäntien päädyssä. Alivoima oli hyvää ja aktiivista ja vieraat saivat neljä purkukiekkoa kahden minuutin aikana. TPS ei oikeastaan saanut kuviota rauhoitettua kuntoon ollenkaan. Toisen mainoskatkon jälkeen Hamilton spurttasi karkuun keskialueen aloituksen jälkeen ja Forsström joutui hidastamaan häntä boksin arvoisesti kuutisen minuuttia ennen loppua. Siirretyn rangaistuksen aikana Sneck pommitti Hamiltonin kudin paluukiekosta juomapullon pois maalin katolta, mutta kiekko osui vain sivuverkkoon. Väyrynen-Virtanen parin tultua jäälle monsterimonni otti jäähyn korkeasta mailasta ja SaiPa sai jauhaa minuutin verran kahden miehen ylivoimalla. Sitä pelasi Kunykin ketju Lappalaisen ja Nättisen kera. Tanus ja Lappalainen kiekottelivat melko mielikuvituksettomasti viivassa ja ainoat paikat olivat Lappalaisen vedot suoraan syötöstä ilman maskia. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua kotijoukkue otti Setäsen pois. Hyökkäyspään aloituksen jälkeen Filppula laukoi maalille vasemmalta, mutta Savilahti-Nagander, Vaakanainen ja Kohon ketju selvittivät paineen. Lopulta kulmasta Strömberg nosti kiekon viivaan korkeana kohti Kalliota ja meni itse perään. Hän sai taisteltua kiekon ulos alueelta ja punnersi vielä Kallion ja Juolevin välistä maalintekoon. Härkämäinen ja voittava suoritus. Ottelu päättyi lopulta 0-2 lukemiin.

TPS:
+ Setänen otti ne mitä oli otettavissa, maalia en laittaisi hänen piikkiin.
+ Puolustajista Juolevi-Eronen akseli toimi mielestäni parhaiten. Molemmilta hyvää kahden suunnan pelaamista. Heikkiseltä melko peruspeli, ylivoimalla tulitti tutusti, mutta tällä kertaa tuloksetta. Yksi veto meni niukasti ohi oikeasta yläkulmasta ja toinen osui juuri ja juuri patjaan, muutoin kiekko olisi ollut vasemmassa alakulmassa. Fraser pyörähti avauserässä kertaalleen näyttävästi pois paineen alta päädyssä, mutta oli jäällä voittomaalin aikana.
- Ekeståhl-Jonsson oli fleguin, jos niin voi sanoa. Syötöt olivat puolivillaisia ja avatessaan hän monesti oli liian ennalta-arvattava avatessaan laitaan, jolloin SaiPa katkoi monesti.
+ Palveen ketju oli paras hyökkäyssuuntaan ja jokaisella oli omat paikkansa maalata. Kemiat toimivat. Heidän lisäkseen Filppula oli ihan jees ja ainakin ykkösketjun paras yksilö. Ylivoimalla hänen lätyt viivaan ovat taidetta ja tasaviisikoin kiekko pysyi suojauksessa hyvin.
- Perrin ja Kallio eivät hirveästi säväyttäneet ylivoimaa lukuun ottamatta. Kolmosketjusta Nurmelta ohipeli. Virta oli melko yksin tuossa ketjussa Väyrysenkin ollessa melko pimennossa muutamaa laukausta lukuun ottamatta, jotka lähtivät puolustajien jaloista päin maalivahtia. Nelosketjusta ei ole pahemmin sanottavaa, kukaan ei loistanut eikä pettänyt.

SaiPa:
+ Tuohimaalle nollat, enempää ei voi vaatia. Reboundkontrolli oli hyvä ja viivavedot hän ohjasi varmasti kulmaan tai mailalla päätyverkkoon.
+ Puolustajista kehut kolmosparille Vaakanainen-Savilahti-Nagander sekä Denisoville ja Lappalaiselle. Sneck hoiti ruutunsa myös kohtalaisesti Lappalaisen vieressä, mutta muutamat heikot syötöt rokottavat arvosanaa. Denisov paini vahvasti ja hoiti purkukiekot varmasti pois. Lappalainen laukoi ylivoimalla viivasta paljon, mutta tuloksetta. Tasaviisikoin selvisi hyvin paineen alta ja liike riitti. Savilahti tosiaan heitti surutta kiekkoa vain ränniin, mutta se taktiikka toimi tänään. Lisäksi hän peitti loistavasti syöttölinjoja. Vaakanainen pelasi jämäkästi ja vuorotteli Lappalaisen kanssa viivalla ylivoimalla. Syötöt olivat teräviä ja laukaus painava, mutta maskia ei ollut vetojen edessä. Kamppailuissa Vaakanainen pärjäsi myös riittävällä tasolla ja hänen sitkeytensä on hienoa seurattavaa. Ainoastaan kerran hän jäi Perrinistä jälkeen toisen erän alussa, mutta muutoin häntä ei ohiteta helposti.
- Maarnela pelasi vähän ja ansaitusti. Mieleen jäi päätöserän tilanne, jossa Pikkarainen ohitti hänet heittämällä laidasta. Muutoin hän ei toki mikään katatsrofi ollut Denisovin vieressä, mutta jalkanopeus ja kamppailupelaaminen olivat heikompaa kuin muilla, joten siksi peliaikaa kertyi vain pakolliset 13:24.
+ Kehut hyökkääjien puolustusasenteella. Jokainen yksilö sitoutui suunnitelmaan ja pelasi nöyrästi lasin kautta kiekot ulos alueelta, jos paine kävi liian kovaksi. Kohon ketju teki molemmat maalit ja puolusti vastustajan pappaketjun pimentoon, mahtava esitys. Kunyk erottui ykkösketjussa kevyellä jalallaan. Tanus oli melko tasapaksu. Hamiltonilta peruspeli, ei ihan hirveästi päässyt loistamaan kiekollisena, mutta paini omissa kiitettävästi. Nättisen vitjasta jäi mieleen Oksanen, joka järjesti muun muassa Nikolle paikan toisessa erässä ja oli melko raikkaalla jalalla kaukalossa. Nikko laukoi pari kertaa puolustajien jaloista päätypleksiin. Nättisen liike ja ulottuva maila oman alueen puolustuspelissä oli myös huomionarvoinen asia. Ylivoimalla hän toimi pyörittäjänä vasemmalla puolella, mutta ei saanut syöttöjä läpi neliön. Nelosketjun paras oli ehdottomasti Radke. Ihmettelin, että häntä ei käytetty lopussa kahden miehen ylivoimalla vasemmassa siivessä rightin kätisyyden vuoksi. Salminen ja Goodwin jäivät hivenen pimentoon.

Avatar
Viestit: 2324
Liittynyt: 27.04.2011 17:38
Suosikkijoukkue: Idän ihme

Re: Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 29.03.2018 13:13

Hieno ja ammattimainen raportti josta voi sanoa ollaan katsottu samaa peliä.

Kauden nyt Vaakanaista seuranneena

Hän puolustaa ikäisekseen hyvin hyvän liikkeellä osaa avata peliä joko jalalla tai avaavalla

Heikkous on suhteellisen vaatimaton laukaus. En puolustajalta vaatisi muuta kuin saisi viivalta toimitettua maalille.

Pelirohkeus vie kumminkin plussan puolelle ja haluaisin ilmanmuuta nähdä hänet ensi vuoden SaiPassa myös.

.....
Roy Radke sai kauden alussa ylivoimalla vastuuta. Itseluottamus taitaa olla raimolla nolla niin monesti häneltä kiekko karkailee lavasta pois silloin kun pitäisi suoraasyötöstävetää..

Hyvän paikan SaiPa rakensi Kunykille puolet maalista tyhjänä.. veto meni vain keittiöön
"Ottelussa nähtiin ja kuultiin suurta ihmetystä herättänyt SaiPalle tulleen joukkuerangaistuksen syy. Tuomareiden mukaan syy oli SaiPan vaihtoaitiosta tullut ivallinen hymy."

Viestit: 143
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

TPS - Tappara 2-3 ja.

ViestiKirjoittaja Salming2 » 04.04.2018 23:36

Hallilta kotiuduttu. Olin paikan päällä katsomassa jälleen peliä puoluettomasta näkökulmasta, koska tämän kauden Tappara oli vielä näkemättä livenä. NHL-Haapala ja NHL-Repo olivat mukavia bonuksia. Paikalla oli lisäkseni 6000 muuta kiekkoihmistä.

Sitten itse asiaan. Ensimmäisen erän teema oli TPS vs. trap. Tappara pelasi juuri sellaisella 3-2 trapilla kuin Petteri Sihvonen kertoi Hämeen Sanomien Kiekkokiukaassa. Ja TPS käytti sen murtamiseen avauserässä sitä taktiikkaa, joka toimii parhaiten tuollaista trapia vastaan eli puolustajat olivat paikoillaan b-pisteiden kaarella valmiina ylempään viivelähtöön, kunhan laiturit ensin hakivat syvältä omasta päästä vauhtia ja sitten jompikumpi puolustaja avasi kiekon vauhtiin laitaan tai keskelle sentterille, joka haki lähempää. Kotijoukkue pääsi siten melko hyvin päätykiekoille avauserässä ja pärjäsi kamppailuissa Tapparan nimivahvaa pakistoa vastaan. Avausviisiminuuttisella Fraser pääsi laukomaan kahdesti viivasti, mutta niistä ei syntynyt mitään sen vaarallisempaa. Väyrysellä oli seuraava paikka, kun hän laukoi puolustajan jaloista niukasti ohi oikealta. Vajaan kahdeksan minuutin kohdalla Nurmi kamppasi vieraiden pelaajan jäätyään jälkeen hyökkäyspäässä. Kotijoukkueelta alivoimaa pelasivat puolustajista Berger-Forrström ja Fraser-Heikkinen sekä hyökkääjistä Pikkarainen-Kuru, Palve-Nurmi, Perrin-Kallio ja Väyrynen. Tapparan ylivoimaviisikot olivat Rantakari-Kuusela-Haapala-Peltola-M. Järvinen sekä Lehtonen-JMJ-Repo-Jasu-Zaborsky. Vieraiden paras paikka ylivoimalla tuli Revolle, joka laukoi paikoiltaan vasemmasta siivestä kohti etuyläkulmaa tuloksetta. Muutoin TPS selvisi melko helpolla.

Jälkimmäisen kympin alkuun Zaborsky pääsi puolittain läpi vasemmalta blokattuaan siniviivalaukauksen, mutta hänet poljettiin kiinni ja veto jäi piippuun lähtien vain jäitä pitkin Setäsen patjoihin. Hetkeä myöhemmin Palmu riisti Zaborskylta kiekon Tapparan alueelle, mutta kuti slotista päätyi Hrachovinan syliin. Ajassa 12:37 kotijoukkue puolestaan pääsi ylivoimalle, kun Rantakari esti jäähyn arvoisesti. Tepsin ylivoimat olivat samat kuin SaiPaa vastaan eli Heikkinen-Filppula-Kallio-Virta-Perrin ja Juolevi-Palve-Ekeståhl-Jonsson-Palmu-Budish. Tapparalta alivoimaa pelasivat puolustajista Elorinne-Mikkola ja Lehtonen-Kemiläinen sekä hyökkääjistä Jasu-Peltola, Kuusela-M.Järvinen ja Rauhala-Karjalainen. Paras paikka tuli Kalliolle, joka pääsi lataamaan Filppulan poikkilätystä, mutta Elorinne taisi olla se, joka blokkasi vedon.

Jäähynjälkeinen viimeinen vitonen oli hivenen avonaisempaa peliä. Jasu pääsi laukomaan vastaiskun päätteeksi vasemmasta laidasta, mutta hänen ratkaisunsa oli pehmeä ja päätyi logoon. TPS puolestaan laukoi viivasta pari kertaa vain niukasti ohi, muun muassa Bergerin kuti pomppasi päätylaudasta vielä maalin kulmalle, mutta Elorinne oli ensimmäisenä paikalla selvittämässä tilanteen. Viimeisellä minuutilla TPS sai palkinnon hyvästä erästään, kun Juolevi avasi keskialueelle Filppulalle, joka kuljetti sinisen yli ja vei kiekon oikeaan laitaan imien Zaborskyn ja Revon itseensä, jonka jälkeen hän vapautti rystylätyllä Forsströmin toiselta puolelta. Tämä laukoi ranteella maalille ja kiekko pomppi sisään Elorinteen luistimesta. Myös Nurmi oli hyvin maalilla hämmentämässä. Salonen koitti heittäytyä Forsströmin laukauksen eteen, mutta kiekko meni silti läpi. Torjunnat kirjattiin avauserässä 7-8. Tapparan vedot lähtivät toki kaukaa, mm. kerran Kuusela heitti vain keskialueelta kiekon kohti Setästä. Eniten kuitenkin pisti silmään se, että Tapparan syöttöjen laatu avauserässä oli karmean huono varsinkin hyökkäysalueella ja kiekko poltti lavassa. Lisäksi muutaman kerran poikkisyötöt alueen läpi eivät olleet lähelläkään onnistumista. Kenties sitten se keskialueella seisominen vei rentouden kiekollisesta pelistä, kun Tappara sai pelivälineen haltuun. Kotijoukkue toteutti hyvin suunnitelmaansa ja pääsi tauolle johdossa.

Toiseen erään vierasjoukkue teki pienoisen ryhtiliikkeen, mutta sen hyökkäyspeli oli edelleen jatkuvaa laidoissa pyörimistä, sillä TPS puolusti keskustan erinomaisesti. Lisäksi kotijoukkueen laiturit olivat oman alueen puolustuspelissä lähellä Tapparan puolustajia, jotta nämä eivät saaneet lauottua kohti maalia, vaan joutuivat kerta toisensa jälkeen kierrättämään kiekon takaisin päätyyn tai laitaan. Tepsillä oli erässä muutama hyvä pitkä hyökkäys, joiden aikana kotiyleisökin heräsi taputtamaan. Varsinkin ykkösketjun yksi hyökkäys avauskympillä oli sellainen, jossa muistaakseni Tapparan kakkosketju pyöri varmaankin minuutin verran omissa. Tuo tilanne päättyi siihen, kun Berger laukoi päin blokkaajaa. Tapparan ainoa maalipaikka avausvitosella tuli suorasta hyökkäyksestä, kun Kuusela levitti oikealta laidalta tarkasti toiselle puolelle Zaborskylle ja tämä laukoi ranteella Setäsen hanskaan b-pisteeltä. Tapparan nelosketju Luoto-Jasu-Ojamäki oli toisessa erässä vieraiden paras koostumus ja sai pari oivallista pitkää hyökkäystä luotua. Kertaalleen Luoto käänsi vanhanaikaisen maalin eteen, mutta kiekko karkasi viivaan asti. Vieraiden kolmosketjun tutkapari Haapala-Karjalainen pelasi myös hyvin yhteen kulmissa ja lisäksi loi 2v2-hyökkäyksestä hyvän maalipaikan, kun Haapala jätti takaa kiertäneelle Karjalaiselle, joka harhautti Bergerin ja koitti sitten syöttää maalin eteen takatolpalle, mutta syöttö katkottiin viime hetkellä Juolevin toimesta.

Tapparan paras paikka tuli kuitenkin 35 minuutin kohdalla Kuuselalle, jolle kiekko pomppi takatolpalle yhtäkkiä Kemiläisen viivalaukauksen jälkeen, mutta Forsström pelasti tilanteen heittäytymällä ennen kuin Kuusela olisi päässyt siirtämään kiekon tyhjiin. Zaborskylta sitä ennen hyvä jättö Elorinteelle, joka laukoi puolustajan jaloista, mutta Zaborsky seurasi tilanteen loppuun asti poimien kiekon päädystä ja pelaamalla sen viivaan. Minuutti myöhemmin kotijoukkue sai ylivoiman, kun Lindstedt haastoi Lehtosen ja tämä joutui roikkumaan itsensä boksiin, koska olisi pudottanut mailansa puolustaessaan. Lehtosen toinen erä oli muutenkin heikko, sillä kiekko poltti useasti hänen lavassaan ja lisäksi turkulainen joutui pelaamaan yhden ylipitkän vaihdon, kun paine omissa kesti niin kauan.

Joka tapauksessa TPS hyödynsi ylivoiman, kun kakkosviisikko osui. Juolevi levitti Palveelle, jonka lätty meni neliön Jasu-Peltola-Mikkola-Vittasmäki läpi ja Ekeståhl-Jonsson naulasi suoraan syötöstä 2-0 maalin sudittuaan hetkeä aiemmin jo kertaalleen ohi kiekosta samanlaisesta paikasta. Hrachovinan piikkiin tuon maalin voi osittain laittaa, koska Mikkola piti oman miehensä kiinni maalin edessä ja one-timer ei ollut erityisen paha. Toki syöttö ei saisi mennä neliön läpi. Maalin jälkeen Tapparan ykkönen rakensi paikan, kun Kuusela laukoi patjaan ja Zaborsky käänsi reboundin rystyltä selkä maaliin päin niukasti ohi, joten tauolle mentiin 2-0 tilanteessa. Erästä jäi mieleen myös se, kun Pikkarainen koitti keskialueella taklata Lehtosta, mutta tämä onnistui väistämään ketterästi. Tapparalla oli hivenen paremmat paikat mielestäni tasaviisikoin, mutta silti TPS onnistui maalinteossa. Toisessa erässä muuten TPS peluutti usein Kurun ketjua Tapparan kärkiketjuja vastaan, kun avauserässä puolestaan pelattiin normaalisti ykkönen vs. ykkönen, kakkonen vs. kakkonen jne.

Päätöserän alussa Budish huitoi itsensä jäähylle ja Tappara sai ylivoiman, jonka se hyödynsi, kun Zaborsky syötti laidasta viivaan Lehtoselle, joka laukoi maalille ohi myöhässä olleen Väyrysen blokin. Kiekko jäi slottiin, josta Jasu suti sen sisään Fraserin kautta. JMJ oli vielä maalin kulmalla varmistamassa maalin synnyn. Sen jälkeen peli muuttuikin jälleen tarkaksi kyttäilyksi, kunnes erän puolivälin molemmin puolin nähtiin pariminuuttinen vaihe, jonka aikana oli kiitettävästi tapahtumia. Ojamäki pääsi laukomaan vapaasti slotista rimaan, kun Kemiläinen huitaisi kiekon Kurun lavasta kohti keskustaa. Sitä ennen Tepsin kolmosesta Nurmi pääsi ajamaan vauhdilla maalille, mutta ei onnistunut viimeistelemään lättysyötöstä, vaan laukoi vain takapatjaan. Lindsten kampitti keskialueella seuraavaksi samettikätisen Järvisen ja joutui jäähylle. Tappara tasoitti, kun ylivoimaa oli tahkottu reilu minuutti. Se voitti oman pään aloituksen, jonka jälkeen Rantakari polki oikeaa laitaa pitkin ohi Perrinin ja Kallion. Sen jälkeen hän syötti laidasta takaviistoon Haapalalle, jolta nähtiin NHL-tason viimeistely hänen laukoessa kiekon ohi Heikkisen blokin Setäsen kainalosta sisään. Kakkossyöttö Peltolalle.

Zaborskylla oli paikka heti jäähyn jälkeen viedä Tappara johtoon, kun hän pääsi taas vasemmasta laidasta puoliksi läpi, mutta jälleen Setänen peitti kulmat vastaantulollaan. Vajaat neljä minuuttia ennen loppua Tappara sai mielenkiintoisen jäähyn, kun Mikkola otti maalineduspainin jälkeen rangaistuksen, joka oli mielestäni vähän heppoinen, koska hän lähinnä yritti siirtää TPS-peluria pois maalivahdin päältä. Toki sitä ennen oli pieni poikittainen, mutta se ei kyllä siltikään ollut mielestäni niin iso rike. Linja oli muutoinkin melko hakusessa ja molemmilta jäi viheltämättä tilanteita, joista olisi hyvinkin voinut rangaista. Tappara kesti alivoiman, vaikka Jasu hävisi ihme ja kumma kolme aloitusta putkeen. Heikkinen tulitti pari kertaa viivasta, mutta ne Hrachovina torjui, kun maskia ei ollut ja hän pääsi hyvin vastaan. Jäähyn jälkeen loppu neppailtiin tarkasti. Viimeisillä sekunneilla Väyrynen koitti vielä yksin puskea läpi kahta pelaajaa vastaan, mutta Rantakari pysäytti hänen etenemisen taklaamalla siististi ylävartaloon. Tuossa ei ollut mielestäni rikettä.

Jatkoille siis mentiin. Heti avausminuutilla Heikkinen vapautti Lindstenin puolittaiseen läpiajoon Tapparan ykköspakkiparin nukahtaessa, mutta Zaborskyn tavoin hänkään ei onnistunut viimeistelemään. Seuraavaksi Luoto sai samanlaisen paikan toiseen päätyyn, mutta matala lyöntilaukaus kohti taka-alakulmaa pysähtyi patjaan, kun Setänen venytti hienosti. Peli oli yllättävän avointa alusta lähtien verrattuna aiempien erien kyttäilyyn. TPS pääsi ylivoimalle, kun vierailla oli liikaa pelaajia jäällä, mutta ei onnistunut iskemään maalia, vaikka Tapparan AV-nelikko joutui uurastamaan jälleen pitkän vaihdon. Hrachovina koitti kertaalleen purkaa, mutta hänen avauksensa kimposi karvaajasta vain niukasti ohi maalin. Tällä kertaa Tapparan nelikko onnistui pitämään poikkisyötöt kiinni paremmin. Ykkösviisikosta Kallio haki kertaalleen matalaa ohjuria laidasta keskelle, mutta se meni niukasti ohi takakulman.

Tuloksettoman ylivoiman jälkeen TPS jatkoi vyöryään ja se sai toisen erän tavoin pelattua pari pitkää hyökkäystä, joiden aikana mm. vieraiden nelosketju oli pulassa, mutta Hrachovina poimi vedot ja piti Tapparan elossa. Jälleen yhden pitkän pyörityksen jälkeen Tappara sai riiston omalla alueella, mutta sitten Filppula otti turhan jäähyn kaatamalla vastapuolen pelurin ja Tappara sai vuorostaan ylivoiman, jonka se myös saman tien hyödynsi, kun Jasun aloitusvoiton jälkeen Rantakari levitti Kuuselalle ja tämän lätty laskeutui neliön läpi Haapalalle, joka laukoi suoraan syötöstä illan toisen osumansa. Toki ennen Filppulan jäähyä Tapparankin pelaajat roikkuivat omalla alueella sen verran paljon, että mentiin melko harmaalla alueella sen suhteen, olisiko jäähy pitänyt viheltää, mutta ne eivät kuitenkaan olleet niin selviä tapauksia kuin Filppulan jäähy, jollaiset lähinnä jatkoajalla vihelletään.

Tappara paransi pelin edetessä ja sen kärsivällisyys palkittiin. Syöttöjen laatu parani myös pelin edetessä. Murhaavan tehokas ylivoima ratkaisuhetkillä oli voiton avain tietysti myös. Lisäksi alivoima toimi kolmoserässä ja jatkoerässä paremmin kuin esim. toisessa erässä. TPS oli avauserässä niskan päällä, mutta sitten se alkoi mielestäni hieman lipsumaan noista viivelähdöistä ja alkoi pelata vieraiden pussiin eikä päässyt enää päätykiekoille yhtä tehokkaasti kuin avauserässä. Hieno kiekko-ottelu joka tapauksessa, jota oli viihdyttävä seurata shakkiasetelman vuoksi. Huomenna sitten paikan päälle vielä katsomaan HIFK-Kärpät, jossa tavoitteena on ryöstön hakeminen ja vierasvoittoteeman jatkaminen välierissä, mutta sitä ennen vielä pelaaja-analyysit.

TPS:
+ Setästä ei voi oikeastaan maaleista syyttää, joten hänelle ei voi miinustakaan antaa, vaikka hävisi Hrachovinalle. Sijoittui muutoin hyvin ja torjui varsinkin matalat vedot varmasti.
+ Juolevi oli pakiston paras ilman muuta ja keräsi kaksi passia kiekollisen dominoinnin ohessa. Huima harppaus niistä peleistä, jotka näin häneltä syksyllä. Nyt sijoittuu paljon paremmin eikä joudu pulaan kamppailuissa. Forsström ja Ekeståhl-Jonsson olivat pakiston muut onnistujat maaleillaan. Forsström lisäksi pelasti yhden maalin toisessa erässä. Ruotsalainen puolestaan pelasi yhden ehjimmistä otteluistaan takalinjoilla ja sai päätykiekot ajoissa liikkeelle. Yhteistyö toimi Forren kanssa.
- Miinusta sitten Bergerille, joka oli alakerran epävarmin. Varsinkin kiekon kanssa tuli usein kiire ja lisäksi häntä vietiin pahemman kerran mm. toisessa erässä Karjalaisen toimesta. Ilman muuta takaisin seiskapakiksi, kun Eronen tervehtyy. Fraserin jalkanopeus ei vakuuttanut verrattuna aiempiin häneltä näkemiini peleihin, vaan hänellä tuli kiire ajoittain päätykiekkojen kanssa. Lisäksi laukausten laatu olisi pitänyt olla parempi. Heikkinen blokkasi huolimattomasti Haapalan vedon 2-2 maalissa, siksi miinuksella. Laukoi toki ahkerasti viivasta, mutta osoitteetta. Hän oli toki myös illan peliaikakuningas reilulla 28 minuutillaan, joten liian kriittinen ei voi olla, koska tasaviisikoin homma pääosin toimi mallikkaasti, mutta se yksi huono blokki vie arvosanan niukasti neutraalista miinukselle.
+ Hyökkääjistä kehut Palveen ja Filppulan ketjuille, jotka olivat parhaat tasaviisikoin. Filppula oli paras hyökkääjä kotijoukkueelta ja loihti avausmaalin, enempää ei tarvinne selittää sitä. Palve puolestaan alusti toisen maalin. Nurmi oli hyvällä jalalla ja pääsi paikoille olemalla pelin sisällä. Virta oli tuon ketjun hajuttomin ja mautoin mielestäni. Kakkosketjusta Palveen lisäksi Palmu erottui liikkeellään ja ratkaisuhalukkuudellaan. Budish oli tuon ketjun pakollinen kolmas lenkki, jonka jäähy käynnisti vieraiden kirin. Pari kertaa Budish laukoi kaukaa tulisesti, mutta vedot paukkuivat päätyplekseihin. Parannettavaa jäi siis hänelle.
- Ykkösketjusta Perrin ja Kallio mokasivat tasoitusmaalissa, siksi miinusta. Toisinaan tuo ketju sai hyviä pitkiä hyökkäyksiä aikaan varsinkin toisessa erässä, mutta siihen ne hyvät asiat jäivät oikeastaan, koska kunnon maalipaikkoja noista ei juurikaan syntynyt. Lindstenille miinusta jäähystä, joka johti tasoitukseen. Perrin aloitti ihan hyvin Jasua vastaan, se on vielä mainittava. Nelosvitjasta ei ole sen kummempaa sanottavaa kuin se, että he pelasivat ihan hyvin Tapparan kärkiketjuja vastaan varsinkin toisessa erässä. Jokainen pelasi myös alivoimaa ja siinä parhaiten pärjäsi Pikkarainen. Kuru oli välillä vähän lapanen kamppailuissa ja Väyrynen hyvästä liikkeestään huolimatta ei aina ollut ajoissa blokkaamassa vetoja, josta aiheutui avausmaalikin.

Tappara:
+ Hrachovina oli voittava maalivahti. Toinen maali olisi tarttunut vielä unelmailtana.
+ Puolustajista pidin eniten ehkäpä lopulta ykkösparista Vittasmäki-Rantakari. Vittasmäki oli tasaisen harmaa peruspuolustaja, joka uurasti alivoimalla paljon ja hoiti oman alueen päätykiekot suhteellisen varmasti eteenpäin. Rantakarin liike oli mainiota katsottavaa ja alusti toisen osuman sen ansiosta. Johtava kiekollinen puolustaja tässä pelissä. Kemiläinen-Elorinne oli mielestäni toiseksi paras pakkipari, mutta se oli hivenen enemmän ongelmissa kuin ykköspari. Molemmat toki uurastivat myös alivoimalla, varsinkin Elorinne. Kakkospariin verrattuna silti tämä pari oli edellä. Salonen kellotti kymmenen minuuttia peliaikaa ja stunttasi milloin ketäkin. Oli jäällä Tepsin avausmaalin aikana, mutta muuten ei mainittavia mokia tai ylisuorituksia. Seiskapakilta seiskapakin mukainen suoritus.
- Lehtoselta huono peli. Oli jäähyllä toisen maalin aikana ja kiekko poltti liikaa lavassa. Toki sai ylivoimalla syöttöpisteen, mutta odotin häneltä enemmän. Kaksinkamppailuissakin jäi parannettavaa paljon. Lehtosen pari Mikkola ei myöskään häikäissyt, vaan usein peli puuroutui kulmaan, kun hän ei saanut ajoissa kiekkoa liikkeelle. Toki ison runkonsa ansiosta hän ei juurikaan menettänyt kiekkoa siltikään, mutta avauspelaaminen ei toiminut ja muutaman kerran hän roiskaisikin kiekon pitkäksi ennen punaista, kun jalka ei riittänyt kuljettamaan kiekkoa punaviivan ylitse. NHL on vielä kaukainen unelma hänelle.
+ Hyökkääjistä kehut nelosketjulle, kolmosketjusta Haapalalle ja Karjalaiselle ja ykkösketjusta Kuuselalle sekä Zaborskylle. Nelosketju varsinkin oli pirteä toisessa erässä ja muutenkin läpi ottelun loi pitkiä hyökkäyksiä. Luodon liike yhdistettynä noihin raameihin lupaa läpimurtoa vielä jokin kausi. Ojamäki osui kerran rimaan, mutta pysyi kiekossa hyvin kulmissa noissa päätypeleissä. Jasu oli tutusti luottoaloittaja, mutta vähän yski aloitusympyrässä prosentin ollessa vain 43. Oli silti mukana toki parissa YV-maalissa ja paini vahvasti. Kolmosvitjassa Rauhala oli tutun näkymätön puolustava sentteri, joka tasapainotti Haapalaa ja Karjalaista ja on roolissaan toki hyvä. Laiturit silti astuivat valokeilaan ja heidän välinen kemia toimi. Haapala sitten osui kuitenkin vain ylivoimalla, mutta oli yksi kentän parhaista kuten hänen pitääkin olla. Kaksi NHL-tason viimeistelyä, kun maalipaikat aukesivat. Ykkösketjussa Kuusela uurasti alivoimalla, ylivoimalla ja tasaviisikoin. Oli tuon kärkiketjun paras kiekollisena ja osaa löytää oikeat syöttöväylät. Ketteryytensä ansiosta hän myös pysyy kiekossa loistavasti ja sitä on hieno seurata. Zaborsky oli hyvin pelin sisällä, ainoastaan viimeistely sakkasi. Matti Järvinen jäi hivenen pimentoon tuossa ketjussa.
+ Kakkosesta pitää nostaa sitten vielä esiin Peltolan AV-minuutit Jasun kanssa. Tasaviisikoin hän ei ollut parhaimmillaan ja muutama epätoivoinen haasto päättyi menetykseen, kun järkevämpää olisi ollut suojata kiekkoa ja odottaa syöttöväylän aukeamista. Toisen Järvisen samettitassut eivät ihan päässeet elementtiinsä vielä, vaikka hän muutoin oli hyvin pelin sisällä kuten myös Repo, jolla oli avauserässä se yksi paikka ylivoimalla, mutta muutoin hän ei oikein päässyt paikoille, vaan lähinnä pyöri laidassa kiekon kanssa. Liike on toki erinomainen ja samoin kiekkokontrolli. Ihan hyvä esitys silti.

Viestit: 143
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

HIFK - Kärpät 3-4 ja.

ViestiKirjoittaja Salming2 » 05.04.2018 22:37

Pakkohan se oli suorittaa vierasreissu Nordikselle etäkärppänä. Aiemmin olen ollut kyseisessä hallissa vain Unibetin aitiossa vieraana, mutta nyt istumapaikka oli F8-katsomossa. Mökkihän oli tupaten täynnä, sillä yleisömäärä oli 7800 katsojaa. Laitan heti raporttini alkuun molempien erikoistilannekoostumukset ylös, jotta niitä ei tarvitse kesken tekstiosuuden enää kerrata:

Kärpät YV: Heshka-Ruohomaa-Kukkonen-Bertrand-Junttila, Koivisto-Leskinen-Vesalainen-Mäenalanen-Lasu
Kärpät AV: Kukkonen-Hakanpää-Lasu-Junttila, Koivisto-Heshka-Humaloja-Sailio, Ruohomaa-Mäenalanen, Karvinen-Koivisto.

HIFK YV: Heiskanen-Rask-Tyrväinen-Carlsson-Thorell, Eronen-Kaski-Malinen-Sopanen-Haataja.
HIFK AV: Varakas-Kankaanperä-Tyrväinen-Petrell, Teppo-Eronen-Carlsson-Tallberg, Malinen-Åsten.

Sitten itse asiaan. Ensimmäisten viiden minuutin aikana Kärpät hallitsi ensimmäisen minuutin, kun ykkösketju pakotti Tyrväisen ketjun heittämään kulmarallin jälkeen pitkän kiekon. Seuraavat neljä minuuttia HIFK kiekotteli jatkuvasti oikean laidan kautta keskialueen yli. Kaski laukoikin sieltä kahdesti putkeen pienestä kulmasta. Johtomaalikin syntyi oikean kautta, kun Sopasen valelaukaus viivalla olikin syöttö kulmaan Maliselle ja tämä löysi slotista Heiskasen, joka naulasi kiekon oikeaan yläkulmaan ohi Karvisen blokin. Seuraavaksi Mäenalanen spurttasi läpi riiston jälkeen, mutta hänet poljettiin kiinni. Jatkotilanteessa Lasu osui rimaan. Sitä seuraavassa vaihdossa Humaloja ohjasi ohi Ronkaisen kulmapassista.

Puolivälissä erää nelonen pelasi hyvän vaihdon luoden paikkoja kakkosparille viivaan, mutta Kukkosen ja Ronkaisen laukaukset olivat pehmeitä. Hetkeä myöhemmin Mäenalanen antoi huonon passin alas Kivihalmeelle ja Thorell karkasi puolittain läpi, mutta Vehviläinen tuli vastaan ja torjui etukulmasta. Sen jälkeen Junnila niittasi HIFKin maalin edessä kiekotonta Engbergia. Ylivoimalla Thorell pääsi laukomaan vapaasti keskeltä Mäenalasen kompuroitua.

Viimeisen vitosen aluksi Junttila menetti maalin edessä, mutta Haatajan kääntörannari jäi räpylään. Reilut kolme minuuttia ennen erän loppua Engberg kosti Junnilalle ja sai samasta syystä jäähyn hyökkäysalueella. Ylivoimalla Leskinen ja Vesalainen pommittivat kertaalleen siivistä tuloksetta. Suurta uhkaa ei Kärpät kyennyt luomaan. Minuutti ennen loppua Humaloja ajoi maalille kaataen Lankisen ja seurauksena Varakas antoi poikittaista mailaa jäähynarvoisesti. Puoli minuuttia myöhemmin Kivihalme peruutti kiekollisena hyökkäyssiniseltä oman maalin taakse ja kiersi sieltä vauhdilla oikeaa laitaa ylös. Sinisen ylitettyään Heiskanen kaatoi hänet ja sai jäähyn. Lopun 4 vs. 3 erikoistilannetta pelasi ykkösketju ja Heshka, mutta kudit jäivät uupumaan Petrellin ja puolustajien peittäessä vetolinjat. Avauserä oli kaikkineen vauhdikas. Varsinkin Kärpillä kärkikarvaaja oli usein HIFKin maalin edessä pyörimässä, joka avonaista peliä. Tasaviisikoin vierailla oli niukasti paremmat paikat, joista olisi pitänyt ainakin kertaalleen maalata. HIFK oli avauskympin yhden vaihtokierron perässä alun pitkän kiekon vuoksi eli kun vierailla oli jäällä kolmonen, HIFK peluutti vasta kakkosketjuaan.

Kärpät tasoitti heti kakkoserän alkuun ylivoimalla, kun Vesalainen kiersi keskelle ohi Petrellin mailan ja laukoi takakulmaan kuten Heiskanen. Ensimmäiset neljä minuuttia olivat vieraiden hallintaa. Junnila laukoi ohi keskeltä kakkosketjun aloittaman kulmarallin päätteeksi, kun HIFKin kakkonen oli pulassa omissa. Vasta sitten HIFKin ykkönen heräsi ja sai paineen vieraiden alueelle vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Hetken päästä Ikonen kaatoi keskelle leikanneen Sopasen. AV toimi hyvin, Hakanpää blokkasi Thorellin vaarallisimman ja ainoan vedon. Seuraavaksi Hakanpää niittasi päädyssä vastataklauksella Petrellin ja jatkotilanteessa Kivihalme kamppasi itsensä boksiin erän puolivälissä. Isäntien ykkösylivoima jauhoi maltilla ja osui, kun Koivisto oli liian ylhäällä ja Heshka ei saanut Raskin poikkipassia katki, jolloin Thorell sai lapioida tyhjiin.

Maalin jälkeen Kärpät piristyi hetkeksi, varsinkin kakkosketjun Leskinen-Mäenalanen kaksikko sai paineen isäntien alueelle kahdessa vaihdossa putkeen, mutta peli meni päädyssä pyörimiseksi. Viitisen minuuttia ennen erän loppua Ruohomaa loukkaantui O'Connorin laitataklauksesta ja poistui koppiin. Perään molemmat saivat jäähyjä, kun Vesalainen kosti niitin ja Kärpät joutui nuhjakan päätteeksi alivoimalle. Alivoimaa ehti kulua vain puoli minuuttia, kun Lasu yritti purkaa ilmasta, mutta maila osui Haatajan naamaan ja kotijoukkue sai puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimaa, jonka se hyödynsi heti, kun yksinkertaisen pakkikierron jälkeen Kaski sai kiekon toiseen aaltoon Maliselta ja pommitti kilpialakulmaan. Voittava maalivahti olisi torjunut vedon, vaikka se olikin luja. Junnila-Kukkonen-Hakanpää kolmikko hajotettiin toki lahjakkaasti. Lopun alivoiman Kärpät selvitti ja sen jälkeen erässä ei tapahtunut enää mitään maininnan arvoista. Kuriton lammaslauma hölmöili itsensä boksiin jatkuvasti toisessa erässä ja se kostautui ankarasti. HIFK vetäytyi keskialueella pääosin trapiin, mutta Kärpät karvasi edelleen rohkeammin.

Kolmoserään Lasu nostettiin ykköseen, Vesalainen kakkoseen ja Koivisto kolmoseen Ruohomaan loukkaantumisen takia. Päätöserän alussa molemmilla oli paikat avausminuutilla. Ensin Heiskanen syötti takatolpalle Tyrväiselle, mutta Veini liukui eteen ja vastaiskusta Bertrand haki Junttilan lapaa levityksellä, mutta kultakuuppa ei saanut kiekkoa haltuun. Kärpät kavensi kuitenkin heti toisella minuutilla, kun Leskinen voitti laidassa kamppailun ja syötti päätyyn, josta Vesalainen syötti maalin eteen kohti Mäenalasta, mutta kiekko kimposi Kukkoselle takatolpalle ja tämä viimeisteli rystyltä maalin kattoon Thorellin ollessa myöhässä. Heti maalin jälkeen Junttila laukoi slotista suorahyökkäyksen päätteeksi päin Lankista. Sen jälkeen vasta HIFK heräsi oltuaan mankelissa viisi minuuttia. Se sai luotua todella pitkän päätymyllyn, jonka vuoksi Säiliö ja Hakanpää pelasivat ylipitkät vaihdot.

Heti mainoskatkon jälkeen kiekko pomppasi päädystä kaiketi Kukkoselta maalin eteen, mutta Lennu nosti onneksi rystyltä yli ja ohi. Sen jälkeen Kärpät otti taas otteen ja se palkittiin erän puolivälissä. Junttila nosti kiekon kattoon röyhkeän maalille ajon jälkeen. Sitä ennen hän otti kiekon taidokkaasti mukaansa luistimella laidassa Tallbergin paineen alaisena. Hetkeä myöhemmin päätöskympin aluksi Varakas taklasi voimakkaasti Vesalaista ylävartaloon kuten Liivikia finaaleissa 2011. Kärppien kiima päätykiekoissa näkyi koko erän ja se voitti järjettömän määrän kamppailuja kotijoukkueen alueella.

Seitsemän minuuttua ennen loppua Leskinen kilautti tolppaan puolustajan jaloista vasemmasta laidasta. Samassa Kärpät sai ylivoiman, kun HIFKillä oli liikaa pelaajia askissa. Ylivoimalla kesti minuutti saada kuvio kuntoon ja ainut paikka oli Leskisen heitto laidasta maalille. Hakanpää pelasi kakkosylivoimassa ja Vesalainen paikkasi Ruohomaata. Alivoiman jälkeen Petrell heitti ennen sinistä kohti Veiniä ja tämä melkein haparoi kiekon omiin. Viimeisten minuuttien aikana Kärpät piti paineen isäntien alueella, mutta ei saanut luotua kuin puolittaisia paikkoja viivasta, vaikka hyökkäyspään aloituksetkin Kärpät kaapi.

Jatkojen alussa HIFK oli hivenen terävämpi kahdessa avausvaihdossa. Muun muassa Tyrväinen haki vanhanaikaista, mutta Veini piti kulman kiinni ja Eronen pääsi kokeilemaan viivasta vastakiekkoon, mutta veto painui yli. Kärpät pääsi vastaiskuun hyvän käännön seurauksena, kun Leskinen sai kiekon J. Koivistolta oikeaan laitaan ja kuljetuksen päätteeksi lätty napsahti Humalojan lapaan takatolpalle, joka puttasi voittomaalin. Huusin jo mielessäni, että Koivisto on vapaana toisessa aallossa, mutta onneksi tilanne päättyi kuitenkin maaliin. Eronen ei saanut lättyä katki ja Kaski oli myöhässä. Samalla Kärpät ML betsi kirjattiin osumaksi.

Yhteenvetona todettakoon ensimmäisen erän olleen ehkä hivenen jopa vieraiden tasaviisikoin, ainakin mitä tulee maalipaikkojen laatuun. Toinen erä kääntyi isännille vierasjoukkueen jäähysuman vuoksi. Päätöserä olikin sitten melkeinpä yhtä päätä ja Kärppien nälkä ja kiima voittaa kamppailut oli hurja. Se tuottikin palkinnon ja peli venyi jatkoille. Päätöserästä jäi mieleen se, että kun Kärpät sai hurmoksen päälle, jokainen ketju kykeni tulemaan pienillä syötöillä keskialueen yli eivätkä etäisyydet venyneet liiaksi, vaan aina löytyi vapaa pelaaja seuraavasta taskusta, vaikka HIFK koitti puolustaa tarkasti viidellä miehellä siniviivojen välistä aluetta. Kokonaisuus huomioiden parempi joukkue voitti mielestäni.

HIFK:
+ Lankinen oli ihan OK, torjui ne mitkä olivat marjoja, mutta gamesaverit puuttuivat tänään.
+ Puolustajista parhaita olivat Heiskanen ja ehkäpä Varakas. Ensiksi mainittu järjesteli syötöillään tutusti maalipaikkoja ja pärjäsi kamppailuissa ihan OK. Otti toki myös pari rangaistusta huolimattomuuttaan, joista pieni miinus illan esitykseen. Varakas oli hyvin pelin sisällä ja sitkeys alakerrassa vakuutti. Bonusta niitistä Vesalaiseen, joka oli puhdas. Heiskasen tavoin tehotilastoon +1. Kaskelle sitten plussaa maalistaan ja oli kiekollisena tasaviisikoinkin melko luotettava. Nukahti toki voittomaalissa.
- Lievää negaa Kankaanperälle, nukkui hieman kolmannessa maalissa, kun lähti seuraamaan miestä maalin taakse. O'Connor oli tasapaksu ja tasapainotti ihan onnistuneesti Heiskasta. Kakkospari Eronen-Teppo jäi miinukselle. Eronen oli näistä selvästi enemmän kiekossa hyökkäysalueella, mutta laukausten laatu jätti parantamisen varaa. Lisäksi hän ei saanut Vesalaisen ja Leskisen syöttöjä poikki toisessa ja neljännessä osumassa. Teppoa en juurikaan noteerannut kentällä, mutta ei nyt missään nimessä loistanut. Melko tasapaksu peli O'Connorin tavoin.
+ Kotijoukkueen hyökkääjistä kehut kolmosvitjan yksilöille. Malinen keräsi pari passia ja oli ehkäpä paras kahden suunnan sentteri kotijoukkueelta. Aloitusprosenttikin oli 55. Hän oli yksinkertaisesti hyvä ja kirjaimellisesti vahva molemmissa päissä kenttää. Sopanen alusti avausmaalia ja kemia toimii mielestäni Malisen kanssa. Engberg jäi hivenen pimentoon, mieleen jäivät lähinnä ne avauserän jäähytilanteet.
+ Kakkosvitjasta Rask oli energisin vääntäjä ja sai yhden syötön. Thorell teki maalin ja tilaisuuksia oli tehdä enemmänkin. Miinusta sitten siitä, että ei seurannut Kukkosta toisessa maalissa, mutta kokonaisuutena kuitenkin kotijoukkueen ehkäpä se vaarallisin hyökkääjä tässä pelissä. Tyrväinen oli ykkösketjun paras hyökkäysalueella ja parhaiten pelin sisällä mielestäni tuosta kolmikosta kuitenkin. Lisäksi hän oli mukana yhdessä YV-maalissa.
- Nelonen jäi miinukselle. He olivat jäällä, kun Kärpät tasoitti päätöserässä. Kiekollinen peli jäi heiltä melko vajaaksi kaikkinensa. Ehkä Tallberg oli tuon ketjun näkyvin lopulta, vaikka ei saanut Jullea kuriin kolmannessa maalissa. Haataja oli ykkösestä suhteellisen vaisu, pari löysää kutia jotka Veini poimi. Petrellkään ei häikäissyt. Missasi päätöserässä avopaikan ja ei oikein muutoin päässyt paikoille. Alivoimalla toki oli hyvä ja siitä plussaa, mutta hyökkäyspäässä odotin häneltä enemmän.
- Carlsson oli kakkosketjun heikoin, tuloksenteko jäi piippuun ja ei oikein päässyt edes paikoille.

Kärpät:
+ Vehviläiselle voitto, mutta esitys jätti parannettavaa, koska pariin otteeseen hän pomputti pahasti ja unelmailtana kolmas maali olisi ollut otettavissa. Vastapainona Veini sitten otti päätöserän alussa gamesaverin Tyrväisen laukoessa takatolpalta.
+ Kärppien alakerrasta kehut erityisesti kolmelle pelaajalle. Ronkainen keräsi kolme plussaa ja homma toimi Lassen kanssa, vaikka peliaikaa tuli vain reilut 12 minuuttia. Kukkonen puolestaan teki maalin ja oli kiekollisena tänään tavallista rohkeampi siniviivalla eikä vain heittänyt ränniin, vaan pyrki toimittamaan maalille ohi karvaajan. Alivoimalla arvokasta raatamista toki myös, vaikka kahden miehen alivoimalla omissa kolisi. Hakanpäästä jäi mieleen taklaus Petrelliin ja yksi ylipitkä vaihto, mutta senkin hän selvitti ja jaksoi mennä painimaan kulmiin. Kiekollisena ihan jees avauspelaamista ja pelirohkeus oli tapissa kuten on ollut koko kauden.
- Kivihalme oli epävarmin kärppäpakistosta. Nimenomaan kiekollisena olen nähnyt häneltä virtuoosin elkeitä, mutta tänään niitä ei näkynyt, vaan ongelmia oli laitojen läheisyydessä. Yksi hyvä suoritus iltaan mahtui ja se oli kakkoserän jäähyn hankkiminen Heiskaselle. Ykkösparista Koivisto jäi miinukselle ja Heshka nollille. Ylivoimalla varsinkin Heshka oli melko mitäänsanomaton viivapyörittäjä ja uhka puuttui. Alivoimalla puolestaan hän mokasi Thorellin maalissa. Lisäksi hän meni jotenki arasti toisinaan kulmiin, mutta hoiti tilanteet toki usein rauhallisuudellaan. Koivisto paini vahvasti ja pelasi melko neutraalin matsin. Ei häikäissyt eikä pettänyt. Odotusarvo kuitenkin on hänen kohdallaan kova, joten siksi en listaa häntä erityisiin onnistujiin joskaan en epäonnistujiinkaan.
+ Hyökkääjistä minut vakuutti alkuperäinen kakkosketju ja Vesalainen. Viimeksi mainitun ulottuvuus, liike ja teränkäyttö on yhdistelmänä jotain maagista. Heti kun hänet nostettiin kakkosketjuun, seurauksena oli maali. Lisäksi hän vastasi avausmaalista kliinisellä laukauksella. Lasun kamppailupelaaminen päädyssä oli väkivahvaa ja samoin kiekolliset siirrot menivät pääosin omille. Leskinen keräsi kolme passia, yksi illan hahmoista. Osui myös tolppaan päätöserässä. Mäenalanen jäi kiikareille, mutta kemia toimi Leskisen kanssa ja oli pelin sisällä jatkuvasti. Tehoja tulee varmasti noilla esityksillä. Kuulun itse siihen koulukuntaan, joka ei ole ymmärtänyt Mäenalasen saamaa kritiikkiä. Hän on arvokas TOP6-laituri ollut viimeiset kaksi kautta ja niitä ei puissa kasva.
+ Ykkösketjusta Junttila oli pari erää lievä pettymys, kun kiekollista peliä leimasi arkuus, mutta päätöserässä hän paransi reilusti ja teki tietysti hienon maalin.
+ Kolmosketjusta Humalojalla oli jo avauserässä paikka, mutta hän säästi maalinsa jatkoajalle. Muutoin hän pelasi melko tasapainoisen pelin kuten kolmossentteriltä toivookin. Laitureista Junnila oli aika usein siellä missä tapahtui, mutta avauserän turha jäähy ja sitten kahden miehen alivoimalla Kasken vapaaksi jättäminen vievät illan niukasti miinukselle, vaikka peruspörrääminen olikin parempaa kuin esim. nelosketjulaisilla. Toisessa erässä laukoi ohi hyvästä paikasta. Hölmöilyt pois, niin ansaitsee jatkaa rosterissa. Koivisto sai vastuuta tasaisesti, vaikka oli 13. hyökkääjä aluksi. Pelasi alivoimaa ja päätöserässä nousi sitten kolmoseen. Melko virheetön ottelu, pidin näkemästäni. Bonusta syötöstä voittomaaliin.
- Oikeastaan ainut epäonnistuja oli nelosketju, joka mokasi avausmaalissa. Merkkauspelaaminen unohtui, en tiedä olisiko Ikosen sentterinä pitänyt huolehtia Heiskasesta taustalla. Mutta tuon ketjun ollessa muutenkin jäällä kahdessa avauserässä se jäi monesti pyörimään omiin. Päätöserässä toki tuli reipas tasonnosto, mutta kaksi erää he olivat huonoja. Säiliöllä oli purkujen kanssa hieman huolimattomuutta ja Karvinen oli suhteellisen neutraali, peli kului lähinnä raastaessa laidoissa. Ikonen ei hirveästi vakuuttanut edelleenkään, kertaalleen hän laukoi puolustajan jaloista räpylään päätöserässä, sen muistan.
- Bertrand oli hutiloiva kiekolla ja jäi vähän pelin ulkopuolelle. Ruohomaan ilta päättyi toisessa erässä. Sitä ennen hän ei sen kummemmin häikäissyt, vaan jäi Lasun varjoon. Ylivoimalla varsinkin Ruohomaan ja koko ykkösketjun suorittaminen oli huonoa ja mielikuvituksentonta. Silti kuitenkin ykkönenkin oli sellainen tasaviisikoin, että omissa ei tarvinnut pelätä kuten nelosketjun kohdalla parin erän ajan.

Viestit: 143
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

ViestiKirjoittaja Salming2 » 13.04.2018 10:22

Olin toistamiseen viikon sisään Nordiksella katsomassa korkeakulttuuria nimeltä SM-liiga. Mökki oli käytännössä täynnä ja tunnelma oli mitä mainioin. Viikko sitten kotimatka lyheni huomattavasti, kun Kärpät onnistui voittamaan jatkoajalla, joten sijoitin jälleen rahani kohteeseen Kärpät ML. Tänään vieressäni yläkerrassa istui äänekäs HIFK-kannattaja, joka samalla suolasi Kärppien pelaajia minkä kerkesi ja piti järjetöntä älämölöä. Ensimmäisessä erässä olinkin jo aivan kypsä häneen, mutta pelin edetessä muutaman sanasen vaihdettuamme hän paljastui melko harmittomaksi veijariksi, vaikka käyttikin roisia kieltä. Mutta sitten itse asiaan, alla molempien erikoistilannekoostumukset:

HIFK YV: Kaski-Heiskanen-Carlsson-Tyrväinen-Petrell, Eronen-Rask-Haataja-Thorell-Malinen
HIFK AV: Kankaanperä-Varakas-Tyrväinen-Petrell, Heiskanen-O'Connor-Malinen-Tallberg, Åsten-Carlsson.

Kärpät YV: Heshka-Ruohomaa-Bertrand-Kukkonen-Junttila, Koivisto-Leskinen-Vesalainen-Mäenalanen-Hakanpää.
Kärpät AV: Kukkonen-Hakanpää-Lasu-Junttila, Koivisto-Heshka-Ruohomaa-Mäenalanen, Karvinen-Koivisto

Avauserä alkoi vauhdikkaasti. Petrell syötti vasemmalta ja Mieho laukoi patjaan keskeltä. Toisessa päässä Junttila lätytti vasemmalta maalille, mutta Mäenalanen ohjasi logoon. Hetken kuluttua Säiliö löi omissa näpeille Raskia ja joutui boksiin. Kärpät kesti alivoiman suhteellisen vaivatta, mutta jäähyn jälkeen paine jäi alueelle. Lopulta Kankaanperä laukoi viivasta Humalojan kautta kiekon ohi Vehviläisen Miehon tarjoiltua kulmasta. Säiliö konttasi puolittain jäässä, koska sai iskun heti jäähyltä tultuaan reiteen/polveen Raskilta. Kärppien kakkonen oli ainut kun sai painetta HIFKin alueelle avauskympillä. Puolivälissä peli oli 2-0, kun Vesalainen kompuroi seuratessaan Tallbergia, joka kiersi maalin ja syötti vastaliikkeeseen Heiskaselle, jonka syöttö oikealle takatolpalle napsui Malisen lapaan ja tämä viimeisteli varmasti. Karmea merkkausvirhe Vesalaiselta kaiken kukkuraksi. Avauserässä Kärppien PAPP oli repaleista ja tiloja avautui.

Jälkimmäisellä kympillä myös vieraiden kolmosketju alkoi saamaan kulmaralleja Junttilan ketjun seuraksi. Haatajan vitja puolestaan pyöritti Kärppien nelosta 13 minuutin tienoilla, mutta Haataja ei ohittanut Veiniä ranteellaan kiertonsa päätteeksi keskeltä. HIFK pelasi paljon viivan kautta, koska siellä oli tilaa ja vieraiden laiturit eivät ehtineet aina blokkaamaan. Reilu vitonen ennen loppua J. Koivisto laukoi heppoisen ranteen jaloista Lankisen syliin suorasta luistelusta. Viimeiset viisi minuuttia erästä olivat Kärppien hallintaa sen saatua alakolmiokiekottelun toimimaan. Kruununa Junnila ajoi vasemmalta maalille hassuttaen Kasken (?), mutta ei kyennyt viimeistelemään. Tauolle mentiin kotijoukkueen ansaitussa 2-0 johdossa. Sen avauspelaaminen toimi vartin ja kärppäläiset kiekoteltiin pihalle, kunnes viimeinen vitonen muutti voimasuhteita.

Toisen erän ensimmäinen tilanne tuli vieraille, kun hyökkäyspään aloituksesta Leskinen poimi Mäenalasen voittaman kiekon ja ampui kierron jälkeen vasemmalta maalille, josta Junttila ohjasi kiekon maaliin Erosen puristuksesta. Hetken päästä Bertrand ja Vesalainen saivat 2v1-tilanteen, mutta patongin syöttö ei löytänyt perille. Neljän minuutin kohdalla J. Koivisto syötti käsittämättömästi oman alueen kulmasta maalin editse poikittain ja Thorell katkoi, mutta oli niin toivottoman pienessä kulmassa, että Veini poimi vedon. Seuraavasta aloituksesta Haataja laukoi keskeltä ja Tallberg huitoi slotista reboundin Vehviläisen hanskaan. Iso torjunta. Vitosen kohdalla Kukkosen toimitus viivasta melkein pomppi sisään. Humaloja oli hyvin maalilla hämmentämässä. Sen jälkeen HIFK otti aikalisän, koska alku oli yhtä päätä yhtä vaihtoa lukuun ottamatta. Se toimi, kun seuraavassa vaihdossa Tyrväisen passi vasemmalta löysi O'Connorin painottomalta puolelta. Matala kuti aiheutti reboundin, jonka Tyrväinen siivosi sisään onnekkaasti Ikosen sutiessa tyhjää.

Seuraava tilanne tuli Kärpille, kun Humaloja laukoi patjaan suorasta hyökkäyksestä. Toisessa päässä avauskympin lopussa vielä Thorell pommitti one-timerin viivasta ja kiekko otti ison kimmokkeen mennen melkein maaliin. Rask loi toisen puoliskon alkuun paikan Lennulle slottiin kulmapyörähdyksen jälkeen, kun kiekko kimposi vielä Humalojan mailasta tarjolle eikä Junnila pitänyt Petrellin lapaa, mutta veto karkasi päätypleksiin. Hetken päästä Karvinen hankki ylivoiman, kun Eronen roikkui hänessä päädyssä.

Kavennus syntyi, kun Ruohomaa nosti jalalla keskialueen yli ja jätti Mäenalaselle. Tämä pääsi laukomaan vapaasti ja Bertrand hakkasi reboundin sisään Varakkaan oltua kovin pehmeä maalin edessä. Maalin jälkeen paine jatkui. Vajaan vitosen kohdalla Junttila suojasi laidassa ja Mäenalanen vapautti toiselta puolelta Heshkan, joka ampui päin Lankista avopaikasta. Hetken päästä Salmela menetti alimpana sinisellä ja Ikonen pääsi puolittain läpi ampuen tolppaan. Viimeisellä minuutilla roikuttiin niin paljon, että olisi voinut jäähyjäkin viheltää. Karvinen sai osansa kulmassa ja Hakanpää nosti kahdella kädellä laidasta puskeneen jampan seinälle. Kotijoukkueen ykkönen oli melkeinpä ainoa, joka sai jotain aikaan. Muutoin Kärpät hallitsi ja oli energisempi kamppailuissa. Lasu ja Junnila vaihtoivat paikkoja erässä eli Lasu pelasi nelosessa kera Ikosen ja Karvisen Säiliön oltua edelleen pois. Hyvä kasvojenpesu kaikkinensa avauserän jälkeen. Torjunnat kirjattiin 17-6, joka kertoo paljon erän kulusta.

Päätöserän alussa ykkönen loi painetta kolmen minuutin kohdalla. Vesalainen tarjosi kulmasta, mutta Bertrand tulitti läheltä yli. Mainoskatkon jälkeen tapahtui paljon. Ensin Thorell pääsi läpi, mutta veto meni ohi oikealta. Kivihalme nousi heti vasenta laitaa ja laukoi kohti alakulmaa, mutta Lankinen venytti torjunnan. Paine säilyi alueella kuitenkin ja HIFKin kakkonen pakkeinaan Heiskanen-O'Connor joutui mankeliin. Heshka sai kiekon painottomalle puolelle, mutta laukoi yli. Perään Leskinen heitti maalille, mutta Mäenalanen huti ohi ilmasta. Neljäs yritys toi tuloksen, kun Junttila ui keskelle Leskisen päätypassista ja sijoitti rystyllä vasempaan alakulmaan. Heti maalinjälkeisessä vaihdossa Koivisto nousi viivasta vasemmalta, mutta Lankinen peitti kulmat.

Seitsemän minuuttia ennen erän loppua Eronen taklasi Leskisen selästä laitaan. Ylivoimalla Mäenalanen pääsi laukomaan keskeltä, mutta veto karkasi plekseihin. Jäähyn umpeuduttua HIFK käänsi Mäenalasen toisen kudin jälkeen pelin. Suorasta hyökkäyksestä pelattiin paikka toiseen aaltoon Salmelalle, mutta tämä ei saanut vasemmalta kulmalta tehtyä maalia, vaan Vehviläinen liukui eteen. Hyvä passi rightin X:ltä. Neljä minuuttia ennen loppua Ruohomaa karvasi päädyssä kiekon ja löysi maalilta Bertrandin, mutta taas veto meni yli. Viimeiset minuutit raastettiin laidoissa enemmän Kärppien alueella, mutta lopulta mentiin taas jatkoille 3-3 lukemissa, vaikka Raskilla ja Haatajalla oli puolittaiset paikat oikeasta laidasta jaloista. Avauskympiltä mainittakoon vielä Vesalaisen avopaikka maalin edessä, mutta rystykuti nousi yli tietysti. Vähimmäistavoite saavutettiin eli tasoitus, mutta paikkoja oli myös niitata voittomaali. Torjunnat 10-3.

Jatkoajan alussa Rask laukoi oikealta jaloista päätyverkkoon. Toisessa päässä Junnila sai syötön Koivistolta sinisen taskuun ja spurttasi kohti maalia, mutta ahdistettuna lähtenyt kuti ei mennyt varusteista läpi. Sen jälkeen vierailla oli pari heppoisampaa paikkaa kauempaa, muun muassa Ruohomaan epäonnistunut laukaus. Voittomaalissa sitten jäällä oli ykkönen sekä Koivisto ja Ronkainen. He olivat pulassa jo jonkin aikaa kunnes merkkauspeli petti ja kotijoukkueen sekaketju rokotti Haatajan lätyttäessä rystyltä maalin eteen ja Erosen viimeistellessä kliinisesti läheltä ylös. Ronkainen ei saanut syöttöä katki ja Koivisto oli pihdeissä, jolloin Erosella oli tilaa viimeistellä. Koko sarjan ajan yskinyt PAPP petti kriittisellä hetkellä. Ehkä oli väärä ratkaisu sekoittaa parit jatkoerään, sillä Lasse pelasi Hakanpään kanssa ja Koivisto Ronkaisen. Ei kevättä ilman ottelua seitsemän, valitettavasti. Samalla kotimatka Turun seudulle piteni puolella ainakin henkisesti. Raskasta, mutta elämä on.

HIFK:
+ Lankinen oli edelleen hyvä eikä päästänyt helppoja. 37 torjuntaa on massiivinen määrä ja joukossa oli useita laatupelastuksia.
+ Puolustajista kehuni saavat erityisesti ykköspari. Heiskasen syöttö toiseen maaliin oli timanttinen ja tänään hän ei jäähyillyt edes kuten eilen, vaan pelasi ehjästi. Mieleen jäi myös tilanne, jossa hän tuli maalin takaa ja harhautti Koiviston toiselle planeetalle tämän karvatessa kevyellä vartalonliikkeellä. O'Connor tuki hyvin hyökkäyksiä ja laukoi monta kertaa taustalta, kerran siten syntyi maalikin. Eroselle plussaa voittomaalista, mutta samalla hän oli jäällä silloin, kun Kärpät osui tasaviisikoin. Kaksijakoinen ilta siis häneltä. Kankaanperä ja Kaski jäivät maalin verran plussalle. Kankaanperä laukoi pari kertaa napakasti viivasta ja kerran se tuotti tulostakin. Omissa hän kompuroi välillä, mutta selvisi ilman takaiskuja. Kaski oli melko näkymätön, se lienee ihan hyvä.
- Varakas oli oikeastaan eniten ongelmissa kiekolla ja viikon takaiseen peliin verrattuna taso laski. Katseli aitiopaikalta Bertrandin osumaa.
+ Hyökkääjistä etevimmät olivat Rask, Haataja ja Tallberg. Rask oli ykkösketjun sielu ja pysyi jatkuvasti kiekossa ahtaassa tilassa luoden paikkoja. HIFKin paras hyökkääjä ilman muuta. Haataja oli tasapainoinen kahteen suuntaan. Ainoastaan viimeistely oli epätarkkaa, mutta paikkasi syötöllä voittomaaliin. Tallberg oli hyvin pelin sisällä ja sai paikkoja, mutta Haatajan tavoin vain viimeistely takkusi. Oli mukana toisessa ja neljännessä osumassa aktiivisesti.
+ Muista pelureista Mieho oli kohtalainen ykkösketjussa ja sai passin avausmaaliin. Malinen teki maalin, siitä plussaa. Muutoin jäi kolmosessa laitureiden varjoon.
- Kakkosketju ei oikeastaan toiminut ollenkaan. Thorellin läpiajo päätöserässä oli paras paikka. Tyrväinen rakensi itse toisen maalin, mutta muutoin ei oikein päässyt paikoille, vaan vain puolusti. Carlsson hiihteli pahiten pelin ulkopuolella. Petrell oli edelleen vaisuhko ykkösessä ja tuhlasi yhden avopaikan kakkoserässä. Alivoimalla toki OK suoritus. Nelosketjusta miinusta Engbergille hätäisistä syötöistä ja pehmeydestä väännöissä. Åstenilta ja Jääskältä perussuoritukset, eivät loistaneet eivätkä pettäneet, vaikka Åsten haki kertaalleen jalkakynää, kun olisi pitänyt laukoa laidasta.

Kärpät:
- Vehviläinen kirjasi tappion, mutta maaleista häntä ei voi syyttää. Vain 17 koppia eli vaikea ilta Kärppien hallitessa kahta viimeistä erää.
+ Puolustajista vakuutuin ykkösparista eniten, vaikka Heshka varsinkin tuhlasi ainakin kolme huimaa maalipaikkaa painottomalta puolelta. Koivistokin nousi monesti laukomaan lähemmäs maalia. Paremmalla onnella ja taidolla pojjaat olisivat tehoilleet enemmänkin. Heshkaa painostettiin paljon laidoissa, mutta hän ei hätkähtänyt.
+ Muista puolustajista Hakanpää jatkoi massiivista rymistelyään, mutta ei ollut niin näkyvä hyökkäyspäässä kuin viime peleissä. Kivihalme oli kiekollisesti varmempi kuin viikko sitten. Kruununa oli päätöserän nousu laitaa pitkin, jonka Lankinen torjui venyttäen.
- Miinusta Lasselle. Kukkonen ei oikein saanut avauksia lapaan, vaan lähinnä nosteli punaiselta roikkuja päätyyn tai antoi vastuun Ronkaiselle, joka pärjäsi kyllä ihan hyvin kulmissa paineen alla ja kykeni nostamaan jalalla keskialueen yli toisinaan.
+ Hyökkääjistä parhaiten operoi kakkosketju, joka oli hyvä joka erässä. Ykkönen heräsi toisessa erässä ja kolmonen taantui pelin edetessä, kun Lasu tippui neloseen. Mutta takaisin kakkosketjuun. Junttila teki taas 3-3 tasoituksen kuten viikko sitten ja suojasi vahvasti liikkeessä. Ohjasi myös avausmaalin. Leskinen antoi hyvän passin siihen ja oli totutun vahva luistimilla luoden paikkoja ja napaten kaksi passia. Mäenalasella oli paikkoja, mutta viimeistely läheltä epäonnistui joka kerta. Tehokkuutta kaipaisi lisää avopaikoissa. Ykkösvitjasta Bertrand pelasi parhaan pelinsä pitkään aikaan ja sai apinan pois selästä. Paikkoja oli hattutemppuunkin. Ruohomaa paransi pelin edetessä ja oli lähellä huipputasoaan kahdessa viimeisessä erässä. Miinusta kuitenkin koko ketjulle voittomaalin ottamisesta omiin.
+ Kolmosketjusta Humalojalla oli pari hyvää paikka maalata ja niiden lisäksi hän oli monessa väännössä mukana mm. Åstenin kanssa päätöserässä tilanteen ulkopuolella. Lisäksi Miska oli epäonnekas avausmaalissa, kun kiekko pomppasi hänestä maaliin. Koivisto oli kyllä paljon kulmissa kamppailemassa, mutta avauserän jälkeen anti jäi vähäiseksi. Lasu vaipui koomaan myös pelin edetessä eikä oikein päässyt paikoille Ikosen ja Karvisen kanssa, vaikka toki paini edelleen luotettavasti.
- Ikoselle miinusta toisen erän tolppavedosta, apina pysyy selässä. Hän ja Karvinen ottivat lisäksi miinusta HIFKin kolmannessa maalissa, jossa Ikonen ei saanut purettua kiekkoa maalilta. Sailion tippuminen heti pelin alussa vaikutti siten, että ketju ei ollut lähelläkään viime pelien erinomaisuutta. Vesalainen ei pelannut ihan parasta peliään, mutta oli silti toki kärkiketjun paikan arvoinen, koska kykenee pelaamaan kiekolla pienissä tiloissa. Päätöserässä paha missi rystyltä maalin edessä ja toisessa maalissa hän mokasi kahdesti. Kuumeni myös kerran turhaan Tyrväiselle.

Viestit: 3
Liittynyt: 17.04.2018 12:46
Suosikkijoukkue: Tappara

Re: Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

ViestiKirjoittaja Tahvonet » 17.04.2018 12:48

Kärpät saa tänään 50 kerrointa Tapparaa vastaan! Finaalit alkaa ja eihän tätä nyt voi ohittaa. Kärpät pelaa kotona ja päässyt lepäämään HIFK-sarjan jälkeen.

Täältä lisätietoja ja tuo kerroin:

https://veikkausbonukset.com/veikkausvi ... 17-04-2018

Viestit: 143
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

ViestiKirjoittaja Salming2 » 27.04.2018 02:02

Tampereen Tappara vs. Oulun Kärpät 26.4.2018 - Kuudes loppuottelu ja tarina kauden viimeisestä vieraspelimatkasta

Keskiviikkoaamun lipunmyynnistä onnistuin raapimaan lipun E4-katsomoon, joten tiedossa oli kauden kuudes ja viimeinen Kärpät-vieraspeli paikan päällä. Aiemmat ovat olleet tietysti kahdesti TPS ja kolmesti HIFK (talviklassikko+välieräpelit kaksi ja kuusi). Hakametsässä kävin viimeksi finaaleissa 2014, jolloin neljännessä ottelussa Plihal iski jatkoajalla kirvesrinnat sarjassa 3-1 johtoon survoen kiekon väkisin Rynnäksen paketin läpi. Siitä pelistä mieleeni kuitenkin jäivät paremmin Pirneksen maaginen rannari oikeasta siivestä etuyläkulmaan sekä Rynnäksen hörppäys toisen erän alussa Nick Bailenin kaukolaukaukseen. Mutta sitten takaisin tähän päivään.

Saavuttuani Tampereelle noin neljältä oli seuraavana epistolana 40 minuutin kävelymatka linja-autoasemalta Hakametsään. Olin ottanut Google Mapsista screenshotit etukäteen ja suunnistin niiden avulla onnistuneesti perille reittiä Kalevantie-Kaupinkatu-Sammonkatu-X-Hervannan valtaväylän alikulku-Hakametsä. En kuitenkaan mennyt halliin vielä sisään, vaan suoritin ruokailun läheltä löytyneessä kebabravintolassa nimeltään Kings Pizza, joka oli samassa rakennuksessa ravintola Jäähovin kanssa. Kebab ranskalaisilla ja pepsillä maksoi 11 rahayksikköä, mutta oli sen arvoinen kieltämättä. Reissu alkoi siis heti positiivisella yllätyksellä. Sen jälkeen siirryin halliin, kiersin sen nopeasti ennen aloilleasettumista ja liimauduin sitten alkulämmöistä alkaen penkkiini E4-katsomossa aina mestaruushumuun asti. Costello Hautamäki veti ennen ottelua Maammen tyylikkäästi kitarasäestyksellä ja vieraskoreana otti tyylikkäästi huomioon vieraskannattajat "POHJOINEN"-kohdassa osoittamalla vieläpä ensimmäisellä kerralla vieraskulmaukseen. Sain siitä hyvän mielen.

Alla ovat joukkueiden kokoonpanot ja erikoistilannekoostumukset ennen varsinaiseen puhelimella kokonaan näpyteltyyn raporttiin paneutumista.

Leskinen - Ruohomaa - Bertrand
Junttila - Mäenalanen - Anttila
Vesalainen - Lasu - Koivisto
Säiliö - Ikonen - Karvinen
Koblizek

Koivisto - Heshka
Ronkainen - Kukkonen
Kivihalme - Mäkelä

Vehviläinen
Rynnäs

Zaborsky - Peltola - Kuusela
Haapala - JMJ - Repo
Ojamäki - Rauhala - Karjalainen
Luoto - Jasu - Nurmi

Vittasmäki - Rantakari
Lehtonen - Mikkola
Elorinne - Kemiläinen
Salonen

Hrachovina
Heljanko

Tappara YV: Kuusela-Rantakari-Haapala-Jasu-Zaborsky, Lehtonen-JMJ-Karjalainen-Peltola-Repo
Tappara AV: Mikkola-Vittasmäki-Jasu-Peltola, Lehtonen-Elorinne-Rauhala-Karjalainen

Kärpät YV: Koivisto-Junttila-Vesalainen-Kukkonen-Koblizek, Heshka-Ruohomaa-Mäenalanen-Leskinen-Bertrand.
Kärpät AV: Heshka-Kivihalme-Ruohomaa-Mäenalanen, Koivisto-Kukkonen-Junttila-Lasu, Karvinen-Koivisto

Avauserä alkoi heti Tapparan maalipaikalla, kun JMJ nousi vasenta laitaa ja siirsi slottiin, josta Haapala tykitti logoon Kärppien kakkoskentällistä vastaan. Vieraiden ensimmäinen tilanne tuli kahden minuutin jälkeen, kun nelonen riisti sinisellä ja Karvinen laukoi oikeasta laidasta rystyllä pienestä kulmasta liimattavan laukauksen. Vajaan vitosen kohdalla Hrachovina antoi epävarman passin maalin takana, johon nelosketju pääsi väliin muistaakseni ennen Mikkolaa. Säiliö pääsi kokeilemaan nollakulmasta, mutta yritys upottaa veskan kautta kiekko sisään epäonnistui. Pari minuuttia myöhemmin Mäenalanen siirsi oikeasta laidasta b-pisteen kaarelle, mutta Junttilan matala kuti ei uponnut.

Kärpät teki omissa huonoja siirtoja varsinkin erän alussa ennen ensimmäistä mainoskatkoa. Eniten ongelmissa oli kolmospari. Tappara sai siten kaukaa pari roiskaisua puolustajilta aikaan, jotka Veini hoiti. Puolivälissä erää Vesalainen antoi omissa viereen Heshkalle paineen alla todella huonon syötön. Muutamalla passilla Repo pääsi laukomaan one-timerin, mutta Koivisto blokkasi onneksi. Heti perään Tappara karkasi omista 2v1-hyökkäykseen, mutta Leskinen polki Peltolan kiinni ja Bertrand pelasi toisen aallon irti kiekosta loistavasti.

Viimeisen vitosen alun mainio pyöritys katkesi siihen, että vierailla oli liikaa pelaajia jäällä. Sitä ennen Koivisto oli hiipinyt takatolpalle, mutta ei saanut Heshkan viivatoimituksen reboundia maaliin. Alivoimalla 20 sekunnin jälkeen Mäenalanen karkasi läpi oman pään aloituksen jälkeen onnekkaan pompun ansiosta, mutta Hrachovina torjui kilpialakulmasta. Kärppien täydellinen AV piti pintansa, vaikka pari kertaa vasemmasta siivestä Vehviläistä koeteltiin. Viimeisillä sekunneilla vielä Lasun ketju sai paineen hyökkäysalueelle, mutta Kuusela blokkasi uhrautuvasti Heshkan viivavedon ja Koblizek suti ohi tyhjistä nollakulmasta hetkeä aiemmin. Tauolle mentiin lopulta tasoissa. Kärpillä oli mielestäni lopulta paremmat maalipaikat ja se sai hivenen vaarallisempia paikkoja luotua omista kulmaralleistaan, mutta Tapparan puolustajat olivat vahvoja maalinedustalla irtokiekoissa. Avausmaali olisi ollut arvokas, mutta se jäi tekemättä.

Toisen erän ensimmäinen tilanne tuli Mäkelän menetyksestä, kun hänessä roikuttiin ja Mäkelän vääntövoima ei riittänyt tulla jalalla maalin takaa. Onneksi Ojamäki laukoi ohi takayläkulmasta. Kärppien ainut paikka mainoskatkoon mennessä kahdeksan minuutin aikana tuli Vesalaiselle, kun tämä nappasi keskialueella irtokiekon ja haastoi keskeltä itsensä puolittain läpi viimeistelyn jäädessä piippuun. Hetkeä aiemmin Tapparalla oli oiva paikka suorasta hyökkäyksestä, mutta Rauhala panttasi vetoa liian kauan ja ajautui nollakulmaan tassujen jäätyessä.

Kärpät sai kuitenkin ylivoiman tuon Vesalaisen ajon jälkimainingeissa Rantakarin huidottua. Ainoa paikka oli Vesalaisen kuti siivestä suoraan Koiviston levityksestä, mutta Domi ehti liukumaan helposti eteen. Hetkeä myöhemmin vierailla oli taas liikaa ukkoja jäällä. Ylivoimaa ehti kulua vajaa minuutti, kun Ruohomaa meni päätykiekon perään ja hankki pyörähdyksellään jäähyn Rantakarille kampituksesta. Tasavajaalla Elorinne pommitti vastapalloon vasemmalta puolelta Repon päätypassista. Kärppien jämäylivoimalla Junttila kiepsautti viivan kautta itselleen paikan, mutta rannari vasemmalta kilpistyi varusteisiin ja kimposi maalin yli. Kuitenkin ylivoiman jälkeen paine jatkui varmaankin minuutin verran, mutta Junttilan dominanssista huolimatta Kärpät ei päässyt laidoista ytimeen.

Sen jälkeen Lehtonen ja Karjalainen laukoivat tulisesti samassa vaihdossa. Ensin mainittu vasemmalta ja jälkimmäinen slotista suoraan syötöstä kulmasta tulleeseen syöttöön, mutta veto meni niukasti ohi vasemmalta. Viimeisellä minuutilla ensin Koblizek tarjosi painottomalle puolelle Koivistolle loistavan paikan, mutta Hrachovina potki vastaan ja torjui hanskan reunalla. Vastahyökkäyksestä Repo syötti oikeasta laidasta viivaan ja Rantakarin pommi kilahti ylärimaan. Sen jälkeisessä oman pään aloituksessa Ikonen vaihdettiin jo kolmannen kerran pois aloituksesta ottelun aikana, heh. Erän alku oli isäntien ja samoin viimeinen vitonen. Siinä välissä Kärpät pääsi hivenen paremmin peliin mukaan erikoistilanteiden myötä. Erän lopussa JMJ sentteröi parin vaihdon verran ykköstä ja Jasu kakkosta Tapparan momentumin aikana ja Kärppien nelonen puolestaan sai paljon vastuuta.

Päätöserän alussa Ruohomaa laukoi siniseltä ilman maskia puolen minuutin kohdalla syliin. Sen jälkeen Kemiläinen laukoi kulmarallin jälkeen viivasta ranteella Vehviläisen räpylään minuutti myöhemmin, kun Kivihalme oli ensin tukahduttanut pelin turhaan omaan kulmaan. Seuraavaksi olikin sitten kolmoskenttien välinen taisto, joka päättyi vieraiden voittoon ja Tappara joutui kiskomaan pitkän kiekon oltuaan niin puhki. Lopulta Rauhala vei alotuksen Ruohomaata vastaan ja kiekko valui Dominikin alle. Sen jälkeen Tappara ohuesti oli pelin päällä mainoskatkoon asti.

Veini sekoili kahdeksan minuutin kohdalla maalin takana, mutta Haapala ei hyödyntänyt tilannetta kiekon pomppiessa. Perään Sakun ja Koblizekin ajatukset menivät ristiin keskialueen riiston jälkeen ja tilanne vasemmalla laidalla kuihtui kokoon. Jälkimmäisellä kympillä Tapparan ehkä paras paikka oli Ojamäellä, joka ajoi maalille ja Repo lätytti ilmasta vasemmasta laidasta, mutta Ojamäki ohjasi niukasti ohi vasemmalta. Vajaa vitonen ennen loppua sitten Mäkelä räjäytti pankin Sailion timanttisen päätypelin jälkeen. Sitä ennen ketjulotto pyöri melko aktiivisesti ja lähinnä vain nelosketju pysyi yhdessä. Kolmas erä oli melko tarkkaa virheiden välttelyä ja trapin viljelyä, mutta nautin siitä suuresti, koska se vain lisäsi jokaisen maalin painoarvoa ja siksi jalkapallokin on kuningaslaji, että yhdenkin maalipaikan rakenteluun tarvitaan niin paljon hienvuodatusta.

Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Ruohomaa laukoi ohi vasemmasta alakulmasta oltuaan täysin nokikkain Hrachovinan kanssa. Sen jälkeen Tappara myllytti ilman maalivahtia kaksi viimeistä minuuttia. Rantakari laukoi ohi takakulmasta minuutti ennen loppua. Kärpät sai sen jälkeen Lasun ja Sailion ansiosta toiseen päätyyn. Kotijoukkue otti aikalisän 30 sekuntia ennen loppua ja voitti sen jälkeen keskialueen aloituksen. Kuusela heitti kiekon kulmaan ja Tappara sai paineen aikaan. Junttila kuitenkin venytti mailansa viivalle tähdänneeseen syöttöön ja kiekko lipui ulos alueelta 15 sekuntia ennen loppua. Tai näin jälkikäteen Ruudusta katsottuna en tiedä osuiko Julle edes siihen syöttöön lopulta, mutta haluan uskoa hänen osuneen. Joka tapauksessa silloin tajusin, että Kärpät voittaa Suomen mestaruuden. Se piirtyy ikuisesti verkkokalvoilleni. Loppulukemat 1-0 ja juhlat olivat valmiit alkamaan. Wow.

Ensin ojennettiin Jari Kurri -palkinto Junttilalle pudotuspelien arvokkaimpana yksilönä. Vehviläinen olisi tietysti ollut toinen oiva valinta, mutta ymmärrän hyvin Junttilankin valinnan. Hän oli hyvä sekä HIFK-sarjassa että finaaleissa. Tuomarit toki palkittiin myös muistolaatoin, hyvä ja tasapuolinen linja Levosella ja Fonseliuksella ainakin tässä viimeisessä pelissä ja siitä ei jäänyt jossiteltavaa. Sitten oli kotijoukkueen pelaajien vuoro hakea mitalit yksitellen ja käydä kättelemässä voittajat Peltolan johdolla ennen kuin kotijoukkue kävi kiittämässä kannattajansa ja poistui koppiin. Seuraavaksi oli mestarien vuoro hakea kultamitalit Lassen johdolla ja jokainen pelaaja kävi yksitellen mitalin saatuaan huudattamassa kannattajakulmausta, jonka yläpuolella viistosti oli oma istuimeni.

Mitaleiden jaon jälkeen Lasse kutsuttiin nostamaan kannua ja hän upeasti kutsui Veinin kanssaan sitä nostamaan. Hieno ele. Itse tuuletukset pytyn nostossa jäivät vähän laimeiksi, mutta kun jokainen sai yksitellen jälleen tulla kannattajien eteen, tunnelma kohosi. Mieleeni jäi se, että maljan kanssa otettiin todella varovasti ja edellinen piti huolen, että seuraavalla juhlijalla oli tukeva ote painavasta arvoesineestä pään päällä ennen kuin päästi irti. Varsinkin M. Koivistolta kädet tärräsivät sen verran, että maljaa aseteltiin huolella. Ohessa on myös muutamia otoksiani mestaruushumusta, sikäli kun ne toisivat hieman väriä tähän raporttiin. Kaikkien nostettua kannua Manner nostettiin kultatuoliin keskiympyrässä Lassen, Sakun ja Miikan toimesta. Seuraavaksi oli vuorossa joukkuekuva, josta Manner myöhästyi, mutta onneksi pojat tajusivat ottaa vielä toiset kuvat. Säiliö ja joku toinen toimittivat sen jälkeen mestaruuskyltin laidan yli katsomoon ja se kiersi kannattajakatsomon läpi. Sen jälkeen pelaajat olivat jo valumassa koppiin, kunnes Kukkonen käskytti kaikki takaisin ja kannattajien chantin vaatimuksesta pelaajat liukuivat vauhdilla kohti kannattajakulmausta, jonka jälkeen lopullisesti pelaajat valuivat koppiin ja lähdin taapertamaan kohti linja-autoasemaa samalla sisäisesti ja toki myös ulkoisesti myhäillen.

Olen kiitollinen, että sain nähdä ensimmäistä kertaa Suomen mestaruuden ratkeamisen livenä. Ottelu oli uskomattoman jännittävä ja dramaattinen. Listaan sen paikan päällä nähdyistä pallopeleistäni U20 MM-finaalin rinnalle, jonka Kapanen ratkaisi ja jota olin todistamassa Hartwall Areenalla. Onnekseni näin jälleen voittomaalin läheltä sillä puolella kenttää, jossa istuin. Tunne oli eufoorinen, kun Mäkelän laukaus painui yläkulmaan. Kyllähän sitä jälleen kannatti sijoittaa yhteensä 20 € bussilippuihin, 43 yksikköä ottelulippuun ja 18 markkaa ruokaan nähdäkseen ja kokeakseen jotain ainutlaatuista. Paluumatkalla hioin vielä puhelimella raportin pääpiirteet kuntoon ja nyt sitten läppärin ääressä pusken tämän ulos, kun untakaan en saa ja kuvat sekä videot on siirretty puhelimen muistista varmuuskopioon. Kiitoksia Kärpille vielä kerran mahtavasta kaudesta. Oli etuoikeus nähdä kauden viimeinen ottelu sekä mestaruusjuhlat läheltä. Kannatti vetää riskillä ja säästää finaalisarjan ainut vierasreissu kuudenteen kamppailuun eikä keulia aiemmin Hakametsään. Nyt tuntuu, että kaikki oleellinen on sanottu, joten toivotan hyvää yötä.

Raportin loppuun vielä ne tuttuakin tutummat pelaaja-analyysit.

Tappara:
+ Hrachovina hoiti hommansa tyylillä ja oli lähes voittava maalivahti. Ei voinut maalille mitään.
+ Puolustajista minut vakuutti Mikkola, jonka liike ja kiekonkäsittely oli sulavampaa kuin viimeksi hänet nähdessäni Turussa välieräsarjan avauspelissä, mutta tämäniltaisella esityksellä se NHL-unelma voi toteutua. Pakkipari Lehtoselta peruspeli, muutama paikka oli naulata vastakiekkoon. Ykkösparissa Vittasmäeltä niin ikään rutiini-ilta, ei loistanut eikä pettänyt. Samaan kastiin lisätään vielä Elorinne ja Salonen.
- Rantakari oli lähellä maalintekoa useasti, mutta sihti oli hukassa. Miinusta myös kiekonmenetyksestä voittomaalissa ja parista jäähystä. Kemiläiselle miinusta lopun lahjoituksesta Ruohomaalle ja kiekollinen peli oli ajoittain hätäistä puskemista ylöspäin paineen alla.
+ Hyökkääjistä paras oli Repo ehdottomasti. Suojasi vahvasti ja petasi maalipaikkoja liukuhihnalta. Järvinen oli senttereistä paras isänniltä. Jasu pelasi myös paljon ja kaapi aloituksia sekä ennen kaikkea jaksoi kerta toisensa jälkeen polkea kulmiin painimaan. Vaikutti olevan parhaassa kunnossa kotijoukkueen pelaajista, koska luistin kulki. Kolmosketju oli tasapainoisen hyvä. Rauhala missasi toisessa erässä yhden hyvän paikan, mutta oli aloituksissa erinomainen ulkomuistista sanottuna. Laituripari Ojamäki-Karjalainen oli kivasti niin ikään pelin sisällä ja painoivat vahvasti kahteen suuntaan. Peltolalta rutiinisuoritus, ei loistanut eikä pettänyt. Joutui toki hyppäämään Järvisen poissaolon myötä sentteriksi ja ehkä se kokeilu ei sitten ihan onnistunut toivotulla tavalla, kun välillä hän pelasi Nurmen paikalla Jasun laidassa esim. toisessa erässä.
- Haapala jäi vähän vaisuksi kakkosketjun muiden pelureiden rinnalla. Ykkösketjusta odotin enemmän laituriparilta Kuusela-Zaborsky, vähiin jäivät näytöt lukuun ottamatta Kuuselan blokkeja. Nelosketjusta vielä kevyt miinus Nurmelle, joka jäi Jasun ja Luodon varjoon. En ihmettele viltityksiä. Itseluottamus on ja oli hukassa.

Kärpät:
+ Vehviläinen oli illan kuningas ja pelasi huiman nollapelin kovaan paikkaan.
+ Puolustajista kehut ykkösparille ja Lasselle. Isot olivat isoja. Kärkipari kellotti jäätävät minuutit ja pääsi tietysti parhaiten karvauksen alta pois. Heshka oli viivassa vaarallinen kiekollisena ja Koivisto teki hyviä nousuja. Toisen erän lopun avopaikan missaamisesta kevyt miinus. Kukkosen jalka riitti mainiosti kuten koko kevään ajan ja oli kolmanneksi varmin puolustaja. Ei juurikaan virheitä omassa päässä. Antoi suosiolla kiekon viereen Ronkaiselle, joka sitten nosti jalalla lähelle punaviivaa, jos ei löytänyt avauspaikkaa sitä ennen. Yhteistyö toimi ja vahvuudet täydensivät toisiaan. Minusta oli jo ennen peliä hyvä asia se, että Manner palasi tuttuihin pareihin ja Mäkelä korvasi suoraan Hakanpään kolmosparissa.
+/- Eniten alakerrassa pulassa oli Mäkelä varsinkin avauserässä. Mutta voittomaali korvasi tuskaisen illan ja otteet toki paranivat erä erältä, joten en voi jättää häntä miinukselle, kuten olisin tehnyt ilman maalia objektiivisesti todettuna. Kivihalme teki pari outoa ratkaisua omalla alueella, joiden seurauksena paine jäi turhaan alueelle. Vastapainona toki hyviä ylöstuonteja jalalla Ronkaisen tavoin.
+ Hyökkääjistä pidin nelosvitjasta ja se värkkäsi voittomaalinkin ja oli alusta asti mahtava pysyen sen ansiosta yhdessä pelin läpi ainoana ketjuna. Säiliö varsinkin pelasi monsteripelin. Ikonen vaihdettiin ainakin kolmesti pois aloituksesta, jännä juttu. Raastoi hyvin palattuaan rosteriin. Enkä malta olla toteamatta, että uskoin jo syksyllä Ikosen olevan kevään pelaaja ja hän lunasti odotukseni hienosti finaalisarjassa ollen yksi tärkeimpiä pelaajia kärppälaumassa.
+ Muutoin sitten ketjulotto pyöri ahkerasti, joten annan loput plussat yksilöittäin. Junttilan kulmahyrrät jäivät mieleen ja olen iloinen, että sain nähdä hänen majesteettista teränkäyttöään vielä kerran ennen KHL-uraa. Ehkäpä joukkueen tärkein erikoistilannepelaaja keväällä. Mäenalanen oli härkämäinen jälleen kahteen suuntaan, ikävä tulee häntäkin, jos siirtyy muualle. Bertrandin takakarvaaminen oli huikeaa katsottavaa, otti useita riistoja siten, vaikka muutoin kädet olivat jäässä hyökkäysalueella. Leskiseen pätevät oikeastaan samat sanat, liikettä riitti ja energiaa, mutta parhaat suoritteet nähtiin omalla alueella paineen alla, kun kiekko piti saada omille ahtaassa tilassa. Lasu ja Ruohomaa pelasivat kuten kärkisentterien pitää eli vahvasti vääntäen kulmissa ja suojasivat hyvin kiekkoa. Ruohomaalle vain miinusta surkeasta viimeistelystä.
+/- Lievää negaa annan puolestaan Vesalaiselle muutamasta heikosta syöttövalinnasta omalla alueella. Hyökkäysalueella oli yritystä, mutta palkinto jäi uupumaan. J. Koivistolta peruspeli, oli suhteellisen näkymätön kyllä, mutta ei pettänyt. Koblizekin liike oli hyvää, mutta kulmapaineissa tuli takkiin pienehkön koon takia. Ei päässyt kiekon kanssa oikein vauhtiin hyödyntämään liikettään. Anttila oli suhteellisen vaisu ja Koblizek pelasi siksi hänen tilallaan monia vaihtoa Jullen ja Sakun kanssa. Toki Anttila sai sitten vastuuta Lasun kentässä, mutta anti jäi vähiin pörräämistä lukuun ottamatta. Mutta ei sovi olla liian kriittinen, koska voitto tuli ja omissa ei helissyt.

Viestit: 3
Liittynyt: 18.05.2018 11:32
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Liigan runkosarja 2017-2018 - Ennakot ja jälkipelit

ViestiKirjoittaja JormaK » 18.05.2018 11:39

On muuten aika jäätävää analyysiä jengiltä. Tottunut lukemaan tipsejä esimerkiksi https://veikkausvedot.com/ mutta näyttäs siltä että kannattaa foorumeitakin alkaa lurkata kovempaa

Edellinen

Paluu Liigakierrokset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa